Pieniä kysymyksiä Lontoosta.

efeffeefefef

Osa kysymyksistä saattaa sopia vähän paremmin niille, jotka ovat asuneet kaupungissa pidemmän aikaa/vierailleet usein koska en usko että normaali turisti voisi vastata näihin kaikkiin.


1. Millainen asuntotilanne siellä on? Siis hinnat, saatavuus jne.
2. Olen myös lukenut, että asunnot ovat 'tuurista' riippuen oikein perusbrittiläisiä että kylppärissä on kokolattiamatto ja koko asunto saattaa olla kostea/kylmä? Onko tämä totta.

3. Voisiko joku asiasta tietävä myös kertoa vähän Lontoon pahamaineisempien kaupunginosien/alueiden menosta? Ja minkä nimisiä ne ovat, koska uskon että sen kokonaisessa suurkaupungissa on varmasti myös rikollisuutta ja sitä on enemmän paikottain. (tästä saa kertoa enemmänkin jos osaa sillä kiinnostava aihe)
4. Hyviä yökerhoja/baareja jotka sopivat nuorille? Rauhallisemmat istuskeluloungetkin lasketaan mukaan.
5. Miten hyvin Lontoossa saa näinä päivinä töitä jos niitä sinne menee etsimään?

2

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Londoni

      1. Asuntoja loytyy laidasta laitaan ja hintataso vaihtelee alueesta ja zonesta riippuen. Esimerkkeja loytyy paljon netista esim http://bit.ly/Ol7ScP
      Mielestani minulla ei ole ikina ollut ongelmaa loytaa kamppaa - painvastoin valinnanvaraa on aina riittanyt. Talla hetkella elamantilanteesta johtuen haluan asua mahdollisimman lahella keskustaa joten zone 1 uudesta kampasta maksan £1500 per kk ja tama on 1 bed (eli kaksio) johon kuuluu palveluita. Paalle tulee pakollinen council tax (olikohan se £1300 vuosi ja laskut eli vesi, sahko ja lammitys). Samantyyppisen kampan voi saada halvemmalta alueelta n. £1000 kieppeilla mutta se voi olla sitten 3-6 zonella.
      2. Onhan se totta ja vanha perus Britti juttu joka on aivan kamala. Useimmissa kampissa on kylla nykyaan kaakelit tai muovimatto kylpparin lattialla. En ole kaynyt yhdessakaan 'uudessa' tai remontoidussa kampassa johon olisi varta vasten laitettu kokolattiamatto vessaan. Muualla huoneistossa tama kylla on hyvin yleista. Kosteus/kylmyys riippuu taas asunnon kunnosta. Vanhat kampat joista ei ole pidetty huolta ovat usein sellaisia ja niissa ei ole kunnon ikkunoita eli double-glazed puuttuu. Nykyisessa kampassani ei ole tarvinnut lammittaa pattereita ikina kun on hyvin rakennettu rakennus. Saastoa siis syntyy lammityskuluissa jotka taalla voivat olla huimat riippuen kampan koosta ja lammitys vaatimuksista.
      3. Osa ihmisista sanoo etta paikat kuten Hackney ja Brixton ovat 'pahamaineisia', mutta voin sanoa etta olen asunut molemmissa kaupunginosissa ja ihan olen liikkunut turvallisin mielin. Ryostoja voi tapahtua missa vaan se ei ole paikasta kyse. Myos naita 'pahamaineisia' alueita on alettu kehittamaan joten siella on paljon palveluja ja uusia kamppia esim. Kings Cross ja Stratford ovat sellaisia paikkoja.
      4. Naita on moneksi ja joka kaupunginosa pullollaan. Aloita vaikka taalta http://www.timeout.com/london/bars/
      5. Mielestani etsiva loytaa toita. Pitaa olla positiivinen, aktiivinen ja oma aloitteinen. Kauppoihin, kahviloihin ja pubeihin paasee helpommalla toihin. Usein ilmoitukset ovat juuri ikkunoissa (ei valttamatta netissa). Muut tyopaikat loytyvat helpommin agenttien (tyonvalitys firmojen) kautta (esim. Reed). Kannattaa olla tosin varovainen jos lahtee juuri ilman tyopaikkaa tanne. Rahaa kannattaa olla tililla niin etta selviaa sen pari kuukautta. Jos et ole ollut aiemmin taalla toissa sinun tulee hakea National Insurance number (eli vahan kuin sos.tunnus verotukseen mika suhtkoht helppo hakea kun on kaikki paperit kunnossa - infoa http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/Taxes/BeginnersGuideToTax/NationalInsurance/IntroductiontoNationalInsurance/DG_190057) ja avata pankkitili (mika on oma ruljanssinsa ja onnistuu toisissa pankeissa helpommin esim. Lloyds tai Metro bank).

      Toivottavasti tama auttaa hieman...

    • chromecoma

      Omat kokemukseni:

      1. Asunnot ovat todella kalliita. 24 neliön kaksio (kyllä, kaksio!) Zone 2:lla maksoi 1000 puntaa kuussa, plus sähkö ja netti. Ruoka on ihan hyvä hinta-laatusuhteeltaan. Järkytyin kyllä siitä, että 2 litran halpiskokis irtosi 17 pencellä! (Maistui kamalalta :D)

      2. Brittiläiset asunnot harvoin tuntevat toimivaa lämmitystä ja ilmanvaihtoa. Maa on sateinen ja kostea, niin myös asunnot. Meillä mustaa hometta pukkasi katosta, koiperhosia lepatteli makuuhuoneessa kiitos karsean kokolattiamaton. Mutta home ja koi on pientä verrattuna vaikka torakoihin, lutikoihin, hiiriin ja rottiin. Kaverin keittiössä hiippaili rotta pöydällä. Suihkun jälkeen kylppärin ilma vaihdetaan avaamalla ikkuna, mutta talvella on sitten kiva kun sieltä tulee 5-asteista ilmaa sisälle. Myös uusrakentaminen on täysin naurettavaa: uudessa talossa putket vuosivat niin, että alakerran seiniä pitkin nousi vedet. Eli kunnon vesivahingot. Ja homeet maalataan piiloon. Tämä on sitä brittiläistä tapaa toimia. Pyykin kuivattaminen kävi välillä hiustenkuivaajalla. Kaakelointi toteutetaan todella huonolla taidolla ja home pukkaa saumauksista alta aikayksikön. Ja tuplalasitukselle saa nauraa: olohuoneessa on tuplalasi, mutta keittiössä suoraan vastapäätä on falskaava vanha ikkuna. Ei mitään hyötyä. Eli jos nauttii Suomen asuntojen tasosta niin Brittien saarilla kämpät on järkytys. Siis todella usein.

      3. Joka alueella on huonoja nurkkia, mutta itse en lähtisi Brixtoniin, Peckhamiin, Whitechapeliin enkä Canary Wharfiin. Mut joka paikassa pitää pitää silmät auki. Lontoossa monet alueista on usein tietyn kulttuuriryhmän suosiossa.

      4. Nyt on paha, niitä on niin paljon, että joka nurkan takaa löytyy jotain kivaa. :)

      5. Lontoon työtilanne riippuu hieman alasta. Mutta sen verran pystyy sanomaan, että työpaikat menevät 1-2 viikon varotusajalla. Siellä työnhakusykli on todella hektistä, ja työpaikkoja vaihdetaan aika tiuhaan, verrattuna Suomeen. Baari ja myyntihommia lienee aika hyvin jos haluaa jalkaa ovenväliin. :D En ole vähään aikaan tilannetta tarkastanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      598
      4362
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3479
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      148
      3144
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      167
      2432
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2265
    6. 242
      1784
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1120
    Aihe