Aihe

Verotarkastus

yrittäjä2002

Onko kanssa yrittäjillä kokemuksia verotarkastuksesta?

Meille tarkastajat ovat tervetulleita, koska mitään laitonta ei olla ei olla tehty. Varmasti jotain pieniä asioita löytyy ja voi jotain uusia juttuja heiltä oppia.

112

3814

  Vastaukset

  • Onhan noita tullut ja mennyt, mutta kuten sanoit niin jos on kaikki kunnossa niin turha niitä on miettiä.

  • Tarkastaja tulossa ovelle?
   Sanot vaan tarkastajallekkin, että kaikki on kunnossa ja pamautat oven kiinni.

   Sitten ne lähtee ja saat jatkaa kaikessa rauhassa, eikä perästä kuulu mitään.

  • Miten tuo verotarkastus käytännössä toimii/tehdään?
   mitä pitäisi olla näyttää heille jos tulevat?
   Itse säilytän tilinpäätöksiä yms papereita kotona tallessa joten pitäisikö ne olla kaiken varalta liikkeellä heti saatavana? Kassanauhat yms dokumentit löytyy kirjanpitäjältä.
   Meilläkään ei mitään salattavaa ole ja kaikki raha on mennyt rehdillä tavalla kassan kautta....

  • Verotarkastajat saapastelee sisään varoittamatta vain olutkapakoihin joista on tiedossa pimeätä kassan ohimyyntiä, ja työttömyyskorvausta nostavia lusmuja töissä.

   Muille yrittäjäkansalaisille ilmoitetaan verotarkastuksesta paria viikkoa etukäteen, ei ne ilmoittamatta tule kenenkään oven taakse raapimaan.

  • Ilmeisesti joku kateellinen tai katkera on tehnyt ilmiannon tai olet astunut jonkun tapin varpaille. Aina löytyy asioita joista verottaja saa kitistyä ja määrättyä veronkorotusta, jos ei löydy, keksivät ja tekaisevat sellaisiahan. Tämä on kylmä totuus.

   Verotarkastajalla on poliisin oikeudet tarkastusta tehdessään joten sitä ei käy estäminen, otan osaa. Pahat ajat osuivat kohdallesi.

   • Tämä on totta ja jos saat jonkun oikein nillviäisenniin kusessa olet niin että suussa maituu.vaikka ydinliiketoiminassari ei olisi mitään huomautettavaa.


   • Somalien elättäjä kirjoitti:

    Tämä on totta ja jos saat jonkun oikein nillviäisenniin kusessa olet niin että suussa maituu.vaikka ydinliiketoiminassari ei olisi mitään huomautettavaa.

    Nilviäiselle voi pitää olla vittumainen, ihminen sekin on ja sen elämän voi tehdä helvetiksi, vain mielikuvitus asettaa rajat.


  • >Verotarkastajalla on poliisin oikeudet tarkastusta tehdessään

   Vain poliisilla on poliisin oikeudet. Verotarkastaja ei voi laittaa sinua käsirautoihin, eikä heittää maijan perään ja viedä verotoimistoon/poliisiasemalle kuulusteltavaksi, ei oikeutta käyttää kaasuasetta, etälamautinta jne.

   Jos vaikka estät heidän pääsyänsä tiettyihin paikkoihin, niin eivät ne sinne itse väkivalloin ala tunkea. Paikalle kutsutaan poliiseja tekemään homma.

   Erittäin harvoin poliiseja paikalle kutsutaan, eikä väkivoimin tarvitse minnekään tiloihin tunkeutua tms.

   Verotarkastus on aika lailla sellaista verkkaista, virastotyyppistä paperien tutkailua kuitenkin. Lukemalla täältä verotarkastuksen sisältö saa aika hyvän mielikuvan millaisesta, rauhallisesta virkaproseduurista kuitenkin vain on kyse.
   http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Muu_verotus/Hyva_verotarkastustapa(11996)

   Verottaja voi viedä kaikkikin rahasi. Mutta valtiokoneisto ei tarvitse tähän voimaa eikä väkivaltaisia ovien murtamisia. Pahimmassa tapauksessa rahat ja omaisuus vain viedään, kuukausia ja vuosia kestävän prosessin aikana. Verkkaisuus on verottajan tappavin työkalu, ei minkäänlainen räväkkyys eikä kova kiire ja äkkipikaisuus.

   > Aina löytyy asioita joista verottaja saa kitistyä ja määrättyä veronkorotusta,

   Sanoisn että noin 70% selviää verotarkastuksista täysin seuraamuksitta ja moitteitta. Lopuilla voi tulla kirjallisia lisäselvityspyyntöjä ja tietenkin niitä mätkyjäkin myös viime kädessä.

   • Ei verotarkastaja käsiraudoita ketään. Nuo poliisioikeudet tarkoittavat oikeutta toimeenpanna etsintä yrityksen ja siihen liittyvien henkilöiden kotona ja tiloissa.

    Eikä ne ala ovia murtamaan, ne pyytävät poliisipartion virka-apuun jos heitä estelet. Mutta oikeus niillä on tiloihisi tulla kuten poliisilla ja takavarikoida omaisuus jolla on mahdollisesti merkitystä tarkastuksen lopputulokseen.

    Yleensä ne vievät kaikki mapit toimistostasi jos et niitä heille ole toimittanut kun pyysivät aiemmin.


   • Poliisin oikeuksia käyttää tässä yhteiskunnassa moni muukin instanssi. Esitutkintaviranomaisia ovat Poliisin lisäksi ovat rajavartio-, tulli- ja sotilasviranomaiset. Verotarkastaja on ns seuraava viranomainen, joka toiminnallaan valvoo ilmoitettujen tietojen paikkaansa pitävyyttä. He eivät siis ole esitutkinta-viranomaisia.

    Tärkein kenttätyö-virkamies poliisi-oikeuksin on Rajavartija, jolla on käytännössä samat oikeudet kuin poliisilla. Lomalla tuolla länsi-lapissa ei poliiseja enää juuri ole, mutta rajamiehillä on nykyään putkat ja sinivilkut katolla jne, ne ratsaavat myös liikenteessä ja käyvät kapakkatappelujakin katsomassa, jos oikea poliisi on kaukana.

    Verotarkastajalla on tosiaan tutkiessaan jotain tiettyä yritystä tutkintamateriaalin saamiseksi tiettyjä oikeuksia. Yleensä he pyytävät virka-apua Poliisilta etsinnän suhteen, eivät he itse välttämättä edes mene asiakkaan tiloihin.


  • Aina verotarkastuksessa jostain huomautetaa. Se on tarkastajan työ ni aina pitää hakemalla hakea jotain mistä pääsis huomauttaa. Jos on yrittäjä ottanu päivärahoja ja kilometrikorvauksia ni niistä pääsee aina mussuttaan jotain jos ei muuta keksi.

   Eräässä tapauksessa yrityksellä oli vene kirjanpidossa ja perusteena oli että vene on yrityksen työntekijöiden virkistyskäyttöön. Verotarkastaja haki matskut ja teki tarkastuksen. Kaikki siihen asti ok. Kuinka ollakaan verohallinnon tarkastaja toi materiaalit takaisin ja ennen ku lähti yrityksestä meni työntekijöiden kanssa kahville ku niillä sattu oleen kahvitauko. Siinä jutteli niitä näitä ja työntekijöillä alko juttu luistaa tarkastajan kanssa. Tarkastaja ennen lähtöönsä taukotuvasta kysäs et oottekos paljon ajellu sillä työpaikkanne virkistyskäyttöön olevalla veneellä. Sielä työntekijät ihmetteli et millä veneellä. Tsädäm.. Yrittäjälle peitelty osingonjako ja vähän muutakin oli lopputoteamus.

   • No tämä tarkastaja ainakin teki työnsä hyvin ja sai vielä kahvitkin :D


   • Verotarkastuksia tehdään, koska yrittäjiä epäillään veronkierrosta, onko se sitten tahallista tai laillista. Valtiovalta on laatinut verolainsäädännön niin sekavaksi, että aivan varmasti jokainen yrittäjä menee enemmän tai vähemmän hakoteille. Sen verottaja tietää ja sitä se käyttää hyväkseen saadakseen valtiolle rahaa ja veronkorotuksia ja sakkoja yms. verontarakstusten kautta. Tämä systeemi on pirullinen ja tekee yrittäjistä tahtomattaan rikollisia.

    Jokainen yrittäjä säikähtää, kun muutamaan vuoden periodeissa verotarkastaja soittaa ja pyytää saada kirjnpidon nähtäväksi. Tämä säikähdys johtuu juuri siitä, ettei voi olla varma, onko kaikki ok, kun sitä ei voi sanoa varmaksi edes kirjanpitäjä.

    Siis: Jos haluat alkaa rehelliseksi yrittäjäksi, olet automaattisesti rikollinen ja valtiovaltaa vastaan.

    Jos haluat välttää verontarkastukset, älä missään tapauksessa rekisteröidy, vaan tee hommia pimeästi ja aikaa myöten hankit pimeänä omakotitalot, autot yms, eikä kukaan voi saada sinua kiinni


   • jammu2 kirjoitti:

    Verotarkastuksia tehdään, koska yrittäjiä epäillään veronkierrosta, onko se sitten tahallista tai laillista. Valtiovalta on laatinut verolainsäädännön niin sekavaksi, että aivan varmasti jokainen yrittäjä menee enemmän tai vähemmän hakoteille. Sen verottaja tietää ja sitä se käyttää hyväkseen saadakseen valtiolle rahaa ja veronkorotuksia ja sakkoja yms. verontarakstusten kautta. Tämä systeemi on pirullinen ja tekee yrittäjistä tahtomattaan rikollisia.

    Jokainen yrittäjä säikähtää, kun muutamaan vuoden periodeissa verotarkastaja soittaa ja pyytää saada kirjnpidon nähtäväksi. Tämä säikähdys johtuu juuri siitä, ettei voi olla varma, onko kaikki ok, kun sitä ei voi sanoa varmaksi edes kirjanpitäjä.

    Siis: Jos haluat alkaa rehelliseksi yrittäjäksi, olet automaattisesti rikollinen ja valtiovaltaa vastaan.

    Jos haluat välttää verontarkastukset, älä missään tapauksessa rekisteröidy, vaan tee hommia pimeästi ja aikaa myöten hankit pimeänä omakotitalot, autot yms, eikä kukaan voi saada sinua kiinni

    Taas löytyi selitys älyttömyyksille meidän viisaat plitikot jotka eivät ymmärrä laatimiensa lakien vaikutusta


  • >>Jokainen yrittäjä säikähtää, kun muutamaan vuoden periodeissa verotarkastaja soittaa ja pyytää saada kirjnpidon nähtäväksi.>>

   Ihan kaikki yrittäjät ei kuitenkaan pelkää edes verottajaa. Meillä on firma toiminut 17 vuotta, eikä verottaja ole koskaan ollut yhteyksissä meidän suuntaan. Me olemme lähettäneet verot ja ilmoitukset säännöllisesti.

   Ai niin, kerran ALV:eista ottivat yhteyttä. Kun olimem ilmoittateet Maaliskuun ALV:t käyttäen Huhtikuun verolomaketta.

  • Joopajoo, hieno systeemi. Mustalaiset ne pärjää hyvin kun ne yrittää pimeesti ja eipä verotarkastajat uskalla mennä niille. Miksikähän?

  • Verotarkastajat tuli pyssyt paaukkuen toimistoon, onneksi oli luotiliivit päällä, en tätä muuten enään kirjoittelisi.
   Raahasivat kirjanpitomapit pihalle ja sivelivät bensiinillä ja viimeistelivät työn dynamiitilla.
   Tarkastuskertomuksessa luki, tuntematon taho hävittänyt kirjanpidon siinä sivussa tarkastettavan yhtiön toimitilat.

   • Perseestä koko rosessi. Toivottavasti kaikki yrittäjät perustaa yrityksensä johonkin muuhun maahan ja eivät maksa Suomeen veroja koska valtio kohtelee yrittäjiä niinku jotain kieleen rikollista. Ottakoot veronsa mistä tahansa muualta mutta ei yrittäjiltä enää. Voi helvetin helvetti!

    Yrittäjät! Siirtäkäämme yhdessä yrityksemme Viroon! Siellä on sitä paitsi paljon järkevämpi ja pienempi verotus


   • Verotarkastukseen läpikäyneenä ja oppirahat maksaneena. Kannattaa tehdä pimeenä kaikki mitä vaan pystyy niin tulee vähemmän ongemia kuin jos yrittää kaikki virallisesti, koska viralliseen tuloon lisätään arviovero 70-100 % jos lärvi ei miellytä ja jos elämäntapa on liian kadehdittava varotarkastajille.


  • Sitä minä ihmettelen, että kun yritys on maksanut lähdeveroa liikaa (tuplamäärä) ja tästä on laskelmat ja selvitykset tehty kaksi vuotta sitten, asiaa selvitellään edelleen! Asiasta on useamman kerran kyselty, mutta tätä tapausta nyt siirretään verottajan päässä henkilöltä toiselle ja tuntuu, että aina aloitetaan pisteestä A. Kyse on kuitenkin useammasta tuhannesta eurosta. Jos yrittäjä vetkuttelis asiaa tuolla tavalla olis sanktiot aikamoiset. Kyllä asiat pitää toimia molemmin päin.

   • Tee kantelu oikeusasiamiehelle, niin tuohon tulee ripeyttä. Tuo odottamasi aika on kohtuuton.

    Lisätietoa: www.oikeusasiamies.fi


   • Tuo juuri paljastaa verottajan likaisen pelin yrittäjien kustannuksella. Onko tietoo miten vanhoista verotarkastajien väärinkäytöksistä voisi valittaa?


  • Tutustukaa entisen verovirkailija Liisa Mariaporin juttuihin minkälaista paskaa
   narsistiset verotarkastajat heittävät yrittäjien niskaan. Alkais olla aika herätä ja koota voimat, kun suomessa ei ponnekkaasti ajeta yrittäjien asiaa.

   • Meille kun verotarkastajan soitti, niin jo puhelimessa äänensävy oli syyttävä. Sitten kun tavattiin, sama peli jatkui: koko keskustelun ajan vanhempi nainen oli syyttävä ja syyllistävä ja tuijotti silmiin räpäyttämättä ollenkaan omia silmiään. Ajattelin, ettei tuollaiseen pysty kukaan muu kuin kone. Sen täytyy olla joku verohallinnon robotti. Aivan uskomatonta. No joka tapauksessa se oli jonkinasteista pelottelutaktiikkaa jolla saadaan yrittäjä pelkäämään. Nuorempi nainen oli tosi vaikeana ja anteeksipyytävä, mutta minkä se tuojottajarobotille mahtoi. Täytyy laittaa nettiin ja lehteen palaute sähköposti, johon yrittäjät kirjoittaa kokemuksiaan verotarkastuksessa ja ilmoittaa verotarkastajien nimet ja laitetaan oikeusasiamiehelle valitus yhteisesti. Onhan se robotti saatava viralta ja tilalle joku, joka ajattelee inhimillisesti ja yrittäjien parasta, eikä päinvastoin. On oltava joku keino jolla voi pitää puoliaan verottajan tekemää vääryyttä vastaan.


   • Puolustaja kirjoitti:

    Meille kun verotarkastajan soitti, niin jo puhelimessa äänensävy oli syyttävä. Sitten kun tavattiin, sama peli jatkui: koko keskustelun ajan vanhempi nainen oli syyttävä ja syyllistävä ja tuijotti silmiin räpäyttämättä ollenkaan omia silmiään. Ajattelin, ettei tuollaiseen pysty kukaan muu kuin kone. Sen täytyy olla joku verohallinnon robotti. Aivan uskomatonta. No joka tapauksessa se oli jonkinasteista pelottelutaktiikkaa jolla saadaan yrittäjä pelkäämään. Nuorempi nainen oli tosi vaikeana ja anteeksipyytävä, mutta minkä se tuojottajarobotille mahtoi. Täytyy laittaa nettiin ja lehteen palaute sähköposti, johon yrittäjät kirjoittaa kokemuksiaan verotarkastuksessa ja ilmoittaa verotarkastajien nimet ja laitetaan oikeusasiamiehelle valitus yhteisesti. Onhan se robotti saatava viralta ja tilalle joku, joka ajattelee inhimillisesti ja yrittäjien parasta, eikä päinvastoin. On oltava joku keino jolla voi pitää puoliaan verottajan tekemää vääryyttä vastaan.

    Olisit nyt laittanut sen robotin nimen juttuusi.


   • bjkjhgfdsdf kirjoitti:

    Olisit nyt laittanut sen robotin nimen juttuusi.

    Laitan jos sinä laitat omasi


   • Puolustaja kirjoitti:

    Laitan jos sinä laitat omasi

    Koko vaivalla väsäämäsi juttu oli siis keksittyä satua, jäit kiinni noin helposti ja suutuit. Tyypillinen tapaus.


   • eiMuuta kirjoitti:

    Koko vaivalla väsäämäsi juttu oli siis keksittyä satua, jäit kiinni noin helposti ja suutuit. Tyypillinen tapaus.

    Mikä h...vetin tyypillinen tapaus????????


   • Hillilli kirjoitti:

    Mikä h...vetin tyypillinen tapaus????????

    Olet tyypillinen, HELVETIN TYHMÄ valehtelija, joka jää aina kiinni siinä vaiheessa, kun faktoja kysytään, sen jälkeen tulee tyypillinen raivokohtaus.


   • Vitsit, miten kohteliasta taas. Eikö edes täällä yrittäjyys-sivuilla voitaisi _yrittää_ käyttäytyä. Ja keskustella kuin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.
    Kiitos paljon,
    mukavampi poimia asiaa ja tietoa, eikös vaan.


  • Joo, toisessa päässä hehkutetaan perustamaan yrityksiä, koska siitä riippuu valtion menestys taloudellisesti, mutta verottaja on niinku myyrä joka nakertaa rakenteita tekemällä väkivaltaisia verotarkastuksessa yrityksiin. Eihän tässä maassa helvetti uskalla olla yrittäjä. Tiedän lukuisia yrittäjiä, jotka verottaja on saanut lopettamaan toiminnan vaikka virheet ovat olleet vain epätietoisuuksia tarkoista säännöistä. Siitä poliisikuulusteluissa ja syyteharkintaan. ON TÄMÄ TOUHUA!!!

   Ongelma on se että verottajan keinovalikoimassa on vain yksi keino: raiskata yrittäjiä lisäveroilla ja veronkorotuksilla...rangaistuksena siitä että tässä pykäläviidakossa yrittäjät eivät yksinkertaisesti voi älytä kaikkia verottajan keksimiä pykäliä. Aika ovelaa valtion taholta, mutta sen sanon ettei ole kestävää kehitystä.

   Nimenomaan pienyrittäjistä koostuvat yrittäjät olisivat tämän maan pelastus, mutta nimenomaan heillä ei ole resursseja saada sellaista tietoa mitä tarvittaisiin, ettei heistä tulisi rikollisia tietämättään tähän maahan. Kuka uskaltaa alkaa yrittäjäksi?

   Mutta hyvä uutinen tässä on se että perustaa yrityksen vaikkapa Viroon ja maksaa verot sinne mutta asuu tässä paska maassa Suomessa jos on pakko

   • Sori vaan, mutta vaikuttaa selittelyltä. Yleensä verotarkastuksessa narahdetaan tempuista, joiden rikollisuuden tajuaa tyhmäkin. Voiko yrittäjä ostaa firman piikkiin lasten jääkiekkovarusteet ja itselleen mönkijän? Ei tietenkään. Voiko yrittäjä tehdä kotonaan remontin ja laittaa sen firman kirjanpitoon "toimistoremonttina". Ei tietenkään.

    Näistä tempuista on noloa jäädä kiinni verotarkastuksessa ja menee selittelyksi, että "pykäläviidakkoa on vaikea tajuta". Tajua nyt edes se, että yksityiselämän kuluja ei voi laittaa firman kirjanpitoon!


   • Niin esim, naapurin yrittäjä oli ostanut uuden mersun firman piikkiin ja kaikki oli mennyt ihan vähennyksiin. Ai jaa, että autoetu auto, eikä kuluista tai autosta olisi saanut vähentää alv:ja. Enhän minä tuota tiennyt, eikös tuo ole aikas näitä epätietoisuuksia? Tai lomamökki hnakittu Lapista vuokraustarkoituksiin. Eikö siellä saakaan asustella vapaasti 49 viikkoa vuodesta. ?


   • keka.tietaako kirjoitti:

    Niin esim, naapurin yrittäjä oli ostanut uuden mersun firman piikkiin ja kaikki oli mennyt ihan vähennyksiin. Ai jaa, että autoetu auto, eikä kuluista tai autosta olisi saanut vähentää alv:ja. Enhän minä tuota tiennyt, eikös tuo ole aikas näitä epätietoisuuksia? Tai lomamökki hnakittu Lapista vuokraustarkoituksiin. Eikö siellä saakaan asustella vapaasti 49 viikkoa vuodesta. ?

    On helppo ymmärtää, että tavallista palkansaajaa ärsyttää se, että yrittäjä voi vapaasti "kikkailla" asioilla. Palkansaaja ei voi. Työntekijä ei voi laittaa mökkiään työnantajansa kirjanpitoon. Työntekijä ei voi teettää kotonaan remonttia ja laittaa työnantajaansa maksamaan. Mutta yrittäjä voi. Yrittäjä voi hankkia mökin ja auton firman piikkiin ja teettää kotona keittiöremontin "toimistoremonttina".

    Verotarkastajia saisi olla Suomessa paljon enemmän. Eikä tämä kommentti tule minkään kommarin suusta. Minulla ei ole mitään yrittäjiä vastaan enkä väheksy heidän luomiaan työpaikkoja, mutta vihaan sitä, kun tehdään vilppiä ja rikosta! Vielä enemmän vihaan sitä naivia teatteria, että "eikö näin saa tehdä?" Sillä hetkellä kun kierretään veroja yrittäjä alkaa esittää tyhmääkin tyhmempää...


  • Suomessa tehdään vuodessa noin 4.500 kpl verotarkastuksia. Tässä pikkuisen noihin verotarkastuksiin liittyviä lukuarvoja.

   HARMAAN TALOUDEN TARKASTUKSET v. 2015

   Verotarkastuksia 4.589 kpl
   Tarkastetuista harmaita yrityksiä 1.041 kpl

   Paljastettu harmaa talous milj. €
   - mustia palkkoja 75 milj. €
   - puuttuvaa myyntiä (sis. alv) 59 milj. €
   - peiteltyä osinkoa yhtiöille 27 milj. €
   - peiteltyä osinkoa osakkaille 47 milj. €

   Maksuunpanoesitykset veroa milj. €
   - ennakkoperintä 12 milj. €
   - arvonlisävero 17 milj. €
   - välittömät verot 29 milj. €

   Vääränsisältöisiä tositteita kirjanpidossa
   - tositteiden lukumäärä 5.930 kpl
   - tositteiden arvo milj. 34 milj. €
   https://www.vero.fi/download/Harmaa_talous__valvontatilastoja_2015/{2107FC31-0BAC-4EFE-BC04-FC41651E9F1F}/11975

   ____
   Aina SDP ja sen kaveri Vasemmistoliitto väittää telkkarissa että veronkiertoa on Suomessa 4...10 miljardin euron tasolla vuodessa. Nämä vasurien lukemat ovat aivan hömpön pömppöä.

   Verottaja itse saa verotarkastuksillaan kerättyä Valtion kassaan takaisin vain alle 100 Milj. edestä rahaa. Taustalla oleva pimeä veronkierto ei siksi voi olla suuruudeltaan tuollaista miljardiluokkaa.

   • Valtiovalta on itse täysin syyllinen veronkiertoon ja valtionvelkaan mutta he syyttävät kansalaisia koska hehän menettäisivät suosionsa ja asemansa ja helevetin hyvät tulonsa jos he paljastaisivat oman syyllisyytensä.

    Kyllä tämä on törkeätä tämä kansalaisten alistaminen ja riistäminen!


  • Jos verottajan suorittamat verotarkastuksessa ovat Ok, miksi on asiantuntijoita jotka tarjoavat palveluitaan ettei verottaja kohtelisi väärin ja epäoikeudenmukaisesti? Ihmettelen suuresti!!!

  • Loppujen lopuksi aina on kyse rahasta. Valtiovallan ruletti on vain ja ainoastaan suunniteltu keräämään rahaa kansalaisilta. Tavallinen kansa pidetään tarkoituksella tiukassa talutusnuorassa, ettei vaan kukaan joka rikastuu, pääsisi ikäänkuin lentämään ulos tästä ruletista. Ns. Korkeakoulutuksen saaneet, kellastunut ylioppilaslakki päässään esiintyvät herrat ja rouvat, tämän ruletin pyörittäjät petaavat itselleen ja suvulleen maat ja mannut ja hyvät kuukausitulot, kaikki edut ja hyvät eläketulot. Mistä se kaikki on? No helvetti, tavallisen kansan tuloista veroina riistettyjä rahaa!!! Mieti!!!

   Vielä sana perintöverosta: kuka helvetin aivokääpä sen on keksinyt? No kuka muu kuin joku korkeakoulutuksen saanut keltalakki. Esimerkiksi kun omainen on tehnyt kovaa kolmivuorotyötä koko elämänsä ajan ja maksanut jo kaikesta hankkimistaan verot n. 70% ja hyvää tarkoittaen on säästänyt lapsilleen perintöä, niin jo perkele on tähänkin keltalakki keksinyt veron.

   Että kun kansalaisista tehdään valtiovallan toimesta rosvoja kun he yrittävät vilpittömästi pitää puolensa tiukoilla alipalkoilla, niin sopii kysyä, mitä sitten ovat tämän ruletin keksijät ja pyörittäjät?

   • Silti: säännöt ovat sääntöjä ja säännöt ovat kaikille samat. Ei kenenkään pidä tai kuulu keksiä omia sääntöjä.


   • älä_selitä kirjoitti:

    Silti: säännöt ovat sääntöjä ja säännöt ovat kaikille samat. Ei kenenkään pidä tai kuulu keksiä omia sääntöjä.

    Yritäppäs kommunisti perustaa itse oma yritys, kirjoittele sen jälkeen.


   • hjkjhjkjhjkjh kirjoitti:

    Yritäppäs kommunisti perustaa itse oma yritys, kirjoittele sen jälkeen.

    Eli on "kommunisti" jos edellyttää lain mukaan toimimista? Äläs nyt naurata. Mikä siinä yrittämisessä on muka niin vaikeaa, että lain mukaan toimiminen tekee siitä mahdotonta???


   • en_tajua kirjoitti:

    Eli on "kommunisti" jos edellyttää lain mukaan toimimista? Äläs nyt naurata. Mikä siinä yrittämisessä on muka niin vaikeaa, että lain mukaan toimiminen tekee siitä mahdotonta???

    P-ersekö se siellä ite?


  • Kannattaa hakea firma konkkaan ja jatkaa toisella.

   • Näinköhän se Anttilakin teki? Katoppa vaan ni jatkuu toisella


  • Verotarkastuksen kokenut
   .
   PLUSSAA
   -olihan kokemus näin jälkikäteen muisteltuna
   .
   MIINUSTA
   -löysässä hirressä useita kuukausia
   -virkamies-yrittäjä suhteen henkilökemioiden yhteensopimattomuus. Muutamista kysymyksistä paistoi läpi, ellei nyt ihan kateus, vähintäänkin lisäverotettavuushalu.
   .
   KEHITYS -idea
   -jos verottaja haluaa suorittaa verotarkastuksen niin minusta siihen ei saisi sekottaa itse yrittäjää henkilönä vaan paperit tulisi käydä läpi esim. tilitoimiston kanssa ja tilitoimisto kommunikoisi taas yrityksen kanssa. Tietysti siten, että tilitoimisto saa laskuttaa verottajaa tehdyistä työtunneista. Maksaahan verotoimisto myös verotarkastajien palkan.
   .
   KOMMENTTI
   -miten voi joku ymmärtää yrityksen pyörittämistä pelkän kirjanpidon pohjalta kun itse yrittäjäkään ei aina ymmärrä kirjanpitoa vaikka on itse tehnyt varsinaisen työn?
   .
   LISÄKSI
   -aiheettomasti tehdyn ilmoituksen tehneen nimi (kilpailija/naapuri tms) tulisi ilmoittaa syyttömälle verotarkastuksen kokeneelle :)

   • Eiköhän tilanne ole se, että yrittäjä saa ottaa tilitoimiston hepun mukaan alkukeskusteluun, ja verotarkastajat ovat tarvittaessa yhteydessä tilitoimistoon tottakai, eli kirjanpitopuoli varmaan sujuu ihan ok.

    Sitten tietenkin jos verotarkastaja nostaa esiin asioita mitkä ehkä eivät kuulu yrityksen kuluihin, niin yrittäjän itsensä kuuluu sitten kertoa, miten esim joku ikkunaremontti kuuluu firman kuluihin.


   • Saanko kysyä, miksi tunsit olevasi löysässä hirressa usean kuukauden ajan, jos et ole tehnyt mitään väärää? Kai itse tiedät, kierrätkö veroja tai onko yksityiselämän kuluja firman kirjanpidossa tms. vilunkia?

    Jos oikeasti yritystä pyöritetään rehellisesti ja lain mukaan, ei verotarkastus ole mitään löysässä hirressä roikumista! Ei se ole sen ihmeellisempää kuin puhaltaa poliisin alkometriin. Jos et ole juonut, ei ole mitään jännitettävää!


  • Kyllähän se on kuulkaa sillä tavalla, että kun valtiovalta on ajanut Suomen persiilleen, niin yrittäjiltä nipistetään rahat vaikka laillistettua väkivaltaa tekemällä.

   Kaikilla yrittäjillä Suomessa on tunne että he tekevät jotain rikollista.

   Verotarkastusjärjestelmä saa aikaan tämän tunteen. Ja koska yrittäjiä jo valmiiksi leimataan näin, on oikeastaan moraalinen velvollisuus tehdä pimeätä työtä, että asiaan saadaan vastine.

   Näin se käytännössä menee

  • Asiaa puhut...

   • Jotenkin sairas asetelma: yrittäjiä pitää olla ja saa olla, mutta verottaja kyttää koko ajan yrittäjiä kuin pahimpia roistoja ja yrittää saada tuomiolle verorikoksista. Valtiovalta on myös kriminalisoinut yrittäjien osaamattomuudessaan tekemät verovirheet. Siis todella jotain sairasta! Edes pieni lapsi viattomuudessaan ei keksi mitään näin sairasta!

    Eikö valtiovallan älyköt muka osaa kehittää mitään järkevämpää ja yrittäjyyteen kannustavampaa systeemiä yrittäjien työstä nipistettävän osuuden saamiseksi ja sen selville saamiseksi, että valtion osuus on saatu?

    Vai onko tämä niinkin härski juttu että valtiovallan älyköt ovat laskeneet että näin valtio saa normaalia enemmän.

    Tämä on vallan väärinkäyttöä!


   • Voit olla osin oikeassakin, en kiistä. Mutta löytyy niitä tapauksia aivan toiseltakin laidalta. Kun oli jokin vuosi sitten töissä pk-yrittäjiä palvelevassa toimistossa, niin verotarkastusten pelossa käytiin läpi yleisimpiä sudenkuoppia. Yrittäjiltä kuuli sitten monen sorttisia "viisauksia":

    - Työsuhdeauto: "ei minun tarvitse maksaa firman ostamasta Mersusta autoetuveroa mähän tarvitsen sitä autoa"

    - Ennakonpidätys omasta palkasta: "on väärin, että mun pitää maksaa vielä itsekin veroa, firmahan jo maksaa tuloveroa"

    - Veronalainen osinko/palkka firmasta: "mun ei tartte maksaa veroa, kun mä kerta työllistän ihmisiä"

    - Keskustelu yrittäjän kanssa:
    --- "Suomessa tapetaan firmat verotuksella"
    ++ "ööh, Suomessa on (oli silloin) Euroopan toiseksi alhaisin yritysvero"
    --- "ai-niinkö? No yrittäjä itse joutuu maksamaan liikaa veroa tuloistaan"
    ++ "meinaatko että maksat progressiivisen veron (ansiotulotaulukon mukaan?)
    --- "joo, yrittäminen ei kannata sen takia"
    ++ "tarkoitatko siis sanoa, että Suomessa on liian korkea palkkavero duunareillakin?"
    --- "ai sä oot joku kommari vai?"


   • :D :D :D


   • 8.11 kirjoitti:

    Voit olla osin oikeassakin, en kiistä. Mutta löytyy niitä tapauksia aivan toiseltakin laidalta. Kun oli jokin vuosi sitten töissä pk-yrittäjiä palvelevassa toimistossa, niin verotarkastusten pelossa käytiin läpi yleisimpiä sudenkuoppia. Yrittäjiltä kuuli sitten monen sorttisia "viisauksia":

    - Työsuhdeauto: "ei minun tarvitse maksaa firman ostamasta Mersusta autoetuveroa mähän tarvitsen sitä autoa"

    - Ennakonpidätys omasta palkasta: "on väärin, että mun pitää maksaa vielä itsekin veroa, firmahan jo maksaa tuloveroa"

    - Veronalainen osinko/palkka firmasta: "mun ei tartte maksaa veroa, kun mä kerta työllistän ihmisiä"

    - Keskustelu yrittäjän kanssa:
    --- "Suomessa tapetaan firmat verotuksella"
    ++ "ööh, Suomessa on (oli silloin) Euroopan toiseksi alhaisin yritysvero"
    --- "ai-niinkö? No yrittäjä itse joutuu maksamaan liikaa veroa tuloistaan"
    ++ "meinaatko että maksat progressiivisen veron (ansiotulotaulukon mukaan?)
    --- "joo, yrittäminen ei kannata sen takia"
    ++ "tarkoitatko siis sanoa, että Suomessa on liian korkea palkkavero duunareillakin?"
    --- "ai sä oot joku kommari vai?"

    Toi on okeeasti niin totta. Yrittäjä "leikkii tyhmää" kun on kyse veronkierrosta. Jauhavat sitä bullshittiä, että verottaja verottaa kuoliaaksi. Bull shit sanon minä.

    Olen työntekijä. Olen palkollinen. Yritän elää murto-osalla siitä rahasta, jonka yrittäjä nostaa itselleen palkkaa. En saa ostaa autoa, mökkiä tai oman asunnon remonttia firman piikkiin. En saa keinoteltua palkkani verokohtelua, kuten yrittäjä.

    Kenet tässä on kyykytetty kuoleman partaalle? Työntekijä.


  • " "Saanko kysyä, miksi tunsit olevasi löysässä hirressa usean kuukauden ajan, jos et ole tehnyt mitään väärää? Kai itse tiedät, kierrätkö veroja tai onko yksityiselämän kuluja firman kirjanpidossa tms. vilunkia?" "
   .
   SAAT KYSYÄ! Kai se tunne tuli ensinnäkin siitä, että kun minua kuultiin niin jo se tilanne oli uutena kokemuksena hyvin outo. Tuntui kuin olisin ollut kuulusteltava rikoksesta epäiltynä. Tilaisuuden ilmapiiri oli hyvin virallinen ja tapahtumapaikkana huone jossa ei ollut muuta kuin yksi pöytä ja tuolit molemmin puolin. Kahvia ei ollut eikä edes vesilasia. Kysymykset oli laadittu etukäteen ja moni kysymys esitettiin hieman syyttävään sävyyn samalla kun molemmat miehet yrittivät lukea minua kuin avointa kirjaa. Kemiat eivät sopineet yhteen.
   .
   Toinen syy miksi tunsin olevani kuukausia löysässä hirressä on se, että koko toimenpide yksinkertaisesti vain kesti niin pitkään. Koska itse ymmärrän kirjanpidosta yhtä paljon kuin sika tietokoneista jouduin vain luottamaan kirjanpitotoimiston ja tilintarkastajan ammattitaitoon sekä virheettömyyteen. Erilaiset verot ja niiden laskemiset sekä oikea-aikaiset tilittämiset eivät ole aina tilitoimistoillekaan mikään yksinkertainen juttu mutta arvaas vain kuka niistä lopulta vastaa!
   .
   Veroja maksan sen mikä kuuluu maksaa, en enempää enkä vähempää, mutta toki jokainen ihminen ja yritys tekee omat suunnitelmansa.
   .
   Yksityiselämän kuluja minusta kertyy yritykselle ainoastaan työpaikalla juodun kahvin, käytetyn wc-paperin ja veden muodossa.
   .
   " "Jos oikeasti yritystä pyöritetään rehellisesti ja lain mukaan, ei verotarkastus ole mitään löysässä hirressä roikumista! Ei se ole sen ihmeellisempää kuin puhaltaa poliisin alkometriin. Jos et ole juonut, ei ole mitään jännitettävää!" "
   .
   NOVIISI ?
   Yrittäjillä on muutakin murehdittavaa kuin kuukausien ylimääräinen byrokratia. Vaikka asiat pyrittäisiin tekemään oikein on aina olemassa virheen mahdollisuus eikä silläkään ole niin merkitystä, eniten odotuksen aikana sapetti epätietoisuus ja hiljaisuus.
   .
   ALKOMETRI VERTAUS
   Olen puhaltanut alkometriin useita kertoja mutta jokainen kerta olen saanut vastauksen välittömästi puhalluksen jälkeen. Aikaa vastauksen saantiin ei ole kulunut kuukausia vaan sekunteja. Toki ensimmäinen kerta jännitti vaikka en ollut mitään juonut ja joskus on sydän aamulla hakannut kun muistaa illalla ottaneensa pari saunakaljaa, mutta se tunne lienee normaalia?
   Verotarkastus vastaa ennemminkin sellaista tutkimusta, että poliisi selvittäisi kuinka monta kertaa olet juonut alkoholia menneen 3:n täyden kalenterivuoden aikana.
   .
   PS.verotarkastuksesta selvisin puhtain paperein

   • Kiitos asiallisesta vastauksesta. Hyvä että firmallasi oli puhtaat jauhot pussissa.


  • Se on kuulkaa sillä tavalla että ainoastaan niitä kytätään ja tuomitaan jo etukäteen rikollisiksi jotka on rekisteröityneitä yrittäjiä.

   Nimittäin ne jotka ei ole rekisterissä, eihän niitä saa mistään kiinni. Eli todelliset rikolliset saavat harjoittaa aivan vapaasti pimeätä liiketoimintaa ja heillä pyyhkii yllättävän hyvin. Esimerkiksi monet romaanit. Päivärahat virtaavat säännöllisesti työkkäristä tai sossusta. Sitten myydään viinaa, tupakkaa, autoja yms. Ja aina ne on jonkun muun nimissä.

   Että on tässä valtiovallan systeemissä aikalailla kaikki pielessä.

   Jos oikeasti haluttaisiin pimeään työhön liittyvä rikollisuus, pitäisi poliisin ja virkamiesten ja naisten alkaa tekemään ruumiillista työtä, siis nousta pöydän takaa ja autosta jaloilleen, kytätä nurkan takana ja pusikossa ym. mutta eihän se sovi arvolle, ei. On paljon helpompi avata tietokone ja katsoa rekisteristä mikä yritys tänään otettaisiin syyniin ja n. Kolmen vuoden valvontahelvettiin ja sen myötä poliisikuulusteluun ja sen myötä syyttäjän käsittelyyn ja sen myötä käräjäoikeudet tuomittavaksi. Lopputulos pieni päiväsakko, yhteiskunnan varoja haaskattu tuhansien edestä, vilpittömän yrittäjän elämä raiskattu riekaleeksi.

   Kysynpä vaan, että mikä se on rikollisuutta, kuka se loppujen lopuksi rikollinenn on?

   Itseni oikeustaju ei hyväksy ei sitten millään tätä valtiovallan touhua ja tällä foorumilla valittaminen ei auta paskaakaan, mutta on eräänlainen purkautumiskeino kun niin V-tuttaa.

   Mutta annas olla jos valitat virallista tietä jostain tällaisesta - sitten sinä vasta suuri rikollinen oletkin ja saat olla varma että loppuelämäsi olet sinä ja perheesi syynissä.

   Joten loppujen lopuksi oikeat rikolliset saavat ihan rauhassa jatkaa leveältä elämää ja mässätä vilpittömien yrittäjien maksamilla verotuloilla

  • Joskus jouduin verotarkastajan puhelinkuulusteluun kun olin tehnyt myöhemmin kirjallisesti korjauksen ALV:n myyntitietoihin, aivan oikein ja asiallisesti. Hän ryhtyi uhkaavaan sävyyn tiukkamaan asioita ja ilmaisi syvän epäluottamuksensa minuun. Seuraavaksi ryhtyi uhkaamaan yritystäni verotarkastuksella. Siihen sanoin hänelle, että kyllä se sopii, kaikki paperit ovat tuossa pöydällä kansiossa odottamassa. Siihen se sitten jäikin. Hän kosti kuitenkin siten että tekemäni muutos otettiin ALV-tilityksissä huomioon vasta usean kuukauden kuluttua ja jouduin lopulta kahdeksan kuukautta odottamaan suurta ALV palautusta joka olisi pitänyt heti hoitaa. Ikäviä ihmisiä heillä töissä, asenteet joillakin kuin keskiaikaisessa noitavainossa. Tämähän ei todella ollut ainoa kerta kun joudun tämänkaltaisten asioiden kohteeksi.

   Yrittäjistä sanoisin yleisesti että ovat kunnon ihmisiä mutta jakautuvat kahteen ryhmään, varsinaiset yrittäjät ja talousrikolliset. Varsinaisille yrittäjille voi tulla erreyksiä toimissaan koska verolainsäädäntö on tavattoman laaja ja mutkikas ja vielä sen päälle on verottajan itsensä laatimat säännöstöt, lomakkeet ja viralliset menettelyt joita joudumme noudattamaan, olkoonkin vaikka kuinka tehottoman ja typerän tuntuisia. Ihmettelen kuinka nykyajan nuoret jotka perustavat yrityksen, voivat ylipäänsä selvitä tällaisesta viidakosta. Se on kohtuutonta ja oli aikanaan kun itsekin sen tein. Voisi verottaja ottaa lusikan käteen ja ryhtyä vaikka kouluttamaan alkavia yrittäjiä ja miksei muitakin yrittäjiä jotta asiat sujuisivat parhaalla tavalla ja erehdyksiltä vältyttäisiin. Verottajakin voisi siinä saada sekä näkökulmaa laajennettua ja paremman arvostuksen.

   Kolmas "yrittäjäryhmä" on äskeisen jaon ulkopuolella ja kovin usein syynä myös yrittäjiin kohdistuviin epäluuloihin ja ikäviin mielenilmaisuihin. He ovat siis koko systeemin ulkopuolella eivätkä taatusti ilmoittaudu verottajalle missään vaiheessa, puhumattakaan että maksaisivat jotain veroja. Niitä pyydystääkseen verottaja simputtaa nyt niitä jotka ovat verotuksessa mukana ja veronsa maksavat. Aika karmeata ja oikeustajun vastaista.

   Tsemppiä kaikille!

   • Viisaasti kommentoit ystävä hyvä. Itsekin olen kyseisen vainon uhri. Mutta en aio antaa sen lannistaa vaan kierrän veroja 100% lain sallimin keinoin ja en todellakaan aioi maksaa veroja senttiäkään. Se on rekisteröityneen yrittäjän etu verrattuna pimeisiin tahoihin ja ei tarvii pelätä verotarkastusta. Keinot kyllä löytyy. Kyllä on yrittäjänä mukava elää ja olla ja vahingoniloinen kun ei tarvitse mädäntyä jossain hikisessä toimistossa.


  • itse otan jo iisisti kun oikeastaan jäin eläkkeelle mutta jatkan röitä sillä erotuksella etten ota enää mitään stressiä. Helpottaa oloa aika paljon. Koetan myydä pientä putiikkiani ja tuotteitani, saa nähdä josko joku ostaisi ne pois ja voisi ryhtyä isona tekemään jotain muuta.

  • >> Hän ryhtyi uhkaavaan sävyyn tiukkamaan asioita ja ilmaisi syvän epäluottamuksensa minuun. Seuraavaksi ryhtyi uhkaamaan yritystäni verotarkastuksella. Siihen sanoin hänelle, että kyllä se sopii, kaikki paperit ovat tuossa pöydällä kansiossa odottamassa. Siihen se sitten jäikin. Hän kosti kuitenkin siten että tekemäni muutos otettiin ALV-tilityksissä huomioon vasta usean kuukauden kuluttua ja jouduin lopulta kahdeksan kuukautta odottamaan suurta ALV palautusta joka olisi pitänyt heti hoitaa. >>

   Kerrohan ihan alkajaisiksi että mikä euromääräinen rahasumma oli se "suuri ALV palautus" jota jouduit noin pitkään vartoilemaan.

   Jos on kymppitonneista kyse, tai järeiden autonosturien tms. ostoissa sadoistakin tonneista, niin kyllä niiden rahasummien kanssa ALV-ilmoittelijat osaa olla tarkkana ja varuiollaan, ja antaa oikeat lukemat.
   Arvaan että sinun kohdallasi kyse lienee ollut joistakin tonneista korkeintaan.

   Ei niitä verotoimiston akkkoja lopulta tuollaiset mainistemasi "kostamiset" kiinnosta. Nidien toimiston läpi menee satoja miljoonia ALV-rahaa joka kuukausi, eikä joidenkin kymppitonnien kanssa kannata heidän uhrata aikaansa.

   Kaiken kaikkiaan olen noin 90% varma että koko stoorisi oli sepitettä, alusta loppuun. Minä maksan ALV.eja joka kuukausi, ja veetuttaa aina niin saa-tanasti heittää ne 2..3 tonnia hyvää rahaa menemään voudin kirstuun.

   Mutta ei ne akat verotoimistolta ole veetuilleet, eikä kostelleet, sen mitä harvoin on yhteudenpitoa sinne suuntaan tarvinnut pitää.

   Lisäksi minua ei ole verottaja "puhelinkuulustellut" ikinä. Verotoimisto lähettää kirjallisen kapulakielisen selvityspyyntönsä. Mutta ei ne sieltä perään soittele, ei oikeastaan koskaan. Ne paremminkin pelkää ja välttelee olla suorissa kontakteissa kehenkään asiakkaisiinsa.

   • olen pienyrittäjä ja teen vientikauppaa, muutaman tonnin rahat liikaa maksettuna tuntuvat. En siis käytännössä juurikaan joudu myynnistä maksamaan ALV:tä vaan kauppa on verotonta ulkomaille. Voin siis myös vähentää ostojen ALV eli valtio maksaa ne takaisin. Siitä oli tässäkin kysymys. Eivät ne virkailijat minulle kovin usein soittele mutta olen väliin joutunut jotenkin silmätikuksi, ainakin siltä tuntuu.


   • lisäksi säilytän kaikki verodokumentit, tästäkin löytyvät kaikki asiakirjat, en niitä suostu hävittämään.


  • Loppuasiakas maksaa aina ALV-veron. ALV on läpikulkuerä. Yrittäjä tilittää ne rahat valtiolle käytännön syistä johtuen. Oikeastansa myyntien ALV ja ostojen ALV erotuksen siis valtiolle kuukausittain. Toki harmittaahan se. Onneksi nyt on luvattu että ALV muuttuu maksuperusteiseksi 2017. Eli ALV menee maksuun vasta kun rahat on tilillä. Eli maksu asiakkaalta saatuna. Saa enempi joustovaraa järjestellä yrityksen rahaliikennettä. Sitä odotellessa täytyy sinnitellä. Veroista juuri ALV on se jonka maksamista verottaja eniten seuraa. Siinä on isoimmat saktiot kuin muiden verojen maksamatta jättämisessä.

   • ALV-asia ei ole noin yksioikoinen, tuo on juuri verottajan näkemys kun se katsoo pitkin nerokasta ALV-putkea.

    Hankalaan asemaan nimittäin joutuvat ne pienyrittäjät jotka myyvät työtään tai hankkimiaan tavaroita loppuasiakkaalle, joka sen ALVin maksaa. Ainakin se näyttää siltä maksaisi. Mutta todellisuus on toinen. Yrittäjä joutuu heti maksamaan ostojen ALVin sekä sitten myyntinsä ALvin. Toisaalta, hintahyppäys edellisistä tukkuportaista loppuasiakkaalle on hyvin suuri koska nyt on mukana ALV 24% oman katteen päällä jota ostajataho ei voi vähentää. Yrittäjä joutuu tekemään huomattavan markkinointiponnistuksen jotta kauppa kävisi ja nyt joutuu vielä kilpailemaan ulkomaisen verkkokaupan kanssa jota eivät ALVit haittaa ja markkinointikin on edullisempaa isoille pelureille. Tästä seuraa että ALV tulee tosi kalliiksi kulueräksi yrittäjälle, kaiken ALV-kirjanpidon ja tilityksen sekä täyden juridisen vastuun lisäksi joka päällensä lankeaa ilman pienintäkään korvausta siitä. Jokainen lomakemerkintä ja maksatus on hoidettava erittäin ikävien sanktioiden uhkaamana. Jokainen yrittäjä tietää ja tuntee ne lappuset joita verottaja lähettelee, joissa vaaditaan vastausta seitsemän päivän sisällä veronkorotuksen ja rangaistuksen uhalla. Mitään muuta väestönosaa ei tällä tavoin Suomessa kohdella.


   • yritystä kirjoitti:

    ALV-asia ei ole noin yksioikoinen, tuo on juuri verottajan näkemys kun se katsoo pitkin nerokasta ALV-putkea.

    Hankalaan asemaan nimittäin joutuvat ne pienyrittäjät jotka myyvät työtään tai hankkimiaan tavaroita loppuasiakkaalle, joka sen ALVin maksaa. Ainakin se näyttää siltä maksaisi. Mutta todellisuus on toinen. Yrittäjä joutuu heti maksamaan ostojen ALVin sekä sitten myyntinsä ALvin. Toisaalta, hintahyppäys edellisistä tukkuportaista loppuasiakkaalle on hyvin suuri koska nyt on mukana ALV 24% oman katteen päällä jota ostajataho ei voi vähentää. Yrittäjä joutuu tekemään huomattavan markkinointiponnistuksen jotta kauppa kävisi ja nyt joutuu vielä kilpailemaan ulkomaisen verkkokaupan kanssa jota eivät ALVit haittaa ja markkinointikin on edullisempaa isoille pelureille. Tästä seuraa että ALV tulee tosi kalliiksi kulueräksi yrittäjälle, kaiken ALV-kirjanpidon ja tilityksen sekä täyden juridisen vastuun lisäksi joka päällensä lankeaa ilman pienintäkään korvausta siitä. Jokainen lomakemerkintä ja maksatus on hoidettava erittäin ikävien sanktioiden uhkaamana. Jokainen yrittäjä tietää ja tuntee ne lappuset joita verottaja lähettelee, joissa vaaditaan vastausta seitsemän päivän sisällä veronkorotuksen ja rangaistuksen uhalla. Mitään muuta väestönosaa ei tällä tavoin Suomessa kohdella.

    ALV maksetaan siitä toteutetusta lisäarvosta (=kustannukset+voitto). Se on se homman kultainen juju. Myyntien ALV miinus Ostojen ALV. Sen erotuksen yrittäjä tilittää verottajalle kuukausittain (poikkeuksia on ajoissa) . Maksajana loppuasiakas. Se ALV näkyy asiakkaan kuitissa eli asiakas sen maksaa, mutta yrittäjä tilittää valtiolle. Nyt onneksi on tarkoitus siirtyä v2017 alussa maksuperisteiseen ALV tilittämiseen, jolloin Myyntien ALV saa odottaa kunnes loppuasiakas maksaa rahat tilille. Tästä on monelle pienyrittäjälle oikeasti iso apu, kun voi odottaa että loppuasiakas hoitaa maksunsa. Maksuajat B2B myynnissä voivat olla jopa 90 pv. Eli iso yritys tylyttää pienempäänsä. Elämä on nokkimisjärjestys. Arvonlisäveron alaraja on nyt 10 000 euroa. Sitä kannattaisi kyllä nostaa vaikkapa 20 000 tai
    30 000 euroon. Virossa 40 000 euroa.

    ALV asiat on joka maassa sanktioitu verottajan toimesta ankarasti ei vain Suomessa. Ei yrittäjiä kohdella sinänsä väärin. Yrittäminen vain on hiton kova laji. Yrittäjä kilpailee asiakkaista toisten yrittäjien kanssa. Verkkokauppa on yksi osa tuota kilpailua. Ulkomaisesta verkkokaupasta ostettaessa sisältää myös aina ALV:n. Verottaja on ruvennut seuraamaan ulkomaisia verkkokauppoja tarkemmin. Verkkokaupan hinta on sen takia edullisempi kun asiakas saa tuotteen toimittajalta suoraan ilman kallista välikättä (suomalaista pienyrittäjää) . Lyhyempi jakelutie toteutuu.

    Kyky markkinoida ja mainostaa ja myydä on isosti taitolaji. Aina ei ole kyse välttämättä rahasta vaan etenkin osaamisesta ja taidosta. Jotkut ovat sillä saralla ylivertaisia virtuooseja.
    Yleinen arvonlisävero on Suomessa 24%, Virossa 20%, Ruotsissa 25 %, Tanskassa 25%. Eli muuallakin on ALV.


   • osaan kyllä laskea nämä, olenhan niitä laskenut pitkään; en kuitenkaan ryhtynyt tässä kaavoja esittelemään koska melkein kaikki nekin osaavat. Tiedän että on monia jotka eivät osaa näitä laskea eivätkä ymmärrä mainitsemaasi yksinkertaista lainalaisuutta. Heille riitääkin ongelmia ja ylläreitä. ALV systeemi on valtiolle nerokas ja tuottava siksi että valtio on rahansa jo saanut kauan ennenkuin tavarantoimittajaketju lopulta pukkaa tavaran kuluttajalle. Tästä aiheutuva rasite kaatuu yrittäjien päälle. Saammehan rahamme yleensä pois jossain vaiheessa mutta sitä ennen olemme ilman sitä rahaa.

    Itse olen teknologiayrittäjä ja joudun omat tuotteet itse kehittämään myynnistä saadulla tuotolla ja viemään ne ulkomaille. Siinäkin joutuu koko ajan pyytämään liikaa maksettua veroa takaisin. Nykyisin palautukset tulevat jo joutuisasti. Jotain hyvääkin on sentään tapahtunut.


  • Kiinnostava lain osa tuo "tieteensä tai törkeästä huolimattomuudesta" jota käytetään kun yrittäjille määrätään veronkorotuksia. Melkein jokaisessa tapauksessa tuota pykälää käytetään jotta voitaisiin määrätä veronkorotusta jopa 30% vaikka yrittäjällä olisi mikä tahansa syy virheeseen josta häntä syytetään. Ei auta vaikka kuinka perustelet virhettäsi.

   Eikös nyt kuitenkin tässä kohtaa päättäjät itse syyllisty "tietensä ja törkeästä huolimattomuudesta" yrittäjän elämän pilaamiseen kun eivät halua ottaa huomioon minkäänlaisia selityksiä virheellinen. Kyllä päättäjillä on suurempi vastuu tämän lain kohdan oikein soveltamisessa kuin kansalaisilla koska päättäjät tuntevat paremmin lain kiemurat.

   Päättäjät tietävät hyvin myös sen että ei kenelläkään yrittäjällä ole resursseja lähteä käräjöimään asiaa esim. Korkeimpaan oikeusasteeseen asti ja siksipä lopputulokseksi yleensä jää veronkorotus yrittäjän vahingoksi ja se vaikeuttaa yrittäjän elämää koska yhtäkkiä hän me nettiä huomattavia summia valtiolle.

   On hämmästyttävää että kun muka yrittäjyyttä halutaan Suomeen synnyttää niin samalla heitä kohdellaan automaattisesti rikoksentekijöinä verotuksen osalta. Oikeat rikoksentekijäthän ovat pimeän työn tekijöitä. Väitän että yrittäjät jotka ovat rekisteröityneitä, eivät tee virheitä"tietensä tai törkeästä huolimattomuudesta" vaan virheet saadaan vain näyttämään siltä koska sellainen teksti ja kriteeri on lakiin kirjoitettu. Tällainen lain käyttö yrittäjien vahingoksi synnyttää yrittäjissä väkiselläkin vastareaktion ja tarpeen kiertää veroja vaikkakin lain puitteissa. Mitä järkeä on tässä asetelmassa että päättäjät vastaan yrittäjät?

   Ottakaa kantaa

   • yrittäjät ovat lainsuojattomia edelleen tässä maassa. Virkavallan "virkavaltaisuus" on kielletty kansalaisia kohtaan ja virkamiehille siitä seuraa itselleen sanktioita. Sensijaan yrittäjiä kohtaan voi tehdä pahoja aika vapaasti. Onneksi kaikki verovirkamiehet eivät ole yhtä kusipäitä, kyllä siellä on ollut ihan kohtuullisiakin ihmisiä, kiitos heille.


  • Onkos täällä näitä Aku Ankkoja ? tai siis?

   Ruotsin perspirantti käänsi nurin niskat james bond, saa tehdä, hamilton/ perspirantti ei saa tehdä.

   Niin jäi ilmoittamatta nolla palkat ja muut, 6 euroa ja rosenit. Tai jotain ?

  • "Veronkorotuksen määrääminen verotusmenettelystä annetun lain 32.3 §:n perusteella oikeuskäytännön valossa"

   Eikös tuo laki sido myös valtiota? Meinaan vaan että minulla on saamatta valtiolta yli 7000€ liikaa maksamiani auton tuontiveroja vuodelta 2011. Jäivät valtiolta maksamatta kun antoivat 2014 vuoden lopussa niin vähän aikaa palautusvaatimuksen tekoon

   Miten ja mihin tästä kannattais valittaa? Onko näillä foorumeilla oikeusoppineita jotka osaa ottaa kantaa?

   Nythän tuon lain mukaan valtion pitäisi maksaa rutkasti viivästyskorko ja veronkorotusta minullepäin. Onhan se lakiin kirjattu ja oikeus ja kohtuus soveltaa lakia myös kansalaisen hyödyksi eikä aina kansalaisen vahingoksi.

  • Pienillä yksin yrittävillä ei aina ole omistusasuntoa, ei todellakaan mökkiä venettä, eikä kuulkaa edes autoa.
   Osa yrittää pakon edessä tai luodakseen oman näköisen elämän mielekkäällä työllä.
   Ei vaurastuakseen tai kerätäkseen materiaa.
   Sanonta kuuluu: yrityksen tehtävä on tuottaa voittoa.
   Mutta kaikki yrittäjät eivät ole talous edellä liikkeellä. Käsityöläiset, kirjailijat ja muusikot esimerkiksi tekisivät ihan samoja työtehtäviä ja teoksia myös ilmaiseksi ja ovat tehneetkin lapsesta saakka. Toimeentulo mikroyrittäjänä minimiyelillä on niukkaa mutta ainakin verot maksetaan ja mersuista on kaikkien kohdalla turha puhua.

  • Jos toiminimellinen yrittäjä on nostanut omalta tililtään rajaa pari tonnia edellisen vuoden lopussa ja vie sen takaisin omalle tililleen seuraavan vuoden puolella, onko oikein että verotarkastuksessa se lasketaan verotettavaa tuloon ja sille lisätään viivästyskorko ja veronkorotusta?

   • olisko ne epäillyt pimeätä tuloa?


   • Miksi tilioperaatiot vaikuttaisivat verotukseen? Tilillä voi olla erilaisia tapahtumia, jos niille on selitys. Kirjanpito ja sen paikkansapitävyys on kaiketi tarkastuksen idea. Ammatinharjoitaja voi nostaa firmansa tililtä rahaa käyttöönsä ilman mitään sen kummempaa prosessointia.


   • Eihän se rahan nosto yrityksen tulosta mihinkään muuta?! Mieluummin lisäisi pari tonnia aina vuodenvaihteeksi, niin olisi enempi elinkeinotoiminnan varallisuutta, joka saattaisi vähän keventää sen verotusta...


  • Onkohan muuten mitään muuta asiaa kriminalisoitu Suomen laissa samalla tavalla kuin inhimillisiä virheitä joita yrittämiseen väkiselläkin sisältyy?

  • Kaksinaismoralismia koko verotusjärjestelmä sanon minä

  • On se älytöntä. Luulisi sen verran olevan järkeä päättäjillä että loisivat sellaisen järjestelmän missä valtio olisi yrittäjien puolta eikä vastaan. Nythän verenhimoiset verotarkastajat syynäävät kenen yrittäjän toiminnasta löytäis virheen että se yritys voitas tappaa lainsäädännön keinoin. Ei niillä ole tavoitteena auttaa ja tukea yrittäjiä. Tässä tullaankin siihen kysymykseen, millaisia ovat ihmiset jotka hakeutuvat verotarkastajan töihin. Joku sanoi jossakin kommentissa että heitä voidaan verrata Hitleriin ja hänen persoonaansa.

  • Olen kotona työskentelevä toiminimiyrittäjä ja elätän itseni (nostan firmasta noin 30000e/vuosi). Laskuja kirjoitan 1-3 per kuukausi. Liiketoiminnan kuluja ilmoitin yhteensä 3000 euroa viime vuodelta, sisältäen YELin. Firman ainoa omaisuus on tietokone ja meikäläisen päänuppi.

   Lukujen mitättömyydestä riippumatta, tai juuri siitä syystä, sain soiton Verohallinnosta, jossa tivattiin USB-muistitikkujen ja siirrettävien kiintolevyjen poistosuunnitelmaa. Vastasin ettei yksikään noista ATK-tuotteista ylitä kertapoiston maksimirajaa vaan ne ovat yksinkertaisesti kuluja, IT-alalla täyttä kulutustavaraa. Kyse oli yhteensä noin 500 eurosta vuositasolla.

   Noin puolen tunnin jänkkäämisen jälkeen virkailija totesi "noh, laitetaan kertapoistona sitten tällä kertaa".

   Tuossa ainoa kokemukseni verottajan suhteen joka kertoo toisessa päässä olevan ihmisiä. Kaikki muu on toiminut sähköisesti kuin junan vessa.

   • oisko sittenkään kysellyt?


   • >> Liiketoiminnan kuluja ilmoitin yhteensä 3000 euroa viime vuodelta, sisältäen YELin. >>

    Sanot siis syntyneesi 1982? Jos arvioidean että YEL-maksusi oli tuosta 2.000 € verran, niin YEL-laskurin perusteella saisit eläkeiässä eläkettä 432 €/kk. Tällä hetkellä esimerkiksi kansaneläkekin on korkeampi, jossakin 700 € hujakoilla.

    Sinun ei kannata maksaa, etkä todennäköisesti myöskään maksa, tuollaista YEL-summaa. Maksa ihmeessa YEL-minimi, tai sitten maksat reilusti tuota enemmän..
    ===> Koko yllä oleva stoorisi vaikuttaa täysin tekaistulta.

    ----
    >> sain soiton Verohallinnosta, jossa tivattiin USB-muistitikkujen
    ja siirrettävien kiintolevyjen poistosuunnitelmaa. >>

    Verohallinto ei koskaan SOITA puhelimella tällaisten asioiden perään verotettaville firmoille, vaan lähestyvät kirjeitse. Mutta olen 99,8% että eivät ne se myöskään ole ottaneet kirjeitsekään sinuun yhteyttä, "muistitikkujen poistosuunnitelmien" suhteen.

    ===> Myös tältä osin yllä oleva stoorisi on täysin tietämättömän ihmisen tietämätöntä kirjoittelua. Sinä et vaan ole ollut päivääkään yrittäjänä.

    Täällä ryhmässä kuule tunnistetaan aika hyvin sinun kaltaisesi löysän pas-kan puhujat. Ei ne täällä kauan lavertele, omia skeidajuttujansa.


  • 15 vuotta yritystoimintaa takana. Kertaakaan ei ole tarkastettu. Muutaman kerran on tullut erilaisia kyselyjä, joihin on sitten vastattu. Aina asiallista käyttäytymistä ja toimintaa. Joskus on kyllä verottaja antanut vääriä ohjeita, joten tarkkana pitää olla. Ainakin kerran tullut seuraamusmaksu 200 euroa tilanteesta, jossa toimittiin ihan oikein ja ainoalla mahdollisella tavalla (asiakas muutti alv-statustaan laskun lähettämisen jälkeen). Ei ruvettu tappelemaan kun kustannukset olisivat olleet suuremmat kuin saatu hyöty. Kyllä tuo verotus on melkoinen miinakenttä ja virheitä tulee väkisin kun ei vaan tiedä jotain säännöstä. Ja niitähän riittää.

  • Nyt oivalsin että valtiovalta kannustaa yrittäjyyteen juuri siksi koska he tietävät että tavallinen ihminen ei takuulla osaa eikä tiedä, missä miinat sijaitsevat tällä kentällä ja että varmasti jossain vaiheessa yrittäjä astuu miinaan tahattomasti, eli verottaja saa pomminvarmasti kiinni jostain virheestä ja siitä alkaa sellainen rumba, että yrittäjä on kusessa. Sinua syytetään veropetoksista ja kirjanpitorikoksesta, eikä armoa tunneta vaikka kuinka selität, mistä ne virheet ovat tahattomasti johtuneet, ei. Sinä olet siitä eteenpäin rikollinen ja vähintäänkin lisäveroa, veronkorotusta ja sakkoja tulee. Tärkeintä verottajalle on että rahaa tulee valtiolle. Ei ne muuten ala hommiin. Ne vaikka keksii jotain että ne saa sinulta nyhdettyä rahat. Näin se menee vaikka ne ei sitä myönnä. Tämä on pirullisesti suunniteltu systeemi. Niin että alahan vaan yrittäjäksi. Se on kivaa mutta vaarallista leikkiä perkeleellisessä kusivellissä. On tästä niin paljon kokemuksia kun on kuunnellut yrittäjiä joille on tehty verotarkastus, että mielipide muodostuu edellämainituksi väkisellä.

   Niin että Suomi nousuun. Velkakierre pitää saada taittumaan. Kenen syy on velkakierre? No sehän on vilpittömien päättäjien jotka elää yrittäjien tuottamalla rahalla, jotka pelaa yrittäjien tuottamalla rahalla, jotka häviää yrittäjien tuottamat rahat, jotka kannustaa yrittäjyyteen, että tuottoa olis enemmän että Suomen velkakierre saataisiin katkeamaan...palaa palaa plaa.

   On tämä kyllä helvettiä! Päättäjät pitäisi laittaa linnaan joka ikinen ja maksamaan kansalle korvauksia siitä että ovat käyttäneet tahallaan huolimattomasti heidän rahojaan

  • Joo, tahattomien virheiden takia tuli veropetossyyte, kirjanpitorikossyyyte, uhka liiketoimintakiellosta, lisäverot, veronkorotus, viivästyskorot, sakkoa. Ei auttanut mitään vaikka miten yritti puolustautua, ei kuulemma ole mitään syytä elämänolosuhteissa, että yrittäjän kirjanpidossa saisi olla virheitä ja puutteita. Koska syyttäjä ei alkanut millekään, verohallinto itse lähti langettamaan rangaistusta omavaltaisesti (heillä on lain antama mahdollisuus siihen)

   Että tervetuloa vaan katkerien yrittäjien kerhoon. Niitä on muuten paljon ja aina syy on verotarkastuksen.

   Sopii kysyä, mistäköhän mahtaa johtua kasvava veronkiertäjien joukko Suomessa?

   Kuulin jossain ravintolassa kun yrittäjäporukka jutteli keskenään naiheesta ja yksikin sanoi, että hän on pannut jo 400000 euroa sukanvarteen maksaakseen itselleen korkojen kera takaisin 50000 jonka verottaja oli hänen yrityksestään vienyt.

   Sopii kysyä myös, kuka tässä loppupeleissä pärjää kun verottaja on tällaiselle tielle lähtenyt?

  • >>Joo, tahattomien virheiden takia tuli veropetossyyte, kirjanpitorikossyyyte, uhka liiketoimintakiellosta, lisäverot, veronkorotus, viivästyskorot, sakkoa. Ei auttanut mitään vaikka miten yritti puolustautua, ei kuulemma ole mitään syytä elämänolosuhteissa, että yrittäjän kirjanpidossa saisi olla virheitä ja puutteita. Koska syyttäjä ei alkanut millekään, verohallinto itse lähti langettamaan rangaistusta omavaltaisesti (heillä on lain antama mahdollisuus siihen).

   Että tervetuloa vaan katkerien yrittäjien kerhoon. Niitä on muuten paljon ja aina syy on verotarkastuksen.>>

   1) Sinulla oli virhe kirjanpidossa. Se oli "tahaton", mutta mitä ilmeisimmin se oli "tahattomasti" kotiin päin. Selkokielellä: jätit verojasi maksamatta tekemällä "tahattomasti" jonkun laittoman tempun.

   2) Perustelit asiaa "elämänolosuhteilla". Sinä hölmö tunnustit tietäväsi asiasta kun perustelit tekoasi elämänolosuhteilla, sinulla oli ikään kuin "oikeus" olla maksamatta niitä veroja elämänolosuhteiden takia. Tämähän tekee teostasi tahallisen!

   3) Kerroit, että syyttäjä ei syytä sinua. Siten sinulle EI tullut näitä: "veropetossyyte, kirjanpitorikossyyyte, uhka liiketoimintakiellosta", kunhan puhut roskaa.

   4) Jätit verojasi maksamatta, olit siis velkaa verottajalle. Velka on maksettava (sinun kielelläsi: lisäverot), velalle maksetaan korkoa (viivästyskorot) ja lain määräämä veronkorotus. Veronkorotus on hallinnollinen, lakiin perustuva rangaistus, joka on monesti epäreilu. Siitä voi valittaa ja joskus se johtaa tulokseen vilpittömissä tapauksissa. Mutta ei tietenkään silloin, kun yrittäjä on yrittänyt leikkiä ovelaa ja narahtanut siitä sitten kiinni.

  • No niin sieltäpä löyty asiantuntija kehiin. Taidat olla verotarkastaja ite. Joka tapauksessa ite puhut paskaa. Nuo kohdat mitä listasit ovat skeidaa. Lähdetkö treffeille?

  • "...paskaa ...skeidaa. Lähdetkö treffeille? "

   Eiks teillä pervoilla ole oma treffisaitti jossain muualla?

  • Joo onse verotoimiston kaffilassa....nyyh:(

  • Hei tietäiskö joku tällä foorumilla mihin vois tehdä valituksen verotarkastajan käytöksestä? Meitä on useita yrittäjiä joita on kohdeltu epäasiallisesti saman tarkastajan toimesta. Tässä vuosien kuluessa kun olemme yrittäjäkollegoiden kanssa vaihtaneet kokemuksia, niin aina on erään naisverotarkastajan käytös noussut voimakkaasti esille. Hänen parinaan toiminut toinen nuorempi nainen on ollut asiallinen ja keskittynyt vain numeroihin ja papereihin mutta tuo vanhempi on selkeästi toiminut siten kuin ei verotarkastuksessa pitäisi.

   Jotenkin hänet pitää laittaa vastuuseen käytöksestään ja koska siitä on koitunut yrittäjille paljon henkistä ja taloudellista kärsimystä, luulisi että sellaiseenkin pitäisi tällaisessa oikeusvaltiossa olla mahdollisuus vastata lainmukaisesti

  • Kuulin kuppilassa kun joku sanoi että verottaja on säälimätön ja armoton saalistaja

   • Kuulin myös. On kuulema aivan hirveää.


  • Meillä oli verotarkastus syksyllä ja oltiin AIVAN paniikissa. Perusasiat on selkeät: Meillä ei ole lainkaan pimeää myyntiä, kun myynti on kappalemääräisesti pientä ja yksittäiset kaupat isoja, joten tietysti kaikki tulee ihan virallista tietä tilille. Alv-kannat on kunnossa: joko 24% tai 0%. Ei myydä "ruuan alvilla" rakennustöitä. Sen voin vannoa, että Euron Euroa ei ole pimeästi otettu asiakkailta ja jokainen tavaratilaus on laskunkin mukaan viety tiettyyn paikkaan, josta laskutettu asiakasta. Mutta... kaikenlaisia pikkujuttuja alkoi heti stressata. Esim. firman pakettiauton ajopäiväkirja on todella puutteellinen, siis todella. Mainospaku toki ja taloudessa kaksi omaa autoa (minun ja miehen), mutta silti oltiin varmoja, että tuosta rapsahtaa hirveät jälkiverot. Sitten firman laskuun on yksittäisiä ostoja, joita ei ole dokumentoitu hyvin. Tyyliin joulun alla ostettu lahjoja ja viinaa 500 Eurolla ja osan kohdalla ei merkintää, kenelle mennyt. Samoin päivärahojen laskuista puuttuu kellonaikoja, mutta sinänsä päivärahan voi kohdentaa tiettyyn tehtyy työhön kaukana kotipaikkakunnasta. Kirjanpitäjä sanoi etukäteen jo, että teillä on hyvin hoidettu firma ja joku kerran vuodessa ostettu kasa konjakkipulloja ei ole ongelma. Normaalia liiketoimintaa. Väitti, että suurin osa yrittäjistä kirjaa firman kuluihin suunnilleen päivittäisi Hese-aterioita ja jopa lasten harrastusvälineitä. Niiden kohdalla kuulemma voi vähän tulla sanomista.

   Kaksi jeppeä sieltä sitten tuli ja kolme päivää syynäsivät firman mappeja. Erityisesti viimeistä vuotta katsoivat tarkasti. Lopputuloksena saimme kolme huomautusta, joista yksi oli ajopäiväkirjasta. Penniäkään ei tullut lisämaksettavaa, joten... selvittiin säikähdyksellä. Voisiko nyt alkaa sikailla, kun on puhtaat paperit ja uutta tarkastusta tuskin on tulossa? :)

  • Elä elä ees haaveile sellaisesta. Ne on asentanu kolmen päivän aikana kuuntelulaitteita ja kameroita teidän firmaan ja hyökkää uudestaan

  • " Kirjanpitäjä sanoi etukäteen jo, että teillä on hyvin hoidettu firma ja joku kerran
   vuodessa ostettu kasa konjakkipulloja ei ole ongelma. Normaalia liiketoimintaa.
   Väitti, että suurin osa yrittäjistä kirjaa firman kuluihin suunnilleen päivittäisi
   Hese-aterioita ja jopa lasten harrastusvälineitä. Niiden kohdalla kuulemma
   voi vähän tulla sanomista."

   Saman suuntaisia kokemuksia. Laatikollinen konjakkipulloja tulee jaettua joulun aikaan asiakkaille, ihan kädestä jäteen. Ei niistä mitään kuittia lahjansaajalta pyydetä. Viikonloppuisin käydään perheen kanssa syömässä ABC:llä tai Rax:ossa, ja firman kortti on ihan oikea maksuväline niissä paikoissa. Verottaja tyuntuu olevan meidän kanssa ihan samaa mieltä näistä asioista, eikä tule käymään.

  • Kaamee yrittäjän painajainen tuo verotarkastus. Yksiki yrittäjä sanoi että kyllä häntä pelottaa. Mitenköhän ne saa kiinni sellaiset yrittäjät jotka panee satoja tuhansia pimeenä sukanvarteen käteiskaupoista koska kukaan ei enää verotarkastuksen pelossa halua toimia rehellisesti pankkitilin kautta. Näin olen kuullut puhuttavan.

   • Ei tutkita, mutta jos kiinni jää, niin seuraamuksia tulee varmasti.


  • Tietääkö kukaan millaisen ajan kuluessa verotarkastuksen päätöksestä voi valittaa?

   • Mitä tietoja olet löytänyt asiasta Verottajan sivuilta?


  • En niin mitään

  • Toivottavasti eivät tule meille, kusetan aina verottajaa ohi kirjanpidon !

  • Joku sano jossain palstalla että tämä on sellaista peliä, josta ei kannata vetää kovin vakavasti hernettä nenään, vaan itsekin liittyy mukaan peliin. Elikkä että jos tulee verotarkastus ja jos tulee lisäveroja, siitä ei kannata lähteä valittamaan, koska se on liian pitkä tie. Kannattaa pistää jatkossa sukanvarteen tuloja ja vieläpä korkojen kera ja maksaa itselle rahat takas. Näin siinä neuvottiin.

   • Pimeä työvoima, jolle pimeä palkanmaksu. Lisäksi pyydetään asiakkailta maksusuoritukset käteisenä rahana.

    Nää on ne keinot millä rahaa saa jonkun verran laitettua sivuun, ja sillä varmistettua että pääsee ittekin aikanaan jonkunmoiselle eläkkeelle. Rahalla saa ne veromätkytkin maksettua, koska semmoisia äkkiä voi yrittävälle matkan varrella tulla.


  • Hei onko se oikeusministeriö, jonne voi valittaa verotarkastajien laiminlyönneistä, vai?

   • Ei, vaan noi alv-kohtelun valitukset pitää osottaa nimenomaan eduskunnan oikeusasiamiehelle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei, vaan noi alv-kohtelun valitukset pitää osottaa nimenomaan eduskunnan oikeusasiamiehelle.

    Mutta jos tekee kirjelmän ja lähettää sen presidentille, oikeusministerille, oikeusasiamieheksi ja YLE TV.lle, niin luulisi olevan voimaa


  • Oli kiinnostava Harkimon kirjoituseräässä iltalehdessä:

   Verotarkastajien salaiset palkitsemiskäytännöt heikentävät oikeusturvaa
   17 maa 2019
   Kirjoittanut Hjallis Harkimo | 63 Kommenttia

   Olen puhunut julkisuudessa verottajan kyseenalaisesta toiminnasta verotarkastuksissa. Sen johdosta on lehdistä saatu lukea veroviraston kirjallisia vastineita, joissa kielletään verottajan tulospalkkiot ja väitetään minun puhuvan höpöhöpöjä.

   Verottajan sisäpiiristä kuitenkin tulee jatkuvasti viestiä siitä, että olen oikealla asialla. Verotarkastajia on vuosikymmenten ajan kannustettu tulokselliseen toimintaan eri keinoin: tulokseen perustuvalla palkkauksella ja johtajien ohjeistuksilla. Verohallinnossa on keväällä 1996 otettu käyttöön tulospalkkion mahdollistavasta virkamiespalkkauksen malli.

   Tästä esimerkkinä verohallinnon yritysverotusyksikön valvontajohtajan sähköposti verotarkastajille 19. huhtikuuta 2018, jossa kehotetaan tarkastajia kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että ”verotarkastuksissa saadaan yhdessä aikaan sellainen vuositulos, josta voidaan olla ylpeitä”. Lisäksi johtaja korostaa, että vaikuttavuutta saadaan aikaiseksi käyttämällä työaika kohteisiin, joissa intressit ovat merkittäviä.

   Kauppalehti on uutisoinut asiasta viime vuoden toukokuussa: ”Tavoitteestaan jäänyt verottaja haluaa kasvua verotarkastuksiin”. Artikkelissa kerrotaan, että valtiovarainministeriö on tehnyt edelliseltä vuodelta selvityspyynnön verotarkastusten heikentyneistä kappalemääräisistä tuloksista. Tämän johdosta verohallinto joutuu siis kasvattamaan maksuunpantavien jälkiverojen määrää ministeriön hiillostuksen vuoksi.

   Kyllä tässä palaneen käry haisee. Tässä valossa verottajan toiminta ei ole oikeusvaltion periaatteiden mukaista. Olen keskustellut usean 1990-luvulla konkurssiin ajetun yrittäjän kanssa, joiden oikeusturvaa on pahasti rikottu verotarkastuksilla, yksipuolisilla tuomioilla ja velan määrän mielivaltaisella kasvamisella oikeuskäsittelyn aikana.

   Vaikka verottaja julkisesti kieltää verotarkastusten tulospalkkauksen, ei se ole vielä esittänyt selvitystä siitä, mitkä ovat perusteet palkkausmallin työsuoritukseen perustuvalle henkilökohtaiselle palkanlisälle. Tällaisten perusteiden pitäisi olla selkeitä ja läpinäkyviä. Ei niitä voi määrittää työntekijän ja esimiehen kahdenvälisissä keskusteluissa silloin, kun on kyse valtiovaltaa käyttävästä virkamiehestä.

   Mielestäni on kansanedustajan velvollisuus kyseenalaistaa harmaalla alueella tapahtuva verotarkastajan toiminta. Tietenkin toivon, että verottajan toiminta on oikeusvaltioperiaatteen mukaista. Lakia toimeenpanevien virastojen tarkoituksenhan pitäisi olla yrittäjien ja veronmaksajien auttaminen. Epäilys verottajan oikeudenmukaisuutta kohtaan on huonoa yhteiskunnallisen luottamuksen kannalta. Toiminnan pitää olla läpinäkyvää.

   • Aika kiinnostavaa luettavaa. Kyllä ihmetyttää miten yrittäjät Suomessa on sellaisessa syynissä, ettei edes rikolliset ole. Kyllä se taitaa niin olla että niitä jotka tekee oikeesti pimeitä töitä, siis eivät ole rekisteröityneet yrittäjiksi, niitä ei vaivauduta syynäämään koska se on työlästä ja vaikeaa. Mutta yrittäjillä on ikäänkuin kakku pöydällä odottamassa kun kirjanpito on valmiina odottamassa tarkastusta. Ja toki tahattomia virheitä löytyy kaikkien toiminnasta ja niistä onkin sitten helppo kehitellä verorahoja valtiolle, mutta koska usein summat on pieniä sinänsä, niin on keksitty korot ja veronkorotukset uhkavaatimuksineen, että varmasti verotarkastajan hankkii oman palkkansa ja valtiolle rahaa näistä tarkastuksissaan.

    Mielestäni kaiken pitäisi tapahtua juuri päinvastoin, elikkä verottajan pitäisi lähettää ensinnäkin kiitoskirjeitä kaikille, jotka ovat lähteneet yrittäjiksi. Sitten pitäisi olla aluksi kolme täysin verotonta tilikautta, niin että yritykselle ehtis kertyä pääomaa, jolla yritys pääsisi seisomaan omilla jaloillaan. Sen jälkeen sitten, riippuen tuloksesta pitäisi olla porrastettu systeemi verotukseen, jotta yritys voisi jatkaa, vaikka ei olisi vielä saavuttanut vankkaa taloudellista asemaa. Jne.

    Näin saataisiin luotua kestäviä yrityksiä, joiden varassa valtiovallankin olisi hyvä levätä. Nyt kuitenkin nykysysteemillä tehdään katkeria yrittäjiä, jotka ovat epävarmoja ja pelokkaita ja pahimmillaan kostonhaluisia tälle systeemille.

    Tämä kommentti on tietysti kuin pieru Saharassa, elikkä tällä ei ole mitään vaikutusta valtiovallan päätöksiin, mutta sen sanon kokeneena yrittäjänä, että jos näin toimittaisiin, jokainen osapuoli olisi tyytyväinen


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aika kiinnostavaa luettavaa. Kyllä ihmetyttää miten yrittäjät Suomessa on sellaisessa syynissä, ettei edes rikolliset ole. Kyllä se taitaa niin olla että niitä jotka tekee oikeesti pimeitä töitä, siis eivät ole rekisteröityneet yrittäjiksi, niitä ei vaivauduta syynäämään koska se on työlästä ja vaikeaa. Mutta yrittäjillä on ikäänkuin kakku pöydällä odottamassa kun kirjanpito on valmiina odottamassa tarkastusta. Ja toki tahattomia virheitä löytyy kaikkien toiminnasta ja niistä onkin sitten helppo kehitellä verorahoja valtiolle, mutta koska usein summat on pieniä sinänsä, niin on keksitty korot ja veronkorotukset uhkavaatimuksineen, että varmasti verotarkastajan hankkii oman palkkansa ja valtiolle rahaa näistä tarkastuksissaan.

    Mielestäni kaiken pitäisi tapahtua juuri päinvastoin, elikkä verottajan pitäisi lähettää ensinnäkin kiitoskirjeitä kaikille, jotka ovat lähteneet yrittäjiksi. Sitten pitäisi olla aluksi kolme täysin verotonta tilikautta, niin että yritykselle ehtis kertyä pääomaa, jolla yritys pääsisi seisomaan omilla jaloillaan. Sen jälkeen sitten, riippuen tuloksesta pitäisi olla porrastettu systeemi verotukseen, jotta yritys voisi jatkaa, vaikka ei olisi vielä saavuttanut vankkaa taloudellista asemaa. Jne.

    Näin saataisiin luotua kestäviä yrityksiä, joiden varassa valtiovallankin olisi hyvä levätä. Nyt kuitenkin nykysysteemillä tehdään katkeria yrittäjiä, jotka ovat epävarmoja ja pelokkaita ja pahimmillaan kostonhaluisia tälle systeemille.

    Tämä kommentti on tietysti kuin pieru Saharassa, elikkä tällä ei ole mitään vaikutusta valtiovallan päätöksiin, mutta sen sanon kokeneena yrittäjänä, että jos näin toimittaisiin, jokainen osapuoli olisi tyytyväinen

    Palkkaukseen liittyvät tiedot

    Tehtävän palkkaus määräytyy Verohallinnon palkkausjärjestelmän vaativuustason 9 mukaisesti. Tehtäväkohtainen palkanosa on 2793,40 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 48 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta (alkuvaiheessa keskimäärin 4 % - 16 %).

    Edut

    Joustava työaika, etätyömahdollisuus, liikunta- ja kulttuurisetelit, työmatkasetelit, työantajan tukema lounas


  • Kiva nähdä miten haavoittuvainen on tämä systeemi verotuksineen ym
   Ei tarvita kuin yksi pieni virus, niin on kontollaan koko talousjärjestelmää.
   Toivon omasta puolestani, että menis kuralle koko paska systeemi pian ja loppua tuo ahne rahan perässä juokseminen. Olis kiva nähdä kun valtiovallan ns. Herrat ja rouvat joutua tekemään ruumiillista työtä. Tää on vaan mun mielipide

  • Nyt ollaan niin lähellä nykyisen kaupallis-poliittinen aikakauden loppua, että ei kannata olla huolissaan ollenkaan nykyisestä rahatalousmallista. Tämä päättyy aivan lähitulevaisuudessa.

   Tilalle tulee omavataistalousjärjestelmä. Ennen sitä joutuu tilille jokainen yksilö maapallolla

  • Yks yrittäjä puhu että kun heillä kävi verotarkastus, niin olivat kieltäneet vaihtamasta omaa henkilökohtaista autoa. Jos vaihtaa omaa autoa, se lasketaan liiketoimintaan mukaan, olivat uhanneet.

   Tuon perusteellahan kaikki auton omistajat ovat yrittäjiä ja näin ollen kirjanpito velvollisia, koska kyllä sitä autoa pitää aina vaihtaa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13655
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9600