Saako ja jos miten tilattua panoksia ulkomailta?

Julian74

Eli luvat ok. Saanko lakia rikkomatta tilata ulkomailta(esim eu-maat saksasta,virosta jne) panoksia haulikosta kivääriin laillisiin luvat omaaviin aseisiin?

3

9262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gooklella

      Yksityinen toiminta
      Yksityinen tuonti ja siirto Suomeen
      Ampuma-aseen, aseen osan, patruunoiden ja erityisen vaarallisten ammusten yksityinen tuonti tai siirto Suomeen on mahdollista useilla eri luvilla.
      Suomen viranomaisen antama hankkimislupa, yksityinen valmistamislupa, hallussapitolupa, rinnakkaislupa ja kaasusumutinlupa oikeuttaa siirtämään ja tuomaan Suomeen yksityistä tarkoitusta varten luvassa mainitun ampuma- aseen ja aseen osan sekä luvassa mainitussa aseessa käytettäväksi soveltuvia muita kuin erityisten vaarallisia patruunoita. Ampumatarvikelupa oikeuttaa siirtämään ja tuomaan Suomeen luvassa mainitut patruunat ja ammukset. Henkilö, joka on saanut ampuma-aseen hankkimiseen hankkimisluvan voi siis tuoda ulkomailta ostamansa, luvassa mainitun ampuma-aseen Suomeen ilman erillistä tuontilupaa. Hän voi siis ostaa aseen ulkomailta (katso kuitenkin yksityinen siirto) ja toimituttaa sen Suomeen esimerkiksi postitse. Tuontiin oikeuttaa aseen hankkimislupa. Myös henkilö, jolla on ampuma-aseeseen hallussapitolupa, saa tuoda luvassa mainitun ampuma-aseen Suomeen hallussapitoluvallaan esimerkiksi palatessaan ulkomaille suuntautuneelta metsästysmatkalta.
      Yksityinen tuontilupa oikeuttaa tuomaan ja siirtämään Suomeen luvassa mainitun ampuma-aseen, aseen osan, patruunoita tai erityisen vaarallisia ammuksia. Edellisessä kappaleessa lausuttu huomioiden yksityinen tuontilupa tulee käytännössä kyseeseen Suomeen aseen kanssa saapuvien ulkomaalaisten kohdalla (myös kauttakuljetus ilman tarkoitusta osallistua metsästys- tai ampumaurheilutapahtumaan). Lupa oikeuttaa siirron tai tuonnin lisäksi pitämään hallussa esinettä Suomessa luvan voimassaoloajan. Yksityistä tuontilupaa haetaan kotipaikkakunnan, oleskelupaikkakunnan tai rajanylityspaikkakunnan poliisilaitokselta. Lupa voidaan antaa myös EU:sta tapahtuvaan siirtoon. Tällöin tarvitaan lisäksi lähtövaltion siirtolupa.
      Ampuma-aseen hallussapitoon Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa tai Islannissa annettu lupa oikeuttaa tuomaan Suomeen luvassa mainitun ampuma-aseen tai aseen osan sekä tarpeellisen määrän luvassa mainittuja patruunoita sekä pitämään niitä hallussa enintään kolme kuukautta siitä, kun ne on tuotu Suomeen. Edellytyksenä on, että tuonnin tarkoituksena on osallistuminen
      Rajoituskäsikirja 19.7.2011
      Ampuma-aseet 8
      Suomessa, Ruotsissa, Norjassa tai Tanskassa järjestettävään metsästys- tai ampumaurheilutapahtumaan.
      Euroopan ampuma-asepassi on henkilön kotipaikan EU-jäsenvaltion antama todistus siitä, että passin haltijalla on oikeus asepassissa mainittujen aseiden hallussapitoon kyseisessä jäsenvaltiossa. Euroopan ampuma-asepassin haltija saa siirtää Suomeen ampumaurheilussa käytettäväksi soveltuvan ampuma- aseen (asedirektiivin B, C ja D luokka) sekä metsästyksessä käytettäväksi soveltuvan (asedirektiivin C ja D luokka) ampuma-aseen, jos ase on merkitty asepassiin. Asepassin haltija saa siirtää Suomeen lisäksi tarpeellisen määrän aseessa käytettäväksi soveltuvia patruunoita. Edellytyksenä on, että siirron tarkoituksena on asepassin haltijan osallistuminen ampumaurheilu- tai metsästystapahtumaan Suomessa. Asepassin haltijalla on oltava mukanaan lisäksi kutsu tai muu vastaava selvitys siitä, että siirto on tarpeen em. tapahtumaan osallistumiseksi. Asepassin haltija saa pitää asetta hallussaan Suomessa niin kauan kuin hallussapito on välttämätöntä tapahtumaan osallistumiseksi.

    • Julian74

      kiitos gooklelle.
      samaisen textin jo aiemmin lukaistuna, en edelleen saa siitä hölkäsenpöläystä selvää.

      eli voinko tilata aseliikkeestä esmeks saksasta panoksia lähettämällä aselupani kopion, henk tod(passin)kopion ym paperit mitä täälläkin panosten ostossa kysytään?

      onko se laillista?

      • gooklettaja

        Laita saksalaiseen aseliikkeeseen sähköposti esim. enlanniksi jos et saksaa osaa ja kysy mitä vaativat. Homma on periaatteessa mahdollista, mutta hankalaa ja tuskin tulee halvemmaksi kuin suomesta hankkimalla.
        Toimitus saattaa olla hankalaa, sillä postitse ei paukkuja kuljeteta. Jokin huolintaliike saattaa niitä liikutella, mutta kalliiksi tulee, jos muutaman askin tilaa. Veikkaisin homman kannattavan, jos määrät alkavat olla kymmenessä tuhannessa. Tosin silloin suomalainenkin liike alkaa antaa aika hyviä alennuksia.

        Mitä haluaisit tilata ja kuinka paljon?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18459
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3145
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1416
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1091
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe