Vihreitä heijastuksia silmälaseissa

vapari123

Hei!

Minulla on ehtinyt olla silmälasit noin viikon, ja nyt ihan yhtäkkiä huomasin, että silmälaseissa ovat heijastukset alkaneet näkyä vihretävän sävyisinä. Tosiaan siis ihan äsken huomasin, että näin on. Olen yrittänyt silmälaseja pestä, ei mitään vaikutusta.

Tietääkö kukaan mistä moinen voi johtua. Nään kyllä kaikki värit ihan oikein eikä lasit vääristä tai mitään, ja näissä on sekä heijastamaton että kovapinnoite. Jostain syystä nyt nään esim. ikkunan heijastukset vähän samalla tavalla kuin saippuakuplassa, vihreän-violettina. Yritin pestäkin näitä uudestaan, ei vaikutusta.

11

6557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin

      Heijastukset ovat näkyneet koko ajan vihreänä, et ehkä vain ole huomannut sitä aikaisemmin. Vihreä heijastus jonka näet, on jäännösheijaste. Tällainen jäännösheijaste löytyy kaikista heijastuksenestopinnoitetuista linsseistä. Toisilla valmistajilla tämä jäännösheijaste on vihreä, toisilla punertavan violetti. Vihreä varmaan se yleisin kyllä silti. Tätä jäännösheijastetta ei näe, ellei linssiin tule kohtisuoraan valoa ja silloinkin vain joskus. Jäännösheijaste ei vaikuta millään tavalla näkemiseen (ei siis muuta värejä jne erilaisiksi eikä maailma ole sen vihreämpi/violetimpi linssin läpi katsottuna).

      Ethän laita saippuuaa/fairya/tms. suoraan linssin päälle kun peset? Se saattaa jättää kalvon linssin pinnalle, joka saattaa aiheuttaa sen tunteen, että katselisit saippuakuplan läpi.

    • ketjun aloittaja

      Kiitos vastauksesta!

      Pesin lasit hieromalla saippuaa ensin sormiin ja siitten sormilla laseja, huuhtelin ja hieroin kuivaksi pehmeällä mikrokuituliinalla. Voisiko siis olla, että saippuasta jäi kalvo, joka nyt jotenkin korostaa vihreyttä? Heijastukset ovat siis todella vihreät. Kun laitan lasit esim. niin, että niissä näkyy vaikkapa kattovalo, se näkyy vihreänä. Kuitenkin muuten maailman värit eivät näy vääristyneinä.

    • ei jää kalvoja

      Jätä se fairy astioita varten. Pese silmälasit juoksevan veden alla mikrokuituliinalla hangaten. Lopuksi kuivaa lasit talouspaperilla. Tulee puhdasta eikä jää kalvoja.

    • näin

      Mikrokuituliinaa ei ikinä tulis käyttää jonkin kuivaamiseen saatikka sitte, että kastelee sen kokonaan! Liina toimii oikealla tavalla ainoastaan kuivana eli siis kun ottaa esim. sormenjälkiä pois linssistä. Sama kun kastelisi staattisen siivousliinan, eipä toimi enää oikealla tavalla sen jälkeen.

      Ihan oikein olet linssit pessyt, mutta kuivaa linssit jollain pehmeällä pyyhkeellä (esim. vanha keittiöpyyhe) ja viimeistele mikrokuituliinalla.

      Ja niinkuin aiemmin kirjoitin heijastuksen näet selkeästi vihreänä juurikin kohtisuoraa valoa vasten esim. nyt sitten vaikka sitä kattolamppua. Voithan pestä linssit vielä kerran, mutta todennäköisesti se ei muuta mitään. Unohda koko jäännösvärin olemassaolo. Se todennäköisesti nyt vain häiritsee sen takia, kun tiedät että siinä se väri on. :)

      • aloittaja edelleen

        Voisiko kuitenkin olla mahdollista, että näihin on nyt jäänyt jotain saippuajäämää tai jotain (yritin uudestaan pestä, ei vaikutusta). Sen huomasin heti, että jos kohtisuoraan esimerkiksi katson katuvaloja, saattaa niissä näkyä vihreitä heijastuksia, mutta nyt siis vihreää näkyy esimerkiksi silloin, jos otan lasit pois ja katson niitä linssejä niin, että ikkuna heijastuu siihen. Tämän siis kokeilin vielä, kun oli valoisaa, mutta aurinko ei paistanut vaan oli pilvistä. Näkyi ihan vihreänä tuo ikkunaruutu laseissani.

        Olen täällä nyt ihan varma, että olen jotenkin onnistunut lasini pilaamaan jollakin, kun kaikki näyttää heijastukset näyttää vihreältä. Peilistäkin katsoessa kaikki valot, jotka laseihin heijastuvat, näkyvät peilin kautta linsseillä vihreiltä.


    • aloittaja edelleen
      • saippua pois

        Ei saa pestä saipualla/astianpesuaineella. Pilaat kalvot. Osta silmälasiliikkestä pesuaine.


    • aloittaja edellen
    • näin

      Ei saippualla voi linssejä pilata. Ainakaan mitään kunnon linssejä. Laimennetulla fairylla sitä optikkoliikkessäkin pestään. Hyvin laimealla siis. Käy näyttää niitä laseja siellä liikkeessä mistä ostit ne. Tuskin siinä mitään kummallista on, en ainakaan usko, mutta saatpa oman mielen ainaki rauhotettua.

      • ei enää

        Ostin juuri uudet lasit. Kiellettiin astiapesuaineen käyttö,. Pilaa kalvot ja sangatkin.


    • Ddffffffff

      Onkohan laseissa suodatus siniselle valolle? Ainakin miehin linssit näyttää sopivassa valossa sinivihreiltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1699
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1584
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1298
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1217
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe