tyhjästä pitää maksaa

ongelma jäte

minulle ei kerry tai synny kaatopaikka jätettä.mutta tyjästä jätepöntöstä pitää maksaa kuljetus maksu.siitä ei pääse eroon millään.kaiken plavan jätteen vien viereiseen jäteasemaan ja muuta ns kaatopaikka jätettä ei tuu kun noin 50 litraa vuodessa,jonka vien jäteasemalle 7 km päähän.nyt pitää kuitenkin kattaa tyjän jäteastian tyjäämisestä aiheutuneet kulut.yks firma maksoi mulle muutaman kympin ongelmajätteiden hävityksestä.nyt ei ponttö mee aivan tyhjänä.

7

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lasku ja Roska

      Sain laskun jäteyhtiöltä vapaa-ajan kiinteistöstä. Kiinteistöllä on ollut jo vuosia mökki, jota käytän alle 10 kertaa kesässä. Siellä ei ole omaa jäteastiaa, koska jätettä ei tietenkään juurikaan synny ja kaikki syntyvät jätteet tuodaan äitini vakituisen asunnon jäteastiaan.Kirjeen mukaan minut onkin rekisteröity ns. aluekeräyspisteen käyttäjäksi, mikä tietysti vastaisi eniten totuutta, jos nyt jotain jätettä mökiltä tuotaisiin. Mökillä ei olla talvella eikä ole talvikunnossapidettävää tietä, silti ovat laskuttaneet tammikuusta alkaen elokuun loppuun joka kuukausi ! Ja aluekeräyspistettä ei ole kirkonkylässä lainkaan ja mökki on kuitenkin ihan kirkonkylän tuntumassa (2 km). Ja miksiköhän ovat nyt yhtäkkiä päättäneet lakaa laskuttaa, kun ei ole vuosiin kuulunut mitään eikä laskua tullut ?
      Aion soittaa ja protestoida ja jättää laskun maksamatta. Tyhjästä en maksa mitään. En edes asu mökkipaikkakunnalla. Kuka tälläisen typerän lain on ajanut säädettäväksi ?

    • maksa pois
    • Maksu kaikille

      Aina te jaksatte valittaa samasta asiasta. Jälleen kerran: Kunnat on lakisääteisesti velvoitettu järjestämään jätteiden keräys. Koska sekään ei ole ilmaista, niin jokaiselta kiinteistöltä rahastetaan jätemaksu. Jos ei asuta vakituisesti niin maksu on pienempi. Voihan sitä tehdä selvityksen, jos mökillä ei koskaan käydä niin silloin välttää jätemaksun, mutta jos sitä käytetään "normaalisti" eli käydään vaikka vain kerran kesässä niin maksu kerätään. Laki määrää niin.

    • turhasta en maksa

      Jos jätettä ei kerry normaalisti ja laskuja tulee, niin sitten pitää alkaa duunaan sitä jätettä. Maalla näihin yhteispönttöhin voi ajaa traktorilla kantoja, maata ja talvella lunta, pienemmät astiatkin voi täyttää maalla, kaivaa vaikka ojaa ja kuljetuttaa maa-aineksen muovisäkeissä 50 km päähän kaatopaikalle. Tulee hupaisan kallis oja! Joskus kovakouraisessa käsittelyssä saattaa vitutuksen vallassa hajota astiakin, joten ei ainakaan tule maksettua turhasta.

      Jos eletään kommunismissa, eikä saa itse päättää asioistaan, silloin laitetaan paikat paskaks, näin tehtii neukkuissa ja systeemi kaatui.

      • maalainen.......

        Asun maalla, keväällä huomaa jätepisteillä kun mökiläiset saapuu
        paikkakunnalle jätepisteet täyttyy vanhoista sohvista, helloista, televisioista.....
        Mökkiläisten maksut saisi triplata!!!
        No onneks tuli sentään kiinteistövero saa pikku maalaiskunnat mökkiläisistä jotakin tuloo.


      • Olette ääliöitä

        Oletko tyhmä vai lukutaidoton? Pönttöjen kyljessä on ohjeet mitä sinne saa laittaa. Siis ei maata eikä kantoja eikä myöskään lunta. Mutta kuten joku sanoi, keväällä huomaa kun mökkiläiset tulevat, pöntöt täyttyvät KAIKELLA ROJULLA MITÄ PÖNTTÖIHIN EI SAISI LAITTAA. Sitten jotkut vielä valittavat maksuista. Mutta ainahan kaupunkilaiset ovat pitäneet maaseutua kaatopaikkanaan.


    • okt....

      Jos jätekulut tuntuu liian suurilta niin katsokaa naapurimaihin, siellä jokainen vie astiansa keräyspaikalle ja kärrää sen sitten tyhjänä takaisin. Jollet vie niin astiaa ei tyhjennetä.

      Meillä jäteauto ajaa kymmenenmetriä ja pysähty muutaman tuhatkertaa päivän aikana ja vielä sama kierros eri viikkoina sen mukaan kuinka usein kenenkin astia tyhjennetään. Täysin järjetöntä ja kallista, ympäristöstä puhumattakaan.

      On myös järjetöntä mikesei matkapuhelimen keksijämaassa saada aikaan jäteastiaa omakotitaloille joissa olisi edes 2-3 lajittelulokeroa, jotka sitten autoon kipatessa menisi omiin säiliöihinsä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 183
      1975
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      141
      1447
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe