Lahden ammattikorkeakoulu,mikä vikana?

2 opiskelijan äiskä

Uutisissa puhuttiin,että ammattikorkeakoulun aloituspaikkoja on useampi sata jäänyt täyttämättä.
Ensisijaisen opiskelupaikan saaneet eivät olekaan tulleet opiskelemaan tai ovat keskeyttäneet heti opinnot. Varasijalta on pyydetty 800 oppilasta opiskelemaan ? kuulinkohan oikein ...?
Jokin täytyy olla vialla..? esim.Tamkissa hakijoita on niin paljon,että satoja jää ilman paikkaa, sisäänpäässyn pisterajat korkeat ja keskeytys% pieni.

42

4742

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfgcjk

      Lahti ei ole arvostettu opiskelijakaupunki. Opiskelijoille sopivaa menoa täältä löytyy heikosti, opiskelijoita ei ole otettu huomioon monessakaan asiassa.

      Tampere taas todellakin on opiskelijakaupunki. Ja varmaan korkealaatuisempi opetuskin, en tiedä.

      • Anonyymi

        Lamk on surkea paikka oppilaille.


    • opiskelija

      LAMK antaa itsestään virheellisen kuvan. todellisuudessa opetuksen taso ja oppimisympäristö ovat kehnoja (vaihtelee varmasti eri aloilla!)

    • syksyllä valmistunut

      TAMK i on PARAS ! Hyvä opetus ja innovatiiviset opettajat, tykkäsin.Myös koulu on viihtyisä ja yhteishenki hyvä.

      • Tyytyväinen

        TAMK on ehdottomasti paras!
        Lahdesta Tampereelle muuttaneena olen erittäin tyytyväinen ja toivon etten enää koskaan joudu palaamaan takaisin Lahteen.

        TAMK:n opetus on laadukasta ja työmahdollisuudet ovat erittäin hyvät verrattuna kurjistuvaan Lahteen.


    • äiskä älä sekaannu

      AMK-ikäiset ajavat jo ilman äiskän apua omia asioitaan.

      Puuttuvatko samat äiskät iskän töpaikkan asioihin? ;)

      • Just.

        AMK-ikäiset eivät pysyty. Ovat kokeilleet... Mitään muutosta ei tule vaikka ovat tilanteesta valittaneet.

        Tarvitaan enemmän keskustelua mm. Ammattikoulun ongelmista ja niitä on!

        Oppilailta menee motivaatio kun muutama opettaja ei yksinkertaisesti enää jaksa / viitsi / halua opettaa / tukea... Katovat vaan tunnilta jonnekin ja tulevat sitten joskus takaisin - opettajat siis !!!!

        Siinä hyvä rooliesimerkki oppilaille... Virassa olevaa ei potkita pois - teki sitten kuinka huonoa jälkeä tahansa - kunhan kohtuudella hoitaa hommansa ...


      • Jerilee

        Niin tuttua!
        Siellä voi opettajat käyttää valtaansa ja kohdella miten huvittaa. Ketään ei kiinnosta ja opettajien huono olo kohdistuu opiskelijoihin. Opiskelumateriaalit ovat jopa 5 v vanhoja tai sitten käytetään opiskelijoiden tekemiä töitä opetukseen! Osa opettajista ei suunnittele luentoja mitenkään. Todella surkea taso.


    • 17+13

      Et kuullut oikein. LAMK:ssa on kaikkia aloituspaikkoja yhteensä vuosittain noin 800. Hakijoita on tuhansia joka vuosi.

    • Ei-ikinä

      Koulutuskeskus Salpaus aivan surkea.
      Huru-ukkoinen äijä ( liekö jo eläk.) keksi omia juttuja ja teorioita

    • ktskist

      Hyvät on koulut täällä.

    • !!!!

      Koulutuskeskus Salpaus palkkaa näköjään opettajaksi kenet vaan,sen enempää taustoja ja henkilön työhistoriaan perehtymättä...siellä opettaa kauneudenhoitoalaa ja siihen liittyvää yritystoimintaa, henkilö jonka viime vuosien "yrityshistoriasta" voi lukea ESIM. täältä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/10218223#comment-0 .... Huijasi todella monilta ihmisiltä useita tuhansia euroja!! ... Onneks itse tajusin lukea kokemuksista ennen kuin valitsin koulua!

      • bold

        Salpausta johtaa Koulutuskonserni joka Tokolan johdolla vähät välittää kenet opettajiksi palkataan..pääasia on oman häntä palvovan sisäpiirin valvominen


    • Tiedäntarinaa

      Lamk issa on tekniikassa ja kaupassa vaikeuksia saada opiskelupaikat täyteen, ei taida aina tullakaan. Muotoiluinstituutti on ok, vaikka sen opettajia on kohdeltu sikamaisesti jo pitkään irtisaniomisia, kiusaamista kelvottomia pomo valintoja, johto jotenkin päätti vaan tuhota sen ylivoimaisuuden ja on ne aikahyvin sen sit tehneetkin. Lamk Niemeen muutto on aivan p e rseestä, sinne kukaan tuu kulkeen,, että joo ihmeellistä on lamk johto ollut, ei ole kokonaan kunnon koulu, valikoisin Tamkin ilman muuta!

    • koogeebee

      Kaksois tornien tuho ameriikkalaisten toimesta, juri gagaarin korvasi mediassa oikean, maahan syöksyssä menehtyneen lentäjän, vapaa muurarit ovat vallanneet suomen hallituksen, area51, estoonia upotettiin tahallaan ,,,kuolet jos syöt paprikan siemeniä, ja sitten tämä viesti,

    • Kokenutolen

      Olen kuulut, että aika moni viissin yli 30% keskeyttää Lamk:n opiskelijoista! Muotsikkalaiset on ainoita, kun pysyy laitosissa lähes 100% koko koulutusajan, mut liiketaloudessa, tekniikassa, jopa sosterkalla, 30-40% opiskelijoista lopettaa ja käytännössä siirtyy muualle, kyllä tämä jotakin kertoo Lamkista!!! Nyt vielä laitoksia ollaan siirtämässä jonnekin ihan sivuun keskustanalueilta, niin haloo harkitkaa kaksi kertaa, ennen kuin Lamkiin lähdette. Pulma on kai ollut koulun johdossa pitkään, joku narsisti hörhö pani kaiken sekaisin ja irtisanoi jonosssa parhaita opettajia! Helvetin hullua!

    • Salppuri

      Salpaus on rahankeruu laitos. Opetuksen taso paskaa. Opettajat ei motivoituneita. Kiertäkää laitos kaukaa.

      TE-keskus samassa juonessa mukana.

      Ala-arvoista paskaa.

    • voihan_vi

      opettajia on joka lähtöön ja monelta puuttuu opettajan pätevyys, kansakoulupohjalta vedetään,,eipä tarvi maksaa paljoa palkkaa ja nämä samat tyypit, sitten voi kehuskella, että olen opettaja, Johto pitäisi siirtää syrjään..herätkää poliitikot, onhan tietenkin kiva käydä kokouksissa ja nostaa hurjia palkkioita..

    • salppaus

      Salpauksen rehtori Saarelainen pitäisi epäpätevänä vaihtaa ensimmäisenä. Rekrytoinnit epäonnistuu ja pätevimmät lähtevät parempiin työpaikkoihin...jossain mättää..?

    • wtfLAMK

      Voi vaan sanoa wtf mitä on seurannut LAMKin ja PHKK edesottamuksia. Saaneerataan kovalla rahalla tiloja missä sattuu ja jätetään sitten tyhjilleen. 2010 remontoitiin Salpauksen Kukonkoivun yksikkö uutta hissikuilua myöten, sen jälkeen kaikki ompelijakuolutus saman katon alle Heinolasta asti, kunnes 2013 koko toimipiste suljetaan ja kaikki opetus siirretäänkin Ståhlberginkadulle.

      Samaa tuhlailun makua on LAMKinkin toiminnissakin, mutta ihan omassa mittaluokassaan, kuten tämä Niemen kampus, jonne pitää aivan väkisin mahduttaa kaikki opetus. Vaikka rahat uudisrakennuksiin eivät riittäneetkään, ei kun kaikki vaan ISKUn kiinteistöön neliöitä riittää. Minkähän lainen kokonaisuus siitäkin tulee kun laitetaan neljän eri toimipisteen enemmän ja vähemmän yhteistyötä luonnollisesti tekevät alat saman katon alle. Voi olla että niidenkin vähänkin tasokkaampien alojen opetus vaan laskee, vähintääkin sille mitä se on LAMKissa keskimäärin - eli aika matalalle.

      Viimeisimmässä "Lahti on korkeakoulukaupunki" -sloganissa on jotain tahatonta ironiaa. Kaikki toimet mitä on tehty edistää kuitenkin päinvastaista. Opiskelijat halutaan Niemen kampuksen myötä potkia keskustasta Mukkulaan (jossa olemattomat palvelut) pois asuttamasta asuntoja joita kovan hinnan nousun toivossa saneerataan omistusasujille.

      Saa nähdä millainen surullisen kuuluisa business city Niemestäkin aikanaan tulee. Vähintäänkin lahtelaisen korkeakoulutuksen hautausmaa.

    • downfalll

      Missäköhän katastrofaalisen yhteishaun tulokset viipyvät 2017 osalta? Ei taida hakijamäärien dramaattinen pudotus kestää päivänvaloa.

      • Menkääkouluun

      • hakijapula

        Siinä ahdingon syventymisen ainekset ovatkin: nykyiselle hakijamassalle riittää hyvin Aalto ja Metropolia, miksi hakea jonnekin random LAMKiin.


    • Haloohaloo

      Muotoilu ei mainannut nyt saada paikkojaan täyteen, vajonnut mohjamutiin. Lamk on Lappenrannan amk Lahdessa, Lahti jo myy Lamk kiinteistöjä rahapulassaan pois. Kiertäkää lamk kaukaa

    • Eimörköjä

      Olisi aika hölmöä olla järjestelemättä kiinteistöasioita kun kaikki siirtyvät ensi vuonna. Sen jälkeenkö vasta pitäisi toimia?

      • lahtipiiripyörii

        Ei mörköjä mutta aika pimeetä ja korruptoitunutta touhua on


    • TJ_Martti_Tokola

      Rouva Rosberg onko tämä sopivaa mainontaa..tuleppa käymään pe klo 13 huoneessani?

    • lamkeiolesalpaus

      Kyllä on väsynyttä läppää

    • Anonyymi

      Minkälainen meno on nykyään?
      Onko uusi kampus parantanut opiskelua siellä?

    • Anonyymi

      Ei ole enää olemassa Lahden ammattikorkeakoulua, se on mennyttä. Suosittelen, kiertäkää Lappeenrannan Lahden sivutoimipiste, menkää jonnekin oikeaan amk:uun, Lahti on mennyttä. ..tai no joo jos tykkäät vapaa/etäpäivistä ja olla oppimatta mitään, niin Lpr lahenkampus on ok!

    • Anonyymi

      Lahden ammattikorkeakoulua ei enää ole olemassa, rest in peace! Kovalla yrittämisellä Ilmavirta, Salmi, Ilomäki, Kallioinen ja aikoinaan Salonenkin töitä tuhoamisen eteen tekivät ja nyt se sitten on onnistunut, Lamk:a ei enää ole. Rahat tuhlattiin ylikalliiseen Felmannin remonttiin ja tietenkin Salpauksen rakennuksiin, nykyinen raunio Lamk eli Lappeenrannan rahastusfiliaali, toimii vuokratiloissa Mukkulassa, sopii tutkia vuokran saajia! Lappeenranta on vähiten arvotettu teknillinen yliopisto, mm. väitöskirjojen hyväksyjät ovat talon omia professoreja eivät toisten yliopistojen professoreja kuten esim. Aallolla-sietäisi hävettää! Pelkästään tutkinnoista saatavien rahojen perässä ovat, koulutuksen laadulla tai sillä keitä ja minkä maalaisia labissan kouluttavat meidän kaikkien Suomalaisten kiusaksi yhteisillä varoilla. Kaamea kokonaisuus, hävetkää!

      • Anonyymi

        Iskulla alkaa yt:t koskien n 1000 henkilöä, rahat Vikströmeille tulevat Mukkulan kiinteistön vuokrista, siis ex Lamk:n vuokrista, niin mikäpäs tuossa. Nyt opetustoimi ja annetut (lahjoitetut) tutkinnot elättävät niin opettajat, hallinnon ja vuokranantajat. Näin muutettiin toimiva ammattikorkeakoulu ja erityisesti sen kuuluisin osa Muotoiluinstituutti tyhjäksi tutkintorahoja myyväksi parasiitiksi.


    • Anonyymi

      Törkeää oli ja on ex. Lamk toiminta. Kuulin, että joitakin opettajia on kolme kertaa laittomasti irtisanottu, aina edellisen laittoman irtisanomisen jälkeen viran palautuksen jälkeen, voiko se olla mahdollista?

    • Anonyymi

      Toi oli noita Arvo Ilmivallan aikaisia juttuja, diktaattori syytti erästä opettajaa uhkauskirjeiden lähettämisestä hänelle, Poliisi totesi rikossyytteen vääräksi, mutta eihän Arvo sellaisesta välittänyt, opettaja kiusattiin ja tuhottiin loppuun asti. Kolme kertaa laiton irtisanominen. Sellainen johto sellainen Lamk, siis entinen Lamk, tässä eräs tarina, miksi Lahti menetti korkeakoulunsa.

    • Anonyymi

      Arvo Ilmavirta tuhosi Lahden ammattikorkeakoulun, ei yksin, mutta hyväkkäidensä liehittelijöiden avulla yhdessä. Esimerkkitapaus katastrofiin päätyneestä johtamisesta. Oli tosiaan muotoilussa pienryhmä, joka näki tulevaisuuden, mutta joka muserrettiin väkivalloin hiljaiseksi.

      • Anonyymi

        Ja yksi Arvon liehittelijä jatkaa samaan malliin despoottimaista johtamista Salpauksen toimitusjohtajana..


    • Anonyymi

      Tokola pelkää joka päivä työnsä menettämistä, sillä se olisi ihan oikea toimi, rehtori johtaa koulua, Tokola on turhake. On kehitellyt itselleen näennäissivutoimia, joihin pakenisi edellä kerrotun totuuden paljastuessa, konna mikä konna, vilpillinen hyväkäs, paska!

      • Anonyymi

        Täysin samaa mieltä mutta kun kuuluu Lahden kaupungin virkamiesjohdon kavereihin ja sisäpiiriin niin saa jatkaa "siipeilyä"


      • Anonyymi

        Täysin samaa mieltä mutta kun kuuluu Lahden kaupungin virkamiesjohdon kavereihin ja sisäpiiriin niin saa jatkaa "siipeilyä"


    • Anonyymi

      Hirveää seurata, miten Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä tuhoaa Päijät-Hämeen terveydenhuoltoa samoin kuin Koulutuskuntayhtymä teki 10-15v sitten narsistin johtaessa Päijät-Hämäläiselle koulutukselle. Kuntayhtymät yhdessä narsistisen johtajan kanssa ovat tuhovoimainen yhdistelmä.

    • Anonyymi

      Haluaisin opiskella lahdessa. Täällä pääse kuulema helposti opiskelija poika naisiin lauantai tanssiessa?

      - Jalmari

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      411
      4169
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      231
      2060
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1530
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1357
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1015
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      62
      1011
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      128
      969
    8. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      228
      932
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    Aihe