Oma poni

Mussukka

olisinko valmis saamaan oman ponin?
osaan perusasiat, käynti, ravi, laukka, käääntäminen, peruutus,, etusakäännökset, esteet ja pohkeenväistä menee joten kuten.
Tiedän hevosten ruokinnasta ja loimituksesta. osaan varustaa ja hoitaa hevosen ennen ratsastusta.

13

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      En usko että sinun vielä kannattaisi omaa ponia ostaa. Voisit vaikka ensiksi vuokrata jotain ponia pari kertaa viikossa. Ja ehkä myöhemminn ottaa ylläpitoon.

    • _katherine_

      Ponin hoidossa oleellista ei ole ratsastustaidot, vaan ne hoitotaidot ja raha.

      Raha on kaikkein tärkein. Hevosen pito maksaa satoja euroja kuukaudessa, eli sitä ei elätetä viikkorahalla tai pullonpalautuksilla, vaan jotta voit hevosen pitää, tulee (vanhemmilla) olla säännölliset kuukausitulot.
      Vanhempien tulee olla myös halukkaita käyttämään rahaa sinun harrastukseen. Useimmilla se tarkoittaa sitä, että pitää luopua hienoista ravintolaillallisista, lomamatkoista ja uusista autoista, sillä rahat kuluu tähän hevoseen. Jos vanhemmat ei ole hevosihmisiä, he tuskin tätä ymmärtävät tai hyväksyvät.

      Jos rahaa on ja sitä halutaan hevoseen käyttää, on seuraava asia tuo hevosen hoito. Apua toki aina saa, etenkin kun siitä maksaa, mutta nuorella harvoin on taitoa pyytää sitä apua. Se, että osaat antaa hevoselle ruuat ohjeiden mukaan tai laittaa loimen päälle, ei vielä vaadi yhtään taitoa. Oleellisempaa on tietää mitä hevonen syö (ja hevoenn voi syödä muutakin kuin kauraa ja heinää...), kuinka usein se syö ja mitä tulee huomioida ruokinnassa.

    • Mussukka

      Meilllä ei sinänsä menisi niin paljoa rahaa, kun talli olisi omassa pihassa ja on hepalle kuivikkeet ja ruuat kotona jo valmiina

    • Hevosharrastaja

      Kuulostaa ihanalta. Opettele ponisi kanssa myös tottelevaisuusasiat maastakäsin. Talutuksessa tulee kulkea takana, pysähtyä heti kun sinä pysähdyt. Ota johtajuus heti itsellesi ettei hevonen rupea äksyksi sinulle.
      Voitte aloittaa pikkuhiljaa ihanan yhteisen taipaleen.
      Itse kysyin apua Kari Vepsältä kun ongelmia tuli. Älä usko kaikenmaailman puoskareihin. Onnea sinulle ja uudelle ponillesi :)

    • grthtjy

      Älä missään nimessä osta vielä ponia. Et vaikuta tarpeeksi kokeneelta!

    • Hummani hei

      Hevosen omistaminen on paljon muutakin, kuin ratsastusta. Tiedätkö esim. kuinka usein hevosen hampaat tarvitsee raspata? Kuinka usein hevosen rokotukset täytyy uusia? Kuinka usein hevonen täytyy madottaa? Kuinka usein kaviot täytyy huoltaa? Nämä ovat kaikki asioita, jotka nostavat hevosen pitoon liittyviä kustannuksia.

      Hevosen ruokinta käsittää heinän ja kauran lisäksi vähintäänkin kivennäisen, joka sekään ei ole ilmaista. Jotkin hevoset tarvitsevat myös vitamiinilisiä yms. ja osa hevosista on allergisia kauralle, jolloin väkirehuna useimmiten käytetään kalliita täysrehutiivisteitä.
      Hevosen omistajan on myös tunnistettava erilaisten sairauksien oireita ja osattava vastata niihin oikeilla hoitotoimenpiteillä. Toisinaan näiden hoitoon tarvitaan eläinlääkäri, ja sehän sitten maksaakin!

      Kevyin perustein lemmikkejä hankkivat tulevat usein tietämättömyydellään laiminlyöneeksi joitain osia eläimen hoidosta, joka johtaa myös eläinsuojelullisiin epäkohtiin.
      Haluat kai kuitenkin tarjota ponillesi mahdollisimman hyvän hoidon?
      Vieraile eri talleilla ja keskustele asiasta muiden hevosenomistajien kanssa. Vieraile myös sivulla: http://www.hippos.fi/rekisterointi_ja_omistaminen/hevosen_hyvinvointi

      Ja Hevosharrastajalle tiedoksi, että itse lukisin myös Kari Vepsän "kaiken maailman puoskareihin", on niitä taitavampiakin, joskaan eivät pidä yhtä suurta meteliä itsestään.
      Hyvä tosin, jos neuvoista oli Sinulle apua :)

    • Musssukkaaa

      tiedän kyllä kuinka usein hampaat pitää raspata ja rokotukset ja madotukset ja kengiykset

    • Candiesareforme

      Se, mien kerroit taitosi, sai tämän kuulostamaan siltä, ettet todellakaan vielä ole valmis omaan poniin. Voin olla väärässäkin, mutta en itse ensimmäiseksi miettisi ratsastustaitoa, vaan kysyä hoitaa ponia asianmukaisesti ja sitä onko siihen varaa ((:

    • Minusta kuulostaa siltä, että pärjäisit omankin kanssa, mutta suosittelen kuten muutamat muutkin, että ottaisit ensin kokeeksi vuokrahevosen, niin näkisit millaista elämä on kun itse vastaa hevosesta kokonaan.

      Olet suurin piirtein B-tasoinen joten ratsastustaitosi kyllä riittäisi, ainakin kiltimmällä hevosella. Harvassa ratsastuskoulussa juuri sen enempää oppiikaan, varsinkaan kun tunnit ovat yleensä ryhmätunteja. Yksityistunnit yksityisillä hevosilla ovat kokonaan toinen juttu, mutta monessakaan ratsastuskoulussa ei sellaiseen ole mahdollisuutta.

      Hoitopuolestakaan tuskin opit enempää ratsastuskoulun hevosilla, toki riippuu vähän tallistakin. Kertomastasi päätellen tiedät perusasiat hevosen hoidosta. Miten hevostasi pitää ruokkia, tai jos sen käsittelyssä on jotakin mitä pitää huomioida, voit kysyä entiseltä omistajalta tai siltä jolta ponin vuokraat.

      Kumpaan päädytkin, suosittelen painokkaasti, että käyt heppasi kanssa tunneilla jollain lähitallilla (jos tallin omistaja antaa sinun käyttää kenttäänsä) tai pyydät jotakuta opettajaa käymään teillä pitämässä tunteja. Yksityiset hevoset ovat usein haastavampia ratsuja kuin ratsastuskoulujen tuntijunat, eikä kaikkien kanssa pärjää samalla tavalla. Yksityisillä tunneilla opetus on intensiivistä ja etenkin koulutuntien jälkeen olet luultavasti kuollut - tai toivoisit olevasi, riippuu siitä miten vaativa opettajasi on, mutta toisaalta edistymisesi nopeutuu hurjasti.

      Itse olen aina ratsastanut yksityisillä hevosilla yksityistunneilla usein kahdestikin viikossa ja ratsastin keskimäärin pari tuntia päivässä, ja olin kolmetoistavuotiaana hA-tason ratsastaja. En tosin vielä harjoitellut kisoja varten joten joku voisi sanoa että en ollut vielä hA-tasolla, mutta osasin kuitenkin väistöt, laukanvaihdot yms melko hyvin.

      Olisi kuitenkin hyvä, jos sinulla olisi joku kokenut tuttu lähellä, vaikka vanhemmat, jolta voisit tarvittaessa pyytää apua ja kysyä neuvoa. On hiukan hurjan kuuloinen ajatus, että olisit yksin oman onnesi nojassa heppasi kanssa, mutta toisaalta... Ainakin kiltin hepan kanssa voisit pärjätä mainiostikin.

      Se vuokraaminen olisi hyvä ratkaisu. Varsinkin näin syksyllä. Jos pitäisit vuokrahevosta talven yli, näkisit mitä se voi olla pahimmillaan. Kesäisin on paljon helpompaa joten jos kesäksi vuokraa hevosen ja tuumaa että helppoahan tämä on, niin talven tullen hymy hyytyy eikä sitä enää jaksakaan. Mutta jos talven yli kokeilee miltä tuntuu ja vielä kevään tullen olet sitä mieltä että jaksat hyvin, en näe mitään syytä miksi et voisi ottaa hevosta. Hoitamisen hienosäädön oppii kyllä ajan kanssa.

      Onhan sinulla muuten ensiapupuoli hallinnassa? Tunnet mm ähkyn ja kaviokuumeen oireet ja tiedät miten toimia, ja osaat hoitaa haavoja?

      Tuo Hevosharrastajan neuvo oli hyvä. Kannattaa tehdä juuri niin.

    • Well,hellou!

      Tuskin oot kun tänne tuut sitä kyselemään, ja noitte sun kommenttie perusteella. Älä ota raskaasti ; )

    • amskuu

      näitten asioitten lisäksi mitä muut ovat maininneet niin sinun oma ikäsikin vaikuttaa! jos olet liian nuori niin et välttämättä kestä kaikkia hevosen tuomia murheita kun taas jos olet vähän vanhempi niin pystyt selviämään niistä paremmin koska hevosen omistaminen on raskaampaa kuin moni luuleekaan! joskus hevonen sairastuu etkä pysty ratsastamaan 3 kuukauteen miten luulet siitä selviäväsi jos pelkkää ratsastusta tuossa alotuksessa esittelit? itse sain oman ponin 11-vuotiaana mutta täytin samana vuonna 12-vuotta

    • ntaemkyr5

      Mä oon 11 ja täytän ensvuoden alus 12

    • 12hepan12vuotiasystävä

      Et ole valmis. Meillä on 6 ponia ja 6 hevosta ja oon 12 vuotta, ratsastanu 7 vuotta ja koko perhe yhteensä 60 vuotta. Rahaa kuluisi paljon jo yhteen poniin, mutta se kaipaisi seuraa ja 3 ponia olisi suositeltava vähimmäismäärä. Ja tallin sähkö, vesi yms. pitäisi myös maksaa. Olet kokematon ja et selvästi tajua mitä ponin ottaminen merkitsee. Et voi mennä lomamatkoille, et voi viettää kavereiden kanssa aikaa koulun jälkeen, etkä myöskään voi mennä hienoon ravintolaan perheesi kanssa, ja uudet autot jäävät haaveeksi. Koko ponin loppu eliniän ajan olisit sen orja. Se on karu totuus :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5639
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3465
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe