Aikusen AD(H)D - mikä muu auttaa kuin lääkkeet?

Laura

Olen juuri ADD-diagnoosin saanut yli nelikymppinen nainen. Aioin kiltisti popsia lääkkeeni, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan mistä muusta ihmiset ovat saaneet apua.
Tiedän, että oikeasta ruokavaliosta ja liikunnasta on apua, mutta olisiko tarkempia vinkkejä. Itselläni esimerkiksi hiilihydraattien vähentäminen ruokavaliosta laskee painoa ja pitää allergiat kurissa - mutta tuo samalla niin paljon levottomuutta mieleen ja jännitystä kehoon, että esimerkiksi nukkuminen vaikeutuu. Tuntuu kuin tarvitsisin hiilihydraattien rentouttavaa vaikutusta.

Entä vitamiinit ja luontaistuotteet? Kiinnostaisi kokemukset yleensä, ja kyselisin myös onko kellään ruusujuuresta kokemusta? Olen kuullut että esimerkiksi kaksisuuntaisen mielialahäiriön ihmisille se ei sovi, menee liian maaniseksi, onkohan addeilla sama?

Olisin kovasti kiitollinen jo jakaisitte kokemuksianne, tai linkittäkää jos tämä keskustelu löytyy jo muualta. Kiitokset vaivannäöstä!

3

996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minua auttaa gluteen

      Gluteeniton ja maidoton ruokavalio. Eli vehnä,ruis ja ohra pois, kauran pitää olla puhdas kauraa. Magnesium ja B- vitamiini, d-vitamiini ja kalaöljy.
      Alussa viljojen jättäminen ruokavaliosta voi aiheuttaa epämielyttäviä tuntemuksia mutta jatkamalla sinnikkäästi niin olo muuttuu. Tämä on toiminut minulla, lääkket olen voinut puolittaa tämän dietin ansiosta. Mutta kyllä nämä ovat yksilöllisiä asioita, mikä auttaa kenelle.

    • .
    • yksaddi

      Olen kysynyt tästä minua hoitavalta lääkäriltä ja hän sanoi, että ei ole vielä tarpeeksi tutkimusnäyttöä lisäravinteiden tai ravitsemuksen vaikutuksesta adh:dhen. Nykytiedon mukaan vaikutus (jos sitä on) on vähäinen. Kaikista tärkeintä meille addeille on syödä säännöllisesti... (niinkuin muillekin, mutta meilläpä ruokailurytmi taitaa jostain "kumman" syystä unohtua ;))

      Silti on selvää, että ravitsemus vaikuttaa myös aivoihin. Jos ei esimerkiksi saa ravinnosta lainkaan (tai saa liian vähän) rasvoja, niin se näkyy kyllä kognitiiviissa suorituksissa.

      Kannattaa itse kokeilla. Kyllähän sen huomaa jos jostain tulee parempi olo.

      Itse sain ennen lääkityksen aloittamista jonkun verran apua eräästä vegaaniseen ruokavalioon sopivasta omega-linolihappo-e-vitamiini kapselista. Sen jälkeen vain sitten lisäsin kylmäpuristettujen öljyjen käyttöä omaan ruokavalioon, kun kapselit olivat aika kalliita.

      Talviaikaan olen käyttänyt mäkikuismaa kuureina. kamomillaa olen käyttänyt (teen muodossa) silloin kun on unirytmi mennyt sekaisin (auttaa minulla). mitäs vielä. aivoni tuntuvat himoitsevan enemmän täysjyväviljaa kuin vehnätuotteita ja ne pitävät nälänkin paremmin loitolla. Vehnätuotteista väsähdän.

      Apteekki on hyvä paikka kysellä rohdosvalmisteista ja lääkityksestä, nimittäin kaikki rohdosvalmisteet eivät sovi yhtä aikaa käytettäväksi adhd lääkkeiden kanssa. (jotkut voivat esim. laskea lääkkeen tehoa)

      Vitamiineja on tiki hyvä saada, mutta lisävitamiinit on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön. Jos niitä ottaa jatkuvasti, voi hyvin helposti saada liika-annostuksen (ja siitä voi esimerkiksi maksa-arvot nousta (näin kävi minulle)). Siksi tässäkin on parasta siirtyä säännöölliseen ruokailurytmiin ja hankkia vitamiinit ravinnon mukana.

      Pohdintasi ovat kyllä tuttuja.... Onneksi minulle siunaantui hyvä lääkäri, joka osasi painottaa sitä säännöllistä ruokailua. Opettelen asiaa edelleen, mutta ainakin heti alkoi makean himo hellittää, kun söin säännöllisesti. Välillä ruokapuoli unohtuu, mutta mitäpä yllättävää siinä olisi :)

      Täällä on ollut keskustelua samasta aiheesta, mutta en jaksa kyllä etsiä linkkejä (sori :))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8895
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1237
    Aihe