Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Madeira marraskuun alussa. Vinkkejä kaivataan!

japzu

Marraskuun alussa viikoksi Madeiralle. Millainen sää silloin? Eli millaista vaatetta täytyy pakata mukaan?
Mitä Madeiralta kannattaa tuoda tuliaisena, muuta kuin paikallista juomaa. Millainen hintataso ruuassa?
Kokemuksia Terrace Mar hotellista?
Kaikenlainen info otetaan kiitollisuudella vastaan, myös negatiiviset asiat

4

542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kesä siellä

      Suomen kesä, varaudu siihen eli päivällä lämpöistä ja illalla viileämpää.
      Sateeseen (yleisemmin kuurotyyppisiä) ja tuuliseenkin säähän on varauduttava.
      Jos olet pidempiä aikoja patikoimassa vuorilla, on oltava parempi varustus,yöllä voi olla hieman pakkasta ylhäällä ja päivälläkin jäänee n. 10 C lämpötilaan. Pelkästään autolla kiertelevä pärjää housuilla ja kevyellä takilla tms.

      Uimaan ei ulkoaltaissa tarkene kuin lämmitetyissä, sellainen lienee hotellisi katolla oleva.

      Itse en tuo kuin Madeiraviiniä tullessani, osin ehkä Solera versioita.

      Terrace Marista ei muuta kokemusta kuin ruokailu, eli minusta peruspaikka, aiemmin se oli kovin kehuttu.

    • Suomen keskimääräisten säätietojen valossa Funchalissa on kesä ympäri vuoden. Vuoristoalueilla ja pohjoisrannikolla on viileämpää. Kuluva kesä on ollut poikkeus, sillä lämpötilat ovat olleet jatkuvasti reippaasti keskiarvojen yläpuolella niin Funhcalissa, vuoristoalueilla kuin pohjoisrannikollakin. Portugalin ilmatieteen laitos lähettää minulle (tilauksesta) "varoituksen" poikkeuksellisista sääolosuhteista, viimeksi tänään sain varoituksen helteestä niin Funchalissa kuin pohjoisrannikollakin.

      Marraskuun keskimääräiset lämpötila-arvot ovat seuraavat: iltapäivän maksimi 22 C, yön alin 15,6 C. Meriveden lämpötila 20 C. Sademääärä 100 m, sadevuorokausia 11 (sataa 0,1 mm tai enemmän). Sademäärissä on vuosittaista vaihtelua, lämpötilat ovat melko vakaat. Kulunut vuosi on Madeiralla ollut niukkasateinen. Viralliset säätiedot mitataan Funchalin lentokentällä, joka sijaitsee 18 km koilliseen. Etelärannikolla sijaitsevassa Funchalissa on hieman lämpimämpää.

      Ruoan ja juoman osalta Portugalin hintataso on runsaan neljänneksen edullisempi kuin Suomessa, alkoholijuomien kohdalla ero on yli puolet Portugalin hyväksi, hotelli- ja ravintolapalvelujen osalla ero on yli 60 prosenttia. Erot ovat luonnollisesti keskimääräisiä.

      Suositan tutustumista joka vanhanaikaiseen kirjamuotoiseen matkaoppaaseen tai navigointia esim Madeira Webin sivuilla, http://www.madeira-web.com/PagesP/index.html.

    • Viime vuonna (2011) jopa marraskuun loppupuolella sää oli varsin lämmin ja aurinkoinen. Jos tämänkesäinen "vauhti" jatkuu, niin marraskuussa on vielä lämpimämpää. Juuri nytkin Suomen aikaa klo 23 näyttä Funcal 26 astetta. Niin kuin Masseur kertoi, kaupungissa on selvästi lämpimämpää (kuin lentokentän virallinen lämpötila) ja ilma tuntuu tosi lämpimältä, kun on tottunut Suomen viileisiin ja jopa pakkasilmoihin marraskuussa.

      Jos menette levadoille, kannattaa ottaa mukaan lämpimämpää vaatetta. Ylempänä voi olla tosi vilpoista.

    • jokapaikanmatkaaja

      Hei... Sait masseurilta aikalailla tyhjentävän ohjeen, mutta vielä kannattaa huomioida, että Funchal on oikea kaupunki , joten kaupunkivaateita tarvitaan. Olimme siellä nyt kesällä ja todella , oli aivan liian kuumaa ja ihan joka paikassa, myös ylhäällä.
      Monta kertaa sillä olleena sää oli minulle tälläkertaa pettymys... mutta seuraavalla kertaa ..... Käsin tehdyt kodin tekstiilit esim. pöytäliinat ja neuleet jotka ovat oikeaa villaa ovat mahdollisia tuliaisia ja onhan siellä merkkiliikkeitä jos ne kiinnostavat.
      Olen asunut Terrace Marissa noin kymmenen vuotta sitten, perus huoneistohotelli, en tiedä ovatko rempanneet sitä, silloi se oli siisti, ei moitteita , n 2,5 km Funchalin keskustaan ja kävelymatka on vaihteleva ja kaunis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe