Renkaat jyristää

TPT-81

Mikä vialla, kun noin 30km/h - 40km/h vauhdissa renkaat jyrisee ja pitää todella kovaa meteliä? Kun nopeutta hieman lisää, niin jyrinä häviää. Renkaat on kyllä aivan lopussa, pintaa yhdessäkin renkaassa enää noin 2mm, eli johtuisiko vain tästä? Uudet renkaat tulee alle ensi kesänä.

Molemmille puolille on juuri viikko sitten vaihdettu etupyörän laakerit, joten tuosta ei ainakaan voi johtua. Olisiko mahdollisesti jotain muuta syytä mistä jyrinä voisi johtua, jos ei loppuunkuluneista renkaista? Autohuollossa eivät ainakaan muuta vikaa löytäneet, kuin nuo laakerit...?

15

5031

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Etupäässä takapäästä

      Kyseessä lienee etuvetka, joten olisko vetoakseli (murrosnivel) poikimassa. Ja myös takarenkaissa on laakerit.

      Muuttuuko ääni vedättäessä? Jos ei niin silloin voisi kuvitella jurinan tulevan takaa.

    • TPT-81

      No niin no, merkkihuollossa autoa tosiaan viikko sitten käytin, mutta eivät muuta vikaa ainakaan havainneet, kuin nuo etupyörän laakerit...? Kuitenkin nuo vetoakselihommelit yms. kävivät myös läpi.

      Jurina häviää kokonaan, kun vauhti nousee yli 40km/h. Voisiko tuollainen jurina / meteli johtua kuitenkin erittäin huonoista renkaista vai onko lähes varmuudella jotakin muuta menossa rikki?

      • Varma tieto

        Varmuudella voin sanoa että jurina/meteli ei johdu renkaista. Kyllä siellä joku alkaa poikimaaan, veikkaan vetoakselia tai vaihdeaskia. Jos ei budjetti ole kuralla niin uusiin renkaisiin hommaisin kyllä myös uuden koslan ensi kesäksi.


    • TPT-81

      Hmmm, olisiko oikeasti sitten noin? Ei tuo kuitenkaan mitään klonksotusta tai naputusta pidä. Meinaan vaan, että eikös yleensä vetoakselin oireet viittaa moiseen?

      Ja vaihdeaskiin en kyllä äkkiä usko. Toisaalta enhän minä kummoinen automies ole... mutta nätisti se multitronic mielestäni vaihtaa ja pelittää, en ole havainnut ongelmia.

    • blaa blaa

      "30km/h - 40km/h vauhdissa renkaat jyrisee ja pitää todella kovaa meteliä"

      Koita nyt hyvä ihminen vähän käyttää älyäsi, vaikkei sitä paljoa ole sulle annettu.

      30-40kmh ei (tietenkään) ole riittävä nopeus sille, että ehjät ja vähänkään tasapainotetut kesärenkaat pitäisi mitenkään huomattavan kovaa meteliä tai "jyrinäää". Varsinkaan siten että ääni häviäisi nopeuden noustessa. Ihan sama onko pintaa jäljellä 8 mm tai 0 mm. Vai siirrytkö aina juuri siinä nopeusvälissä ajamaan tienpenkkaan?

      Vaihda ne renkaat, pöljä. Sillähän se selviää, eikä se maksa sulle mitään ylimääräistä. Vaihtokunnossahan ne ovat kertomasi mukaan jokatapauksessa, varsinkin näin syksyn kynnyksellä. Vai kerjäätkö vahinkoa? Tai sitten laitat ne sun 3:een milliin asti kuluneet kitkat alle jo nyt, ja luistelet niillä samaa 30-40kmh vauhtia ja vertailet siihen. Jos "jyrinä" häviää, syy oli renkaissa, jos ei, ja vika oli muualla, vaihdat vaan ne kesärenkaat takasin ja ajat kunnes ne on sileät, ja taputat ittees selkään sen kunniaks että ajoit renkaat niin helvetin loppun kuin vaan joku voi.

      Kyllähän täällä on tarkoituskin rengasasioista keskustella, mutta ihan näppärää on porukan arvailla ja lotota sun autos vikoja, kun et edes aloita perusasioista.

      • TPT-81

        Jaahas, tää meni taas tähän. Asiallisia vastauksia täällä ei kyllä loputtomiin saa koskaan... Valitettavasti tietotaitoni keskittyy hieman eri osa-alueelle, kuin autot, joten kaikkea ei voi aina tietää. Tämän vuoksi yritinkin hieman hahmottaa mahdollisia ongelmakohtia. Ja niin kuin aiemmissa viesteissäni jo totesin, auto kävi viikko sitten merkkihuollossa, jossa olivat kaiken mahdollisen käyneet läpi (mainitsin heille myös tuosta runsaasta "rengasmelusta", joten sen pohjalta olivat myös asiaa tutkineet). Tämän vuoksi tuntuu kovin erikoiselta, että autossa jotakin muuta vikaa vielä olisi, kuin nuo renkaat, mutta koskaan ei toki voi tietää. Voihan huollossakin jäädä jotain huomaamatta.

        No mutta vastaan sulle kuitenkin lyhyesti ja asiallisesti, koska mulla ei ole tarvetta viisastella takaisin ja alentua tuolle tasolle kanssasi; eli olisin toki testannut asian jo moneen kertaan toisilla renkailla, jos käyttökelpoiset sellaiset löytyisi. Myös talvinakit on menossa vaihtoon.


    • blaa blaa

      "Jaahas, tää meni taas tähän"

      Taas? Kysytkö täällä siis useinkin tuollaisia selvänäkijän kykyjä vaativia rengaspähkinöitä? Täältä 24:sta käsin et voi mitenkään saada vastausta siihen mitä haet, eli miksi jotain jyrinää kuuluu. Luulisi sinun tajuavan sen.

      Unohda siis kaikki asiattomuus, jonka tuossa mun aiemmassa viestissä koet, ja lue rivien välistä sen asiallisuus. = Vaihda ne renkaat uusiin (osta uudet). Sillä se selviää. Parempaa neuvoa et täältä saa. Tuo neuvo ei edes liity pelkästään siihen "jyrinään" vaan sun omaan ja kanssaliikkujien turvallisuuteen. Jos koet olevasi jotenkin ekologinen ja taloudellinen kun ajelet kuluneilla renkailla tämän loppukesän ja syksyn, niin mieti nyt vähän tarkemmin paljonko säästät, ja mitä riskeeraat.

      Luuletko että vaihtaminen tulee kalliiksi? Kalliimmaksi se tulee (ja ihan reippaasti) jos viet auton edes puoleksitunniksi korjaamolle tuon "jyrinän" paikallistamiseen.

      Tarvitsetko apua rengasostos-asioissa? Mikä rengaskoko?

    • TPT-81

      Itseasiassa taisi olla ensimmäinen kysymys tälle foorumille koskaan, mutta useimmiten, kun näitä keskusteluja täällä lukee, niin melko töykeitä vastauksia näyttää kysyjät yleensä saavan... ja eipäs ollut tämäkään poikkeus...

      Mutta jätetään tämä keskustelu nyt tähän. Rengasostosasioissa pärjään itsekin, kiitoksia vaan.

      • Antti P

        Juu, niinhän tuo näyttää joillekin blaa blaa-henkilöille olevan tärkeää päästä viisastelemaan näille palstoille... jos ei muuta niin sanoisi vaikka asiaa sanan päivässä kuin joutavaa löpinää, mistä ei itsekään näytä ymmärtävän mitään.


      • KukkuuOnkoKetään
        Antti P kirjoitti:

        Juu, niinhän tuo näyttää joillekin blaa blaa-henkilöille olevan tärkeää päästä viisastelemaan näille palstoille... jos ei muuta niin sanoisi vaikka asiaa sanan päivässä kuin joutavaa löpinää, mistä ei itsekään näytä ymmärtävän mitään.

        Jep, joutavaa sinäkin löpiset, kun et vastaa kysymykseen, kuten en minäkään.


      • ltellä sama oire
        KukkuuOnkoKetään kirjoitti:

        Jep, joutavaa sinäkin löpiset, kun et vastaa kysymykseen, kuten en minäkään.

        saattaapi olla auraus kulmissa vikaa.


      • Anonyymi

        Tuo vaikuttaisi kyllä joltain laakerivialta noin niin kuin ensimmäisenä.... ettei ole joku kyläseppä kiristänyt liian tiukalle korjauksen jäljiltä...?


    • Anonyymi

      Kukkuu vaan! Mul kyl liian kova runkoiset kumit toyotas 88H ei suomessa ajeta kuin 120km/h saatanallinen humina käy korviin nasta homojen takia! Vitun mulkut myyvät tollasia ikikumeja mosseen?

    • Anonyymi

      Mun autossa jyrisi ja jurisi uudet renkaat kun oli tasapainotettu päin honkia. Uudelleen painotuksen jälkeen auto kulki kuin sukkasillaan.

    • Anonyymi

      Myös korkeammat paineet aiheuttaa ääntä.

      Huomaa kun laittaa 0.2-0.3 bar lisää esim 2.1bar renkaisiin niin ääni kovenee ja myös niveliin tulee iskuja. Häviää pehmeys

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10250
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      421
      4543
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3084
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2704
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1874
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1640
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe