Dieselpolttoaineen seassa olevan veden jäätymisen estäminen

Vesi jäätyy

Bensiiniautossa ei ole polttoaineen sekaan joutuneen veden jäätymistä tapahtunut kertaakaan sen jälkeen kun polttoaineeseen on alettu lisäämään alkoholia useamman prosentin verran.

Dieseleissä veden jäätymistä tapahtuu, jos ei lisää erikseen jäätymisenestoainetta. "Vesihuolto" vedenpoistoineen ja putsarin vaihtoineen vaikuttaa vain hetken ja jäätymistä alkaa tapahtumaan jo muutaman viikon ajon jälkeen. Kaiken lisäksi putsareiden jatkuva vaihto vie runsaasti aikaa ja tulee kalliiksi.

Helppo ja erittäin halpa ratkaisu on käyttää dieseliin sopivaa veden jäätymisen estävää ja vettä jakauttavaa jäätymisenestoainetta.

Miksi talvilaatuiseen dieselpolttoaineeseen ei valmistusvaiheessa lisätä vettä jakauttavaa ja veden jäätymistä estävää lisäainetta? Lisäaine pitää myös polttainejärjestelmän puhtaana ja estää vesiliman muodostumisen polttoainejärjestelmään. Vuosia olen käyttänyt dieselpolttoainen jäänestoa ja ainuttakaan kertaa polttoaineen seassa olleva vesi ei ole aiheuttanut ongelmia. Myös kesäaikana käytän dieselin jäänestoainetta muutaman kerran vedensyöjänä silloin kun vedentunnistin näyttää järjestelmässä olevan vapaata vettä.

18

1946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CRD

      Onko ollut ongelmia dieselin veden kanssa? Itse en ole käyttänyt koskaan dieselin jäänestoja ja ei ole ongelmia ollut. Minkä merkkinen auto mahtaa olla kyseessä? Olisi kiva tietää ja kuulla onko vastaavanlaisia ongelmia muillakin?

      Täytyykö varmuudeksi ostaa diesel 100 -purkki takakonttiin.

      • Pisaravesivaara

        Jos ajat tankillisen viikossa tai enemmän, niin silloin ei veden jäätymisongelmaakaan pitäisi olla. Dieselpolttoaine sitoo itseensä myös hiukan vettä ja vie sen mennessään. Mutta silloin kun vettä alkaa kertymään vedenilmaisimeen/vedenerottimeen, niin silloin jäätymisvaarakin on ilmeinen. Kun jäätymisenestoainetta käyttää, niin vedenerottimeenkaan ei kerry vettä edes hien vertaa vaan kaikki vesi sitoutuu polttoaineeseen tasaisesti jakautenaana ja kulkee polttoaineen mukana turvallisesti ja pakoputkesta ulos.


    • 8yy98ykugighu

      Ei minulla ole koskaan ollut ongelmaa jäätymisen kanssa. En ole koskaan lisännyt mitään aineita. Ajan tankillisen kuukaudessa, joskus kahdessakin.

      • .....

        Sama juttu, yli miljoona kilometriä takana, eikä ainuttakaan purkkia ole lisätty dieselin ja bensan sekaan tankkiin, eikä koskaan jäätymisongelmaa.

        Jos tankissa olisi vettä, se jäätyisi tankin pohjalle talvella, eikä liikkuisi sieltä mihinkään ja kesällä poistuisi pieninä pisaroina moottoriin polttoaineen joukossa.

        Markkinamiesten luoma tuo tarve lisäillä aineita. Se sallittakoon, voi vahingoniloisena katsoa, kun eräät nostavat autoilun kustannuksia. Haittapuoli on ympäristön tuhoaminen, näitä muovitörppöjä tulee vuositasolla kokonainen vuori roska-astioihin ja kaatopaikalle kuskattaviksi.


    • 87k

      http://keskustelu.suomi24.fi/search/s24search/vesiliman tid:3936?term_keywords=vesiliman

      Onneksi olkoon, keksit uuden sanan, ei muutakuin tuhansiin viesteihin spämmäten tuo sana, niin kohta se on kaikkien suus

    • Vesiliikenne

      Moottorialuksissa ja purjeveneissä estetään polttoainejärjestelmissä veden limamuodostumista erikoisaineillaan. Ovatko nämä aineet sellaisia että niitä voisi käyttää myös autoissa. Aluksissa tankit voivat olla vajaita pitkiäkin aikoja, joten kondensiovettä muodostuu runsaasti. Ja vesi muuttuu ajan mittaan limamaiseksi ja ei kulje kunnolla polttoainesuodattimien läpi.

      Toimiiko vesiliikennealuksiin tarkoitettu limanestoaine myös autojen tankeissa.

      • retg

        Kyllä se toimii. Ei tule näkkiä pohjaan


      • Väärään kurkkuun
        retg kirjoitti:

        Kyllä se toimii. Ei tule näkkiä pohjaan

        Nyt sulta meni aineet väärään kurkkuun.


    • Hinurikuski

      Suurin osa tielle hyytyneistä dieseleistä jatkaa matkaa, kun tankkiin lorauttaa dieselin jäätymisenestoainetta. Vuosia sitten bensiiniautoissa oli usein kysymys myös polttoaineen seassa olevan veden jäätymisestä, mutta silloin kun bensiiniin alettiin lisäämään alkoholia, niin veden jäätymisiä bensiiniautoissa ei ole kohdalle enää sattunut.

      Polttoaineen loppuminen on edelleenkin yleisin matkan keskeytymisen syy. Osa turhaa riskinottoa ja osa mittarivikoja.

      • Kammoksutaan

        Yleensä hinataan, niin silloin saa yleensä omat pois. Voisi ne matkaankin saattaa, mutta silloin ansiot kärsii. Sitä parinsadan laskua moni kammoo, mutta hinauksesta voi hyvin laskuttaa 600-1000E, ja kukaan ei valita.


    • nönnönnnöönnnööönnnn

      Kokeile seuraavaa: Ota tyhjä lasipullo ja laita sinne puolet vettä ja puolet polttoainetta. Saat valita itse mitä polttoainetta käytät. Viinalla, viinabensalla ja öljyllä on eroja!

      Kertokaapa kokeidenne tuloksia.

      • Ja vettä perään

        Kisalitku tehtiin 200 litran tynnyriin joskus ammoin niin että runsas puolet alkoholia ja vajaa puolet bensiiniä ja sangollinen vettä.

        Käyntiinkin lähti hyvin, mutta joskus joutui lorauttamaan pensaa suoraan kaasuttimen kurkkuun.

        Sai huimasti tehoa lisää kun puristussuhteen voi nostaa seiskasta kahteentoista.


    • Mie ja Ferkku

      Mie oon rattorimies ja sehän on lähellä tiisseliä. 1 kertaa on raktori jäänyt tielle
      suodattimen jäätymisen vuoksi. Eka kerran, kun olin nöössipoika. Toisen kerran
      toissatalvena, kun en ollut laiskuuttai vaihtanut p-suodatinta pitempäänaikaan.
      Enkä kyllä jäänyt tielle, sillä pudotin kierrokset minimiin. Moottorihan saa
      polttoainetta hiukan suodattimen läpi kuitenki ja pääsin kotiin.

      Nyt sitte olen miettinyt, voisko tälläsiä jääestoaineita lorauttaa tankkii, kun tuota
      kondenssi vettä pikkasen tuppaa kerääntymään .
      Halvemmaksi tulee kyllä puhdistaa järjestelmä melkein joka syksy.

      • Kriittisetolosuhteet

        Maastossa olen työskennellyt dieseleiden kanssa kolmisenkymmentä vuotta. Tankkaukset "maastotankeista". Aika hankalaa olisi ollut jos jäätymisenestoaineita ei olisi ollut käytössä.


      • e4567uf

        Ainakin omassa traktorissa on tankinpohjalla venttiili, josta voi päästää desin pois, siinä tulee mahdolliset vedetkin pois. Turhaan mitään jäänestoja kaatelet tankkiin, laitat vaan talvilaatua tankkiin talvella.

        Näillä polttoaineisiin sekoitettavilla aineilla niitä myyvät tekevät ison tilin talvessa, nyt pelottelevat täälläkin kaikkein herkimpiä ja plussaavat omia juttujaan, asioista oikeasti tietäviä miinustelevat.


      • Ylimääräistä huoltoa
        e4567uf kirjoitti:

        Ainakin omassa traktorissa on tankinpohjalla venttiili, josta voi päästää desin pois, siinä tulee mahdolliset vedetkin pois. Turhaan mitään jäänestoja kaatelet tankkiin, laitat vaan talvilaatua tankkiin talvella.

        Näillä polttoaineisiin sekoitettavilla aineilla niitä myyvät tekevät ison tilin talvessa, nyt pelottelevat täälläkin kaikkein herkimpiä ja plussaavat omia juttujaan, asioista oikeasti tietäviä miinustelevat.

        Ja jäänestoaineita vastustavat tekee ison tilin ylimääräisillä suodattimenvaihdoilla ja huolloilla. Nämä kun voisi välttää kokonaan lisäämällä vedenpoistajaa/jäätymisenestäjää polttoaineeseen. Jo pienikin seisokki maksaa enemmän kuin koko vuoden vedenpoistoaine/jäätymisenestoaine.


    • hiukan opiskellut

      //vedentunnistin näyttää järjestelmässä olevan vapaata vettä//

      -Mikä on polttoainejärjestelmän vedentunnisin?

      • Se on vedentunnistin

        Se on polttoainejärjestelmän vedentunnistin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6570
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3928
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1505
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe