ÄLÄ OSTA ELÄINKAUPASTA! Mistä eläinkaupan eläimet tulevat?

Lemmikkitieto

Mieti hetki mistä luulet eläinkauppojen söpöjen kanien, marsujen, hiirien, hamstereiden ja muiden pieneläinten tulevan kauppoihin myyntiin? Tiedätkö mistä eläimet tulevat eläinkauppaan? Oletko koskaan miettinyt miksi eläinkaupasta hankkimasi lemmikki oli tullessaan äärimmäisen arka ja/tai sairas? HYVIN HARVA uhraa ajatustaan eläinkaupan eläinten alkuperälle. Eläintenharrastajat ja kasvattajat eivät turhaan suosittele eläinten ostamista ainoastaan hyviltä kasvattajilta ja varoittele tiukin sanoin välttämään eläinkaupasta ostamista.

Pentutehtailun luullaan olevan ainoastaan koirien- ja kissojen ongelma mutta todellisuus on muuta. Eläinkaupan söpöt karvapallot tulevat useimmiten huonoista oloista tehtailijoita - tai mikä pahinta ulkomaisilta kasvattamoilta.
Eläinkaupan eläimet voivat joissain harvinaisemmissa tapauksissa tulla myös hyviltä kasvattajilta (kysy papereita!) Muutoin Suomeen tulee normaalisti joka viikonloppu rekkoja mm.Ruotsista jotka pitävät eläintarvikkeiden lisäksi sisällään myös pieneläimiä Suomalaisille eläinkaupoille.

Tehtailijat/kasvattamot kasvattavat kaneja ja jyrsijöitä mahdollisimman halvalla ja paljon. Tuotanto on häikäilemätöntä bisnestä, jossa kärsijöiksi joutuvat yleensä niin eläimet kuin eläimen hankkineet ihmisetkin, kun huonoissa oloissa kasvanut lemmikki käyrsii erilaisista sairauksista tarviten kalliita eläinlääkäripalveluita.

Monesti tälläisten tehtailijoiden eläimet pidetään pysyvästi pienissä häkeissä tai terraarioissa jotka on pinottu päällekkäin. Tällä tavalla pieneenkin tilaan mahtuu lukuisia kaneja ja jyrsijöitä. Eikä häkkien hygieniasta välttämättä huolehdita asianmukaisesti joten eläimet elävät usein omien ulosteiden ja virtsan keskellä. Kanit tai jyrsijät eivät saa lainkaan liikuntaa häkin ulkopuolella eivätkä ne saa ihmiskosketusta laisinkaan ellei nopeaa ruokintaa tai toisinaan tapahtuvaa häkin siivoamista lasketa mukaan. ( = eläimet ovat arkoja peläten ihmisiä)

Poikasten emät toimivat pelkkinä tuotantokoneina, jotka joutuvat tuottamaan poikueita toisensa perään. Poikasten teettäminen saatetaan aloittaa jo emän ollessa itsekin vielä aivan poikanen. Esim kaneilla jo 4 kuukauden ikäinen poikanen saatetaan astuttaa välittömästi kun eläin on tullut sukukypsäksi.
Synnyttävien emojen elimistö rasittuu jatkuvista tiineyksistä. Sisäsiittoisuus on yleistä tehtaissa, mikä altistaa eläimet perinnöllisille sairauksille. Usein tehtailija/kasvattamo ei huolehdi poikasten tai emän oikeasta ravinnonsaannista, eläimet syötetään halvimmalla mahdollisella ruoalla eikä sitäkään välttämättä ole riittävästi jolloin jälkeläisetkin jäävät heikoiksi ja sairastuvat helposti tarttuviin tauteihin sekä kasvuhäiriöihin. Huom,. huonokuntoinen emä ei jaksa huolehtia poikasista kunnolla!
Poikaset myös vieroitetaan toisinaan liian aikaisin emoistaan, mikä saattaa aiheuttaa ongelmakäytöstä ja sairauksia. Esimerkiksi kanit saatetaan myydä jopa 4 viikon iässä välittömästi kun ne syövät ja liikkuvat - vaikka todellisuudessa poikanen on valmis uuteen kotiin vasta 8 viikon ikäisenä!!

Kun välinpitämätön kasvattaja ei ole käsitellyt emää (puhumattakaan poikasista!) eivät myöskään sen poikaset ole käsikesyjä. Tämä selittää minkä vuoksi eläinkaupan eläimet ovat useimmiten hyvin arkoja tullessaan liikkeeseen ja jopaan uuteen kotiin mennessään sillä niiltä on puuttunut ihmiskontakti eikä eläinkauppiailla ole aina aikaa käsitellä kauppaan tulleita eläimiä. Silloin kun poikasta olisi pitänyt käsitellä ja totuttaa ihmisiin se on ainoastaan ollut pienessä häkissä emän ja sisarustensa kanssa suljettuna.

"Säälistä ostaminen ei koskaan auta — vaikka pelastaisit yhden pennun, tuet samalla toiminnan jatkumista. Paras keino lopettaa epäilyttävä eläinbisnes on olla tukematta sitä millään tavoin. Ilman ostajia ei pian ole myyjiäkään. "

Suomen kani- ja jyrsijäliitto ( http://skjl.net/index.html ) pitää listaa virallisista kasvattajista, ja tämän lisäksi Suomessa on monia hyviä epävirallisia aivan yhtä päteviä kasvattajia. Kasvattajan virallisuus, tai epävirallisuus, ei ole mikään tae kasvatuksen laadusta. Kun päätät hankkia lemmikin otathan selvää mikä on poikasen tausta
- Emä ja poikaset tulee nähdä.
-Minkä kokoisissa häkeissä eläimet asuvat entä saavatko ne liikuntaa?
-Kuinka usein naaraat saavat poikasia?
- Älä osta poikasta epäasialliselta vaikuttavasta paikasta.
- Puhdasrotuisesta eläimestä tulee löytyää paperit.
- Kasvattaja on kiinnostunut siitä, millaiseen kotiin eläin päätyy! on huolestuttavaa mikäli kasvattaja ei kysy sinulta mitään.

Lisätietoa kaneista ja jyrsijöistä tästä http://www.lemmikkitieto.fi/lemmikkitieto
Onnea lemmikin hankintaan :)

75

4878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KasvaVieläPariVuotta

      Anteeksi vain, mutta terrorisoit turhaan suurimmanosan eläinkaupan mainetta -.- Missä eläinkaupoissa olen kysynyt mistä ne ovat peräisin useimmiten olen saanut vastauksen: ''Kasvattajilta, eläinten ostajat saavat eläinten paperit mukaansa.''. Itsekkin ostin gerbiilini eläinkaupasta jokaisesta minulla on paperit.

      Oletko jokin pikkumielinenkakara joka on saanut kuulla että joku on ostanut eläinkaupasta eläimen jolla on ilmeisesti ollut jo kauppaan tullessaan jokin sairaus jota eläinkauppakaan ei ole tiennyt, ja sitten eläin on kuollut?

      Et voi tulla tänne terrorisoimaan hyvien eläinkauppojen mainetta, on kyllä niitä huonojakin olemassa. Minäkin voisin tulla tänne väittämään että kaikki kenellä ei ole eläimelleen omaa huonetta jossa terrat/dunat,tarvikkeet jne ovat, pitävät eläimiään huonosti/rääkkää?

      Kasva vanhemmaksi ja ota asiasta selvää ennenkuin tulet tänne terrorisoimaan.

      • Lisäys

        Lisäys.
        Oman kaupunkimme eläinkaupassa ei pidetä eläimiä ''liiketiloissa'' vaan niillä on oma huone joka on n.25neliötä, olen päässyt seuraamaan hamstereiden,kanien,gerbiilien,rottien,marsujen vapaana oloa hamsuja ja gerbuja juoksutetaan pienemmässä aitauksessa (2mx1m) kuin isoja eläimiä joita juoksutetaan vapaana huoneessa. Jokaisia eläimiä juoksutetaan vain niiden terraatio/häkki-kumppaneiden kanssa.

        Kaneilla on loistavat olot ne elävät kahden-porukoissa 120cmX60cm kokoisissa häkeissä korkeus on 60cm.

        Gerbiilit elävät terraarioissa niinkuin pitääkin niilla on n.10-20cm purua terroissaan gerbut elävät yleensä 2-4porukoissa.

        Hamsterit elävät kauppaan tullessaan häkeissä joissa on välisinä että voivat hakea kontaktia mutta eivät pääse tappelemaan, talvikot ja muutkin kääpiöt ovat sitten ihan omissa oloissaan.

        Marsuilla on samanlaiset olot kuin kaneilla elävät pareittain.

        Rotat elävät monikerroksisessa häkissä joka on koko huoneen korkuinen (n.1.8m) rotatkin 2-4porukoissa.

        Jokaiselle lajille syötetään laaturuokaa kaneille pellettiä kuten marsuille. Rotille siemensekoituksia ja pellettejä. Gerbiileille gerbiileille tarkoitettua ruokaa. Hmsuille hamsuille tarkoitettuja..

        Hiiriä ihmekyllä kaupassa ei ikinä myydä :D Häkit/terrat siivotaan perusteellisesti (pestään/imuroidaan kun tulee uusia asukkaita ja muutenkin 1,2kk välein, perus siivous (purut vaihdetaan jne) tehdään 2vk välein jokaiselle eläimelle).

        Tuo on kyllä tuollainen pikkupuoti tyylinen paikka. Kuulin kerran kun sinne tuli nainen joka puhui huonoa suomea ja koitti ''lahjoittaa'' kaupalle marsuvauvoja, kauppias kyseli tarkkaan vanhemmista tarkasta syntymäajasta jne selvisi että se oli ''sukusiitos''-poikue ja poikaset olivat liian nuoria. Vaikka se nainen kuinka yritti antaa vaaveja kauppiaalle niin akuppias ei huolinut vaan selitti että kauppaan huolitaan vain luovutusikäisiä, terveitä poikasia.


      • supp3

      • Järkeä päähän

        Olen kyllä jokseenkin samaa mieltä aiheen aloittajan kanssa sillä eihän nämä eläimet hyvistä oloista lähde. Mutta se pikku kakara joka väittää, että eläimillä on hyvä olla on luultavammin itse saanut eläimensä eläinkaupasta ja on nyt haltioissaan.. Eläimiä käytetään lattialla, mutta aivan aivan liian vähän. Vaikka ne joskus lattialla käyvät nii häkissä ne istuu. Järkyttävimpiä näkyjä on ollut pienessä teollisuus häkissä monta kania päällekkäin ilman muuta ruokaa kuin pohjalla oleva likainen heinä. Eivät eläimet kovin kauaa ole näissä tehtaissa tai eläinkaupoissa ja sitten pääsevät hyvään kotiin. Kasvattajalta aina parempi ja myös edullisempi, mutta eläinkaupastakin sen eläimen saa ostettua ja toivottavasti sitten on onnellinen. :)


    • ap

      Ihailtavaa jos asiat tuntemassa eläinkaupassasi on kuten selvitit, muiden liikkeiden tulisi ehdottomasti ottaa niistä mallia mikäli aikovat eläimiä kaupassaan myydä! peukkuja täältä tuollaiselle toiminnalle! :)

      Kirjoitinkin nyt "näistä muista" eläimiä myyvistä liikkeistä jotka eivät ole yhtä hienosti eläimistä välittäviä kuin sinun ihanne kertomuksessasi. Oletko ollut koskaan useammassa eläinkaupassa töissä ja näin päässyt näkemään useamman liikkeen kulisseihin eli sen mitä arvoisat asiakkaat eivät näe ennen liikkeen avaamista ja sulkemista tai kuormien purkua? Tavarat eivät itsestään kävele hyllyyn eivätkä söpöt gerbiilit putkahtele häkkeihin kuin sienet sateella. Ihan itse olen toiminut työntekijänä eläinkaupoissa joten olen nähnyt tälläisten erikoisliikkeiden arkea ja toimintatapoja.. eläinkauppiaan työhön kuuluu tottakai asiakaspalvelun, eläinten hoidon, liikkeen siistimisen jne. lisäksi myös tarvike- sekä eläinkuormien purkaminen jolloin tuli hoidettua myyntiin meneviä eläintenpoikasia puolikuolleesta takaisin elävien kirjoihin eli kokemusta sekä faktapohjaa löytyy. Ikävä kyllä joukossa oli toisinaan myös jo henkensäkin menettäneitä heikompia haavoittuneita gerbboja ja hamsuja mitkä eivät enää kestäneet pitkää rekkamatkaa. Liian aikaisin luovuttaminen, täyteen ahdetut pienet kuljetushäkit, pitkät rekkamatkat talvisin pakkasella ja kesällä kuumuus korjasivat "satoa" kuljetuksen aikana osa. Mikäli kuljetuksen aikana oli vahingoittuneita tai rikkimenneitä tuotteita niistä tehtiin reklamaatio kaupalle eläimiä ja tarvikkeita toimittaneelle tukulle jotka ottivat tämän huomioon laskussa. Kuolleet pieneläimet menivät kaatopaikalle jätesäkissä muiden roskien seassa ja rikkimenneet tavarat palautettiin tukulle. Eläimet luetaan kauppatavarana niin hirvittävältä kuin se kuulostaakin ne ovat osa bisnestä tukkumyyjille ja tehtailijoille. Toinen asia mikä mua häiritsee eläinkaupoissa on se, että en tiedä mistä esim. kanit sinne tulevat. Joku myyjä sanoo lemmikin hankkIjalle kysyttäessä eläimen alkuperää että "tutulta kasvattajalta" mutta tuskin hän myöntäisi, jos kasvattaja tekee sitä vain ansaitakseen rahaa mahdollisimman paljon pieneläinten liukuhihnakasvatuksella.

      Eläimen ostaminen kaupasta käy yhtä helposti ojentamalla eurot tiskiin myyjälle kuten kahvipaketin yms. ostaminen. Mutta siitä huolimatta minusta jos lemmikin aikoo ottaa perheeseen ei pitäisi kävellä heti ensimmäiseen eläinkauppaan ajattelematta ja esittämättä kysymyksiä.

      • lisäys

        PAINOTTAISIN SEURAAVAA -> > >

        Kun päätät hankkia lemmikin (on se sitten eläinkauppa, kasvattaja tai vahinkopoikueesta) otathan selvää mikä on poikasen tausta -->
        - Emä ja poikaset tulee nähdä.
        - Minkä kokoisissa häkeissä eläimet asuvat entä saavatko ne liikuntaa?
        - Kuinka usein naaraat saavat poikasia?
        - Älä osta poikasta epäasialliselta vaikuttavasta paikasta.
        - Puhdasrotuisesta eläimestä tulee löytyää paperit.
        - Kasvattaja on kiinnostunut siitä, millaiseen kotiin eläin päätyy! on huolestuttavaa mikäli kasvattaja ei kysy sinulta mitään.

        Noiden ylläolevien asioiden vuoksi mielestäni ihannetapauksessa myös valitsemasi eläin (mielellään koko poikue sekä emä) on suositeltavaa tarkastaa yleiskunnoltaan jotta saat varmasti terveen yksilön kotiinlähtiessäsi. mm. kuunnella hengitys (ei rohise), katsoa hampaat (ok purenta?) silmät (eivät rähmi) korvat (puhtaat) turkki (ei loisia tai karvattomia laikkuja) sekä katsoa kuinka emä ja poikue suhtautuu ihmisiin ja käyttäytyy.


    • Kasvatyyppi

      YÖK! ap kuulostaa ihan hirveälle en ole ikinä ollut eläinkaupassa edes kesätöissä olen vain pyytänyt lupaa saada nähdä eläinten olot. täälläpäin en ole ikinä nähnyt että eläimiä tuotaisiis konteissa tai muussa vastaavassa, olen selvittänyt kylläkin mistä eläimet ovat tulleet mutta olen nähnyt parikin kertaa kun eläinkaupassa harrastetaan tehtailua

      • koiran omistaja

        En luota eläinkauppojen eläimen kokonaishoitamiseen.

        Miten on esim.ne ajat ,jolloin liike on suljettuna?
        Miten esim. koirien liikunta ?
        Minusta koira ei ainakaan sovi mihinkään liikkeeseen.
        Ilman muuta kasvattajalta suoraan,silloin voi hyvin tutustua
        olosuhteisiin missä koira on elänyt ensimmäiset viikkonsa.


      • kissitäti

      • snake-make
        kissitäti kirjoitti:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10921920

        Ostin eläinkaupasta viimeksi tapettuja ja pakastettuja kananpoikasia.
        Eläinkaupasta ostettu käärmelemmikkini (pyton) syö niitä sulatettuna ja lämmitettynä suurella ruokahalulla. Mistään muualta en voisi kaupunkilaisena saada ostettua kumpaakaan eläinlajia kuin vain eläinkaupasta.


      • KP
        koiran omistaja kirjoitti:

        En luota eläinkauppojen eläimen kokonaishoitamiseen.

        Miten on esim.ne ajat ,jolloin liike on suljettuna?
        Miten esim. koirien liikunta ?
        Minusta koira ei ainakaan sovi mihinkään liikkeeseen.
        Ilman muuta kasvattajalta suoraan,silloin voi hyvin tutustua
        olosuhteisiin missä koira on elänyt ensimmäiset viikkonsa.

        koiria ei saa myydä suomessa eläinkaupassa. Ulkomailla tämä tosin on luvallista.


      • oho3

        mitäs pentu tehtailua ne viralliset kasvattajat tekevät?Miksi ylipäätään jotain rottia pitää pennuttaa?Kasvattajatkin tekevät niin rahan kiilto silmissä.


      • Sedä
        oho3 kirjoitti:

        mitäs pentu tehtailua ne viralliset kasvattajat tekevät?Miksi ylipäätään jotain rottia pitää pennuttaa?Kasvattajatkin tekevät niin rahan kiilto silmissä.

        Miksi ylipäätään jotain rottia pitää pennuttaa?
        - Että ihmiset saa itselleen mukavia ja kesyjä lemmikkejä?? Miks ei?

        Kasvattajatkin tekevät niin rahan kiilto silmissä.
        - Haluun nähdä millä laskelmilla uskot että kasvattaja saa voittoo poikasista :D Mitään käsitystä esim. Mitä poikasten ruokinta viisviikkosiksi maksaa?


      • Ensio7

        Se on ongelma kuinka eläinkauppojen toiminta on ehkä valvottua, mutta eläintentehtailu ei.

        Tämä artikkeli pohjautuu nimenomaan Pirkanmaalla vastikään paljastuneeseen tehtailuun.

        " Kymmeniä kaneja pelastettiin karuista oloista Tampereella - "Kaikki eivät ole hengissä selvinneet

        Pirkanmaan eläinsuojeluhdistys (Pesu ry) etsii nyt kotia ennätysmäärälle kaneja. Viime kuussa yhdistykselle tuli viranomaisen kautta noin 30 huonoissa oloissa kasvanutta pitkäkorvaa. Lauma on tästä entisestään kasvanut, sillä osa kaneista oli tiineinä ja niille syntyi viime viikolla kolme uutta poikuetta.

        Pesun eläinkoordinaattorin mukaan kanit otettiin huostaan kaupunkiasunnosta, jossa eläimiä oli pidetty karseissa oloissa, pienissä häkeissä ilman kunnollista ravintoa tai vettä. Kaikilla kaneilla oli alipainoa ja ne olivat fyysisesti heikossa kunnossa.

        − Kaikki eivät ole hengissä selvinneet. Vanhimmat urokset olivat kaikista huonokuntoisimpia, Pesu ry:n eläinkoordinaattori Sari Mäyränpää kertoo."

        Asiasta kirjoitti mm. Iltalehti: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288674824762.html

        ja moni muu.

        Kääntykää kasvattajien puoleen. Käykää heillä kotona paikanpäällä.


    • RodentFarm
    • hyppymyyrä

      Nyt sanon vain, että kaikkien eläinkauppojen mainetta ei tarvitse aina haukkua, toki jotkut eläinkaupat antavat väärää tietoa eläimistä tai eivät hoida eläimiään. Itse ostin eläinkaupasta gerbiilini. Monesti kävin niitä katsomassa! 10-20cm oli purua, paljon oahvia jyrsittävänä ja heinää ruokaa. Vesi oli usein melko likaisen näköistä mutta tuo asia saatiin nopeasti kuntoon! Siellä oli myös paljon lintuja, osa oli vapaana (suljetussa huoneessa) toisinkuin jotkut olivat pienen kokonsa takia häkissä. Linnuilla oli kuitenkin häkki johon voi pujahtaa pitämään lepo-/ruoka-taukoa.
      Eläinkaupasta annettiin vielä ensimmäisen lemmikkinsä ostajalle tietopaketin, josta voi lukea eläimen tietoa.
      Gerbiilini sain kesytettyä melko nopeasti, mutta tämän jälkeen sattui trauma...
      .. sen sain hoidettua ja nyt kaikki on hyvin ^)!

      Jotkut eläinkaupat teettävät poikasia vain rahan takia, muttei kaikki. Ei tarvitse haukkua jokaista eläinkauppaa, sillä et varmaan ole käynyt lähes kaikissakaan suomen eläinkaupoissa?..En väitä että itsekin olisin jokaisessa käynyt, mutta olen käynyt eripuolilla suomea katsomassa eläinkauppoja ja niiden asukkeja. Toki voin myöntää että joissain on huonot olot, mutta näitä voi parantaa huomauttamalla eläinkauppiaalle asiasta, jos niin mieli tekee.

      Ja moni eläinkaupan asukki on varmaan tullut kasvattajalta tai jyrsijäkodista jossa osataan huolehtia eläimistä ja niistä pidetään huolta, että myös kasvatuksesta tiedetään sataprosenttisesti. Eläimet voivat tulla myös hyvistä kodeista.
      Suurin osa eläimistä eivät ole kesyjä. Mutta voihan tapauksia olla että eläin onkin käsikesy syystä tai toisesta. Omat gerbiilini olivat "rasavillejä" sillä eivät ihmisen käteen ole varmaan koskenut. Pian ne tottuivat käteen terraariossaan ja joskus saattoi tulla maiskaus sormeen ; )

      Vinkkinä annan jyrsijän hankkijoille että ottakaa kasvattajalta, muttei semmoista löydy / ette kehtaa hakea eläintä kaukaa.. voitte jyrsijän ottaa eläinkaupasta, kunhan valitsette eläimen jolla on/joka on..

      x Terve virkeä
      x Terveen utelias
      x Puhdas
      x Siistit asuinolot
      x Tarpeelliset häkkitarvikkeet
      x Vettä ja ruokaa

      Mutta toivottavasti viestiketjun aloittaja ei ymmärrä viestiäni väärin, sillä toki eläinkauposta voi lemmikkinsä ostaa, mutta kannattaa ottaa selvää mistä lemmikin ostaa, siis hyvin tarkkaan : ) - Kiitos!!!

      • Olen samaa mieltä! Itse olen tyytyväinen asiakas, olen ostanut eläimiä Lappeenrannan Faunottaresta ja Savonlinnan eläinliikkeestä.


      • Suolisto23
        tide12 kirjoitti:

        Olen samaa mieltä! Itse olen tyytyväinen asiakas, olen ostanut eläimiä Lappeenrannan Faunottaresta ja Savonlinnan eläinliikkeestä.

        Tide, Hamsurakas ja muut lemmikkinne eläinkaupastanne ostaneet!
        Kysyn teiltä yksinkertaisen kysymyksen hyväsytkö siis pikkujyrsijöiden tehtailemisen rahan vuoksi?

        Hyväksytkö että lemmikkisi eväät elämän varalle ovat olleet hyvin heikot? Hyväksytkö että lemmikkisi äiti on elänyt ja elää tälläkin hetkellä aliravittuna huonoissa olosuhteissa ilman oikeanlaista ruokaa ja synnyttää poikueita toisensa perään?

        Hyväksytkö että lemmikksi kasvattaja ei hoida eläintensä perushygieniaa vaan eläimet elävät ja kasvavat ulosteidensa keskellä? Lemmikkisi on päässyt sinun luoksesi mikä hemmetin hyvä juttu hei!! mutta kullannuppusi äiti elää edelleen saastaisissa oloissa tuottaen lisää poikasia tietämättömille ihmisille.

        Monessa paikassa poikaset vieroitetaan äidistään julmasti ennen luovutusikää vaikka ne tarvitsisivat äitiään. Kyse on rahasta, sillä niin äidille tulee nopeammin uusi kiima.


    • älyhoi....

      Ihan sama mistä lemmikin ostaa niin pitää olla tarkkana! Mätiä omenoita löytyy niin yksityisien myyjien kuin eläinkauppaketjujenkin seasta. Maalaisjärki mukaan kaikessa toiminnassa!

    • N

      Miksi aamutuimaan aavikkorottat ajatuksissa.

    • Et oo ehkä ymmärtäny

      Anteeks vaan,mutta eläinkaupoissa on eläimillä hyvät olot,ne saavat raikasta vettä,jyviä jne

    • Käsmätöntö

      Parempi olisi kun ei mitään lemmikkieläimiä pidettäisi lainkaan. Turhaa ihmisen itsekästä hömpötystä koko touhu!

    • OnnellinenNisäkäs

      Jyväskylässä mm. karvakorvat kasvattavat osan myymistään eläimistään itse ja ostavat paikallisilta kasvattajilta. Eivät tilaa ulkomailta tukuista eläimiä, saati osta pimeiltä kasvattajilta. Olen aina saanut mukaani jo valmiiksi sosiaalisen tapauksen, on kyse ollut sitten jyrsijästä, kanista, käärmestä, sammakosta tai linnusta.

      Nyt kyllä tuli aika turhaa mustamaalausta kaikkia eläinkauppoja kohtaa. Vähän sama, kuin sanoisit kaikkien teini-ikäisten rötöstelevän ja viettävän kännissä joka viikonlopun. Aina löytyy poikkeuksia ja on turha yleistää.

    • ÄLLITÄLLI

      En vaivautunut lukemaan koko litaniaa, mutta alusta sain selkeän kuvan, että tässä kirjoittelee itse henkilö, joka myy eläimiä "kotikonstein" ja mollaa etteivät potentiaaliset asiakkaat menisi oikeaan kauppaan hankkimaan lemmikkiä. Yksi asia on satavarma: Yksityiset eläinmyyjät vasta niitä elukoita tehtailevatkin, ei liikkeet, joita vahditaan viranomaisten toimesta. Yksityiset ovat pahimpia ja näiden suhteen on AINA ja EHDOTTOMASTI tarkistettava myyjän taustat. Muistakaa te, ketkä olette hankkimassa yksityiseltä kasvattajalta vaikkapa koiraa, tarkistakaa AINA tausta vaikkapa Suomen Kennelliitosta.

    • Outoa ajattelua.

      Miksi kiellät ostamasta Eläimiä eläinkaupasta jos niillä on siellä huonot oltavat??? Eläinten osto niistä eläinkaupoista joissa on huonot oltavat, on vain pelastus eläimelle joka pääsee hyvään ja välittävään kotiin! Jos ajatuksesi on se, että eläimet eivät kaupoissa voi hyvin, niin eikö se juuri saa sinut ajattelemaan niiden ostoa entistä enemmän? Sillähän takaisit sen että eläimet pääsisivät turvaan niistä kammottavista paikoista miksi niitä kuvailet.
      Toki on paikkoja joissa ei välitetä eläinten hyvinvoinnista, mutta kirjoituksesi kuulostaa erittäin yleistävältä, luulen että todellisuudessa aiat eivät ole aivan noin hankalat ja huonot kun kuvailet..
      Mutta jos asia olisi näin, niin silloinhan juuri sieltä kannattaa nämä eläimet pois hakea, jotta saisivat paremman elämän jos yhtään sydäntä löytyy, Mieluummmin itse pelastaisin sairaan eläimen kun jättäisin häkkiin kärsimään. Totuus on kuitenkin se, että laillista eläinkauppaa ei lopeteta milloinkaan. Joten miksi sitten jättää myös nämä eläinparat kärsimään? (jos tämä sinun kertomuksesi pitäisi paikkaansa)??

      • ...

        Varmaan usea ajattelee, että "pelastaa" eläimen huonoista oloista, mutta tosiasiassa ostamalla eläimiä tällaisesta kaupasta, jossa on huonot oltavat, tuet vain tällaista ala arvoista toimintaa. Pelastat ehkä yhden eläimen, mutta sen tilalle kauppa hankkii uuden pelastettavan.


      • ikävää, mutta totta

        Tietenkin_ yksittäisen eläimen_ kannalta olisi parempi päästä hyvään hoitoon, mutta kun ostat huonosti pidettyjä eläimiä, se tuo tuloja niitä huonosti pitäville - he hankkivat uusia myytäviksi ja pitävät niitä huonosti, kun edellisetkin meni kaupaksi, vaikka niitä hoiti mitenkuten, eikä satsannut niihin aikaa ja rahaa. Eli kokonaisuutena parempi antaa sen yksittäisen eläimen vaikka kuolla kurjuuteensa kuin altistaa kymmeniä muita samalle kärsimykselle tulevaisuudessa. Ei kiva, mutta näin se menee. Olemalla inhimillinen aiheutat enemmän kärsimystä eläimille ja tuet niitä huonosti pitäviä.

        Toki, jos eläimen olot ovat superhuonot, eläimen ostamisen sijaan johdatat paikalle eläintensuojeluviranomaiset.

        TAI kerrot myyjälle, että että eläin on niin huonosti pidetty/huonossa kunnossa, että heidän olisi parempi _antaa_ se sinulle hyvään kotiin, jottei se kärsi enempää.
        Silloinkin eläimen huonosti pitäminen tulee heille kalliiksi, jos niitä ei myytyä saa, vaan menevät vain ilmaiseksi.

        Älä maksa lemmikistä, jota ei hoideta hyvin.


      • Outo ajattelija.
        ... kirjoitti:

        Varmaan usea ajattelee, että "pelastaa" eläimen huonoista oloista, mutta tosiasiassa ostamalla eläimiä tällaisesta kaupasta, jossa on huonot oltavat, tuet vain tällaista ala arvoista toimintaa. Pelastat ehkä yhden eläimen, mutta sen tilalle kauppa hankkii uuden pelastettavan.

        Eli siis pointti oli se, että EN itse usko eläimillä olevan huonot oltavat paikassa joissa on lailliset luvat ja tarkastukset. Jos eläimillä olisi huonot oltavat, ei laki antaisi lupia sellaiselle toiminnalle. Mutta ihmiset jotka uskovat eläimillä olevan huonot oltavat tarkastuksista huolimatta, niin mieluummin sitten hankkisivat eläimensä sieltä paikasta siksi, että ajattelelisivat "pelastaneensa" siltä kurjuudelta ainakin yhden eläimen jos näin heidän mielestään on. Koska toiminnan tukemisesta huolimatta asiat eivät laillisissa paikoissa ole huonot. (Tarkastukset tehdään ja toimintaa valvotaan)
        En suosittele tukea sellaista toimintaa joka on eläimille hunoksi.


    • 17

      miksiylipäänsä rahaapitää haaskata elukoihin,

    • gjiökäääääööö

      Täää on niiin provo heihei! Eläimiä ei pitäisi olla ollenkaan. Ne haiseeee t hyvätuoksuinen

      • öötota

        Ihmisenkin pieru, paska ja kusi haisee ja ihmiset saastuttaa ja roskaa koko maapallon.

        Ihmisiä ei pitäisi olla ollenkaan...


      • churra

        tossa oon aivan samaa mieltä xD


    • Anna Lehtoniemi 8888

      On kyllä ihan asiallinen ja paikkanasa pitävä teksti.
      Itse työskentelin lukiosta päästyäni pääkaupunkiseudun eläinliikkeissä melkein puoltentoista vuoden ajan, ennenkuin lähdin opiskelemaan seuraavalle tasolle. Varsinkin eräästä nimeltämainitsemattomasra suuresta ja tunnetusta ketjusta jäi erityisen paha maku suuhun. Lisäksi veljeni vaimo on työskennellyt eläinkaupan vastaavana Helsingissä kohta lähemmäs 10 vuotta.

      Sitä en väitä etteikö eläinkaupoissa pidettäisi huolta eläimistä, mutta mistä eläinkauppa nämä eläimet hankkii, onkin aivan toinen tarina. Parhaimmillaan eläimet ruokitaan hyvin eläinkaupassa, saavat sopivissa määrin liikuntaa ja käsittelyä päivittäin. Toisinaan taas eläimet eivät ole yhtä onnekkaita, riippuu täysin eläinkaupan omistajasta.

      Mutta se on fakta, todistettu sellainen, että suurin osa eläinkauppojen eläimistä syntyy pentutehtailun tuloksena. Harvalla eläinkaupalla on edes mahdollisuutta hankkia sitä määrää eläimiä pienkasvattajien kautta, toki jotkut eläinkaupat niin tekevät kokonaan tai osittain. Yleisin käytäntö oli, että suurin osa eläimistä tulee tehtailun tuloksena, muutama yksilö kasvattajilta suoraan. Näitä yksilöitä pidetään mm. niitä ihmisiä varten, jotka ovat tietoisia pentutehtailusta ja erikseen kysyvät onko paperillisia eläimiä. Lisäksi joistakin harvinaisemmista lajeista on hankittava niitä huolella kasvatettuja, sillä ne eivät ole vielä niin yleisiä että massatuotanko kannattaisi.

      Se tabu, että eläinkaupan eläimet ovat usein sairaita ja epäsosiaalisia, pitää kyllä täysin paikkansa. Mutta sillä on taas tekemistä tehtailijoiden, eli eläimen alkuperän kanssa, ei eläinkaupan. Kun uusi kuorma eläimiä tuodaan liikkeeseen, pidetään ne ensin eristyksisä muista eläimistä tietyn aikaa. Tämä on varotoimi sille, että mahdolliset leviävät sairaudet eivät leviäisi liikkeen muihin eläimiin. Jos eläimet osoittautuvat tarpeeksi terveiksi, ne asetetaan näytille asiakkaillekin. Lisäksi eläimiä käsitellään hyvin paljon niiden ollessa eristyksissä, jotta ne turtuisivat mahdollisimman nopeasti kaikelle koskettelulle ja pääsisivät pahimmasta kosketuskammostaan, ennenkuin asiakkaat näkevät ne. Ne yksilöt, jotka ovat tullessaan kaljuuntuneita, sairaita, huonovointisia, pidetään eristyksissä kunnes ne joko parantuvat esittelykelpoisiksi tai kuolevat. Minkäänlaista eläinlääkärihoitoa ei yksikään eläinkaupan eläin saa, sen voin taata. Se menee nimittäin omistajan omasta kukkarosta, eikä pieneläimen eläinlääkärillä käyttäminen kustanna itseään takaisin vaikka sen eläimen sitten saisitkin myytyä.
      Itse toin silloin aikoinaan kotiin yhden näistä kuolemaisillaan olevista kaneista, sain sen ilmaiseksi ja kiinnyin siihen kaupassa. Sitä pidettiin siis takatiloissa muiden sairaiden eläinten kanssa ('totuttelussa/koulutuksessa', kuten kysyvälle asiakkaalle sanotaan tai välillä nuo sairaat ovat jopa 'hoitoeläimiä'). Harmikseni tuo uroskani ei kuitenkaan pitkään luonani pysynyt.

      Joissakin maissa eläinkauppojen toiminta on paljon valvotumpaa kuin Suomessa ja homma pelaa hienosti, kun taas toisissa maissa valvontaa ei ole lainkaan ja mm. pentutehtailu kukoistaa. Kaksi välivuotta Jenkkilässä viettäneenä, voin todeta että Suomen eläinkauppatoiminta on surkeudessaankin paljon paremmassa jamassa kuin juuri esimerkiksi Ameriikoissa, jossa koiranpentuja myydään kuin jyrsijöitä.

      Näin yhteenvetona, en kuitenkaan itse enään ostaisi yhtäkään eläintä eläinkaupasta, sillä en halua tukea moista toimintaa (huom, eläinten alkuperä!) enkä haluaisi ottaa riskiä että joudun pahimmassa tapauksessa kuluttamaan sievoisen pennin sairaan eläimen hoitamiseen.

    • Syntymätön kiittää

      Lainaus:

      "Säälistä ostaminen ei koskaan auta — vaikka pelastaisit yhden pennun, tuet samalla toiminnan jatkumista. Paras keino lopettaa epäilyttävä eläinbisnes on olla tukematta sitä millään tavoin. Ilman ostajia ei pian ole myyjiäkään. "


      Vastaus:

      Tuon paremmin ja selkeämmin ei voisi enää asiaa ilmaista. Samaa itsekin ja monet muut ovat puhuneet. Olisi hyvä jos ihmiset vihdoin ymmärtäisivät tehtailijoiden kieron, itsekkään, kaksinaismoraalisen ja ahneuden etteivät ostaisi ja loisi ongelmia eläimille. itse rakastan eläimia paljon mutta terveet - moraaliset arvot menevät itsekkyyden ja pakkomielteen edelle.

      On selvää että kun ei ole eläimiä, ei ole eläimillä sen enempää niiden pitäjilläkään ongelmiakaan. Itse tajusin lopettaa ostamisen aikoja sitten. Vaakakupissa painoi olennaisestä tärkeä kysymykset, eli moraali. En tue ostamisella pentutehtailijoita. Nyt muut seuraavat perässä tajutessaan asioiden todellisen laidan.

      Se on aitoa eläinrakkautta joka ei tue pentutehtailijoita jossa pennut kärsivät ja tekemällä tehdään tähän kovaan maailmaan. Pentutehtailijat eivät kerro totutta, ei edes osa tutuutta. Ko. toiminta, sama päteen myös lapsiin. Syntymättömät kiittävät. On itsekästä tehdä lapsia tähän kovaan maailmaan kärsimään.

      Kukaan tuttuni tai edes sukulaiseni ei enää osta tehtailijoiltä mitään. Emme myöskään osta turkiksia tai syö eläinperäisiä tuotteita. Myös miehet ovat ottaneet tämän asiakseen joka on hienoa.

      Testasimme isolla joukolla 6kk ajan syömällä vain juureksia, vihanneksia, hedelmiä ja muuta terveellistä. Omalta kasvimaalta saatiin paljon porkkanaa ja muuta jota sitten osa popsittiin talvea varten ja osa muun ruuan ohella. Maku ei aluksi ollut hyvä mutta se rupesikin maistumaan todella hyvin.

      Tuossa on oma etunsa kun tohuaa kasvimaalla. Kasvimaalla sai mukavasti raitista ilmaakin samalla. Kiva harrastus noin kesäisin. Kesää taas odotellessa.

      Olo tuli kristallin kirkkaaksi hiljalleen 2-3kk kohdalla. Väsymys ja muu uupumus lähti kokonaan. Kärsin ennen päänsäryistä ja muista ihme vaivoista. Mitkään pillerit ei auttanut. Päänsäryt, lihaskrampit, jäykkyys ja hartiakivut lähti myös pois. Nyt pystyn nukkumaan paremmin ja liikkumaan vaivattomasti. Käy kävelylenkillä 4 kertaa viikossa. Nyt uni on parempaa ja laadukkaampaa. Sama myös muilla perheen jäsenillä. Kävin lääkärissä ja veriarvoni oli huippuluokkaa. Lääkäri sanoin ettei muista että olisi koskaan nähnyt niin hyviä veriarvoja uransa aikana. Lääkäri rupesi kyselemään elintapamuutokseen liittyviä asioita kiinnostuneena. Hyvänä vertailukohtana oli aikaisemmat verikokeet jotka olivat todella surkeat lääkärin mielestä.

      Kun aloin symään terveellisesti, laihduin todella nopeasti eikä kilot ole tullu vieläkään takaisin vaikka olen joskus jotain herkkua syönyt. Kaverini laihtui 34kg ja vannoin ettei koskaan syö enää eläinperäisiä tuotteita. Juonteet katosi iholta. Ihon oma kosteustasapaino tuli myös hyvin nopeasti. Finnit katosi ja atooppinen iho myös muualta kehosta hiljalleen.

      Rasva palaa tehokkaasti pienellä liikunnalla ja kun syö terveellisesti. Harmittaa kun en aikasemin tajunnut muuttaa elintapoja. Samaa sanoo mieheni. No, parempi myöhään kun ei milloinkaan.

      Ei pentutehtailua eikä eläinperäisiä tuotteita.

      Hyvä ruoka ja elämäntavat, kirkkaampi mieli.

      • MakeX3

        Erittäin hyvä viesti tässä. Kiitos siitä. Pari vastakysymystä tahdon esittää kuitenkin:

        - ootko miettinyt, että marsut, hamsterit, kesysiat ja monet koirarodut kuolee sukupuuttoon, jos ihminen lakkaa käyttämästä niiden "palveluita"?

        - olisko Conan-barbaarin lihakset koskaan kasvaneet juureksilla? Miksi luulet, että barbaarit syö lihaa?


    • et se siit

      Tiedän etteivät eläimet ilmesty kauppaan mistään taivaalta, usein kasvattajilta, osa on ns. tehokasvattajia, osa ei.

    • näin on

      Suurin osa eläimistä tulee mistä sattuu ja myyjät eivät edes tiedä mistä eläimet tulevat. Yrittäjä tietää, mutta sieltä otetaan mistä halvimmalla saadaan.

      • just just

        Pitäkää niistä kakaroistanne huolta eläinkaupoissa, niin ei eläinten pidä pelätä ihmisiä. Kakarat siellä koputtelee ja säikyttelee eläimiä, olen liian usein nähnyt ja sanonutkin että antakaan niiden eläinten olla.


      • yhteinenlehmä

        Ja taitaa suurin osa joutuakkin minne sattuu... sieltä ostetaan mistä halvalla saadaan,ihmiset on samanlaisia tiskin molemmin puolin..

        Kauppa vaan käy..


      • Coming.Soon..Or not
        yhteinenlehmä kirjoitti:

        Ja taitaa suurin osa joutuakkin minne sattuu... sieltä ostetaan mistä halvalla saadaan,ihmiset on samanlaisia tiskin molemmin puolin..

        Kauppa vaan käy..

        Kysyttäessä mistä myytävät eläimenne tulevat kauppaan, myyjät käyttävät ovelasti myyntivalttina "kotimaisia yhteistyökasvattajia",

        tai vaihtoehtoisesti kertovat eläinten olevan omaa kasvatusta.

        Minulla on 1 kysymys:

        miksi eläinkauppojen myyntitiskien eläimillä ei siltikään ole SKJL:n lajiyhdistyksen rekisteritodistuksia?

        Laji olkoot marsu, kani tai gerbiili.

        Miksi lemmikin alkuperän ja sukutietojen paljastavia rekisteritodistuksia ei tehdä tiskiltä myytäville eläimille? Mitä siellä on niin pahaa ettei asiasta haluta mustaa valkoiselle?


    • turhaakitinää

      Kuka takaa että kun lapsiperhe ostaa eläimiä eläinkaupasta ja kuka osaa sanoa kuinka hirveisiin olosuhteisiin ne siellä saattavat joutua,kiusataan ,rääkätään ja ties mitä!
      Eläinkaupassa niitä voi käydä katsomassa, mutta yksityisessä kodissa ei!!
      Hirvitelkää vasta kun eläin on lähtenyt uuteen kotiin, se joko saa hyvän kodin tai erittäin huonon!

    • jenni vain

      itsekin kasvatan rottia ja marsuja olen myös joskus vienyt eläinkauppaan myyntiin niitä ja antanut edes jonkinnäkösen paperin mukaan missä kasvattajan nimi ja sähköposti ainakin. en tehtaile muksuja eläimillä niinku liukuhihnalta vaan sen verran että pidän yhden käärmeen ruoassa ja siinä sivussa jokunen menee lemmikiksi vastuullisiin koteihin :) nytkin on muutama lapsi kasvamassa ja ensimmäiset ja luultavasti viimeset lapset sille rotalle. ja karsin aina poikuekoot semmoisiksi ettei se rasita eläintä liikaa. joten ei kaikki eläinkauppa eläimet ole huonosti hoidettuja/kasvatettuja :)

    • Minä ainakin ostan lemmikkini yhdestä tietystä liikkeestä, tiedän mistä ne ovat tulleet ja näen itse kuinka liikkeen työntekijät niitä hoitelevat/paijaavat. Kyseinen liike ostaa kaikki eläimet heti kun vain pystyvät, ja he itsekkin haluavat tietää alkuperän ym. Ei pidä tuomita kaikkia liikkeitä! Jos liikkeessä ei osata/haluta kertoa mistä tulevat jätä ostamatta!

    • Eläimiä rakastava

      Älä osta kaupasta äläkä kasvattajilta! Lemmikkibisnes on eläinten riistoa ja hyväksikäyttöä. Mieti hyvin tarkkaan ennen kuin hankit lemmikin! Se on sitoumus moneksi vuodeksi, jopa pariksi vuosikymmeneksi!

      Harkitse löytöeläimen ottamista mieluummin kuin sellaisen ostamista kaupasta tai kasvattajalta!

      • Iltakokki

        Löytöeläimen hankinta olisi Minustakin parasta, mitä voi tehdä.


    • aloittajapuhuuasiaa

      Eläinkaupat ne ei hirveesti kysele minne eläimet oikeasti lopulta päätyvät... Hyvä kasvattaja taas voi olla halutessaan myymättä ostajaehdokkaalle, jos ei ole vakuuttunut, etteikö eläin päädy hyviin käsiin.
      Itse en käy edes koiranruokia ostamassa eläinkaupasta, jossa myydään eläimiä. Älkää ihmeessä tekään tukeko sellaista!

    • JOku

      Me juuri joskus ostettiin eläinkaupasta kani joka oli leijonaluppa. Sitten se eli vain puoli vuotta kun sille tapahtui joku suolitulehdus ja sitten kun me vietiin kani eläinsairaalaan niin siellä se sitten kuoli, mutta tällä kertaa me ajateltiin ostaa mieluummin kasvattajalta, sillä sieltä saisi hyvän ja terveen kanin.

      Luulisin kanssa että eläinkaupasta ei kannattaisi
      ostaa mitään pieneläimiä.

      • KP

        tulipahan vain mieleen että jos tämä kani oli ollut teillä jo puoli vuotta niin kuulostaa kyllä hiukan siltä että tämä suolitulehdus on on puhjennut teidän hoitonne seurauksena (on tuo kuitenkin sen verran pitkä aika taudille joka ei yleensä kyde pitkää aikaa vaan tulee jos/kun on tullakseen) joten mielestäni eläinkaupalla ei tässä ole osaa eikä arpaa


    • Paulipekkajoonas

      Ja kasvattajatko sitten teettää elukoillansa pentueita ihan silkasta rakkaudesta eläimiin?? 1000 euroa ja ylikin koiranpennusta on silkkaa rahastusta!! Kaikista paras tehokeino pentutehtailun loppumiseen on se että määrätään pennuille hintakatto jota enempää se ei saa maksaa. Hintakatto mahdollisimman alas että se kattaa juuri ja juuri pennun luovutusikään kasvattamiseen menneet kulut. Ja jos joku tulee tässä vaiheessa väittämään että siihen pentuun menee kolmessa kuukaudessa tonni rahaa niin haistakoon pitkän p****n!! Tuskin tämän hintakaton jälkeen kellään on enää intoa ostaa niitä tehtailijoiden pentuja kun HYVÄLTÄ kasvattajaltakin sen saa halvalla. Ja tässä vaiheessa voi olla varma että pentuja on teetetty rakkaudesta eläimiin, koska tuottoa niillä ei saa tehdä!

    • jhgjhgfjhg

      Ainoat eettinen lemmikin hankinta väylä on antaa hylätylle uusi koti. Lemmikkien jalostukseen liittyy aina ongelmia ja siihen annat rahaa joka kerta kun rotuelikon ostat.

    • elinkauppaaa

      Onpa pienet murheet jooo!
      Elinkauppiaat jooo!
      Aletaan käymään elinkauppaa näiden fakin eläintenpuolustajien elimillä!
      Tyhmiä niponipoja jotka pitäs viedä saunan taa!!!!

      • KP

        Eli pelastetaan kaikki eläimet! Lopetetaan lemmikkien pito ja kaikenlaisen lihan syönti. Mutta entäs kasvit? Eläviähän nekin todistetusti ovat, eihän niitä voi syödä! Ja veteenkin liittyy niin paljon uskomuksia kaikissa kulttuureissa ettei vettäkään uskalla juoda, voi vaikka vahingossa tulla nielaisseeksi jonkin jumalan tai hengen. Eli ei siis vettäkään. Kuivutaan ja kuollaan kaikki sovussa ja yhteisymmärryksessä sukupuuttoon. Ja kun lähdön hetki koittaa, voi omassa mielessään viimeiseksi ajatella: "mutta pelastin sentään yhden hamsterin".


    • ...........

      Itse olen ollut eläinkaupassa töissä ja siellä todellakin meno oli mielestäni turhan villiä.

      Elukoita tilattiin ensinnäkin aivan liikaa, ne joutuivat pahimmillaan asumaan niissä kaikkein pienimmissä KANTOKOPISSA takahuoneessa, niin etteivät asiakkaat niitä voineet nähdä. Lisäksi elukat olivat juurikin usein arkoja ja niitä oli mahdoton saada kiinni. Eivät olleet tottuneet ihmisiin ollenkaan. Kasvattajalla poikasia käsitellään joka päivä ja näin sosiaallistetaan ihmisiin.

      Ja se meteli. Voi luoja, kuka pässi senkin on keksinyt, että laitetaan jyrsijät ja linnut samaan tilaan?? Yövireiset jyrsijät yrittävät sitten epätoivoisena nukkua kun linnut huutaa taukoamatta niin kovaa, että ihmisenkin korvaan ottaa, saatika sitten elukan jolla on tuhat kertaa parempi kuulo. Ja valitettavasti liian monessa eläinkaupassa sama järjestely.

      Lisäksi marsut ja kanit olivat aina samoissa tiloissa. Kani ei todellakaan ole marsulle sopiva häkkikaveri. Se kun kerran potkaisee niin hentoluinen marsu on vainaa. Eikä kani puhu marsun kieltä (marsu kommunikoi todella paljon erilaisin äänin ja se on sille tärkeää, että se saa jutella jonkun kanssa).

      Ainiin ja taistelukalat aina pienessä PYÖREÄSSÄ kipossa (kalojahan siis EI pidetä pyöreässä, eikä missään nimessä alle 40l akvaariossa, jos tippaakaan kalasta välittää). Tiedän, että taistelukala on alunperin tottunut pienenpieneen tilkkaan vettä, mutta se ei ole mikään tekosyy nykyään olla pitämättä niitä hiukan isommissakin tiloissa, ne kuitenkin usein viihtyvät ja liikkuvat paljon, kunhan tilaa vain on.

    • DafuQ??

      Jahas. Kannattaisko ottaa selvää enemmän, kun tulet tänne pätemään? Riihimäen Faunattaressa on hyvät oltavat eläimillä! Haimme kaksi ihaninta pupunpoikasta sieltä ja näimme isä, emän ja muut poikaset! Paperit tuli mukaan. Rotistakin tuli paperit kun haimme ja, niin, kaikista tulee paperit matkaan.

      Hyvä kun yleistät, että KAIKKI eläinkaupat on eläimille pahaksi?!

      • hamsurakas<3

        minäkin olen ostanut oman hamsuni eläinkaupasta, ja sillä oli siellä hyvät oltavat; paljon putkia, pahvia, mökkejä, ruokaa, heinää ja vettä. eivät kaikki eläinkaupat ole kamalia, jotkut pitävät eläimistä tosi hyvää huolta!! ja minun hamsuni on ihan terve, eikä sillä ole mitään sairauksia:)


    • kani farmari

      asiallisTA TEKSTIÄ

    • ei pidä paikkansa

      eläin kaupassa on vain kasvattajilta tuotuja jyrsijöotä.kasvatrajat ei vaan jaksa tai tiedä miten niitä myydää.meidän jyrsikät kaikki on eläin kaupasta ja ne on niin
      sosialiisia niin tua mitä tuollq sanottiin ei pidä paikkqnsa vaikka menehtyvät usein nuorena

    • ROKSU

      SINÄ ET TAIDA TIETÄÄ ETTÄ ELÄINKAUPAN ELÄIMET TULEVAT IHAN KASVATTAJILTA! EIKÄ MISTÄÄN VIEMÄRISTÄ, MISTÄ SINÄ OOT TULLU!

    • niisku ja neiti

      Ei todellakaan tule kaikki kasvattajilta. Tosin "kasvattajiahan" ne kaikki ovat jotka vievät lemmikkinsä eläinkauppaan myyntiin, ei vaan kaikki hyviä. Eläinkaupoista ostetut lemmikit saattavat olla ostajalle enemmänkin päähänpisto, kuin huolella suunniteltu hankinta. Kasvattajien lemmikit eivät ole esillä ja ihmisten nähtävillä toisin kuin eläinkaupoissa ohimennen murrelle tai miukulle papusäkkiä haettaessa. Eli tietämättömyyttä kani voi kuolla aiemmin, kun ei ole edes perusasiat ostajalla hallussa.

      Suosittelen, että kani hankitaan asiansa osaavalta kasvattajalta. Ei välttämättä siltä kasvattajalta, jolla on yli 50päinen kanilauma (hoito vähenee yhtä kania kohden mitä enemmän kaneja), eikä siltä joka ei suostu kaniensa asuintiloja näyttämään. Mikäli eläinkaupan lemmikkien pito, jaloittelu päivittäin, ruoka, siisteys ja muut perusasiat ovat kunnossa niin miksei kania eläinkaupastakin voisi hankkia. Varmistukaa kuitenkin siitä, ettei kani ole säikky ja sitä on käsitelty. Hankkikaa kaneista tietoa ennen lemmikin hankintaa olipa kani tulossa eläinkaupasta tai kasvattajalta! Säästytte ikäviltä yllätyksiltä

      • 15+8

        Niisku ja neiti on oikean äärellä.


    • JA HÖPÖ HÖPÖ!

      Ja ne pentutehtailijoiden tai huonoista oloista tulevatko eivät ansaitse mahdollisuutta omaan kotiin ja hyvään elämään vaan pitäisi jättää sinne eläinkaupan terraarioihin kärsimään kunnes ne kuolisivat sinne tai lopetettaisiin kun kukaan ei osta?

      EI KÄY, sanon minä. >:/

      Tottakai kannattaa olla tarkka minkä yksilön sieltä ostaa, ja jos vaikuttaa siltä niin ostamisen sijaan soittaa eläinsuojelupalvelu hätiin.

      Minä ostin vuosikymmen sitten Tampereelta Koskikeskuksen Faunattaresta (silloin Noksoppi) kaksi rotanpoikasta ja ne olivat täysin terveitä ja ihania pikku poikia ja myyjär selvästi välittivät niistä.
      Paljon lemmikkipuotien asukkien arkuuteen taatusti vaikuttaa se, että päivittäin niitä töllistellään ja niiden terraarioiden vieressä puhutaan ja muksut saattavat huudella ja koputella, mutta fyysistä käsittelyä on paljon vähemmän kuin kasvattajalla.

      Minä kannustaisin siis lähinnä katsomaan ja kyselemään ensin mitä saa ennen kuin ostaa - oli se sitten kasvattajalta tai kaupasta.

      Ja voi niitä sairaita ja pentutehtailun uhreja kasvattajiltakin saada, jos ei yhtään varo.

      • liiketoiminta

        Ymmärtääkö Ja höpö höpö sitä kuinka latoessasi tiskille setelit pentutehtaan terraarioon eläimelle sen paikan samassa terraariossa ottaa toinen pentutehtaan eläin? Tämä kysyntä kannustaa eläinkauppoja ja näin tehtailijoita jatkamaan eläinten liukuhihnatuottamista koska kaupoille eläimet(kin) ovat voittoa tuottavaa LIIKETOIMINTAA. Jos kassa ei kolise jonkun tuotteen kohdalla sen myyminen lopetetaan. Mitään ei pidetä turhaan hyllyllä.
        Ja mikä on liiketoiminnan tarkoitus marketeissa, urheilukaupoissa, kirppareilla, eläintarvikeliikkeissä ja eläinkaupoilla? Liiketoiminta tarkoittaa ammattimaista kaupallista tai teollista toimintaa, jonka tarkoituksena on luoda VOITTOA.

        Tästä olen höpön kanssa samaa mieltä "Minä kannustaisin siis lähinnä katsomaan ja kyselemään ensin mitä saa ennen kuin ostaa - oli se sitten kasvattajalta tai kaupasta."

        Esimerkiksi pesu ry on yrittänyt olla yhteydessä eläinkauppoihin etteivät anna kaneja mihinkä tahansa. Mutta eläinkaupat kieltäytynevät tästä koska siitä on haittaa heidän liiketoiminnalleen.

        "Useimmiten pakottavaa tarvetta luopua kanista perustellaan sillä, että perheessä on allergiaa. Pesussa ihmetellään allergioiden ilmaantumisen sesonkiluontoisuutta.

        – Tähän mennessä kaneja on yleensä tullut eniten kesälomien alla ja ennen joulua, kun eläimelle ei ehkä saada hoitajaa lomamatkan ajaksi, kertoo Mäyränpää.

        Aktiivisia tilapäiskoteja Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksellä on noin 40. Varsinkin kaneja on jonossa niin paljon, että lisää tarvittaisiin kipeästi.

        – Meille tulee soittoja, joissa uhataan, että eläin viedään piikille, jos uutta kotia ei löydy viikossa, sanoo Mäyränpää. Ala-Hulkko pelkää, että Helsingissä vitsaukseksi muuttunut citykani-ilmiö leviäisi myös Tampereelle. Jos maltti ei riitä tilapäiskodin odotteluun, päästetään eläin luontoon. Luontoon kaneja ei pitäisi päästää, sillä siellä ne eivät pärjää, korostaa Ala-Hulkko.

        Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksessä on pohdittu, saako pikaistuksissa söpöä lemmikkiä hakeva ostaja kanin jo liian helposti.

        – Olemme yrittäneet lähestyä eläinkauppoja, että he haastattelisivat kanin ostajaa jollain tavalla. Kaupoille tämä on tietysti liiketoimintaa, sanoo Mäyränpää. http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/289522-johtaako-tama-tampereen-citykaniongelmaan


    • väärä polku

      Tietenkin vapautuu, mutta se ei tarkoita etteikö ne jo eläinkauppaan päätyneet ansaitsisi mahdollisuutta ja hyvää kotia tai ettäkö kaikki eläinkauppojen eläimet olisivat sairaita ja arkoja. (Kuten mainitsin, ainakin minun rottani olivat täysin terveitä eivätkä erityisen arkoja, ja elivät normaalin pitkään.)

      Se, että muutama ihminen lakkaa ostamasta eläinkaupasta ei tee mitään merkittävää muutosta. Ja olaanpa nyt vaihteeksi realistisia; internetin keskustelupalstalla paasaaminen ei tee isossa kuviossa mitään merkittävää muutosta siihen ostaako ihmiset lemmikkejä kaupasta vai ei.

      Mä näkisin pentutehtailun vähentämiseksi vain yhden mitenkään tehokkaan polun:

      a,) joku alkaa tosissaan ja omistautuneesti ajamaan eteenpäin lakiehdotusta siitä että kaupoissa ei saa myydä lemmikkieläimiä lainkaan. Eikä luovuta ennen kuin kyseinen laki on voimassa.

      JA

      b.) pentutehtailijoita aletaan todella havainnoimaan, eli jos on vähänkään järkevää syytä epäillä että pentutehtailu on meneillään, ilmoitetaan eläinsuojelu tarkastamaan asianlaita.

      Ja huomatkaa, puhun vähentämisestä, sillä en usko että pentutehtailua sen enempää kuin mitään muutakaan pahaa asiaa maailmassa voidaan koskaan täydellisesti eliminoida. Aina ne matalamoraaliset ja välinpitämättömät löytää jonkun keinon harjoittaa mitä sitten tekevätkään.

    • parta-agama

      http://www.eesp.fi/asiakkaille.html näillä liikkeillä on sertifiointitodistus, mikä tarkoittaa, että eläimillä on parhaat mahdolliset oltavat ja tämä todella pitää paikkansa :) kannattaa lukea!

      • rrravingrabbit

        Sertifioitu liike tai ei, sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa mistä liike hankkii eläimet kaupalle.

        Sääli on ihan aina väärä syy ostaa poikanen.

        Esimerkiksi rehelliseltä kasvattajalta ostettu kani maksaa 30 eurosta 80 euroon riippuen rodusta ja tasosta. Tälläinen kani on varmasti luovutusikäinen, terve ja rekisteripaperit omaava. Eläinkaupan kautta ostettu kani on 70 eurosta 90 euroon. Varaudu että Sinulle hermeliininä myydystä 0,80 grammaa painavasta eläinkauppapupusta voit tulla aikuisena 5 kilon hörökorva.

        Vastuulliseen rotueläinten jalostukseen ja kasvatukseen tehdään edelleen paljon TYÖTÄ. Lemmikkieläinkauppoihin menevien eläinten jalostuksen eteen ei tehdä työtä. Ne vain paritetaan keskenään, tarkoituksella tai vahingossa.


    • eläinkaupatonyleensä

      Itse ostin hamsterini eläinkaupasta, alusta alkaen käsikesy ja todella kiltti tapaus. Eläinkaupan myyjäkin kehui kuinka kiltti se on :3 Paperitkin on, se on kasvattajalta :)

    • en tiedä

      osassa faunattarissa on sertifioitu eläinkauppa merkki en vain tiedä mitä se meinaa voisiko joku sanoa

      • Täältä löytyy tietoa sertifikaatista:
        http://www.eesp.fi/asiakkaille.html

        Eläinten alkuperästä sertifikaatti ei kerro muuta kuin että ne eivät ole luonnosta pyydystettyjä, ne saattavat silti hyvin olla tukuista...


    • Isc

      Totta kaikki kääpiöhamsterit jotka olen ostanut eläinkaupasta (2kpl) ovat olleet sairaita ja kuolleet

    • äläpilaamainetta

      Jos saan paperit hamsterista, ja aperissa lukee kasvattajan nimi, jonka tiedän olevan hyvä, onko se silloin poikastehtailua??

      • bgcnmkbvg

        Tuohon kysymykseen ei voi vastata tietämättä asiasta tarkemmin. Paperit ei meinaan todista yhtään mitään kumpaankaan suuntaan. Sen sijaan keksin lukemattomasti eri syitä siihen, miksi eläimen ostaminen lemmikkieläinliikkeestä ei saaduista papereista huolimatta ole paras mahdollinen vaihtoehto.


    • Anonyymi

      Tuun nyt tällee myöhässä tänne kommentoimaa, mut tänää satuin käymään eläinkaupassa huvikseni ja huomasin siellä leopardigekon. Gekon terrasta huomasi kyllä ettei niillä eläinkauppatyypeillä oo noista eläimistä kyl kunnollista tietoa varmasti paljookaa :/. Mua pisti siinä silmää se, että gekon terrassa oli pohjamateriaalina jtn multaa/turvetta/tummaa hiekkaa tai jotain tommosta, jota ei mun käsityksen mukaan saisi koskaan laittaa leopardigekon terraan, sillä jos gekko sitä syö (joka voi hyvinkin olla mahdollista!!) niin se voi ihan tappaa tommosen pikkuisen liskon ;(.

    • Anonyymi

      Suomessa ja eu:ssa on isot lakisäädännöt mitkä kieltää tämän toiminnan

      • Anonyymi

        Minkä toiminnan? Tarkoitatko tukkueläimiä?

        Kyllä Suomeen nimenomaan tulee eläinkauppoihin hirveä määrä vuosittain eläimiä tukuiksi kutsutuista tehotuotantolaitoksista, pääsääntöisesti Ruotsista ja Hollannista. Molemmat ovat EU-maita ja juuri siksi eläimiä sieltä niin helposti saa tuotuakin. Jos vaikkapa hamsteri maksaa eläinkaupassa 30€, niin voit kuvitella, mitä eläinkauppa on siitä maksanut tuontikuluineen, jotta siitä jää jotain käteenkin. Tämän jälkeen voit kuvitella, miten ihmeessä tukku on onnistunut kasvattamaan eläimen niin pienillä menoilla, että noin pienistä summista jää voittoa. Tukuille laatua tärkeämpää on määrä, sillä halpoja eläimiä on pakko myydä hirveä määrä ja eläimiin menevät kulut täytyy olla ihan uskomattoman pienet.

        Tukkueläimiin liittyen voisi jaaritella vaikka kuinka paljon etiikasta, mutta jokainen osaa googlettaa, jos kiinnostaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe