Aihe

Miksi miljoonakalaurokset kuolevat?

Zau

Minulla on 80l akvaariossa 5 miljoonakalanaarasta ja aikaisemmin oli myös kaksi urosta. Urokset elivät kaksi kuukautta ja kuolivat aivan yhtäkkiä. Kumpikin oli terveitä ja uiskentelivat paljon. Kolme pävää sitten ostin uuden uroksen. Tänä aamuna se oli hävinnyt. Sekin oli terve.
Veden lämpötia on 24 astetta, ph 7,0. Puhdistan akvaarion viikon välein. Käytän veden parannusainetta juuri sen määrän mitä pakkauksessa lukee.
Akvaario ei ole ylikansoitettu. Akvaariossa on miljoonakalojen lisäksi vain rauhallisia kaloja. Mitkään kalat eivät näyttäneet häiritsevän miljoonakaloja.
Osaisiko joku kertoa miksi yksikään uros ei tunnu selviävän? Naaraita ei ole kuollut yhtäkään, ja ne ovat vireitä.

5

67

  Vastaukset

  • Kerrotko vesiarvot niin voimme ehkä auttaa.

  • Kaun akvaario on ollut käytössä? Teitkö kypsytyksen oikein? Onko akvaario nyt kypsä? Millainen suodatus sulla on? Miten puhdistat akvaarion? Mitä vedenparannusainetta käytät? Paljon vaihdat kerralla vettä? Onko vesi kovaa kuten miljoonakalat vaativat? Mitkä vesi arvot on FE, NO2, NO3, GH, KH Olethan mitannut vesiarvot? Mittaathan ne säännöllisesti? Siinä alkuun muutamia kysymyksiä joihin voisit vastata että joku voisi sinua auttaa. Jos ei tiedä sinun altaasta mitää ei voi mitenkään auttaa.

  • Olen siis sama henkilö kuin tuo aloittaja, mutta käytän eri nimeä, sillä en voinut käyttää samaa nimeä, eikä minulla ole tiliä!!!
   Akvaario on ollut käytössä n. vuoden ja kypsytin sitä kolme viikkoa. Akvaariossa on Eheimin suodatin ja vesi virtaa jatkuvasti tehokkaasti. Suodatin on kyllä tehnyt hommansa hyvin. Puhdistan akvaarion tavallisella "pohjaimurilla". Käytän JBL Biotopol veden parannusainetta. Otan vettä kerrallaan n. yhden neljäsosan. En ole mitannut vesiarvoja, arvot ovat mitkä hanasta tulee. Olen ymmärtänyt, että miljoonakalat eivät ole hirmuisen tarkkoja vesiarvoista.
   Minulla oli samassa akvaariossa vähän yli puoli vuotta sitten miljoonakaloja jotka voivat oikein hyvin ja lisääntyivät. Myin ne sitten pois kyllästyttyäni. Nyt innostuin niistä jälleen ja halusin niitä uudestaan.
   Naapurissani on myös miljoonakaloja, ja akvaariossa on hanavettä, he puhdistavat akvaarion kolmen viikon välein, käyttävät samaa veden parannusainetta. Heillä kalat eivät kuole jatkuvasti.
   Muissakaan kaloissa vika ei voi olla, ne eivät häiritse mitenkään miljoonakaloja, eivätkä revi eviä.

  • Mikä Eheimin suodatin niitä kun on niin monta. Sisä vai ulkosuodatin? Vai ovat arvot mitä hanasta tulee. Tuossa se syy sitten onkin. Et tiedä akvaariosi vesioloista mitään koska et ole niitä ikinä mitannut. Miten luulet että me voimme neuvoa sinua kun itsekkään et tiedä mitä akvaariossasi tapahtuu. Vaihdat vettä ja toivot kaiken olevan kunnossa. Emme voi auttaa kun emme tiedä akvaariostasi mitään kuten et sinäkään tiedä.

   Selvitä ensin mitä kantaa miljoonakalasi ovat. Mihin vesioloihin ne ovat tottuneet. Tämän jälkeen selvität millaista vettä akvaariossasi on.
   http://akvaario.eu/?p=110

  • Sama homma. Minulla ollut miljoonakaloja 4 vuotta ja urokset kuolevat jatkuvasti. Vesiarvot todella hyvät kaikki ja mitään vikaa ei akvarellissa. Muut kalat ja miljoonakala naaraat eivät kuole pois ollenkaan. Joka kerta kun akvaarioon tulee kalanpoiskasia iso liuta, urokset kasvavat ja kuolevat yksi toisensa jälkeen. Akvaarioliikkeestä eivät tiedä syytä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   11822
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   7882