Auton käynnistys webaston ollessa päällä

aroundtheclock

Voiko auton startata Webaston ollessa päällä? Kyseessä on Webasto Thermo Top E. Asennutin kyseisen laitteen viime talvena ja lähes koko talven käynnistin auton Webaston ollessa vielä päällä, mutta tänään kuulin kaveriltani, että webasto tulisi sammuttaa ennen starttaamista. Onko näin?

Ainakaan tähän mennessä ei ole mitää ongelmia ollut laitteen kanssa, mutta tietenkin haluaisin, että se olisi mahdollisimman pitkäikäinen eikä ongelmia tulisi.

Kiitos vastauksista etukäteen!

17

16784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....................

      Lue se käyttöohje! Jos webasto ei kestä auton starttaamista niin se on varmasti sanottu siellä. Eikä kateellisten kavereiden puheita kannata aina uskoa.

    • takkari

      Miksei voi. Mutta saako, on asia erikseen...

      Käynnistän joskus Eberin vielä päällä ollessa. Tehdasvarustuksena autossani.

    • hoplaajahei...

      Joskushan tuota webastoa pidetään koko ajon ajankin päällä, 30 astetta pakkasta ja auto ei omalla lämmityksellä pysy lämpimänä. Webasto ei ole pelkkä esilämmityslaite, se on samalla auton lisälämmityslaite ja tietysti käytetään ajonkin aikana.

    • tietäjä tuollainen

      Jos ohjauselektroniikka sekoaa starttauksen aikana sähköhäiriöiden vuoksi niin paloilmapuhallin voi pysähtyä täydestä tulesta ja sulaa koko webasto.

      auton käydessä voi tietysti olla päällä vaikka koko ajan mutta startatessa pitäisi sammuttaa.

      • thekl99

        Meinaatko että pakkasaamuna käynnissä oleva webasto sammutetaan ja startataan auto ja sitten laitetaan webasto takaisin päälle? Älä ota enää tänään mitään sieniä tai muutakaan mikä sekoittaa pääsi, senverran sekaisin olet.


      • Anonyymi

        Aivan täyttä puopua


    • avek

      Eihän sitä tarvitse uudestaan käynnistää jos moottori on jo lämmitetty. Tuon starttikiellon muistan joskus lukeneeni. Edellisessä autossani en käynnistänyt moottoria kun lämmitin pöhisi. Voi tosiaan sammua ja kärventyä.

      • x6e5w3

        Etkö sinäkään avek tiedä sitä että joissakin tapauksissa tuota lisälämmitintä pidetään ajon aikana jatkuvasti päällä, kun on kova pakkanen ja auton oma lämmitin ei riitä. Joissakin uusissa diesel autoissahan oma lämmitin ei riitä


      • avek1
        x6e5w3 kirjoitti:

        Etkö sinäkään avek tiedä sitä että joissakin tapauksissa tuota lisälämmitintä pidetään ajon aikana jatkuvasti päällä, kun on kova pakkanen ja auton oma lämmitin ei riitä. Joissakin uusissa diesel autoissahan oma lämmitin ei riitä

        Nyt olikin puhe starttauksesta. Ei siitä lämmittääkö lisälämmitin itsestään ajon aikana. Sisäistäkää nuo tekstit enne avautumista.


      • cranemanni
        avek1 kirjoitti:

        Nyt olikin puhe starttauksesta. Ei siitä lämmittääkö lisälämmitin itsestään ajon aikana. Sisäistäkää nuo tekstit enne avautumista.

        Miten toimin kun on orja webasto eikä ole käyttö kytkintä erillisenä? Odotanko sen aikaa että kamiina sammuu? Miksi niitä laitetaan ilman kelloa jos ei saa startata käydessä?


      • Anonyymi
        avek1 kirjoitti:

        Nyt olikin puhe starttauksesta. Ei siitä lämmittääkö lisälämmitin itsestään ajon aikana. Sisäistäkää nuo tekstit enne avautumista.

        volvoss aina webasto käynnistyy. vaikka laitan näyttöön OFF . asennon ?
        eikö saa pois kesäksi ? XC 60. VM.-2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        volvoss aina webasto käynnistyy. vaikka laitan näyttöön OFF . asennon ?
        eikö saa pois kesäksi ? XC 60. VM.-2010

        Olet mahtava ja niin on kaikki muutkin jotka kaivavat 10 vuotta vanhoja juttuja ja vastaavat sellaisiin kovin tietävänä.


    • ...s...

      Syy siihen ettei suositelle startissa käyttöä, on se että akku ehkä muutenkin tyhjenemässä, ja sitten webasto vie osan akun tehoista kun startataan. Mutta itse webastoa ei starttaus haittaa.

    • en ole kuullutkaan..

      Kolme talvea olen auton käynnistänyt vaikka webasto päällä. Yksi aamu auto ei käynnistynyt kun webasto päällä mutta akulla oli ikää 5½-vuotta eli se tuli tiensä päähän(auton alkuperäisakku).

    • voi käynnistää

      Ei käynnistäminen itse webastoa haittaa, mutta jos akku on vähissä, niin voipi jäädä auto käynnistymättä, jos webasto on päällä... Tosin tuossa vaiheessa jää jo todennäköisesti muutenkin käynnistymättä.

      Meillä on Mersun Sprintteri ambulanssikäytössä ja kovilla pakkasilla Webasto saattaa olla päällä ulkona ollessa lähes koko ajan, myös käynnistettäessä. Ei se siitä hajoa. Meillä on myös kaksi akkua autossa ja lisänä ns. auton käynnistysnappi, joka ohjaa tarvittaessa kaiken virran käynnistykseen, jos ei virta-avaimesta käynnisty enää virran ollessa vähissä.

      webasto on lisälämmitin, eli sitä voi nimenomaan pitää tarvittaessa päällä myös autolla ajettaessa ja käynnistettäessäkin.

    • Kuka tietää?

      Löysin aiemmista keskusteluista tätä viittaavan kysymyksen, mutta valitettavasti tähän ei vastattu, tai sitten ei tiedetty, tässä kopio kysymyksestä.
      . ”Yksi asia on minua askarruttanut, kun lämmitin on ollut vaikka 40 min päällä, ja akun jännite jo hiukan tippunut, nyt kun startataan auto käyntiin, niin startin aikana akun jännite putoaa aika rajusti. Tietääkseni lämmittimessä on jännitevahti joka sammuttaa laitteen kun käyttöjännite putoaa tietyn rajan alle. Käykö nyt käynnistys tilanteessa, että jännitevahti sammuttaa lämmittimen koska akun jännite putoaa hetkeksi rajan alle? Näinhän ei kävisi jos jännitevahdilla olisi viive, ja odottaisi muutaman sekunnin ennen sammutusta. (esittämäni teoria ei perustu mihinkään tietämiseen, vaan omaan päättelyyn joka voi olla myös väärä).”

    • Volvo V70

      Itselläni ei ole Webasto mutta aivan kutakuinkin vastaava Alde Volvossa.

      Siis mitään onkelmaa en ikinä ole kokenut siinä, että auton käynnistän silloin kuin Alde lämpöä puhkuu! Ainoa kuviteltavissa oleva haitta tällaisesta käynnistämistilanteesta olisi varmaan se, että startille ei enää sen Alden virran kulutuksen myötä riittäisi virtaa - no, itselleni ei tällaista (ainakaan) 10 vuoteen kolmen eri Aldejen kera varustettujen Volvojen kanssa ole kohdannut!
      '
      Tuo Alde on muutoinkin ihan pätevä vehje, ainakin noissa naftavolvoissa, nimittäin kun pakkanen huitelee siinä -20 - -30 tienoilla ei Volvon lämppäri oikein tahdo jaksaa, ja silloin kuin heittää Alden päälle, niin kummasti akkunat kirkastuvatten ja voipi vaikka heittää paitahihaisilleen! Tuon olen siis muutamaankin kertaan Pohjois-Suomessa ja Norjassa kokenut!

      No, tasapuolisuuden nimessä täytyy sanoa, että tuon 10 vuoden ja kolmen Volvon aikana se Alde lämppäri on kaksi kertaa täysin simahtanut, mutta molempina kertoina onneksi mennyt tuotevastuuklausuulin piiriin (siis vaikka ns. takuu ummessa)!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe