FH Mitsu

Toinen Mitsu

Vanha FA mitsu hajos ja nyt on hommattu uusi Mitsu FH 25 talon seinälle. Hintaa tuli 1750 euroa asennettuna. Ulkonäkö on hiukka ruman oloinen. Viikkoajastus on tässä mukava lisuke. Äänitaso on 1 puhalluksella ja vielä 2 tasolla jotenkin siedettävä, mutta 3 puhallus ja siitä ylöspäin alkaa olla äänellisesti liian kovia asuinympäristöön. Eikö Mitsulla näitä vielä osata suunnitella hiljaisemmaksi? Uutuutena puhalluksen suuntaus on mahdollista nyt jakaa pystysuunnassa 2:een eri osaan mikäli halutaan sitä jakaa. Taitaa olla markinamiehet liikaa hypettäneet Mitsubishiä ei tämä mikään ihmeellinen laite ole ja sisäyksikön melusta annan ison miinuksen. Hankinta on nyt kuitenkin tehty ja tällä sitten mennään talvea kohti. Toivottavasti on pitkäikäinen hankinta.

100

18935

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Made in Thaikku

      Mitsubishi on Suomessa aina ollut yli markkinoitu ja nykyisin vielä Thaimaassa halvalla kyhäilty laitos. Ei voi paljoa odottaa!

      • Made in Finland

        Kaikki elektroniikka ja muu kulutustuote tuotetaan halvimmassa mahdollisessa tuotantolaitoksessa. Laatua ei todellakaan mitata sillä enää tänä päivänä sen perusteella missä ne valmistetaan :D Ehkä vielä 25v sitten oli vielä näin.


    • Vatanen V.

      Mistäs oot Mitsun hommannut, kun pumput tulivat vasta tänään 13.9 maahantuojalle ja jakelu alkaa maanantaina. Taitaa olla PROVO!

      • putkari.

        Elokuussa oli jo mahdollisuus tutustua uuteen Mitsun FH-malliin. Hiljaisempi se oli kuin aikaisempi FD-malli. Ruotsin mainos lupaa copin pysyvän samana -15 asteeseen saakka?


      • Lämpöt...

        Tietääkseni Mitsubishejä on myyty jo useampi kuukausi ainakin parissa kolmessa liikkeessä suomenmaalla. mm. lännen lämpöt....


      • Mårtens
        Lämpöt... kirjoitti:

        Tietääkseni Mitsubishejä on myyty jo useampi kuukausi ainakin parissa kolmessa liikkeessä suomenmaalla. mm. lännen lämpöt....

        Mistä lie hommattu? Kannattaa tarkistaa maahantuoja.


    • Asentelija ukkeli

      Virosta uittavat pimeesti. Olin myös elokuussa scanon päivillä uutuuteen tutustumassa. Hivenen hiljaisempi se oli kuin FD ,mutta ei kuitenkaan lähellekkään yhtä hiljainen kuin esim Hitachi. Ulkonäkö jakoi hivenen mielipidettä ,mutta ei omaanmakuun mikään rumiluskaan ollut. Minimiantoakin oli pikkusen saatu tiputettua. Ensiviikolla pitäis tulla tännekin muutama kappale FH:ta tyrkylle.

      • Vaippala T

        Viron pumpuilla ei taida takuuta olla?


    • 5-4

      Viron pumpuilla ei taida takuuta olla?

      eipä taida olla,,,,,, mut ei virossa taideta pumppuja tehtämänkään

      • Kullero H.

        Ei tehdä suomessakaan, mutta silti niihin saa takuut ja varaosat myös, jos tarvitaan.


    • ei meirän seinään

      Poikkettiin paikallisessa liikkeessä katsomassa Mitsun FH:ta jossa sisäyksikkö oli tullut näytille. Oli sivu proviili niin kamalannäköinen "ruma" että emäntä sanoi jyrkän ei kyseiselle laatikolle. Menee pumpun valinta nyt uusiin mietintöihin. Leveys oli myös kasvanut FD malliin noin 15 senttiä.

      • Karmea kapistus

        Mahdottoman kokoinen ja näköinen on. Ei ole todellista ,että joku haluaa jotain tälläistä kotionsa seinälleen. Itse nauroin kippurassa kun FH:n näin livenä. Järkyttävä kertakaikkiaan!


    • Pettynyt Mitsuun

      Sisäyksikkö pitää ihmeellistä rutinaa ja naksutusta vähänväliä onko muilla FH:n käyttäjillä samanlaista ongelmaa? Laite pariviikkoa sitten asennettu joten takuuta on. Soitettuani myyjälle hän kommentoi ,että rutina kuuluu tähän uuteen FH malliin eli on uuden Mitsun ominaisuus! Neuvoi vaan ottamaan i-see toiminnon pois päältä ,että rutina pienenee.

    • äänekäs FH25

      Samanlailla pitää ääntä FH täälläkin. Yöllä on makuuhuoneen ovet laitettava kiinni tai laite pysäytettävä mikäli meinaa nukkua. Mainostetaan hiljaisena ,mutta käytännössä totuus on toinen se on tullut ilmi.

      • mattimeikämanne

        jaa, kappas meitin pansussa vm03-04 sama rutina kun siivet hakee kylmintä nurkkaa, laittakaa nee siivet manuaalille niin loppuu hellasärö...


    • Hiachi hippi

      Ei mitään Mitsuja...Hitachi SX25 sen olla pitää!

    • toisen valinnut

      Mikset ostanut Mitsubishi srk-sa mallia. Se on aivan toisen tehtaan tuote ja on todella hyvä. Uusin äskettäin ilmalämpöpumpun ja myyjän mukaan Electric tuotteita mainostetaan kovasti, mutta eivät ole samaa luokkaa kuin Heavy Industries tuotteet. Nimi vaan on sama, koska Japanissa on lukuisa määrä Mitsubishi nimisiä tehtaita autoista käsityökaluihin.

      Tämä on tosi hiljainen ja tehokas.

    • TMA-karkaa??

      Siis uusitteko te näitä 'sähkönsäästäjiä' kuinka usein??? Tuommonen 1800 juuroa on aika paljon rahaa, esimerkiksi omassa talossani sillä saa vuoden kaikki sähköt.

      Jos ajatellaan ILP säästöpotentiaalia, niin uusimistahdista päätelleen takaisinmaksuaika on ääretön? Ei siis mitään järkeä???

      Ja älkää nyt yrittäkö perustella kesän 'mukavuudella', viime kesänäkin oli tasan YKSI hellepäivä ja ei mitään tarvetta viilennyksiin.

      • mattimeikämanne

        jaa, no 2003 ostettu ja asennettu pansu toimii kuin uutena. -20c jälkeen ei vain tuota enää mitään, mutta näillä keleillä todellinen coppi lienee 2,5-3 (scanofficen sivulta katsottuna). maksoi 2003 loppuvuodesta asennettuna telineineen n.1400€.
        hirsimökissä ehdoton kapistus, pysyy mökki kuivana (ennen patterit 1kw ja 1,5kw /kpl läpipaskot pölyn-nostattajat ja nykyään 700w öljytäytteiset).
        en tiedä takaisinmaksusta, mutta vuoden sähkölasku on mökillä puolittunut.


      • toisen valinnut

        Ostin ensimmäisen 2000 luvun alussa. Öljyn kulutus putos 1000 l (nykyhinnoilla 1100 e). Pumppu maksoi silloin asennettuna 800 e. Pidän kiertoveden lämpötilan patterissa 25 asteessa. Sähkön kulutus nousi nykyhinnoilla 150-200 e. Nämä nykyiset laitteet on silloisia huomattavasti tehokkaampia ja esim. tämä pumppu, jonka nyt hankin, toimii vielä 22 asteessa. Talon asuinala on 120 m2 yhdessä kerroksessa.


    • yönsä valvonut

      I-seen pois päältä otto puolitti sen jatkuvan murinan. FH pitää kuitenkin vielä vähänväliä murinaa ja silloin tällöin terävää napsutusta. Älkää laittako missääntapauksessa lähelle makuuhuoneita Mitsubishi FH pumppuja ellette halua valvoa.!

      • Surullista

        Mitsubishi lämpöpumput on Suomessa täysin ylimarkkinoituja härpäkeitä jotka valmistetaan Thaimaassa. Laatu on surullisen kaukana vanhoista Japsi Mitsuista.


    • Äänekkäin mitsu FH

      Varokaa tätä Mitsubishi electric FH35 pumppua! Mainostetaan markkinoiden hiljaisimpana totuus on kuitenkin aivan toinen. Hirveän kuuloista surinaa ja napsutusta jatkuvasti. Myyntimiehet vain levittelevät käsiään ja sanovat sen kuuluvan asiaan. Sanoisin laitteen olevan kokonaisuutena sisäyksikön ääneltään reilu puolet suurempi kaikkine ihmeellisine äänineen. En suosittele kenellekkään hiljaista haluavalle.

      • puhaltelija FD 25

        Eihän Mitsubishi ole ollut ikinään lähellekkään hiljaisimpiä vaikka näin virheellisesti mainostetaan. Meillä FD ja tavanomaisessa käytössä esim. 3 puhallus on todella häiritsevä ja 2 on siinä ja siinä. 4 puhallusta ei voi käyttää mikäli joku on kotona.


      • Vantaan ykköslämpö

        Älä osta mitsubichi fh-35 pumppua. Meillä ollut 1 kk käytössä, asentajat käyneet jo 2 kertaa korjaamassa. Sisäyksikkö pitää pauketta ja naksutusta ja meille myytiin tämä markkinoiden hiljaisimpana.

        Valheellisen myynnin perusteella lähdetään selvittelemään kaupan purkua. Maahantuoja scanoffice ei kommentoi mitään vaikka edelleen mainostaa virheellisesti markkinoiden hiljaisimpana.


    • ilppi1

      Mitsuja ittekkin tässä ihmetellyt, mutta tosiaan kaipaisi hiljaisen ilpin. Oisko ehdotuksia mitä pumppuja kannattaisi tutkia tarkemmin?

      • puhaltelija FD 25

        Joku muu kuin Mitsubishi , jos hiljainen ääni on valintaperuste!


      • jussi392

        Mitsubishi LN 35 on oikea mölytoosa ja sulatus todella meluisa.


    • Onko sontapuhetta?

      Mielenkiintoista keskustelua.... Kuitenkin pahasti siltä näyttää et toi mitsu electric FD-FH on kuitenkin siinä 3 tasolla jo huomattavasti hiljaisempui ku Hitachi SX25 ja kaiken lisäx Hitachista ei löydy edes VTT.n testejä. Löytyy kyl ns.ruotsin VTT.n (SP) tekemä testi. Sanotaan et "ruotsin VTT", mut on kuitenkin yksityinen firma ja itse en ainakaan luota sen testeihin sen enempää, kuin suomalaisen vastaavan, TM Rakennusmaailman tuloksiin!! Jos laite on oikeasti hyvä niin miksi ei teetä VTT.n testejä? Ja jos ei ole maahantuojalla vara teettää testejä, onko sillä varaa vastata mahdollisiin takuu ongelmiin? Satuin näkemään yhden myyntimiehen kansiosta listan pumppumyynnistä suomessa, pyynöstä sain katsoa tarkemmin: Suomessa myytiin 2011 n.55500kpl ilmalämpöpumppuja, niistä Mitsu elctricin osuus oli yli 29000 kpl, panasonicin vajaa 9000 kpl ja toshiban vajaa 8000 kpl. Loput vajaa 10000 konetta jakautuu noin kymmenelle eri merkille. Ehkä kuitenkin tuollainen tilastokin kertoo jotain...

      • FD 25

        En noista VTT:n tai SP:n testeistä tiedä mitään eikä myynti tai markkinointi tilastot vaikuta ,mutta käytännössä meillä kotona on Mitsubishi FD 25 ja työkaverilla on Hitachi 25 malli. Ykkös puhalluksella molemmat ovat hiljaisia ,mutta totuus tulee ilmi kun laitetaan 2 tai 3 puhallus jolloin Mitsu on selvästi äänekkäämpi sisäyksikön suhteen. Samoin ulkoyksikkö on ääneltään Hitachissa vähintään puolta hiljaisempi pakkasella. Meillä kuuluu makuuhuoneen ulkoseinän takaa Mitsun murina vaikka mylly on kiinnitetty erillislaatalle valetulla maatelineellä. Tämä on useamman ihmisen toteama ja olen samaa mieltä ,että Hitachi on huomattavasti hiljaisempi normaali käytössä kuin Mitsubishi FD 25. Muuten Mitsu on toiminut asiallisesti vaikkakin siinä tuntuu olevan ongelmia lämpöisemmillä kuin -5 asteen kelien katkokäynnin ja sen takia hyötysuhteen heikkouden kanssa. Pääsee toimimaan paremmin vasta kylmemmillä keleillä. Tällä nyt kuitenkin mennään.


      • Volvo v70 awd
        FD 25 kirjoitti:

        En noista VTT:n tai SP:n testeistä tiedä mitään eikä myynti tai markkinointi tilastot vaikuta ,mutta käytännössä meillä kotona on Mitsubishi FD 25 ja työkaverilla on Hitachi 25 malli. Ykkös puhalluksella molemmat ovat hiljaisia ,mutta totuus tulee ilmi kun laitetaan 2 tai 3 puhallus jolloin Mitsu on selvästi äänekkäämpi sisäyksikön suhteen. Samoin ulkoyksikkö on ääneltään Hitachissa vähintään puolta hiljaisempi pakkasella. Meillä kuuluu makuuhuoneen ulkoseinän takaa Mitsun murina vaikka mylly on kiinnitetty erillislaatalle valetulla maatelineellä. Tämä on useamman ihmisen toteama ja olen samaa mieltä ,että Hitachi on huomattavasti hiljaisempi normaali käytössä kuin Mitsubishi FD 25. Muuten Mitsu on toiminut asiallisesti vaikkakin siinä tuntuu olevan ongelmia lämpöisemmillä kuin -5 asteen kelien katkokäynnin ja sen takia hyötysuhteen heikkouden kanssa. Pääsee toimimaan paremmin vasta kylmemmillä keleillä. Tällä nyt kuitenkin mennään.

        Ostetuimmat autot Skoda octavia ,Nissan Qashqai ,VW golf. Ei näy Lexusta eikä Mersua kärkisijoilla. Sama asia lämpöpumpuissa kuin missä tahansa. Perusmassa ostaa peruskauraa, eikä välttämättä ne parhaat laitteet ja hivenen arvokkaammat hallitse markkinoita.


      • Kirigamine huutaa

        Mitsubishi FD 35 on ollut n. 2 vuotta käytössä ja sanon sen olevan todella kovaääninen 2-3-4 puhalluksilla. 1 puhallus on se ainoa hiljainen vaihtoehto ja muut vaihtoehdot ovat äänekkäitä. Valheellista markinointia väittää Mitsubishiä hiljaiseksi.


    • TM-RM lukija

      Tekniikanmaailma/rakennusmaailma mittasi sisäyksiköt joista Mitsubishi FD35VAH (55DB) joka on toiseksi suurin mitä on ikinään mitattu Technibelin (57DB) jälkeen. Joten Mitsubishi ei ole äänekkäin vaan toiseksi äänekkäin markkinoilla olevista pumpuista! Toisin kun Hitachi 25sx8 taas oli poikkeuksellisen ja esimerkillisen hiljainen testaajien mukaan! Näin siis kertoo TM/Rakennusmaailma.

    • elektris

      Lukekaapa vtt:n testi niin ei tarvitse narista joutavia. On vain yksi MITSU

      • Steebeli

        Mitsun maahantuojan tilaama testi VTT:ltä. Ei vakuuta! SP mikä testaa puolueettomasti on todennut Mitsun tosiaan olevan keskitasoa tai vähän sen yläpuolella. Valitettavasti todellinen energia säästö jää Mitsulla pienemmäksi ,kun monella muulla. Myös Ruotsin vakuutusyhtiöiden pumppu tilastot näyttävät todellisuudessa Mitsuissa olleen keskimääräistä enemmän vikoja. Eli Mitsubishiä vois verrata esim perus Golfiin. Ei ihmeellinen ,mutta paljon myyty ja ylimarkkinoitu sekä ylihinnoiteltu.


      • L ja G
        Steebeli kirjoitti:

        Mitsun maahantuojan tilaama testi VTT:ltä. Ei vakuuta! SP mikä testaa puolueettomasti on todennut Mitsun tosiaan olevan keskitasoa tai vähän sen yläpuolella. Valitettavasti todellinen energia säästö jää Mitsulla pienemmäksi ,kun monella muulla. Myös Ruotsin vakuutusyhtiöiden pumppu tilastot näyttävät todellisuudessa Mitsuissa olleen keskimääräistä enemmän vikoja. Eli Mitsubishiä vois verrata esim perus Golfiin. Ei ihmeellinen ,mutta paljon myyty ja ylimarkkinoitu sekä ylihinnoiteltu.

        TM/Rakennusmaailman viimeisin testi missä Mitsubishi Electric on ollut. Sijoitus oli sillä 3.viimeinen. Huonompia olivat ainoastaan LG ja Samsung. Mitsubishi Heavy oli huomattavasti parempi kuin Mitubishi Electric. Toshiba ja Panasonic sekä edellisen testin voittaja vertailuna mukana ollut Hitachi eroittuivat paremmuudellaan selkeästi muusta porukasta. Se on tietty ilkeää lukea näin merkkiuskollisena ,että oma LG ei pärjännyt testissä. Toisinpäin ajatellen samoihin päästiin pisteissä kuin naapuri Mitubishi Electricillään vaikka häntäpäässä oltiin testissä.


      • Uutta teknn
        L ja G kirjoitti:

        TM/Rakennusmaailman viimeisin testi missä Mitsubishi Electric on ollut. Sijoitus oli sillä 3.viimeinen. Huonompia olivat ainoastaan LG ja Samsung. Mitsubishi Heavy oli huomattavasti parempi kuin Mitubishi Electric. Toshiba ja Panasonic sekä edellisen testin voittaja vertailuna mukana ollut Hitachi eroittuivat paremmuudellaan selkeästi muusta porukasta. Se on tietty ilkeää lukea näin merkkiuskollisena ,että oma LG ei pärjännyt testissä. Toisinpäin ajatellen samoihin päästiin pisteissä kuin naapuri Mitubishi Electricillään vaikka häntäpäässä oltiin testissä.

        Vanha testi ja uudet mallit tulleet tänä vuonna. Ei kannata enää tuohon testiin luottaa. Lämpöpumpputekniikka menee tosi isoin harrppauksin koko ajan eteenpäin.


      • Luetun ymmärtäminen
        Uutta teknn kirjoitti:

        Vanha testi ja uudet mallit tulleet tänä vuonna. Ei kannata enää tuohon testiin luottaa. Lämpöpumpputekniikka menee tosi isoin harrppauksin koko ajan eteenpäin.

        S on kuitenkin uusin puolueeton testi missä Mitsubishi on ollut mukana. Esim. nykyinen EF ja SF on hyvinkin samaa kaliberia testissä olleen kanssa.


    • mikä ongelma

      Mistä asioista ne heikot pisteet mahtoivat tulla siinä mitsuissa, kiinostais tietää.

      mistä voi lukea testin ?

      • Lukija

        Katso Tekniikanmaailman RM testistä. Sieltä löytyy kyseinen pumppu testi.


      • Mitsubishi rules
        Lukija kirjoitti:

        Katso Tekniikanmaailman RM testistä. Sieltä löytyy kyseinen pumppu testi.

        Mitsubishi electric sai 7.4 pistettä ja LG muuten sai 6.7 pistettä joten oli Mitsu parempi kuin LG. Myös IVT sai 7.4 pistettä. Alla lehdestä lainattua.

        MITSUBISHI Electricin energiatehokkuus on koko
        mittausalueella hyvällä tasolla. Huippua lähentelevä
        suoritus löytyy vain 7 asteen kohdalta, jossa COP
        arvo on 5,54. Lämmitysteho jää harmittavasti vain
        tyydyttävälle tasolle. Jäähdyttimenä Mitsu E on täs-
        sä joukossa hyvä ja energiatehokas peli.
        Sisäyksikössä on viisi puhallinnopeutta ja tarvitta-
        essa puhalluksen saa hiljaiseksi. Ulkoyksikkö käy erit-
        täin tasaisesti ja hiljaisesti. Osatehotesteissä asetettu
        lämpötila löytyi helposti. Täydellä teholla oli kahdek-
        san minuutin pituisia sulatusjaksoja kaikissa lämpö-
        tiloissa sekä Mitsubishi E:lle ominaisia yhden minuu-
        tin testijaksoja säännöllisesti. Yhtenäiset käyntijak-
        sot olivat pituudeltaan 32 minuutista kahteen tun-
        tiin, ja niiden aikana laitteen käynti oli vaihtelevaa.
        Mitsubishi E:n kauko-ohjain on kookas. Siinä ovat
        suuret näppäimet sekä kannessa että liukukannen
        alla. Näyttö on kookas ja symbolit selkeät sekä ym-
        märrettävät. Mitsubishi E:ssä on 10 asteen ylläpi-
        tolämpötoiminto.
        Laskennallisesti saavutettava energiansäästö on
        keskitasoa tai sen alapuolella.


      • tarkennusta
        Mitsubishi rules kirjoitti:

        Mitsubishi electric sai 7.4 pistettä ja LG muuten sai 6.7 pistettä joten oli Mitsu parempi kuin LG. Myös IVT sai 7.4 pistettä. Alla lehdestä lainattua.

        MITSUBISHI Electricin energiatehokkuus on koko
        mittausalueella hyvällä tasolla. Huippua lähentelevä
        suoritus löytyy vain 7 asteen kohdalta, jossa COP
        arvo on 5,54. Lämmitysteho jää harmittavasti vain
        tyydyttävälle tasolle. Jäähdyttimenä Mitsu E on täs-
        sä joukossa hyvä ja energiatehokas peli.
        Sisäyksikössä on viisi puhallinnopeutta ja tarvitta-
        essa puhalluksen saa hiljaiseksi. Ulkoyksikkö käy erit-
        täin tasaisesti ja hiljaisesti. Osatehotesteissä asetettu
        lämpötila löytyi helposti. Täydellä teholla oli kahdek-
        san minuutin pituisia sulatusjaksoja kaikissa lämpö-
        tiloissa sekä Mitsubishi E:lle ominaisia yhden minuu-
        tin testijaksoja säännöllisesti. Yhtenäiset käyntijak-
        sot olivat pituudeltaan 32 minuutista kahteen tun-
        tiin, ja niiden aikana laitteen käynti oli vaihtelevaa.
        Mitsubishi E:n kauko-ohjain on kookas. Siinä ovat
        suuret näppäimet sekä kannessa että liukukannen
        alla. Näyttö on kookas ja symbolit selkeät sekä ym-
        märrettävät. Mitsubishi E:ssä on 10 asteen ylläpi-
        tolämpötoiminto.
        Laskennallisesti saavutettava energiansäästö on
        keskitasoa tai sen alapuolella.

        Toinen mitsu oli sitten testin hiljaisin malli keskiarvoltaan, min 38db ja maks 43db, kun osalla pumpuista jo min oli yli 40db. Testivoittaja Toshiballa arvot 40db ja 52db. Malli Mitsubishi Heavy Industries, "Sisäyksikön käyntiääni on erittäin hiljainen kaikilla puhallustehoilla. Ulkoyksikön ääni on hiljainen ja käynti värinätöntä."

        Coppi 7 yli viisi, aika ympäripyöreä oli tuo vastaus loppuarvostelussa. Ja niistä käyristä ei tarkkaa lukemaa ote selville erkkikään ;) Loppuarvosana 7,9

        Tuosta löytyy koko testi http://www.ilmalampopumput.fi/files/rakennusmaailma-ilp-testi.pdf


    • desin peli tai kahde

      Eiköhän se nyt lien eselvää, ettei voimakasta puhallusta saa aikaan äänettömästi muuten kuin todella isokokoisella puhaltimella, ja se taas harvemmin mahtuu pieneen sisälootaan, eli olisko nää puhallinäänijutut vähäsen sellaisia marginaalisia juttuja.

      Eli kiinnostaisi tietää mihin perustuvat äänettömät puhaltimet joita tuntuu muutamilla olevan.

    • totuude torvi

      Hiljane on tehoto

    • Mitsu FD 35

      Puhallettaessa kovaa kuuluu aina ääntä! Toiset voivat olla vähän paremmin vaimennettuja ja puhaltimen sekä kotelon muoto ym voi vaikuttaa jonkin verta asiaan. Mutta äänetöntä ei ole ,jos täysillä puhalletaan. Sitten nämä nirskumiset ,surinat ym muut napsumiset voivat olla paljon ärsyttävämpiä kuin tasainen puhallus. Esim Mitsun FD malleissa tuttu jatkuva katkokäynti ja pakkasilla napsuminen itseä ainakin enemmän ärsyttää kuin puhallus.

    • napsuva eukko

      MInusta monessa huushollissa on se emäntä paljon äänekkäämpi.

      eikä siihen tehoa kaukosäädinkään, ainakaan nuo pienet kapulat.

    • 2 pumppua

      Lämpö/ Jäähdytys ei leviä kovin pitkälle oikeassa elämässä ellei puhallus ole vähintään 3:lla . Sisäyksikön hyvä sijoituspaikka lienee tärkeimpiä asioita lämpöpumpun hankinnassa. Tämä vaikuttaa eniten lämmön/kylmän jakoon ja myös tarvittavaan puhalluksenmäärään. kapea eteisen peränurkka ei välttämättä ole paraspaikka tässämielessä vaikka moni näin aina puhuu.

    • säkillä lämpöä

      No eiköps se olisi se suurin mahdollinen yhtenäinen tila, ja mieluusti puhallussuuntaan pitkänomainen.

      siinä se, ei siinä kovin montaa kriteeriä ole.

      ja puhallusta voikierrättää pitkin seiniä ja niin ettei tukk apölise istujilla tai kukat heilu eestaa.

      eikä sitä lämpöä ole pakko sillä voimapuhalluksella siirtää perinurkkaan, kyllä se leviää ja tasaantuu jos sitä yleensä huoneeseen tulee.

    • Innova H121N

      Kannattaa tsekata ja käyttää myös talon omaa ilmastointia hyväkseen mikäli mahdollista. Se liikuttaa mukavasti ilmaa luonnostaan. Juu mahdollisimman isoon yhtenäiseen tilaan noin yleisesti. Eikä takan viereen .Oikeat ammattilaiset osaavat kyllä katsoa mihin kannattaa laittaa. Kuitenkin niin ettei aina nopeat kaupat ja helppoasennus ole lähtökohtana. Myös laite mitoitus on tärkeää. Muuten voi olla ,että puhti loppuu äkkiä kesken tai sitten mennään pitkälle pakkasiin jatkuvaa katkokäyntiä mikäli tulee liian tehokas otettua. Sopiva mylly oikeeseen paikkaan! Näin saadaan homma toimiin ja säästöä aikaan.

    • Jurnuttava

      Seinällä on Mitsubishi FH35. Häiritsevin ääni jäähdytyskäytössä ,kun puhallus on 2 asennossa niin lämpösensorin liikkuminen pitää jatkuvaa jurnutusta. Myös se mietityttää miksi ulkoyksikön puhallin pyörii vaikka kompressori ei käy. Onko tämä vika vai huono ominaisuus FH35:ssä.

    • Pettynyt 5

      FH-mitsubishi täysi pommi.
      Laitatin ja otatin pois ja vaihdoin mitsubishiheavyn pumpun tuon FH:n tilalle. Jouduin ensimmäisen kerran elämässäni uhkaamaan kuluttaja-asiamiehellä kun asennusliike ei millään meinannut ruveta purkamaan kauppaa. Kun asentaja asensi koneen huomattiin heti kun testiajoa ajettiin koneen kova terävä puhallus ääni, on kuulemma ominaisuus ja valituksia on muualtakin tullut. Kun katsotaan miten kaupataan hiljaiseksi tuota FH-pumppua niin asiakkaita huijataan oikein urakalla, itselläni on pakko pitää puhallus kolmosella kun on hieman sokkeloinen talo muuten ilma ei leviä kunnolla. Soitto Kataikko Oy:lle josta ystävällinen naisääni kertoi minun olevan oikeassa ja paljon on tullut valituksia puhallus äänestä sekä sisäyksikön kovasta napseesta sulatuksen aikana, ne jotka laitattavat koneensa nyt ja tuota sulatusta kun ei vielä tarvita tulevat yllättymään ensi talvena ja silloin on myöhäistä alkaa vaatimaan kaupan purkua. Laittakaa mikä muu merkki hyvänsä niin ette tule pettymään.

      • Epäasiallista jooo

        Täyttä potaskaa kirjoitat ja taidat olla vain kataikon edustaja. Mitsuja on monia ja FH on sitä edistyksellisempää... Minulla 35 laite ja erittäin tyytyväinen olen ollut. Tuo toisen mitsun kehuminen on vain edustajan työtä.


      • niilo narsisti

        Höpöhöpö kaikkea sitä talloo palloa huh!

        tuollaiset asiakkaat pitää oppia seulomaan pois ennen asennuksia!


    • Mitsua hankkimassa..

      Aika kovaa tekstiä Suomen myydyimmän merkin laitteista. En ihan heti usko tämän ketjun puolueettomuuteen

    • Järkeä peliin..

      Mitä isompi sisäyksikkö on, niin sitä parempilaite...
      iso yksikkömyös suodattaa ja puhdistaa sisäilmaan paremmin, Järkikin sen sanoo.

      • hit.achi.

        Unohtakaa mitsut! Nyt saa ehkä parasta ilmalämpöpumppua, mitä koskaan on suomessa myyty, todella edullisesti. Malli on tietenkin HITACHI. SX18 1200€ ja SX25 50€ enemmän. Myynti jälleenmyyjät kautta suomen.


    • höh sano

      Miten se nyt voi olla mahdolista että parempi laite olisikin huonompi laite ?Eikö siellä tehtaassa osata kuunnellaja vertailla, tuntuu hölmöltä että huononnetaan kun tehdään uusia malleja ihan tuotantoon asti pöh.

      j a mikä ihme siinä sitten ääntää ja siinä instriamallissa ei äännä, ei kai tällainennyt mitään rakettitiedettä ole!

      jokainen joka omistaa ajokortin, osaisi tehdä optimoidun puhaltimen vaikka väkisin !

    • Suriseva jäähdytys

      Kesällä hommattiin FH25 ja käyttökokemusta on ollut lähinnä jäähdytyksestä ja muutamana päivänä pienestä lämmityksestä. Ärsyttävää ääntä pitää luukkujen liikkuminen vähänväliä joka aiheuttaa ihmeellistä surinaa. Ulkoyksikön ropellin jatkuva pyöriminen ketuttaa, vanhassa Panassa ulkoyksikön ropelli sammui välillä.

    • Hiljaisia ovat

      Kun katselee noiden ilmalämpöpumppujen teksisiä tietoja, niin ei niissä ole juuri mitään eroja äänitasoissa.

      • todelliset tiedot

        Ei valmistajan mukaan ,mutta puolueeton TM testi kertoi Mitsubishi FD:n olleen todella äänekäs. Tähän vielä lisäten napsumiset ,narinat ja läppien surinat Mitsun osalta.


      • Mitsu jyrää
        todelliset tiedot kirjoitti:

        Ei valmistajan mukaan ,mutta puolueeton TM testi kertoi Mitsubishi FD:n olleen todella äänekäs. Tähän vielä lisäten napsumiset ,narinat ja läppien surinat Mitsun osalta.

        Tuo TM testi on parin vuoden takaa ja siinä on vanha mitsun malli. Tänä vuonna on tullut mitsulle uudet FH mallit. Uusi testi siis pitäisi taas tehdä,niin kuin tehdään joka vuosi esim.autonrenkaille.
        Minulla on seinällä tuo LH35 malli ja sen äänitaso on todella pieni,eikkäsiitä kuulu mitään napsumisia.


      • Kirigamine35
        Mitsu jyrää kirjoitti:

        Tuo TM testi on parin vuoden takaa ja siinä on vanha mitsun malli. Tänä vuonna on tullut mitsulle uudet FH mallit. Uusi testi siis pitäisi taas tehdä,niin kuin tehdään joka vuosi esim.autonrenkaille.
        Minulla on seinällä tuo LH35 malli ja sen äänitaso on todella pieni,eikkäsiitä kuulu mitään napsumisia.

        Odottappas kun talvi saapuu niin napsumiset alkaa tulla esiin.


      • Puolueellinen
        todelliset tiedot kirjoitti:

        Ei valmistajan mukaan ,mutta puolueeton TM testi kertoi Mitsubishi FD:n olleen todella äänekäs. Tähän vielä lisäten napsumiset ,narinat ja läppien surinat Mitsun osalta.

        Luuletko tosiaan, että joku TM:n testi on puolueeton.


    • Luukunliikuttaja

      Minkä hiton takia niitä luukkuja täytyy pitää liikkeessä ?

    • Sakke J

      Mainosmiesten kikkailua myydä heiluvat luukut mistä ei tule mitään muuta kuin ääni saastetta ja huonontaa ilmanliikkumista huoneessa. Luukkujen liikkeen saa kytkettyä pois päältä ja se kannattaa niin jurnutus loppuu ja ilma leviää huomattavasti paremmin oikein haetulla kiinteällä puhallus suuntauksella koko asuntoon eikä pelkästään yhteen huoneeseen niinkuin liikkuvien luukkujen kanssa. Jossain porras asennus kompromisseissä voi jotain saada aikaan luukuilla ,mutta muuten aina kiinteä puhallus suunta on parempi ,jos haluaa koko kämpän lämmittää tai jäähdyttää.

    • Ilppaanen

      Näinhän se menee, samoin pois kaikki automaattiasennot sekä Isee sensorit juristamasta yms. härpäkkeet. Haet isellesi parhaiten sopivat suunnat ja nopeudet ja voit unohtaa sen laitteen jatkuvan räpläämisen. Pitäisi sitä olla muutakin tekemistä kun koko ajan vahtia sitä pumppua.

    • lukekaa ohjeet edes

      Niinpäs, suurinta ääntä pitävät osaamattomat käyttäjät !

      • Valitettavaa

        Näin on! Huomataan se asia ,että Mitsussa ei kannata pitää mitään sensoreita jurnuttamassa ,vaikka asiakkaalle myydään nimenomaan läppien ja surkeiden sensoreiden avulla laitetta aina ensimmäisenä. Asiakas ei voi tietää ,että näitä ei saa käyttää ollenkaan mikäli meinaa pumpulla lämmittää normaali olosuhteissa.


      • Yöllä -3 pakkasta
        Valitettavaa kirjoitti:

        Näin on! Huomataan se asia ,että Mitsussa ei kannata pitää mitään sensoreita jurnuttamassa ,vaikka asiakkaalle myydään nimenomaan läppien ja surkeiden sensoreiden avulla laitetta aina ensimmäisenä. Asiakas ei voi tietää ,että näitä ei saa käyttää ollenkaan mikäli meinaa pumpulla lämmittää normaali olosuhteissa.

        FH25 ollut seinässä muutaman viikon ja viime yönnä heräsin kun ensimmäisen kerran meni sulatus päälle. Kohtapa kovaäänistä kurlahtelua, kennon lämpölaajenemisesta aiheutuvaa napsetta muovikopasta ja kohinaa. Jos tuo peli jatkuu kun pakkaset tulee niin on pakko laittaa laite yöksi vain puhallukselle. Tiesin nämä äänijutut kun luin tämän viestiketjun aikoinaan mutta siitä huolimatta hommasin ko. laitteen, laitoin vaakakuppiin enemmän muita ominaisuuksia. Laite on oleskelutiloista sen verran kaukana että voi olla 3-puhalluksellakin ilman kummempaa melusaastetta. En todellakaan suosittele makkarin lähelle sisäyksikköä!


    • Möly toosa

      Samoin hankintaa tehtäessä tiesin ,mutta jotenkin mainosten usvassa menin FH:N ostamaan vaikka paikallinen asentaja suosittelikin enemmän kahta muuta laitetta silloin jos hiljaista haluaa. No tähän päädyttiin ja muovin napsuntaa sekä korahtelua ei voi välttää lisäksi nämä moottorin jatkuvat surinat mitkä sain kylläkin otettua onneksi pois päältä. Itse petyin FH:ssa sen surkeaan puhallus kulmaan vaikka sitä mainostettiin ,että toimii portaikossa. Laite ei todellisuudessa puhalla lähellekkään suoraan eteen päin saati sitten ylöspäin. Mainonnan vipuun menin ,mutta sen sanon että Mitsun sisälaitetta ei lähellekkään oleskelu paikkoja eikä makuuhuonetta kannata sijoittaa! ja liikkuvilla läpillä ei tee mitään ellei halua vibraattoria kuunnella. Läppien liikkeen saa onneksi pysäytettyä ja silmän pois päältä.

    • naks klops

      No mutta onkohan suomalaisilla vähän liian erakomaiset vaatimukset, kun tuolla muualla mailmalla on muitakin ihmisiä ja meteliä kaikennimistä yötä päiää, niin täällä kitistään yhtenään jostain teknisen laitteen luonnollisista äänistä !?

      Miten kestätte muita talouskoneiden ääniä, vai ovatko ne ohan satahiljaisia !

      • hups hurinaa

        Kodinkoneet ääntävät vaan hetken tarvittaessa, tuo meluaa 24 tuntia päivässä. Meillä muuten maaseudun rauha!


      • > Miten kestätte muita talouskoneiden ääniä, vai ovatko ne ohan satahiljaisia !

        Pidän pääsääntöisesti yöt poissa päältä noita muita talouskoneita. Kylppärissä joskus pesukone käynnistyy aamuyöstä, mutta se ei haittaa (hyvin eristetty tila).

        Jääkaappi on kovaäänisin yöllä päällä olevista koneista. Otin kyllä suurin piirtein markkinoiden hiljaisimman kompressorikoneen. En ole katunut...

        Ilppiä ei päällä voi pitää. Tasainen ääni ei haittaisi, mutta kun tuo on melkein äänetön suuren osan ajasta, niin satunnaiset napsahtelut ja korinat ovat suhteessa turhan kovia. Pitäisi nukkua makkarin ovi kiinni (sopisi minulle, muttei vaimolle).


      • Joku vaan
        The_Rat kirjoitti:

        > Miten kestätte muita talouskoneiden ääniä, vai ovatko ne ohan satahiljaisia !

        Pidän pääsääntöisesti yöt poissa päältä noita muita talouskoneita. Kylppärissä joskus pesukone käynnistyy aamuyöstä, mutta se ei haittaa (hyvin eristetty tila).

        Jääkaappi on kovaäänisin yöllä päällä olevista koneista. Otin kyllä suurin piirtein markkinoiden hiljaisimman kompressorikoneen. En ole katunut...

        Ilppiä ei päällä voi pitää. Tasainen ääni ei haittaisi, mutta kun tuo on melkein äänetön suuren osan ajasta, niin satunnaiset napsahtelut ja korinat ovat suhteessa turhan kovia. Pitäisi nukkua makkarin ovi kiinni (sopisi minulle, muttei vaimolle).

        Aiemmin kerroit käyttäväsi ilppiä lähinnä jäähdytykseen. Minulla on kontollani kaksi FD25 Mitsua sekä Fujitsu. Jäähdytyskäytöllä Fujitsu on äänekkäin suhinoineen ja lorinoineen. mitsut ovat äänettömiä.
        Kai minulla on ollut hyvä tuuri, kun nuo eri firmojen toimittamat ja asentamat Mitsut ovat lämmityskäytössäkin lähes äänettömiä. Yllättävän moni kun napsahteluista ym. valittaa. Illalla unta odotellessa kuuluu erilaisia ääniä, mutta taitavat olla puutalolle ominaisia.

        Herkkäunisia olette. Vaimoni nukahtaa heti kun valot sammutetaan, ja itse olen tottunut nukkumaan vaikka missä. Äänekkäin paikka taitaa olla paperitehtaan pulpperin monttu, tosin kuulonsuojaimet korvilla.
        Erikoisimman paikan voisin kertoa Ydinvoimapalstalla!


      • Joku vaan kirjoitti:

        Aiemmin kerroit käyttäväsi ilppiä lähinnä jäähdytykseen. Minulla on kontollani kaksi FD25 Mitsua sekä Fujitsu. Jäähdytyskäytöllä Fujitsu on äänekkäin suhinoineen ja lorinoineen. mitsut ovat äänettömiä.
        Kai minulla on ollut hyvä tuuri, kun nuo eri firmojen toimittamat ja asentamat Mitsut ovat lämmityskäytössäkin lähes äänettömiä. Yllättävän moni kun napsahteluista ym. valittaa. Illalla unta odotellessa kuuluu erilaisia ääniä, mutta taitavat olla puutalolle ominaisia.

        Herkkäunisia olette. Vaimoni nukahtaa heti kun valot sammutetaan, ja itse olen tottunut nukkumaan vaikka missä. Äänekkäin paikka taitaa olla paperitehtaan pulpperin monttu, tosin kuulonsuojaimet korvilla.
        Erikoisimman paikan voisin kertoa Ydinvoimapalstalla!

        Jäähdytyskäytössä tuo onkin hyvä. Käytän sitä siihen iltaisin. Ei haittaa, jos yön aikana hiljakseen lämpö taas nousee, onpahan mukavampi herätä.


    • Mitsubishi FH25

      Mitsubishi on harmittavan äänekäs sulatusten takia ja isommilla puhalluksilla ,kun pitäisi saada lämpöä liikkumaan. Se aloittaa myös turhan helposti katkokäynnin ,kun takkaa lämmittää. Noi on ne mielestäni suurimmat käytännön ongelmat normaalisti. Ärsyttävän surrauksen sain pois ottamalla i-see tsydeemin pois toiminnasta!

      • Vantaan ykköslämpö

        Älä osta mitsubichi fh-35 pumppua. Meillä ollut 1 kk käytössä, asentajat käyneet jo 2 kertaa korjaamassa. Ei vaan tule kuntoon. Sisäyksikkö pitää pauketta ja naksutusta ja meille myytiin tämä markkinoiden hiljaisimpana.

        Ääni muistuttaa murtovarasta ropaamassa lukkoa ulko-ovella.

        Valheellisen myynnin perusteella lähdetään selvittelemään kaupan purkua. Maahantuoja scanoffice ei kommentoi mitään vaikka edelleen mainostaa virheellisesti markkinoiden hiljaisimpana.

        Myyjä nimenomaan myi meille tämän kun halusimme hiljaisemman laitteen kuin Toshiba daisekai-6 jollainen jo meillä käytössä.


      • Toimivaa
        Vantaan ykköslämpö kirjoitti:

        Älä osta mitsubichi fh-35 pumppua. Meillä ollut 1 kk käytössä, asentajat käyneet jo 2 kertaa korjaamassa. Ei vaan tule kuntoon. Sisäyksikkö pitää pauketta ja naksutusta ja meille myytiin tämä markkinoiden hiljaisimpana.

        Ääni muistuttaa murtovarasta ropaamassa lukkoa ulko-ovella.

        Valheellisen myynnin perusteella lähdetään selvittelemään kaupan purkua. Maahantuoja scanoffice ei kommentoi mitään vaikka edelleen mainostaa virheellisesti markkinoiden hiljaisimpana.

        Myyjä nimenomaan myi meille tämän kun halusimme hiljaisemman laitteen kuin Toshiba daisekai-6 jollainen jo meillä käytössä.

        Niinpä niin!
        Meillä taas on ollut tuo malli vuoden ja toiminut erittäin hyvin. Pientä naksumista on havaittavissa, mutta ei haittaa normaalia elämää...


      • Petttynyt
        Vantaan ykköslämpö kirjoitti:

        Älä osta mitsubichi fh-35 pumppua. Meillä ollut 1 kk käytössä, asentajat käyneet jo 2 kertaa korjaamassa. Ei vaan tule kuntoon. Sisäyksikkö pitää pauketta ja naksutusta ja meille myytiin tämä markkinoiden hiljaisimpana.

        Ääni muistuttaa murtovarasta ropaamassa lukkoa ulko-ovella.

        Valheellisen myynnin perusteella lähdetään selvittelemään kaupan purkua. Maahantuoja scanoffice ei kommentoi mitään vaikka edelleen mainostaa virheellisesti markkinoiden hiljaisimpana.

        Myyjä nimenomaan myi meille tämän kun halusimme hiljaisemman laitteen kuin Toshiba daisekai-6 jollainen jo meillä käytössä.

        Älkää tosiaankaan ostatko Mitsua jos haluatte hiljaisen sisäyksikön. Itsellä ollut vajaan vuoden ja paukkuu ja natisee pakkasilla. Olisi kiva tietää kuka ja miten testit tehty ?
        Tuo ääni kuuluu kaukaa nitinää ja natinaa,.... Virheellistä mainontaa, Scanoffisen asiakaspalvelusta myös hiukan huono kokemus. Olen myös miettinyt kaupanpurun yritystä tahtoa kyllä riittää !


    • Napsuttaja

      Onko kellään muulla ollut ongelmaa napsuttavassa äänessä FH Mitsubishin kanssa? Se naputtaa jatkuvasti ja nopeutuu puhalluksen kasvaessa.

      • Kiero puhallin

        Napsuttajalle tiedoksi. Mitsuun vaihdettiin sisälle uusi puhallinmoottori ja puhallinrumpu. Jatkuva kierrosten mukaan napsuminen ja räpinä loppui sillä. Sulatus napsuminen ja nitinä sekä silloin tällöin surina on vielä jäljellä.


    • höh tätä

      No on se ihme ettei osata tehdä laitetta jossa ei ole kaikenaikaisia napsumisia!

      mikä siinä voi olla no eihähän siinä muuta voi olla kuin heikko suunnitttelu.

    • Asentelija

      Mitsuissa mennyt laatu rajusti alaspäin. Sanomista ja soittelua tulee nykyisin milloinmistäkin surinasta ,naksumisesta,napsumisesta ja rusahtelusta. Muutama sisäyksikökin on vaihdeltu uusiin pelkästään ääniongelmien vuoksi. Oi niitä vanhoja hyviä FD aikoja.

    • Täällä viime keväänä asennettu, tiilielementtiseinään pultattu FH-25 käytössä ja pakkasella sulatusäänet ovat kyllä aika häiritsevän kovia. Naapurisopu tässä lähinnä huolettaa näin rivitaloyhtiössä asuvana.
      Maatelinettä suositeltiin takuuvarmana äänten poistajana, äänet kun johtuvat rakenteisiin ja pelkään että häiritsevät jo naapuriakin pian.
      Itse ajattelin kokeilla ensin nepopreenikumia telineen ja ulkoyksikön väliin, kuin myös telineen ja seinän väliin:
      http://files.kotisivukone.com/korjakumi.kotisivukone.com/kuvat/etusivu/ilmalmppumpun_esite.jpeg

      Toivottavasti auttaisi!

    • ei ikinä pakkasella

      ASennus on tosi tärkeä .
      Jos jää nuppineulankokoinen vesipisara kylmäaineputkiin niin pitää ikävää ääntä.
      Asentajat ei tiedä tätä ongelmaa ja asentavat pakkasilla laitteita.
      asennuksen kanssa täytyy ollatosi tarkkana jotta toimii hyvin.

    • sPetkettttt

      Olen todella pettynyt FH25:seen sen kovaäänisyyden vuoksi. Jos olisin lukenut nämä kommentit niin olisi jäänyt Mitsu ostamatta!

    • Vantaa1234

      Saako ton fh35 sisäyksikön tilalle mitään muuta vai meniskö vaihtoon ulkoyksikköä myöten.

    • Huoltooon

      Jälleen sisäyksikkö Mitsusta rikki täälläkin. Aivan sama mitkä COP arvot, kun huollot vievät rahat.

    • 2Mitsupäreinä

      FH Mitsu hajosi sitten reilu 3 vuoden käytön jälkeen . Seuraava pumppu on joku muun merkkinen. Syksyksi uusi pumppu ja vaihtoehtoina on Daikin tai Toshiba.

    • palokanpoika

      Mitsubishi FD35 hajosi 4.5 vuoden käytön jälkeen. Kompressorin juuresta vuoto ,ei kannata kuulemma korjata on tyyppivika. Asentaja sanoi ,että kymmeniä samanlaisia on osunut hänelle. Kauppasi uutta FH35 tai vaihtoehtona tehokkaampaa Daikin nordic mainstream 35. Otin kokeeksi Daikinin ja toistaiseksi tyytyväinen olen.

    • Elvis123

      FH25 käytössä ollut kohta kuukauden. Ei valittamista. Lämpöä piisaa ja akka ollu tyytyväinen. Makkareiden lähelle en silti laittais kuuluu välillä suhinaa. Johtunee ilmanputsari-toiminnasta. Kylmäainekkin välissä lörisee.

      Toistaiseksi ihan huippu hankinta kämppään. Raskaan työpäivän jälkeen ei tarvii välttämättä raahata puuta sisälle leivinuuniin ko antaa pumpun hoitaa lämmitykset!

      Ulkona jo pakkasta eikä ainuttakaan patteria päällä. Parasta!

      • OliskoToshibamulle

        Niin, tuotahan varten ILP hankitaan. Nyt on kyse siitä, minkä merkkinen.


    • yörauha

      Itse siirrätin Mitsun FH25 pumpun autotallin lämmittäjäksi ,koska ääniongelma pakkasilla oli suuri. Toinen äänettömämpi pumppu otettiin taloon. Asentajan mukaan häiritsevä ääni pakkasilla on Mitsujen ominaisuus ei vika. Nyt on erimerkkinen ja yöt saa nukkua rauhassa talvellakin.

    • pohjois-savo

      Elä misään tapauksessa osta meillä Mitsu FH 35 yli 3 vuotta ja heti ulkoyksikkö paska ja ei takuuseen juuri muka se joka osa jonka takuu loppunut 3 vuodessa.VITTU mitä paskaa en muuten osta kun halkoja niin takuu pelaa niin kauan kun on halkoja.

    • oihwo

      Tuttavien ja työkaverien kokemuksia viitisen vuotta keränneenä päädyin hankkimaan Mitsubishin FH35-mallin. Ei ole tarvinnut katua, aivan loistava laite.

    • HomeSweatHome

      Täällä 2009 hankittu Mitsu FD35 korjattiin vuosi sitten - neulaventtiilin vaihto uudet kylmäaineet sisään, yht 600 EUR. Viime viikolla sama firma kävi taas katsomassa vehejttä. Nyt oli kompura rikki - koko laite vaihtoon. Tämän kokemuksen jälkeen meillä vaihtuu läpöpumpun merkki ja huoltofirma...

    • PuhisevaLN

      Ostettiin tammikuussa uusi Mirsubishi LN25 , pitää kovaa meteliä n. 40 minutin välein , onko muilla ollut samoja ongelmia? Asentajan mukaan on LN laitteen ominaisuus turhan tiheä sulattelu. Voiko olla todella näin kova ääni tässä yli 2000 euron vehkeessä. Olemme sammuttaneet illalla ,koska nukkuminen tämän kanssa on mahdottomuus.

      • JA.HÄ

        Itsellä Mitsun LN-35, joka pitää sulatuksissa melkoista purinaa ja pölinää sekä kaiken lisäksi paukkuu ja natisee. En ole kovin tyytyväinen paitsi lämmöntuottoon. Pitäis varmaan reklamoida pian. Surkeaa suunnittelua Mitsulta. Edellinen kone oli FD-25, joka oli hiljainen nykyiseen verrattuna. Natisi sekin, mutta ei lähellekkään yhtä pahasti kuin tämä uusi LN. :(


      • Anonyymi
        JA.HÄ kirjoitti:

        Itsellä Mitsun LN-35, joka pitää sulatuksissa melkoista purinaa ja pölinää sekä kaiken lisäksi paukkuu ja natisee. En ole kovin tyytyväinen paitsi lämmöntuottoon. Pitäis varmaan reklamoida pian. Surkeaa suunnittelua Mitsulta. Edellinen kone oli FD-25, joka oli hiljainen nykyiseen verrattuna. Natisi sekin, mutta ei lähellekkään yhtä pahasti kuin tämä uusi LN. :(

        Hyödyt hyvät!
        Toinen nitisee vähän joskus ja
        MÖkki sirisee, otan tuon i seurannan pois ha kts loppuuko!
        Hyviä ovat!
        Täällä liikkuu paljon disinformaatiota!
        On kuin 80-luvulla oli 20 eri merkkistä tietokonetta ja jokainenhan oli tietysti paras!
        Kaikissa omat ongelmansa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      127
      3187
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      108
      1292
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1275
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1076
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      13
      1033
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      966
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      957
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      924
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe