Taikavarpu ?

taikavarpup

Onko tämä ihan luonnollinen keksintö, ettei siis tarvitse pelätä että itse olisi mitenkään erikoinen ? Rupesi pelottamaan tämä juttu, kun se toimikin. Ihan tavallistako ? Jos joku ei tiiä mikä on taikavarpu wikipedia auttaa. :: D

17

3596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joopajoo

      Ihan on kaivon katsominen varvulla luonnollista! Sitä on tehty jo pitkät ajat.

    • Se on huuhaata.

      • pölijä

        sie se oot huuuuhaaaata........


      • Anonyymi
        pölijä kirjoitti:

        sie se oot huuuuhaaaata........

        Ei ole huuhaata, ite 5vuotiaana meinas keppi katkea mökillä, 10v myehemmin tuli ihminen etsimään kaivo paikkaa meille ja sano että täällä on vettä, samassa paikassa missä mä löysin sitä 5veenä, toimi mulle veljelle ja serkulle mutta ei äidille ja ukille. Täytyy ehkä uskoa siihen että toimii tai olla nuori tai jotain


    • abcd4

      tarkoittanet suomeksi sanottuna heiluria. Englannin kielessä sitä kutsutaan oraakkeliksi. Normaalisti ne tehdään kivestä, minulla on puinen. Täällä joskus kyselin asiasta, mutta kaikki tuntui olevan pihalla :)

      Oraakkeli toimii, jos sinä uskot ja annat sen toimia sekä osaat tyhjentää mielesi ja keskittyä. Niiltä voi kysyä kysymyksiä, joihin se voi vastata kyllä tai en.

      Huvikseni testasin kaulakorujani, lapseni leikkieläimiä. Ehkä minulla on joku voima tms, mutta joka halvatun esine pyörii käsissäni.

    • taikamieli

      voiko heilurilla katsoa muille?yritin opetella,mutta en oikein osannu keskittyä :/

    • Taikavarpu housuissa

      Voi olla että on luonnollinen keksintö, voi myös olla että ei.

    • jkhkhh

      On se luonnollinen, riippuen toki siitä mitä varvun käyttäjä pitää "luonnollisena". Varpua on käytetty tuhansia vuosia eri asioiden tutkimiseen ja jokainen voi sen toiminnan itse helposti havaita.

      Virheitä syntyy toki. Silloin jos hommaan ei keskity tai jos kysyy tarpeettomia asioita. Varpua saa käyttää vain asioiden tutkimiseen tai muiden auttamiseen, muuten vastaukset eivät ole luotettavia.

      Esko Jalkanen oli tunnettu suomalainen varvunkäyttäjä, hänen nimellään löytää netistäkin paljon tietoa varvun käyttämisestä. Youtubessa on dokumenttejakin.

      Heiluri ja varpu (ja niiden kaikki sovellukset) toimivat samalla periaatteella mutta heiluri on äärimmäisen herkkä häiriöille. Varpua oppii helpommin käyttämään.

      Syy miksi skeptikot eivät saa näyttöä näiden toimivuudesta on se että varpuja ym. välineitä ei ole tarkoitettu näyttöjen antamiseen, kenenkään pätevyyden osoittamiseen tai vastaaviin tarkoituksiin. Siksi vastaukset "tutkimuksissa" ovat mitä ovat. Varvun käyttöön liittyy iso vastuu.

      Aina voidaan toki sanoa että jokin on huuhaata mutta varvun toiminnan itse kokeneet eivät anna soraäänten häiritä. Ja kuka meistä ymmärtää maailmankaikkeuden toiminnan niin täydellisesti että voi sanoa mikä on totta ja mikä ei? Luulisi että ihminen jolla on jo kaikki faktatieto itsellään olisi maailman mahtavimpia ihmisiä, jopa suomi24:n keskusteluissa.

      Tiedemiehet ja skeptikot toki voivat aina sanoa että jokin on "luonnonlakien vastaista" niin kuin heillä olisi tieto kaikista luonnonlaeista. Kunnia silti heille ja pysykööt uskossaan.

    • Varpu nen

      Pentuna kokeiltiin varvulla mummolan kaivon ympäryksiä katsoa missä se vesisuoni menee. Vaikka puristin varpua niin kovaa kuin jaksoin se taipui yhdessä kohtaa alaspäin, varvun kuoret rullautuivat irti nyrkkeihini kun puristin sen minkä pystyin. Tämä kokeiltiin monta kertaa.

      Saisikohan tällä tavalla sen skepsiksen para-palkinnon (vai mikä se on)?

      • jkhkhh

        En usko että saisi. Skeptikot ovat varvun toimintaa jo yrittäneet selvittää mutta varpu kun ei kuitenkaan toimi näyttöjen antamiseksi. Se ei ole tarkoitettu sellaiseen eikä sitä saa sellaiseen edes yrittää käyttää.

        Toisaalta Skepsis tuskin silti myöntäisi mitään palkintoa asialle johon he eivät usko. On turhaa yrittää todistella asiaa skeptikolle joka on päättänyt että hän ei asiaan halua uskoa, eihän se mielipide siitä mihinkään muutu vaikka asia todistettaisiinkin.


      • Varpu nen
        jkhkhh kirjoitti:

        En usko että saisi. Skeptikot ovat varvun toimintaa jo yrittäneet selvittää mutta varpu kun ei kuitenkaan toimi näyttöjen antamiseksi. Se ei ole tarkoitettu sellaiseen eikä sitä saa sellaiseen edes yrittää käyttää.

        Toisaalta Skepsis tuskin silti myöntäisi mitään palkintoa asialle johon he eivät usko. On turhaa yrittää todistella asiaa skeptikolle joka on päättänyt että hän ei asiaan halua uskoa, eihän se mielipide siitä mihinkään muutu vaikka asia todistettaisiinkin.

        Saatatpa olla hyvinkin oikeassa.


    • skeptiä

      tätä varvun käyttöä voi verrata spiritismiin. ei varpu itsessää osaa ajatella onko näytönpaikka vai mikä. vaan yliluonnolliset voimat liikuttaa sitä.

    • Tarpuvaika
    • Varpuilija98

      Kyllähän se taitaa ihan luonnonllinen keksintö olla, jos katsotaan mitä Wikipedia siitä kertoo. Mutta vaikuttaako tuo ylimääräinen magnetismi siihen ihmiseen, vai ei?

    • Vesimagnetismi

      Kummallista, että asiaan liitetään magnetismi. Lapsikin tietää, ettei magneetti vaikuta puunvarpuun eikä kupariin.

    • varputietäjä

      Käytännössä on havaittu vesisuonten kulkevan itä-länsi suunnassa ja pohjois-etelä suunnassa. Niiden väli on viisi metriä, ja muurahaiset tekevät pesänsä vesisuonten risteyskohtaan ja puut yleensä kasvavat näissä risteyskohdissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe