Hallitus puuttuu törkeästi kuntien itsemääräämisoikeuteen

Sikamaista toimintaa

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53856-tohmajarvi-ihmettelee-ministerion-vastausta-nyt-haisee-vitkuttelu

13

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Johannes

      Älä äänestä Sosiaalidemokraatteja ja Kokoomusta kunnat säilyvät

    • -,-m,-m-.-.,.-.,,

      Aihettakin, miten edes Tohmajärvi muka luulee ansaitsevansa itsemääräämisoikeuden kun se elää valtion eli muiden kuntien rahoilla (valtionosudet yli 60%)

      • ml213.

        Mutta, onko tohmajärveläisten päättäjien syy, jos Tohmajärvellä ei ole teollisuutta /tyuöpaikkoja. Tai ketä syyllistät kun ihmisen sairastavuudesta tiedetään yhä enemmän ja laajemmin ja on mahdollistuttu kehittämään hoitomuotoja. Siis ihmisen terveenä pysymiseksi ja iän pituuden jatkamiseksi tämä hoito vie yhä suuremman osan verokertymistä.

        Niin, tätä ongelmaa ei poisteta kuntia yhdistämällä, vaan ainoastaan ammattilaisten hyvällä suunnittelulla. Eikö tässä tilanteessa olisi viisasta antaa kuntien kokeilla eri vaihtoehtoja kuten esim. Rääkkylä on onnistunut tekemään.Miksei tätä mallia voine laajentaa,- jos se tuo halvemman vaihtoehdon yksilö ihmisen terveyden hoitoon.

        Punainen lanka siis on. Miten kehittyvä terveydenhoito pidetään yllä. Nythän tätä aluetta ajetaan todellisesti alas eli ihmisten sairastavuus aktivoituu ja hoidot näivettyvät.


    • lähtölähellä

      Käyttäkää nyt hyvät päättäjät järkeänne ja ymmärtäkää viimein, että ei tämmöinen pikku tuppukylä, jossa ei ole työpaikkoja, eikä teollisuutta, eikä mitään, pysty tuottamaan yksin mitään palveluita, yksityiset tulevat rahastamaan loputkin, joten liitos kiteen kanssa on tohmajärven elinehto, eikö vain voitaisi tunnustaa tosiasiat.

      • ml213.

        Vaikeuksia palveluiden tuottajana tulee kaikilla kunnilla,- joissa ei ole teollisuutta /työpaikkoja. Eikö edes maalaisjärki anna ymmärrystä, miten ihmiset eriarvoitetaan eli palveluiden ylläpitäminen tänä päiv'nä riippuu siitä, missä kunnassa /kaupungissa satut asumaan.

        Koko vastuu ihmisten perusterveyden hoidosta kuuluisi valtion hoidettavaksi ja kunnille kuuluisi siten palveluiden osoittaminen /jakaminen.

        Jos/kun Kokoomuksen ja Demartein kuntauudistus (lue palveluiden alasajo) toteutuisi, niin se Pohjois- Karjalaiselle ihmiselle arjen tasolla merkitsisi siirtymistä Kainuun tasoiselle palvelupisteiden tasolle eli olisi piiiiiiiiiiiiiiitkät matkat palvekuiden käyttäjillä,- niin ja piiiiiiiiiiiiiiiitkät jonot.

        Jokainen ymmärtää, ettei ongelmat hoidu koyhiä kuntia yhdistämällä eli nyky kuntien palvelupisteiden poistamisella. Todellisuudessa kansalaisten ostokyky vain heikkenee entisestään matkakustannusten takia.

        Tilanne olisi kokonaan toinen, jos kunnilla olisi tyhjää kapasiteettia käyttämättömänä ja yhdistäen palvekuita nämä hyödynnettäisiin.


    • ml213.

      Kyllähän kaikkein tehokkain , joustavin ja kokonaistaloudellisin on terveyspalvelu,- joka on ihmisten keskuudessa hajautettuna.Siis tiheä verkosto normaalien /ensiavun hoitoon ja sieltä tarvittaessa ohjattavuus asteittain erikoissairauksien hoito pisteisiin. Sairauden laadusta riippuen.

      Siis pienemmät sairastumiset hoidettaisiin "alkeellisemmissa" hoitopisteissä ja vähänkin erikoissairaanhoitoa tarvitsevat hoitopisteissä, jota ylläpidettäisiin useamman kunnan yhteistyönä. Siis yhteistyötä erikoissairaanhoidossa ja muu terveyden hoito tiheämmällä verkostolla.

    • munuvaiset

      Ei mikään kunta pysty hoitamaan lääkäripalveluita millään rahalla, jos ei puututa tähän keikkalääkäri virmojen törkeään rahastamiseen, joka on mennyt aivan järjettömäksi. Suurin osa vielä kaikenlisäksi ei ole edes ammattitaitoisia, eikä kielitaitoisiakaan.

      • ml213.

        Niimpä. Ei pahalla, mutta tuo terveyskeskuksien "lääkäripula" on tietoisesti tehty asia lääkärien taholta. Keikkalääkärin ansiot voivat olla 2000€ päivä (lue päivä) ja taas kunnanlääkärin alle 10000€ kuukausi. Eipä ihme, jos valmistuneet lääkärit hakeutuvat mieluimmin bisneksen tekijäksi ,- kuin ammatiinsa. Harmillisinta tässä on miten "terveyskeskus" joutuu kouluttamaan heidät,- mutta eivät saa vastapalvelusta.

        Niin, todella tavan kansalaisella ja erikoisesti kunnilla ei ole varaa käyttää näitä lääkärifirmojen /keikkalääkärien palveluksia juuri hinnoittelun tähden. Lisäksi keikkalääkärit eivät sitoudu mihinkään astuuseen ja suunnitteluun terveyden hoidosta.
        Paras tilanne olisi kuten aikoinaan oli, miten lääkäri teki "elämäntehtävänsä" kunnan lääkärinä ja oli taloudellisin vaihtoehto kunnille /kuntalaisille.

        Kun huomioi yksityislääkärien /lääkärifirmojen hinnoittelun ja yhteiskunnan lie pakko alistua tilanteeseen, niin seuraavaksi paras vaihtoehto on , miten lääkärifirma ottaa hoitaakseen koko kuntalaisten terveydenhoidon vastuineen ja suunnitteluineen kuten Rääkkylässä on toimittu.

        Kokemuksesta voinen kertoa, miten tämä yksityistäminen alkoi jo Pohjois-Karjalan keskussairaalan taholla 2000 luvun alussa. Siellä jonot lopetettiin ja ohjattiin jonotettavat yksityislääkäreille. Niin, samalle henkilölle, joka ennen teki leikkauksia sairaalassa, mutta nyt uudella hinnoittelulla yksityisesti.


    • ml213.

      Hallituksen tulisi puuttua lääkärien ammatilliseen käyttäytymiseen ja ohjata sitä lakisääteisesti.

      Yhteiskunnnan on mahdoton toimia, jos ihmisen terveyden hoitamisesta tehdään bisnes. Mikään himmeli ja tai yksityinen kunnan terveyskeskus ei mahdolistu hyödyntämään keikkalääkäreitä / lääkäririfirmojen palveluita hinnoittelun tähden.

      Eli punainen lanka onkin. Miten saada lääkäreitä palkkalistoille. Lääkäripulasta ei liene kysymys,- vaan mihin lääkärit ohjautuvat. Ohjautuvat kuntien ulottumattomiin.

    • Hämmästystä se

      Ruotsissa nämä SOTE-asiat maksaa ja hoitaa valtio.
      Demarihallitus aikoinaan otti SOTE-asiat valtiolle ja silloin lopetettiin myös kuntien lahtaaminen.
      Miksi Suomen demarit antavat kokkareiden jyrätä kunnat?

    • ryhtiä ja rohkeutta

      Meidän sossut ovat himokkaita verottajia ja maaseudun tyhjentäjiä, siinä syy ettei valtio hoida sairaus-ja terveyspalveluja. Jos hoitaisi olisi demareilla ja kokoomuksella vähän keinoja kyykyttää maaseudun kuntia.
      Miksi äänestätte demereita ja kokoomuslaisia?

    • stoi ja

      Liitytään Ruotsiin tai Venäjään.

    • Djdbia hau

      Hallituksessa oli tänäkin vuonna halua pidentää valmistuvien lääkärien terveyskeskusvelvoitetta, asian torppasi KOKOOMUS. Kataisen porukan ahneuden ymmärtäisi jotenkin jos rahat jäisivät Suomeen, mutta suurelta osin ulkomaisille sijoittajillehan ne menevät, joten pelkkää typeryyttähän tuo on, niinkuin ministeri Häkämiehen (KOK) aivokääpiömäiset yksityistämisprojektit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2211
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      64
      1866
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1685
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1612
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1584
    6. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      143
      1516
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1504
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1208
    Aihe