Skootterin vuokraus?

Skooter

Helmikuussa pari viikkoa KhaoLakissa ja hotelli on kaukana kaikesta, joten skootteri olis tällä hetkellä ehkä se paras vaihtoehto liikkumiseen.
Mitä pitää ottaa huomioon kun vuokraa skoden. Saako sopimuksia tehtyä koko loman ajaksi vai mennäänkö päivävuokralla, ja mihin hintaan. Millainen liikenne on ko. paikassa? Vai onko tuk tuk kuitenkin paras. Kaikki mielipiteet ovat tervettulleita.

8

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tammikuussa taas

      250b on päivähinta ollut, ja pitemmäksi aikaa saa varmaan johonki 200b/pv tingattua.
      Liikenne on sopivaa skootterilla ajamiseen ja suosittelen. Vaimo ei ole ajanut vaan istuu kiltisti kyydissä.

    • m*y*m

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10497700#comment-0

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9585575#comment-47557710

      Jos ei ole tottunut vääränpuoleiseen liikenteeseen kannattaa hypätä taksin kyytiin ja kubitella ajavansa itse, kuinka ryhmittyisi, ja kolisisiko pelti väärältäpuolelta väistettäessä jne.. Muuten khao lak::ssa on paras tapa liikkua skootteri.

      Muuta huomioitavaa on se keskustan bensa-aseman puuttuminen. Tosin siellä myydään pulloissa bensaa. jos se kaukana kaikesta oleva hotellinne on etelärannalla (khao lak beach) merlin, emerald, briza, tai diamond, suosittelen vuokrauta Asian tour 2, nimisestä paikasta.. 200/pv ja ei vilunkia, tosin bensasta tarvittaessa laskuttavat. Itse palautan mopon tankattuna.

    • tärkeää tietoa

      Thaimaassa täytyy olla kansainvälinen ajokortti vakuutuksien vuoksi. Saat kyllä skootterin vuokrattua ilman kv-korttiakin, mutta jos jotain sattuu ja saat lääkärinhoitoa niin suomalaiset vakuutusyhtiöt eivät ole korvallisuusvelvollisia jos KV-ajokortti puuttuu.
      http://www.autoliitto.fi/matkailu/asiapaperit/kansainvalinen-ajokortti/
      Itse olen vuokrannut skooterin tai auton usein thaimaassa käydessäni ilman ongelmia mutta liikenteeseen tottumattomattomille varoituksen sana. Varovaisuutta.

    • tätä en tajua

      en tajua miksi pitää itse ajaa...oli sitten auto tai skootteri....taksilla pääsee lähde ilman ja samalla kyydillä useampi...voi olla vaikka maistissakin...joka vuosi kuolee muutama turisti joka oli maailman paras autoilija....

    • m*y*m

      skootteri on halpa ja hyvä tapa nähdä enemmän, ja antaa liikkumisvapautta. Taksin kyydistä jää mielestäni parhaat palat näkemättä. Myöskin takseja ei juuri turistialueen ulkopuolella nää. Mielumin jättäisin sen maistin kokematta, kuin skootteista luopuisin. Koska vietän suuriman osan illoista khao lakin ulkopuolella, on skootteri ainut tapa päästä takaisin khao lak:kkiin. tai sitten pitää jäädä johonkin kotiin lattialle yöksi, jos ei ole ajokunnossa.. kokemus sekin on. Lähes kaikki paikalliset ystäväni liiikkuvat myös skoottereilla, niin siksikin se on luonnollinen valinta.

      Vuokraankin skootterin aina ensimmäisenä päivänä, ja luovun siitä viimeisenä iltana. Nautin skootterista lomalla paljon. Yhtään vaaratilannetta ei kohdalleni ole sattunut skootterilla, taksilla kylläkin.

      Tämä vain oma kokemukseni, jos joku tahtoo viettää lomaansa toisin, se on ihan yhtä oikein kuin omanikin. Pääasia että lomalla viihtyy, ja huolehtii siitä että muutkin voivat viihtyä

    • kotkakotka

      Jos khaolakin keskustassa asustaa niin kannattaa vuokrata skode khaolak oasis puljusta.

    • Jep, skootterin vuokraaminen kannattaa, pelkästään takseilla liikkuminen muuttuu kalliiksi ja muutenkin kypsyttäväksi. Liikenne on Khao Lakissa enimmäkseen suht rauhallista, vaikka päätietä pitkin ajaakin isoja busseja ja rekkoja (alueen läpi kulkee yksi koko thaimaan pääteistä). Voit vuokrata skootterin melkein mistä puljusta tahansa, suuria eroja niiden välillä ei ole.
      Kannattaa ehkä ensin lukea tämä artikkeli skootterin vuokrauksesta ensikertalaiselle: http://www.minnethaimaassa.com/hyva-tietaa/skootterin-vuokraaminen/
      Ja jos ehdit, niin hanki Suomesta jo ennen matkaa kansainvälinen ajokortti, kuten nimimerkki Tärkeää tietoa kirjoitti. Todennäköisesti sitä ei tule sinulta kukaan kysymään, mutta se on hyvä olla olemassa kaikelta varulta suomalaisen vakuutuksen takia. Skootterilla ajaminen kun on valitettavasti vaarallisinta, mitä thaimaassa voi tehdä – suurin osa turistien loukkaantumisista tapahtuu juuri skootterin selässä. Kaadut, jos olet kokematon, ja kaadut, jos luotat liikaa kokemukseesi. Niin se vain menee. Itsellä takana jo kaksi källiä, onneksi ei kovin vakavia.

    • a.v.p

      Etenkin KhaoLakissa skootterin vuokraus on ihan must juttu, koska liikenne on sen verran rauhallista, että on helppo ajella vaikkei olisikaan vielä kokemusta vasemmanpuoleisesta liikenteestä ja useat hotellit melko kaukana ''keskustasta''. Eikä lysti ole hinnalla pilattu. Kun on oma kulkupeli on vaivatonta lähteä liikkeelle aina kun siltä tuntuu, eikä tarvitse yrittää tinkiä kusipää taksikuskien sikahinnoista. Suosittelen etenkin moottoripyörilijöille, hieno fiilis päästä pyörän selkään keskellä talvea, vakkei noi skootterit ihan kunnon pyörästä menekkään, mutta ovat vaivattomia pelejä ajella ja maassa maan tavalla muutenkin.
      PS. Joskus Phuketissa ja Pattayalla seurannut kauhulla kun turistit, joilla ei ole minkäänlaista kokemusta kaksipyöräisistä moottoriajoneuvoista lähtee epävarmoin ottein ensimmäistäkertaa elämässään vasemmanpuoleisen liikenteen sekaan, jossa meno ei ole muutenkaan ihan samanlaista kun täälläpäin maailmaa. Suurin osa onnettomuuksiin joutuneista on varmasti juuri näitä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4803
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1121
    10. 23
      1102
    Aihe