Liian mustasukkainen?

mustisavokki

Mä oon niin ahdistunu tästä mun mustasukkasuudesta etten enää tiedä mitä tehdä. Seurustelua kestänyt siis vuoden verran. (olen nainen) Musta tuntuu nyktään että jokainen nainen on uhka, että kyllä varmaan joku toinen on kiinnostavampi kuin minä ja miehelläni on myös naisia kavereina, voitte vaan kuvitella ahdistuksen määrää.. Nyt on mennyt jo niin pitkälle, että olen kytännyt esim. fb kavereita ja naisten kohdalla aina vaatinut vastausta kuka kukin on ja mistä tuntee jne. Onko ex-hoito jne. Olen myös katsonut meilejä fb:stä (mitäs jättää sen aina päälle 24h) ja aina jos näkyy uusi viesti, on aivan hirveä kiusaus avata ja katsoa keneltä viesti on. Olen myös muutaman lukenut, joissa nyt ei ollut mitään pettämiseen viittavaa. (jotain kuulumisten kyselyä jne, viestit siis naispuolisilta kavereilta opiskeluajalta, harrastuspiireistä jne.)
Mieheni on uskollista tyyppiä, mutta erittäin hyvännäkönen joten siksi pelkään jokaisen naisen yhteydenottoa, vaikka sanoisi että on vaan kaveri. Onko tässä mitään järkeä? Päiväni täyttyvät ahistuksesta ja pelosta, mietin erillä ollessamme että kenen kanssa nyt chattaa jne. FB oikein ruokkii näitä tunteita kun en voi luottaa siihen että kaikki on viatonta. Tuntuu että tuun hulluksi!
Onko mulla kohtalotovereita? Miten tästä pääsee yli vai pääseekö?

13

594

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • fgghgfh

   Itsetunto kysymys, luovu ajatuksistasi.

  • Aik'akka

   Tunnistat tilanteen, mikä on erittäin positiivista. Todennäköisesti ongelmasi ei ole edes mahdoton, vaan muutamalla keskustelutuokiolla jonkun ammattilaisen kanssa (esim. TK:n psyk. sairaanhoitaja) pääset jo eteenpäin ja saat keinoja hallita tunteitasi.

  • räfenberi

   Tiedostamalla tilanteen ja tunteet pystyt ihan itsekin opettelemaan ulos noista ajatuksista. Yritä tehdä kaikkia noita pakkomielteitä viiveellä, laske vaikka sataan ennen kuin käyt mihinkään tonkimiseen käsiksi. Olet nähnyt viestejä joissa ei selvästikään ole mitään, mitään ei siis ole! Aina kun mieleesi tulee näitä ajatuksia, mieti ensin onko ne vain mielikuvituksesi tuotetta.

   Kyllä näistä eroon pääsee.

   t. itse eroon päässyt :)

   • mustisavokki

    Kiitos asiallisista viesteistä, olen miettinyt mikä auttaisi. Yksi on tuo keskusteleminen ammattilaisen kanssa ja myöskin se että en heti kävisi käsiksi tonkimiseen. Eilen huomasin taas jonkun viestin, mutta en mennyt avaamaan vaan annoin olla kunnes mies tuli kotiin. Myöhemmin näin hänen sitä lukiessaan että viesti oli ihan harmiton. Uskon että tämä voi olla tosiaan oman mielikuvituksen tuotetta, mutta silti on epäilyjä. Tästä ahdistavasta tunteesta on nimittäin pakko päästä eroon.


  • trd53

   Ap, minulla aivan sama tilanne. Tekstisi olisi voinut olla minun kirjoittama. Itse olen miettinyt asiaa myös, sillä tämä on niin kuluttavaa. Uskon että tämä huono itsetunto ym. johtuu aiemmista suhteistani. Pettymyksiä on ollut vaikka kuinka paljon. Miehen myös hyvännäköinen, välillä koen etten ole riittävästi hänelle, että hän ehkä haluaisikin jotain "parempaa". Tiedän, että olen hänelle ainoa, mutta miksi meidän pitää jatkuvasti olla epävarma asiasta? Damn it!

  • 1909090

   Tuo olisi voinut olla minun kirjoittamani teksti myös. Ihan samojen tunteiden kanssa kamppaillut aikaisemmissa suhteissa ja suhteet minun mustasukkaisuudesta johtuen ovatkin kaatuneet. Nyt käyn terapiassa ja koitan löytää keinoja mustasukkaisuuden poiskitkemiseen itsestäni, täältäkin saa antaa neuvoja! Mielellään ottaisin vastaan :)

  • mustisavokki

   Kiva huomata etten ole yksin näiden ongelmieni kanssa...yritetään auttaa toinen toisiamme. :) Nyt on taas hirvee huoli, kun edessä on jälleen pikkujoulukausi ja miehellä on kahdet bileet tiedossa, toiset työpaikan ja toiset pelikavereiden. Tiedän että sen työpaikka vilisee kauniita naisia, niitä on myös fb kavereina... :( Ihan hirveetä kun alkaa jo nyt ahdistus, yritän olla miettimättä mutta ei vaan pysty.
   En ole vielä mennyt mihinkään keskustelemaan, jotenkin hirvee kynnys, mutta en voi näiden epäilyidenkään kanssa elää. :( Voi kunpa vois vaan olla miettimättä...

  • Mielenhallintaa

   Huh, miten helpottavaa huomata, että on kohtalotovereita! Itselläni myös täysin vastaavia tunteita ja olen kärsinyt mustasukkaisuudestani jo vuosia. Yritän kovasti päästä siitä eroon, mutta jostain se ahdistus vaan aina punkeaa ja itsetuntoni on varsin surkea. Neuvoja olisi mukava lukea!

  • mustiis

   Jep, mullakin on aivan samanlainen tilanne tällä hetkellä, viime aikoina jos mies on lähteny ulos kavereittan kanssa ja tiiän että siellä on naisia, niin saan kauheen ahdistuskohtauksen ja alan melkeempä vollottaa ja rukoilee ettei se lähtis ulos. Juuri huono itsetunto muakin raastaa, tuntuu että mies kiinnostuu heti jostain kauniimmasta ja paremmasta :S

  • voi kauhistus että,

   tämä ei ikinä lopu ,minulle riitti yksi sairaan mustis nainen, ennen kuvittelin että sehän on naisen päänsärky jos häntä se mustis vaivaa, kyllä se syö miestä kun vähänväliä mies saa kulla mitä ihmeelisempiä syytöksiä, kuten ....sä et taida rakastaa häntä enää ja aattelet vain sitä x vaimoa jokapäivä...ja välillä jumalattomia raivareita milloin mistäkin syystä, sit vaan ruikuttaa ja pyytelee anteeksi parhaaksi katsomallaan tavalla, niinkuin se muka oikeuttaisi jatkamaan taas kun olen antanut anteeksi, ties montako kertaa.
   Tervettä mustasukkaisuuta tunnen itsessänikin ja nyk. kumppanissakin olevan, ja se ei ole koskaan häirinnyt parisuhdettame.
   Joskus olen hänestä jopa ylpeä, kun joku heittää flirtiä hänen kanssaan ja kivasti se sujuu itseltänikin muiden kanssa.

  • FB

   Facebook tuhoaa ihan terveitäkin suhteita. Sano vaan että sulkee tilin koska se häiritsee sinua! Meillä ainakin toimi:)

  • ota lääkkeesi ja

   mene sitten alitse jos et yli pääse tai hyppää junan alle ennenkuin tuut hulluksi. Lähipiirissäni on monta parisuhdetta loppunut sinunlaisten naisten/miesten takia, itse en suostuisi olemaan tuollaisen kanssa edes samassa hautapaikassakaan.

  • Kissa pöydälle

   Toivottavasti miehesi tajuaa häipyä. Juosta ja nopeasti.
   Tällaiset neuvothan annetaan heti naiselle, jos sen mies on mustasukkainen. Miksei nyt toisinkinpäin?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   107
   1881
  2. Tunnut niin oikealta kuin osa minua

   Olenko oikeassa? Eihän tässä puutu kuin samat tuntemukset sinulta. Nainen, mitä tämä on? Jotain todella outoa tässä on,
   Ikävä
   88
   1626
  3. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1269
  4. Nainen, täällä minä vain sinua ikävöin

   Joka päivä riudun ja ajatus sinusta viiltää syvälle, se, miten ihanaa olisi kokea sinut lähelläni. Mieleni askartelee si
   Ikävä
   59
   1118
  5. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   271
   1048
  6. Vaatii kaupungilta kuusinumeroista summaa

   Onko ahneudella ja kieroudella rajaa? Itse tekee väärin, saa oikeutetusti potkut ja on nyt etukäteen suunnitellusti käsi
   Haapavesi
   72
   957
  7. En mä vaan ymmärrä miten noin kaunis voi olla sinkku

   Sähän olet uskomattoman upea nainen kaikinpuolin.
   Ikävä
   59
   868
  8. Ikävä sinua, voimmeko tavata?

   Anteeksi se minun viestini aikoinaan. Perun (jos se on vielä mahdollista) viestini sisällön ja olen pahoillani, jos se l
   Ikävä
   44
   847
  9. Jos joskus pääsen halaamaan sinua

   niin voi olla, että en päästä enää ollenkaan irti. Sitten on hankala mm. käydä töissä, mutta eipä voi mitään.
   Ikävä
   58
   809
  10. Voitko ystävällisesti

   Vastata siihen mitä kirjoitin Oletko valmis kasvotusten puhumaan vai kidutatko lopunelämäsi minua
   Ikävä
   67
   760
  Aihe