Onko Varkaus ihan oikeasti huono paikka?

Ari Heikki

Lueskelin Suomi24 keskustelu Varkaus palstaa ja totesin, että hyvinkin monen mielestä Varkaudessa kaikki on päin per...ttä. Syylliset löytyvät yleensä niistä, jotka ovat vaaleissa valittu edustamaan Varkauden asukkaita. Keskusteluketjuista löytyi Haapalaa, Husua, Kurosta, Pötyä, Paanasta jne. Lisäksi sapiskaa sai kaupunginjohtaja, Navitaksen toimitusjohtaja ja jopa Warkauden Lehden toimittajat.Tuumailin itsekseni sellaista, että nyt on kaikilla nimettömillä vieraisiin pöytiin huutelijoilla mahdollisuus ottaa vastuuta yhteisten asioiden hoidosta ja ilmoittautua kunnallisvaaliehdokkaiksi. Valituksi tulemisen jälkeen jokaisella olisi mahdollisuus omalta osalta vaikuttaa Varkauden tulevaisuuteen ja mahdolliseen hyvinvointiin tekemällä järkeviä sekä tasapuolisia ratkaisuja kaikkia asukkaita ajatellen.
Jokasella Varkautelaisilla on mahdollisuus tulevissa kuntavaaleissa äänestää uutta verta, jos uusia ehdokkaita ilmaantuu entisten valittujen, todella "surkeiden" kuntapäättäjien tilalle.
Varkaus on edelleen Varkaus, vaikka väestöpohja väheneekin tulevaisuudessa. Kaikilla pienillä kaupungeilla on nousu- ja laskukausia. Ajatelkaa vaikka Saloa, vuonna 2000 Salo teki 350 miljoonaa mummon markkaa ylijäämään Nokia (5000 töissä tuolloin) ansiosta, nykyään Salo on kriisikunta samaisen Nokian takia.
Tiedän jo etukäteen, että monen mielestä olen täysi Mu...ku, kun kirjoittelen tälläistä. Lisäksi olen 100 % varma, että viestiketjuun ottaa osaa sellaista porukkaa, joka vetää Pödyt, Paanikset, Navitakset, Tsuparit, Ahot ja muut kaltaiseni M..lqvistin mukaan, moittimalla kaikkia nimettöminä tällä, niin ihanalla keskustelufoorumilla.
Lopuksi ja ihan oikeasti, kaikilla on mahdollisuus (jos halua sekä rohkeutta riittää) ottaa vastuuta yhteisten asioiden hoitamisesta Varkauden kuntapolitiikassa, ilmoittautumalla ehdokkaaksi tulevissa kuntavaaleissa.

162

4409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varkaus on ihan ok

      Ei tämä Varkaus ole ihan sellainen paikka mitä tämä palsta antaa ilmi. Tällä palstalla on liikkeellä ainoastaan ne vakituiset valittajat, joille ei mikään kelpaa ja joiden oikeasti pitäisi hankkia elämä. Heidän mielestä mitään mitä täällä tehdään ei ole oikein, eikä myöskään tekemättömyys. Mutta näitä elämäänsä kyllästyneitä surkimuksia löytyy nyt aina joka paikkakunnalta, joten suotakoon heidän pitää se oma sirkushuvinsa mitä he täällä pitää. Ei tätä palstaa kukaan ota täällä oikeasti tosissaan. Ei Varkaus ole sen kummempi kaupunki asua kun mikään muukaan. Ihmisiä syntyy ja kuolee aivan samaa tahtia kuin muuallakin. Itse asiassa tuskin kukaan näistä valittajista tietää oikeaa totuutta, vaikka ovatkin olevinaan suuria asiantuntijoita. Ja itse asiassa et ole mikään sellainen mainitsemasi elimen kaltainen vaan fiksu ihminen, joka uskaltaa antaa eriävän mielipiteen näiden ainaisten narisijoiden joukossa. Peukut sinulle ja hyvää loppu vuotta.

      • kysyy uusi hoiva-alan t

        Hyvä kaupunki,paljon vain yksinäisiä vanhuksia. Onko järjestetty tarpeeksi apua? Liikuntayhdistys tarjoaa kauppakassi/ulkoilutoimintaa. Entä vanhusten "kerhot". Onko Vammel vain vammaisten paikka?


      • Taulumäen tanhuvilla

        Oma olo jos kurja,kaikki paikat kurjia. En ole ehtinyt synkistellä.


      • Vammel ry
        kysyy uusi hoiva-alan t kirjoitti:

        Hyvä kaupunki,paljon vain yksinäisiä vanhuksia. Onko järjestetty tarpeeksi apua? Liikuntayhdistys tarjoaa kauppakassi/ulkoilutoimintaa. Entä vanhusten "kerhot". Onko Vammel vain vammaisten paikka?

        Vammel ry on potilas- ja vammaisyhdistysten yhteistoimintaelin. Vammel ry:n toiminnan keskipiste on Vammeltalo, jossa toimii 24 jäsenjärjestön vertaistukitoiminta. Vammel ry:n jäsenjärjestöt järjestävät kerhoja, luentoja ja muita yhteisiä tilaisuuksia. Näissä toiminnoissa on paljon myös vanhuksia mukana.
        Vammel ry järjestää monia yhteisiä tilaisuuksia, terveyspäivät, vekara varkaus touhupajat, yhdistysten elotapahtuma. Lisätietoa www.vammel.fi. Tervetuloa tutustumaan paikanpäälle.


      • Anonyymi

        Pikkupojilla on v_alkuinen potkulauta.
        Hakkaavat potkulautaa asfalttiin ja meuhaavat v-sanoja tiuhaan tahtiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikkupojilla on v_alkuinen potkulauta.
        Hakkaavat potkulautaa asfalttiin ja meuhaavat v-sanoja tiuhaan tahtiin.

        Eivät ole sitä elintä nähneet livenä. Nuoret naisetkin mainostaa kovasti tavaraansa. Kaikki on v.n sitä v.n tätä. Jotenkin ei enää edes tuo sana tunnu miltään. Aiemmin se on tarkoittanut naisen elintä,myäs synnyttämättömän... Mutta samapa tuo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikkupojilla on v_alkuinen potkulauta.
        Hakkaavat potkulautaa asfalttiin ja meuhaavat v-sanoja tiuhaan tahtiin.

        Ja joillakin Perkele tai Saatana nimisiä koiria.


    • Ajatusten Osmajoki

      "Kaikilla pienillä kaupungeilla on nousu- ja laskukausia..."

      Niin, Varkaudella laskukautta on jatkunut nyt yli 20 vuotta, eikä loppua ole näköpiirissä. Ihan sama ketä siellä kunnanvaltuustossa istuu, tätä alamäkeä ei millään kunnallispolitiikalla pysäytetä.

    • Toyota Jari

      Ei Varkaus minustakaan ole mikään paha paikka. Mutta kaupungilla on vakavia ongelmia ja niihin ei ole löydetty kunnollisia ratkaisuja. Toivottavasti tänne saadaan jotakin ihan oikeita työllistäjiä, koska muuten kaupunki menee alamäkeä jatkossakin. Varkauden väestökato on tosiaan jatkunut tasaisen tappavaa tahtia jo 90-luvun alusta lähtien eikä muutosta näy.

    • Eliitin puhallus

      Täällä jotkut lapselliset luulevat, että vaalit, uudet ehdokaat tai "vastuuottajat" pelastavat Varkauden. Pilvissä liitelijöitä kyllä rittää, kuollut mikä kuollut, ei sitä palasta kuin Jumala tai KD.

    • minä vain, sinä vain

      Kaikki riippuu itsestä ja se on sopeutumiskysymys.

    • Ari Heikki

      Olen lähes koko ikäni (50 v) asunut Varkaudessa, poislukien opiskelu 5,5 v ja työskentely muualla 3,5 v. Ruoho ei ole sen vihreämpää muuallakaan. Hauskana juttuna voin kertoa sen, että nuorena kapinallisena 1980-luvun alussa lupasin, että en kus..kaan Varkauteen päin, jos täältä pääsen yo-kirjoitusten jälkeen pois. Lisäksi vastustin aikoinani keltaisin rintamerkein atomivoimaa ja samaan aikaan opiskelin itse ydinfyysikoksi. Näin se mieli nuorella ihmisellä heittelehti laidasta toiseen ja takaisin,
      Nykyisin kaikkeen suhtautuu hieman erilaisella asenteella. Sitä on oppinut huomaamaan, että aika rientää todella hirmuista vauhtia sekä maailma muuttuu. Onko suunta parempi vai huonompi?
      Nuoret ovat ihan samanlaisia kuin ennenkin, toki sitä vit..a kuulee ehkä hieman enemmän, mutta face to face kohtaamisissa nuoret ovat todella fiksuja mielipiteissään ja jutuissaan. Vanhempi sukupolvi elää lääketieteen ansiosta huomattavasti pidempään, joka aiheuttaa kalliiin hoitosuhteen nuorten ja vanhusten välillä tulevaisuudessa.
      Koska toivon, että Varkaudessa olosuhteet paranisivat tulevaisuudessa ja nuoret viihtyisivat entistä paremmin täällä, niin jokainen Varkautelainen omalta osaltaan kantaisi kortensa kekoon.

      • Muualtamuuttanut

        On kerrankin hyvä ja asiallien kirjoitus tällä palstalla. Varkaudessa voi todella viihtyä. Itsekin Muualta tänne muutanut yhtyy puheenvuoroosi.


      • Ari Heikki
        Muualtamuuttanut kirjoitti:

        On kerrankin hyvä ja asiallien kirjoitus tällä palstalla. Varkaudessa voi todella viihtyä. Itsekin Muualta tänne muutanut yhtyy puheenvuoroosi.

        Kiitokset nimimerkille Muualtamuuttanut. Näissä tuumailuissaan joskus ajattelee, että onko omissa mielipiteissä mitään järkeä vai ei? Ilmeisesti Varkaudessa voi tosiaan viihtyä ja nauttia elämästään sekä ystävistään. Eihän Varkaus ole mikään Metropoli, mutta loppupeleissä melko virkeä pikkukaupunki. Tänä kesänä (jos tätä voidaan kesäksi kutsua, melko kosteaa on ollut), niin olen pannut merkille, että koko kesän on järjestetty vaikka vallan mitä eri festivaaleja ja tilaisuuksia. On ollut Vekara-Varkautta, Sampi ja Sampanjaa, Autoliiton tilaisuus, Gold Wing tilaisuus, lähipitäjillä kesäteatteria, Joroisten teräsmieskisoja, Joroisten musiikkitapahtumaa, iltatoreja, kesäkatuja ja nyt huomasin mainoksen Hertunrannassa järjestettävästä rock-konsertista. Aika hyvä kattaus, eikö totta? Lisäksi paikalliset anniskelupaikat ovat järkänneet mielestäni melko laadukkaita esiintyjiä paikkakunnalle.
        Itse veneilyä ja vesilläoloa harrastavana tyyppinä, pidän Savonlinna- Varkaus- Kuopio akselia yhtenä hienoimmista vesireiteistä koko Suomessa. Lisäksi Varkauden ympäristössä on todella hienot kala-, marja- ja sienipaikat, jos kiinnostusta tämän kaltaiseen toimintaan löytyy.
        Talviaika Varkaudessa on toki ankeampi. Henkilökohtaisesti nautin Varkauden teatterista tosi paljon. Vaimon kanssa käymme katsomassa jokaisen esityksen kahdesti. Aluksi heti ensi-illan jälkeen ja toiseksi lähellä esitysten viimeistä esityskertaa. Uskomatonta, miten esitys paranee alun hyvästä loistavaksi. Lisäksi jääpalloa (vaikka marginaalilaji Suomessa) on hienoa seurata Kämärillä. Unohtamatta, että Kuopion Kalpan pelejä on kiva käydä katsomassa Varkaudesta käsin nopeasti.
        Ainakin meikäläisen ikäiselle (50) Varkaudessa on ihan hyvä tarjonta kaikenlaisia palveluja,aktiviteetteja, kaunista ympäristöä, hyviä ystäviä, ihania naapureita jne. Koska teen töitä nuorten 18 - 25 vuotta sekä vanhempien kanssa iltaisin, niin etenkin näistä nuorista olen huolissani. Heille pitäisi saada harjoittelupaikkoja, kesätyöpaikkoja Varkauden yrityksistä ja valmistumisen jälkeen vakipaikkoja, jotta sitoutuminen Varkauteen loppuiäksi toteutuisi.
        Tässä olisi taas tälläisia jorinoita Ari Heikin suusta. Joku voi tykätä, jonkun mielestä Arin jorinat on syvältä. Olen aina ollut sitä mieltä, että ihmisten ei pidä tapella keskenään, vaikka heidän mielipiteensä tappeleekin.


      • Matkailu avartaa
        Ari Heikki kirjoitti:

        Kiitokset nimimerkille Muualtamuuttanut. Näissä tuumailuissaan joskus ajattelee, että onko omissa mielipiteissä mitään järkeä vai ei? Ilmeisesti Varkaudessa voi tosiaan viihtyä ja nauttia elämästään sekä ystävistään. Eihän Varkaus ole mikään Metropoli, mutta loppupeleissä melko virkeä pikkukaupunki. Tänä kesänä (jos tätä voidaan kesäksi kutsua, melko kosteaa on ollut), niin olen pannut merkille, että koko kesän on järjestetty vaikka vallan mitä eri festivaaleja ja tilaisuuksia. On ollut Vekara-Varkautta, Sampi ja Sampanjaa, Autoliiton tilaisuus, Gold Wing tilaisuus, lähipitäjillä kesäteatteria, Joroisten teräsmieskisoja, Joroisten musiikkitapahtumaa, iltatoreja, kesäkatuja ja nyt huomasin mainoksen Hertunrannassa järjestettävästä rock-konsertista. Aika hyvä kattaus, eikö totta? Lisäksi paikalliset anniskelupaikat ovat järkänneet mielestäni melko laadukkaita esiintyjiä paikkakunnalle.
        Itse veneilyä ja vesilläoloa harrastavana tyyppinä, pidän Savonlinna- Varkaus- Kuopio akselia yhtenä hienoimmista vesireiteistä koko Suomessa. Lisäksi Varkauden ympäristössä on todella hienot kala-, marja- ja sienipaikat, jos kiinnostusta tämän kaltaiseen toimintaan löytyy.
        Talviaika Varkaudessa on toki ankeampi. Henkilökohtaisesti nautin Varkauden teatterista tosi paljon. Vaimon kanssa käymme katsomassa jokaisen esityksen kahdesti. Aluksi heti ensi-illan jälkeen ja toiseksi lähellä esitysten viimeistä esityskertaa. Uskomatonta, miten esitys paranee alun hyvästä loistavaksi. Lisäksi jääpalloa (vaikka marginaalilaji Suomessa) on hienoa seurata Kämärillä. Unohtamatta, että Kuopion Kalpan pelejä on kiva käydä katsomassa Varkaudesta käsin nopeasti.
        Ainakin meikäläisen ikäiselle (50) Varkaudessa on ihan hyvä tarjonta kaikenlaisia palveluja,aktiviteetteja, kaunista ympäristöä, hyviä ystäviä, ihania naapureita jne. Koska teen töitä nuorten 18 - 25 vuotta sekä vanhempien kanssa iltaisin, niin etenkin näistä nuorista olen huolissani. Heille pitäisi saada harjoittelupaikkoja, kesätyöpaikkoja Varkauden yrityksistä ja valmistumisen jälkeen vakipaikkoja, jotta sitoutuminen Varkauteen loppuiäksi toteutuisi.
        Tässä olisi taas tälläisia jorinoita Ari Heikin suusta. Joku voi tykätä, jonkun mielestä Arin jorinat on syvältä. Olen aina ollut sitä mieltä, että ihmisten ei pidä tapella keskenään, vaikka heidän mielipiteensä tappeleekin.

        Ihan samalla tavalla on tuota "ohjelma"tarjontaa muissakin suomen pitäjissä. Ei täällä ole sen enempää kuin muuallakaan. Hyvä että myös täällä on edes jotain kissanristiäisiä, enempi huolestuttaisi jos ei mitään järjestettäisi.


        Kyllähän kehua omaa kylää saa, mutta tuo haiskahtaa kyllä kehityksen matkailumummojen tekstiltä. Teatterissa kaksi kertaa samassa näytöksessä. Bua ha ahahaa ahaahaahhahahhah! Oisit ees yrittäny olla uskottavampi. Ei siinä, ihan hyvä kirjoitus muuten ja pääosin kyllä tottakin. Talvesta olen samaa mieltä, ei täällä ole muuta kuin työpaikka ja kotona "varikko", muualla sitten virkistäydytään.


      • Ari Heikki
        Matkailu avartaa kirjoitti:

        Ihan samalla tavalla on tuota "ohjelma"tarjontaa muissakin suomen pitäjissä. Ei täällä ole sen enempää kuin muuallakaan. Hyvä että myös täällä on edes jotain kissanristiäisiä, enempi huolestuttaisi jos ei mitään järjestettäisi.


        Kyllähän kehua omaa kylää saa, mutta tuo haiskahtaa kyllä kehityksen matkailumummojen tekstiltä. Teatterissa kaksi kertaa samassa näytöksessä. Bua ha ahahaa ahaahaahhahahhah! Oisit ees yrittäny olla uskottavampi. Ei siinä, ihan hyvä kirjoitus muuten ja pääosin kyllä tottakin. Talvesta olen samaa mieltä, ei täällä ole muuta kuin työpaikka ja kotona "varikko", muualla sitten virkistäydytään.

        Eipä tuo minua haittaa, vaikka Ari Heikin teatterissa käyntiä pidetään tärähtäneenä ja outona. Olen myös katsonut aika monta kertaa Tähtien Sota, Kadonneen aarteen mestsästäjät, Harry Potter ja Taru Sormusten herrasta elokuvat. Uskoisin, että melko moni Suomessa on tehnyt saman. Kaipa heidänkin uskottavuus on melko nollassa???
        Ajattelin näillä Suoli24 keskustelu Varkaus palstan kommenteillani herätellä ihmisiä sellaiseen ajatteluun, että mitä me voitetaan sillä, että kotipesää aina haukutaan ja mitä me hävitään sillä, että kotipesää =Varkautta välillä kehutaan.


      • Ajatusten Osmajoki
        Ari Heikki kirjoitti:

        Eipä tuo minua haittaa, vaikka Ari Heikin teatterissa käyntiä pidetään tärähtäneenä ja outona. Olen myös katsonut aika monta kertaa Tähtien Sota, Kadonneen aarteen mestsästäjät, Harry Potter ja Taru Sormusten herrasta elokuvat. Uskoisin, että melko moni Suomessa on tehnyt saman. Kaipa heidänkin uskottavuus on melko nollassa???
        Ajattelin näillä Suoli24 keskustelu Varkaus palstan kommenteillani herätellä ihmisiä sellaiseen ajatteluun, että mitä me voitetaan sillä, että kotipesää aina haukutaan ja mitä me hävitään sillä, että kotipesää =Varkautta välillä kehutaan.

        Haukutaan ja kehutaan silloin kun on aihetta. Realisti pitää kuitenkin olla, vaikka kaupungin tilaa seuraisikin vain Warkauden lehden kaltaisten progandauutisten välityksellä. Haavemaassa elämisellä ei petä lopulta kuin itseään.

        Yllättävän moni täällä edelleen puhuu, että nyt on vain huonot ajat ja kyllä se tästä vielä paranee. Miten, miksi ja milloin? Näitä enemmän tai vähemmän huonoja aikoja on kuitenkin Varkaudessa jatkunut yli 20 vuotta ja alamäki sen kun vain jyrkkenee.

        Oma viestini Varkautelaiselle työttömälle on. Älä jää odottamaan aikojen paranemista sillä entiseen ei ole paluuta. Nosta kytkintä, jos vain suinkin voit. Vielä ehdit hankkimaan paremman elämän muualta. Varkaus ei todellakaan ole ainut paikka maailmassa, ei edes paras.

        Työssäkäyviä neuvoisin olemaan tyydyttäytymättä liiaksi nykyiseen tilanteeseen ja tarkkailemaan tiiviisti ympäristöä sekä olemaan varoivainen isoissa hankinnoissa. Ne asunnot ovat halpoja ihan siitä syystä, että ne eivät mene kaupaksi.

        Nykyaikana se "varma työpaikka" muuttuu hyvin nopeasti epävarmaksi. Vaikka osaamistakin paikkakunnalta löytyy, niin Varkauden todelliset kilpailuvaltit ovat lopulta kuitenkin aika pienet. Täällä ei ole mitään sellaista, mikä ei olisi siirrettävissä tarvittaessa muualle. Jatkuva väkikato ja lama tulee vielä vaikuttamattamaan vientiyrityksiimmekin, paikallisesta liiketoiminnasta nyt puhumattakaan.


      • Kesätjatalvet
        Matkailu avartaa kirjoitti:

        Ihan samalla tavalla on tuota "ohjelma"tarjontaa muissakin suomen pitäjissä. Ei täällä ole sen enempää kuin muuallakaan. Hyvä että myös täällä on edes jotain kissanristiäisiä, enempi huolestuttaisi jos ei mitään järjestettäisi.


        Kyllähän kehua omaa kylää saa, mutta tuo haiskahtaa kyllä kehityksen matkailumummojen tekstiltä. Teatterissa kaksi kertaa samassa näytöksessä. Bua ha ahahaa ahaahaahhahahhah! Oisit ees yrittäny olla uskottavampi. Ei siinä, ihan hyvä kirjoitus muuten ja pääosin kyllä tottakin. Talvesta olen samaa mieltä, ei täällä ole muuta kuin työpaikka ja kotona "varikko", muualla sitten virkistäydytään.

        Tulihan se tämä Bua ha ahahaa ahaahaahhahahhah! tähänkin ketjuun !


      • Ari Heikki
        Ajatusten Osmajoki kirjoitti:

        Haukutaan ja kehutaan silloin kun on aihetta. Realisti pitää kuitenkin olla, vaikka kaupungin tilaa seuraisikin vain Warkauden lehden kaltaisten progandauutisten välityksellä. Haavemaassa elämisellä ei petä lopulta kuin itseään.

        Yllättävän moni täällä edelleen puhuu, että nyt on vain huonot ajat ja kyllä se tästä vielä paranee. Miten, miksi ja milloin? Näitä enemmän tai vähemmän huonoja aikoja on kuitenkin Varkaudessa jatkunut yli 20 vuotta ja alamäki sen kun vain jyrkkenee.

        Oma viestini Varkautelaiselle työttömälle on. Älä jää odottamaan aikojen paranemista sillä entiseen ei ole paluuta. Nosta kytkintä, jos vain suinkin voit. Vielä ehdit hankkimaan paremman elämän muualta. Varkaus ei todellakaan ole ainut paikka maailmassa, ei edes paras.

        Työssäkäyviä neuvoisin olemaan tyydyttäytymättä liiaksi nykyiseen tilanteeseen ja tarkkailemaan tiiviisti ympäristöä sekä olemaan varoivainen isoissa hankinnoissa. Ne asunnot ovat halpoja ihan siitä syystä, että ne eivät mene kaupaksi.

        Nykyaikana se "varma työpaikka" muuttuu hyvin nopeasti epävarmaksi. Vaikka osaamistakin paikkakunnalta löytyy, niin Varkauden todelliset kilpailuvaltit ovat lopulta kuitenkin aika pienet. Täällä ei ole mitään sellaista, mikä ei olisi siirrettävissä tarvittaessa muualle. Jatkuva väkikato ja lama tulee vielä vaikuttamattamaan vientiyrityksiimmekin, paikallisesta liiketoiminnasta nyt puhumattakaan.

        Ajatusten Osmajoki, vaikka en ole kanssasi samaa mieltä kaikista asioista, niin vaikutat sellaiselta kaverilta, joka voisi olla omalta osaltaan kantamassa vastuuta Varkauden kehittämisestä, jos se sinulle sopii? En ole ihan samaa mieltä, että viimeiset 20 vuotta ovat olleet Varkaudelle koko ajan huonoja. Mielestäni vuodesta 1993 vuoteen 1998 olivat haastavia ja vaikeita Varkaudelle, sitten vuodesta 1999 vuoteen 2006/2007 melko OK, mutta vuodesta 2008 eteenpäin aika kettumaisia.
        Koska työskentelen ulkomaalaisten (kiinalaisten, vietnamilaisten jne ) kanssa, niin tiedän, että kaikki mahdollinen tuotanto on siirrettävissä Suomesta, Euroopasta ja Usasta kohti Aasian maita, jossa työntekijä hankkii maksimissaan 100 - 200 euroa kuukaudessa. En usko kovin monen Varkautelaisen työttömän haluavan ko. suuruista ansiota,
        Tämä ei ole yksin Varkauden vientiyritysten kohtalo vaan kaikkien nykyisten "kehittyneiden valtioiden" yritysten kohtalo. Hyvin ei mene Kreikalla, Espanjalla, Italialla ja vaikka vallan millä sivistysvaltiolla. Ja taitaapa se tämän päivän hesarin mukaan talouskoneisto yskiä pahasti myös Kiinassa Euroopan ja Usan tilanteen takia.
        Mitä tällä haluan sanoa, niin nykyisessä maailmantilanteessa Varkautelainen työtön voi olla työtön Varkaudessa, Helsingissä, koko Suomessa, koko Euroopassa ja lopuksi koko maailmassa, jos niikseen tulee.
        Miksi ihmisten pitäisi lähteä kotoaan etsimään töitä muualta, jos kaikkialla on yhtä suuri mahdollisuus jäädä työtä ilman tai saada 14 tuntisista työpäivistä kuukaudessa 100 - 200 euroa?
        Joku voi tietysti sanoa, että elinkustannukset ovat em. valtioissa niin pienet, että sillä 200 eurolla saadaan hankittua saman mitä meillä Suomessa. No ei pidä paikkaansa, sillä Kiinan isoissa kaupungeissa asuminen, elintarvikkeet ym. ovat suhteessa sillä tasolla, ettei 100 - 200 euroa kuukaudessa tienaavat voi edes ajatella asuvansa kyseisissä paikoissa.
        Ajatusten Osmajoki, kannattaako ajatella asioita myös laajemmasta perspektiivistä, kuin Varkautta ja koko Suomea ajatellen. Voit toki ajatella, että Ari Heikin ajatukset
        ovat melko syvälta, mutta miettippä, mitä täydellinen globalisaatio voisi merkitä meille kaikille Suomalaisille loppupeleissä.


      • omaan pesään ei..?
        Matkailu avartaa kirjoitti:

        Ihan samalla tavalla on tuota "ohjelma"tarjontaa muissakin suomen pitäjissä. Ei täällä ole sen enempää kuin muuallakaan. Hyvä että myös täällä on edes jotain kissanristiäisiä, enempi huolestuttaisi jos ei mitään järjestettäisi.


        Kyllähän kehua omaa kylää saa, mutta tuo haiskahtaa kyllä kehityksen matkailumummojen tekstiltä. Teatterissa kaksi kertaa samassa näytöksessä. Bua ha ahahaa ahaahaahhahahhah! Oisit ees yrittäny olla uskottavampi. Ei siinä, ihan hyvä kirjoitus muuten ja pääosin kyllä tottakin. Talvesta olen samaa mieltä, ei täällä ole muuta kuin työpaikka ja kotona "varikko", muualla sitten virkistäydytään.

        Lopeta sinä tuo idiootin naurusi ensin, niin oma uskottavuutesi EHKÄ palaa.
        Ari Heikin puheet ovat kerrassaan mainioita ja uskottavuus pulaa ei todellakaan ole.

        Yleisesti ottaen on vain hyvä, etteivät kaikki varkautelaiset ole kolmessa vuorossa töissä ja nuku kaikkia väliaikojaan, vaan osallistuvat kaupungin tapahtumiin, käy kahviloissa ja elävät muutenkin kuin ihmiset.
        Ei ole koskaan ollut entisen "Edistyksellisen marketin" , sen joka edistyi niin pitkälle, että ensin varasti vanhusten rahat ja veti kauppansa konkkaan, ympärillä sellaista kuhinaa kuin on nyt, kahvilat ja kaikki tapahtumat pursuavat väkeä.
        Teatterissa alkaa myös tapahtua jotain positiivista, emme tarvitse katsoa kaikkia kymmenien vuosien takaa uudelleen lämmitettyjä Pentti Tyrväisen ohjaamia teatterikappaleita, vaan uudet tuulet puhaltavat!Tervetuloa niille!


    • iltapisut

      Sepä se, työpaikat ja vielä kerran työpaikat. Mistään hyvistä marjamaista sun muista kissanristijäisistä ei ole kuin pisujen kaltaiseksi lämmikkeeksi pakkasella, jos joutuu kituuttamaan päivärahalla.

      Toinen ongelma on tietysti, että kun nuoret lähtevät opiskelemaan muualle ja näkevät vähän millaista elämä on Varkauden ja oman hiekkalaatikon ulkopuolella, niin paluu kuihtuvaan pikkukylään ja eläkeläisten valtakuntaan ei välttämättä enää houkuta.

      • Ari Heikki

        Minä en halua tuossa ketään ruveta neuvomaan. Kertoilen omista kokemuksista ja näkemyksistä vuosien varrelta Varkaudesta. Isäukko vainaa lähes 50 vuotta teki töitä Ahlströmin palveluksessa. Kääntyisi haudassaan, jos tietäisi Varkauden tehtaiden nykytilasta. Kuten huomaat, maailma muuttuu nykyisin hirveän nopeaa tahtia. Nuoruudessani oli toisin.
        1970-luvun lopulla mieleni teki ensimmäisiä stereoita. No eihän se ollut mahdollista työntekijän lapselle pyytää vanhemmilta siihen aikaan 2000 mummon markkaa rahaa kyseisiin vempeleisiin. No sitä oltiin kesätöissä esim. juoksupoikana ja loppukesästä sekä syksystä marjametsässä poimimassa mustikkaa ja puolukkaa myyntiin stereoiden hankkimiseksi. Voin sanoa, että aika makeelta tuntui ostaa 1978 Koskivuoren Ristolta 1800 markan arvoiset Akai Tehcnics-merkkiset laitteet höystettynä OR-kaiuttimilla omilla rahoilla.
        Koska kaikesta oli tuolloin pikkuinen pula, niin en todellakkaan halua, että nykyisin kukaan joutuisi kituuttamaan päivärahalla Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa.


    • kolikon kolmas puoli

      Miten olisi jos myytäisiin osa % / tehtaat takaisin Ahlstömille ?

      Heidän aikaan siellä oli yli 4.000 ihmistä töissä joten kyllä silloin jotenkin osattiin työllistää paremmin kuin 2000 luvulla !

      • Raha kantillaan

        Kolikon kantti. Oletko kuullut koskaan maailman kehittymisestä ja Neukkulan nurimenosta? Onko kukaan kertonut automaatiosta, koulutustason noususta ja elintason kohoamisesta. Jos joku on tyytyväinen kuten Ari Heikki ja ymmärtää muutakin kuin Ahlströmin autuuden. Ahlströmillä ei ollut munaa tehdä puhdistuksia itse ja suku oli liian suuri. Ei edes Ahlström pyöritä yrityksiä tappiolla. Näkemyksiisi Ari Pekka, yhtyy laaja joukko silmät auki maailmaa seuraavia.


      • Vaalivaara
        Raha kantillaan kirjoitti:

        Kolikon kantti. Oletko kuullut koskaan maailman kehittymisestä ja Neukkulan nurimenosta? Onko kukaan kertonut automaatiosta, koulutustason noususta ja elintason kohoamisesta. Jos joku on tyytyväinen kuten Ari Heikki ja ymmärtää muutakin kuin Ahlströmin autuuden. Ahlströmillä ei ollut munaa tehdä puhdistuksia itse ja suku oli liian suuri. Ei edes Ahlström pyöritä yrityksiä tappiolla. Näkemyksiisi Ari Pekka, yhtyy laaja joukko silmät auki maailmaa seuraavia.

        Miten olsii jos joku kertoisi hieman kaupungin puolelta että missä mennään ?

        Eli saataisiin tietoa että millainen on Varkauden tulevaisuus jos kukaan ei tee mitään " korjaus liikettä " ja huomaa että

        taas ajetaan kuten Titanic kohti jäävuorta !


    • 12+16
      • entvarkautelainennuori

        Voin antaa vinkin: 1. nuorille tapahtumia joissa nimekkäitä esiintyjiä (kuopiorock, ilosaari, jurassic, pori jazz, sulkavan soudut ym. Saa hyvät tulot,kun ihmiset ryyppää ja tuhlaa rahansa. 2. Tarpeeksi vaan vaatekauppoja niin ei tarvitse mennä kuopioon ostoksille. 3 . Baarit joissa rennompi meno kuin z1,oscar, nekkari ym Lisää nakkikioskeja. 4. Autoparkki esim kauppakadulle tai jonnekkin suosittuun paikkaan ( entinen tokin pysäkki). 5. Isompia yrityksiä lisää ja uusia ideoita.. Mistä esim. Se ponssekaan oli kotosin? Kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa ja parantaa Varkauden ilmapiiriä.


    • Ari Heikki

      Tuossa joitakin aikoja sitten polkaisin tämän tarinointiketjun liikkeelle. Syy oli se, että halusin Varkautelaisten miettivän monelta suunnalta pienen kaupungimme hyviä ja huonoja puolia. Tähän viestiketjuun osallistuneet henkilöt ovat mielestäni tosi fiksuja kommenteiltaan ja mielipiteiltään.
      Minua harmittaa se, että omiin juttuhini tuli yksi nimívirhe "Koskivuoren Riston" tilalla piti olla "Koskivuoren Jussi". Molemmat Varkaudessa toimineet yrittäjät olivat aikoinaan hienoja ja värikkäitä ihmisiä. Tämän kaltaisia yrittäjiä tarvitaan Varkauteen nykyisin lisää.
      Nimimerkillä "entvarkautelainenuori" , hänen mukaansa tarvitaan pieniä korjauksia ja viilauksia, niin Varkaus olisi entistä parempi ajatellen nuoria. Olen 100 % samaa mieltä kanssasi, vaikka olen yli 50 vuotias ukko ;)
      Joku viestiketjussa linkitti Jääskeläisen Jarin tutkimukseen vuodelta 2003. Terveisiä Ari Heikin sukulaismiehelle Jarille. Jari tekee arvokasta työtä Savonia AMK:ssa uusien yritysideoiden tiimoilta yritysten luomiseksi Pohjois-Savoon.
      Vaikka Varkauden työttömyys on korkealla tasolla, niin en halunnut lisätä sekä Jarin että ministeriön suunnasta kommentteja Varkauden työpaikkojen omavaraisuusasteista. Nämä luvut saattaisivat harmittaa naapuripaikkakunnilla asuvia. Molemmissa selvityksistä käy ilmi, että Varkaus on 110 % omavarainen työpaikkojen suhteen. Joku voi miettiä, että Varkautelaisista käy moni töissä naapurikunnissa. Näin on, mutta siitä huolimatta Varkaus voi työllistää kaikki omat asukkaansa 10 % muita. En linkitä ko. ministeriön tutkimukseen, vaan jokainen voi googlettaa se pienellä vaivannäöllä ja lukea sivun x, jossa tämä asia mainitaan.
      Nämä jutut voivat taas nostaa joidenkin ihmisten niskavillat pystyyn. Eihän se voi näin olla? Etsikää tietoa ja mietiskelkää.

    • vrknuori

      Unohdin vielä mainita koulutuksen. Varkauden Amk tarvitsee lisää ansiantuntijoita ja tutkintoja lisää.

    • Turhuuksien rovio

      Varkauden AMK sopii lakkauttaa, täynnä suojatyöpaikkkoja ja nollatutkimusta !

    • Ajatusten Osmajoki

      Varkauden AMK-yksiköt ei saa riittävästi pätevää opiskelija-ainesta tällä hetkelläkään. Vetovoima on yhtä heikko kuin itse kaupungillakin, eikä se kuulu muutenkaan laadultaa maan parhaisiin opinahjoihin AMK-opetuksen saralla. Ulkomaalaisia kyllä riittää, kiitos halvan opiskelun.

      Tutkintoja lisäämällä opetuksen laatua ei paranneta, vaan pitäisi miettiä onko nykyinenkään opetus aidosti AMK-tasoista, vaikka paperilla kriteerit saattaisivat täyttyäkin. Pitäisi siis ensin pyrkiä kehittämään nykyisen opetuksen tasoa ja sitä kautta yrittää saada haalittua pätevää opiskelija-aineista niin, että hakijoita olisi enemmänkin kuin ne jotka eivät päässeet opiskelemaan muualle. Osittain tämä on tietysti myös määrärahakysymys, mutta ne määrärahat pitäisi laittaa myös muihinkin kohteisiin kuin suoraan opettajien kasvaviin palkkioihin.

      Tosin kaupungin fiksut nuoret lähtevät kaupungista opiskelemaan korkeakouluihin, eikä heitä AMK kiiinnosta. Hyvin harvat heistä palaavat enää Varkauteen opintojen jälkeen.

    • Tuta on hanurista

      Ajatusten Osmajoki oletko Päi...i Kor....ra, entinen KD:n valtuutettu, jonka jäljiltä jäi vain savuavia raunioita joka paikasta, missä teit parhaasi? Altim, Savonia AMK, Pelastushelikopteri Ilmari, Savonia AMK ja nykyisin JKL:n kaupunki? Kyselee Hessu Salkkari?

    • buhahaabuhahaa

      Päivystysvuorossa kammarilaiset!!!!!!!!!!!

      lainattua

      "Heippa fundeeraaja.

      Viimekeväänä kun päätimme takakonttikirppis päivän niin tarkistimme mielestämme jokaisen mahdollisen paikan ja kalenterin ettei tulisi minkään kanssa päällekkäisyyttä, tuosta koulupäivästä ei vain tietoa vielä silloin mistään löytynyt. Tai sitten emme olleet tarpeeksi tarkkoja. Toivottavasti jatkossa nuo päivät löytyisivätkin ajoissa kaupungin kalenterista. Missään nimessä samalle päivälle ei olisi laitettu kirppistä jos tuo tieto olisi ollut mutta koska tapahtumaa on jo paljon mainostettu ei päivää voi enää muuttaakaan. Eli näillä mennään tänä syksynä, pahoittelemme päällekkäisyyttä!

      t.Katja "

    • yks tavis

      Kyselen Ilmari-asioita ja palaan toistakymmentä vuotta taappäin.
      Kysyn onko muilla samankaltaisia kokemuksia, kuin minulla ?
      Vanhan ja sairaan äitini asioita hoidellessa huomasin erittäin epäilyttävän rahastustavan pelastushelikopterilaisilla.
      Heräsi kysymys oliko dementikot suosikkiasiakkaita ko. keräilyssä?
      Maksusiirtolomakkeita löytyi maksettuja ja maksamattomia useita, isoilla summilla
      .Myös eräs kirja oli "ostettu" Ilmarin hyväksi, seinillä parikin kopterin kuvaa halvoissa kehyksissä.kukahan niitäkin rustasi?
      Kirjan välissä oli maksamaton lasku, useita satoja markkoja.Kukaan ei ollut karhunnut kuitenkaan kirjaa takaisin, vaikka lasku oli ollut maksamatta vuosia kirjan tultua.
      Soitin "Ilmarille" ja pahoittelin maksun viivästymistä, niin vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä, että hävitä se lasku.
      Pidettiinkö siinä firmassa kirjaa oikeastaan mistään tai mistä pidettiin ja missä mielessä?
      Kuultuani kaikenlaista ko.firmassa työskennelleiden ihmisten elintasosta, tulee mieleen kaikenlaista.
      Hyvä, että vastuu koptereista on siirtynyt valtiolle, ei tarvitse kenekään ottaa tunnolleen sitä, onko mahdollisesti putsannut jonkun demantia-vanhuksen tilit.

    • joona valaantappaja

      Varkaus on hyvä paikka asua. On toki parannettavaa, mutta missä kaupungissa ei olisi.

    • yks tavis

      Varkaus on ihan hyvä paikka, on kaunista ja viihtyisää, kun osaa valita seuransa oikein.
      Suurimman ajan varkaudessa eläneenä olen tyytyväinen kaikkiin palveluihin ihmisiin ja oloihimme kaupunginosassa jossa asumme.
      Kivat naapurit ja jos ei kaikki miellytä, niin pysyy erossa, ei tarvitse tykätä, puolin eikä toisin.
      Oma auto alla, lähtee ajelulle jos alkaa ahistaa!
      Mut, missä ei ahistais ?
      On viisasta olla erillään politikkojen riidoista ja olla äänestämättä idiootteja.

    • Huoh...

      Kannattaisi käydä haistelemassa vähän elemää Varkauden ulkopuolellakin, silmiä avaava kokemus.

      • Nelly

        Ai jaa , tulikin mieleeni valtuuston vuosikymmenten aikana tekemät opintoreissut.
        Ne kohdistuivat aina itärajan taakse ja siksi kaupunkimme muistuttikin enemmän petroskoin esikaupunkia, kuin itsenäistä varkautta.
        Teatteri, ravintolat, kaupungin kulttuurivierailut ja heidän kestitsiminen oli päällimmäisenä joka paikassa. Mitä saatiin vastineeksi, ehkä muutama venäjää puhuvaa kotirouvaa and that is all !
        Kuoppaiset siivottomat kadut tulivat jäädäkseen niin kauan kunnekka otettiin YIT duuniin, nyt lakaistaan kadut jopa kaksi kertaa kesässä , pestään kerran ja lumityöt hoituvat talvella kuin itsestään.
        Kaupungin omat työautot miehineen lymyilee vesien rantamilla puskissa ja miehet vetää lonkkaa, kunhan eivät kalastelisi firman piikkiin.


    • varkauslainen

      Varkauteen pohjois-karjalasta muuttaneena , mielestäni täällä on jotenkin hankala tutustua paikallisiin ihmisiin ja saada ystäviä.vaikka en niin hiljainen hissukka ole niin jotenkin tuntui et pohjois karjalassa oli helpompi tutustua uusiin ihmisiin... täällä ihmiset on jotenkin toisenlaisia. osa ainakin.no saa nähdä kun työpaikka löytyy niin varmaan sieltä saan uusia ystäviä.

      • Ajatusten Osmajoki

        Varkaus on semmoinen paikka, johon ei olisi kannattanut muuttaa työpaikkaa etsimään.


      • kultainen noutaja

        Tai sitten et löydä.Täällä tehdään töitä, eikä haalita ystäviä.Liiallinen tyrkytys itsensä ja milepiteidensä kanssa ei mene jakeluun tässä kaupungissa, eikä muuallakaan.

        Odota niinkuin jouduit odottelemaan jo Pohjois-Karjalassakin, eihän siinne ihmisiä muuta kovinkaan sankoin joukoin.
        Jos olet noin ennakkoasennoitunut ja liian innokas, joudut hyllylle välittömästi.


      • Puurtilan Pentti

        On paras olla liikaa "tutustumatta" ihmisiin.Joutuu vain riitapukariksi ja juorukohteeksi.Tuntosarvet valppaina vain. Matala profiili ja kotiinsa ei laske vieraita ja omat asiat omina tietoina. Näin täällä pärjää."Avoimet ihmiset" joutuvat vaikeuksiin.


      • JepJepJepJepulis
        Puurtilan Pentti kirjoitti:

        On paras olla liikaa "tutustumatta" ihmisiin.Joutuu vain riitapukariksi ja juorukohteeksi.Tuntosarvet valppaina vain. Matala profiili ja kotiinsa ei laske vieraita ja omat asiat omina tietoina. Näin täällä pärjää."Avoimet ihmiset" joutuvat vaikeuksiin.

        Äänestän seuraavissa eduskuntavaaleissa Pasia.


    • hoitaja+opettaja

      miksi tulet tänne, jos sulla ei ole työtä?

      myös minä tulin vuosia sitten Lieksasta ja olen kyllä
      alusta alkaen löytänyt ystäviä täältä, niin työstä kuin
      harrastustenkin parista. Täytyy kyllä myöntää, että
      Varkatelaiset ovat kyllä aivan oma rotunsa, kuin esim.
      muut savolaiset.
      Lapsemme ovat nyt muuttaneet opiskelujensa myötä
      pois varkaudesta ja kohta koittaa meilläkin eläkepäivät,
      kyllä meilläkin todennäköisesti mieli halajaa takaisin
      pielisenrannalle.

    • Tunksi takas maalle!

      Palkatkaa tämä oma "tyttönne" Tunks Tukiainen sinne jonkinlaiseksi shöyihmiseksi! Tunks järkkää täällä etelässä NIIN usein kaikenlaisia turpakäräjiä ja verikinkereitä...siinä veri ja kynnenpalat (tais muuten naamanpalakin) lentelee...
      Ei muuta ku Tunksille ostatte sen mummonsa mökin, siellähän se kehuu viihtyvänsä tossa lehtijutussa (on niin kiltti immeinen omasta mielestään)

    • Jotkut porskuttaa

      Ilmarista minäkin.
      Onkohan sen puljun asiakirjat ja tilitiedot kuinka julkiset?
      Ei olllet meidän työpaikkaporukan mielestä siellä puhtaat jauhot pussissa.

      Yksistä ylettömistä juoppojuhlista kuultiin ja mietittiin mistä moinen kestäväkehitys oli naapurimökkiin tupsahtanut, kaikkia naapureita ei vaan kutsuttu ja katkerat pistivät jutun liikkeelle.

      Vieläkin riittää jutunjuurta.

    • eikö kukaan

      Eikö kukaan yhtäkkiä tiedä koko keräyksestä mitään?
      Hurjin kuultu väite, että keräystilin numerot eivät olleet aina samat??
      Mihin ne ihan oikeasti sitten menivät?
      Tietäisikö joku teistä hyvistäveljistä asiasta jotain ?

      • hörtöweh

        Ilmarin lentotoimintaa rahoitettiin tukiyhdistyksen ja Veikkauksen rahoilla. Helikopteriyhtiö ei kerännyt rahaa vaan oli lentotoiminnan operaattori. Kopterin ja maayksikön hoitohenkilökunta taisi olla sairaanhoitopiirin palkkalistoilla.

        Pelastuskopterit, rajavartioston propeleita lukuunottamatta, eivät ole valtion vastuulla nytkään,vaan sairaanhoitopiiri järjestää niiden toiminnan.


    • sattui silmään

      Rahotettiin ja rahotettiin, tämä kertomuksesi ei lisännyt tietoutta laisinkaan.
      Nyt kiinnostaisi tietää mitä niille tukiyhdistykselle kerätyille rahoille oikeesti tapahtui?

      Juotiinko, syötiinkö, lahjottiinko naapureita, ostettiinko hiljaiseksi porukoita, jotka sattumoisin sattuivat keräyksen kannalta väärään aikaan väärään paikkaan?

      On kuulunut liiaksi sippapuheita sieltä varkaudesta tästä aiheesta.Mihin varat sitten menivät?

      Rahaa kerättiin huomattavia summia, mutta koko ajan oli uhka, ettei ilmari nousisikaan, eikä raha riitä henkilökunnan palkkaamiseksi.

      Eikö siellä pidetty rouva suora-hävytönsuusta, joka nokki kaupoissakin henkilökuntaa ja oli kuin euroopan omistaja, kieltämättä oli inhottava kuulla, kun antoi aikanaan palautetta kassaneidille.

    • hip hei neulatyyny

      Onko ollut mitään ongelmia?. Lyökääpä
      NAVITAS KEHITYKSEN tilit ja selvitykset pöytään.

    • kjthflhlhöögj

      Miksi toiminta ei voi olla avonaista, vaikka yritystä pyöritetään
      täysin verovaroin.

    • Eikö nouse?

      Up

    • Ei vika varkauden

      eikä varkautelaisten, vaan tämä koko hela paska kaatuu kaikkien päälle.Olemme vain ensimmäisiä.

    • vika oli päättäjien

      "Helapaska" nimeltä Varkaus on saatu aikaan hyvävelijärjestelmästä, jollloin on sutuloitu kaikkea p******* ja hyssytelty järjestelmässä niin kauan kunnekka olosuhteiden pakosta tiettyjä asioita on tullut julki.
      Esimerkiksi yksilön yletön alkoholisoituminen, eivät olleet siihen aikaan tehtaalla nokonnuukia työpaikkaterkkarit, kun eivät saaneet mahtimiehiä vierotukseen. Saattaisi olla kaupungin asiat toisella tolalla, jos kaikki päätökset olisivat tehty täydessä järjessä.
      Ja ketkäs ne olivatkaan, jotka möivät sen Paul Wahlin?

      • Oi jos vielä kerran!

        Niin, jos Paul Wahl olisi vielä meillä,kaikki olisi toisin. Perheet risteilisivät kesät talvet, alkoholi ei olisi ristinämme, syrjäytyneet ja elämän kaltoin kohtelemat tuntisivat valon ympärillään. Rahakin riitäisi paremmin, jos vain Paul Wahl olisi vielä meillä!


    • aika outoa

      No nythän sinä olet sekasin kuin seinäkello "Oi jos vielä kerran".
      Kuka se nyt talvisin risteilee? Alkoholi on ristinä vain sinulle jolle kalahti. Kolkuttaako?
      Olisiko pitänyt jättää aukasematta muutama pullo ja juottolanovi viikonloppuna, voisit kirjoitella jotain ihan mukavaa näin maanantain iloksi.

      • Suunnistusta

        Sattuko vähän vaikee rasti nyt?


    • Muualtatullut

      Kiva kaupunki tämä on,moneen muuhun verrattuna.
      Tykkään !

    • Musta marski
    • 55 ääntä pro Vrk

      Varkaus on kaunis ja kiva kaupunki.Tätä mieltä mä ja meijän keskustelukerho, jossa on 54 jäsentä, eikä yhdelläkään toisella nettiä!

    • kertokaapa

      Miksi Varkaus tyhjenee asukkaista kovaa vauhtia?

    • Sot sot!

      Ketäs ne ovat ne useat suurperheetkin, nelikymppiset paluumuuttajat, jotka toivotamme avosylin tervetulleiksi?
      He ovat hankkineet kymmeniä vuosia rahaa ruuhkasuomessa, myyvät asuntonsa sieltä ja ostavat uuden, vielä isomman täältä ja elävät koroilla loppuelämänsä.
      TERVETULOA!

      Edelliselle terveisiä: Älä vikise!

      • Varkkila

        Mitkä ihmeen suurperheet? Nelikymppinen paluumuuttaja ei muuta tänne työttömäksi. Kymmeniä vuosia rahaa...Eikös ne ollee vasta nelikymppisiä??
        Millä koroilla...Ei pankit ainakaan maksa riittäviä korkoja tuollaiseen elämäntyyliin.
        Mutta mitäs pienistä, antaa muuttaa vaan, koska tilaa on, vaikka ei kyllä niin paljon noita ihan uusia taloja, mutta tänne mahtuu....Elokuussakin vaatimattomasti -70 henkeä meni pois kirjoilta, eli kerrostalollinen.


    • voi sun kanssas vark

      Eivät ne tulekaan työttömäksi, vaan toimijoiksi oman alansa työhön ja lapset kouluun.
      Oletko oikeasti valtuutettu K.K. kun käyt niin kuumana varkauden asukkaista?Onko väestötilastot jotenkin vastuutettu sinulle?
      Montakos muutti varkauteen elokuussa?
      Mitä h........ä se ketään kiinnostaa asuuko jossain kaupungin sopukoissa/taloissa /kerrostaloissa ketään, vai törötttääkö talot tyhjillään?
      Kaikkien on elettävä, sinunkin varkkila, mutta et tänään ole parhaimmillasi, etkö voi hyvin ??

      • Varkkila

        Eihän se kiinnosta ketään, että täällä on vaikka kuinka paljon tyhjiä taloja. Kaikkihan on hyvin. Syyskuussa tuli sitten se valtava suurperhe ilmeisesti, kun peräti 18 ihmistä lisääntyi asukasluku...Läpyskäää!!!!!!!!!!!!! :)

        Edelleen näitä oman alan toimijoita ei pysty riittävästi tänne muuttamaan, kun ei ole työpaikkoja riittävästi.


    • Tumput & Vanttuut

      Miten olisi jos laitettaisiin joku työryhmä pystyy joka kehittäsi Varkaudelle oman BRÄNDIN ?

      Siis nuoria - ei mielellään sellaisia jotka jo töissä ja siten ei aikaa miettiä !

      Nyt en tarkoita mitään juomaa vaan jonkin sellaisen tuoteen josta Varkaus tulisi tunnetuksi kuten - niin monella muulla paikkakunnalla on oma " käsintehty tuote " joita voi kantaa maailman ääriin tuliaisena.

      Se voisi olla vaikka puusta / ruokaa / juoma / taikka mikä tahansa VARKAUS musiikkia / musiikkileirin äänite jne jne

      • Varkkila

        Sellainen Brändi on jo olemassa ja kaikki rahat kuluu sen mainostamiseen...Kyllähän tuollekin ajatukselle jokin uusi hanke saadaan perustettua.


    • hei sun heiluville

      Otsikossa lukee.
      "Onko Varkaus ihan oikeasti huono paikka"?


      Kyllä

      Miksi ihmiset muuten muuttaisivat Varkaudesta pois ja uusia ei tule.

      • Eksyvä ei kysy

        Hei sun heiluville

        Tiedätkö mitä tarkoittaa nousukausi - taikka sen vastakohta

        laskukausi ?

        No nousukaudella on kaikilla töitä ja palkat tavallisesti nousee / mutta myös hinnat nousevat... ( taipuvat nousemaan )

        Laskukaudella taas ei ole kaikilla töitä - joten niukkuuden tuomana hinnat laskevat kun ei ole yhtäpaljoa kysyntää...

        Varkauden nousukausi oli kun kaupunkia rakennettiin 50 & 60 & 70 & 80 & 90 luvuilla ja tehdas pyöri telat punaisina paperia maailmalle...

        2000 luvulla taas rakentaminen on lähes loppunut... ja muitakin työpaikkoja on kadonnut... ja tehdas hidastanut tahtia...


        joten nyt taidat tietää että miksi joku saatta jopa pakata perheensä / tavaransa ja ajaa kohti uusia seikkailuja ?


    • Ajatusten Osma

      Varkauden huiput oli 80-luvulla. Väki on vähentynyt 90-luvullakin. Laskukautta on kestänyt siis yli 20 vuotta.

      • 20.000 Varkautta

        Täytyy kysyä että onko kilpailu vain koventunut ja muualla asioita tehty aktiivisemmin ja siten ne ajaneet ikäänkuin Varkauden ohi ?

        Sanon että jos tehdasta ei olisi niin paljon olisi tapahtunut " samaan aikaa toisaalla "... ja siten väki olisi monipuolisemmin töissä mitä nykyään !

        Tehdas ei poissulje mitään työpaikkaa mutta moni on vain robotin tavalla ajatellut että töitä riittää ja kaupunki kasvaa seuraavat 20.000 asukasta jne jne

        Täytyy muistaa ettei ketään varkautelaista vois syyttää siitä että joku keksi tietokoneet ja vähensi siten paperin kysyntää juuri ulkomailla... Eli en syytä ketään vaan panen miettimään että sitä tehdään mitä

        maailmalla tarvitaan !


      • Mutterikauppias

        Ajatusten Osmolle

        Vielä 90 luvulla Varkaudessa ei ollut nähtävissä kuin ylöspäin menoa - mm oli asuntomessut 1991 ja sen eteen tehtiin kovasti töitä sekä markkoinointiin panostettiin koko maassa.


      • Ajatusten Osmajoki
        Mutterikauppias kirjoitti:

        Ajatusten Osmolle

        Vielä 90 luvulla Varkaudessa ei ollut nähtävissä kuin ylöspäin menoa - mm oli asuntomessut 1991 ja sen eteen tehtiin kovasti töitä sekä markkoinointiin panostettiin koko maassa.

        Kyllä 90-luvun alun laman jäljet näkyvät Varkaudessa vieläkin. Työpaikkoja katosi paljon ja väki väheni, kouluja lakkautettiin jne. Esimerkiksi Kauppakatu ei koskaan toipunut ennalleen. Tyhjiä tiloja ja kirpputoreja riittää edelleen ja lisää on tulossa.


      • Messut Asunnossa
        Ajatusten Osmajoki kirjoitti:

        Kyllä 90-luvun alun laman jäljet näkyvät Varkaudessa vieläkin. Työpaikkoja katosi paljon ja väki väheni, kouluja lakkautettiin jne. Esimerkiksi Kauppakatu ei koskaan toipunut ennalleen. Tyhjiä tiloja ja kirpputoreja riittää edelleen ja lisää on tulossa.

        Varkaudessa oli lujassa usko koko 80 luvun huomiseen ja päätökset 1991 asuntomessuista tehtiin jo 80 luvun lopulla. Muistan yhä elävästi miten kova poru asiasta käytiin ja kutka olivat puolesta ja kutka vastaan.

        Täytyy muistaa ettei koskaan ennen 1991 eikä jälkeen ole Varkaudesa käynyt yhden kesän aikana niinpaljon ulkopaikkakuntalaisia vierailulla. Lukuja en muista mutta puhutaan 10.000 ihmisistä.


      • Varkkila
        Messut Asunnossa kirjoitti:

        Varkaudessa oli lujassa usko koko 80 luvun huomiseen ja päätökset 1991 asuntomessuista tehtiin jo 80 luvun lopulla. Muistan yhä elävästi miten kova poru asiasta käytiin ja kutka olivat puolesta ja kutka vastaan.

        Täytyy muistaa ettei koskaan ennen 1991 eikä jälkeen ole Varkaudesa käynyt yhden kesän aikana niinpaljon ulkopaikkakuntalaisia vierailulla. Lukuja en muista mutta puhutaan 10.000 ihmisistä.

        Kävijöitä oli 202 000, eli todellinen jättipotti messujen järjestäjälle, eli Asuntomessut oy:lle. Kaupunki jäi maksumieheksi ja uusia veronmaksajia kaupunkiin ei lupauksista huolimatta saatu. Asuntoja oli myymättä vielä seuraavanakin vuonna ja suuret irtisanomiset alkoivat samoihin aikoihin. Vauhtisokeus iski silloin päättäjiin ja mikä tahansa meni läpi, kun vain taikasana "asuntomessut" mainittiin.


      • Lopetin Tupakan
        Varkkila kirjoitti:

        Kävijöitä oli 202 000, eli todellinen jättipotti messujen järjestäjälle, eli Asuntomessut oy:lle. Kaupunki jäi maksumieheksi ja uusia veronmaksajia kaupunkiin ei lupauksista huolimatta saatu. Asuntoja oli myymättä vielä seuraavanakin vuonna ja suuret irtisanomiset alkoivat samoihin aikoihin. Vauhtisokeus iski silloin päättäjiin ja mikä tahansa meni läpi, kun vain taikasana "asuntomessut" mainittiin.

        Muista yhä kuinka suurta puhetta oli jo ennen asuntomessuja ja miten koko kävijämäärää epäiltiin niin lehdissä että molemmilla toreilla.

        Monet eivät uskoneet messujen tuovan mitään hyvää alueelle ja että talot rakennettaisiin liian nopealla aikataululla ja hotiloiden.

        Muistan kun Amerikasta saakka tuotiin talo jonka ei uskottu edes kestävän meidän ilmasto-olosuhteita jne jne...

        Kaikki nämä puheet ovat kuitenkin osoitettu vääriksi 20vuoden aikana ja koko alue on yhtenäinen kokonaisuus ja Varkauden halutuimpia alueita saada ja päästä asumaan.


    • Agit prop

      Varkaus on HYVÄ PAIKKA ASUA, kunhan saadaan demut pois hapattamasta paikkakunnan asioita ja mainetta !!!
      Kuinka ihmeessä joku tehtaan paperipalkkeja ikänsä vahdannut voi olla päättämässä kaupunkimme budjetista tai tietää yhtään mitään todellisista talouden asioista ???
      Miettikää nyt tarkkaan kenelle äännenne annatte !!
      Varkauden ei tarvitse enää alistua tehtaantyöläisten mahdin alle, nyt on muutoksen aika !!!

      • justjoojetsulleen

        Hyvä paikka asua, mutta ei elää. Se on yks ja sama kuka sinne johtoon tulee, seuraavaan 10 vuoteen täällä tuskin tulee olemaan rahkeita elää ja kehittyä kuin palvelualoille kouluttautuneilla. Varkaus jäämässä vanhuksille, lähi- ja sairaanhoitajille, ja siinä sivussa tarvittaville välttämättömille eli parille ruokakaupalle.

        Itse vasta 2 alalle peräjälkeen kouluttautuneella molemmilla kuulin hehkutusta mitenkä tulee töitä olemaan ja saa ylpeänä työtä tehdä. No ei ainenkaan täällä. Pitää lähteä jonkin matkaa etelään, länteen tai pohjoiseen ennen kun on töitä tarjolla. Varkauden kohdalla vain harmaa paikalleen pysähtynyt, ellei jopa jo kuollut läiskä.


    • Pankinjohtajan veli

      "Lapsiperheelle hieno sijainti ! Kaikki koulut ja liikuntapaikat lähellä."
      No onhan tuota matkaa 1.5 kilsaa kuitenkin

      "metsän reunassa"
      On siinä pari puuta, kun ikkunasta katsoo.

      "hyvä keittiö"
      Jos tuollaisesta kirsikkaisesta 90-luvun mummomallistosta tykkää.

      "Nyt kannattaa miettiä omaa asuntoa. Tästä talosta on muuten harvoin myynnissä !"
      No ei todellakaan kannata ja miksi tämä on ollut myynnissä jo 2 vuotta?

      • Varkkila

        Taloussanomissa mainitut asuntojen myyntiajat, jotka ovat yli 500 päivää jättivät Varkauden huomioitta...Todellisuudessahan täällä on asuntoja, jotka ovat olleet myymättä jo neljättä vuotta, mutta sopivasti sopimusta vaihtamalla se ponnahtaa aika ajoin ihan uutena kohteena myyntiin.


      • hannu miettinen

        Ihan hyvä käännös selkokielelle. Mitähän vielä keksi:

        "Arvostettu alue"
        Ainakin paikkakunnan sosiaalipummien mielestä, soskuun lyhyt matka.

        "Rauhallinen sijainti"
        Valtatielle yli 100 metriä

        "Edullise asumiskustannukset"
        Kunnes muutaman vuoden päästä tulee tonnin per neliö maksava peruskorjaus

        No nyt ei viitsi enempää. Eikä oteta kovin vakavasti. ;)


    • tamu oon duunaria

      Kuulkaas Tamu sannoo minä joskus pieren joskus saunon mutta ylleensä varkaudessa niin varkaudessa!!! jos ette usko niin menkää muualle!!!

    • Plääh..

      On Varkaus ihan oikeasti huono paikka.

    • väljempivarkaus

      Varkaus on ihan hyvä paikka asua,mutta suurin osa pikkusieluisista varkauslaisista on aivan p:stä.

      Eivätkö ne ahdistuneet jo muuta pois ja miksi ne täällä vielä roikkuvat?
      Varkkila ja Miettisen Hannu vois pistää niihin vähän vauhtia.
      Ennustakaa maailmanloppu.

    • helluntaiheilatko pu

      Eihän ne mihinkään lähde, toisella paikkakunnalla niillä ei olisi perustietoja mistään eikä kestään, saatikka kokemusta täysin sössitystä valtuustotyöstä!

      Mistä ne pääsisivät uudessa kaupungissa vänisemään kuin akat ?

      Hame päälle vaan joka ukolla buahahhhhaaaata myöten.

      Tällaseksi se menee turhan naurannaksi, kun ei ota ukoilla enää eteen eikä taakse.

      Hyvä pojat ilmaiskaa itseänne ainoalla saralla, täällä netissä, muuhunhan teistä ei enää ole.

      • Varkkila1

        Kertoisitko meille ystävällisesti omat korjausesityksesi vaikkapa talouden hoidosta Varkaudessa? Kertoisitko meille oman mielipiteesi Kaupungin roolista yksityisten yritysten tukemisessa, eli tasapuolisuudesta yms. Mieti vähän vastausta ja lupaan, ettei sinuakaan naurata todellinen tilanne. Se, mitä täällä netissä on meidän muutaman kirjoittajan toimesta kirjoitettu, on pitänyt useammin paikkansa, kuin läpyskän esittämät tarinat ja satukertomukset. Hyväksytkö sinä ne tarinat totuutena, koska ne on sitten ihan sanomalehdessä kirjoitettu :) Huomio erityisesti paikkoheitot kirjoittelussa erityisesti koskien taloudenpitoa vuosien varrella ja NK:n roolia ennen, nyt ja tulevaisuudessa.
        Ja kuten tuolla hieman ylempänä on taas toivoteltu, niin äänekkäät pitää saada hiljaiseksi, että viimeiset viilaukset ikiliikkujaan saataisiin tehtyä rauhassa....


    • Ihan sama muuallakin

      Eipä se taida naurattaa tällä hetkellä missään päin Suomea, jos sen todellisen tilanteen ymmärtää. Samanlaista meininkiä joka kolkassa. Toiset tekee sitä höperöiden toiset sitten jo ihan harkiten kusettaa kansaa. Varkaudessa taidetaan olla siirtymässä vahvemmin sinne liritys linjalle. Suomessa todellakin kaivattaisiin rankkaa julkishallinnon reformia, mutta kun poliittisilla toimijoilla ei munat siihen riitä, niin veronmaksajien kuppaaminen jatkuu ja ne joilla on parhaiten lipova kieli nauttivat suojatyöpaikoissaan.

      Äänekkäillä huutelijoilla ei muuten ole mitään virkaa elleivät hakeudu polittiiseen päätöksen tekoon ja pidä linjaansa sielläkin.

    • helluntaiheilatko pu

      Mitäpä varkkila sitten mahdat taloudelliselle tilanteelle , varkaudessa, suomessa, euroopassa tuolla ainaisella negatiivisuudellasi ja valittamisella?
      Mikä on parantunut noiden lukuisten kirjoitustesi voimasta?
      Onko siitä ollut mitäääään hyötyä?
      Minä olen tehnyt kaiken voitavani , maksanut vuosikymmenet veroja 28-36% ja kaikki on mennyt. Kukaan ei ole tullut kysymään mihin ne rahani saa käyttää. Olisin minä osannut kieltää delegation lähtemästä esim. kiinaan ja kauppakadun rempan olisin suunnitellut toisin, kieltänyt monet todelliset märät peijaiset (joita oiva lothander esitteli taannoin sdp:n menoista) ja Varkauden teatterinlusmulle en antaisi penniäkään, vieläkään!! Siellä on AINA vieraileva ohjaaja, vaikka johtajalle maksetaan käsittääkseni kuukausipalkkaa, eikä se tee mitään palkkansa eteen, korkeintaan selaa isänsä entisiä muistiinpanoja , niin samalle ne muutamat isätyrväisen ennen ohjaamat , nykyisin esitetyt esitykset näyttää.
      Siihen tulokseen olen tullut tästä mielettömästä tajunnanvirran tuotannostanne palstalla ja olen sitä mieltä vieläkin, että täällä mesoja miehillä on identiteetti kriisi, eikä tietyt jutut luista niinkuin ennenvahnaan.Sen näkee peilistä....!

      • Varkkila1

        Aijai, kun taas tulee kierteellä juttua...Mitäpä sitä täällä pieni ihminen mahtaa...annetaan mennä entiseen malliin, turha on vanhoja muistella, eteenpäin vaan...Sen verran vain sanon, että nyt on joutunut läpyskäkin kirjoittamaan asiaa pitkästä aikaa. Ei olekkaan mennyt enää nimitykset läpihuutoina. Navitaksen johto vaihtoi pois, kun ei tullut tulosta ja pelottiko että laiva uppoaa????
        Hallituspaikkoja halutaan lisää, että se päätöksenteko olisi useamman käsissä ja vastuullisia olisi kerralla enemmän ja kukas sen jälkeen kyseenalaistaa toimintaa, kun kaikki ovat siinä olleet mukana?
        Katso vaan peilejäsi, minä luen tilastoja. Siitä on tullut tietoa kertoa jo etukäteen, miten hommat voi mennä mönkään. Ei tartte katsos sitten jälkikäteen valittaa, että oltais mekin toi arvattu...Se on tuolla etukäteen jo netissä saatavana ja kaikkien luettavana ja sille ei mahtanut Truunokaan mitään.
        Minulla voi olla vaikka mikä identiteettikriisi, mutta siitä huolimatta olen tiennyt ja arvannut aika monta kertaa useammin oikein, kuin olen ollut väärässä. Siinä sitä on turha selitellä mitään noiden palkattujen kirjoittelijoidenkaan :) Joten niin sanotusti, revi siitä, se on MOT.


    • C'est la vie

      Kuoleva pikku kylä, pian entinen tehdaskaupunki. Ei tulevaisuutta (ainakaan yksin).

    • :D )))))))))))))))))
    • torstain huumaa

      Meidän perhe muutti vasta äskettäin Varkauteen.
      Ei olla lähdössä mihinkään.Edullisten neliöhintojen takia muutettiin.
      Ja reilunkokoisten tonttien.
      Urputtakaa rauhassa.Ei olla muuten ainoita sisäänmuuttajia.
      Kirjoituksianne seuraten,aivan hyvä ett'ä väki vaihtuu.Saataisiinkin hiukan avarakatseisempia ihmisiä kaupunkiin.

      • Niinpä niin...

        Joopa joo...aivan varmasti.


    • Normipainonen

      Jos masentaa,on olemassa lääkärit ja psykiatrinen osasto Kommilassa.Menkää sinne purkamaan teiniangstia tms. Ei se ole muiden vika,jos oma elämä ja oma kroppa ahistaa.Laihdutus auttaisi monilla nuorillakin.Hirveän ylipainosia jopa alaikäset,teinit.
      Kai se ahdistaa.

      • Anonyymi

        Kokeileppa isompaa kaupunkia, ei pääsi kestäisi sivistystä hetkeäkään.


    • kysy heiltä
    • Varkaudessapitkäänollut

      Aloittaja kysyi, että onko huono paikka. On se.

      • Anonyymi

        Ei ole huono paikka. Riippuu yksilöstä miten kokee,kiusaako toisia,joiden kokee elävän paremmin jne. Oma elämäni ja mielenterveys on balanssissa,joten minua ei ulkoiset häiriötekijät haittaa. Ikävää moniongelmaisten valitus.


    • Anonyymi

      Ei ole huono paikka,mutta semmoisia moniongelmaisia ihmisiä riittää,jotka elämäntehtävänään pitää kuvitella,kytätä yms. Jopa toisten puhetyyliä pitää irviä. Kuunnellaan salaa toisten puhelut. Ja kuvittelevat olevansa niin mielenkiintoisia,että kaikki vakoilee. Tämmöstä. Kaupunkina on hyvä,palvelut ja kaikki on aivan täydellistä🎉

    • Anonyymi

      Ne ketkä täällä viihtyy niin hyvä heille, heidän on myös parempi pysyä täällä. Suurin osa ihmisistä vaan sattuu olemaan oikeassa, että Varkaudessa ja varkaudella ei ole tulevaisuutta, ainakaan hyvää sellaista.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kuka tyhmä näitä vanhoja juttuja aukoo?
      Eläm
      Eläkää vuotta 2020, vaikka onkin kotona vuosi!

      • Anonyymi

        Kotona vuosi. Liikun kyllä ulkona joka päivä.


      • Anonyymi

        Minusta sinä olet se tyhm. Kun kyttäät.


      • Anonyymi

        Auot itsekin ja kakkaat vatuskille!


      • Anonyymi

        Korona vai kotona?


      • Anonyymi

        Kaikki lampaat pitävät maskia ja uskovat valtamedian paskapuheet.
        Meininki on kuin Smack Down, yhtä paska show.


    • Anonyymi

      Olen boheemi ihminen ja tykkään Varkaudesta. Sopivan rento,ei turhaa hienostelua. Museot ja taidekuviot kohillaan.

    • Anonyymi

      Mikä mies kuulema housuun ulostanut kaupungilla Varkaudessa.

      • Anonyymi

        En ole nähnyt.


      • Anonyymi

        Ukkis ja sinä pyyhit sen


      • Anonyymi

        Tämä yksi pikku kylien pahe, säälittävä juoruaminen ja sitten vielä olevinaan hauska asian kanssa. Vitun juntit. Onneksi en ole täällä kuin väliaikaisesti.


    • Anonyymi

      Ei ole täysin huono. Ei todella. Katsokaa mitkä palvelut toimii. Ei ole väenpaljoutta.

      • Anonyymi

        Kaupat ehkä toimii, Eli kunhan kulutusjuhla pelaa niin kaupunki voi hyvin. Mutta entäs asukkaat?


    • Anonyymi

      No en ehdi katsoa mikä täällä huonosti.

    • Anonyymi

      On. Yrittävät uuvella rismalla saada iloa valoa.

      • Anonyymi

        Mitä helvettiä ne jollain kaupalla tekee mitään sijainnin muuttamisella saavuttaa yhtään mitään? Ja sekin vain muutama sata metri. Sekin ilo oli ja meni. Päättävissä asemissa olevat eivät näe kokonaiskuvaa. Kunnon vitun idiootteja.


    • Anonyymi

      On huono. Eikä edes uusi prisma muuta asiaa.

      • Anonyymi

        Ei mitättömällä Prismalla ole mitään tekemistä elämän kanssa. Pitäisi kunnon kauppakeskus pystyttää, eli Forumiin enemmän kauppakeskukseen viittaavaa toimintaa. Miksi kukaan ei tee mitään asialle? Vittu että varkauden päättäjät ovat tyhjäpäitä saatana...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitättömällä Prismalla ole mitään tekemistä elämän kanssa. Pitäisi kunnon kauppakeskus pystyttää, eli Forumiin enemmän kauppakeskukseen viittaavaa toimintaa. Miksi kukaan ei tee mitään asialle? Vittu että varkauden päättäjät ovat tyhjäpäitä saatana...

        taitaa vaan olla että mihinkään "kauppakekukseen" ei yksinkertaiesti riitä ihmisiä käymään. yhden viikon Varkaudessa olleena näin sen kurjuuden mitä Varkaus pitää sisällään. Vaikka täälläkin moni suitsuttaa palveluita ja sitä tehtaan saastuttamaa järveä siinä keskellä, niin tosiasia on että ei suomesta enää montaa huonompaa kaupunkia löydy. Ulkoapäin nähtynä on todella luotaantyöntävä kaupunki.
        Ihmisä et näe missään muualla kuin Prismassa, kadut on autiot


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        taitaa vaan olla että mihinkään "kauppakekukseen" ei yksinkertaiesti riitä ihmisiä käymään. yhden viikon Varkaudessa olleena näin sen kurjuuden mitä Varkaus pitää sisällään. Vaikka täälläkin moni suitsuttaa palveluita ja sitä tehtaan saastuttamaa järveä siinä keskellä, niin tosiasia on että ei suomesta enää montaa huonompaa kaupunkia löydy. Ulkoapäin nähtynä on todella luotaantyöntävä kaupunki.
        Ihmisä et näe missään muualla kuin Prismassa, kadut on autiot

        On täällä hyviäkin asioita ja aika paljon. Mutta jos joku kysyis kannattaako muuttaa tänne niin............... isommat ratkaisut kuten oman asunnon hankita, perhe jne. mietin ja pohdiskele onkohan ihan sopiva paikkakunta siihen. Kun joku vakava puute iskee niin se muutto ei kuitenkaan ole helppo ja kivuton.

        Että aika tapaus kohtaista. Paljon hyviä asioita, mutta myös aika iso luottamus pula moniin asioihin.

        Asu ja havannoin 1-2 vuotta ennen lopullisempaa päätöstä mihinkään suuntaan että voiko paikkakunnat puolesta tulla kantoa elämään.


    • Anonyymi

      on huono on

    • Anonyymi

      Lähes kaikki tapaamani ihmiset ovat perseestä.

      • Anonyymi

        Kulutusjuhla, Ravintolat, kulu, kulu, kulu kuuluu kun ryystetään juommoo 🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kulutusjuhla, Ravintolat, kulu, kulu, kulu kuuluu kun ryystetään juommoo 🤣🤣🤣

        Tisurin kaltaiset taliaivot saastuttaa varkauden kuvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tisurin kaltaiset taliaivot saastuttaa varkauden kuvaa.

        Taidat itse saastuttaa autolla,huono kunto,juo enemmän pelle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat itse saastuttaa autolla,huono kunto,juo enemmän pelle

        Pelle juo ja auto liikuttaa,pelleä hakemaa lissee pellelimua,ollaan sitten naamat,ihan vittusaatana pellemenoa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelle juo ja auto liikuttaa,pelleä hakemaa lissee pellelimua,ollaan sitten naamat,ihan vittusaatana pellemenoa

        Otaha tisuri rauhallisesti, viikonpäästä pataan.


    • Anonyymi

      Onko Ylönen vielä varkaudessa

    • Anonyymi

      yldn

    • Anonyymi

      onko siellä mahdollisesti vehviläinen?

    • Anonyymi

      vehviläinen

    • Anonyymi

      uusia perunoita

    • Anonyymi

      hommeli

    • Anonyymi

      sakemanni

    • Anonyymi

      naisten muoti

    • Anonyymi

      vehviläinen

    • Anonyymi

      tissit
      huuliharppu
      pasuuna

    • Anonyymi

      jingjang

    • Anonyymi

      sellerit
      arto mellerit
      juri gellerit

    • Anonyymi

      taateli

    • Anonyymi

      torstonit

    • Anonyymi

      timpuri

    • Anonyymi

      tammi

    • Anonyymi

      tammi

    • Anonyymi

      tulukset

    • Anonyymi

      mitä raikku

    • Anonyymi

      rainer friiimanni

    • Anonyymi

      jauhelihamakaronilaatikko

    • Anonyymi

      jauhelihakeitto

    • Anonyymi

      leva/penttinen

    • Anonyymi

      saarestolaisperunaa

    • Anonyymi

      tammi

    • Anonyymi

      rainer friman

    • Anonyymi

      pekka hännisen violetti seat ibiza

    • Anonyymi

      Heistä en tiedä mutta näin ulkopaikkakuntalaisena . Tunnelma kaupungissanne oli vähintäänkin outo. Savolaisuutta?

    • Anonyymi

      Hyvä Kokoomus.

    • Anonyymi

      vsgv34t

    • Anonyymi

      joutenlahen

    • Anonyymi

      Kiva paikka,netis juttele Maria Carey kanssa.

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe