Sisäilmaongelmat ja infektioherkkyys?

Homeherkkä#

Lääkäri 2, totesitte eilen mykoplasmakeskustelun yhteydessä seuraavaa::"Siäilmaongelmat aiheuttavat infektioherkkyyttä, juuri hengitystieinfektioita voidaan tavata sisäilmaongelmien yhteydessä lisääntyneesti."

Kertoisitteko lähemmin mitkä kosteusvauriorakennuksissamme tutkitusti todetut sisäilmatekijät johtavat mainitsemaanne infektioherkkyyteen, ja minkänimisten immunologisten mekanismIen toiminnan hiipuminen vai ylireagointiko, alkavat aiheuttamaan osalle kosteusvauriorakennusaltistuksessa oleville toistuvia ylä-/alahengitystielimakalvotulehduksia, eli mainitsemianne hengitystieinfektioita?

Lääketieteen mukaan ylä-/alahengitystielimakalvoinfektioita aiheuttavat virukset ja bakteerit, mutta myös allergia-nimiseen sairauteen sairastuneiden kohdalla allergian aiheuttanutta ALLERGEENi-/antigeenIALTISTUSTA myös ilman syntymäatopian aiheuttamaa allergiataipumusta.

Kun lääkärit ovat kohisseet jo vuosikymmenten ajan kosteusvauriorakennusaltistuksen aiheuttavan infektiokieteisyyttä AIHEUTTAJANA VIRUSTARTUNTA, ja kun testimenetelmät eri virusten analysointiin ovat olleet olemassa vuosikymmeniä, niin jostain syystä ei löydy tutkimustuloksia siitäkaan minkäninimiset virukset ovat syypäitä flunssakierteisyyteen.. .

Kun kosteusvauriorakennusaltistuneilla ylä-/alahengitystielimakalvotulehdukset, eli flunsakierteisyys näyttävät johtavan kroonisiin limakalvotulehduksiin mm. krooniseen nuhaan, krooniseen keuhkoputkitulehdukseen ja astmaan, niin mikäli jokut viruslajit johtavat ym. LIMAKALVOTULEHDUSsairauksiin, niin lääketiedeproffiemme tulee vihdoin alkaa nimeltä mainita meille kansalaisille minkänimiset virukset ovat syynä ym. kroonisiin limakalvotulehdussairauksiin.
Kun noihin kroonisiin limakalvotulehdussairauksiin näyttää liittyvän sarkoidoosia ja myös autoimmuunisairauksien kuten esim. psorin, PPP:n, reuman, Sjökreenin syndrooman puhkeamisia, niin aikamoisia sairauksia lääketiedeproffien mukaan kosteusvauriorakennuksissa oleville jotkut virukset näyttävät saavan aikaiseksi. .

Ja kun noihin akuutteihinkin limakalvotulehduksiin alkaa liittymään silmä-/ihotulehduksia ja reumaoireilua, niin sitä suuremmalla syyllä lääketiedeproffien olisi jo vuosikymmenten jaaritusten sijasta alkaa valistaa meitä kansalaisia minkänimiset virukset ovat syypäitä ko. akuuttivaiheen oireyhtymään ja riittääkö käsienpesu ym. oireyhtymän ennältaehkäisyyn kosteusvauriorakennusaltituksessa olevien kohdalla.

36

1150

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Lääkäri 2

   Onko siitä olemassa jotain näyttöä että kosteusvauriohomeille altistuminen todella voisi johtaa palmoplantaarisen pustuloosin, psoriasiksen ja sjögrenin syndrooman puhkeamiseen tai altistaa näille sairauksille? Tokihan immuunijärjestelmä reagoi kosteusvauriohoimeisiin ja niiden toksiineihin, mutta että siitä ihan aiheutuisi esim. palmoplantaarista pustuloosia tai psoriasiksen puhkeamista vaikuttaa melko kaukaa haetulta kyllä. Vaikeahan tuosta olisi saada kunnon tutkimusta tehtyä, jolla saataisiin asiasta selvää näyttöä, tutkimusasetelman kehitteleminen olisi vähintäänkin haastavaa, tuskin kukaan suostuisi oleilemaan homeisessa rakennuksessa tutkimusta varten jne., luotettava tutkimushan vaatisi tuhansia ihmisiä kahteen eri vertailuryhmään ja mielellään kaksoissokkotutkimuksena tehtynä vielä tuo.

   Sinänsä voisi tietysti spekuloida että jos on taipumusta perinnöllisesti psoriasikseen tai Sjögrenin syndroomaan niin kosteusvauriorakennuksessa oleilu vielä pahentaisi oireita tai nopeuttaisi taudin puhkeamista tai toisi herkemmin esiin piilevän lievän taudin. Tämäkin on kuitenkin vain lähinnä arvelua.

   Niin, niistä hengitystieinfektioita aiheuttavista viruksista:

   flunssaa eli nuhakuumetta eli nenän ja nenänielun akuuttia tulehdusta (ICD-10 dg: J00) (synonyymit akuutti nenäkatarri, akuutti nuha, tarkemmin määrittämätön (tarttuva) nenänielutulehdus, latinaksi nasopharyngitis acuta)

   aiheuttaa erityisesti rinovirukset, joita on ainakin yli 200 eri lajia todettu, rinovirusten aiheuttama nuha ja flunssa lienee yleisimpiä sairauksia maailmassa.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Rhinovirus

   http://en.wikipedia.org/wiki/Common_cold

   Hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia on rinovirusten lisäksi hyvin runsaasti, rinovirukset ovat vain erityisen suuri ja laaja ryhmä ja nuo aiheuttavat usein lievempioireisen taudin kuin esim.

   adenovirus
   ebstein-barrin virus
   RS-virus
   korona-virukset
   parainfluenssavirukset
   influenssavirukset
   herpesvirukset

   Flunssa on Suomessa yleisin lääkärin päivystysvastaanotolle hakeutumisen syy. Aikuiset sairastuvat flunssaan keskimäärin 1-5 ja lapset 5-10 kertaa vuodessa. Rinovirukset aiheuttavat n. 50% flunssista.

   Flunssan tarttumista voi yrittää välttää hyvällä käsihygienialla, mutta yritykseksi se usein jää. Lisäksi voi vältellä väkijoukoissa olemista jos haluaa välttää flunssia.

   Kosteusvauriorakennuksissa oleileville jostain syystä näitä flunssia tulee erityisen herkästi, tarttuvat ilmeisesti herkemmin tai oireilevat voimakkaammin, koska monet voivat sairastaa lieviä virusinfektioita ilman että edes huomaavat saaneensa tartuntaa ja luulevat että ovat terveitä vaikka virusflunssa oireettomana tai hyvin vähäoireisena olisikin päällä. Jos hometalossa oleileva saa sitten selvemmät oireet niin huomaa taudin paremmin.

   • Homeherkkä#

    "Lääkäri 216.8.2012 13:55
    Onko siitä olemassa jotain näyttöä että kosteusvauriohomeille altistuminen todella voisi johtaa palmoplantaarisen pustuloosin, psoriasiksen ja Sjögrenin syndrooman puhkeamiseen tai altistaa näille sairauksille?"

    Kosteusvaurioflunssista on sellaista kokemusperäistä näyttöä monilta hometyöpaikoilta JATKUVAN HOMEALTISTUKSEN KOHTEENA olevien kohdalta, että toistuvien flunssien yhteydessä puhjennut ylä-/alahengitystietulehdus näyttää jossain vaiheessa kroonistuvan, aiheuttaen sairauksina koonista nuhaa poskiontelotulehduksineen ja/tai kroonista keuhkoputkitulehdusta kera COPD:nkin ja astmaa. Useimmiten limakalvotulehduskroonistumisiin alkaa ennenmmin tai myöhemmin liittyä reumaoireilua, jonka oireilun aiheuttajaksi jossain vaiheessa saatetaan diagnosoida mm. reuma, selkärankareuma, Sjogrenin syndrooma, Polymyalgia reumatica, fibromyalgia. Olen kuullut ja tunnen itsekin yhden tapauksen, jossa ensin diagnosoidun reuman lisänä puhkesi vielä myöhemmin myöhemmin psori. Olen kuullut myös, että joillekin pelkän reumaoireilun lisänä on puhjennut myöhemmin PPP.Toisille näyttävät jäävän reumaoireet päälle ilman diagnosoitua sairautta.
    Perinnöllistä alttiutta ei ole ollut kroonisiin limakalvotulehdussairauksiin, ei mainitsemaasi Sjögrenin syndroomaan eikä psoriin.

    Totesit, että tuskin kukaan suostuisi olemaan homeisessa rakennuksessa tutkimusta varten, niin todella moni meistä kosteusvauriotyöpaikkalaisista on testannut itse itseään voimakkaiden reumaoireilujen astuttua mukaan kuvioihin ottamalla muutamaksi kuukaudeksi vuorotteluvapaata.
    Alkuvaiheessa saattaa käydä niin, että kroonistuneet ylä-/alahengitystietulehdukset reumaoireilu ja mahdollinen psorikin laantuu. eli pääsee lääkityksestä eroon.
    Paluu työpaikalle tuo tulehdukset takaisin, eli joutuu aloittamaan lääkitykset. Ja sitten taas notkutaan lääkityksissä, kun esim. astmalääkitystä joudutaan lisäämään, niin keuhkoputkien limakalvotulehduksen rauhoittuessa, reuma tai psori aktivoituu tarviten voimakkaampaa lääkitystä vaikkapa metotkresaatin muodossa ja sairausloma kierre alkaa ja siihen liittyvä muu työnantaja-/lääkäri-/Kela/ mahd. TTL/ eläkevakuutus-/tapaturmayhtiö-/työvoimaviraomaistaho-monimuotoinen pompottelu.

    Lääketieteen oppikirjojen mukaan lääkärien tulee erottaa jo alkuvaiheessa onko toistuvien ylä-/alahengitystietulehdusten syynä virus vai jatkumona hengitetty allergeeni/antigeeni, koska ns. viivästyneiden immunologisten perustyyppien allergisoituessa allergeenille/antigeenille, niiden hengittämisestä seuraa lääketieteen mukaan kroonisia ylä-/alahengitystieSAIRAUKSIA, akuuteja sekä kroonisia keuhkorakkula-alueSAIRAUKSIA, myös tiettyjä autoimmuunisairauksia, joita autoimmuuni-ja keuhkokudosaluesairauksia esiintyy myös allergisoituessa ruoka-/lääkeaineille tai ihon kautta elimistöön joutuville aineille.

    Kirjoitit tiettyihin autoimmuunisairauksiin liittyen, että niistä on vaikeaa saada tutkimusnäyttöä.
    Kuinka niin vaikeaa?
    Tilastojen mukaan noin miljoonalla suomalaisella on diagnosoitu krooninen nuha, yli 300 000 tuhannella Kela-astma ja yli 200 000 tuhannella krooninen keuhkoputkitulehdus, VAAN tilastoja ei löydy siitä kuinka moni noihn sairauksiin sairastunut on saanut sairautensa kosteusvauriorakennusaltistuksesta. THL-tiedearvio liikkuu noin 20 prossassa.

    Kun Kela on tilastoinut astmasairastuvuutta jo vuodesta 1964-lukien, niin maamme THL-(ex-KTL) epidemiologiella olisi ollut tilaisuus jo vuosikymmeniä tutkia liittyykö suomalaisten ASTMASAIRASTAVUUTEEN lisääntynyt riski sairastua keuhko- ja muihin syöpätyyppeihin, autoimmuunisairauksiin sekä sydän- ja verisuonisairauksiin normiväestöä enemmän.

    Jostain kumman syystä VAIN tupakanpolttajista, joita ENIMMILLÄÄN ON OLLUT VAIN 30 prossaa suomalaisista, nykyisin alle 20 prossaa,. löytyy tieteentekijöiltämme pilvin pimein epidemiologisia tutkimustuloksia jo vuosikymmenten ajalta, joista tilastoista voi päätellä, että tupakanpolttajilla on riski sairastua kaikkiin lääketieteen tuntemiin limakalvotulehdus- muhin tulehdussairauksiin ja lisänä miltei kaikki syöpätyypit.

    Kirjoitit:myös:"Kosteusvauriorakennuksissa oleileville jostain syystä näitä flunssia tulee erityisen herkästi.." jne.

    Mitäpä sanoisit lääketiedekoulutettuna lääkärinä MEISTÄ kosteusvauriotyöpaikka-altistuksen päättäneistä, joilla on kyky hankkia itselleen oma-aloitteisesti AKUUTTI lääkärin toteama ylä-//alahengitystietulehdus, pahentaa diagnosoitua kroonista ylä-ja alahentigystietulehdussairautta halutessaan myös LUONNONHOMEaltistuksella, ja halutessame aiheuttaa itselleen luonnonmikrobialtistuksella pelkästään PPP-pustuloita lisättynä psoripläntteillä koskien myös muita tuntemiamme allergeeneja.

    Sanoistko, että kosteusvauriorakennusMIKROBIaltistus on aiheutanut meille yliluonnollisia kykyjä, vai että tt-/erikoispolilääkäreiden/ myös mahd. TTL:n erikoislääkäreiden motiivit aikoinaan ovat kohdallamme olleet pelkästään tapaturmavakuutusosakeyhtiöiden osakkeenomistajien rikastuttaminen?


   • Arvaaja *26*

    "Tämäkin on kuitenkin vain lähinnä arvelua". Missä avauskeskuksessa piileksit.

    Olisihan tuo pitänyt kyllä ARVATA, että olet aivan tavallinen "arvaaja".


   • Arvaaja *26*
    Homeherkkä# kirjoitti:

    "Lääkäri 216.8.2012 13:55
    Onko siitä olemassa jotain näyttöä että kosteusvauriohomeille altistuminen todella voisi johtaa palmoplantaarisen pustuloosin, psoriasiksen ja Sjögrenin syndrooman puhkeamiseen tai altistaa näille sairauksille?"

    Kosteusvaurioflunssista on sellaista kokemusperäistä näyttöä monilta hometyöpaikoilta JATKUVAN HOMEALTISTUKSEN KOHTEENA olevien kohdalta, että toistuvien flunssien yhteydessä puhjennut ylä-/alahengitystietulehdus näyttää jossain vaiheessa kroonistuvan, aiheuttaen sairauksina koonista nuhaa poskiontelotulehduksineen ja/tai kroonista keuhkoputkitulehdusta kera COPD:nkin ja astmaa. Useimmiten limakalvotulehduskroonistumisiin alkaa ennenmmin tai myöhemmin liittyä reumaoireilua, jonka oireilun aiheuttajaksi jossain vaiheessa saatetaan diagnosoida mm. reuma, selkärankareuma, Sjogrenin syndrooma, Polymyalgia reumatica, fibromyalgia. Olen kuullut ja tunnen itsekin yhden tapauksen, jossa ensin diagnosoidun reuman lisänä puhkesi vielä myöhemmin myöhemmin psori. Olen kuullut myös, että joillekin pelkän reumaoireilun lisänä on puhjennut myöhemmin PPP.Toisille näyttävät jäävän reumaoireet päälle ilman diagnosoitua sairautta.
    Perinnöllistä alttiutta ei ole ollut kroonisiin limakalvotulehdussairauksiin, ei mainitsemaasi Sjögrenin syndroomaan eikä psoriin.

    Totesit, että tuskin kukaan suostuisi olemaan homeisessa rakennuksessa tutkimusta varten, niin todella moni meistä kosteusvauriotyöpaikkalaisista on testannut itse itseään voimakkaiden reumaoireilujen astuttua mukaan kuvioihin ottamalla muutamaksi kuukaudeksi vuorotteluvapaata.
    Alkuvaiheessa saattaa käydä niin, että kroonistuneet ylä-/alahengitystietulehdukset reumaoireilu ja mahdollinen psorikin laantuu. eli pääsee lääkityksestä eroon.
    Paluu työpaikalle tuo tulehdukset takaisin, eli joutuu aloittamaan lääkitykset. Ja sitten taas notkutaan lääkityksissä, kun esim. astmalääkitystä joudutaan lisäämään, niin keuhkoputkien limakalvotulehduksen rauhoittuessa, reuma tai psori aktivoituu tarviten voimakkaampaa lääkitystä vaikkapa metotkresaatin muodossa ja sairausloma kierre alkaa ja siihen liittyvä muu työnantaja-/lääkäri-/Kela/ mahd. TTL/ eläkevakuutus-/tapaturmayhtiö-/työvoimaviraomaistaho-monimuotoinen pompottelu.

    Lääketieteen oppikirjojen mukaan lääkärien tulee erottaa jo alkuvaiheessa onko toistuvien ylä-/alahengitystietulehdusten syynä virus vai jatkumona hengitetty allergeeni/antigeeni, koska ns. viivästyneiden immunologisten perustyyppien allergisoituessa allergeenille/antigeenille, niiden hengittämisestä seuraa lääketieteen mukaan kroonisia ylä-/alahengitystieSAIRAUKSIA, akuuteja sekä kroonisia keuhkorakkula-alueSAIRAUKSIA, myös tiettyjä autoimmuunisairauksia, joita autoimmuuni-ja keuhkokudosaluesairauksia esiintyy myös allergisoituessa ruoka-/lääkeaineille tai ihon kautta elimistöön joutuville aineille.

    Kirjoitit tiettyihin autoimmuunisairauksiin liittyen, että niistä on vaikeaa saada tutkimusnäyttöä.
    Kuinka niin vaikeaa?
    Tilastojen mukaan noin miljoonalla suomalaisella on diagnosoitu krooninen nuha, yli 300 000 tuhannella Kela-astma ja yli 200 000 tuhannella krooninen keuhkoputkitulehdus, VAAN tilastoja ei löydy siitä kuinka moni noihn sairauksiin sairastunut on saanut sairautensa kosteusvauriorakennusaltistuksesta. THL-tiedearvio liikkuu noin 20 prossassa.

    Kun Kela on tilastoinut astmasairastuvuutta jo vuodesta 1964-lukien, niin maamme THL-(ex-KTL) epidemiologiella olisi ollut tilaisuus jo vuosikymmeniä tutkia liittyykö suomalaisten ASTMASAIRASTAVUUTEEN lisääntynyt riski sairastua keuhko- ja muihin syöpätyyppeihin, autoimmuunisairauksiin sekä sydän- ja verisuonisairauksiin normiväestöä enemmän.

    Jostain kumman syystä VAIN tupakanpolttajista, joita ENIMMILLÄÄN ON OLLUT VAIN 30 prossaa suomalaisista, nykyisin alle 20 prossaa,. löytyy tieteentekijöiltämme pilvin pimein epidemiologisia tutkimustuloksia jo vuosikymmenten ajalta, joista tilastoista voi päätellä, että tupakanpolttajilla on riski sairastua kaikkiin lääketieteen tuntemiin limakalvotulehdus- muhin tulehdussairauksiin ja lisänä miltei kaikki syöpätyypit.

    Kirjoitit:myös:"Kosteusvauriorakennuksissa oleileville jostain syystä näitä flunssia tulee erityisen herkästi.." jne.

    Mitäpä sanoisit lääketiedekoulutettuna lääkärinä MEISTÄ kosteusvauriotyöpaikka-altistuksen päättäneistä, joilla on kyky hankkia itselleen oma-aloitteisesti AKUUTTI lääkärin toteama ylä-//alahengitystietulehdus, pahentaa diagnosoitua kroonista ylä-ja alahentigystietulehdussairautta halutessaan myös LUONNONHOMEaltistuksella, ja halutessame aiheuttaa itselleen luonnonmikrobialtistuksella pelkästään PPP-pustuloita lisättynä psoripläntteillä koskien myös muita tuntemiamme allergeeneja.

    Sanoistko, että kosteusvauriorakennusMIKROBIaltistus on aiheutanut meille yliluonnollisia kykyjä, vai että tt-/erikoispolilääkäreiden/ myös mahd. TTL:n erikoislääkäreiden motiivit aikoinaan ovat kohdallamme olleet pelkästään tapaturmavakuutusosakeyhtiöiden osakkeenomistajien rikastuttaminen?

    "Olen kuullut". Tuo on yhtä paha kuin Lääkäri 2 arvailut.
    Ei pelasta vielä ketään.


   • Älä palaa takas
    Homeherkkä# kirjoitti:

    "Lääkäri 216.8.2012 13:55
    Onko siitä olemassa jotain näyttöä että kosteusvauriohomeille altistuminen todella voisi johtaa palmoplantaarisen pustuloosin, psoriasiksen ja Sjögrenin syndrooman puhkeamiseen tai altistaa näille sairauksille?"

    Kosteusvaurioflunssista on sellaista kokemusperäistä näyttöä monilta hometyöpaikoilta JATKUVAN HOMEALTISTUKSEN KOHTEENA olevien kohdalta, että toistuvien flunssien yhteydessä puhjennut ylä-/alahengitystietulehdus näyttää jossain vaiheessa kroonistuvan, aiheuttaen sairauksina koonista nuhaa poskiontelotulehduksineen ja/tai kroonista keuhkoputkitulehdusta kera COPD:nkin ja astmaa. Useimmiten limakalvotulehduskroonistumisiin alkaa ennenmmin tai myöhemmin liittyä reumaoireilua, jonka oireilun aiheuttajaksi jossain vaiheessa saatetaan diagnosoida mm. reuma, selkärankareuma, Sjogrenin syndrooma, Polymyalgia reumatica, fibromyalgia. Olen kuullut ja tunnen itsekin yhden tapauksen, jossa ensin diagnosoidun reuman lisänä puhkesi vielä myöhemmin myöhemmin psori. Olen kuullut myös, että joillekin pelkän reumaoireilun lisänä on puhjennut myöhemmin PPP.Toisille näyttävät jäävän reumaoireet päälle ilman diagnosoitua sairautta.
    Perinnöllistä alttiutta ei ole ollut kroonisiin limakalvotulehdussairauksiin, ei mainitsemaasi Sjögrenin syndroomaan eikä psoriin.

    Totesit, että tuskin kukaan suostuisi olemaan homeisessa rakennuksessa tutkimusta varten, niin todella moni meistä kosteusvauriotyöpaikkalaisista on testannut itse itseään voimakkaiden reumaoireilujen astuttua mukaan kuvioihin ottamalla muutamaksi kuukaudeksi vuorotteluvapaata.
    Alkuvaiheessa saattaa käydä niin, että kroonistuneet ylä-/alahengitystietulehdukset reumaoireilu ja mahdollinen psorikin laantuu. eli pääsee lääkityksestä eroon.
    Paluu työpaikalle tuo tulehdukset takaisin, eli joutuu aloittamaan lääkitykset. Ja sitten taas notkutaan lääkityksissä, kun esim. astmalääkitystä joudutaan lisäämään, niin keuhkoputkien limakalvotulehduksen rauhoittuessa, reuma tai psori aktivoituu tarviten voimakkaampaa lääkitystä vaikkapa metotkresaatin muodossa ja sairausloma kierre alkaa ja siihen liittyvä muu työnantaja-/lääkäri-/Kela/ mahd. TTL/ eläkevakuutus-/tapaturmayhtiö-/työvoimaviraomaistaho-monimuotoinen pompottelu.

    Lääketieteen oppikirjojen mukaan lääkärien tulee erottaa jo alkuvaiheessa onko toistuvien ylä-/alahengitystietulehdusten syynä virus vai jatkumona hengitetty allergeeni/antigeeni, koska ns. viivästyneiden immunologisten perustyyppien allergisoituessa allergeenille/antigeenille, niiden hengittämisestä seuraa lääketieteen mukaan kroonisia ylä-/alahengitystieSAIRAUKSIA, akuuteja sekä kroonisia keuhkorakkula-alueSAIRAUKSIA, myös tiettyjä autoimmuunisairauksia, joita autoimmuuni-ja keuhkokudosaluesairauksia esiintyy myös allergisoituessa ruoka-/lääkeaineille tai ihon kautta elimistöön joutuville aineille.

    Kirjoitit tiettyihin autoimmuunisairauksiin liittyen, että niistä on vaikeaa saada tutkimusnäyttöä.
    Kuinka niin vaikeaa?
    Tilastojen mukaan noin miljoonalla suomalaisella on diagnosoitu krooninen nuha, yli 300 000 tuhannella Kela-astma ja yli 200 000 tuhannella krooninen keuhkoputkitulehdus, VAAN tilastoja ei löydy siitä kuinka moni noihn sairauksiin sairastunut on saanut sairautensa kosteusvauriorakennusaltistuksesta. THL-tiedearvio liikkuu noin 20 prossassa.

    Kun Kela on tilastoinut astmasairastuvuutta jo vuodesta 1964-lukien, niin maamme THL-(ex-KTL) epidemiologiella olisi ollut tilaisuus jo vuosikymmeniä tutkia liittyykö suomalaisten ASTMASAIRASTAVUUTEEN lisääntynyt riski sairastua keuhko- ja muihin syöpätyyppeihin, autoimmuunisairauksiin sekä sydän- ja verisuonisairauksiin normiväestöä enemmän.

    Jostain kumman syystä VAIN tupakanpolttajista, joita ENIMMILLÄÄN ON OLLUT VAIN 30 prossaa suomalaisista, nykyisin alle 20 prossaa,. löytyy tieteentekijöiltämme pilvin pimein epidemiologisia tutkimustuloksia jo vuosikymmenten ajalta, joista tilastoista voi päätellä, että tupakanpolttajilla on riski sairastua kaikkiin lääketieteen tuntemiin limakalvotulehdus- muhin tulehdussairauksiin ja lisänä miltei kaikki syöpätyypit.

    Kirjoitit:myös:"Kosteusvauriorakennuksissa oleileville jostain syystä näitä flunssia tulee erityisen herkästi.." jne.

    Mitäpä sanoisit lääketiedekoulutettuna lääkärinä MEISTÄ kosteusvauriotyöpaikka-altistuksen päättäneistä, joilla on kyky hankkia itselleen oma-aloitteisesti AKUUTTI lääkärin toteama ylä-//alahengitystietulehdus, pahentaa diagnosoitua kroonista ylä-ja alahentigystietulehdussairautta halutessaan myös LUONNONHOMEaltistuksella, ja halutessame aiheuttaa itselleen luonnonmikrobialtistuksella pelkästään PPP-pustuloita lisättynä psoripläntteillä koskien myös muita tuntemiamme allergeeneja.

    Sanoistko, että kosteusvauriorakennusMIKROBIaltistus on aiheutanut meille yliluonnollisia kykyjä, vai että tt-/erikoispolilääkäreiden/ myös mahd. TTL:n erikoislääkäreiden motiivit aikoinaan ovat kohdallamme olleet pelkästään tapaturmavakuutusosakeyhtiöiden osakkeenomistajien rikastuttaminen?

    "Paluu työpaikalle tuo tulehdukset takaisin, eli joutuu aloittamaan lääkitykset".
    Onko kyse somaattisesta laiskuudesta vai mistä.


   • Tupakoimaton mies
    Homeherkkä# kirjoitti:

    "Lääkäri 216.8.2012 13:55
    Onko siitä olemassa jotain näyttöä että kosteusvauriohomeille altistuminen todella voisi johtaa palmoplantaarisen pustuloosin, psoriasiksen ja Sjögrenin syndrooman puhkeamiseen tai altistaa näille sairauksille?"

    Kosteusvaurioflunssista on sellaista kokemusperäistä näyttöä monilta hometyöpaikoilta JATKUVAN HOMEALTISTUKSEN KOHTEENA olevien kohdalta, että toistuvien flunssien yhteydessä puhjennut ylä-/alahengitystietulehdus näyttää jossain vaiheessa kroonistuvan, aiheuttaen sairauksina koonista nuhaa poskiontelotulehduksineen ja/tai kroonista keuhkoputkitulehdusta kera COPD:nkin ja astmaa. Useimmiten limakalvotulehduskroonistumisiin alkaa ennenmmin tai myöhemmin liittyä reumaoireilua, jonka oireilun aiheuttajaksi jossain vaiheessa saatetaan diagnosoida mm. reuma, selkärankareuma, Sjogrenin syndrooma, Polymyalgia reumatica, fibromyalgia. Olen kuullut ja tunnen itsekin yhden tapauksen, jossa ensin diagnosoidun reuman lisänä puhkesi vielä myöhemmin myöhemmin psori. Olen kuullut myös, että joillekin pelkän reumaoireilun lisänä on puhjennut myöhemmin PPP.Toisille näyttävät jäävän reumaoireet päälle ilman diagnosoitua sairautta.
    Perinnöllistä alttiutta ei ole ollut kroonisiin limakalvotulehdussairauksiin, ei mainitsemaasi Sjögrenin syndroomaan eikä psoriin.

    Totesit, että tuskin kukaan suostuisi olemaan homeisessa rakennuksessa tutkimusta varten, niin todella moni meistä kosteusvauriotyöpaikkalaisista on testannut itse itseään voimakkaiden reumaoireilujen astuttua mukaan kuvioihin ottamalla muutamaksi kuukaudeksi vuorotteluvapaata.
    Alkuvaiheessa saattaa käydä niin, että kroonistuneet ylä-/alahengitystietulehdukset reumaoireilu ja mahdollinen psorikin laantuu. eli pääsee lääkityksestä eroon.
    Paluu työpaikalle tuo tulehdukset takaisin, eli joutuu aloittamaan lääkitykset. Ja sitten taas notkutaan lääkityksissä, kun esim. astmalääkitystä joudutaan lisäämään, niin keuhkoputkien limakalvotulehduksen rauhoittuessa, reuma tai psori aktivoituu tarviten voimakkaampaa lääkitystä vaikkapa metotkresaatin muodossa ja sairausloma kierre alkaa ja siihen liittyvä muu työnantaja-/lääkäri-/Kela/ mahd. TTL/ eläkevakuutus-/tapaturmayhtiö-/työvoimaviraomaistaho-monimuotoinen pompottelu.

    Lääketieteen oppikirjojen mukaan lääkärien tulee erottaa jo alkuvaiheessa onko toistuvien ylä-/alahengitystietulehdusten syynä virus vai jatkumona hengitetty allergeeni/antigeeni, koska ns. viivästyneiden immunologisten perustyyppien allergisoituessa allergeenille/antigeenille, niiden hengittämisestä seuraa lääketieteen mukaan kroonisia ylä-/alahengitystieSAIRAUKSIA, akuuteja sekä kroonisia keuhkorakkula-alueSAIRAUKSIA, myös tiettyjä autoimmuunisairauksia, joita autoimmuuni-ja keuhkokudosaluesairauksia esiintyy myös allergisoituessa ruoka-/lääkeaineille tai ihon kautta elimistöön joutuville aineille.

    Kirjoitit tiettyihin autoimmuunisairauksiin liittyen, että niistä on vaikeaa saada tutkimusnäyttöä.
    Kuinka niin vaikeaa?
    Tilastojen mukaan noin miljoonalla suomalaisella on diagnosoitu krooninen nuha, yli 300 000 tuhannella Kela-astma ja yli 200 000 tuhannella krooninen keuhkoputkitulehdus, VAAN tilastoja ei löydy siitä kuinka moni noihn sairauksiin sairastunut on saanut sairautensa kosteusvauriorakennusaltistuksesta. THL-tiedearvio liikkuu noin 20 prossassa.

    Kun Kela on tilastoinut astmasairastuvuutta jo vuodesta 1964-lukien, niin maamme THL-(ex-KTL) epidemiologiella olisi ollut tilaisuus jo vuosikymmeniä tutkia liittyykö suomalaisten ASTMASAIRASTAVUUTEEN lisääntynyt riski sairastua keuhko- ja muihin syöpätyyppeihin, autoimmuunisairauksiin sekä sydän- ja verisuonisairauksiin normiväestöä enemmän.

    Jostain kumman syystä VAIN tupakanpolttajista, joita ENIMMILLÄÄN ON OLLUT VAIN 30 prossaa suomalaisista, nykyisin alle 20 prossaa,. löytyy tieteentekijöiltämme pilvin pimein epidemiologisia tutkimustuloksia jo vuosikymmenten ajalta, joista tilastoista voi päätellä, että tupakanpolttajilla on riski sairastua kaikkiin lääketieteen tuntemiin limakalvotulehdus- muhin tulehdussairauksiin ja lisänä miltei kaikki syöpätyypit.

    Kirjoitit:myös:"Kosteusvauriorakennuksissa oleileville jostain syystä näitä flunssia tulee erityisen herkästi.." jne.

    Mitäpä sanoisit lääketiedekoulutettuna lääkärinä MEISTÄ kosteusvauriotyöpaikka-altistuksen päättäneistä, joilla on kyky hankkia itselleen oma-aloitteisesti AKUUTTI lääkärin toteama ylä-//alahengitystietulehdus, pahentaa diagnosoitua kroonista ylä-ja alahentigystietulehdussairautta halutessaan myös LUONNONHOMEaltistuksella, ja halutessame aiheuttaa itselleen luonnonmikrobialtistuksella pelkästään PPP-pustuloita lisättynä psoripläntteillä koskien myös muita tuntemiamme allergeeneja.

    Sanoistko, että kosteusvauriorakennusMIKROBIaltistus on aiheutanut meille yliluonnollisia kykyjä, vai että tt-/erikoispolilääkäreiden/ myös mahd. TTL:n erikoislääkäreiden motiivit aikoinaan ovat kohdallamme olleet pelkästään tapaturmavakuutusosakeyhtiöiden osakkeenomistajien rikastuttaminen?

    "joilla on kyky hankkia itselleen oma-aloitteisesti AKUUTTI lääkärin toteama ylä-//alahengitystietulehdus, pahentaa diagnosoitua kroonista ylä-ja alahentigystietulehdussairautta halutessaan myös LUONNONHOMEaltistuksella",

    Siinäpä sitä on selvittelemistä yhdelle päivälle. THL, STM, STT, SAK, TTL, YYA ja vaikka kenelle. Toxtestimittatikuille ja monelle toiselle poppoolle.


   • Lääkäri 2
    Homeherkkä# kirjoitti:

    "Lääkäri 216.8.2012 13:55
    Onko siitä olemassa jotain näyttöä että kosteusvauriohomeille altistuminen todella voisi johtaa palmoplantaarisen pustuloosin, psoriasiksen ja Sjögrenin syndrooman puhkeamiseen tai altistaa näille sairauksille?"

    Kosteusvaurioflunssista on sellaista kokemusperäistä näyttöä monilta hometyöpaikoilta JATKUVAN HOMEALTISTUKSEN KOHTEENA olevien kohdalta, että toistuvien flunssien yhteydessä puhjennut ylä-/alahengitystietulehdus näyttää jossain vaiheessa kroonistuvan, aiheuttaen sairauksina koonista nuhaa poskiontelotulehduksineen ja/tai kroonista keuhkoputkitulehdusta kera COPD:nkin ja astmaa. Useimmiten limakalvotulehduskroonistumisiin alkaa ennenmmin tai myöhemmin liittyä reumaoireilua, jonka oireilun aiheuttajaksi jossain vaiheessa saatetaan diagnosoida mm. reuma, selkärankareuma, Sjogrenin syndrooma, Polymyalgia reumatica, fibromyalgia. Olen kuullut ja tunnen itsekin yhden tapauksen, jossa ensin diagnosoidun reuman lisänä puhkesi vielä myöhemmin myöhemmin psori. Olen kuullut myös, että joillekin pelkän reumaoireilun lisänä on puhjennut myöhemmin PPP.Toisille näyttävät jäävän reumaoireet päälle ilman diagnosoitua sairautta.
    Perinnöllistä alttiutta ei ole ollut kroonisiin limakalvotulehdussairauksiin, ei mainitsemaasi Sjögrenin syndroomaan eikä psoriin.

    Totesit, että tuskin kukaan suostuisi olemaan homeisessa rakennuksessa tutkimusta varten, niin todella moni meistä kosteusvauriotyöpaikkalaisista on testannut itse itseään voimakkaiden reumaoireilujen astuttua mukaan kuvioihin ottamalla muutamaksi kuukaudeksi vuorotteluvapaata.
    Alkuvaiheessa saattaa käydä niin, että kroonistuneet ylä-/alahengitystietulehdukset reumaoireilu ja mahdollinen psorikin laantuu. eli pääsee lääkityksestä eroon.
    Paluu työpaikalle tuo tulehdukset takaisin, eli joutuu aloittamaan lääkitykset. Ja sitten taas notkutaan lääkityksissä, kun esim. astmalääkitystä joudutaan lisäämään, niin keuhkoputkien limakalvotulehduksen rauhoittuessa, reuma tai psori aktivoituu tarviten voimakkaampaa lääkitystä vaikkapa metotkresaatin muodossa ja sairausloma kierre alkaa ja siihen liittyvä muu työnantaja-/lääkäri-/Kela/ mahd. TTL/ eläkevakuutus-/tapaturmayhtiö-/työvoimaviraomaistaho-monimuotoinen pompottelu.

    Lääketieteen oppikirjojen mukaan lääkärien tulee erottaa jo alkuvaiheessa onko toistuvien ylä-/alahengitystietulehdusten syynä virus vai jatkumona hengitetty allergeeni/antigeeni, koska ns. viivästyneiden immunologisten perustyyppien allergisoituessa allergeenille/antigeenille, niiden hengittämisestä seuraa lääketieteen mukaan kroonisia ylä-/alahengitystieSAIRAUKSIA, akuuteja sekä kroonisia keuhkorakkula-alueSAIRAUKSIA, myös tiettyjä autoimmuunisairauksia, joita autoimmuuni-ja keuhkokudosaluesairauksia esiintyy myös allergisoituessa ruoka-/lääkeaineille tai ihon kautta elimistöön joutuville aineille.

    Kirjoitit tiettyihin autoimmuunisairauksiin liittyen, että niistä on vaikeaa saada tutkimusnäyttöä.
    Kuinka niin vaikeaa?
    Tilastojen mukaan noin miljoonalla suomalaisella on diagnosoitu krooninen nuha, yli 300 000 tuhannella Kela-astma ja yli 200 000 tuhannella krooninen keuhkoputkitulehdus, VAAN tilastoja ei löydy siitä kuinka moni noihn sairauksiin sairastunut on saanut sairautensa kosteusvauriorakennusaltistuksesta. THL-tiedearvio liikkuu noin 20 prossassa.

    Kun Kela on tilastoinut astmasairastuvuutta jo vuodesta 1964-lukien, niin maamme THL-(ex-KTL) epidemiologiella olisi ollut tilaisuus jo vuosikymmeniä tutkia liittyykö suomalaisten ASTMASAIRASTAVUUTEEN lisääntynyt riski sairastua keuhko- ja muihin syöpätyyppeihin, autoimmuunisairauksiin sekä sydän- ja verisuonisairauksiin normiväestöä enemmän.

    Jostain kumman syystä VAIN tupakanpolttajista, joita ENIMMILLÄÄN ON OLLUT VAIN 30 prossaa suomalaisista, nykyisin alle 20 prossaa,. löytyy tieteentekijöiltämme pilvin pimein epidemiologisia tutkimustuloksia jo vuosikymmenten ajalta, joista tilastoista voi päätellä, että tupakanpolttajilla on riski sairastua kaikkiin lääketieteen tuntemiin limakalvotulehdus- muhin tulehdussairauksiin ja lisänä miltei kaikki syöpätyypit.

    Kirjoitit:myös:"Kosteusvauriorakennuksissa oleileville jostain syystä näitä flunssia tulee erityisen herkästi.." jne.

    Mitäpä sanoisit lääketiedekoulutettuna lääkärinä MEISTÄ kosteusvauriotyöpaikka-altistuksen päättäneistä, joilla on kyky hankkia itselleen oma-aloitteisesti AKUUTTI lääkärin toteama ylä-//alahengitystietulehdus, pahentaa diagnosoitua kroonista ylä-ja alahentigystietulehdussairautta halutessaan myös LUONNONHOMEaltistuksella, ja halutessame aiheuttaa itselleen luonnonmikrobialtistuksella pelkästään PPP-pustuloita lisättynä psoripläntteillä koskien myös muita tuntemiamme allergeeneja.

    Sanoistko, että kosteusvauriorakennusMIKROBIaltistus on aiheutanut meille yliluonnollisia kykyjä, vai että tt-/erikoispolilääkäreiden/ myös mahd. TTL:n erikoislääkäreiden motiivit aikoinaan ovat kohdallamme olleet pelkästään tapaturmavakuutusosakeyhtiöiden osakkeenomistajien rikastuttaminen?

    "Tilastojen mukaan noin miljoonalla suomalaisella on diagnosoitu krooninen nuha, yli 300 000 tuhannella Kela-astma ja yli 200 000 tuhannella krooninen keuhkoputkitulehdus, VAAN tilastoja ei löydy siitä kuinka moni noihn sairauksiin sairastunut on saanut sairautensa kosteusvauriorakennusaltistuksesta. THL-tiedearvio liikkuu noin 20 prossassa."

    Joo, tuo ei kerro mitään siis siistä mistä se nuha tai astma tai krooninen bronkiitti on aiheutunut, mitään näyttöä siitä että 300.000 henkeä olisi saanut kroonisen nuhan kosteusvauriorakennuksista ei ole.

    Siis näitä samoja sairauksia tulee yhtä lailla vaikka ei olisikaan kosteusvauriorakennuksessa.

    Tupakan osalta on olemassa todella jo 1950-luvulta asti epidemiologista näyttöä siitä että se aiheuttaa esim. keuhkosyöpää ja COPD:tä sekä ateroskleroosia. Tutkimuksia on tehty ja verrattu ryhmiä: tupakoitsijoilla on yli 9-kertainen riski saada keuhkosyöpä ei-tupakoijaan verrattuna. Sen sijaan ei ole todettu monessakaan taudissa eroa kosteusvauriorakennuksessa olevien ja terveissä rakennuksissa olevien välillä. Kroonista nuhaa eivät saa melkein järjestään kaikki kosteusvauriorakennuksissa olevat ja toisaalta melkein yhtä paljon sitä nuhaa saavat terveissä rakennuksissa olevat. Astman suhteen on eroja löytynyt, kosteusvauriorakennus altistaa vähäisessä määrin astmalle.

    Se, että joku saa PPP:n ja on ollut kosteusvauriorakennuksessa ei todista millään muotoa siitä että se PPP olisi aiheutunut kosteusvauriorakennuksen takia. Se olisi jo eri asia jos yhdeksän kymmenestä kosteusvauriorakennuksessa olevasta saisi järjestään vuosikymmenien kuluessa PPP:n. Nyt sitä todetaan yhtä paljon terveissä rakennuksissa kuin homerakennuksissa olleilla.

    Jos edes 5000 PPP:tä todettaisiin 6000 ihmisen vertailujoukossa joka oleilisi homerakennuksessa ja vastaavasti todettaisiin 100 PPP:tä 6000 ihmisen joukossa jotka olisivat terveessä rakennuksessa vaikkapa 5 vuoden sisään niin sitten olisi saatu jo oikeaa todellista epidemiologista näyttöä siitä että homerakennus altistaa PPP:lle.

    Jos 1 ihminen saa PPP:n ja sattuu olemaan homerakennuksessa niin se ei kerro PPP:n ja homeiden yhteydestä yhtään sen enempää kuin se kertoo PPP:n ja potilaan auton värin yhteydestä, jos PPP-potilaalla olisi vaikkapa punainen auto ja hän saisi PPP:n niin tällä otoksella ja logiikalla voisi sitten vetää johtopäätöksen että punainen auto altistaa PPP:lle. Jos taas 6000 ihmisellä kaikilla olisi punainen auto ja heistä 5000 saisi PPP:n ja 6000 ihmisellä olisi sininen auto ja heistä vain 100 saisi PPP:n niin sitten voitaisiin todella todeta jo että punainen auto altistaa PPP:lle.

    Kannattaa tutustua vaikkapa kirjaan "epidemiologia ja biostatistiikka" (Duodecim), se on helppolukuinen
    epidemiologian ja biostatistiikan peruskirja ja sen avulla voit oppia mitä tarkoittaa se että jostakin on olemassa oikea todellista näyttöä tai miten tutkimusta tehdään ja miten tutkimusten luotettavuutta voi arvioida yms.


   • Homeherkkä#
    Lääkäri 2 kirjoitti:

    "Tilastojen mukaan noin miljoonalla suomalaisella on diagnosoitu krooninen nuha, yli 300 000 tuhannella Kela-astma ja yli 200 000 tuhannella krooninen keuhkoputkitulehdus, VAAN tilastoja ei löydy siitä kuinka moni noihn sairauksiin sairastunut on saanut sairautensa kosteusvauriorakennusaltistuksesta. THL-tiedearvio liikkuu noin 20 prossassa."

    Joo, tuo ei kerro mitään siis siistä mistä se nuha tai astma tai krooninen bronkiitti on aiheutunut, mitään näyttöä siitä että 300.000 henkeä olisi saanut kroonisen nuhan kosteusvauriorakennuksista ei ole.

    Siis näitä samoja sairauksia tulee yhtä lailla vaikka ei olisikaan kosteusvauriorakennuksessa.

    Tupakan osalta on olemassa todella jo 1950-luvulta asti epidemiologista näyttöä siitä että se aiheuttaa esim. keuhkosyöpää ja COPD:tä sekä ateroskleroosia. Tutkimuksia on tehty ja verrattu ryhmiä: tupakoitsijoilla on yli 9-kertainen riski saada keuhkosyöpä ei-tupakoijaan verrattuna. Sen sijaan ei ole todettu monessakaan taudissa eroa kosteusvauriorakennuksessa olevien ja terveissä rakennuksissa olevien välillä. Kroonista nuhaa eivät saa melkein järjestään kaikki kosteusvauriorakennuksissa olevat ja toisaalta melkein yhtä paljon sitä nuhaa saavat terveissä rakennuksissa olevat. Astman suhteen on eroja löytynyt, kosteusvauriorakennus altistaa vähäisessä määrin astmalle.

    Se, että joku saa PPP:n ja on ollut kosteusvauriorakennuksessa ei todista millään muotoa siitä että se PPP olisi aiheutunut kosteusvauriorakennuksen takia. Se olisi jo eri asia jos yhdeksän kymmenestä kosteusvauriorakennuksessa olevasta saisi järjestään vuosikymmenien kuluessa PPP:n. Nyt sitä todetaan yhtä paljon terveissä rakennuksissa kuin homerakennuksissa olleilla.

    Jos edes 5000 PPP:tä todettaisiin 6000 ihmisen vertailujoukossa joka oleilisi homerakennuksessa ja vastaavasti todettaisiin 100 PPP:tä 6000 ihmisen joukossa jotka olisivat terveessä rakennuksessa vaikkapa 5 vuoden sisään niin sitten olisi saatu jo oikeaa todellista epidemiologista näyttöä siitä että homerakennus altistaa PPP:lle.

    Jos 1 ihminen saa PPP:n ja sattuu olemaan homerakennuksessa niin se ei kerro PPP:n ja homeiden yhteydestä yhtään sen enempää kuin se kertoo PPP:n ja potilaan auton värin yhteydestä, jos PPP-potilaalla olisi vaikkapa punainen auto ja hän saisi PPP:n niin tällä otoksella ja logiikalla voisi sitten vetää johtopäätöksen että punainen auto altistaa PPP:lle. Jos taas 6000 ihmisellä kaikilla olisi punainen auto ja heistä 5000 saisi PPP:n ja 6000 ihmisellä olisi sininen auto ja heistä vain 100 saisi PPP:n niin sitten voitaisiin todella todeta jo että punainen auto altistaa PPP:lle.

    Kannattaa tutustua vaikkapa kirjaan "epidemiologia ja biostatistiikka" (Duodecim), se on helppolukuinen
    epidemiologian ja biostatistiikan peruskirja ja sen avulla voit oppia mitä tarkoittaa se että jostakin on olemassa oikea todellista näyttöä tai miten tutkimusta tehdään ja miten tutkimusten luotettavuutta voi arvioida yms.

    "Lääkäri 221.8.2012 13:14

    Joo, tuo ei kerro mitään siis siistä mistä se nuha tai astma tai krooninen bronkiitti on aiheutunut, mitään näyttöä siitä että 300.000 henkeä olisi saanut kroonisen nuhan kosteusvauriorakennuksista ei ole.

    Siis näitä samoja sairauksia tulee yhtä lailla vaikka ei olisikaan kosteusvauriorakennuksessa."

    KosteusvauriorakennusMIKROBIaltistuksen terveysVAAROISTA löytyy useita tutkimuksia.
    Riittäisikö sinun mielestäsi esim. seuraava tutkimus epidemiologiseksi näytöksi?
    Kosteusvauriot ao. kiinteistöissä arvioitu paikan päällä.

    TTL:n ylilääkäri Wolff julkaisi työryhmineen vuonna 2009 tutkimuksen (Kosteusvauriomikrobeille altistuminen- tutkimustuloksia..), joka tutkimus koski Iho- ja allergiasairaalan sisäilmapolin potilaita.
    Potilailla todettiin seuraavia SAIRAUKSIA:
    Nenän sivuonteloiden tulehduksia 51,7 prossalla, astmaa 35,4 prossalla ja toistuvia keuhkoputkitulehduksia 45,8 prossalla, sekä OIRETASOLLA:
    Iho-oireita 37,5 prossalla, lihas- ja nivelkipuja 23,4 prossalla, sidekalvo- oireita 79,2 prossalla, jne.

    Live-elämässä meille kosteusvauriotyöpaikka-altistuksessa (mikrobimittauksin todettu vähintään toistakymmentä homelajeja, jopa yli kaksikymmentäkin homelajia muut mikrobit päälle) oleville näyttää käyvän niin, että toistuvien homeflunssien aiheuttamat keuhkoputkitulehdukset näyttävät kroonistuvan ja hoitona on astmalääkitys ja toisilla kroonistunut keuhkoputkitulehdus näyttää johtavan Kela-astmadiagnoosiin.
    Yksi yhteinen tekijä kummassakin ryhmässä näyttää olevan se, että nenän limakalvotkin tarvitsevat jatkuvaa lääkitystä.

    Mikäli soveltaisi Wolff:in tutkimusta yli 300 000 tuhanteen Kela-astmaatikkoon, niin yli 100 000 henkilön astman syynä olisi kosteusvaurioMIKROBIaltistus.
    Ja kun Kela-tilastojen mukaan astma lisääntyy maassamme yli 15 000 henkilön vuosivauhdilla, niin kosteusvaurioMIKROBIaltistuksen osuus astman aiheuttajana liikkuisi yli 5000 henkilön vuosivaudilla vauvasta vaariin.

    Kun astmalääkitystä tarvitsee lisäksi yli 200 000 suomalaista kroonisen keuhkoputkitulehdukseen, niin mikäli THL:n 20 prossaa pitäisi paikkansa, niin tuonkin sairauden laukaisijana toimisi kosteusvaurioMIKROBIaltistus yli 40 000 tuhannen suomalaisen kohdalla.

    Kun ammattitautiluetteloomme sisältyy myös allerginen keuhkoputkitulehdus, niin vaikka TTL keskitetysti on vuodesta 1995 lukien käyttämällään kolmella luonnonhomeella keuhkoaltistanut potilaitaan, niin ammattitautitilastoissa ei näy ainuttakaan allergista keuhkoputkitulehdusta, vaikka yksi sun toinenkin altistuksen jälkeinen on joutunut hoidattamaan tuotakin sairautta paikallisesti.
    Muuten TTL on ihan itse todennut eräällä potilallaan A.fumigatusHOMEaltistuksen jälkeisen kroonistuneen keuhkoputkitulehduksen, vaikka kosteusvauriotyöpaikka-altistuksessa ei ilmennyt ainuttakaan keuhkoputkitulehdusta.

    Mitä keuhkosyöpäriskiin tulee, niin maakuntalehtemme julkaisi 2.10.2010 otsikon "Astmapotilailla suurentunut riski sairastua keuhkosyöpään", asiantuntijaproffana Iho- ja allergiasairaalan ja ko. yksikössä toimivan sisäilmapolin proffaTari Haahtela (ex-Astma- ja allergialiiton neuvoa antava lääketiedeguru).
    Artikkelissa professori Haahtela totesi uskovansa, että "ALLERGIA ja astma ovat eräänlaisen jäävuoren huippu. PINNAN ALLA MUHII JOUKKO KROONISIA SAIRAUKSIA."

    Artikkelissaan professori Haahtela VAIN koosti jälleen kerran länsimaisen lääketieteen parisataavuotisen tiedon ALLERGIA-SYNDROOMASTA.


   • Toksiini=myrkky
    Homeherkkä# kirjoitti:

    "Lääkäri 221.8.2012 13:14

    Joo, tuo ei kerro mitään siis siistä mistä se nuha tai astma tai krooninen bronkiitti on aiheutunut, mitään näyttöä siitä että 300.000 henkeä olisi saanut kroonisen nuhan kosteusvauriorakennuksista ei ole.

    Siis näitä samoja sairauksia tulee yhtä lailla vaikka ei olisikaan kosteusvauriorakennuksessa."

    KosteusvauriorakennusMIKROBIaltistuksen terveysVAAROISTA löytyy useita tutkimuksia.
    Riittäisikö sinun mielestäsi esim. seuraava tutkimus epidemiologiseksi näytöksi?
    Kosteusvauriot ao. kiinteistöissä arvioitu paikan päällä.

    TTL:n ylilääkäri Wolff julkaisi työryhmineen vuonna 2009 tutkimuksen (Kosteusvauriomikrobeille altistuminen- tutkimustuloksia..), joka tutkimus koski Iho- ja allergiasairaalan sisäilmapolin potilaita.
    Potilailla todettiin seuraavia SAIRAUKSIA:
    Nenän sivuonteloiden tulehduksia 51,7 prossalla, astmaa 35,4 prossalla ja toistuvia keuhkoputkitulehduksia 45,8 prossalla, sekä OIRETASOLLA:
    Iho-oireita 37,5 prossalla, lihas- ja nivelkipuja 23,4 prossalla, sidekalvo- oireita 79,2 prossalla, jne.

    Live-elämässä meille kosteusvauriotyöpaikka-altistuksessa (mikrobimittauksin todettu vähintään toistakymmentä homelajeja, jopa yli kaksikymmentäkin homelajia muut mikrobit päälle) oleville näyttää käyvän niin, että toistuvien homeflunssien aiheuttamat keuhkoputkitulehdukset näyttävät kroonistuvan ja hoitona on astmalääkitys ja toisilla kroonistunut keuhkoputkitulehdus näyttää johtavan Kela-astmadiagnoosiin.
    Yksi yhteinen tekijä kummassakin ryhmässä näyttää olevan se, että nenän limakalvotkin tarvitsevat jatkuvaa lääkitystä.

    Mikäli soveltaisi Wolff:in tutkimusta yli 300 000 tuhanteen Kela-astmaatikkoon, niin yli 100 000 henkilön astman syynä olisi kosteusvaurioMIKROBIaltistus.
    Ja kun Kela-tilastojen mukaan astma lisääntyy maassamme yli 15 000 henkilön vuosivauhdilla, niin kosteusvaurioMIKROBIaltistuksen osuus astman aiheuttajana liikkuisi yli 5000 henkilön vuosivaudilla vauvasta vaariin.

    Kun astmalääkitystä tarvitsee lisäksi yli 200 000 suomalaista kroonisen keuhkoputkitulehdukseen, niin mikäli THL:n 20 prossaa pitäisi paikkansa, niin tuonkin sairauden laukaisijana toimisi kosteusvaurioMIKROBIaltistus yli 40 000 tuhannen suomalaisen kohdalla.

    Kun ammattitautiluetteloomme sisältyy myös allerginen keuhkoputkitulehdus, niin vaikka TTL keskitetysti on vuodesta 1995 lukien käyttämällään kolmella luonnonhomeella keuhkoaltistanut potilaitaan, niin ammattitautitilastoissa ei näy ainuttakaan allergista keuhkoputkitulehdusta, vaikka yksi sun toinenkin altistuksen jälkeinen on joutunut hoidattamaan tuotakin sairautta paikallisesti.
    Muuten TTL on ihan itse todennut eräällä potilallaan A.fumigatusHOMEaltistuksen jälkeisen kroonistuneen keuhkoputkitulehduksen, vaikka kosteusvauriotyöpaikka-altistuksessa ei ilmennyt ainuttakaan keuhkoputkitulehdusta.

    Mitä keuhkosyöpäriskiin tulee, niin maakuntalehtemme julkaisi 2.10.2010 otsikon "Astmapotilailla suurentunut riski sairastua keuhkosyöpään", asiantuntijaproffana Iho- ja allergiasairaalan ja ko. yksikössä toimivan sisäilmapolin proffaTari Haahtela (ex-Astma- ja allergialiiton neuvoa antava lääketiedeguru).
    Artikkelissa professori Haahtela totesi uskovansa, että "ALLERGIA ja astma ovat eräänlaisen jäävuoren huippu. PINNAN ALLA MUHII JOUKKO KROONISIA SAIRAUKSIA."

    Artikkelissaan professori Haahtela VAIN koosti jälleen kerran länsimaisen lääketieteen parisataavuotisen tiedon ALLERGIA-SYNDROOMASTA.

    "Live-elämässä meille kosteusvauriotyöpaikka-altistuksessa (mikrobimittauksin todettu vähintään toistakymmentä homelajeja, jopa yli kaksikymmentäkin homelajia muut mikrobit päälle) "

    Tuohon määrään mahtuu jo useita "rakennuksen itse itsensä tuottamiakin" toksiineita tuottavia homeita ja mitähän ne toksiinit sitten olikaan?

    http://www.kemia-lehti.fi/pdf/kem608_home.pdf

    http://homegate2011.blogspot.fi/2012/03/toksiinitutkimus-osoitti-myrkyllisyyden.html


   • Homeherkkä#
    Lääkäri 2 kirjoitti:

    "Tilastojen mukaan noin miljoonalla suomalaisella on diagnosoitu krooninen nuha, yli 300 000 tuhannella Kela-astma ja yli 200 000 tuhannella krooninen keuhkoputkitulehdus, VAAN tilastoja ei löydy siitä kuinka moni noihn sairauksiin sairastunut on saanut sairautensa kosteusvauriorakennusaltistuksesta. THL-tiedearvio liikkuu noin 20 prossassa."

    Joo, tuo ei kerro mitään siis siistä mistä se nuha tai astma tai krooninen bronkiitti on aiheutunut, mitään näyttöä siitä että 300.000 henkeä olisi saanut kroonisen nuhan kosteusvauriorakennuksista ei ole.

    Siis näitä samoja sairauksia tulee yhtä lailla vaikka ei olisikaan kosteusvauriorakennuksessa.

    Tupakan osalta on olemassa todella jo 1950-luvulta asti epidemiologista näyttöä siitä että se aiheuttaa esim. keuhkosyöpää ja COPD:tä sekä ateroskleroosia. Tutkimuksia on tehty ja verrattu ryhmiä: tupakoitsijoilla on yli 9-kertainen riski saada keuhkosyöpä ei-tupakoijaan verrattuna. Sen sijaan ei ole todettu monessakaan taudissa eroa kosteusvauriorakennuksessa olevien ja terveissä rakennuksissa olevien välillä. Kroonista nuhaa eivät saa melkein järjestään kaikki kosteusvauriorakennuksissa olevat ja toisaalta melkein yhtä paljon sitä nuhaa saavat terveissä rakennuksissa olevat. Astman suhteen on eroja löytynyt, kosteusvauriorakennus altistaa vähäisessä määrin astmalle.

    Se, että joku saa PPP:n ja on ollut kosteusvauriorakennuksessa ei todista millään muotoa siitä että se PPP olisi aiheutunut kosteusvauriorakennuksen takia. Se olisi jo eri asia jos yhdeksän kymmenestä kosteusvauriorakennuksessa olevasta saisi järjestään vuosikymmenien kuluessa PPP:n. Nyt sitä todetaan yhtä paljon terveissä rakennuksissa kuin homerakennuksissa olleilla.

    Jos edes 5000 PPP:tä todettaisiin 6000 ihmisen vertailujoukossa joka oleilisi homerakennuksessa ja vastaavasti todettaisiin 100 PPP:tä 6000 ihmisen joukossa jotka olisivat terveessä rakennuksessa vaikkapa 5 vuoden sisään niin sitten olisi saatu jo oikeaa todellista epidemiologista näyttöä siitä että homerakennus altistaa PPP:lle.

    Jos 1 ihminen saa PPP:n ja sattuu olemaan homerakennuksessa niin se ei kerro PPP:n ja homeiden yhteydestä yhtään sen enempää kuin se kertoo PPP:n ja potilaan auton värin yhteydestä, jos PPP-potilaalla olisi vaikkapa punainen auto ja hän saisi PPP:n niin tällä otoksella ja logiikalla voisi sitten vetää johtopäätöksen että punainen auto altistaa PPP:lle. Jos taas 6000 ihmisellä kaikilla olisi punainen auto ja heistä 5000 saisi PPP:n ja 6000 ihmisellä olisi sininen auto ja heistä vain 100 saisi PPP:n niin sitten voitaisiin todella todeta jo että punainen auto altistaa PPP:lle.

    Kannattaa tutustua vaikkapa kirjaan "epidemiologia ja biostatistiikka" (Duodecim), se on helppolukuinen
    epidemiologian ja biostatistiikan peruskirja ja sen avulla voit oppia mitä tarkoittaa se että jostakin on olemassa oikea todellista näyttöä tai miten tutkimusta tehdään ja miten tutkimusten luotettavuutta voi arvioida yms.

    "Lääkäri 221.8.2012 13:14

    Tupakan osalta on olemassa todella jo 1950-luvulta asti epidemiologista näyttöä siitä että se aiheuttaa esim. keuhkosyöpää ja COPD:tä sekä ateroskleroosia."

    Keuhkosyöpään sairastuu toista tuhatta henkilöä vuosittain, joista tutkimusarvelijoiden mukaan yli 300 aiheutuu radonaltistuksesta, myös tupakanpoltosta, ja osa asbesti-altistuksesta.
    Kun radonin, tupakan ja astbestialtistuksen poissulkemalla keuhkosyöpään näyttää sairastuvan myös henkilöitä, jotka eivät koskaan ole altistuneet ym. tekijöille, niin moni muukin tekijä näyttää altistavan keuhkosyövälle.

    On tiedetty jo vuosisatoja kosteusvauriomikrobiallergisoitumisen aiheuttavan jatkuvassa mikrobialtistuksessa oleville keuhkoputkilimakalvotasolla kroonista keuhkoputkitulehdusta tai astmaa, sekä keuhkorakkulatasolla kolmea eri muotoa olevaa allergista alveoliittia (akuutti, subakuutti ja krooninen), joista subakuutti vaurioittaa keuhkokudosta ja krooninen tappaa.

    Kun tilastofaktana sekä krooninen keuhkoputkitulehdus että astma alkoivat lisääntyä maassamme vauhdilla1960-luvulta lähtien (kiitos elementtirakennusten ja teknisen maanviljelyn mikrobialtistuksen), niin jostain kumman syystä epidemiologista näyttöä ei löyty vieläkään kummankaan sairauden keuhkosyöpäriskeistä.

    Kun lääketieteen mukaan subakuutti allerginen alveoliitti aiheuttaa arpia sekä kalkkeutumia keuhkoihin, josta arpikohdista tai kalkkeutumakohdista on myöhemmin alkanut keuhkosyöpä, niin keuhkosyöpätilastoriskiä ei löydy tuonkaan sairauden osalta.

    " Sen sijaan ei ole todettu monessakaan taudissa eroa kosteusvauriorakennuksessa olevien ja terveissä rakennuksissa olevien välillä."

    Kuten aikaisemmin kirjoitin, niin TTL:n ylilääkäri Wolff tutkimusryhmineen todensivat jatkuvassa altistuksessa olevilla Iho- ja allergiasairaalan sisäilmapolin potilailla esim. KELA-astmasairastavuuden olevan 35, 4 prosenttia, nenän sivuonteloiden tulehduksien 51,7 prosenttia ja toistuvien keuhkoputkitulehdusten 45,8 prosenttia.

    Kun kansalaiset näyttävät nykypäivänä olevan todella tietoisia kosteusvauriorakennusmikrobialtistuksen AIHEUTTAMISTA sairauksista, niin kysyisin sinulta Lääkäri 2, kuinka monen prosentin sinä arvelet noista 45,8 prossasta, jotka tutkimusaikana kärsivät toistuvista keuhkoputkitulehduksista. sairastuvan altistuksen jatkuessa astmaan ja monenko krooniseen keuhkoputkitulehdukseen ja monenko prossan kroonisen keuhkoputkitulehduksen TAI astman aiheuttamana myös COPD:hen?

    Mitä tulee PPP-versioosi, niin myönnän rehellisesti, että menin siitä PPP:läisenä täysin ulalle.

    "Se, että joku saa PPP:n ja on ollut kosteusvauriorakennuksessa ei todista millään muotoa siitä että se PPP olisi aiheutunut kosteusvauriorakennuksen takia. Se olisi jo eri asia jos yhdeksän kymmenestä kosteusvauriorakennuksessa olevasta saisi järjestään vuosikymmenien kuluessa PPP:n. Nyt sitä todetaan yhtä paljon terveissä rakennuksissa kuin homerakennuksissa olleilla.
    Jos edes 5000 PPP:tä todettaisiin 6000 ihmisen vertailujoukossa joka oleilisi homerakennuksessa...."

    Tilastojen mukaan meitä PPP:läisiä (todettu koepalalla) on maassamme VAIN ALLE KAKSITUHATTA.
    Lääketieteen mukaan PPP ON HARVINAINEN ihokudosta vaurioittava autoimmuunisairaus, aiheutajana TUNTEMATTOMASTA SYYSTÄ johtuva neutrofiiliryöpytys.

    Eli kun sinä Lääkäri 2 kirjoitat, että PPP:tä tavataan YHTÄ PALJON terveissä rakennuksissa olleiden kuin homerakennuksissa olevienkin keskuudessa,niin TILASTOFAKTAA ei ym. jakautumasta edes löydy koskien myös muita ALLERGISOIVIA ALTISTEITA kuten esim. kemikaaleja.

    Kun TTL:n ylilääkäri Wolff:n työryhmätuktimuksissa jatkuvassa kosteusvauriomikrobialtistuksessa olevilla todettiin iho-oireita 37,5 prossalla, niin immuunijärjestelmän aiheuttama iho-oireilu saattaa johtaa myös lääketieteen kroonisina pitämiin autoimmuuni-ihosairauksiin, joita ovat esim. psori ja PPP.


   • Toksiini=myrkky
    Homeherkkä# kirjoitti:

    "Lääkäri 221.8.2012 13:14

    Tupakan osalta on olemassa todella jo 1950-luvulta asti epidemiologista näyttöä siitä että se aiheuttaa esim. keuhkosyöpää ja COPD:tä sekä ateroskleroosia."

    Keuhkosyöpään sairastuu toista tuhatta henkilöä vuosittain, joista tutkimusarvelijoiden mukaan yli 300 aiheutuu radonaltistuksesta, myös tupakanpoltosta, ja osa asbesti-altistuksesta.
    Kun radonin, tupakan ja astbestialtistuksen poissulkemalla keuhkosyöpään näyttää sairastuvan myös henkilöitä, jotka eivät koskaan ole altistuneet ym. tekijöille, niin moni muukin tekijä näyttää altistavan keuhkosyövälle.

    On tiedetty jo vuosisatoja kosteusvauriomikrobiallergisoitumisen aiheuttavan jatkuvassa mikrobialtistuksessa oleville keuhkoputkilimakalvotasolla kroonista keuhkoputkitulehdusta tai astmaa, sekä keuhkorakkulatasolla kolmea eri muotoa olevaa allergista alveoliittia (akuutti, subakuutti ja krooninen), joista subakuutti vaurioittaa keuhkokudosta ja krooninen tappaa.

    Kun tilastofaktana sekä krooninen keuhkoputkitulehdus että astma alkoivat lisääntyä maassamme vauhdilla1960-luvulta lähtien (kiitos elementtirakennusten ja teknisen maanviljelyn mikrobialtistuksen), niin jostain kumman syystä epidemiologista näyttöä ei löyty vieläkään kummankaan sairauden keuhkosyöpäriskeistä.

    Kun lääketieteen mukaan subakuutti allerginen alveoliitti aiheuttaa arpia sekä kalkkeutumia keuhkoihin, josta arpikohdista tai kalkkeutumakohdista on myöhemmin alkanut keuhkosyöpä, niin keuhkosyöpätilastoriskiä ei löydy tuonkaan sairauden osalta.

    " Sen sijaan ei ole todettu monessakaan taudissa eroa kosteusvauriorakennuksessa olevien ja terveissä rakennuksissa olevien välillä."

    Kuten aikaisemmin kirjoitin, niin TTL:n ylilääkäri Wolff tutkimusryhmineen todensivat jatkuvassa altistuksessa olevilla Iho- ja allergiasairaalan sisäilmapolin potilailla esim. KELA-astmasairastavuuden olevan 35, 4 prosenttia, nenän sivuonteloiden tulehduksien 51,7 prosenttia ja toistuvien keuhkoputkitulehdusten 45,8 prosenttia.

    Kun kansalaiset näyttävät nykypäivänä olevan todella tietoisia kosteusvauriorakennusmikrobialtistuksen AIHEUTTAMISTA sairauksista, niin kysyisin sinulta Lääkäri 2, kuinka monen prosentin sinä arvelet noista 45,8 prossasta, jotka tutkimusaikana kärsivät toistuvista keuhkoputkitulehduksista. sairastuvan altistuksen jatkuessa astmaan ja monenko krooniseen keuhkoputkitulehdukseen ja monenko prossan kroonisen keuhkoputkitulehduksen TAI astman aiheuttamana myös COPD:hen?

    Mitä tulee PPP-versioosi, niin myönnän rehellisesti, että menin siitä PPP:läisenä täysin ulalle.

    "Se, että joku saa PPP:n ja on ollut kosteusvauriorakennuksessa ei todista millään muotoa siitä että se PPP olisi aiheutunut kosteusvauriorakennuksen takia. Se olisi jo eri asia jos yhdeksän kymmenestä kosteusvauriorakennuksessa olevasta saisi järjestään vuosikymmenien kuluessa PPP:n. Nyt sitä todetaan yhtä paljon terveissä rakennuksissa kuin homerakennuksissa olleilla.
    Jos edes 5000 PPP:tä todettaisiin 6000 ihmisen vertailujoukossa joka oleilisi homerakennuksessa...."

    Tilastojen mukaan meitä PPP:läisiä (todettu koepalalla) on maassamme VAIN ALLE KAKSITUHATTA.
    Lääketieteen mukaan PPP ON HARVINAINEN ihokudosta vaurioittava autoimmuunisairaus, aiheutajana TUNTEMATTOMASTA SYYSTÄ johtuva neutrofiiliryöpytys.

    Eli kun sinä Lääkäri 2 kirjoitat, että PPP:tä tavataan YHTÄ PALJON terveissä rakennuksissa olleiden kuin homerakennuksissa olevienkin keskuudessa,niin TILASTOFAKTAA ei ym. jakautumasta edes löydy koskien myös muita ALLERGISOIVIA ALTISTEITA kuten esim. kemikaaleja.

    Kun TTL:n ylilääkäri Wolff:n työryhmätuktimuksissa jatkuvassa kosteusvauriomikrobialtistuksessa olevilla todettiin iho-oireita 37,5 prossalla, niin immuunijärjestelmän aiheuttama iho-oireilu saattaa johtaa myös lääketieteen kroonisina pitämiin autoimmuuni-ihosairauksiin, joita ovat esim. psori ja PPP.

    "Mikrobimyrkyt tuhoutuvat vain polttamallaMaailman terveysjärjestö WHO on määritellyt sairaat hometalot. - Jos neljännes talon asukkaista tai työntekijöistä sairastaa tautia, joka liittyy rakennukseen, niin silloin talo on sairas, Salkinoja-Salonen sanoo. Entä kuinka sairas talo sitten parannetaan? - Nyt kun tiedetään, että myrkyt eivät ole pois pestävissä ja ne eivät hajoa hapoilla, emäksillä eivätkä entsyymipesuaineilla, niitä ei voi hävittää muuta kuin polttamalla. Ei siis ole muuta keinoa, kuin purkaa pois kaikki ne rakenteet, joissa epäillään olevan näitä myrkkyjä, akatemiaprofessori Mirja Salkinoja-Salonen Helsingin yliopistosta neuvoo."


   • Sairas talo
    Homeherkkä# kirjoitti:

    "Lääkäri 221.8.2012 13:14

    Tupakan osalta on olemassa todella jo 1950-luvulta asti epidemiologista näyttöä siitä että se aiheuttaa esim. keuhkosyöpää ja COPD:tä sekä ateroskleroosia."

    Keuhkosyöpään sairastuu toista tuhatta henkilöä vuosittain, joista tutkimusarvelijoiden mukaan yli 300 aiheutuu radonaltistuksesta, myös tupakanpoltosta, ja osa asbesti-altistuksesta.
    Kun radonin, tupakan ja astbestialtistuksen poissulkemalla keuhkosyöpään näyttää sairastuvan myös henkilöitä, jotka eivät koskaan ole altistuneet ym. tekijöille, niin moni muukin tekijä näyttää altistavan keuhkosyövälle.

    On tiedetty jo vuosisatoja kosteusvauriomikrobiallergisoitumisen aiheuttavan jatkuvassa mikrobialtistuksessa oleville keuhkoputkilimakalvotasolla kroonista keuhkoputkitulehdusta tai astmaa, sekä keuhkorakkulatasolla kolmea eri muotoa olevaa allergista alveoliittia (akuutti, subakuutti ja krooninen), joista subakuutti vaurioittaa keuhkokudosta ja krooninen tappaa.

    Kun tilastofaktana sekä krooninen keuhkoputkitulehdus että astma alkoivat lisääntyä maassamme vauhdilla1960-luvulta lähtien (kiitos elementtirakennusten ja teknisen maanviljelyn mikrobialtistuksen), niin jostain kumman syystä epidemiologista näyttöä ei löyty vieläkään kummankaan sairauden keuhkosyöpäriskeistä.

    Kun lääketieteen mukaan subakuutti allerginen alveoliitti aiheuttaa arpia sekä kalkkeutumia keuhkoihin, josta arpikohdista tai kalkkeutumakohdista on myöhemmin alkanut keuhkosyöpä, niin keuhkosyöpätilastoriskiä ei löydy tuonkaan sairauden osalta.

    " Sen sijaan ei ole todettu monessakaan taudissa eroa kosteusvauriorakennuksessa olevien ja terveissä rakennuksissa olevien välillä."

    Kuten aikaisemmin kirjoitin, niin TTL:n ylilääkäri Wolff tutkimusryhmineen todensivat jatkuvassa altistuksessa olevilla Iho- ja allergiasairaalan sisäilmapolin potilailla esim. KELA-astmasairastavuuden olevan 35, 4 prosenttia, nenän sivuonteloiden tulehduksien 51,7 prosenttia ja toistuvien keuhkoputkitulehdusten 45,8 prosenttia.

    Kun kansalaiset näyttävät nykypäivänä olevan todella tietoisia kosteusvauriorakennusmikrobialtistuksen AIHEUTTAMISTA sairauksista, niin kysyisin sinulta Lääkäri 2, kuinka monen prosentin sinä arvelet noista 45,8 prossasta, jotka tutkimusaikana kärsivät toistuvista keuhkoputkitulehduksista. sairastuvan altistuksen jatkuessa astmaan ja monenko krooniseen keuhkoputkitulehdukseen ja monenko prossan kroonisen keuhkoputkitulehduksen TAI astman aiheuttamana myös COPD:hen?

    Mitä tulee PPP-versioosi, niin myönnän rehellisesti, että menin siitä PPP:läisenä täysin ulalle.

    "Se, että joku saa PPP:n ja on ollut kosteusvauriorakennuksessa ei todista millään muotoa siitä että se PPP olisi aiheutunut kosteusvauriorakennuksen takia. Se olisi jo eri asia jos yhdeksän kymmenestä kosteusvauriorakennuksessa olevasta saisi järjestään vuosikymmenien kuluessa PPP:n. Nyt sitä todetaan yhtä paljon terveissä rakennuksissa kuin homerakennuksissa olleilla.
    Jos edes 5000 PPP:tä todettaisiin 6000 ihmisen vertailujoukossa joka oleilisi homerakennuksessa...."

    Tilastojen mukaan meitä PPP:läisiä (todettu koepalalla) on maassamme VAIN ALLE KAKSITUHATTA.
    Lääketieteen mukaan PPP ON HARVINAINEN ihokudosta vaurioittava autoimmuunisairaus, aiheutajana TUNTEMATTOMASTA SYYSTÄ johtuva neutrofiiliryöpytys.

    Eli kun sinä Lääkäri 2 kirjoitat, että PPP:tä tavataan YHTÄ PALJON terveissä rakennuksissa olleiden kuin homerakennuksissa olevienkin keskuudessa,niin TILASTOFAKTAA ei ym. jakautumasta edes löydy koskien myös muita ALLERGISOIVIA ALTISTEITA kuten esim. kemikaaleja.

    Kun TTL:n ylilääkäri Wolff:n työryhmätuktimuksissa jatkuvassa kosteusvauriomikrobialtistuksessa olevilla todettiin iho-oireita 37,5 prossalla, niin immuunijärjestelmän aiheuttama iho-oireilu saattaa johtaa myös lääketieteen kroonisina pitämiin autoimmuuni-ihosairauksiin, joita ovat esim. psori ja PPP.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1021&artikel=4854365

    Rakennuksen itse itsensä tuottamat myrkyt.
    Kastuneiden ja homehtuneiden rakennusmateriaalien myrkylliset kaasut ja höyryt tulee tutkia hyvin tarklkaan tulevaisuudessa.

    http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/koiso-kanttila-uusista-taloista-uhkaa-tulla-hometaloja/603757/

    Muovia ja myrkkyjä kunnon "cocktaileja" mitä sisäilmastossa hengitellään.


   • Tiukka linja

   • Sairastalo
    Homeherkkä# kirjoitti:

    "Lääkäri 221.8.2012 13:14

    Tupakan osalta on olemassa todella jo 1950-luvulta asti epidemiologista näyttöä siitä että se aiheuttaa esim. keuhkosyöpää ja COPD:tä sekä ateroskleroosia."

    Keuhkosyöpään sairastuu toista tuhatta henkilöä vuosittain, joista tutkimusarvelijoiden mukaan yli 300 aiheutuu radonaltistuksesta, myös tupakanpoltosta, ja osa asbesti-altistuksesta.
    Kun radonin, tupakan ja astbestialtistuksen poissulkemalla keuhkosyöpään näyttää sairastuvan myös henkilöitä, jotka eivät koskaan ole altistuneet ym. tekijöille, niin moni muukin tekijä näyttää altistavan keuhkosyövälle.

    On tiedetty jo vuosisatoja kosteusvauriomikrobiallergisoitumisen aiheuttavan jatkuvassa mikrobialtistuksessa oleville keuhkoputkilimakalvotasolla kroonista keuhkoputkitulehdusta tai astmaa, sekä keuhkorakkulatasolla kolmea eri muotoa olevaa allergista alveoliittia (akuutti, subakuutti ja krooninen), joista subakuutti vaurioittaa keuhkokudosta ja krooninen tappaa.

    Kun tilastofaktana sekä krooninen keuhkoputkitulehdus että astma alkoivat lisääntyä maassamme vauhdilla1960-luvulta lähtien (kiitos elementtirakennusten ja teknisen maanviljelyn mikrobialtistuksen), niin jostain kumman syystä epidemiologista näyttöä ei löyty vieläkään kummankaan sairauden keuhkosyöpäriskeistä.

    Kun lääketieteen mukaan subakuutti allerginen alveoliitti aiheuttaa arpia sekä kalkkeutumia keuhkoihin, josta arpikohdista tai kalkkeutumakohdista on myöhemmin alkanut keuhkosyöpä, niin keuhkosyöpätilastoriskiä ei löydy tuonkaan sairauden osalta.

    " Sen sijaan ei ole todettu monessakaan taudissa eroa kosteusvauriorakennuksessa olevien ja terveissä rakennuksissa olevien välillä."

    Kuten aikaisemmin kirjoitin, niin TTL:n ylilääkäri Wolff tutkimusryhmineen todensivat jatkuvassa altistuksessa olevilla Iho- ja allergiasairaalan sisäilmapolin potilailla esim. KELA-astmasairastavuuden olevan 35, 4 prosenttia, nenän sivuonteloiden tulehduksien 51,7 prosenttia ja toistuvien keuhkoputkitulehdusten 45,8 prosenttia.

    Kun kansalaiset näyttävät nykypäivänä olevan todella tietoisia kosteusvauriorakennusmikrobialtistuksen AIHEUTTAMISTA sairauksista, niin kysyisin sinulta Lääkäri 2, kuinka monen prosentin sinä arvelet noista 45,8 prossasta, jotka tutkimusaikana kärsivät toistuvista keuhkoputkitulehduksista. sairastuvan altistuksen jatkuessa astmaan ja monenko krooniseen keuhkoputkitulehdukseen ja monenko prossan kroonisen keuhkoputkitulehduksen TAI astman aiheuttamana myös COPD:hen?

    Mitä tulee PPP-versioosi, niin myönnän rehellisesti, että menin siitä PPP:läisenä täysin ulalle.

    "Se, että joku saa PPP:n ja on ollut kosteusvauriorakennuksessa ei todista millään muotoa siitä että se PPP olisi aiheutunut kosteusvauriorakennuksen takia. Se olisi jo eri asia jos yhdeksän kymmenestä kosteusvauriorakennuksessa olevasta saisi järjestään vuosikymmenien kuluessa PPP:n. Nyt sitä todetaan yhtä paljon terveissä rakennuksissa kuin homerakennuksissa olleilla.
    Jos edes 5000 PPP:tä todettaisiin 6000 ihmisen vertailujoukossa joka oleilisi homerakennuksessa...."

    Tilastojen mukaan meitä PPP:läisiä (todettu koepalalla) on maassamme VAIN ALLE KAKSITUHATTA.
    Lääketieteen mukaan PPP ON HARVINAINEN ihokudosta vaurioittava autoimmuunisairaus, aiheutajana TUNTEMATTOMASTA SYYSTÄ johtuva neutrofiiliryöpytys.

    Eli kun sinä Lääkäri 2 kirjoitat, että PPP:tä tavataan YHTÄ PALJON terveissä rakennuksissa olleiden kuin homerakennuksissa olevienkin keskuudessa,niin TILASTOFAKTAA ei ym. jakautumasta edes löydy koskien myös muita ALLERGISOIVIA ALTISTEITA kuten esim. kemikaaleja.

    Kun TTL:n ylilääkäri Wolff:n työryhmätuktimuksissa jatkuvassa kosteusvauriomikrobialtistuksessa olevilla todettiin iho-oireita 37,5 prossalla, niin immuunijärjestelmän aiheuttama iho-oireilu saattaa johtaa myös lääketieteen kroonisina pitämiin autoimmuuni-ihosairauksiin, joita ovat esim. psori ja PPP.

    kun rakennus itse itsessään tuottaa myrkkyjä.

    http://keskustelu.suomi24.fi/node/8614720


   • Homeherkkä#
    Toksiini=myrkky kirjoitti:

    "Mikrobimyrkyt tuhoutuvat vain polttamallaMaailman terveysjärjestö WHO on määritellyt sairaat hometalot. - Jos neljännes talon asukkaista tai työntekijöistä sairastaa tautia, joka liittyy rakennukseen, niin silloin talo on sairas, Salkinoja-Salonen sanoo. Entä kuinka sairas talo sitten parannetaan? - Nyt kun tiedetään, että myrkyt eivät ole pois pestävissä ja ne eivät hajoa hapoilla, emäksillä eivätkä entsyymipesuaineilla, niitä ei voi hävittää muuta kuin polttamalla. Ei siis ole muuta keinoa, kuin purkaa pois kaikki ne rakenteet, joissa epäillään olevan näitä myrkkyjä, akatemiaprofessori Mirja Salkinoja-Salonen Helsingin yliopistosta neuvoo."

    "Toksiini=myrkky 27.8.2012 11:05
    "Mikrobimyrkyt tuhoutuvat vain polttamalla"

    Kun te, muutama YKSITTÄINEN kansalainen, olette kertoilleet vuosikausia tällä HOMESAIRAUDET-palstalla, että teidän elimistössänne on mikrobimyrkkyjä, jättäen tietysti kertomatta minkä nimisiä mikrobimyrkkyjä ellimistöstänne tutkimuksissa on löydetty, ja kun teidän mielestänne mikrobimyrkyt tuhoutuvat vain polttamalla, niin oletteko harkinneet hautausmaiden maaperän saastumisen välttämiseksi kuoltuanne poltattaa itsenne?

    "Maailman terveysjärjestö WHO on määritellyt sairaat hometalot. - Jos neljännes talon asukkaista tai työntekijöistä SAIRASTAA TAUTIA, joka liittyy rakennukseen, niin silloin talo on sairas, Salkinoja-Salonen sanoo"

    Olen lukenut myrkkyproffa M S-S:n kirjoitukset tarkkaan.
    Kun minä en ole huomannut hänen kirjoituksistaan MINKÄNIMISTÄ lääkärin toteamaa TAUTIA neljännes "talon asukkaista" sairastaa, ja kun sinä näytät huomanneen, niin kertoisitko taudin nimen kuin myös, onko lääkäri todennut sinulla ko.taudin?


   • Toksiini=myrkky
    Homeherkkä# kirjoitti:

    "Toksiini=myrkky 27.8.2012 11:05
    "Mikrobimyrkyt tuhoutuvat vain polttamalla"

    Kun te, muutama YKSITTÄINEN kansalainen, olette kertoilleet vuosikausia tällä HOMESAIRAUDET-palstalla, että teidän elimistössänne on mikrobimyrkkyjä, jättäen tietysti kertomatta minkä nimisiä mikrobimyrkkyjä ellimistöstänne tutkimuksissa on löydetty, ja kun teidän mielestänne mikrobimyrkyt tuhoutuvat vain polttamalla, niin oletteko harkinneet hautausmaiden maaperän saastumisen välttämiseksi kuoltuanne poltattaa itsenne?

    "Maailman terveysjärjestö WHO on määritellyt sairaat hometalot. - Jos neljännes talon asukkaista tai työntekijöistä SAIRASTAA TAUTIA, joka liittyy rakennukseen, niin silloin talo on sairas, Salkinoja-Salonen sanoo"

    Olen lukenut myrkkyproffa M S-S:n kirjoitukset tarkkaan.
    Kun minä en ole huomannut hänen kirjoituksistaan MINKÄNIMISTÄ lääkärin toteamaa TAUTIA neljännes "talon asukkaista" sairastaa, ja kun sinä näytät huomanneen, niin kertoisitko taudin nimen kuin myös, onko lääkäri todennut sinulla ko.taudin?

    Aivan varmasti.

    Olen lukenut Homeherkkä# juttuja tarkkaan ja hänen entisellä työpaikalla oli ollut toksiineita tuottavia homeita ja sieniä niitä "rakennuksen itse itsensä tuottamia myrkyllisiäkin". Niin hän on meille omin sanoin kertonut.

    lisäksi hän on kertonut, että hänellä on joku ODS tauti mistä väittää, että hän on saanut sen siellä entisessä työpaikassaan mistä lopputilin älysi jostain syystä ottaa kun porukat oireili ja sairasteli siellä "rakennuksen itse itsensä tuottamista myrkyistä. Näin varsinkin syysiltaisin lumellista aikaa odotellessa hän harrasta omia "leikkejään" sitä en tiedä mistä myskystä ne johtuvat.

    Siis sinulla se on joku paskatauti ODS niinkö mutta mikä oli se myrkky=toksiini mikä sen sulle aiheutti. Koska olet tällä palstalla kertonut kaikki ne homeet mitä sieltä oli joku puolueeton tutkija löytänyt. Kun sitä listaa kerran katselin niin siinähän oli toksiineita vaikka kuinka paljon.

    Tautejahan sulla olikin vaikka muille jakaa ja kaikki oli aiheutunut niistä työpaikkasi toksiineita. Kitinäsi täällä ei auta ketään ei edes itseäsi. Miksi et ole ruikuttanut oikeaan osoitteeseen jos olet varma, että ovat sulle aiheuttaneet terveyden menetyksen jollakin huuhaajutulla kuten väität vieläkin. Joku altistuskoen vai mitä helvettiä.

    Sädesieni ei taida lähteä kuin polttaamalla. Kovaa kamaa kun kämpille pesiytyy.


   • Koti sairastaa
    Toksiini=myrkky kirjoitti:

    Aivan varmasti.

    Olen lukenut Homeherkkä# juttuja tarkkaan ja hänen entisellä työpaikalla oli ollut toksiineita tuottavia homeita ja sieniä niitä "rakennuksen itse itsensä tuottamia myrkyllisiäkin". Niin hän on meille omin sanoin kertonut.

    lisäksi hän on kertonut, että hänellä on joku ODS tauti mistä väittää, että hän on saanut sen siellä entisessä työpaikassaan mistä lopputilin älysi jostain syystä ottaa kun porukat oireili ja sairasteli siellä "rakennuksen itse itsensä tuottamista myrkyistä. Näin varsinkin syysiltaisin lumellista aikaa odotellessa hän harrasta omia "leikkejään" sitä en tiedä mistä myskystä ne johtuvat.

    Siis sinulla se on joku paskatauti ODS niinkö mutta mikä oli se myrkky=toksiini mikä sen sulle aiheutti. Koska olet tällä palstalla kertonut kaikki ne homeet mitä sieltä oli joku puolueeton tutkija löytänyt. Kun sitä listaa kerran katselin niin siinähän oli toksiineita vaikka kuinka paljon.

    Tautejahan sulla olikin vaikka muille jakaa ja kaikki oli aiheutunut niistä työpaikkasi toksiineita. Kitinäsi täällä ei auta ketään ei edes itseäsi. Miksi et ole ruikuttanut oikeaan osoitteeseen jos olet varma, että ovat sulle aiheuttaneet terveyden menetyksen jollakin huuhaajutulla kuten väität vieläkin. Joku altistuskoen vai mitä helvettiä.

    Sädesieni ei taida lähteä kuin polttaamalla. Kovaa kamaa kun kämpille pesiytyy.

    "Meiltä puuttuu kunnollinen sisäilmalainsäädäntö. Kotona altistumista ei koske mitkään säännöt. Asetettuihin mikrobiraja-arvoihin mahtuvat niin tavalliset kuin hometalotkin. Elintarvikkeiden osalta mikrobien vaikutukset oivallettiin jo 20 vuotta sitten."

    Salkinoja-Salonen kritisoi, ettei mikrobiologeja ole otettu mukaan sisäilmatyöryhmiin. EU:ta sisäilma ei kiinnosta, koska ongelmat koskevat vain muutamia harvoja maita. Lämpimissä maissa voidaan rakentaa löyhemmin ja tuuletus on lähes jatkuvaa"

    http://www.aka.fi/fi/T/Tiedetapahtumat/Tiedekahvilat-/Home-ja-musiikki-herattivat-tunteita/

    Home on tämän päivän asbesti. Mikrobit ja asbestiböly ja "savustukset" ym desinfioinnit myrkyllisillä kemikaaleilla ja otsonoinnit sekaisin osaamattomien käsissä hirveä yhdistelmä. Tutkikaapa asioita tarkemmin kodesissa missä on terveys romahtanut täysin asukkailta ja irtaimisto tuhoutunut (saastunut).

    Voi voi niitä "auttajia". Rahat pois tyhmiltä. Minkäänlaista valvontaa ei ole. Yksin myrkyttäjät "kotonamme" hääräävät.


   • Homeherkkä#
    Toksiini=myrkky kirjoitti:

    Aivan varmasti.

    Olen lukenut Homeherkkä# juttuja tarkkaan ja hänen entisellä työpaikalla oli ollut toksiineita tuottavia homeita ja sieniä niitä "rakennuksen itse itsensä tuottamia myrkyllisiäkin". Niin hän on meille omin sanoin kertonut.

    lisäksi hän on kertonut, että hänellä on joku ODS tauti mistä väittää, että hän on saanut sen siellä entisessä työpaikassaan mistä lopputilin älysi jostain syystä ottaa kun porukat oireili ja sairasteli siellä "rakennuksen itse itsensä tuottamista myrkyistä. Näin varsinkin syysiltaisin lumellista aikaa odotellessa hän harrasta omia "leikkejään" sitä en tiedä mistä myskystä ne johtuvat.

    Siis sinulla se on joku paskatauti ODS niinkö mutta mikä oli se myrkky=toksiini mikä sen sulle aiheutti. Koska olet tällä palstalla kertonut kaikki ne homeet mitä sieltä oli joku puolueeton tutkija löytänyt. Kun sitä listaa kerran katselin niin siinähän oli toksiineita vaikka kuinka paljon.

    Tautejahan sulla olikin vaikka muille jakaa ja kaikki oli aiheutunut niistä työpaikkasi toksiineita. Kitinäsi täällä ei auta ketään ei edes itseäsi. Miksi et ole ruikuttanut oikeaan osoitteeseen jos olet varma, että ovat sulle aiheuttaneet terveyden menetyksen jollakin huuhaajutulla kuten väität vieläkin. Joku altistuskoen vai mitä helvettiä.

    Sädesieni ei taida lähteä kuin polttaamalla. Kovaa kamaa kun kämpille pesiytyy.

    "Toksiini=myrkky 28.8.2012 18:36
    Aivan varmasti."

    Tiesin aivan varmasti, että sairauden nimeä et pysty esittämään.

    Kysyn sinulta vertti-eetu seuraavaksi lähdetietoa missä mediakirjoituksessaan M S-S on todennut näin: "Maailman terveysjärjestö WHO on määritellyt sairaat hometalot. - Jos neljännes talon asukkaista tai työntekijöistä SAIRASTAA TAUTIA, joka liittyy rakennukseen, niin silloin talo on sairas".

    Jos myrkkyproffa M S-S on todennut, että "sairaassa talossa" sairastetaan VAIN YHTÄ TAUTIA, niin hänen olisi tullut myös kertoa, minkänimiseen tautiin lääkärit ovat todenneet neljänneksen rakennuksen käyttäjistä sairastuneen.

    Mikäli et pysty esittämään pyytämääni medialähdetietoa, niin kirjoituksesi kuuluu luokkaan vertti.eetun palsta-aivopieruilu koskien nyt M S-S:sän mediakirjoitusten vääristelyä.

    "Sädesieni ei taida lähteä kuin polttaamalla. Kovaa kamaa kun kämpille pesiytyy."

    Tutkijoiden mukaan maa on täynnä sädesieniä ja maan tuoksu (geosmiini) syntyy sädesienten ruokailusta.

    Jos sädesieniä pelkäät, niin yritä pysytellä luonnosta kaukana, eli missään tapauksessa työnnä sormiasi multaan. Osta kaupasta vain pestyjä perunoita ja porkkanoita, koska niiden multaperunoiden ja multaporkkanoiden mullasa on sädesieniä pilvin pimein, jotteivat sädesienet leviäisi kotisi sisäilmaan.


   • Lepattava kynttilä
    Homeherkkä# kirjoitti:

    "Toksiini=myrkky 28.8.2012 18:36
    Aivan varmasti."

    Tiesin aivan varmasti, että sairauden nimeä et pysty esittämään.

    Kysyn sinulta vertti-eetu seuraavaksi lähdetietoa missä mediakirjoituksessaan M S-S on todennut näin: "Maailman terveysjärjestö WHO on määritellyt sairaat hometalot. - Jos neljännes talon asukkaista tai työntekijöistä SAIRASTAA TAUTIA, joka liittyy rakennukseen, niin silloin talo on sairas".

    Jos myrkkyproffa M S-S on todennut, että "sairaassa talossa" sairastetaan VAIN YHTÄ TAUTIA, niin hänen olisi tullut myös kertoa, minkänimiseen tautiin lääkärit ovat todenneet neljänneksen rakennuksen käyttäjistä sairastuneen.

    Mikäli et pysty esittämään pyytämääni medialähdetietoa, niin kirjoituksesi kuuluu luokkaan vertti.eetun palsta-aivopieruilu koskien nyt M S-S:sän mediakirjoitusten vääristelyä.

    "Sädesieni ei taida lähteä kuin polttaamalla. Kovaa kamaa kun kämpille pesiytyy."

    Tutkijoiden mukaan maa on täynnä sädesieniä ja maan tuoksu (geosmiini) syntyy sädesienten ruokailusta.

    Jos sädesieniä pelkäät, niin yritä pysytellä luonnosta kaukana, eli missään tapauksessa työnnä sormiasi multaan. Osta kaupasta vain pestyjä perunoita ja porkkanoita, koska niiden multaperunoiden ja multaporkkanoiden mullasa on sädesieniä pilvin pimein, jotteivat sädesienet leviäisi kotisi sisäilmaan.

    http://keskustelu.suomi24.fi/node/10524738

    Sädesieni kosteusvauriorakennuksissa.
    Purkuun on mennyt monta rakennusta ja monta kouluakin.
    Siitä voit päätellä mitä otsonoinnit, "desinfioinnit", savustukset ja "homeentappoyritykset" kosteusvauriorakennuksissa auttavat.
    Googlaa (Sädesientä asunnossa) tai (Sädesientä rakennuksessa).

    Ei ole sama juttu kuin jos sitä on ulkoilmassa. Typerää sun sellaista edes yrittää vääntää.

    Leiki sinä Homeherkkä vaan niitä "pieruleikkejäsi" syysiltojen hämärässä "kynttilänvalossa" ja toivo
    sen zapperin rakentajan kanssa, ettei sädesieni yllätä kämpillä.
    Mutta sinähän et voi olla edes ulkona lumettomana aikana ilman naamaria. Sädesientäkö pelkäät. Älä pelkää mene reippaasti vaan ulos se on turvallista luonnossa sädesienten kanssa myllätä mullassa. Mutta se ei olekaan sama asia hengitellä sädesienten tuottamia myrkkyjä suljetussa rakennuksessa missä ei ole asiat kunnossa.

    Minä voin olla ulkona mutta en rakennuksessa missä on homeita ja varsinkin "toksiineita" tuottavia homeita.
    Toksiini=myrkky.

    "Homeherkkä3.11.2006 14:45
    Ja tuo piereskely
    Minä tuottelen piereskelylläni toistuvia hajuhaittoja.
    Piereskelyni aiheuttajina tomii niin maito/maitoa sisältävät tuotteet, kuin elintarvikkeiden lisä- ja säilöntäaineetkin, mikäli ylitän rajani.
    Ja tänä iltanakin, kun laitan tekemääni jälkiruokaan maitoa niin hajuhaitat ovat taatut.
    Ongelma on ratkaistu meillä niin, että pöydällä olevista kynttilöistä pari sytytetään ja romanttinen tunnelma ilottelun kera on taattu.
    Aikoinaan minullakin olí tapana sytytellä kynttilöitä tunnelman luomiseksi.
    Niin. Kaikki päättyy aikanaan. Piereskelykin ja kynttilät voi sammuttaa.
    Toki nuo lääkäriveitikkamme pitävät piereskelyn syynä ilman nielemistä. Vaan olen heidän kanssaan siitäkin toista mieltä".

    Omituisia "leikkejä" saa aikaiseksi ne "rakennuksen itse itsensä tuottamat myrkyt" mitä kerroit siellä työpaikallasi olevan. Et ole kertonut meille vielä sitä mitä mieltä lääkäri oli "näistä myrkyistä"... "Rakennuksen itse itsensä tuottamat myrkyt". Et ole kertonut noiden myrkyjen nimiä meille. Miksi eikö tietotaitosi riitä vai mitä pelleilet. Joku ODS sulla on mutta en tiedä yhtäkään toista joka sellaisen taudin olisi saanut kosteusvauriorakennuksessa. En tiedä yhtään toista kenellä olisi kosteusvauriorakennuksen aiheuttaamana "homeallergia".
    Sellaisesta olen kuullut, että jollakin on homeallergia homejuustosta.


   • Homeherkkä#
    Lepattava kynttilä kirjoitti:

    http://keskustelu.suomi24.fi/node/10524738

    Sädesieni kosteusvauriorakennuksissa.
    Purkuun on mennyt monta rakennusta ja monta kouluakin.
    Siitä voit päätellä mitä otsonoinnit, "desinfioinnit", savustukset ja "homeentappoyritykset" kosteusvauriorakennuksissa auttavat.
    Googlaa (Sädesientä asunnossa) tai (Sädesientä rakennuksessa).

    Ei ole sama juttu kuin jos sitä on ulkoilmassa. Typerää sun sellaista edes yrittää vääntää.

    Leiki sinä Homeherkkä vaan niitä "pieruleikkejäsi" syysiltojen hämärässä "kynttilänvalossa" ja toivo
    sen zapperin rakentajan kanssa, ettei sädesieni yllätä kämpillä.
    Mutta sinähän et voi olla edes ulkona lumettomana aikana ilman naamaria. Sädesientäkö pelkäät. Älä pelkää mene reippaasti vaan ulos se on turvallista luonnossa sädesienten kanssa myllätä mullassa. Mutta se ei olekaan sama asia hengitellä sädesienten tuottamia myrkkyjä suljetussa rakennuksessa missä ei ole asiat kunnossa.

    Minä voin olla ulkona mutta en rakennuksessa missä on homeita ja varsinkin "toksiineita" tuottavia homeita.
    Toksiini=myrkky.

    "Homeherkkä3.11.2006 14:45
    Ja tuo piereskely
    Minä tuottelen piereskelylläni toistuvia hajuhaittoja.
    Piereskelyni aiheuttajina tomii niin maito/maitoa sisältävät tuotteet, kuin elintarvikkeiden lisä- ja säilöntäaineetkin, mikäli ylitän rajani.
    Ja tänä iltanakin, kun laitan tekemääni jälkiruokaan maitoa niin hajuhaitat ovat taatut.
    Ongelma on ratkaistu meillä niin, että pöydällä olevista kynttilöistä pari sytytetään ja romanttinen tunnelma ilottelun kera on taattu.
    Aikoinaan minullakin olí tapana sytytellä kynttilöitä tunnelman luomiseksi.
    Niin. Kaikki päättyy aikanaan. Piereskelykin ja kynttilät voi sammuttaa.
    Toki nuo lääkäriveitikkamme pitävät piereskelyn syynä ilman nielemistä. Vaan olen heidän kanssaan siitäkin toista mieltä".

    Omituisia "leikkejä" saa aikaiseksi ne "rakennuksen itse itsensä tuottamat myrkyt" mitä kerroit siellä työpaikallasi olevan. Et ole kertonut meille vielä sitä mitä mieltä lääkäri oli "näistä myrkyistä"... "Rakennuksen itse itsensä tuottamat myrkyt". Et ole kertonut noiden myrkyjen nimiä meille. Miksi eikö tietotaitosi riitä vai mitä pelleilet. Joku ODS sulla on mutta en tiedä yhtäkään toista joka sellaisen taudin olisi saanut kosteusvauriorakennuksessa. En tiedä yhtään toista kenellä olisi kosteusvauriorakennuksen aiheuttaamana "homeallergia".
    Sellaisesta olen kuullut, että jollakin on homeallergia homejuustosta.

    "Lepattava kynttilä 29.8.2012 23:18

    Minä voin olla ulkona mutta en rakennuksessa missä on homeita ja varsinkin "toksiineita" tuottavia homeita.
    Toksiini=myrkky"

    No menehän sinä alias Lepattava kynttilä/Toksiini=myrkky/ vertti-eetu kertomaan Lääkäri 2:lle, pystytkö sinä ja tuntemasi muut kosteusvaurioMIKROBIMYRKYISTÄ nimeämättömään tautiin SAIRASTUNEET syömään oireilematta sieniä ja jos pystytte, niin minkä nimisiä sieniä ja kuinka pahanhajuselta teistä tuntuu sienisalaatin ja ryöpättyjen sienien haju.


   • Kynttiläillallinen
    Homeherkkä# kirjoitti:

    "Lepattava kynttilä 29.8.2012 23:18

    Minä voin olla ulkona mutta en rakennuksessa missä on homeita ja varsinkin "toksiineita" tuottavia homeita.
    Toksiini=myrkky"

    No menehän sinä alias Lepattava kynttilä/Toksiini=myrkky/ vertti-eetu kertomaan Lääkäri 2:lle, pystytkö sinä ja tuntemasi muut kosteusvaurioMIKROBIMYRKYISTÄ nimeämättömään tautiin SAIRASTUNEET syömään oireilematta sieniä ja jos pystytte, niin minkä nimisiä sieniä ja kuinka pahanhajuselta teistä tuntuu sienisalaatin ja ryöpättyjen sienien haju.

    Sienisalaatteja syön se on yksi mielinamustelu lämpimän ruisleivän päällä ja ei mitään hämminkiä.
    Punaviintä juon ja homejuustoa makustelen eikä mitään ongelmia.
    Sitä en tiedä miten huonosti on jollakin toisella kosteusvauriorakennuksen myrkyille sairastuneella nämähän on vähän niinkuin yksilöllisiä tapauksia. Kaikki ei sairastu yhtä pahoin kuten sinä Homeherkkä#. Mutta rakennuksessa missä on kosteusvauriopulma ja rakennusmateriaalien myrkyllisiä kaasuja päästäviä ja toksiinien yhteisvaikutuksesta "sairas" sisäilma niin sieltä on lähdettävä aika joutuin lipettiin. Tämän parempaa en sulle osaa kertoa näin se vaan menee. En kyllä tiedä onko tämä "homeallergia" mutta ei ainakaan paskatauti ODS kuten sulla.
    Leiki sinä vaan niillä kynttilöilläsi ja ota ihan iisisti kohta pukkaa lunta tulemaan. Pari kuukautta ja sit hyvällä mäihällä maa valkoinen.

    Kerrohan itse kuka lääkäri totesi, että sinulla on "homeallergia" ja, että olet sen saanut siellä entisellä työpaikallasi ja minkä nimisistä "myrkyllisistäkin" sen sait.
    Et taida pystyä tuohon antamaan vastausta, että LÄÄKÄRI sen totesi ja nimensä vielä allekirjoitti papereihisi. Olipa sitten lääkäri 2 tai 22.


   • Homeherkkä#
    Koti sairastaa kirjoitti:

    "Meiltä puuttuu kunnollinen sisäilmalainsäädäntö. Kotona altistumista ei koske mitkään säännöt. Asetettuihin mikrobiraja-arvoihin mahtuvat niin tavalliset kuin hometalotkin. Elintarvikkeiden osalta mikrobien vaikutukset oivallettiin jo 20 vuotta sitten."

    Salkinoja-Salonen kritisoi, ettei mikrobiologeja ole otettu mukaan sisäilmatyöryhmiin. EU:ta sisäilma ei kiinnosta, koska ongelmat koskevat vain muutamia harvoja maita. Lämpimissä maissa voidaan rakentaa löyhemmin ja tuuletus on lähes jatkuvaa"

    http://www.aka.fi/fi/T/Tiedetapahtumat/Tiedekahvilat-/Home-ja-musiikki-herattivat-tunteita/

    Home on tämän päivän asbesti. Mikrobit ja asbestiböly ja "savustukset" ym desinfioinnit myrkyllisillä kemikaaleilla ja otsonoinnit sekaisin osaamattomien käsissä hirveä yhdistelmä. Tutkikaapa asioita tarkemmin kodesissa missä on terveys romahtanut täysin asukkailta ja irtaimisto tuhoutunut (saastunut).

    Voi voi niitä "auttajia". Rahat pois tyhmiltä. Minkäänlaista valvontaa ei ole. Yksin myrkyttäjät "kotonamme" hääräävät.

    Vai kävi myrkkyproffa Salkinoja-Salonen heittelemässä tiedetarinapalevaerissa nyt hammastahnasta uutettua triklosaani-myrkkyä sian siittiöille.

    Kun sian siittösolut tietenkin kuolivat näytöksessä (ovat aiemmin kuolleet hyttyskarkoiteesta ja Coca-colasta muissa näytöksissä), niin tarkoittneekohan myrkkyproffa S-S, että hammastahnojen käytöstä olisi syytä luopua?

    http://www.aka.fi/fi/T/Tiedetapahtumat/Tiedekahvilat-/Home-ja-musiikki-herattivat-tunteita/

    Myrkkyproffa M S-S toteaa ym. tiedetarinoinnissaan "Mikrobitoksiinit sairastuttavat hometalossa" näin:

    "Kaikki mikrobit eivät ole vaarallisia. Vain ne, JOTKA TUOTTAVAT TOKSIINEJA, ovat haitaksi. Toksiinit ovat RASVALIUKOISIA ja ne pystyvät imeytymään IHON LÄPI elimistöön. Ihminen on täysin suojaton toksiineille."

    Jokainen suomalainen tietää, että kosteusvauriorakennuksissa HENGITELLÄÄN ALLERGISOIVAA orgaanista pölyä, joka vuosikymmeniä suoritettujen tutkimusten mukaan koostuu erilajisista homeista, hiivoista, aktinomykeeteistä, bakteereista ja myöhempien tutkimusten mukaan lisäksi varastopunkeista ja ameeboista.

    Kun tuossa tiedetarinassaan myrkkyproffa M S-S väittää rasvaliukoisten mikrobimyrkkyjen kulkeutuvan VAIN IHON LÄPI elimistöön, niin tarkoittaaneekohan hän, että orgaanisessa mikrobipölyssä olevat rasvaliukoiset myrkyt erkanevat pölystä imeytyäkseen ihon kautta elimistöön?
    Jos niin tapahtuu, niin siinäpä on MUILLA tieteentekijöillä selvittämistä minkä tekijä on syynä moiseen erotusilmiöön.

    Tiedetarinassaan M S-S väittää myös että EU:ta sisäilma ei kiinnosta, koska ONGELMAT KOSKEVAT VAIN MUUTAMIA HARVOJA MAITA.

    Kuinka niin vain harvoja maita? Myrkkyproffa M S-S ei näytä tietävän, että KANSAINVÄLINEN sisäilmatyöryhmä (ISIAQ) on toiminut jo vuosikymmeniä, jonka vuosittaisiin kokouksiin myös maamme sisäilmaproffajoukko on osallistunut.

    Tiedetarinassaan M S-S valittelee myös sitä, että MIKROBIOLOGEJA ei ole otettu mukaan sisäilmatyöryhmiin.

    Kun M S-S on tutkinut sisäilman mikrobimyrkkyjä jo liki kolmisenkymmentä vuotta, eikä ole pystynyt kertomaan minkätyyppisiä oireita IHON KAUTTA elimistöön tunkeutuvat mikrobimyrkyt aiheuttavat, puhumattakaan siitä, minkänimisiä lääkärin toteamia sairauksia ja missä elimissä ne aiheuttavat, niin ei ole mitään syytä ottaa mikrobiologeja sisäilmatyöryhmiin.

    Kun myrkkyproffa M S-S itse uskoo, että mikrobitoksiinit tuhoavat haiman beetasoluja aiheuttamalla diabetesta ja mikrobitoksiinit ovat syynä myös NEUROLOGISTEN SAIRAUKSIEN (tietenkin mainitsematta sairauksia nimeltä) LISÄÄNTYMISEEN, niin johan olisi luullut hänen saavan niin maamme kuin muidenkin maiden epidemiologit liikkeelle tutkimaan onko kosteusvauriorakennusmikrobiMYRKKYaltistuksella tekemistä noiden sairauksien lisääntymisien kanssa. Tosin hengitettävästä sisäilmasta pitää ensin löytyä mkrobimyrkkyjen lajikokoelma eri myrkkyjen pitoisuus per ilmakuutio, vaan ei näytä yksikään mikrobiologi lääketieteilijäiden käyttöön ko. tietoa antamaan.

    Ainut "ansio", jonka M S-S mikrobimyrkkytutkimuksillaan näyttää olevan saavuttanut, on yksittäisten kansalaisten nupin sekoittaminen (= aivopesu), jonka ansiosta he julistavat M S-S:n myrkkysanomaa kaikelle kansalle, koskien myös tätä Homesairaudet-palstaa.


   • Anonyymi

    6kk sitten hiljentynyt PPP näyttää nostavan päätään. Olin 2pvää sitten tuttavani luona kylässä 3h. Talonsa rakenteissa hometta. Olen tuon 6kk vältellyt vierailua ko.talossa.


   • Anonyymi
    Homeherkkä# kirjoitti:

    "Toksiini=myrkky 28.8.2012 18:36
    Aivan varmasti."

    Tiesin aivan varmasti, että sairauden nimeä et pysty esittämään.

    Kysyn sinulta vertti-eetu seuraavaksi lähdetietoa missä mediakirjoituksessaan M S-S on todennut näin: "Maailman terveysjärjestö WHO on määritellyt sairaat hometalot. - Jos neljännes talon asukkaista tai työntekijöistä SAIRASTAA TAUTIA, joka liittyy rakennukseen, niin silloin talo on sairas".

    Jos myrkkyproffa M S-S on todennut, että "sairaassa talossa" sairastetaan VAIN YHTÄ TAUTIA, niin hänen olisi tullut myös kertoa, minkänimiseen tautiin lääkärit ovat todenneet neljänneksen rakennuksen käyttäjistä sairastuneen.

    Mikäli et pysty esittämään pyytämääni medialähdetietoa, niin kirjoituksesi kuuluu luokkaan vertti.eetun palsta-aivopieruilu koskien nyt M S-S:sän mediakirjoitusten vääristelyä.

    "Sädesieni ei taida lähteä kuin polttaamalla. Kovaa kamaa kun kämpille pesiytyy."

    Tutkijoiden mukaan maa on täynnä sädesieniä ja maan tuoksu (geosmiini) syntyy sädesienten ruokailusta.

    Jos sädesieniä pelkäät, niin yritä pysytellä luonnosta kaukana, eli missään tapauksessa työnnä sormiasi multaan. Osta kaupasta vain pestyjä perunoita ja porkkanoita, koska niiden multaperunoiden ja multaporkkanoiden mullasa on sädesieniä pilvin pimein, jotteivat sädesienet leviäisi kotisi sisäilmaan.

    Ei varmastikaan Salkinoja ole väittänyt että olisi yksi tauti! Niitä on tunnetusti monta, rypäs tai oireiden kirjo. ”Pitäisi tietenkin lukea että Maailman terveysjärjestö WHO on määritellyt sairaat hometalot. - Jos neljännes talon asukkaista tai työntekijöistä ”oirehtii/sairastaa homeista” jotka liittyy rakennukseen, niin silloin talo on sairas...” Entisellä työpaikallani oli juuri noin, ja oirekirjo oli laaja. Osalla pahat ihottumat, osalla hengitystietulehduskierre, osalla neurologisia oireita. Lukuisia oireita. Muutamalla vakavia.
    Olimme sielläosallistuneet käytännön testiin ja sen pohjalta uskon täysin että homealtistuksessa rooli on toksiineilla. Ne ovat rasvaliukoisia ja ne pystyvät imeytymään keuhkojen kautta ja varmaan ihonkin kautta elimistöön. ”Ihminen on täysin suojaton toksiineille”-toteamuksen olen joutunut todistamaan. olen saanut siellähometiloissa itsekin neurologisia oireita. Kun työpaikka jäi taakse, jäivät ne oireetkin.


  • Anonyymi

   Olipa mielenkiintoinen keskustelu, vaikka useamman vuoden takaa.

   Uutena sairastuneena olen todella järkyttynyt siitä miten vähän lääkärit tästä ymmärtävät. Ison terveysjätin työpaikkalääkärit eivät 2019 osaa hoitaa ison työpaikan useampaa altistunutta! Selitellään kiinteistötyyppien puolella. Ja kuitenkin tuolla ketjussa tuloksia jo vuodelta 2009. 10-20 vuottako hometoksiinien ja tiettyjen sairauksien ja oireiden yhteys on jo ollut tiedossa? Onko koko homma oikeasti kielletty lääkärikoulutuksessa? Kuinka monen meistä pitää menettää terveytensä?

   Tarkoitan 2009 tutkimuksella tätä keskusteluketjun puolivälissä ollutta juttua: "TTL:n ylilääkäri Wolff julkaisi työryhmineen vuonna 2009 tutkimuksen (Kosteusvauriomikrobeille altistuminen- tutkimustuloksia..), joka tutkimus koski Iho- ja allergiasairaalan sisäilmapolin potilaita. Nenän sivuonteloiden tulehduksia 51,7 prossalla, astmaa 35,4 prossalla ja toistuvia keuhkoputkitulehduksia 45,8 prossalla, sekä OIRETASOLLA:Iho-oireita 37,5 prossalla, lihas- ja nivelkipuja 23,4 prossalla, sidekalvo- oireita 79,2 prossalla, jne. "

  • Anonyymi

   Missä piileskelet Lääkäri2 nykyään?
   Totesit, että tuskin kukaan suostuisi olemaan homeisessa rakennuksessa tutkimusta varten. Vielä 7 vuotta tuosta keskustelusta todella moni meistä kosteusvauriotyöpaikkalaisista on testannut itse itseään. Miksei meistä kerätä mitään tietoa? Useampi vuosi sädesientä ja selkeät oireet. Oireet on kirjattu huolella työterveyteen. Sitten yksi vaihtaa työpaikkaa, toinen ottaa muutamaksi kuukaudeksi vuorotteluvapaata, kolmas jää opintovapaalle. Kun ollaan poissa, oireet häviävät.
   Kun palataan takaisin, oireet palaavat. Ei tosiaan ole tarvetta perustaa mitään kokeita, meitä altistusesimerkkejä löytyy kouluista, sairaaloista ja poliisiasemilta.

  • Anonyymi

   "Emme me tunne ihan kaikkia yksityiskohtia vaikka tupakankaan vaikutuksesta elimistöön. Olemme vain päättäneet, että meillä on riittävän vankka pohja sanoa, että tupakansavu sairastuttaa",
   Tuo homeiden ja oireiden välinen yhteys on ollut tiedossa jo vuosikausia. On tämä takapajuinen maa kun nyt sitten puhutaan että psykologisia tekijöitä ne muka vaan ovat..

  • Anonyymi

   Mulle on ihan sama miten tämä homealtistus teorioiden näkökulmasta runtelee terveyden pysyvästi.
   Onko se niin että syy on kosteusvauriorakennuksissa hengitetään allergisoivaa orgaanista pölyä, joka vuosikymmeniä suoritettujen tutkimusten mukaan koostuu erilajisista homeista, hiivoista, aktinomykeeteistä, bakteereista ja myöhempien tutkimusten mukaan lisäksi varastopunkeista ja ameeboista.

   Vai onko se ne rasvaliukoiset toksiinit jotka pääsevät verenkiertoon asti.
   Se minkä tänä päivänä tiedän että keuhkojen puolustuskyky on tavalla tai toisella tuhottu.
   Jokainen flunssa kestää viikkoja.
   Usein seuraa jälkitauti. Poskiontelotulehduksia, keuhkoputken tulehduksia, otsaontelotkin särkevät. Joka flunssan perään yskin kuin keuhkotautinen, viikkokausia.
   Kunpa keksisi miten keuhkojen tilan saisi takaisin eli ennalleen.

   • "Jokainen flunssa kestää viikkoja.
    Usein seuraa jälkitauti. Poskiontelotulehduksia, keuhkoputken tulehduksia, otsaontelotkin särkevät. Joka flunssan perään yskin kuin keuhkotautinen, viikkokausia."

    - Eipä minullakaan tepsi pelkkä vahva D-vitamiini enää, mutta aina varalla olevan AntiWirin avulla olen pystynyt häätämään flunssat ja influenssat tiehensä, ennen kuin ne ovat päässet niskan päälle jyräämään minut allensa.

    + + +

    "Kunpa keksisi miten keuhkojen tilan saisi takaisin eli ennalleen."

    - Saako mitään entiselleen, sairaudet veks, siinäpä sitä on pohdittavaa.

    Huonolta vaan näyttää, kun homesairauden lisäksi myös borrelioosi jäytää kehossa ja parhaillaankin reisissä, jotka alkoivat jo aamulla kalvamaan herättyäni ennen aikojani vain muutaman tunnin unien jälkeen vastapäisen kääntöparkkipaikan meteliin, auton ovien paiskomiseen, kun ei ole enää tuuheita pensaitakaan edessä pidättelemässä ääniä. Kun se uni olisi niin tärkeää immuunipuolustuksellekin, luin siitä https://cutt.ly/gwzt6WV taas:

    "– Monien immuunijärjestelmän toimintaan liittyvien geenien ja geenipolkujen ilmentyminen lisääntyi univajeen aikana, ja elimistön puolustusreaktioihin – sekä toisaalta myös allergisiin reaktioihin ja astmaan – osallistuvat vasta-aineita tuottavat B-solut aktivoituivat. Tämä voi selittää aikaisempia havaintoja astmaattisten oireiden lisääntymisestä univajetilassa, kertoo tutkija Vilma Aho.

    Univajeessa lisääntyivät myös eräät tulehdusta edistävät välittäjäaineet, interleukiinit, sekä näitä aktivoivat reseptorit. Myös tulehdusarvo CRP oli koholla."

    Eikä pelkästään univaje, vaan myös stressi ajaa immuunipuolustuksen vielä pahemmin alas, olen kokenut. Kuin hyökyaalto pyyhkäisisi yli, jonka jälkeen kaikki taudit on pinnassa: mahahappoa alkaa erittyä, vatsa turpoaa, poskiontelo turpoaa, otsaontelo ja keuhkot alkavat erittää limaa, jota joutuu kakomaan, yskimään ja sairastamaan nukkuessakin sitä helvetintautia ja puhaltamaan pulloon jne. pystyäkseen keuhkot vinkuvina ja limaisina edes hengittämään, jonka ohella luonnollisesti - sairastaessaan joillekin satutautia nimeltään krooninen borrelioosi - päästä varpaisiin nivelissä ja varsinkin luuytimissä seuralaisena on sellaista herkkua, jota ei saa edes kipulääkkeillä kuriin hermosäryn nakertaessa luissa ja ytimissä.

    Kovin montaa kertaa ei tarvitse noita kokea alkaessaan välttää niitä kaikin mahdollisin keinoin; yrittää saada levätä hyvin ja elää stressitöntä elämää. Eipä vaan voi, kun kumpaakin pukkaa koko ajan tässä elämässä, sekä unettomuutta että stressiä.

    Sitä paitsi jos ei olisi näitä sairauksiakaan, stressi ja unettomuus eivät voisi nostaa niitä pintaan. Mutta kun on, eikä niihin saa mitään oikeita lääkkeitä.

    Stressi on nykyään se tekijä, joka kaiken muun ohessa saa keuhkojenikin kunnon romahtamaan.

    Pulloon https://cutt.ly/vwzyotV puhaltamisella, höyryhengityksellä eteerisillä öljyillä ja varsinkin vahvalla kanelinkuoriöljyllä - jonka lisäksi timjamiakin olisi kai syytä tutkitusti tehokkaana käyttää, törmättyäni useampaankin mainintaan https://cutt.ly/cwzyfkm siitä - yritän saada keuhkojani tokenemaan kaikkia konsteja käyttämällä, imppaamalla suolapiippuakin ja suihkauttamalla suuhun parannettua versiota NutriBioticin kurkkusuihkeesta onnistuttuani väsäämään toimivan suihkeen itse ja kehitettyäni sen käyttöön oikean hengitystekniikankin: suihkaus suuhun, ilman hengittäminen suun kautta sisään niin, että eteeriset öljyt kulkeutuvat hengityksen mukana keuhkoihin, josta puhallan eteerisiä öljyjä sisältävän ilman nenän kautta poskionteloja hipoen ulos suu kiinni pidettynä.

    Meri-ilmastokin tekisi hyvää, mutta silloin pitäisi asua meren lähellä.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Jokainen flunssa kestää viikkoja.
    Usein seuraa jälkitauti. Poskiontelotulehduksia, keuhkoputken tulehduksia, otsaontelotkin särkevät. Joka flunssan perään yskin kuin keuhkotautinen, viikkokausia."

    - Eipä minullakaan tepsi pelkkä vahva D-vitamiini enää, mutta aina varalla olevan AntiWirin avulla olen pystynyt häätämään flunssat ja influenssat tiehensä, ennen kuin ne ovat päässet niskan päälle jyräämään minut allensa.

    + + +

    "Kunpa keksisi miten keuhkojen tilan saisi takaisin eli ennalleen."

    - Saako mitään entiselleen, sairaudet veks, siinäpä sitä on pohdittavaa.

    Huonolta vaan näyttää, kun homesairauden lisäksi myös borrelioosi jäytää kehossa ja parhaillaankin reisissä, jotka alkoivat jo aamulla kalvamaan herättyäni ennen aikojani vain muutaman tunnin unien jälkeen vastapäisen kääntöparkkipaikan meteliin, auton ovien paiskomiseen, kun ei ole enää tuuheita pensaitakaan edessä pidättelemässä ääniä. Kun se uni olisi niin tärkeää immuunipuolustuksellekin, luin siitä https://cutt.ly/gwzt6WV taas:

    "– Monien immuunijärjestelmän toimintaan liittyvien geenien ja geenipolkujen ilmentyminen lisääntyi univajeen aikana, ja elimistön puolustusreaktioihin – sekä toisaalta myös allergisiin reaktioihin ja astmaan – osallistuvat vasta-aineita tuottavat B-solut aktivoituivat. Tämä voi selittää aikaisempia havaintoja astmaattisten oireiden lisääntymisestä univajetilassa, kertoo tutkija Vilma Aho.

    Univajeessa lisääntyivät myös eräät tulehdusta edistävät välittäjäaineet, interleukiinit, sekä näitä aktivoivat reseptorit. Myös tulehdusarvo CRP oli koholla."

    Eikä pelkästään univaje, vaan myös stressi ajaa immuunipuolustuksen vielä pahemmin alas, olen kokenut. Kuin hyökyaalto pyyhkäisisi yli, jonka jälkeen kaikki taudit on pinnassa: mahahappoa alkaa erittyä, vatsa turpoaa, poskiontelo turpoaa, otsaontelo ja keuhkot alkavat erittää limaa, jota joutuu kakomaan, yskimään ja sairastamaan nukkuessakin sitä helvetintautia ja puhaltamaan pulloon jne. pystyäkseen keuhkot vinkuvina ja limaisina edes hengittämään, jonka ohella luonnollisesti - sairastaessaan joillekin satutautia nimeltään krooninen borrelioosi - päästä varpaisiin nivelissä ja varsinkin luuytimissä seuralaisena on sellaista herkkua, jota ei saa edes kipulääkkeillä kuriin hermosäryn nakertaessa luissa ja ytimissä.

    Kovin montaa kertaa ei tarvitse noita kokea alkaessaan välttää niitä kaikin mahdollisin keinoin; yrittää saada levätä hyvin ja elää stressitöntä elämää. Eipä vaan voi, kun kumpaakin pukkaa koko ajan tässä elämässä, sekä unettomuutta että stressiä.

    Sitä paitsi jos ei olisi näitä sairauksiakaan, stressi ja unettomuus eivät voisi nostaa niitä pintaan. Mutta kun on, eikä niihin saa mitään oikeita lääkkeitä.

    Stressi on nykyään se tekijä, joka kaiken muun ohessa saa keuhkojenikin kunnon romahtamaan.

    Pulloon https://cutt.ly/vwzyotV puhaltamisella, höyryhengityksellä eteerisillä öljyillä ja varsinkin vahvalla kanelinkuoriöljyllä - jonka lisäksi timjamiakin olisi kai syytä tutkitusti tehokkaana käyttää, törmättyäni useampaankin mainintaan https://cutt.ly/cwzyfkm siitä - yritän saada keuhkojani tokenemaan kaikkia konsteja käyttämällä, imppaamalla suolapiippuakin ja suihkauttamalla suuhun parannettua versiota NutriBioticin kurkkusuihkeesta onnistuttuani väsäämään toimivan suihkeen itse ja kehitettyäni sen käyttöön oikean hengitystekniikankin: suihkaus suuhun, ilman hengittäminen suun kautta sisään niin, että eteeriset öljyt kulkeutuvat hengityksen mukana keuhkoihin, josta puhallan eteerisiä öljyjä sisältävän ilman nenän kautta poskionteloja hipoen ulos suu kiinni pidettynä.

    Meri-ilmastokin tekisi hyvää, mutta silloin pitäisi asua meren lähellä.

    "- Eipä minullakaan tepsi pelkkä vahva D-vitamiini enää, mutta aina varalla olevan AntiWirin avulla olen pystynyt häätämään flunssat ja influenssat tiehensä, ennen kuin ne ovat päässeet niskan päälle jyräämään minut allensa."

    - Inhotessani virheitä onko muuta, mitä Oikofix ei korjannut?
    Korjattuna https://cutt.ly/VwzyD26 tuolla.

    Ihan poikki taas, mutta aamusivua vielä rustaamaan. Edellispäivänä ja lähes aina kirjoittaessani liuskan vaan, yhä suurempi osa siitä menee pelkkien vaivojen ja oireiden kuvaamiseen. Pakko se on, kun ei voi valehdellakaan eikä totuutta kiertää. Kurjaksi on mennyt niin kuin monen muunkin elämä täällä.


   • Anonyymi

    Itse olen saanut homealtistuksen jälkeen inhalaatiolääkkeen, jota alan ottaa heti kun flunssan oireet alkaa. Tällä ilmeisesti yritetään estää jotain lisä ongelmia keuhkoissa.

    Sellaisen oudon asian olen tuon homealtistuksen jälkeen huomannut, että kuume ei enää nouse samoihin lukemiin flunssan aikana kuin ennen vanhaa. Aina ennen oli vähintään 38 astetta, nykyään voi olla vain pientä lämpöä. En tiedä mikä kuumeen merkitys on flunssan kannalta.

    Kannattaisiko sinunkin pyytää flunssaan lääke, koska jos keuhkot ei enää toimi ihan normaalisti, niin pitkittyneet flunssat on pahasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itse olen saanut homealtistuksen jälkeen inhalaatiolääkkeen, jota alan ottaa heti kun flunssan oireet alkaa. Tällä ilmeisesti yritetään estää jotain lisä ongelmia keuhkoissa.

    Sellaisen oudon asian olen tuon homealtistuksen jälkeen huomannut, että kuume ei enää nouse samoihin lukemiin flunssan aikana kuin ennen vanhaa. Aina ennen oli vähintään 38 astetta, nykyään voi olla vain pientä lämpöä. En tiedä mikä kuumeen merkitys on flunssan kannalta.

    Kannattaisiko sinunkin pyytää flunssaan lääke, koska jos keuhkot ei enää toimi ihan normaalisti, niin pitkittyneet flunssat on pahasta.

    Kiinnostaa kovasti. Olisi ainakin parempi kuin jälkitauti ja siihen nykylääketieteen opeilla antibiootit.
    Eli aloitat sen inhalaatiolääkkeen heti kun flunssaoireet alkaa? Ja jatkat flunssan ajan.
    Uskon että tossa voisi olla juju, koska taatusti homeen jotenkin tuhoamille keuhkoille tulehdustilan kaikinpuolinen välttäminen tekisi hyvää...
    Kiitos vinkistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiinnostaa kovasti. Olisi ainakin parempi kuin jälkitauti ja siihen nykylääketieteen opeilla antibiootit.
    Eli aloitat sen inhalaatiolääkkeen heti kun flunssaoireet alkaa? Ja jatkat flunssan ajan.
    Uskon että tossa voisi olla juju, koska taatusti homeen jotenkin tuhoamille keuhkoille tulehdustilan kaikinpuolinen välttäminen tekisi hyvää...
    Kiitos vinkistä.

    Kanelinkuoriöljyä ja timjamiakin voisi kokeilla - kiitos myös noista vinkeistä
    Meri-ilmaa on mm. Valtonen kuulemma suositellut, mutta vähän vaikea tosiaan järjestää sisämaassa asuvalle ;-)
    Mitä vaan on valmis tekemään että vielä tervehtyisi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kanelinkuoriöljyä ja timjamiakin voisi kokeilla - kiitos myös noista vinkeistä
    Meri-ilmaa on mm. Valtonen kuulemma suositellut, mutta vähän vaikea tosiaan järjestää sisämaassa asuvalle ;-)
    Mitä vaan on valmis tekemään että vielä tervehtyisi.

    "Meri-ilmaa on mm. Valtonen kuulemma suositellut, mutta vähän vaikea tosiaan järjestää sisämaassa asuvalle ;-)
    Mitä vaan on valmis tekemään että vielä tervehtyisi."

    - No nyt on merisuolat täytettävässä suolapiipussa, ks. https://cutt.ly/xwxQVX2 täältä ja lue viestin lopusta tositarina naisesta, joka oli niin sairas homeesta, että muutti meren rannalle kuolemaan, mutta alkoikin toipua...

    Pari päivää sitten oltiin meren rannalla muutama tunti eikä sen jälkeen ole tarvinnut vielä ottaa höyryhengitystäkään. Mutta jos stressiä pukkaa liikaa päälle, hyvä vaikutus haihtuu sen sileän tien, kokemusta on siitäkin. - Aivan kuin keuhkot olisivat vähän supistuneessa tilassa jo, mutta seurataan asiaa ja hoidetaan oireita sen mukaan.

    Sain taas reisisärynkin juuri sopivasti yötä vasten ilman, että taustalla olevaa borrelioosia olisi saatu vielä millään konstilla nujerrettua.


  • Anonyymi

   Väitän kokemuksesta, että homealtistuksessa osansa on juuri myrkyillä. Sain elohiiriä ja lihasnykinää. Omalla kohdalla noita voimakkaimpia homealtistuksia seurasi myös voimakas hiusten lähtö. Homekohteita remontoineet kertovat saaneensa korkean kuumeen. Yksi homealtistunut ystävä sai kasvohermohalvauksen.

   https://yle.fi/uutiset/3-8674102
   asialle on selitys:

   ”Hometaloissa esiintyvä bakteerimyrkky aiheuttaa ihmisessä voimakkaan tulehduksen. Helsingin yliopiston väitöstutkimuksen mukaan amylosiini-niminen myrkky vaikuttaa valkosolujen toimintaan jo hyvin pienillä pitoisuuksilla.

   Tutkimustulos voi selittää osaltaan sitä, että hometaloissa ihmisten oireet ovat hyvin epämääräisiä. Valkosolujen häiriön tiedetään aiheuttavan muun muassa kuumetta. Amylosiinin vaikutusta tutkittiin kokeellisesti veren valkosoluihin.

   – Myrkky synnyttää tulehdustilan, joka jatkuessaan vaikuttaa elimistöön monella tavalla..... valkosolut eivät pysty normaalilla tavalla poistamaan amylosiini-yhdistettä. Sen sijaan kehoon jää tulehdustila pitkäksi aikaa. Tämä saattaa osaltaan selittää hometaloissa oireita saaneiden tilannetta. Valkosoluja on paljon esimerkiksi keuhkoissa.”

   ”Amylosiinin vaikutukset syntyivät jo hyvin pienillä pitoisuuksilla.

   Amylosiinia esiintyy yleisesti homekohteissa. Se pärjää hyvin bakteerien välisessä kilpailussa ja sitä on vaikea poistaa hometaloista. Yhdiste imeytyy huonekalujen, muiden irtaimiston ja tapettien pintoihin...”

   Jo paljon ennen tuota on ollut artikkeleita tästä amylosiinistä sekä sädesienten valinomysiinistä. Vaikutuksista lisää myös homepakolaisten sivulla.

  • Anonyymi

   Tässä poiminta homekakolaiset.fi

   Valinomysiini, streptomykeettien (”sädesienten”) tuottama toksiini, kykenee tuhoamaan hermo-, suku- ja immuunijärjestelmän soluja. Valinomysiini on mitokondriomyrkky. Mitokondrio on solun energiakeskus, jonka valinomysiini tuhoaa: ”Valinomysiini on rengasmainen peptidi ja kaliumkuljetin, joka hakeutuu mitokondrioihin ja käynnistää ohjelmoidun solukuoleman. Valinomysiini pysäyttää nisäkässolujen värekarvojen liikkeen, josta monet elimet, muun muassa keuhkot ja haima, ovat riippuvaisia. Lisäksi valinomysiini on myrkyllinen ihmisen immuunijärjestelmän soluille, ja se käynnistää luontaisten tappajasolujen itsetuhon. Valinomysiinin tuottajaksi sisätiloissa ovat varmistuneet aktinobakteerit Streptomyces griseus ja Streptomyces anulatus.”

   Kun soluja altistetaan valinomysiinille ja muille kaliumionikuljettajille, vaikutuksina on havaittu mm.:
   Liikkuvat solut immobilisoituvat minuuteissa
   ADP-välitteinen oksidatiivinen fosforylaatio lakkaa
   Hapen ja glukoosin kulutus nousee (uncoupling effect)
   Solu siirtyy metabolisen asidoosin tilaan
   Mitokondriot depolarisoituvat eli menettivät kalvojännitteensä ja turpoavat.

   Altistettaessa koesoluja Trikoderma-homeiden tuottamille toksiineille sekä AMYLOSIINI-toksiinille:
   Solukalvoihin muodostuu patologisia kalium-ionikanavia
   Mitokondrion kalvojännite depolarisoituu (kaliumionien sisään virtaamisen vuoksi)
   Liikkuvat solut lopettavat liikkumisen
   Oksidatiivinen fosforylaatio eli yksi solun energiantuotannon tärkeistä vaiheista salpaantuu, johtaen lopulta kaliumin ulosvuotoon solusta.6
   Akrebolit, jotka myös ovat kosteusvauriomikrobien tuottamia aineenvaihduntatuotteita, sen sijaan eivät vaikutta tähän ionitasapainoon, vaan:
   Salpaavat elektroninsiirtoketjun ubikinonista sytokromi b:hen, mikä vaikuttaa solun energiantuotantoon
   Ja vähentävät solun ATP-varoja häiritsemällä ATP-synteesiä mitokondrion F1F0-ATPaasissa, eli vähentävät solun energiavaroja.

   Kaikki nämä vaikutukset ovat solulle kohtalokkaita, sillä ne kohdentuvat sen toiminnan ja selviämisen kannalta oleellisiin toimintoihin. Mitokondriot ovat solun energiakeskuksia, joiden vaurioituminen on solulle kohtalokasta.

   Mitokondrioihin vaikuttavia toksiineja on löytynyt homeista, joita on eristetty kosteusvaurioituneista ympäristöistä, mutta myös erilaiset synteettiset kemikaalit voivat olla mitokondriotoksisia.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   186
   3246
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   251
   2411
  3. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   115
   1501
  4. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   377
   1480
  5. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   49
   1282
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   119
   1144
  7. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   75
   952
  8. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   43
   874
  9. Eihän tää jää tähän mies?

   En ainakaan sitä haluaisi ✨
   Ikävä
   52
   819
  Aihe