apua käärmeitä pelkäävälle?!

panikoinko liikaa?

Osaisiko joku teistä, joka tietää käärmeistä, auttaa sellasta joka pelkää niitä aivan tajuttomasti? Miten voisin lievittää tätä pelkoa edes jotenkin?
Olen aina kammonnut käärmeitä ja jopa kuvat saavat väristyksiä aikaan. Menin kerran yhteen asuntoon enkä tiennyt omistajalla olevan käärme, ja säikähdin aivan pirusti enkä uskalla enää mennä kyseisen henkilön eteiseen enkä edes autoon! (vaikka se aivan älyttömältä varmasti kuulostaakin..)

Nyt kaverini meinaa hommata jonku tommosen matelijan enkä halua että menee turhan hankalaksi ku en enää uskaltais edes sen kämppään sisälle. Kaverini tietää pelostani mutten aio antaa hänen luopua haaveestaan vaikka parhaita ystäviä olemmekin. Ja nyt on vielä uutisissakin ollut sellaisia juttuja että käärme on tullu jotaki kautta toiseen asuntoon, että sekään ei yhtään helpota kuulla että niitä voi olla missä tahansa D:

Joten mietin että oisko mitään keinoa jolla saisin edes vähän lievitettyä tätä pelon tunnetta ja voisin joskus ehkä samassa huoneessa olla sillä lailla että nään sen olevan niin tiukasti lukittuna ettei se mitenkään pääsis sieltä mihinkään? Ja onko ne niin vaarallisia? Hyökkääkö ne tosta vaan kimppuun? Ja mitä pittää tehä jos sellaseen törmään vaikka sisätiloissa ja se on vapaana?

Ei kiitos negatiivisia/ivallisia yms kommentteja, tää on sen verran vakava juttu itelleni.

3

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfgsfghdgf

      En ole käärmeenomistaja, mutta tiedän sen verran, että uskoihin kyseessä olevan fobia, joka luultavasti on kehittynyt omista kuvitelluista mielikuvista ja vähästä tiedon määrästä eläimeen liittyen. Fobiaa on helppo lähteä purkamaan kun esimerkiksi aloittaa lähestymisen eläinkirjoista tutkien miten eläin käyttäytyy erityisesti pyrkien hylkimään mielessään kaikkia ennnalta kuviteltuja ajatuksia eläimestä.

      Suurin osa lemmikkikäärmeistä täällä suomessa taitavat olla viljakäärmeitä jotka ovat täysin myrkyttömiä kuristajakäärmeitä. Vaikka eläin onkin kuristajakäärme, ihmistä se ei saisi mitenkään hengiltä eikä varmaankaan edes tohtisi yrittääkkään satuttaa koska se on hyvin pieni ja syö korkeintaan pienen hiiren kokoisia aterioita.

      Lemmikkikäärme voi olla yllättävänkin kesy eikä välttämättä ollenkaan hyökkäävä. Tottakai pitää pitää mielessä, että kyllä agressiivisia ja myrkyllisiä käärmeitä pidetään myös lemmikkeinä, mutta ne ovat usein erityisen hyvin suljettuna terraarion sisään. Loppujen lopuksi lähes kaikki lemmikkikäärmeet pidetään aina suljetuissa terraarioissa koska ne saattavat ahdistua liian isosta tilan määrästä.

      Pelkoja lähestyessä kannattaa yrittää edetä alkel askeleelta pitäen oman päänsä kylmänä ja ajatukset järkevinä. Kuvitellut mielikuvat ovat usein tekijä pelkotilojen aiheutumiseen. Muista, että kyseessä on tavallinen eläin siinä missä muutkin. Se pelkää ihmistä varmasti vähintäänkin yhtä paljon kuin ihminen itse eläintä. Eläimet usein pystyvät aistimaan ihmisen pelkotilat. Kun eläin toteaa ihmisen pelokkaaksi, se saattaa pitää sitä arvaamattomana uhkana siinä missä koira tai kissakin..

    • PARANTAJAPARANTAJA

      kääri jalkoihisi 500 grammaa pinaatinlehtiä joita olet liottanut kolmen täysikuun ajan kissan oksennuksessa suuressa tammitynnyrissä. tämän jälkeen mene sinkkiseen paljuun, jossa makaat kolme päivää kuunnellen säkkijärven polkkaa ja lilluessasi orangin sikiöissä. kun kolme päivää on kulunut, juokse alasti lähimmän kaupungin / kylän torin ympäri yksitoista kertaa samalla huutaen '' OLEN SONNI '' jonka jälkeen menet lähimmän ihmisen luo ja sylkäiset hänen päällensä seitsemän kertaa samalla pitäen jalassasi sukkia joissa on niin paljon niittyleinikkejä kuin mahdollista. seuraavaksi insertoit kurkkuusi kolme kesäkurpitsaa samalla kun juokset kolmen mustan kukon kiekuessa lähimmän ladon katolla kunnes tunnet että et enää pelkää käärmeitä. toimii taatusti :)

    • kunkku on king

      käärmeet pelkäävät ihmistä kuitenkin enemmän. pelko on molemminpuolista.
      turha selittää käärme- tai koirakammoisille,että eläin on lukittuna,tai kytketty kiinni. ei meillä käärmeet luikertele vapaina,tai koira ole irti,jos joku vieras pelkää niitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2890
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1870
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1310
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      258
      1144
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      930
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe