Kaneista luopuminen / lopettaminen

äiti ja pojat

Perheessämme on kaksi 4-vuotiasta hermeliiniä. Asumme kerrostalossa ja kanit ovat jo pitkään olleet pelkästään häkissään eikä niitä juurikaan ole päästetty juoksemaan vapaana.
Olen huomannut, että toinen kaneista on viime aikoina laihtunut huomattavasti sekä toisella on ilmeisesti silmätulehdus tms. koska toinen silmä rähmii ja on melkein ummessa.
Lapset eivät kaneista enää välitä eikä meillä on aikaa eikä voimia hoitaa niitä kunnolla.
Haluaisin lopettaa kaniemme kärsimyksen ja viedä ne lopetettavaksi. Mitä se tulee maksamaan? Miten selitän pienille koululaisille asian?
Tänään jo valmistelin poikia siihen, että kenties joudumme antamaan kanit pois.... Pojat kyselivät minne ne viedään enkä osannut vielä vastata heille....

16

3988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kanilauma

      Ensimmäiset tunteet mitä kirjoituksesi herättä on viha, että ottaa päähän tuollaiset vanhemmat "aikuiset"! millainen malli olette taas jälkikasvullenne? tulee lapsillekin "hyvä malli", miten eläimiä hoidetaan... Mielestäni mikään eläin, etenkään kani, ei ole sopiva lasten lemmikiksi. Ei lapsi osaa eikä kykene hoitamaan eläintä vielä kunnolla, vaikka lapsi niin väittääkin. Vastuu eläimestä on aina aikuisen ihmisen.

      Kanien tilanne kuulostaa kyllä todellakin siltä että unohdetuilla kaneilla voisi olla parempi olla jossain muualla. Valitettavasti fakta on kuitenkin se ettei kaneille ole helppo löytää oikeasti hyviä koteja,etenkään, jos ne ovat aikuisia. Ymmärrän täysin, että tahdot luopua kaneista joille kellään ei ole aikaa, mutta vielä suosittelisin kriisipalaveria ja uhkausta eläinten lähdöstä jos asiat eivät muutu parempaan. Lapsille selkeät hoito-ohjeet vaikka lista seinään kuka ruokkii, päästää häkistä ulos ja siivoaa sotkut. Sanktioita peliin jos homma ei lähde toimimaan. Painota lapsille sitä kuinka kani on elävä tunteva olento joka kaipaa hoitoa, huomiota ja rakkautta. Suosittelen lämpimästi ilmoittamaan lapset luonto- tai eläinkerhoihin esim. www.lemmikkitieto.fi/

      Kanien uudelleensijoittaminen on varmasti hankalaa, jopa mahdotonta, joten silloin vaihtoehdoksi jää nukutuspiikki.

      "lemmikkitieto Lapsen lemmikille aikuinen vastuuhenkilö


      Kaneja ja jyrsijöitä ajatellaan usein helppoina lasten lemmikkeinä. Tosiasiassa niiden hoito vaatii niin paljon tietoa ja huolellisuutta, että perimmäiseksi vastuunkantajaksi tarvitaan aikuinen – tai asiantunteva yläkoulu- tai lukioikäinen. Silloinkin kun eläin on hankittu lapsen lemmikiksi, aikuisen tehtävänä on eläimen hyvinvoinnin varmistaminen ja lapsen opastaminen sen hoidossa.

      Aikuisen tietojen lisäksi saatetaan tarvita myös aikuisen lompakkoa. Jos eläin sairastuu, se tarvitsee eläinlääkärin hoitoa. Eläinlääkärikulut nousevat helposti moninkertaisiksi verrattuna eläimen ostohintaan, mihin on hyvä varautua jo eläintä hankittaessa."

    • eikuikhg

      Joo siis eka asia mitä tulisi tehdä on päättää lopetetaanko kanit vai aletaanko niitä hoitamaan oikein. Mikään elukka ei nauti elämästään sairaana. Sairaita kaneja ei kannata laittaa myyntiin. Kuka sairaita lemmikkejä ostaisi tai edes ottaisi?

      Selitä pojillesi ettei kanit voi elää noin ja tarvitset heidän panoksensa hoidossa tai kanit viedään lopetettavaksi. Muista että päävastuu on sinulla, eikä lapsillasi.

      Jos päätät laittaa kanit eteenpäin kannattaa kanit pitää käyttää eläinlääkärissä hoidettavana (silmä kuntoon ja laihtumisen syy selvitettävä). Kanit kannattaa madottaa, sillä laihtuminen voi johtua madoista. Silmään joudut hankkimaan lääkäristä silmätippoja ja niitä antamaan kanille päivittäin tietyn ajan.

      Aiemman vastaajan kanssa olen samoilla linjoilla: älä anna moista mallia eläinten hoidosta. Lemmikit kuuluu hoitaa kunnolla, ja jos ei jaksa ei pidä hommata lemmikkejä. En ole eläinhullu, joka valittaa jokaikisestä asiasta ihmisille, jos he tekevät mielestäni jotain väärin VAAN mielestäni eläimille kuuluu antaa edes ne perus edellytykset hyvälle (tai kohtalaiselle) elämälle.

      Lopetus voi hoitua tuttujen kautta ilmaiseksi, vaikka se ei kovin hyvälle kuulostaisi. Lemmikkisi ovat kuitenkin siinä kunnossa ettei niiden tuskia pidä pitkittää. Hoida siis lemmikit kuntoon tai lopeta ne.

    • äiti ja pojat

      Tiedän että olen pahasti laiminlyönyt lemmikkimme. Ansaitsen täysin teidän halveksuntanne.
      Olen suruissani.... ja häpeissäni....

      Päätös kanien kohtalosta on tehtävä mahdollisimman pian.

    • s

      Tuo on eläinsuojelurikos, että laiminlyöt eläinten hoitoa!! Sairas eläin on vietävä välittömästi lääkäriin, teet niiden kanssa jatkossa sitten mitä tahansa.

    • akka vaan

      sano suoraan, kiertelemättä, että kanit tapetaan koska ne ovat jääneet vaille hoitoa ja sairastuneet! Turha siinä on mitään hyssytellä ja kaunistella ja kasvattaa pojan koltiasista miehiäjotka ainakaan jättävät kesäkissoja mökeilleen ja hankkivat omille kersoilleen elikoita leluiksi!

    • nuijamuija

      PITÄISIN LOPETUSTA TEIDÄN TILANTEESSA AINOONA JÄRKEVÄNÄ VAIHTOEHTONA. 4 vuotiaat kanit on varsin vanhoja ja sairaat, heitteillejteyt elukat, parempi päästää pois kitumasta. (eikä enää lemmikkejä taloon)
      Niin lopetus maksaa jonkin verran, mutta vähemmän kuin eläinlääkärien palkkiot ja asianmukainen hoito useine klinikalla käynteineen. Kuka teistä siis hoitelisi kanielle silmätipat kun on jo pahaksi päästetty eikä ahjoissa hoitoon otettu?
      jos tiukkaa tekee, voi parit leffat jättää väliin ja sanoa pojille että eipä tipu uusia peleja vähään aikaan, menee kuukauden lelurahat kanien tappamiseen. tai sitten vasara kouraan ja luja isku päähän. Niin ja voihan sen raadon hyödyntään lihakeittoon. Hermeliinistä kun ei kunnon paistia saa. Niin tai eihän sairas kani kelpaa enää ruuaksi!

    • Teollisuudenlapset

      "nuijamuija", Olen samaa mieltä kanssasi, mutta on pakko viilata sitä kuinka sanoit neljävuotiaiden kanien olevan vanhoja.. tällöinhän kani on melkeempä parhaassa iässään. Oikein ruokittu-pidetty ja terve kani voi saavuttaa yli kymmenenvuoden iän.

    • Eutanasia.

      Ehdottomasti kannattaa lopettaa kanit. Ja ihan eläinlääkärillä. Ja se maksaa.
      Kun kerran on eläimet ottanut on kohtuullista, että tarjoat niille kivuttoman tavan päästä surkeudestaan pois. Äläkä ainakaan laita enää sairaita kanejasi kiertoon.

      Eutanasian hinta vaihtelee paljon saman kaupungin eläinlääkäreiden kesken. Hintaa nostaa se jos haluaa lemmikilleen erillisen polttohautauksen ja tuhkat itselleen. Halvinta on laittaa eläin menemään yhteispolttohautaukseen. Meidän sairaan kanin lopettaminen maksoi noin 60e.

      • Eutanasia.

        Korjaus vielä, että tottakai ruumiin voi ottaa myös kotiinsa, joka varmasti on halvin vaihtoehto.


    • äiti ja pojat

      Tämän viikon tiistaina kanimme pääsivät lopulta eläinten taivaaseen. Siellä niillä on nyt parempi olo....

      • Anonyymi

        Niin siinä käy kun hetken mielijohteesta lemmikkejä otetaan.


    • Muumienn

      ...

    • Yhdenkaninlopettanut

      Minä myös aikoinaan jouduin lopettamaan erään kaverin perheen kanin, vakavan suolitukoksen vuoksi. Ei paskat ulostunut enään kanista pihalle, niin kaveri päätti sitten että se pitää lopettaa Joten veimme kanin pihalle piiloon ladontaakse ja löin erittäin lujaa pajamoskalla kanin pääkallon murskaksi metallialasinta vasten. Kani kuoli välittömästi kertaiskusta ja eikä jäänyt kärsimään ja sen jälkeen kaivettiin lähimetsänreunaan monttu ja raato montuun, maatapäälle ja puuristi paikalleen.

      • Anonyymi

        Joo tässä edellä siis todellinen eläintenystävä esittäytyi. Mielelläni lopettaisin hänet samalla menetelmällä :(


      • Anonyymi

        Siinä varmaan soma siivo ollut. Kuinka varmistettu että kanin pää pysyy paikallaan? Tuurilla hoidettu selvästi, retostelevasta ulosannista päätellen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä varmaan soma siivo ollut. Kuinka varmistettu että kanin pää pysyy paikallaan? Tuurilla hoidettu selvästi, retostelevasta ulosannista päätellen.

        Suolitukosta olisi voinut sitäpaitsi hoitaa. Jos tulee sellainen vaiva kanille, heti kotikonstein hoitamaan parafiiniöljyllä. Tässä kaupungissa kani kuoli eläinsairaalassa pitkän odottelun seurauksena. Edes ensiapuohjetta ei kiireiset hoitajat antaneet omistajalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1914
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1756
    7. 124
      1722
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe