Volvo "850" vihoviimeinen malli, ABS sensorin kans ongelmia

VolvoKuskiKusessa

Elikkäs kun en parempaakaan aluetta keksinyt, niin tuuppaan tänne kasisatasten alueelle.

Auto on oikeasti S70 vm 1997, mutta tuossa autossa on niin paljon samaa 850:n kanssa että eiköhän se ABS-sensorikin ole samal viisii.

Ongelma:

ABS-valo (ja TRACS) valot palavat.

ABS-yksikön päästä mittamalla olen todennut, että yhteys vasemmalle taakse pyöräsensoriin ei ole kunnossa. Vastusarvo on ääretön. Pyörää pyöritettäessä ei tapahdu mitään. Sen sijaan kaikki muut pyörät vaikuttavat olevan ok (vastus n. 1,1 K, tuottavat jännitteen kun pyörää pyöritetään)

OBD vikayksilön luku tuottaa kolme vikakoodia. Kaikki kolme sanovat samaa: vasemalla takana ABS-sensorissa jotain häikkää.

Tämän pidemmälle en ole päässyt ja nyt tuli tenkkapåå. Kun otan takapyörän irti ja katson sitä ABS-sensoria, niin eihän siinä ole liitintä lainkaan? Missä se liitin on?

Otin takaistuimen peffatyynyn irti, ei niitä ainakaan siellä ollut? Onko takapyörän sensorin ja ABS-keskusyksikön välillä yhtään liitoskohtaa? (on kait???)

Tarkoitukseni on siis mitata kyseinen ABS-sensori lyhyemmältä matkaa kuin keskusyksikön päästä, jotta näen onko johto poikki vaiko sensori paska.

Mutta miten se onnistuu

8

2728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • volvo_puranen

      Katso sietä toiselta puolelta(mallikappale) jos se liitin on lähtenyt irti.Siinä takapenkin alla ainakin näissä osassa lymyilee toinen on on siellä takaluukun pohjalevyjen alla eli sekkaa molemmat paikat ,on se liitin joka vedetään sinnee pyöränkoteloon ja kun anturi irti teillä on se systeemi kädessä.Jos ei löydy piuhaa niin uuttaa vaan etsimään ja vikakin varmaa silloin poistuu,Eli anturissa aina virtapiuha kiinni eihän se nopeus muuten sinne keskusyksikköön kulje.

    • Ei alkuperäinen

      Miten vanha ABS anturi lähtee irti? Mutteri aukes kivutta, mutta anturi ei hievahdakkaan. Pitääkö jarrurumpu aukaista ja koputella toiselta puolelta.
      porankäyttö tuntuu kans vaikealta koska jousi sattuu pahasti eteen.

    • volvo_puranen

      Kuules jos mutteri on auki niin sinnee pitää laittaa irroitusöljyä kun se ruoste lukitsee ne paikat kun kokamisvaiheessa eivät käytä rasvoja. Annetaan muhia käytää hyvää ainettaa ei mitään CRC ylismallin ja naputtellee jos vaikkaa irtoaa ehjänäTuossa ote siitä linkistä joinka laitoin toisaeen ABS kysyjällee.
      Tuota liitos takakontissa tai jossain mallissa siellä penkin alla muttaa se selviää kun seuraa sitä johtoa miinne se menee.Pitää muistaa että anturin ja hammaskehän rako saa olla jotain 1-2 millin luokkaa helposti muuttuu kun ruostettaa tulee anturin kiinnityskohtaan.Voithan mitatata anturit mikäs on niiden arvot kun 4 anturin arvot pitäisi olaa samat,että se systeemi toimii(onhan teillä kunnollinen yleismittari ja vastuksia vaan mittailemaan 1-2 välillä liikkkuu.Jos joku kuollut niin siinä on vikaa ja menee vaihtoon motonet ja vastaavaa noita myy. Hyvä kun sanoit että itse korjaa kun nykyää moni ei halua harrastaa korjaustoimintaa kuulemmaa kädet likaantuu.

    • Volovoni

      Mulle heitti vikakoodin pyörätunnistin,oikea takapyörä,
      Irroitin takasatulan,löysäsin käsijarrun,nykäisin jarrulevy-rumpuyhdistelmän vege,putsailin hammaskehän pienellä ruuvitaltalla töhkästä hammas kerrallaan,sitten jarrukliinerillä kehä puhtaax (käytin reilusti).
      Kamat paikoilleen,kiihdytys yli 40 km/h ja järjestelmä kuittas ittensä.
      Nyt kaikki ok.

    • Liitin on takakontissa vasemman verhoilun takana. Tankkia pitää tiputtaa alas, että saa piuhan pois ja uuden paikoilleen. Puhdistettu anturin reikä ennen uuden asennusta.

    • Siis oikean verhoilun takana se liitin on.

    • ei.elikkokaan

      Miten niin elikkäs?

    • yleinenvika

      mitäs jos vaihtais abs-yksikön konehuoneeseen?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe