Tarvitsen tietoa epiduraalista!!

panikoija89

Eli mulla ois kysymys epiduraalista. Kuinka nopeasti se puudutus alkaa vaikuttamaan, ja puuduttaako se tarkalleen ottaen mitkä kohdat? Että jos vaikka synnytyksessä paikat repeää, tunnenko sitä? Vai tunnenko synnytystä ollenkaan?

Pelkään kipua, ja pelkään synnytystä ja nyt olen raskaana.. Saan paniikkikohtauksia kun mietin synnytystä ja sen kipua... Itken usein, sillä en kestä kipua, ja mietin jatkuvasti kuinka paljon synnytys sattuu.

tämä on nyt 14. raskausviikko.

5

148

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pikkunen neiti

   mulla se alko kyllä aika nopeasti vaikuttamaan ja hyvin vaikuttiki.. se puuduttaa mahasta alaspäin, niin ainaski mulla, supistukset ei käyny yhtään kipeää enää, mut kyllä sen tiesi että supistus tulee mut ei käyny.. jos repeää ei tunne.. multa lopetettiin just epiduraalin anto ku aloin ponnistamaan, ei sattunu paljo yhtää, mitä ny painetta tuntu nii siitä tiesi että supistus tulee.. en osaa sanoa tunnetko sä synnytystä.. se vähän riippuu miten lääkkeet suhun vaikuttaa ja ennätetäänkö sulle antaa mitään kipulääkettä.. muutama mun kaveri synnyttänyt ensimmäisen jo syöksynä eikä mittää ole ennätetty antaa..!

   mut sanon että ei kannata hirveesti miettii etukäteen.. ja jos pelottaa kauheesti käy pelkopolilla juttelemassa peloistasi.. sitte ku oot synyttämässä kätilöt osaa ottaa sun toiveet paremmin huomioon.. :) tsemppiä raskauteen..

  • mammamay

   Heippa!

   Komppaan edellistä, kannattaa vaan joka paikassa, neuvolassa, lääkärillä ym. toitottaa sitä, että pelkäät kipua ja asiantuntijoilta saada tietoa puudutuksien ja muiden kipulääkkeiden ja helpotusten vaikutuksista.

   Minulla epiduraali vaikutti noin 10 minuutissa muistaakseni. Senkin ottaminen vähän saattaa toisilla kirpaista, mutta ei ole mitään verrattuna supistuskipuihin. Yleensä myös antavat ilokaasua, mutta koska minun synnytykseni käynnisti vatsatauti, minulle sitä ei annettu, koska se saattaa lisätä pahoinvointia joillain.

   Epiduraalin jälkeen olin kuin taivaassa, supistukset tuntuivat vain pienenä paineena, pystyin jopa nukkumaan.

   Puudutusta ruvettiin pikkuhiljaa lopettamaan mitä tiheämmiksi supistukset tulivat, joten tunsin kyllä synnytyksen aiheuttaman kivun liiankin hyvin, paikat eivät onneksi revenneet. Mutta helpottavaa on se, että kipu loppuu heti kun saat lapsen ponnistettua ulos :)

  • ---<<<<<<

   Molemmissa synnytyksissä otin epiduraalin, ja aikas pian se sitten vaikutti, niin että sen jälkeen synnytys meni vallan mukavasti :) Ei sitä kovaa kipua enää ollenkaan, vain sellaista paineen tunnetta. Tuosta repeämisestä en tiedä, kun ei sellaista sattunut kummallakaan kertaa. Jos kolmannen kerran vielä synnyttämään menisin, niin epiduraalin ottaisin, jos se olisi mahdollista.

  • sinäkin selviät

   Pelko on normaali tunne ja ensisynnyttäjällä se voi olla kovakin. Peloista voi ja saa puhua. Muistan itseni nuorena ensisynnyttäjänä ja varmasti hermoilin etukäteen - minulla kaikki ei mennyt hyvin kivunlievityksen osalta, mutta lapsi syntyi ja oli terve.

   Suomessa äiti ja lapsi saavat kyllä parhaan mahdollisen hoidon - peloista ja synnytysstrategiasta voi puhua etukäteen. Synnytyksen suunnittelu saattaisi rauhoittaa Sinua.

   Jos epiduraali ei toimikaan- on muitakin kivunlievityskeinoja - lisäksi kovassa kivussa ihminen tuottaa itse kipua lievittäviä aineita. Ponnistusvaiheessa ainakin minulta hävisi kivun tunne kokonaan, vaikka synnytys oli pitkä, vaikea ja kivut olivat avautumisvaiheessa kovat.

  • .iul7tghnm

   Minä olen todennäköisesti maailman ainut ihminen, jolle epiduraali ei vaikuttanut kunnolla. Kahdesti olen synnyttänyt ja kummassakin puutui vain oikea puoli. Silti niistä selvittiin ihan kunnialla :D Tärkeintä on opetella rentoutumaan, se edistää synnytystä paljon enemmän kuin kipsikankena jököttäminen. Puhu peloistasi neuvolassa!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   298
   8471
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   4788
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   193
   3783
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   84
   1897
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   226
   1772
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1551
  7. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   122
   1173
  8. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   53
   1125
  9. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   7
   1091
  10. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   101
   1079
  Aihe