Älä osta eläinkaupasta kania

CoIorearte

Mieti hetki mistä luulet eläinkauppojen söpöjen kanien, marsujen, hiirien, hamstereiden ja muiden pieneläinten tulevan kauppoihin myyntiin? Tiedätkö mistä eläimet tulevat eläinkauppaan? Oletko koskaan miettinyt miksi eläinkaupasta hankkimasi lemmikki oli tullessaan äärimmäisen arka ja/tai sairas? HYVIN HARVA uhraa ajatustaan eläinkaupan eläinten alkuperälle. Eläintenharrastajat ja kasvattajat eivät turhaan suosittele eläinten ostamista ainoastaan hyviltä kasvattajilta ja varoittele tiukin sanoin välttämään eläinkaupasta ostamista.

Pentutehtailun luullaan olevan ainoastaan koirien- ja kissojen ongelma mutta todellisuus on muuta. Eläinkaupan söpöt karvapallot tulevat useimmiten huonoista oloista tehtailijoita - tai mikä pahinta ulkomaisilta kasvattamoilta.
Eläinkaupan eläimet voivat joissain harvinaisemmissa tapauksissa tulla myös hyviltä kasvattajilta (kysy papereita!) Muutoin Suomeen tulee normaalisti joka viikonloppu rekkoja mm.Ruotsista jotka pitävät eläintarvikkeiden lisäksi sisällään myös pieneläimiä Suomalaisille eläinkaupoille.

Tehtailijat/kasvattamot kasvattavat kaneja ja jyrsijöitä mahdollisimman halvalla ja paljon. Tuotanto on häikäilemätöntä bisnestä, jossa kärsijöiksi joutuvat yleensä niin eläimet kuin eläimen hankkineet ihmisetkin, kun huonoissa oloissa kasvanut lemmikki käyrsii erilaisista sairauksista tarviten kalliita eläinlääkäripalveluita.

Monesti tälläisten tehtailijoiden eläimet pidetään pysyvästi pienissä häkeissä tai terraarioissa jotka on pinottu päällekkäin. Tällä tavalla pieneenkin tilaan mahtuu lukuisia kaneja ja jyrsijöitä. Eikä häkkien hygieniasta välttämättä huolehdita asianmukaisesti joten eläimet elävät usein omien ulosteiden ja virtsan keskellä. Kanit tai jyrsijät eivät saa lainkaan liikuntaa häkin ulkopuolella eivätkä ne saa ihmiskosketusta laisinkaan ellei nopeaa ruokintaa tai toisinaan tapahtuvaa häkin siivoamista lasketa mukaan. ( = eläimet ovat arkoja peläten ihmisiä)

Poikasten emät toimivat pelkkinä tuotantokoneina, jotka joutuvat tuottamaan poikueita toisensa perään. Poikasten teettäminen saatetaan aloittaa jo emän ollessa itsekin vielä aivan poikanen. Esim kaneilla jo 4 kuukauden ikäinen poikanen saatetaan astuttaa välittömästi kun eläin on tullut sukukypsäksi.
Synnyttävien emojen elimistö rasittuu jatkuvista tiineyksistä. Sisäsiittoisuus on yleistä tehtaissa, mikä altistaa eläimet perinnöllisille sairauksille. Usein tehtailija/kasvattamo ei huolehdi poikasten tai emän oikeasta ravinnonsaannista, eläimet syötetään halvimmalla mahdollisella ruoalla eikä sitäkään välttämättä ole riittävästi jolloin jälkeläisetkin jäävät heikoiksi ja sairastuvat helposti tarttuviin tauteihin sekä kasvuhäiriöihin. Huom,. huonokuntoinen emä ei jaksa huolehtia poikasista kunnolla!
Poikaset myös vieroitetaan toisinaan liian aikaisin emoistaan, mikä saattaa aiheuttaa ongelmakäytöstä ja sairauksia. Esimerkiksi kanit saatetaan myydä jopa 4 viikon iässä välittömästi kun ne syövät ja liikkuvat - vaikka todellisuudessa poikanen on valmis uuteen kotiin vasta 8 viikon ikäisenä!!

Kun välinpitämätön kasvattaja ei ole käsitellyt emää (puhumattakaan poikasista!) eivät myöskään sen poikaset ole käsikesyjä. Tämä selittää minkä vuoksi eläinkaupan eläimet ovat useimmiten hyvin arkoja tullessaan liikkeeseen ja jopaan uuteen kotiin mennessään sillä niiltä on puuttunut ihmiskontakti eikä eläinkauppiailla ole aina aikaa käsitellä kauppaan tulleita eläimiä. Silloin kun poikasta olisi pitänyt käsitellä ja totuttaa ihmisiin se on ainoastaan ollut pienessä häkissä emän ja sisarustensa kanssa suljettuna.

"Säälistä ostaminen ei koskaan auta — vaikka pelastaisit yhden pennun, tuet samalla toiminnan jatkumista. Paras keino lopettaa epäilyttävä eläinbisnes on olla tukematta sitä millään tavoin. Ilman ostajia ei pian ole myyjiäkään. "

Suomen kani- ja jyrsijäliitto ( http://skjl.net/index.html ) pitää listaa virallisista kasvattajista, ja tämän lisäksi Suomessa on monia hyviä epävirallisia aivan yhtä päteviä kasvattajia. Kasvattajan virallisuus, tai epävirallisuus, ei ole mikään tae kasvatuksen laadusta. Kun päätät hankkia lemmikin otathan selvää mikä on poikasen tausta
- Emä ja poikaset tulee nähdä.
-Minkä kokoisissa häkeissä eläimet asuvat entä saavatko ne liikuntaa?
-Kuinka usein naaraat saavat poikasia?
- Älä osta poikasta epäasialliselta vaikuttavasta paikasta.
- Puhdasrotuisesta eläimestä tulee löytyää paperit.
- Kasvattaja on kiinnostunut siitä, millaiseen kotiin eläin päätyy! on huolestuttavaa mikäli kasvattaja ei kysy sinulta mitään.
Lisätietoa kaneista ja jyrsijöistä tästä http://www.lemmikkitieto.fi/lemmikkitieto
Onnea lemmikin hankintaan!
Jyrsijäpuolelta http://keskustelu.suomi24.fi/node/10608395

33

3224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kanimus

      voi hyvä läjä siun kanssas. Kaksi kaneistani on lemmikkikaupan "tuotteita", kummallakin kaniliiton hyväksymän kasvattajan paperit. Toiset kaksi kania olivat suoraan kasvattajalta (myös kaniliiton hyväksymiä), toinen oli 2v- naaras ja elänyt häkissä koko elämänsä, ainoana kontaktina astutus-yritykset. Kani oli todella sekaisin ja näki kaikki vihollisina.
      Toinen kanityttö haettiin itä-suomesta kennelistä. "kenneli" oli pieni pimeä ulkorakennus jossa häkkejä oli pinottu lattiasta kattoon. Tilassa myös eksoottisia lintuja jotka huusivat yötäpäivää. Pienessä häkissä oli emo ja 4 pentue, vesipullon vesi oli vihreää ja kanit söivät ulosteista heinää. Eivät myöskään koskaan päässeet vapaana juoksemaan.
      Joten ennen kuin teilaat kaikki eläinkaupat niin ota järki käteen. eläinkaupan pupuni on tällä hetkellä 9v ja 8kk ja erittäin persoonallinen tyyppi.

      • popsd

        Kania ei todellakaan kannata hankkia eläin kaupasta! Ne voi olla sairaita ja yleensä luovutettu liian aikasin!


      • MikäAxe

        Ei saakeli kanimus. En voi uskoa, miten kaltaiset ihmiset eläimiä hankkivat. Vielä puolustellen eläinten myymistä eläinkaupoissa, vain koska oma lemmikki on kiva ja terve. Ihmisiltä näyttää todellakin puuttuvan terve maalaisjärki. Valveutunut eläimen ostaja ottaa selvää, tutustuu ja hankkii eläimen kasvattajalta, joka tekee asiat oikein, eikä käytä eläintä poikaskoneena. Suomessa (kin) on muutamia epämääräisiä kanien kasvattajia, joilta kaneja ei kannata ostaa.


    • Kani-täti

      Se on raaka tosiasia, että kaikki kasvattajat eivät piittaa kasvatuksen eettisyydestä tai kanien hyvinvoinnista. Mutta moniin eläinkauppoihin myös tulee kaneja esim. Hollannista tukusta 4 viikkoisina, mikä on eläinrääkkäystä.

      Painotan siis, että kania hankkiessasi ota kunnolla selvää kanin taustoista! Voit saada "huonon" kanin niin kasvattajalta kuin eläinkaupastakin.

    • 35

      Eläinkaupasta ei kannata ostaa yhtään mitään eläintä

    • daerfgthjk,

      Kaneista ei ole kokemusta, mutta esim. rotan ostin eläinkaupasta ja kauppias ite sanoi ettei osta tukuista tai mistään tällaisistä, koska hänestä ne ovat eläinrääkkäystä ja aina ei voi tietää mitä sitä tulee saamaan.. hän sanoi ostavansa suoraan kasvattajilta nämä eläimet sinne kauppaan ja sanoi vielä käsittelevänsä niitä päivittäin ja sen kyllä huomasi. jotkut oikeasti panostavat näihin asioihin, mutta valitettavasti löytyy myös niitä jotka eivät välitä kuin rahasta..

    • No arvaa!! =D

      Minä ostin eläinkaupasta kanin ja ainekin näin että oli puhdas häkki. Ruokaa ei puuttunut. Sitte ehti kani olla meillä muutaman kuukauden kun kuoli! Vissii siitä johtu ku eläinkaupasta osti!! D= Meille kotiin päästyään kani pelkäsi kaikkia muita paitsi mua. Se tärisi kovaa sylissä tai jopa puri!!! =( Mutta mun sylissä se oli aina rauhassa ja nuoli. Silloinkin kun pikkuveljeni oli menossa vessaan kani koitti mennä tutkimaan sitäkin huonetta sitten veljeni vähän tuuppi kania ja kani tarrasi hampaillaan kiinni veljeni varpaasta. Veli potki ilmaa jalallaan mutta kani roikkui varpaassa eikä päästänyt irti!! Vasta kun menin irrottamaan ni suostu päästämään! Mistä johtuu tämä että kani pelkäsi ja piti vihollisenaan kaikkia muita mutta ei mua??? O=

    • maruilija

      Ystäväni osti kaksi marsua eläinkaupasta. Alkuunsa voivat ihan hvyin, mutta alkoivat vaikutata sairailta. Vei eläinlääkäriin ja todettiin jokin tauti joka kuivattaa marsun elimistöä, piti molemmat lopettaa kun oli sen verran myöhäisä. Pinen tutkimustuloksen myötä sai selville että muut sisarusmarsut olivat olleet samallalailla sairaita.

      Mutta on myös "hyviä"kin eläinkauppoja. Esimerkiksi jkl Karvakorvat, jonka omistajat kasvattavat itse eläimiä. Paperit löytyy ja kasvatustiloja pääsee katsomaan eläinpihalle.

    • :d

      Opettele kirjottamaan!!!! Vitsi ku ette osaa kirjottaa!!! :(

      • No arvaa! =D

        Onhan kirjottaminen tärkeä taito mut et voi tietää minkä ikänen kirjottelee!!! Pidä suus kii tonki on voinu kirjottaa joku 6-v!!! Puutu omaan kirjottamisees!!!!!!! D=


    • 214

      Voi hyvä luoja taas ...


      Siellä, missä on aina eläimet hankittu (eläinkauppa) kaikki eläimet, on ollut aivan kilttejä, hyväkuntoisia ja mahtavia eläimiä. Puhdas häkki, ruokaa riittää ja seuraa! Takahuoneessa on ystävällisiä eläimiä (katsottiin kanipoikuetta)
      ja ainoat sairaudet on tullut ihan kotoa. Yksi, joka hankittiin kasvattajalta (Olipa Kerran Dali) oli aika arka, mutta tottui ainoastaan ''mamiinsa'' Oma kanini on nyt hirveän kiltti ja tykkää kaikista. JA SE HANKITTIIN ELÄINKAUPASTA! Eräs kani, jonka kaverini sai, oli kasvattajalta (ihan hyvältä mitä suositeltiin,) ja kani on älyttömän arka.

    • Highdefinition

      Onhan se helpointa ostaa eläinkaupasta lemmikkieläin, kun ei tarvitse tutkia laisinkaan eläimen taustoja, hakea sitä kasvattajalta asti tai vastailla kysymyksiin oletko edes sopiva ihminen huolehtimaan eläimestä eikä nähdä muutoinkaan mitään vaivaa eläimen kanssa. Senkun marssit kauppakeskuksesi eläinliikkeeseen ruoka-ostoksien yhteydessä, kuin mihkä tahansa karkkikauppaan tai liikkeeseen, valitset söpöimmän Rumpaliluppasen, osotat sitä ja täti ojentaa pupun pahvilaatikkoon, se on sinun, kun setelit kolisee kaupan kassaan. Ihan kuin mikä tahansa muukin tuote tai tavara jonka kaupasta ostat. Kyllä Rumpaliluppasen hankinta on tehty helpoksi. Tukekaa vain. Älkää miettikö mistä kaninpoikaset tulevat tai miten ja missä niiden vanhemmat joutuvat elämään.

    • :)

      mä oon miettiny ostaa eläinkaupasta ehk täs kuus ja mut on vaikee löytää kasvattajaa jol on esim kaneja ku kaikki asuu kaukana :3 , nii et onhan mun pakko ostaa siel :D ja muuten aika moni väittää et eläinkaupast ostetut eläimet sairastuvat heti jne . Mut haluaisin kysyy yht asiaa et jos ei pysty ostaa kasvattajalta nii oisko hyvä ostaa lähi eläinkaupast?? Ku vanhemmat haluu jostai lähelmält ostaa sitä??

    • Milla

      Ensimmäinen marsuni oli eläinkaupasta, albiinorusettimarsu. Hän oli ilmainen, käyskenteli ympäri kauppaa vapaana omistajien kanin kanssa. Oli ensin arka,mutta tottui nopeasti ja lopulta otti meidän kanssa päikkäreitä :) kuoli 5,5 vuotta myöhemmin kasvaimeen (ts lopetimme hänet kun kasvain tuli). Ostimme hänelle kaverin ko eläinkaupasta, kun oli ollut meillä vuoden verran. Hän taas kuoli kuuden vuoden kuluttua (oltuaan "yksin" jo jonkun aikaa) todennäköisesti sydänkohtaukseen; isäni todisti tämän tapahtuman :(

      Ensimmäisen kanini ostin eläinkaupasta. Oli jo vuoden ikäinen, ja ollut kaupassa pari viikkoa. Syy miksi oli tuotu myyntiin oli ettei hän tullut äitinsä kanssa toimeen eikä häntä kukaan ollut ostanut kasvattajalla.. syynä varmaankin väritys, joka oli rusakko. Ostin kanin ja oli ihmisrakas ja rakasti rapsutusta jne.. jouduin hänet lopettamaan lähemmäs 8 ikävuotta, kun selkä meni (tottunut päiksyilemään sohvan alla ja vaihdoin sohvat ja uuden sohvan alle ei päässyt niin helposti vaan joutui kunnolla ryömimään).

      Nämä ovat minun kokemukseni eläinkaupoista. Ensimmäiset jo 80-luvulta, viimeisin vuonna 2000.. Olen todellakin vastaan pentutehtailua, oli kyseessä mikä laji tahansa!! Enkä usko enää ostavani eläinkaupasta.

      Puolustuksen sanana joillekin: Ennen vanhaan (ihan parikymmentä vuotta sitten :D) asia ei ollut ihan näin, vaan eläinkaupasta ne ns häkkilemmikit ostettiin jos jostain ja tämä on varmasti jäänyt ihmisten mieleen. Ei oikein pystynyt tai osannut edes etsiä kasvattajia kun ei tiennyt mistä etsiä tai yleensä tajuta että marsuillakin yleensä olisi joku kasvattaja ja niitä jalostetaan.. Keltaiset Sivut eivät olleet niin kattavat kuin internet.

    • herkkutassusta

      Porin herkkutassusta saa ihan kunnon rotukaneja, korvatatuoituja, 2xsukutaulut!:) Harvassa on nämä eläinkaupat mistä saa rotukanin!!
      En minäkään ostaisi, eläinkaupasta kania mikä on tullut jostain isosta ulkomaalaisesta tukusta, aika usein nämä tukku kanit kantavat sairauksia, ovat risteytyksiä vaikka ne myydään rotukaneina!!!

      • söpö ja elli

        kiuruveden sadetassustakin saa ihan paperillisia, tatuoituja kaneja(:! meidän kani ostettiin sieltä, ihan terve on..


    • roosaaaaa

      mun oma kani on eläin kaupasta !! ja myös mun edes mennyt marsu !! hyvin on tullut toimeen kummankin kanssa !

    • alessandra1<3

      mun kani on myös eläinkaupasta ja se on ollut tutustunu ympäristöön 3-4pv:ssä en itse ois ostanu eläinkaupast mut tällä kertaa ostin. Mul on 2 kanii toinen on kasvattajalta ja toinen on eläinkaupast . Toinen kaneista oli vähän arka noin 4pv mut 1vk pääst kunnolla tutustu toiseen kaniin :D hyvin tulee toimeen :DDD

    • PienetKanit<3

      Kaikki eläimet on tullu samal taval tähä maailmaa! :DD Mn kani o tullu eläinkaupast ja elää täällä mun kans parasta aikaa, hyvää elämää jne. Jos mietitte ett "ei kannata ostaa eläinkaupasta" kuka ne sit ostaa? Kaikki tarvii oman kodin. Ne täytyy hoitaa vaa jos o sairait, mut kyll ymmärrä silti teitä. Tietenki ne maksaa . Ajatelkaa kaikkii eläimii :( Saman laisia kaikki

      • Kysyntä ja tarjonta

        Jos kukaan ei niitä osta niin ei niitä sitten teetetä, aivan kuten ei pentutehtailijaltakaan saa ostaa koiranpentua. Pelastat ehkä yhden mutta tuet tehtailijan toimintaa ja koirien rääkkäystä.


    • Kanifani98

      Meillä on ostettu kanit aina eläinkaupoista. Ensimmäinen kani eli melkein 10 vuotiaaksi. Kuoli 19.2 2012 ja olisi täyttäny joulukuussa 10. Ihana ja tervekani. Viimeisillä vuosilla tosin oli sairauksia, mutta johtuivat vanhuudesta.
      Ostettiin tänä vuonna uusi kani, eläinkaupasta. Hyvin terve on ollut ja kiltti. Ensin hieman arka, mutta nyt todella suloinen. Ihan kasvattajalta tullut.
      Ostettiin nyt taas kani, eläinkaupasta. Todella aggressiivinen oli ja vihainenkin. Puri kauheasti. Nyt kuitenkin rauhoittunut, kun on saanut hyvän kodin. Kasvattajalta varmaan tämäkin kani tullut. (:

    • jänöni

      Meillä on eläinkaupasta ostettu kääpiökokoinen risteytyskani ilman sukutietoja saati korvaleimoja.

      Ikää on pupulla on nyt 10 vuotta, kertaakaan ei ole sairastellut ja on hyvin ihmisläheinen ja seurallinen. Ei pure eikä ole muutenkaan koskaan käyttäytynyt agressiivisesti. Vaikka ikää on, jaksaa merkkailla ja tehdä karatepotkuja pitkin olohuonetta eikä ikä muutenkaan näy jänöstä lainkaan.

      ( tälläkin hetkellä kani nuolee kyynerpäätäni hehe

    • 45364555

      MITEN KANIEN TEHTAILU SAADAAN KURIIN?

      http://oi45.tinypic.com/xnhizr.jpg

      Jokainen voi auttaa omalta osaltaan :
      1 ) Anna koti rescue-pupulle hanki kani paikallisesta löytöeläintalosta.
      2 ) Boikotoi eläimiin erikoistuneita liikkeitä jotka myyvät eläimiä tarvikkeiden ja ruokien lisäksi. Kerro se heille.
      3 ) Boikotoi kanikasvattajia jotka eivät päästä sinua kanilaan jotta näkisit poikasten kasvuolot.
      4 ) Mikäli havaitset eläinten hoidon laiminlyöntiä tai kaltoinkohtelua sitten kasvattajalla, eläinkaupassa tai jossain muualla, teethän tästä ilmoituksen eläinsuojeluviranomaisille.

      http://www.youtube.com/watch?v=95kbcCS7P5k

      Suomen Kani- ja Jyrsijäliitto ry on koko maan kattava liitto, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen puhdasrotuisten jyrsijöiden ja kanien harrastajat sekä edistää edellä mainittujen eläinten kasvatusta. Kun hankit eläimen kasvattajalta, saat mukaan sukutaulun ja hoito-ohjeen sekä tietoa yhdistystoiminnasta. Kanien ja jyrsijöiden kasvattajalistalta löydät lähimmän kasvattajan johon olla yhteydessä http://skjl.net/kasvattajat.html

      Hyvää pääsiäistä ja syökää paljon suklaapupuja :)

    • Niiih!!!

      Meillä on todella ihana risteytyskani joka onntodella ihmisrakas ja eläinkaupasta ostettu!

    • kanitus

      Kaikki kaninkasvattajat ei ole SKJL:n sivuilla vaan omassa yhdistyksessä eli ww..kaniyhdistys.com.

      Jos kasvattajan touhu epäilyttää, voi kysyä myös valvovan eläinlääkärin papereita käynnistä. Niissä on se puoli myös, että kun saat puhtaat paperit ja muutat=ei saa uuttaa tarkastusta vasta kuin 3 v. välein. Tämäkin käytöntä vaihtelee eri puolilla suomea. Eli aina ei saa uunituoreita papereita, mikä tuntuu ihmettlyä aiheuttavan(ja voin kertoa kokemuksesta, että raha ei tässä ratkaise nopeammalle käynnille)

    • plöö

      eläinkaupasta ostin kääpiökanipojan. myyjän mukaan pentue oli tuotu sinne pari päivää sitten alle luovitusikäisinä n. 6-7vk mutta olivat suomalaisia pupuja.
      sekarotuisina kaneilla ei luonnollisesti ollut papereita.

      näin jälkikäteen ajateltuna kuulostaa erittäin kyseenalaiselta tuo ko. kanien alkuperä, mutta en vain tullut ajatelleeksi tuota silloin. ehkä nykyään tietävämpänä olisin tehnyt toisin.

      jokatapauksessa poika on ÄÄRIMMÄISEN sosiaalinen, reipas, utelias, ihmisystävällinen, iloinen syliteltävä, ei lainkaan arka tai aggressiivinen paitsi isoja koiria kohtaan joita se, hassua kyllä, komentaa vaikka kääpiökani onkin. aivan ihana yksilö eikä mitään sairauksia tai vikoja ole ilmennyt vuosien aikana joten sikäli en halua morkata eläinkauppoja koska niistäkin voi tulla huippuyksilöitä vaikka kuinka epäilyttävä menneisyys onkin aistittavissa. luultavasti olin vain onnekas.

    • Faunatar(Y)

      Itellä 2 pupua, jotka molemmat ostettu Faunatar -lemmikkieläinkaupasta. On kumpikin tytöistä terveitä, reippaita ja uteliaita. Ne ovat kaikin puolin mukavia luppakorvia. Kumpikaan ei aristanut uutta kotia, vaan alkoivat heti syömään ja juomaan, aivan kuin olisivat lyhyen elämänsä asuneet kokonaan meillä.

      Mitä tällä ajan takaa? Sitä, että kuule ihan yhtä hienoja pupuja siellä eläinkaupoissakin myydään (ei varmaan ihan jokaisessa, kunniamaininta Faunattarelle!!). Meillä puput tossa tälläkin hetkellä juoksentelevat vapaana mun ympärillä. Mitään häikkää ei oo tullut, vaikka eläinkaupasta ollaan ne ostettukkin!!! Oon ylpeä siitä, että just tällasissa Faunattaren tyylisissä liikkeissä panostetaan kaikin voimin eläinten hyvinvointiin! :) Ja paperitkin löytyy.

    • kanitus

      Monessa Faunattaressa kanit ovat lasin takana vain verkkoa häkin päädyssä. En epäile, että kanit siellä ei olisi ok. Mutta kanilla pitää olla kalteri-mallinen häkki, että ne saa käyttää nenää ja haistella. Siksi en itse henk.kohtaisesti tykkää heidän häkkien sunnittelusta

    • ÖSIET

      Mitä järkeä maksaa eläinkaupan rääkätystä reppanasta lähes 100 euroa vaikka hyvältä kanikasvattajalta saa edullisemmin ja hyvin pidetyn eläimen. Ainiin! koska noin hankkivat vastuuntunnottomat idiootit lemmikkejä.
      Valveutunut ostaja on päinvastainen; Tutkii, kyselee, käy kaninäyttelyissä ja tutustumassa poikueeseen etukäteen kasvattajien luona. Hän jättää kanin hankkimatta, jos mielessä on varaa epäilyille.

    • kanitus

      Aika jyrkkä tuomitseminen sulta eläinkaupan kaneihin. Turha niitä ihmisiä on tuon takia ristiinnaulita. En tiedä, että tiedätkö tätä: moni kasvattaja myy paperillisia kaneja eläinkauppoihin.

      Hintahan noissa on erona kasvattaja vs. kauppa, muta ei ne siellä kaupassa niitä rääkkää(=lue suomen eläinsuojelulaki)

    • tossavainen x.x

      Kaupasta vai kasvattajalta?

      Mielestäni ero on siinä, miten kaneja niissä pidetään, hoidetaan, ruokitaan, mitä niistä ymmärretään,.. Kasvattaja todennäköisesti tietää enemmän kaneista kuin eläinkaupanmyyjä. Kasvattaja voi auttaa kaniin liittyvissä kysymyksissä ostohetkellä ja usein jatkossakin. Eläinkaupoissa ei välttämättä päästetä kaneja päivittäin juoksemaan, kanitkin tarvitsevat liikuntaa. Törmäsin kerran tapaukseen, jossa kaneja oli pidetty melkein puolivuotta putkeen häkissä, ennen kuin ne ostettiin. Kasvattaja oli ne kauppaan ensin myynyt eli ei kovin järkevä ratkaisu. Kaneilla voi olla paremmat eväät kasvattajalla, eläinkaupassa voi kanien ruoka-astioista löytää väriaineilla höystettyjä ruokia mitkä eivät todellakaan ole terveellistä ravintoa kanille. Eläinkaupassa on omat kiireensä, eikä aikaa jää myytävien lemmikkien hoitamiseen eli käsittely voi jäädä vähemmälle.

    • Anonyymi

      Sellaset psykoosit sieltä, kaipa sen kanin voi tarkistaa oston yhteydessä, ellei siis ole täysin avuton NPC siinä tapauksessa en suosittele lemmikkiä ollenkaan
      T:eläinkauppa pro :DD

    • Anonyymi

      Haluaisin vain sanoa että minä myös vastustan eläinkauppoja/tehtaat, mut ajatteletko ollenkaan sitä että haluisitko mielummin antaa hyvän kodin eläimelle ja ostaa sen eläinkaupasta vai mielummin jättää ostamatta ja kani vaikkapa joutuisi huonoon kotiin tai joituisi ehkä lopetettavaksi? Minä olen aina ostanut eläinkaupasta just tuon takia että mielummin pelastan ja annan hyvän kodin kuin se että istuu just tuo kani/marsu mikä vaan monta kuukautta häkissä. Minulla on ollut kaksi marsua, yks eli 7v, toinen kuoli ku just oli täyttämässä 8, gerbiilit elivät 5v. Se että jättää ostamatta eläinkaupasta koska haluaa vastustaa eläintehtaita ei auta just tuota kaniparkaa eläinkaupan hyllyllä, käyttäkää aivonne, PÄINVASTOIN, antakaa sille hyvä koti.

      HUOM, Äidinkieli eri kuin suomi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe