mopo khao lakissa

5.2.2011

Nyt heräsi aikaisempien kirjoitusten perusteella, halu kokea KhaoLakin aluetta mopoillen, ONKO SE VAARALLISTA, onko liikenne vauhdikasta? Miten turisteja liikenteessä kohdellaan? Mitäs mopoilu maksaa? mistä mopo vuokralle? Mistä bensa siihen jne????

3

594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mies kotona

      Riippuu mistä otat mopon vuokralle ja kuinka pitkäksi aikaa. Mut normaalisti 200- 250 thb/ vrk. Khao lak on helppo kylä ajella, kun ei ole kuin yksi pää tie, ja siinä aika leveä kaista mopoille varattu. Väärän puoleinen liikenne voi sotkea hiukan, mut kääntyessään sit vaikka pysähtyy, jos pitää kääntyä vastakkaisen kaistan yli.
      Ekalla thaimaan matkalla en vuokraisi, ja liikennettähän voi kokeilla vaikka taksin etupenkillä, ryhmittyisikö oikein vai väärin. Minusta mopoilu on turvallista jos ei ala ajelemaan kilpaa paikallisten kanssa, käyttää kypärää jne. ja eritoten se on hauskaa, ja kokemuksia kertyy, etenkin maaseudulla ajelu on antoisaa, autioine rantoieen, vuorineen, vesiputouksineen. Tankin saa täyteen 2 eurolla jolla ajelee parikin päivää normaalisti. Eikä se takua pa:kaan ole saavuttamattoman kaukana. Aurinkokin tarttuu.

      Keskustassa ei ole bensa asemaa, mut bensaa saa ostettua pulloissa. Lamrussa on bensaasemia useitakin samoin khao lakin pohjois puolelta löytyy asemia. Asemalla aukastaan itse avaimella satulanlukko, ja nostetaan satula pystyyn. Tankkaajat kyllä hoitaa muuten. Mopothan kulkee karvan alle satasta , kaksipäälläkin 80km/h, joten suomimopoja ne ei ole.

      Niitä mopo vuokraamoja on vähän joka nurkalla, joten se ei liene ongelma. Ja en ole kuullut että khao lakissa olisi kukaan huijannut vuokratessa. Joissakin paikoissa tarkistetaan naarmut yhdessä ennen ja jälkeen. joissakin taas ei. Mut eipä sitten itsekään yritetä peitellä, jos mällätään, niin luottamus säilyy.

      Niin siihen saa tottua, että takana saatetaan soittaa torvea kun ajelevat ohi. Siitä ei pidä provosoitua, ilmoittavat vaan kohteliaasti pyrkivän ohi. khao lak vuoren kuvetta ajaessa, kannattaa ajaa ihan kaikessa rauhassa, se on mutkanen ja yllätyksellinen tie.. Mut kelläs nyt niin kova hoppu lomalla olisikaan.

      Itse vuokraan ensimmäisenä lomapäivänä mopon, ja luovun siitä viimeisenä iltana. jos vain saan niin mummomallisen honda skootterin 90cc. automaatti. on helpompi ajaa kuin polkupyörä.
      Vaikka paikalliset selviävätkin usein 300thb:nn sakoilla rattijuopumuksesta, niin farangia kuulemma lypsetään tuhansilla, että ei kaatokännissä sielläkän kannata ajella. Muutenkin järjestä on apua aina mopoillessa.

    • tuk tuk

      mitään vaarallisempaa kuin ajaa mopolla Thaimaassa. Vasen liikenne sekoittaa muutenkin ja mopoilla ei ole mitään oikeuksia kuten ei myöskään jalankulkijoilla. Autot ajaa miten sattuu ja todella lujaa. Thaimaassa kuolee liikenteessä 25 kertaa enemmän kuin Suomessa ja suurin osa heitä mopolla javia. Tietenkin syy on se että mopoja on tuhansia. Mopon saa vuokraamosta ja n. 300 baht vrk. Bensaa saa huoltamolta jossa se tankataan ...siis palvelu ja hinta n. euron litra.
      Aja tuk tukilla ja säilyt hengissä.

      • mies kotona

        Mitenkään vähättelemättä moposurmien vakavuutta, en usko että khao lakissa mopoturmat on kovin yleisiä, se kun ei ole mikään suurkaupunki. Ja jos jossakin thaimaassa vuokraisin mopon ensimmäistä kertaa, niin khao lak olisi varmasti hyvä paikka aloittaa. Syy siinä että khao lakissa on periaatteessa vain yksi tie sitä tietä pääsee kaikkialle. (muut on pikemminkin kujia kuin teitä) joten niitä ryhmittymisiä tulee vähän. Ja myös monet paikalliset pysähtyvät tienpientareelle kääntyessään oikealle, eli vastakkaisen kaistan yli siis valtatiellä. Varovaisuus ei ole häpee. No thaimaassa on totuttu mopoilijoihin, päinvastoin kuin esim suomessa. Niin sillä *ainoalla* valtatiellä/tiellä on toistametriä leveä kaista mopoilijoita varten, joten siinä kyllä passaa, ja mahtuu ajelemaan.

        Ainoa *vaarallinen* paikka khao lakissa mopolla on khao lak:n ja lamrun välinen osuus, joka myötäilee khao lak vuoren rinnettä. Se on hyvin mutkainen ja aina ei näe mitä mutkan takana odottaa. Siispä siinä sitten ajellaan rauhallisesti, ja annetaan hätäsempien ajella ohi, eihän lomalla pitäisi olla kova kiire. Muutenhan se tie sitten onkin lähes luotisuora.

        Toki edelleen suosittelen sitä taksin etupenkkiä ensin. Siinä näkee hyvin väistäisikö väärältä puolelta, rymittyykö oikein, kääntyisikö oikealle kaistalle jne.

        Joissakin paikoissa saa vuokrattua mopon tunniksikin, ja voihan sen ensin vuokrata päiväksi, kokeilla, onko se hyvätapa liikkua. 300/vrk kuulostaa kalliilta, tai sitten cc tilavuus on vähän isompi kuin 90. Toki jos pelottaaa kannattaa kättää kokeilematta, sitten kyllä jää paljon muutakin kokematta khao lakista, valitettavasti..

        Isoja *mopoja* saa vuokrattua tien vierestä khao lakin pohjoispuolelta banng niang tuntumasta, jos haluaa kokeilla isoja moottoripyöriä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      262
      2531
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      190
      1619
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1414
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1146
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1139
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      895
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      719
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    Aihe