Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Naisten seksualisuus, naisten mielipiteet kiitos t. Mies

T

Hei.
Näin alkuun haluaisin todetta, että pyytäisin kommentteja vain ja ainoastaan naisilta, ei miehiltä. Syynä s,e että niinkuin otsikkokin toteaa, kyselen nimenomaan naisen seksualisuudesta enkä siitä, mikä joku mies kuvittelee tietävänsä / osaavansa. Ja asiallisia kommenteja, kiitos. Uusia näkökulmia siis etsin. Mitä voisin vielä tehdä? Olenko jotain jättänyt vielä tekemättä...yms.

Tarinaa:
Elään siis yli 10 v suhteessa rakastamani naisen kaa, seksi on ollut alusta lähtien suhtkoht huono ja myös harvoin. Aikaisemmat suhteet olleet siinä mielessä hyvät, joten en ehkä osannut varoa, uskoin että asia muuttuu ajan ja kokemuksen (hänen) myötä paremmaksi. Käytännössä olen hänelle ollut siis 1. kunnon partneri. Asenteeni seksin suhteen on ollut aina avoin ja kokeiluhaluinen. Mutta nautin seksista kunnolla vain jos huomaan että oma nainen nauttii siitä myös. Hänellä siis siihen suhteen ollut alusta lähtien ongelmia, olen aina ollut se joka tekee keskusteluavauksen, kuitenkin painostamatta koska toinen menee muuten vaan vielä enemmän lukkoon. Seksualisesti hän oli siis suhteemme alussa kokematon, myös mm. oman kehon tutkimista / koskettelua / tyydyttämistä ei ole kuulema harrastanut. Fantasioita hänellä (toisin kuin minulla) ei kauhesti vilise kuulemma.
Aiemmin olen aina ajatellut että asia paranee, sit kun kokeiluista huolimatta ajan kanssa ei parantunutkaan ajattelin että ei ehkä suhtessa kaikkea voi saada niin kuin itse haluaa, kun vaan loput paketista on ok. Jollain tavalla seksi on hänelle ehkä vieras, likainen käsite (kasvatus?), telkkarin hauskat Frågå Olle tai sexcetera eivät kiinnosta pätkääkään, lelujen ostoon, muihin kokeiluihin (romantiikka, rajua, kamasutra, whatever) hän suhtautuu lähinnä neutraalisti. Nyt olen kyllä lakannut edes puhumasta hänelle asiasta ja suoraan sanoen seksi ei enää maistu ja nykyään välttelen jopa hänen harvat aloitteet. Käytännössä seksielämä on aika nollassa nyt. Pikkuhiljaa pitäisi saada lastakin aikaiseksi, mutten sellaisen kanssa todellakaan meinaa lasta tehdä ja olla sit vielä pakosta 18 v eteenpäin onnettomana.

Olen puhunut asiasta parin yli 40v naisten kanssa jotka antoivat asiaan hieman uutta perspektiiviä siinä mielessä että rupesin lähinnä epäilee olenko pystynet edes herättelemään hänessä sen kipinän seksiin. Jos toinen on eksyksissä oman seksuaalisuutensa kanssa niin onhan se tavallaan toisen vastuu koittaa hellästi häntä auttaa siinä matkalla. Ehkä en ole kauhean hyvin tässä onnistunut mietin nyt.
En vaan keksi enää mitä voisin tehdä. Olen aina ollut uskollinen, vaikka paineet kovat ja mahdollisuuksiakin ois. Siit voin onnex olla ylpeä. Toinen ehkä sanoisi että olet vain typerä... noh... Pidän itsestäni fyysisesti huolta, pukeudun suhtkoht hyvin, ajaan partaa, hajuvesiä käytän eli en oo mikä haiseva sohvaperunamössötyyppi myöskään. Nyt varsinkin viime 1 1/2 v aikana olisi ollut niin paljon mahiksia "saada pimppsaa" jos se ois vaan siitä kii. Se pistää mietimään vielä lisää. Ymmärätte varmaan että pohdin vakavasti eromista. En kohta jaksa enää, mutta vielä haluaisin koittaa.

5

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ole paras puhuja.

      Meneekö parisuhde muuten hyvin? Onko teillä aikaa toinen toisillenne vai onko teidän yhteiset kahdenkeskiset hetket vain seksin pituisia?? Tiedäthän ettei nainen voi saada orgasmia ilman klitoriskontaktia?? Oletko kysynyt miksi naisesi ei halua?? Yritätkö panostaa liikaa täydelliseen suoritukseen? Onko parisuhteessanne muuten kipinää ja huumoria??

    • Nainen+40v

      Laitoin juuri johonkin toiseen viestiketjuun tämän saman asian, mutta laitan sen nyt tähänkin, kun se tuli mieleeni. Eli, käyttääkö naisesi hormonaalista ehkäisyä, esim. e-pillereitä? Hormonaalinen ehkäisy, niin e-pillerit kuin ehkäisyrengaskin, ovat itselläni aikanaan vieneet seksihalut, valitettavasti. Hormonaalinen ehkäisy on naisen kropalle erittäin raju juttu, sivuoireista ei mielestäni puhuta läheskään niin paljon kuin pitäisi. Kun itse viimeksi lopetin ehkäisyrenkaan käytön, halut palasivat taas suht pian. Uskomatonta, mutta totta.

      Tuo nyt vain yhtenä syynä, minkä muutosta on ainakin helppo kokeilla (esim. hormonaalisen ehkäisyn vaihtamista kuparikierukkaan). Muitakin syitä voi olla, jotkut ihmiset vain ovat enemmän seksuaalisia kuin toiset. Myös ei-seksuaalisia miehiä on, eikä sellainen ole seksuaaliselle naiselle yhtään sen parempi tilanne kuin sinun tilanteesikaan. Houkuttelemalla voi välillä onnistua, mutta en usko että se on pitkäaikainen ratkaisu.

      Lupaathan kuitenkin, ettet lähde pettämislinjalle, kuten aivan liian monet ihmiset pitkissä parisuhteissa tekevät? Ajattele itsesi toisen paikalle... ja jos pitää päästä vieraisiin, kerro se kumppanillesi ja anna hänen tehdä ratkaisunsa teidän suhteenne osalta, koska hän on siinä myös osapuolena.

      Kurja tilanne, mutta NIIN monissa pitkissä parisuhteissa vain aikanaan käy noin. On tullut itsekin se koettua, ja tilanne on korjaantunut uuden kumppanin kanssa. Sitten, kun on taas pitkään ollut välillä sinkkuna, niin ajattelee taas, että ei tämäkään ihmisen elämää ole... ja kierre jatkuu...

      Onnea suhteellenne!

    • nriina

      Tuli vain mieleen että haluttomuus voi johtua lapsuudessa tapahtuneesta hyväksikäytöstä. Voi olla, että ihminen ei sitä välttämättä muista, mutta terapian kautta selviää.

      Itselläni vaikuttaa haluihin suuresti jos mies kehuu esim vartaloani. Ystävien kans ollaan puhuttu että syliä ja hellyyttä tarvii paljon, usein vasta sen jälkeen halut nousee pintaan.

    • nvm 1962

      Jos seksuaalisuutenne on alun alkaenkin eri luokassa, en missään nimessä kannattaisi lasten tekoa ja suhteen jatkamista. Jos seksi on sinulle tärkeää ja naiselle ei kovin tärkeää, miksi jatkaa? Jos vielä lapsia tulee, naisihmiselle tulee vieläkin enemmän kiinnostavaa kuin seksi.

      Seksin suhteen pitää synkata heti. Se että toinen on kokemattomampi, ei muuta ihmisen perustempperamenttia seksin suhteen.

      Pitkässä parisuhteessa voi seksiviritteneisyys vaihdella paljonkin elämäntilanteiden mukaan. Jos nuorena ei ole kiinnostunut seksistä, seuraava vaihe, jolloin se saattaa alkaa kiinnostaa on yli nelkytvuotiaana. Haluatko odotella?

    • vieras4

      Alkuperäisestä viestistä alkaa olemaan jo aikaa, mutta aattelin silti vastata. Pyysit nimeomaan naisten kommentteja.

      Mä oon ite n 30-kymppinen nainen. Seksuaalisuus ja seksi on ollut hyvin vaikeita aiheita oikeastaan ihan viime vuosiin asti. Nyt vasta olen opettelemassa itseni kanssa sitä mitä seksuaalisuus minulle oikeastaan tarkoittaa. Naisesi on onnekas, hänellä on rakastava ja kannustava kumppani kenen kanssa lähteä asiaa työstämään. Tosin varsinainen työ on silti hänen itsensä tehtävä ja motivaatio ongelmien penkomiselle on oltava omasta itsestä lähtöisin.

      Seksuaalisia ongelmia ja tunne-elämän puolelta tulevia lukkoja voi olla niin kovin monenlaisia. Mahdollistahan on tietysti myös se että naisesi ei ole kovin kiinnostunut seksistä luonnostaan. Tässäkin varmaan ollaan kaikki omanlaisiamme. Voisin kuitenkin näin nimettämänä kertoa jotain omista ongelmistani.

      Minulla on pohjimmiltaan ihan terve seksuaalinen halu ja kiinnostus seksiä kohtaan. Ongelmana oli se, että vaikka seksi kiinosti minua ja suutelut ja hyväilyt olivat kiihottavia ja jännittäviä aina kun tajusin tilanteen mahdollisesti johtavan seksiin, meni "hätäpysäytys algoritmi" päälle. Lopultä järkeilin itsekseni että pakkohan tässä nyt on tämä asia harjoitella, että sitten helpottuu kun muutaman kerran on saanut itsensä pakotettua jäämään tilanteeseen. No siitähän luonnollisesti ei seurannut mitään hyvää. Harrastin seksiä silloin tällöin kulloisenkin kumppanin halutessa ja karkasin tilanteessa jonnekin oman pääni sisään. Seksi tuntui ahdistavalta asialta ja siitä puhuminenkin toi mieleen sen että olen varmaankin jotenkin viallinen. Itsekseni saatoin kyllä mielenkiinnolla katsoa jotakin seksiaiheista keskusteluohjelmaa etsien ratkaisua, mutta jotenkin ajatus että kukaan näkisi minun sitä katsovan ja mahdollisesti haluavan keskustella aiheutti jo ahdistusta.

      Jotenkin tilanne alkoi purkautua vähän vahingossa. Nukuin miespuolisen kaverini vieressä vaatteet päällä sellaisessa tilanteessa että ei ollut mahdollista että se olisi johtanut seksiin (isot kemut pienessä asunnossa ja vieri viereen sammuneita juhlijoita). Koska tilanne oli turvallinen eikä hätänappia tarvittu, sain tilaisuuden tunnustella itsessäni miltä se läheisyys tuntui. Kiihotuin kovasti ja valvoin siinä monta tuntia. Myöhemmin aloin tarkoituksellisesti hakeutua toisen mieskaverin viekkoon, josta olin hieman kiinnostunut, vain kokeillakseni miltä vieressä nukkuminen tuntuu. Kyllä kaverini taisi aika pian ymmärtää tilanteen ja alkoi kutsua kotiinsa leffaa katsomaan. Jäin yöksi ja olin aina hirvittävän hermostunut nukkumaan mennessä, koska pelkäsin että voi ei nyt kaikki menee pilalle jos se toinen haluaakin seksiä. Taisi mennä useampi leffailta/yö ennenkuin se oli loppujen lopuksi minä joka tein aloitteen seksiin. Hänen kanssaan oli ensimmäistä kertaa sellainen olo, että pysyin seksissä mukana eikä tarvinnut paeta minnekkään mielessäni. Se suhde ei valitettavasti kestänyt kovin pitkään, joten en päässyt harjoittelemaan turvallisissa olosuhteissa. Sen jälkeen on ollut sekä hyviä kokemuksia joissa olen pystynyt olemaan mukana, ja olen saanut myös orgasmin että niitä sellaisia jossa pakenen itseeni. Itseluottamukseni on myös lisääntynyt ja pystyn nyt puhumaan paljon avoimemmin seksistä esimerkiksi ystävieni kanssa. Olen myös alkanut tietoisesti miettimään sitä mitä seksuaalisuus minulle tarkoittaa ja mistä nautin (muustakin kuin seksistä). Olen myös lukenut myös sellaista self-help kirjaa kun What You Really Really Want: The Smart Girl's Shame-Free Guide to Sex and Safety, sen on kirjoittanut Jaclyn Friedman. Siinä on jotain tosi hyviä pointteja ja harjoituksia toki hieman amerikkalaiseen tapaan kirjoitettu mutta minua ei niinkään ole haitannut.

      Toivottavasti saatte asiat järjestymään niin että suhde on molemmille osapuolille tyydyttävä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2200
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1916
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      72
      1590
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1578
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1482
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe