Aihe

Vapaaehtoinen eläkevakuutus

pertsaja kilu

Alotin tuon eläkevakuutuksen alkuvuodesta 2001 ja lopetin loppuvuodesta 2006 ,joku aika tuli kirje että voisin alkaa nostamaan sieltä eläkettä toukokuussa 2013 kun olen jo 60 v silloin ja kuitenkin käyn yhä töissä.Mitä ne jutut TV :tä myöten ovat että vasta 68 v voisi alkaa nostamaan tuota eläkettä???

9

470

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • g

   koskevat kai uusia vakuutuksia,
   nosta niin pian kun voit,

   • avaaja

    kai?


  • avaaja

   Siis lopetin sinne maksamisen

   • Näin se on

    Olet kuitenkin sinne viitisen vuotta maksanut, kyllähän sinne jonkinlainen "potti" on kertynyt.


  • aikanaan edullinen

   Taidat sekoittaa pakollisen ja vapaaehtoisen vakuutuksen, tätä pakollista eläkeikäähän yritetään nostaa, vapaaehtoisen eläkkeethän lähtee tulemaan silloin kun eläkesopimuksessa on sovittu, verotus menee sen mukaan millainen eläkelaki on ollut kunakin maksuvuonna, joko pääomatulona tai olikohan se normaalin ansioprosentin mukaan, tuota en juuri muista, itselläni vapaaehtoisen suoritukset alkaa tämän vuoden lopussa, aion kuitenkin olla töissä normaaliin eläkeikään ellei ikärasismi iske.

   • 60 vuott

    katsooko verottaja tuon eläkkeen lisäansioksi jos olet työssä ,meneekö siitä sitten 50% veroa?


   • enhölmö

    itse käsitit väärärin,tarkoitin nostamisellla rahaa


   • eihuono ollenkaan
    enhölmö kirjoitti:

    itse käsitit väärärin,tarkoitin nostamisellla rahaa

    Tuolla osiossa "kysy verotuspäätöksestä" on VEROTTAJAN selventävä vastaus vapaaehtoisen eläkevakuutuksen verotuksesta ja lait ym.jos jaksaa lukea on aika pitkä selvitys.


  • eläkkö

   Voit lykätä vapaaehtoisen eläkkeen nostamista kunnes jäät oikeasti eläkkeelle tai pois töistä jolloin veroprosenttisi on pienempi, tämä kannattaa jos kyseessä on tarpeeksi vanha vakuutus jolloin sitä verotetaan ansiotulona, jos taas uudempi niin nosta pois koska verotetaan kuitenkin pääomatulona johon muut ansiot ei vaikuta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   424
   4969
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1874