Ebay - huijaus

ebay ongelmaa

Tein elämäni toisen ebay-tilauksen lähes kolme viikkoa sitten. Uskon kuitenkin tulleeni huijatuksi. Myyjä ei ole vieläkään lähettänyt tuotettaan eikä vastaa moniin yhteydenottoihini. Kävin aamulla kurkkaamassa myyjän palautteen ja nyt kahden päivän aikana oli ilmestynyt myyjälle pelkkää negatiivista palautetta (=tavaraa ei ole vastaanotettu). Kun kolmisen viikkoa sitten ostin tuotteen, niin myyjällä oli pelkkää positiivista ja palautteitakin yli 1000. Joku tässä haiskahtaa.

Koska myyjällä ei näytä olevan aikomustakaan postittaa maksamaani tuotetta, niin miten nyt pitäisi toimia? Luonnollisesti haluan rahat takaisin. Olen jättänyt jo negatiivisen palautteen kaupasta, mutta miten nyt tulisi toimia? Täytyykö lähettää ensin ebaylle jonkinlaista viestiä tms vai otanko suoraan yhteyttä paypaliin? Ja miten tämä toimii? Neuvoja? Olen yrittänyt googlettaa ja etsiä tietoa, mutta olen vähän kädetön tässä. Asiallisia vastauksia kiitos.

16

3661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peipälli vastaa

      Kannattaa ensin laittaa myyjälle viesti, että miten asia hoidetaan. Ja viesti ebayn viestijärjestelmän kautta eli sieltä oman ebay sivun kautta. Jos ei maksa rahojasi takaisin muutaman päivän sisään, mene paypalliin ja sieltä sen tapahtuman luo. Sieltä linkki "Problems with this transaction? We can help." tai joku tuon tapainen. Sitten teet sieltä ns. "Item not received" -casen . Tämän voi tehdä 45 pv sisällä ostotapahtumasta.

      Muista siitä casen aloittamisesta10 pvn sisään käyttää Escalate Paypal claim -vaihtoehtoa, jos myyjä yhä ei ole palauttanut rahoja. (tärkeä) Yleensä paypal ratkaisee ostajan eduksi nämä tapaukset eli palauttaa rahat joko myyjän tililtä, ja jos ei saa sieltä, omista varoistaan. Älä keskeytä Paypal casea vaikka myyjä lupaisi korvata tms.

    • ebay ongelmaa

      Kiitos paljon avusta! :) Lähetin viestiä ebayn viestijärjestelmän kautta ja ainakaan vielä ei näytä tapahtuvan mitään, joten joudun varmaan tekemään sen sitten tuon paypalin kautta. Odotan nyt vielä perjantaihin. Sitä paitsi myyjän saama negatiivinen palauta lisääntyy räjähdysmäisesti, joten tuskin on aikomustakaan lähetellä tai palautella rahoja takaisin.

      • ei ongelmaa...

        Ei ne ehdi heti vastaamaan. Odottele nyt viikko aluksi. Yleensä kolmessa viikossa on rahat maksettu takaisin jos ei myyjä ole lähettänyt tuotetta.


    • 17+7

      Noissa tapauksissa on usein kysymys siitä, että myyjän tunnukset ovat joutuneet vääriin käsiin. Tämä taho laittaa paljon tavaraa myyntiin edullisella hinnalla. Kauppa voi käydä aluksi hyvin, mutta negatiiviset palautteet lopettavat kaupan aikaisemmin tai myöhemmin. Yleensä ebaykin reagoi ja sulkee tilin. Lähettää ostoksia tehneille tiedon, että ei pidä maksaa. Jos on jo ehtinyt maksaa, niin pyytää ottamaan yhteyden ebayn resolution centeriin.

      Itselleni sattui kerran tällainen tapaus Englannista tehdylle ostokselle. Kolmen viikon odottelun jälkeen pommitin myyjää ilman tulosta. Pähkäilin casen avaamista. Ebay ehti viestittää ennen kuin ehdin tehdä mitään ja antoi ohjeistuksen.

      Ebay näkee viestitysjärjestelmänsä kautta lähetetyt viestit. Paypal taas ei niitä näe. Paypal näkee taas paypalin kautta lähetetyt viestit. Paypalin kautta saa rahansa nopeammin kuin Ebayn kautta. Ei voi avata kuin toisessa disputen. Tarkkailevat sen verran toisiaan. Paypal on tosin Ebayn omistama.

      • eppäilevä

        eBay:n bluetooth kaiutinvalikoimaa katsellessani kiinnitin huomiota yhteen myynti-ilmoitukseen, jossa laite oli tarjolla vitosella, kun samaa laitetta muut myivät 30 eurosta ylöspäin. Tällä vitosen hinnalla lähipäivinä oli kauppoja lyöty lukkoon useita kymmeniä kertoja. Myyjällä ei aiempia palautteita myyjänä, ainoastaan hieman ostajan roolissa. Tuli mieleeni että myyjän tunnukset ovat kaiketi joutuneet samalla tavalla vääriin käsiin, mutta koska myyntiin ei oltu laitettu mitään muuta tuotetta, ehkä asialla onkin kiusantekijä joka yrittää vain pilata ao tilin haltijan mainetta?


    • ebay ongelmaa

      Avasin casen ebayn omien sivujen kautta, sillä en ole saanut minkäänlaista vastausta myyjältä. Olen lähettänyt hänelle sähköpostia ja lähettänyt viestiä my ebayn kautta. Yritin hetki sitten ottaa jälleen häneen yhteyttä my ebayn kautta, mutta huutaa vaan erroria. Myyjään ei saa enää yhteyttä ainakaan my ebayn kautta?

      No menin sitten paypal tililleni ja ajattelin, että avaan sieltä myös tuon case jutun, jos rahat saisi sitä kautta nopeammin takas. Paypal kuitenkin valittaa, että et voi avata casea, koska tälle tapahtumalle on jo avattu kanne. (varmaan sen takia, kun ehdin jo painaa open a case ebayssa?) No, kun katson paypalissa "view open cases" kohtaa, niin siellä se taas sanoo, että sinulla ei ole open caseja? Eli mitä ihmettä?? Ensiksi valittaa, että open casea ei voi avata, koska sellainen on jo tehty, mutta kun katson open caseja, niin sitten valittaa, että sinulla ei ole yhtään open casea. Todella outoa :O Meneeköhän tämä nyt päin honkia ja menetän rahani kokonaan? :D

    • aavee_

      VASTAAVA KÄVI MINULLE
      Tulin vuoden alussa e-bay-huijauksen uhriksi. Tilasin sieltä kameranakun laturin, joka oli tietenkin halvin e-bayssa. Tavara ei koskaan saapunut. Tietenkin toimitettiin feikki seurantanumero joka ei yhdistynyt yhdellekään kuljetusyritykselle. Kysyttyäni lähetystä myyjältä, tämä ei tehnyt elettäkään toimittaa ostosta asiakkaalle. Totesi vaan, että ikävä asia, että on "postissa kadonnut". Ei myöskään tarjottu toista tilalle tai edes rahoja takaisin.

      Kirjoitin e-bayn arviointipalstalle arvion kaupasta, joka rahastaa, mutta ei toimita tavaraa asiakkaalle eikä palauta rahoja. Myyjä vastasi heti ja lähetti pitkän pahoittelukirjeen sähköpostiini, jossa lupasi palauttaa rahat, jos muuttaisin palautteen positiiviseksi. En tietenkään palautettani muuttanut mokoman kiristyskirjeen johdosta.

      Silloin huomasin, että myyjä oli saanut samanlaista palautetta aiemminkin vaikka useimmat palautteet kehuivat myyjän maasta taivaaseen. Ei kumma jos kiristää positiivisen palautteen kuten kohdallani. Kelmi näyttää edelleen jatkavan olemattoman tavaran kauppaansa ja palaute on 98% kiitettävää!!!

      Kävin myös e-bayn monimutkaisen reklamaatioprosessin läpi. Mitään ei kuukausiin ole tapahtunut. Kun kysyin reklamaation tulosta, luvattiin, että reklamaatio on voimassa vuoden. Kun äsken kävin tarkistamassa reklamaatiotani se oli pyyhitty pois eikä tapausta kuulema enää voida käsitellä.

      En löytänyt e-baysta myöskään mitään tapaa reklamoida tätä rikollista bussinessmenetelmää tai edes e-bayn huonoa palautejärjestelmää, joka antaa mahdollisuuden roistoille hyväksikäyttää e-baytä huijaukseen!

      ???VAI ONKO JOTAIN VIELÄ TEHTÄVISSÄ???

      • Anonyymi

        Itselläni on kokemus hongkongilaisen huijarikauppiaan Casuntekin petollisesta toiminnasta. Hävisin tosin vain alle 10 Englannin puntaa. Koska eBay ei itse ole kauppias, eli ei käsittele myyjän ja ostajan välistä rahaliikennettä, se ei tietenkään myöskään itse korvaa mitään. Minun tapauksessani eBaystä saamani kommentti oli: "Ei meillä yleensä toimita näin", millä viitattiin Casuntekin tekemään huijaukseen. eBay sentään myönsi, että minua oli huijattu, mutta ei tehnyt asiassa mitään.

        Myyjä korvaa, jos korvaa. Mitään takeita ei siis ole rahojen takaisin saamisesta, jos tulee huijatuksi. Edes PayPal ei palauttanut rahojani, joten välttelen sitäkin nykyisin.


    • Affiliate-Julkaisia

      Katsokaa tuosta kuvasta missä kohtaa kerrotaan tuotteen viimmeinen arvioitu saapumis päivä. Teillä on mahdollisuus 30 päivän sisällä riitauttaa ostotapahtuma.
      Jos tuo aika on jo mennyt umpeen, teillä on 160 päivää aikaa riitauttaa ostotapahtuma PalPal tilinne kautta.

      Estimated delivery: Sun. Jan. 17 - Tue. Feb 09
      Arvioitu toimitusaika: Sun. 17 tammikuu - Tii 9 helmikuu

      http://aijaa.com/P9eB66

      "If you did not receive the item, or the item is not as described, you have 30 days from your actual or latest estimated delivery date to open a request, under the eBay Money Back Guarantee."

      "Jos et ole saanut tuotettasi, tai se ei ole kuvatun mukainen, sinulla on 30 päivää vastaan ottamisesta tai viimmeisestä arvioidusta saapumis ajan kohdasta avata riidan käsittely, eBayn Rahat Takaisin Takuu lomakkeella."

      Asiaa käsitellään eBayn sivulla:
      http://pages.ebay.com/ebay-money-back-guarantee/questions.html

    • Litlestpetsopitonkivoja

      Onko se paikka hyvä soppailu paikka ku mä aijjon ostaa sieltö litlest petsoppeja ni en oikeenb tiiä ku äidi ei anna lupaa niin ajattelin ostaa salaa litlest petsopeja😊voitteko kertoa onko luotetava ja mä olen siis 8 vuotta vanha

    • Asiak

      Kusetusta!

      • Ähä-kutti

        Etkö onnistunut huijaamaan asiakkaita, pistikö eBay hujjarin myyjän jäihin.

        Ähä kutti, eBayssa ei huijari myyjät pärjää. Mee huutokaupat.comiin myymään niitä paska romujasi.


      • Anonyymi
        Ähä-kutti kirjoitti:

        Etkö onnistunut huijaamaan asiakkaita, pistikö eBay hujjarin myyjän jäihin.

        Ähä kutti, eBayssa ei huijari myyjät pärjää. Mee huutokaupat.comiin myymään niitä paska romujasi.

        Heh, kyllä muuten pärjää, tilaapa vaate mikä on yllättävän edullinen. Tuleekin eri tuote, Kiinasta. Näin kävi USA takille, joku 160€ lammasnahka takki, muka 68€..2kk maksusta kesti, talvi ohi, mut takki oli ohut keinoturkkia.. Paketissa päällä value18€/$.. Revi siitä ääliö.


    • Anonyymi

      Itse olen tilannut tuolta inverttereitä matkailuautoon. Ensin tuli väärä, yleismallin pistorasialla vaikka olin tilannut meidän EU- mallin rasialla. Tilasin toisen ja taas tuli väärä ja joku helisi sisällä. Yksi iso kondensaattori oli murtunut paikoiltaan. Laitoin reklamaation kuvineen ensimmäisestä ja pyynnön mihin voi palauttaa. Aika nopeasti muutamassa päivässä tuli rahat takaisin. Tein saman myös toisen invertterin tapauksessa. En vedonnut rikkinäisyyteen vaan väärään malliin. Elektroniikka- asentajana korjasin laitteen. Rahat tuli eikä palautusta vaadittu. Kumpikin invertteri toimii ja laitoin ne tuottamaan sähköä auton moottorinlämmittimelle, 1000 watin vesilämmitin kiertovesipumpulla sekä tavaratilan pistorasiaan. Hyvin toimii. Akkuja on hupikäytössä 165 Ah plus oma 100 Ah käynnistysakku. Mihinkään takuisiin en luota, jos hajoovat, tilaan uuden sitten ja näähän halpenee huimaa vauhtia nyt.

      • Anonyymi

        Kiinasta tulee hyvää kamaa. Mutta pitää huomioida, jos tulee tulipalo ja vaadit vakuutusyhtiöltä korvauksia, korvauksia alennetaan tai jopa kieltäydytään korvauksista vaikka "'todistaisit että syttymissyy ei ollut invertterisi.

        Vakuutuksia alennetaan helposti jos lähelläkin on jotain "laitonta" kamaa tai itserakennettuja.
        Toki helpolla tulee muutamia tonneja, mutta jos on kyse suuremmasta tai esim. naapurin rakennuksiin kohdistuvasta jutusta tai henkilövahingoista, korvaukset ei tule helpolla.

        Minulla on kaikki "kiinan" kama elektroniset termostaatit, muuntajat ja Invertterit , sähköiset ajastimet , ym metallisessa kassalippaassa jotta palovaara on eliminoitu pois.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe