Huteja ja kämmäyksiä

.linnuton.

Ois vaan pitäny ampuu.
Olin mettänreunassa ja just lähdössä muualle, ku hakkuuaukealle jätetystä koivusta 200m päästä kuulu rotkotus ja teeri lähti siitä ja lensi 60-70m päähän mäntyyn.
Pikkusen jäi näkemättä se viimenen oksa ja hiivin muutaman metrin, mutten löytänyt lintua. Sitten havaitsin toisen puun oksalla linnun suht hyvällä hollilla. Olin ison männyn takana. Tähtäsin ja senverran oli matkaa, että näin huterana ampujana päätin ottaa varmanpäälle ja ottaa rungosta tukea. Kuusenoksa tietysti just linjalla.
Takaisin vapaalle ja piitkä tähtäys ja just ku oon laukasemassa lintu ottaa ja lähtee. Taas n. 200 m päähän korkeaan koivuun. Tähtään sinnekin ja tueltakin jää hutera olo. Lisäks ois pitäny ampuu aika matalalle ja "seuraukset" pelotti. Lähdin kävelemään lähemmäs ja silloin tietty toinen, tai siis se ensin näkemäni lähti siitä viereisestä puusta, lensi ison koivun ohi ja sai kaverin peräänsä. Naapurin maille menivät.
Teeritili on puhtaasti nolla, mutta ehkä se vielä....risukasaankin...

8

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuituitui

      Viikko sitten tarkkuutin kiväärin ja seuraavana päivänä ammuin kolmesta varmasta paikasta teertä ohi ja kolme hutia latvametsoon. Kotona sitten huomasin että panokset joilla tarkkuutin, olivat asekaapissa... Arvaa että otti pannuun. Onneksi sin haulikolla metson ammuttua.

    • mukavaa oli

      Joo, monta monta kertaa tulee jälkeenpäin tunne että olis vaan pitänyt ampua, mutta ei, aivan oikein toimittu jos ei ole ampunut eikä oikeastaan ehtinytkään kun litu ölähti karkuun, näin se menee ja useasti, kyllä itse luotan siihen nopeaan arvioon tilanteessa, harkinta on hyväksi ja mieluummin varmasta paikasta kun se että ampuu haavakon tai ampuu liian hätäisesti, siinä voi piillä omat vaaransa.

      Latvalinnustuksessakin kannattaa miettiä pikaisesti mihin päin ampuu ja onko mahdollisesti ampumasuuntaan asutusta tms. noin viiden kilometrin säteellä, se on helppo katsoa kartasta varsinkin silloin kun on kyse passimetsästyksestä, tietää missä odottaa ja mihin voisivat linnut tulla puihin istumaan.

      Huono syksy metsäkanalinnustuksen suhteen täällä keskisuomessa, tuulista ja sateista, hyvin harvana päivänä linnut istui puissa olipa sitten kyse aamusta tai illasta tahi päivästä, maasta karkuun lähtivat ja maahan painuivat takaisin ja muutenkin tuntui että ukkoteeriä oli todella vähän. Ainostaan 1 akkateeri saaliiksi, yksi pyy ja kaksi sinisorsaa sekä tavi, sinä syksyn saalis. Erittäin monta jahtireissua.

    • lihamuhennos

      Hyvä osuma 15m;stä 12/76 ja metsopaukku mirage 36gr hauli 3.
      Eipä juuri hirveesti syötävää pyystä jäänyt. : (

    • hafyfBUKBUEF

      Syksy 2012:

      Intohimoinen kivääri metsästäjä, etäisyys 170 m, syKsyn ensimmäinen teeri ja puun juurella.

      Kaksi seuraavaa laukausta, samalle etäisyydelle ja teeret lentoon.
      Seurauksena itseluottamuksen menetys. kiireen vilkkaa etsimään pahvitaulu ja tarkistamaan kohdistus, napa kymppi ja taas suon reunaan.

      Seuraavat syksyn seitemän teertä löytyivät puun alta.

      Ei, ymmärrä miten pari kertaa losautin ohi. Hyvät olosuhteet, sai vielä muutaman sata meriä seurailla teerien lentoa, huteja!

      Todettakoon, vielä että seurani mailla 2012 oli hyvä teeri vuosi ja kiväärillä olisi voinut pudotella toisen mokoman. Pystistä yritin huonolla menestyksellä kouluttaa, meni ihan myyrien pyynniksi!

      • Ryynäsen Topi

        Lainatakseni Arttu Kotisaran filmiä metson latvalinnustuksesta "huolimatta hyvästä osumasta lintu jatkoi vielä matkaa"
        En tiedä mutta noita "hyviä osumia" jonka jälkeen lintu jatkoi matkaa kertyi itselleni useampia viime kauteen:)
        Pari ilmeisen huonoakin osumaa sattui syksyyn jolloin lintu makasi hengettömänä puun juurella.


    • ean1

      Keskusteltiin tärkeistä asioista muutaman pyyn kanssa, silloin vielä ilma pilliä.
      Juttua riitti. ... Jossainvaiheessa kaverit hiljeni ja hämärä pukkasi nuoren, n. 4m männikön sisuksiin. Lintuja en nähnyt koko aikana, vaikka niitä 3 kuulosti olevan lähistössä.
      Purin piekkarista latauksen ja keräsin kamppeeni ja könysin puuni alta oksistosta aukeammalle ja siitähän se samalla pullea pyy singahti lähes viereisestä puusta, jonka juurella vislailin. Enpähän vaan ollut tajunnut katsoa lähes suoraan ylöspäin.
      Yleensä kyllä kiinnostuksesta kihisevän, lähestyvän linnun pyrähdysten siiveniskut kuulee, mutta tämä varmasti loikki vähin elein oksalta toiselle ja itsestäni lopuksi alle 10m päähän.
      Itselleni opetus oli se, että kannattaa aina katsoa tuherikossa myös ne ihan läheisimmät puut ja niiden latvukset.

      Illalla syötiin sitten sivasta pyydystettyä pouttua.

    • hhhhhhhnnn

      muhennos--Eipä juuri hirveesti syötävää pyystä jäänyt. : (

      ei siinnä ole lihaa hirveesti lihhaamuutenkaan.....jos haluat hirveesti lihhaa ammu hirvi

      • oppia ikä kaikki

        Seurauksena itseluottamuksen menetys. kiireen vilkkaa etsimään pahvitaulu ja tarkistamaan kohdistus, napa kymppi ja taas suon reunaan.

        tarviit toki paljon enemmän laukauksia kun tuo --napa kymppi/ ala vaikka 20 lks ensiksi....itselleni 1000 lks vuodessa tauluun on normi..senjälkeen alkaa hiljalleen
        tuntea aseensa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3643
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2252
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1969
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1844
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      397
      1279
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1081
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      970
    Aihe