Onko joku joskus ostanut Machimp;istä venettä?

Todella hämmästynyt

Kolmisen vuotta olen välillä ilmoituksia katsellut, ja suurin piirtein samat ylihinnoitellut veneet olleet myynnissä.
Millaisia ovat ne, jotka antavat veneensä sellaiselle liikkeelle myyntiin, joka hinnoittelee ne suoraan sanoen päinhelvettiä. Venelistat eivät juurikaan tuossa putiikissa muutu, kuin silloin kun asiakkaat ottavat veneensä pois heidän myyntilistoiltaan.
Ei ainakaan omia myytäviä veneitä voi olla tuolla liikkeellä.

48

3980

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nokunokun

      Menneisyyden tynnyrissä on niin mukava olla, kun ei tarvi kylmistä tosiasioista murehtia. Hetki vielä maailmantaloutta vuturalle, niin eiköhän se roti tule takaisin hintapyyntöihin...
      Ison viikatteen jälki ei ole kaunista katteltavaa, mutta kukin tyylillään.

    • 10+8

      Ei liikkeillä ole niin kova hoppu myydä veneitänsä. Kun olen joskus käynyt Machimpin sivuilla, niin ei ne niin erikoisen kovia pyyntejä ole.

    • Todella hämmästynyt

      Niinpä niin, "vain" n. 30 % enemmän, mutta siksi ne roikkuvatkin siellä vuosikausia.
      Liikkeen omia veneitä nuo eivät taatusti ole, yksikään liike ei voi vuosia myydä veneitään.

    • Viiva--koodi

      Minä olen kerran pyytänyt tarjousta eräästä veneestä ja vaihdossa tarjosin omaani. Sain aivan hervottoman hyvän arvioinnin vanhastani joten väliraha ihan Ok. Suoralla kaupalla tosin en kyllä ostamaan lähtisi. Machimp ilmeisesti elää säilytysliiketoiminnasta.

    • masaaa

      Yhden olen tuolta ostanut suoralla kaupalla eikä valittamista ole ollut, kaupasta tosin on vuosia aikaa.
      Siitä suuret plussat tälle liikkeelle että tuonne voi mennä oikeasti katsomaan niitä veneitä koska ovat pihassa eikä pisin maailmaa.

    • Melwyn

      Niinhän ne ovat, vuosia kuin täit sonnassa, kunnes omistajat ottavat yli hinnoitellun veneensä pois myynnistä. Kuten tuossa nimim. "Viiva--koodi" kirjoittaa. Elävät ilmeisesti säilytysliiketoiminnasta. Omituinen pytinki joka tapauksessa.

    • Hö?

      No eihän se ole hullu joka pyytää :) Olen parikin kertaa tehnyt kauppaa noiden kanssa ja ihan rehellisen kuvan olen heistä saanut. Kertovat asiat suoraan ja myöntävät kyllä jos veneessä on ollut jotain vikaa. Mikään kiire niillä ei tosiaan ole päästä veneistä eroon ja kai se joka sinne veneensä vie myyntiin määrittelee hinnan.

      • veneidenpotkija

        Joo, ihan asiallisilta (ja rehellisiltä...) vaikuttavat porukat siellä. Tottakai liikkeessä on hiukan kovemmat hintapyynnit kuin yksityisellä, mutta mukana seuraa kuluttajansuoja


      • Potkii potkii
        veneidenpotkija kirjoitti:

        Joo, ihan asiallisilta (ja rehellisiltä...) vaikuttavat porukat siellä. Tottakai liikkeessä on hiukan kovemmat hintapyynnit kuin yksityisellä, mutta mukana seuraa kuluttajansuoja

        Ihan vaan mielenkiinnosta, millainen kuluttajasuoja on venevälityksessä???? Ei taida ihan olla "peruste" koville hintapyynneille :)


    • Melwyn

      Tottahan jokainen saa maksaa aivan kuinka paljon tahansa, ja ostaa veneesä mistä haluaa, mutta noita myyntiaikoja ja hintoja seuranneena, sopinee hieman ihmetellä asiaa. Ei ole oikein "PRO-tasoa" sellainen välittäjä, joka ottaa noin ylihintaisia tuotteita myyntiin.
      Kyllä se muuten on hullu, joka hinnoittelee tuotteen aivan pieleen, ei toimi oikein tuo "hokema", raja se on sentään kaikella.

      Jee! positiivinen kuva syntynyt, kun kertoo jos tuotteessa joku vika, todella hieno homma, kyllä sitten selittyy aivoton hinnoittelu.

    • Potaskanjauhajat.

      Potaskaa kaikki.
      Olen siellä asioinut ja ostanut sieltä veneen.
      Kaikki oli ok.
      Sain uuden veneen huomattavasti alle muien hintojen.

      • Potkii potkii

        Ok! Minkäs uuden veneen ostit? II-laatuisen Terhinkö?


      • Asiallista oli.
        Potkii potkii kirjoitti:

        Ok! Minkäs uuden veneen ostit? II-laatuisen Terhinkö?

        Just.
        Ostin 2-laatuisen terhin ilman mitään ongelmia.
        Palvelu oli ok ja auttoivat kaikessa oikein asiallisesti.
        Mikä teillä mättää tässä liikkeessä??


      • Varmasti on ja oli
        Asiallista oli. kirjoitti:

        Just.
        Ostin 2-laatuisen terhin ilman mitään ongelmia.
        Palvelu oli ok ja auttoivat kaikessa oikein asiallisesti.
        Mikä teillä mättää tässä liikkeessä??

        Sitähän täällä lähinnä kai onkin tarkoitettu, että soveltuu tuo liike lähinnä sekunda-pesuvatien myyntiin, kun venehinnoittelu ei ole hanskassa.


    • Päreiksikö?

      Eivät ole kovinkaan tasokkaista nämä positiiviset kokemukset liikkeestä. Hintataso tuolla kyllä on todella kova, se karkoittaa varmaan paljon potentiaalisia asiakkaita pois, miksi aloittaa edes keskustelu veneestä jonka hinta on ihan hatusta vedetty. Siksi siellä yleensä kai veneet pysyvätkin listoilla vuosia, mitähän niille tapahtuu sitten ?

    • Hintaa piisaa

      Ei löydy nähtävästi asiakkaista, kuin nuo pari bittitripillä olevaa, joiden asiakkaaus ei ainakaan minua vakuuttanut. Olen myös seuraillut mielenkiinnolla tuon firman veneluettelon hurjia hintoja ja pitkää pysähtynyttä myynti-aikaa.

    • tuleva asiakas

      Hienoa kun asiat osaa ottaa positiivisesti. Turhaan yrittävät väittää että suomalaiset ajattelee negaation kautta.

      • Jaahas että näitä

        Okay, ja tuo sitten tarkoitti tässä ketjussa . . . mitä ?


      • Hmm mielenkiintoista

        Onko se positiivista, vaiko negaatiota, jos veneliikkeessä ei myyntiveneet vaihdu vuosikausiin?


    • Noinhan se menee

      Tämä kyllä täsmää liikkeen venelistaan viimeiseltä 4 vuodelta - pieleen hinnoitellut veneet, ei asiakkaita, ei vaihtuvuutta venelistassa.

    • Ei kauppoja

      Itse kävin katselemaassa vähän aikaa sitten yhtä "hienoa jahtia" joka olis sopinut budjettiin.

      Juu, vene ollut joskus hieno, ikäisekseen melko nuhjuinen, ulkona kasvo sammal laidan kävely kansilla aivan kauhean paskainen ikäisekseen ei vahattu herra ties koska ylä osaltaan.

      Ei pitäis myyjän hehkuttaa olemattomia, olis parempi kertoa ilmoituksessa, että vaatii vähän enmmänkin tunteja, jotta olis "hieno jahti". Turha reissu!!!

      Vai olinko turhan kranttu?

    • Noinhan se menee

      Yliampuvaahan se "kehuminen" useimmissa tapauksissa on, ja varsikin tuossa liikkeessä, jos siellä jokin järkihintainen vene on myynnissä, sen kunto on lähinnä järkyttävä, eivät onnistu siis saamaan loppujan lopuksi hinnoittelua osumaan millään kohdalleen.

    • Todella hämmästynyt

      Kävi katsomassa kyseisen firman sivuja, ja taas näkyy olevan pitkälti samoja veneitä myynnissä (osa tuplailmoituksilla :) kuin aikaisempinakin vuosina, ja tähtitieteelliseen hintaan. Muutamat ovat sentään jättäneet jo pois "myynnistä", ovatkohan päättäneet maksaa talvisäilytyksestään vai vieneet veneensä muualle säilytykseen.

    • 2-laadun ostaja.

      Pystyssä näyttää silti olevan.
      Mitä muuten vikisette.
      Eikö ole rahaa ostaa venettä vai mikä potuttaa??

      • Zoltain

        Kauppias itsekö kehiin? Olisit antanut vaan olla, oli painumassa tämäkin jo unholaan.
        On rahaa ostaa vene, mutta ei sentään hintaan mihin tahansa, joten jäänee firmanne nuolemaan näppejään, kunnes opitte veneiden hinnoittelun :)


    • Overpriced

      Kyllä ylihinnoittelun vikaa on yksityisilläkin ilmoittajilla. Samat veneet sielläkin makaa vuodesta toiseen. Itse olen ajatellut, että myyjä toimii näin: Sinänsä toimiva ja kunnollinen vene laitetaan karmealla hinnalla myyntiin. Jos ei mene kaupaksi, saa ainakin itse seilata, kun ei ole pakko myydä. Ja jos menee, niin vene on osoittautunut mainioksi SIJOITUKSEKSI.

      Em. strategialla voi antaa veneen liikkeelle välitykseen, jos ei liike ei peri säilytys- tms. maksua. Kaupan toteutuessa liike kuittaa provikansa, jolla maksaa kulunkinsa ja kyllähän myyjällä on varaa maksaa ylihinnoitellusta veneestä liikkelle pieni siivu. Välittäjä antaa uskottavuutta, pari ilmoitusta lehdessä ja ostajalle jonkinlaisen kuluttajansuojan.

    • Todella hämmästynyt

      On toki yksityisillä ylihinnoittelua, joka taas perustuu pitkälti "ammattilaisten", eli veneliikkeiden ja venevälittäjien hinnoittelemien veneiden pyyntihintoihin.
      Kuinka uskottava, luotettava ja ammattitaitoinen on sellainen "ammattilainen" joka hinnoittelee tuotteet niin pieleen, ettei niitä saa myytyä . . . . vuosiin, ja tekee saman toistuvasti. Millaisen kuluttajasuojan saa välittäjältä, siis venevälittäjältä?

      • kakkonen on ykkönen.

        Mitä tarkoitat venevälittäjällä.
        Ilmeisesti ajatus on kuka vastaa jatkossa tuotteesta.
        Mielestäni se myyjäliike ensisijaisesti vastaa vaikka ei ole venettä edes omistanut.
        Yksityiselläkin myyjällä on vastuunsa vaikka toisin annetaan ymmärtää.
        Kyllähän käytetty aina ostetaan käytettynä ja ostaja saa itse kantaa vastuun kaupoista.
        Tavara myydään siinä kunnossa missä se on ja se siitä.


      • Zoomane
        kakkonen on ykkönen. kirjoitti:

        Mitä tarkoitat venevälittäjällä.
        Ilmeisesti ajatus on kuka vastaa jatkossa tuotteesta.
        Mielestäni se myyjäliike ensisijaisesti vastaa vaikka ei ole venettä edes omistanut.
        Yksityiselläkin myyjällä on vastuunsa vaikka toisin annetaan ymmärtää.
        Kyllähän käytetty aina ostetaan käytettynä ja ostaja saa itse kantaa vastuun kaupoista.
        Tavara myydään siinä kunnossa missä se on ja se siitä.

        Mitähän venevälittäjällä tarkoitettaisiin? :)
        Vastaa jatkossa tuotteesta ? Ajatus siitä ?
        Mielestäsi tai ei, sillä ei juurikaan ole merkitystä, välittäjällä omalta kannaltaan huonoimmassa tapauksessa vastuu rajoittuu max. välityspalkkioon, ja silloinkin ostajan on osoitettava tahallisuus vahingon aiheuttamisessa - joten aika hankalaa.
        Yksityisellä myyjällä vastuuta ei oikeiastaan ole, mikäli ei tahallisesti valehtele jostain olennaisesta hintaan vaikuttavasta seikasta, lisäksi ostajan on taas kerran kyettävä tuokin osoittamaan kiistatta - joten aika hankalaa sekin :)
        Ei se ihan noin yksinkertaista välttämättä ole, ainoastaan korjattavaksi myytävä epäkuntoinen tuote, voidaan periaatteessa katsoa myytäväksi "siinä kunnossa missä se kaupantekohetkellä on".
        En kyllä oikein päässyt jyvälle pointeistasi, mutta kai niitäkin sitten oli.


    • machinp

      No voin kokemuksella sanoa että luottettavin ja edullisin veneliike Turun alueella. Olen 3 paattia sieltä ostanut . meenpä katto vaikka Piilisen rostiskoja vertailun vuoksi. Vesa on todella hyvä kauppias ja luotettva pitää sanansa niinkuin lupaa. Ja muuten en ole hänellä töissä ihan vaan tiedoksi. enkä ole koskaan ollut

    • Suurennuslasi_

      Firman suorittama mainonta hieman arveluttaa. Myynnissä olevan Nauticat 33:n kuvat näyttäisivät olevan kahdesta eri veneestä Nettiveneen ilmoituksessa. Tai sitten edellinen omistaja on vaihdellut läpivientien paikkoja :-)

    • Veneilyä

      Kalliit veneet ovat vuosikaupalla olleet myynnissä. Kauppias käyttänyt niitä omiin yksityisiin matkoihinsa. Onkohan maksanut polttoaineet omasta pussistaan, epäilen? Eri veneillä on kesäisin perheen kesken retkeilty ympäri saaristoa aina Hangosta Maarianhaminaan.. Ei ole ollut asiaskasesittelyä, vaan omia matkoja. Kummaa, ettei verottaja ole huomannut.

      • Tyrnäväntorpedo

        Varma keväänmerkki: venekauppiaat haukkuvat kilpailijoitaan.

        Tämäkin ressu on jatkanut omaa ketjuaan jo kuudetta vuotta.


      • Anonyymi

        ja sitten saadaan kallis, venekauppiaan omassa käytössä ollut, vene pois myyntilistoilta, kun kauppiaan kaverille, yhtiöosakkaalle, saadaan vene myytyä, vaihdettua, sumplittua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja sitten saadaan kallis, venekauppiaan omassa käytössä ollut, vene pois myyntilistoilta, kun kauppiaan kaverille, yhtiöosakkaalle, saadaan vene myytyä, vaihdettua, sumplittua.

        En tiiä mut pitkään ovat toimineet, jolleivat kauppaakaan tee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiiä mut pitkään ovat toimineet, jolleivat kauppaakaan tee.

        Kait olet ymmärtänyt, että talvisäilytys ja huollot tuovat rahaa tupaan. Ei kaikki veneet ole liikkeen omia.


    • Crandezza26ca

      Parivuotta sitten ostettiin vene Vesalta. Kaveri on leppoisa mies ja varmaan rehellinen, mutta serkun vois heittää bisneksistä. Siitä kaupasta jäi paha maku.

    • Anonyymi

      Yhteenvetona tähän asti nyt jo 8 vuotta käytyy keskusteluun. Liikkeen kanssa asioineet ja siellä kauppaa tehneer enimmiltän tyytyväisiä, ne joilla ei ole rahaa veneen ostoon valittavat liikkeen epärealistista hinnoittelua. Vikahan ei voi olla omassa maksukyvyssä joten vika pitää olla kauppiaissa.

      • Anonyymi

        Mitäpä tähän nyt vois muuta sanoa, kuin se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäpä tähän nyt vois muuta sanoa, kuin se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa.

        Liikaa on se mihin ei ole varaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liikaa on se mihin ei ole varaa

        Jaa, pakko kommentoida.

        Kirjoitin aikaanaan 21.10.2012 "ei kauppoja". Kävin sillon katsomassa sammal jahtia machimpin pihalla ja, kun olin kranttu, niin ei kelvannut. Löysin hienon ja loistavassa kunnossa olleen samankokoisen 40' jalkaisen Englannista ja rahtasin sen kotia, ajelin noin 1000 tuntia vailla mitään murheita ja myyntikin sujui sutjakkaasti, kun vene oli siistissa kunnossa, ei sammalta kansilla :)

        Nyt veneena 4 x tuon hintainen jahti, joten ei rahasta ollut rutina kiinni, se on vaan niin helppoa sanoa jos ei osta olisi muka varaton. Itsellani se oli ajatus "mita paskalla, kun ei peltoakaan ole", etta tallainen vuodatus vuosien jalkeen, sinun provosi jalkeen "liikaa on se mihin ei varaa"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, pakko kommentoida.

        Kirjoitin aikaanaan 21.10.2012 "ei kauppoja". Kävin sillon katsomassa sammal jahtia machimpin pihalla ja, kun olin kranttu, niin ei kelvannut. Löysin hienon ja loistavassa kunnossa olleen samankokoisen 40' jalkaisen Englannista ja rahtasin sen kotia, ajelin noin 1000 tuntia vailla mitään murheita ja myyntikin sujui sutjakkaasti, kun vene oli siistissa kunnossa, ei sammalta kansilla :)

        Nyt veneena 4 x tuon hintainen jahti, joten ei rahasta ollut rutina kiinni, se on vaan niin helppoa sanoa jos ei osta olisi muka varaton. Itsellani se oli ajatus "mita paskalla, kun ei peltoakaan ole", etta tallainen vuodatus vuosien jalkeen, sinun provosi jalkeen "liikaa on se mihin ei varaa"

        mikäs tuo jahti oli malliltaan?
        myitkö Suomeen vai ulkomaille?


    • Olen yhden ostanut tuolta ja ei pahaa sanottavaa. Aluksi piti jopa antaa vaihdossa edellinen vene, suht asiallisella välirahalla, mutta sain itse sen myytyä, joten sitten tehtiin suora käteiskauppa.

    • Anonyymi

      Täytyy sanoa että heikot kokemukset jäi tästä yrityksestä - Ei jatkoon. Tausta: Olin kiinnostunut eräästä yli 30v vanhasta veneestä joka taisi olla välitysmyynnissä. Omaa venettä: huomattavasti uudempi runko ja saman ikäinen kone ja lähes alkuperäinen omistaja; toisin sanoen lähes täydellinen historia tiedossa ja dokumentaatiota kuitteja myöten olemassa oli. Lisäksi vähän ajettu kone joka ehdotin välirahana. Machimp:in kommunikaatio oli erittäin heikkoa vaikka paljon tietoa lähetin omasta veneestä ja kysymyksiä välitysveneestä niin vastauksia ei helposti tullut eikä ollut läheskään kattavia. Ristiriitaista oli myös se että lopulta sanottiin ettei yritys voi ottaa vaihtoveneitä vastaan vaikka heille oli melko tuore mainos eräässä tunnetussa venelehdessä aiemmin, missä mainostettiin että vaihtoveneistä on pula. Lieneekö pihalla roikkuvat välitysmyynnit ja sälityksen liittyvät kassavirrat kiinnostavan yritystä enemmän. Olisiko sitten parempi mutta liiketoimintaa vastaavaksi kenties...

      • Anonyymi

        Yrityksen toimitusjohtaja on menehtynyt juuri mainitsemanasi ajankohtana. Voisiko syynä olla se.


    • Anonyymi

      Keskustelun aloittaja taitaa kuulua siihen ryhmään, joille anetaan lähestymiskieltoja.
      Kohta juhlitaan kymmennettä vuotta samaa kaunaa.

      Oma kokemukseni on, että lähestymiskieltotyypit eiväy ole alunalkaenkaan olleet oikeassa vaan ymmärtäneen esimerkisi vaivautuneen kohteliaisuuden iskuiseksi sitoutumiseksi.

      Saako siellä lataamossa kakkua, nyt voisi julhlia merkkipäivää :D

    • Anonyymi

      Voisiko kuvio tuon kaltaisissa liikkeissä yleisellä tasolla mennä jotenkin niin, että asiakas tuo veneen myyntiin ja venettä myydään provisiolla. Kun vene ei hinnoittelun johdosta mene kaupaksi, vuodet vierii. Sitten alkaa vuosimaksut tikitää säilytyksessä. Lopulta asiakas on säilytyksestä niin paljon velkaa, että veneen arvo käy jo maksusta.

      Jos kuvio olisi tuo, eihän siinä mitään. Bisnes on bisnestä. Mene ja tiedä.

      Ehkä asiakkaiden veneet ovatkin rekvisiittaa kalliimmille veneille ympärillä. Sanotaanko näin että jos myyt 50 th sea ray daycruiseria joka siisti, kunnossa ja hinnoiteltu oikein, niin itse jos olisin veneliikkeen pitäjä, parkkeeraisin jonkun itsetehdyn 70 luvun capris 800 en viereen ja 12 th pyynniksi. Kun asiakas alkaisi tinkimään, niin osoittaisin kädellä että on meillä edullisempiakin veneitä mutta yleisilme on hiukan erilainen...

      Yksi filosofistinen kysymys olisi se, että missä kunnossa on veneen moottorin jäähdytysletkut, vesipumpun siipi tiivisteineen, moottorin laakerit ilman voitelevaa öljypumpun käymistä silloin tällöin, paljekumi, akut ym. veneessä, joka on ollut 5 vuotta kuivalla maalla ?

      On siellä välillä mielenkiintoisia veneitä mutta itsellä on nyt hyvä vene niin ei tarvetta kaupoille, sinne tai muuallekaan.

    • Anonyymi

      Kusettaja oli isäntä, möi veneen vaihto kaupalla, rahdin sain maksaa 100%,sovittiin 50/50,sitten tuli perä remontti, kaikki hilut uusiksi, todellisuus oli makeavesiajo tehtiin öljy vedessä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      7
      1243
    Aihe