Kiinteistötoimisto Takio. Kokemuksenne?

Pettynyt.

Minkälaisia kokemuksia tellä muilla on kiinteistötoimisto Takiosta vuokra-asuntojen välityksen suhteen?

Itse olen vajaan kuukauden ajan yrittänyt saada asuntoani vuokralle Takion kautta (pieni hyväkuntoinen kaksio Itä-Helsingissä), mutta tuloksetta. Takion mukaan ensimmäiseen esittelyyn ei tullut ketään ja myöhempiinkin vain vähän ihmisiä, jotka hekään eivät joko ole olleet kiinnostuneita tai sitten ovat Takion mukaan olleet alkoholisteja tms. En voi kuin ihmetellä miten on mahdollista, ettei asuntooni muka löydy kelvollisia vuokralaisia, sillä silloin kun itse viimeksi (5 vuotta sitten, mutta kuitenkin) etsin vuokra-asuntoa oli joka esittelyssä, missä itse kävin lähes poikkeuksetta vähintään 2 kotitaloutta, useimmiten n. 5-6 kotitaloutta katsomassa asuntoa ja yleensä asunnoista jopa kilpailtiin (etsin kaksiota Itä-Helsingistä). Vuokraamani kaksio on pieni (44,5 m2), joten lieneekö pieni koko syynä, ettei kelpaa vai mikä on. Tuntuu niin käsittämättömältä kun puhutaan vuokra-asuntopulasta etenkin suurissa kaupungeissa, mutta siitä huolimatta minun asuntooni ei löydy vuokralaista.

Minkälaisia kokemuksia teillä muilla on Takiosta? Onko kaikki sujunut enemmän tai vähemmän hyvin vai onko teidänkin asuntojen vuokralle saanti kestänyt yllättävän pitkään? Mistäpäin olette vuokranneet ja minkä kokoista ja kuntoista asuntoa jne.? Onko teillä suositella mahdollisesti parempaa vuokravälitysfirmaa? Itse en haluaisi asuntoani alkaa välittämään, sillä olen ensikertalainen ja asun tätä nykyä Pohjanmaalla (välitettävä asuntoni sijaitsee Helsingissä).

26

5077

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asunnonvälittäjä

      Ehdottomasti yleisin syy asunnon vuokralle menemättömyyteen on väärä hinnoittelu.
      Se taas johtuu usein siitä suurella osalla asiakkaista on liian suuret odotukset oman asunnon vuokra-arvosta. Ei siinä välittäjä paljon ammattitaitoaan voi käyttää, joko otat asunnon vuokrattavaksi asiakkaan ilmoittamaan hintaan tai asiakas etsii toisen välittäjän.

      • oooooooooooooooooooooo..

        Ihan hyvän valitsit.
        Hinta kai väärä tai ei ilmoittelu osu kohderyhmään.


      • Pettynyt.
        oooooooooooooooooooooo.. kirjoitti:

        Ihan hyvän valitsit.
        Hinta kai väärä tai ei ilmoittelu osu kohderyhmään.

        Hintapyyntö on 790€ / kk, vastaavan kokoisista asunnoista samalla alueella pyydetään monesti yli 800€ / kk.

        Sopimusta tehdessäni sanoin välittäjälle, että vaikka toisaalta olisi mukava saada mahdollisimman paljon vuokraa, niin kaikkein tärkeintä on kuitenkin saada mahdollisimman hyvä ja pitkäaikainen vuokralainen. Sanoin välittäjälle, että sen mukaan, mitä olen alueen vuokratasoa seurannut, niin asunnostani saisi /- 800 euroa / kuukausi ja välittäjä sanoi käsitykseni olevan oikea ja että vuokrapyynnöksi kannattaa asettaa 790 € koska sillä, onko vuokra 800 vai 790 on valtava merkitys sen suhteen ovatko vuokralaiset kiinnostuneita.


    • asunnonvälittäjä

      Juuri niin näyttää käyneen kuten kerroin useimmiten käyneen kun jokin menee vikaan. Asiakas menee välittäjän luo ja hinnoittelee asuntonsa itse ja yleensä yläkanttiin. Ja sitten siinä käy niin kuin nytkin näyttää käyneen: kukaan ei ole kiinnostunut asunnosta ja jos onkin niin sitten alkoholisti tms. Tämä on ihan tavallinen tarina joka yleensä etenee niin että hintaa lasketaan tai sitten asiakas vaihtaa välittäjää ja hintaa lasketaan tai asiakas vuokraa asunnon itse laskettuaan hintaa. Surkein päätös tällaiselle tarinalle on se ettei hintaa lasketa ollenkaan vaan asunto vuokrataan alkoholistille tms. ja siitä ongelmat vasta alkavatkin.

    • Ap.

      Kiitos vinkistä. Laskin vuokraa (melko tuntuvasti, mutta kuitenkin) ja asuntoni meni heti : )

    • vuokraturvan asiakas

      Vuokralaisen näkövinkkelistä en voi kuin ihmetelle Takion toimintaa. Itse kävin tyttäreni kanssa katsomassa isompaa kaksiota ja ihastuin kohteeseen niin, että tarjouduin maksamaan ekstraa, jotta saisin asunnon. Kyseinen asunto, jota hain oli alle vuokra markkinatason. Välittäjä ei vastannut e-mailihini, eikä soittanut takaisin lupauksesta huolimatta kun yritin tiedustella tilannetta. Osoitin olevani maksukykyinen vuokralainen ja luottotietonikin on kunnossa. Ainut "ongelma" tuntuu olevan, että olen yksinhuoltaja. Kyseisessä näytössä itseni lisäksi oli muitakin fiksuja ja siistejä hakijoita, jotka osoittivat kiinnostusta. Kukaan meistä ei kuitenkaan asuntoa saanut ja asunto on laitettu uudelleen esittelyyn. Olen pistänyt huomiolle, että Takiolla roikkuu muitakin kohtuuhintaisia hienoja asuntoja, joihin ei tunnu löytyvän vuokralaisia. En voi kuin ihmetellä! Vuokran antajalle tulee tämä show tulee kalliiksi.
      Törkeintä on jättää vastaamatta asiakkaiden viesteihin..

      • Vuokramiäs

        Jopas sattui sama kokemus Takiosta nyt joulukuussa!

        Kävin katsomassa Takion Tuula Suuntalalla välitettävää asuntoa Itä-Helsingissä ja sanoin olevani valmis vuokraamaan sen, mutta halusin hieman tinkasta yläkanttiin olevasta vuokrapyynnöstä. Tuula Suuntala lupasi välittää vuokratarjoukseni omistajille, mutta yhteydenpito siltä suunnalta loppui käytännössä t'h'n.

        Näytön jälkeen sain metsästää rouva välittäjää kissojen ja koirien kanssa, ei vastannut puheluihin eikä soittanut takaisin. Edes tekstareihin ei tullut vastausta. Kerran yritettyäni tavoittaa useita kertoja turhaan Tuula Suuntalaa puhelimitse, soitin Takion keskukseen. Siellä päivystävä välittäjä vastasi ja kysyin Suuntalaa. - Hetki, vien puhelimen hänelle. Muija istui siis toimistossa, muttei viitsinyt vastata henkilökohtaiseen kännyynsä!
        Hämmästelin mielessäni, mutta pysyin silti asiallisena ja pääsin viikon odotuksen jälkeen kysymään miten omistaja suhtautui pikku tinkaamiseen? Tuula selitteli kaikkea puutaheinää miksi ei ollut muka saanut lopullista vastausta omistajilta. Lupasi ottaa taas minuun yhteyttä heti kun on päässyt puhumaan omistajien kanssa.
        Meni pari päivää ja rouvasta ei kuulunut. Lopulta asiaa mietittyäni, ajattelin maksaa pyydetyn hinnan koska pidin asunnosta.
        Puhelin taas käteen ja arviolta viidestoista soitto Suuntalalle päin. Ei vastausta eikä soittanut takaisin koko päivänä.

        Asunto on edelleen vuokrattavissa tätä kirjoitellessa, mutta minulla ei ollut aikaa tälläiseen pelleilyyn, joten vuokrasin toisen asunnon, jossa olikin aivan eri tempolla toimiva välittäjä.
        Asunnon omistaja menetti minussa hyvän vuokralaisen pelkästään välittäjän käsittämättömän saamattomuuden ja välinpitämättömyyden takia.

        Takiolla ei ilmeisesti olla huomattu, että myös vuokra-asuntomarkkinat on kehittyneet suotuisasti vuokralaisten näkökulmasta, ja asiakkaiden ei tarvitse väkisin metsästää saamatonta välittäjää!


      • Ihmetouhuu

        Jaahas.. kyseisen välittäjän yhteydenodottoa olen odotellut nyt 4 päivää, eikä vastaa yhteydenottoihin! Voi luoja! Kaiken piti olla kunnossa ja ehdin irtisanoa jo nykyisen asuntoni. Nyt asunto on kadonnut Oikotieltä ja alkaa tuntumaan että ei tää asunto ainakaan minulle mennyt. Vähän paska fiilis tässä..


      • Anonyymi
        Ihmetouhuu kirjoitti:

        Jaahas.. kyseisen välittäjän yhteydenodottoa olen odotellut nyt 4 päivää, eikä vastaa yhteydenottoihin! Voi luoja! Kaiken piti olla kunnossa ja ehdin irtisanoa jo nykyisen asuntoni. Nyt asunto on kadonnut Oikotieltä ja alkaa tuntumaan että ei tää asunto ainakaan minulle mennyt. Vähän paska fiilis tässä..

        Vuokrattiin siis jollekin muulle. Kannattaa olla selville myös irtissnomisesta. Eipä olisi kannattanut sanoa edellistä sopimusta irti ennenkuin uusi sopimus on allekirjoitettu! Kannattaa ottaa opiksi!


    • Ärsyyntynyt

      Täällä myös samanlaisia kokemuksia Tuula Suuntalasta. Kävin viime viikolla katsomassa asuntoa lauttasaaresta. Olin hyvin kiinnostunut asunnosta ja laitoin hakemuksen samana iltana. Soitin tämän viikon maanantaina ja kyselin oliko hakemus tullut perille ja milloin saisi mahdollisesti tietää onko minut valittu vuokralaiseksi. Tuula kertoi asunnon omistajan olevan ulkomailla ja palaavan huomenna aamulla takaisin suomeen jolloin saa tietää onko minut valittu vuokralaiseksi(Tuula antoi näytössä ymmärtää, että muita kiinnostuneita ei ole ollut). Hän lupasi ilmoittaa minulle siitä samana päivänä. Kysyin vielä, että ilmoittaako joka tapauksessa vaikka en saisi asuntoa. Hän sanoi että ilmoittaa ja palaa iltapäivällä asiaan. Odotin eilisen päivän soittoa jota ei koskaan kuulunut. Tänään laitoin sähköpostia jossa kysyin että onko vuokralainen jo valittu. Tähänkään ei ole tullut vastausta. Vuokrakohde on nyt poistettu myös oikotien sivuilta. No yritän soittaa huomenna uudestaan ja katsotaan mitä selviää.

      • hyvä_linola

        Tämä Ilmarinkadun hurahtanut vuokranvälittäjäeukko on samanlainen. Eukolla tietokone totaalisen sekaisin, ei vastaa yhteydenottoihin eikä puheluihin. Köröttelee esittelyihin mopoautolla, jos köröttelee. Mieluiten kuitenkin skippaa esittelyt jollain tekosyyllä. Kuulin kolleegoiltaan, että on siirtymässä kokonaan kirpputorikauppiaaksi, kun ei vuokranvälityksensä enää lyö leiville. Eikä ihme.


      • Anonyymi

        Kyseisestä Tuula Suuntalasta kokemus myös täällä: oltiin sovittu näyttö, mutta hän ei ilmestynyt paikalle. Ei viitsinyt ilmoittaa ettei tule. Ei vastannut myöskään puhelimeen. Soitimme toiselle Takion välittäjälle, sillä vaihde oli jo kiinni, ja hän kertoi Tuulan olleen kyllä toimistolla aiemmin. Äkilliset esteet on toki ymmärrettäviä, mutta se että on järjestellyt työt ja muut siten, että ehtisi näyttöön harmittaa kun välittäjää ei näy eikä kuulu.


      • Anonyymi

        Oli vuokrattu jollekin toiselle jos oli kadonnut välittäjien sivuilta. Jos on kadonnut, kysyä uudestaan. Aivan ala-arvoista on kirjoittaa tälle sivulle ja mainita henkilön nimikin. On syytä miettiä sokea ja kielteisiä kommentteja. Mitä tahansa palturia ei mielestäni kannata kirjoittaa.


    • Tuula4ever

      Samoja kokemuksia Tuula Suuntalasta!!! Yritin vuokrata asuntoa josta tuttavani ja naapurini olivat muuttamassa pois ja takion välitysfirman ansiosta siitä ei ikinä tullut mitään. Tuula valehteli ettei ollut saanut asunnon omistajaa kiinni ja sain tietää ettei hän ollut edes yrittänyt tavoittaa omistajaa. En tiedä mikä asenne ongelma hänellä on yh äitejö kohtaan mutta kaiken kukkuraksi hän luokitteli vuokrailmoitukseen asunnon kunnoksi hyvä vaikka todellisuudessa asunto oli välttävässä kunnossa (amme rikki, muovimatot revenneet, tiivisteet altaan reunoilta lähtenyt, keittiökaapeista kahvat irti) tarjouduin ILMAISEKSI pintaremontoimaan asuntoa koska niin kovasti halusin sen mutta sehän ei Tuulan mukaan tarvinnut mitään korjausta :D en tiedä itkeäkö vai nauraa mutta tämä tapahtui 2kk sitten, asunto poistunut sivuilta eikä vieläkään näy uusia naapureita saati nimiä vaihdettu oveen tai summeriin. Miten tämä tyyppi voi olla kenelläkään hommissa???

    • Anonyymi

      Pahempi on Elevaara. Ulosanti surkea, ei kuuntele asiakasta, ei vastaa viesteihin...... Vain omistaja Hamidulla on pätevä.

    • Anonyymi

      Samoja kokemuksia täälläkin Takion Tuula Suuntalasta. Saattaa vastata tai jättää vastaamatta, eipä tunnu häntä paljoa kiinnostavan. Muista Takiolaisista ei tietoa, mutta eipä jäänyt hyvät mielikuvat firmasta tämän yhden takia.

    • Anonyymi

      Olen aivan järkyttynyt kuinka epäammattimainen Tuula Suuntala on. Rouva valehtelee eikä pidä lupaksiaan. Ei vastaa soittoihin, viesteihin eikä sähköposteihin. En missään nimessä voi suositella häntä!

      • Anonyymi

        Eipä minulla ole tällaisia kokemuksia kymmenen vuoden yhteistyöstä tämän välitysliikeen kanssa.


    • Anonyymi

      Suosittelen välttämään. Ei mitään hyvää tästä yrityksestä.

    • Anonyymi

      Mulla on kohtuu hyvää kokemus. Tuija on ollut myös mun kohdallani välittäjänä. Kylmähkön oloinen, mutta muuten tultu hyvin toimeen. Kohta asunut tässä talossa 3 vuotta, mutta muutan pois, kun haluan hankkia isomman asunnon ja uusi meluisa seinänaapuri ottaa päähän. Muuten palvelu Takiolta ollut hyvä.

      Oletteko saaneet vuokratakuut takaisin kuinka pian muuton jälkeen?

    • Anonyymi

      En suosittele.

      • Anonyymi

        Ikävä kyllä, minulla myös tuore kielteinen kokemus. Hän ei vastaa yhteydenottoihin ollenkaan. Näköjään monella samaa kokemusta jo useammalta vuodelta... Ei taida olla priorisoituna asunnon vuokraus, ainakaan nopeasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikävä kyllä, minulla myös tuore kielteinen kokemus. Hän ei vastaa yhteydenottoihin ollenkaan. Näköjään monella samaa kokemusta jo useammalta vuodelta... Ei taida olla priorisoituna asunnon vuokraus, ainakaan nopeasti.

        Mulla on tällä hetkellä ongelmia saada yhteyttä Ulla Niinivaaraan. Ei ikinä vastaa mihinkään yhteydenottoon. Kerran soitti takaisin toisen asunnon kohdalla, mutta muuten ei ole vastannut edes sähköposteihin.


      • Anonyymi

        Olen eri mieltä!


    • Anonyymi

      Olen antanut Tuula Suuntalalle toimeksiantoja jo yli kymmenen vuotta ja minulla on hänestä erittäin positiivinen kuva. Tietää vuokratasonkin. Usein vuokranantaja haluaa maksimaalisen hyödyn eikä ymmärrä, että nyt on vuokralaisten markkinat.
      Kaikista vuokralaisista Tuula Suuntala on selvittänyt hyvin taustat, työn ja luottotiedot.
      Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.
      Toivottavasti joskus ne, joilla on myönteisiä kokemuksia, kirjoittaisivat tämänlaisille palstoille.

      Extra tyytyväinen

    • Anonyymi

      Minulla Takiosta ja Tuula Suuntalasta yli kymmenen vuoden kokemus. Kaikki on sujunut mallikelpoisesti ja minut on aina pidetty ajantasalla tilanteesta. Ei ole mitään valittamista. Nythän tilanne sijoitusasuntojen omistajien kannalta vaikea, sillä asuntoja on paljon markkinoilla. Kaikki vuokralaiseni ovat olleet hyviä ja heidän taustansa on tutkittu tarkasti. Hintaa in joutunut laskemaan, mutta tärkeintä on, että saa hyvän vuokralaisen. En tiedä miksi niin paljon Takiota ja jopa henkilöitä kritisoidaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe