Hyvä itsetunto?

Siiseli

Ettekö koskaan isovanhemmat tunne epäröintiä,
pelkoa omasta pärjäämisestä, siitä hyväksytäänkö teidät
sellaisina kuin olette?
Syntyykö aito kiintymyssuhde lapsen ja isovanhemman välille...
Olen aina ollut vähän arka, miten muut tuntevat?
Vai olenko ainoa epävarma mummu?

2

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mummonelämää

      Minä olen jo eläkkeellä oleva mummo ja elinpiirini ja 'seurapiirini' on pienentynyt aika tavalla jäätyäni työelämästä. Kas, kun minulla oli myös työkavereiden joukossa paljon ystäviä, mutta monet ikätovereistani ovat myös samanlailla hieman erakoituneet. Toki minulla on pari 'sydänystävää' ja tapaamme aina silloin tällöin entisten työkavereidenkin kesken, muutama serkku ja tietenkin oma perheeni, johon kuuluu lapseni perheineen. Ja tietenkin harrastustoiminnassa olen saanut muutaman 'ystävän' - joku on pysynyt ihan vuosien kuluessakin harrastusten merkeissä. Ja on minulla rientoja ja menoja - olen itsellinen ja pärjään, joten näissä merkeissä minulla on hyvä itsetunto.
      Olen tyytyväinen elämääni ja voin hyvin, koska pärjään tällaisena ja hyväksyn sen, etten ole enää jaksa ihan kaikkea 'nuoren innolla ja reippain mielin'.

      Mutta mummona tiedän, että lastenlapseni tykkäävät minusta ja viihtyvät esim mummolassa tai ovat iloisia, jos menen heille kylään tai vaikka pitämään huolta vanhempien menojen takia. Omat lapsenikin arvostavat minua, haluavat silloin tällöin tavata - samoin kuin minäkin haluan mielelläni heitä nähdä.

      Kyllä minä voin sanoa, että meillä kiintymyssuhteet lapsiin on kunnossa edelleen ja sama 'tykkääminen' on myös lastenlasten kanssa. - Ole vaan arka, jos se on luonteenominaisuutesi, mutta osoita lapsillesi ja lastenlapsillesi että 'tykkäät' heistä aidosti - parempi on olla oma itsensä ja mikäs se on ollessa läheistensä kanssa, ei tässä iässä enää tarvitse teeskennellä tai mielistellä.

      Tsemppiä sinulle mummu - älä erakoidu. Tapaa ystäviäsi ja liiku, harrasta jotakin mieluista ja ole onnellinen mummo lapsestasi/lapsistasi ja lapsenlapsestasi/lastenlapsistasi.

      Ps pidä huolta terveydestäsi ja tee asioita vointisi mukaan.

    • mummonlainen

      Kyllä me vanhat arvon ansaitsemme. Meillä on jo elämää senverran takana, että jokaisesta tulevasta päivästä kannattaa nauttia. Jos on väsynyt ja masentunut, kannattaa käydä lääkärillä, ei kannata jäädä itsekseen suremaan.

      Minä olen isoäiti ja tiedän, että olen joissakin asioissa vanhanaikainen ja jo hidaskin lasteni mielestä, mutta ei se itsetuntoani nakerra (olen suht'koht' terve). - Esim kuuntelen mielelläni tyttäreni uudenaikaisia niksejä kodinhoidossa, ruuanlaitossa ja otan mielelläni esim. tyttäreni kauppaan makutuomariksi jotain vaatetta ostaessa jne.

      Lastenhoidossa silloin tällöin minä mummo 'tunnen olevani erikoisexpertti' - tiedän, että olen rakastettu ja rakastava mummo ihan tällaisenaan. Ja se on kiva tunne ja tyttäreni luottavat täysin apuuni - eivät arvostele eikä määräile. (Ja tuo lastenlasten hoitoapu silloin tällöin on vain ilo ja onni sekä vanhemmille että vanhuksille).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1405
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      957
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      857
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      79
      807
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe