WWF ei ole luonnon asialla. Enää en lahjoita sinne latiakaan.

rahalla saa pandan

Katsoin oheisen ohjelman ja googletin muuta tietoa WWF:n toiminnasta.

http://areena.yle.fi/tv/765977

Suosittelen katsomaan oheisen ohjelman ja tekemään oikeat johtopäätökset. WWF saa taloudellista tukea Marine harvest yritykseltä joka kasvattaa lohia Chilessä ja Norjassa. Kyseinen yritys on todellinen ekokatastrofi Chilessä. Tämä tietää myös WWF mutta kyseisen yrityksen tuotteita markkinoitaan WWF:n pandalla joka antaa ihmisille mielikuvan ekologisesta vaihtoehdosta.

Ohjelmassa WWF tunnustaa että se saa rahaa ko.yritykseltä. Lohenkasvatus ei ole koskaan ekologista hyvinkään hoidettuna koska kilon kasvattamiseen kuluu luonnonkalaa moninkertainen määrä. Tämä pyydetty kala olisi sellaisenaan ihmisravinnoksi hyvin kelpaavaa.

Ohjelma osoittaa valistuneille ihmisille sen ettei pandan- brändiin ole luottamista. Se EI ole tae ekologisesta ja kestävästä vaihtehdosta. Tässäkin tapauksessa panda oli ostettu rahalla eikä WWF ollut edes edellyttänyt Chilen kasvatustoimintaa parannuksia.

Tarkoitus ei saisi pyhittää keinoja. On kaksinaamaista myydä rahalla pandamerkki käyttöön yritykselle joka on ekokatastrofi monessakin mielessä. Emme todellakaan voi luottaa enää WWF:ään. Henkilökohtainen ratkaisuni on olla antamatta rahaa koskaan WWF:lle.

Ohjelma toi myös esille sen, että tästä lähtien valintani on Suomalaistan kalastajien tuottamat kalat jotka on kestävästi kalastettu kuten useimmat lajimme. Norjan kassilohi on halpaa mutta jokaisen kilon tuottamiseen käytetään luonnonkalaa moninkertainen määrä. Lisäksi se pilataan antibiootein ja väriainein.

Levittäkää sanaa tästä WWF:n harjoittamasta toiminnasta. Yksikään vastuullinen luonnonsuohelujärjestö ei ole rahalla ostettavissa. Ei ainakaan Marine harvestin kaltaisen ekokatastrofin ostettavissa joka vielä laiminlyö velvollisuutensa vastuullisena työnanatajana Chilessä. Kiitos.

17

4689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kännikalanpäänsärky

      Joka kesä olen täyshoidolle WWF;N luonnonhoitoleirillä.
      Ryypätään ja möyrytään niin että luonto raikaa..
      Jos et ota, leirille ei ole mitään asiaa muiden iloa pilaamaan.

      • WTF???

        WWF tekee bisnestä ja rahoittaa toimintaansa lahjoitusvaroin. Vuotuinen liikevaihto on 500 000 miljoonan euron luokkaa. Pää-asia on raha, eikä luonto-arvot, joita hyödynnetään sumeilematta. Ilmastonmuutokset, hiilijalanjäljet, itämeren saastumiset, sademetsien tuhoutuminen, jäätiköiden sulaminen ja uhanalaiset eläimet ovat kaikki keinoja, millä WWF ja muut luontojärjestöt saavat huijattua ihmisiltä rahaa. Rahat menevät sitten hallinnollisiin kuluihin ynnä muuhun sellaiseen. Törkeintä toimintaa on WWF lapsille suuntaamat lasten "propaganda" ohjelmat, joiden tarkoituksena on aivopestä lapsia tuleviksi WWF:fäläisiksi. Näin turvataan rahavirrat tulevaisuudessakin.


    • Sama täällä

      Ilmankos WWF-suomi tässä jokin aika sitten kamppanoi Itämeren kalojen ihmisten terveydelle vaarallisena.

      Sama tilanne on muillakin luononsuojelujärjästöillä. Sitten hyökätään niiden kimppuun jotka ei maksa.

    • cknfut

      Nuorempana mäkin uskoin näiden ituhippien olevan oikealla asialla. Mutta en enää.. Nähnyt telkkarista näiden "luonnonsuojelijoiden" kiduttavan viattomia eläimiä, jotta saavat "autenttista kuvaa" esim. kalastajien toimista. Tai luvatta tunkeutuvat kanalaan ja potkivat jonkun kanan raanakoksi. Sitten kuvaavat sitä ja väittävät syyn olevan kanankasvattajan. Ei enää eurookaan "luonnosuojelijoille"...

      • ei vihreille

        cknfut: NIIN samaa mieltä kanssasi!


    • öguiyöhgiu

      vihreet haisee...

      • suhisee

        Vihreät rp on cityvihreät eli kaupunkilaiset luonnosta kauas vieraantuneet äänestävät ville niinistöjä kun ne ovat puku päällä ja hiukset muotolitu - se ihastuttaa mummoja äänestämään ydinvoimaloita kannattavia vihreitä. Tuulivoimaloita rakennetaan asutuksen liepeille suhisemaan . .


    • höhh444

      kalasta itte tai älä syö kalaa ollenkaan. Kasveilla pärjää!

    • Anonyymi

      Ja kun ensimmäisen kerran lahjoitin yksittäisen neljänkympin summan, jonkun ajan päästä rupesi postin kautta tulemaan oikein lahjoitus lappuja, milloin Saimaan norpalle, milloin ilmaston muutokseen, milloin apinoille...tiikereille, jokaisessa eri viitenumero mutta kuitenki eri tilinumero kuin nettisivuilla oleva "lahjoitus tili"😗🤔minkäköhän vuoksi, voisikohan mennä jonkun työntekijän omaan taskuun 🐯 tiikereiden rahat🐯kumma kyllä☹️😐

      • Anonyymi

        Jaahas, selvishän se miksi eri tilno. Kun samaan pankkiin kaksi tiliä mihin voi rahat lahjoittaa, OK, 🤔🐯


    • Anonyymi

      Olen lopettanut kaikille luontojärjestöille lahjoittamisen, koska ne ovat kieltämässä kaiken normaalin toiminnan omien suppeiden näkökantojen vuoksi. Lähinnä aivopestyä some räksyttäjä porukkaa koko joukko. En niitten satuja enää usko

    • Anonyymi

      WWF kerjää rahaa TV-mainoksin, ei vaan ikinä kerro mitä sille rahalle tapahtuu, mitä tehdään..
      WWF, PUNAINENRISTI/PUNAINEN PUOLIKUU, UNICEF ja oikeastaan koko YK pitäisi julistaa terroristijärjestöiksi, pelkkää luontotuhoa ovat saaneet aikaiseksi ja tavikset ovat niitä rahoittaneet vuosikaudet, ja onnistuuhan se luonnon tuhoaminen lopulta, eilen 8 mrd. raja ylitettiin.
      Vieläkään nuo PASKAJÄRJESTÖT eivät näe ongelmaa missään, voi olla että näkevät, mutteivat välitä.

    • Anonyymi

      Ei senttiäkään WWF:lle. Turha johonki norppaan rahaa käyttää ym..

    • Anonyymi

      Kyynistä keskustelua: salaliittoja, huijareita, oman edun tavoittelijoita näette kaikkialla. Noilla ajatuksilla on hyvä perustella, että mitään ei kannata yrittää, mitään ei kannata lahjoittaa, mitään ei kannata tehdä, kun joku hyödyntavoittelia ja huijari on kuitenkin kaiken takana. Absoluuttista hyvyyttä tuskin maailmasta löytyykään, olemmehan vain ihmisiä ja ihmisten perustamia nuo järjestötkin ovat. Mielestäni kokonaisuus ratkaisee: pyrkimys hyvään ja se, että toiminta on pääasiallisesti reilua, läpinäkyvää ja oikeaa. Tämä koskee niin järjestöjä kuin meitä- yksilöitä. Sano ei kyynisyydelle ja pyri parempaan.
      Nimim. “Lahjoitan edelleen KUA:lle, WWF:lle, Unicefille, Pelastusarmeikalle...“

    • Anonyymi

      NÄMÄ VAROJA RAHAA VAROJA KERÄÄVÄT YHISTYKSET ON HUIJAREITA VEIVAREITA TUOTTO MENEE 85 % HUIJAREILLE KAPITALISTIEN TASKUIHIN JOPA OMA HENKILÖKUNTA KAVALTAA SAAMATTA MITÄÄN TUOMIOITA.

    • Anonyymi

      Epäasiallinen rahankerääjä kehtaa vielä huudella perään kun ei ollut aikaa jäädä kuuntelemaan selityksiä että olenko kuullut WWF:sitä Tampereella Ratina kauppakeskus 4.2 . Ei pidä pystyttää kioskia sisäänkäynnin eteen ja sitten hermostua kun ihmiset haluaa mennä ulos köyhtymättä huijareille, vaikka tuskin osaat lukea tätä viestiä kun kerran huutelit englantia jollain aksentilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe