Kauppatieteiden maisteriksi kolmessa vuodessa?

Ensivuoden opiskelij

Olisi tässä suunnitelmissa hakea ensi vuonna kauppikseen helsinkiin tai ouluun. Ei itsellä tee mieli jäädä opintojen kanssa "lorvimaan" koska tullut välivuosia jo lukion jälkeen kaksi. Siis: onko kokemuksia tai spekulaatioita nykyisillä opiskelijoilla siitä 100op/vuosi? Onko ollut kuinka rankkaa? Onko ehtinyt juhlimaan ja näkemään yliopistokavereita? Meneekö kesät opiskellessa? Sitten vielä tähän loppuun, että onko mitään mahdollisuutta lähteä vaihtoon? Lähinnä että hyväksiluetaanko ulkomaanyliopistoissa suoritettuja kursseja opintopisteiksi?
Etukäteen suuri kiitos kaikille vastanneille!

3

1005

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • highlighter

      Riippuu hiukan siitä minkä pääaineen valitset; jos pystyy tekemään paljon kirjatenttejä (tai pääsee kursseista kyllin hyvin arvosanoin läpi ilman harjoitustöiden palauttelua ja harkoissa istumista), tahtia pystyy nopeuttamaan. Toisaalta kaikissa pääaineessa hyvien arvosanojen saaminen ei ole mitenkään läpihuutojuttu, ja jos niitä arvostaa, ei pidä ahnehtia liian montaa kurssia samaan aikana käytäviksi.

      Kolme vuotta on käsittääkseni ihan tehtävissä, mutta kovin monesta en ole kuullut jotka olisivat Aallosta kolmessa vuodessa valmistuneet kandi-maisteri-kombinaatiolla. Kyllä kai joku on 2,5 vuodessakin selviytynyt. Ei siinä hirveästi juhlita ainakaan normaali-ihmisen fysiikalla.

      Aallossa vaihdosta tulee "automaattisesti" 30 opintopisteen laajuinen "kansainvälinen sivuainekokonaisuus" kanditasolla ja 24 op jos maisterivaiheessa lähtee (olettaen tietysti että suorittaa opintoja tuon verran).

      Kesät on Aallossa järjestetty varsin ikävästi ainakin nykymuodossaan - pääainetenttejä pystyy tekemään hyvin rajallisesti, joten paras vaihtoehto on ehkä tehdä joku sivuainekokonaisuus kesän aikana - näitä on erilaisina mielenkiintoisina ohjelmina. Kesillä ei muuten pysty hirveän paljoa nopeuttamaan valmistumistaan.

      Yleisesti ottaen näkisin että vaihto hiukan hidastaa sinua, jos haluat valmistua kolmessa vuodessa. Tavoitteen järkevyydestä voidaan toki olla montaa mieltä. Mikä hoppu, vaikka välivuosia pari onkin? Työkokemus on arvokasta, ja sen kerryttäminen on todella tärkeää opintojen aikana. Jos valmistut ilman työkokemusta, paljon onnea työnhakuun.

    • dhfdht

      Kannattaa ottaa selvää jo nyt mitä haluaa lukea ja voi jo suunnitella tulevaa opiskelijan uraa. Voi myös tässä vaiheessa käydä avoimessa noita peruskursseja läpi esim. laskentatoimen ja taloustieteen perusteet on suht yksinkertaisia ja niiden käyminen auttaa pääsykokeisiin lukiessa.

      On kyllä ilmeisesti ihan mahdollista käydä nopeutetusti läpi koko roska ja säilyttää sosiaalinen elämä. Ei kaikkiin juhliin/tapahtumiin tarvitse tai edes kannata mennä. Ekan vuodenkin jälkeen jo tietää aika hyvin, missä tapahtumissa haluaa jatkossa käydä ja toisaalta se kiinnostus juomiseen laskee ajan myötä. Ellet sitten ole alkoholisti.

    • Helen.

      Onpa kovat tavoitteet tälläisestä en ole ennen kuullutkaan! Kannattaa harkita. Oletko käynyt esim. ylioppilastutkinnon nopeasti läpi ja siksikö kysyt? Raha ja työllistyminenkö on mielessä vai mikä? Tiedät varmaan jo jonkin verran jo mitä kroppa ja aivot kestää. En usko että juhlista jättäytymisellä on merkitystä tuossa asiassa. Siinä mielessä tosin on, että nehän rappioittavaisivat sun aivoja. Hyvät terveelliset harrastukset tarvitset ainakin opiskelun vastapainoksi, lisäravinteet kuten kalaöljyt, ja läheisten tuen.

      Itsellä ei silti olisi tullut moinen urakka mieleenkään. Olen valmistumassa KTM:ksi, aikuisopiskelijana. Pääsin maisteriohjelmaan tammikuussa 2010 tradanomipaperien pohjalta. Jyväskylän yliopistossa KTM:ksi tradenomin papereilla pääsee helpoimmillaan 2 vuodessa, jos tradenomitutkinto luetaan hyväksi puhtaasti kanditutkinnoksi (minun piti suorittaa kaksi kurssia ja yksi kielten kurssi). Maksimissaan sai käyttää 4 vuotta. Itselläni meni 3,5 vuotta, mutta huom. olin jo ennestään tradenomi ja elämänkokemuksien avulla vähän jo elämää nähnyt ja omat rajat oppinut tuntemaan.

      Kuitenkin, kun oli kaikkein rankinta niin eniten helpotti asiaa ns, helpot kurssit. Jos yliopisto tarjoaa helppoja kursseja joita voi sijoitella vaikeimpien väliin niin se kasvattaa todennäköisyyttä että selviät paremmin hommasta. Nämä kurssit on sellaisia joissa ei ole tenttiä taikka suurta ajatustyötä vaativaa tehtäväkokonaisuutta. Käytännössä oppimispäiväkirjalla, lukemispäiväkirjana suoritettavia kursseja, tai kursseja joilla tehtävät tehdään paikan päällä. Myös sellaiset kurssit joissa ei ole ehdotonta aikarajaa on hyviä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      69
      4938
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1846
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe