Perheet, muistakaa myös yksityinen perhepäivähoito!

Donna

Olen lukenut täältä monestakin keskustelusta kuinka vanhemmat valittaa päiväkodeista, niiden tavoista, hoitajista, hoitajien vaihtuvuudesta jne. Yksityinen perhepäivähoito on todella hyvä vaihtoehto. Tottakai kunnallinenkin on hyvä, mutta yksityisellä puolella saat jopa itse valita hoitajan, jos vain alueella on vaihtoehtoja. Voit kuitenkin käydä tutustumassa ennen päätöksen tekoa.

Olen itse aloittamassa yksityisenä perhepäivähoitajana ja olen kummissani kuinka vähän kyselyä loppujen lopuksi on ollut. Minä ainakin itse vanhempana veisin pienen lapseni PALJON mieluummin luotettavalle perhepäivähoitajalle entä kuin päiväkodin isoon ryhmään. Nyt vain näyttää, että todella monet perheet haluavat lapsensa ennemmin päiväkotiin, jopa alle vuoden ikäisenä. :( Tässäkin on tietenkin varmasti eroja kaupunkien välillä mutta näin täällä meillä päin ainakin näyttää olevan.

4

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoitoa jota lapsen k

      Olen ymmärtänyt että monet vanhemmat eivät tiedä että yksityinen perhepäivähoito on myös vaihtoehto. Yleensä maksu on vanhemmille vähän alle, vähän yli kunnalliseen maksuun verrattuna, jokainen hoitaja päättää toki itse hoidon hinnan, koulutuksen, kokemuksen ym. mukaan. Yksityiseksi ei voi ryhtyä ilman perhepäivähoidon ohjaajan haastattelua ja kotikäyntiä,usein monissa paikoissa vaaditaan alan koulutus, ohjaajalle on myös näytettävä rikosrekisteriote.

    • sdfgsfr

      Niinpä. Me valitsimme yksityisen pphoitajan, jonka tiesin/tunsin etukäteen ja joka asui aivan lähellä kotiamme. Hän on aivan ihana hoitaja, joka hoitaa vain meidän kahta lasta (vajaa 2 ja 3-vuotiaat), eikä hän kuulemma ota kuin max. 3 lasta, mikä sopii meille, koska hoitaja kyllä ulkoilee muiden pphoitajien kanssa päivittäin, joten lapsetkin näkevät muita lapsia joka päivä 2h puistossa. Olen ollut todella tyytyväinen hoitajaan, lapset ovat sopeutuneet erinomaisesti ja lapsista näkee, että viihtyvät hoidossa. Koska hoitajalla on vain 2 hoitolasta, hänellä on aina syli vapaana ja enemmän aikaa yksilölliseen hoitoon. Hoitajalla on myös aikaa askarrella, tehdä retkiä yms. koska ei ole montaa vaippa-ikäistä hoidettavana kuten esim. isommissa ryhmissä, joissa hoitajien aika menee vain perushoitoon jos on useampi vaippa-ikäinen. Esikoinen käy lisäksi muskarissa ja molemmat lapset käyvät kerran viikossa perhekerhossa, mikä mielestäni riittää hyvin vielä 2 -ja 3-vuotiaille. Esikoinen aloittaa vuoden päästä 2 krt/vko kerhossa jos jatkamme hoitoa vielä ensi vuonna (riippuu missä asumme silloin). Meillä kunta korvaa hyvin hoitajan maksua ja meille ei jää lopulta hirveen paljon enemmän maksettavaksi kuin kunnallisella. Lapset ovat 3 päivää viikossa hoidossa ja maksamme 317-380 e/kk kahdesta lapsesta riippuen hoitopäivien määrästä. Tähän mennessä lapset eivät ole sairastelleet vielä yhtään ja yhtä päivää lukuunottamatta ovat menneet mielellään hoitoon.

    • no siis..

      "Minä ainakin itse vanhempana veisin pienen lapseni PALJON mieluummin luotettavalle perhepäivähoitajalle"

      No tuossahan juuri ongelma tuli ilmi. Mistä minä äitinä tietäisin, kuka perhepäivähoitajista on luotettava ja kuka ei? Joten siksi pieni tyttäremme meni päiväkotiin. En halua jättää häntä yksittäisen hoitajan armoille; päiväkodissa hoitajia on ainakin useita ja keskinäistä valvontaa siis enemmän.

    • dkfjgoadhg

      Kunnallisenkin pph:n voi valita itse, jos hänellä on ryhmässä tilaa. Usein hyvien hoitajien paikat ovat vain täynnä ja jonoa on odottamassa vapautuvia paikkoja.

      Yksityisessä pph:ssa suurin ongelma on varahoitojen puute. Kunnallisella sekin hoituu siinä samassa, jos ei itse pysty varahoitoa järjestämään.

      Toisekseen kunnallisilla on ajan tasalla olevat koulutukset, ohjaajan välitön tuki jne. Ohjaajaan voi kunnallisen hoitajan vanhemmat ottaa yhteyttä kaikissa asioissa, myös maksuasioissa ja pph keskittyy ainoastaan siihen hoitopuoleen. Ei tule ristiriitaa, jos vaikka tulot putoavat, niin maksuihin saa alennusta, eikä hoitajan palkka pienene tämän takia.

      Täydennyskoulutusvelvoite koskee kunnallisia hoitajia, joten he päivittävät tietonsa joka vuosi ja heillä on vähintään ammattitutkinto suoritettuna. Yksityisistä en tiedä, kun sitä ei laki vaadi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1713
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1340
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1138
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      52
      949
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      71
      907
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      860
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe