Volvo v70 vm.02 D5 navi sekä kiihdyttäessä auto pätkii

Huolestunut

Kysyisin neuvoa, koska ei hirveästi volvoista kokemuksia. Elikkäs kuten otsikosta käy ilmi kyseessä volvo v70 vm.02 D5 manuaali. Auto tuotu aikoinaan Saksasta vakiovarusteena radio/kasettisoitin ja navi, joka nousee kojetaulusta. Toistaako navi musiikki cd:t/dvd:t. Takaboxissa näkyy olevan dvd-laite, jonka sisällä kartta ohjelmisto cd. Jos tilalle laittaa normi musiikki cd:n tai dvd:n niin toistaako laite ne?

Toinen homma ois se ,että auto ei ole kauvaa mulla ollut ja olen ajellut aika rauhallisesti. Tänään sitten polkaisin kaasua ja vedätin autoa talla pohjassa jonkun aikaa. Tämän jälkeen käynti rupesi ns. röpöttämään ja kun kiihdytin uudestaan lujemmin niin kiihdytyksen ajan auto pätki eikä kiihtynyt normaalisti. Auto kävi vähän aikaa epätasaisesti mutta rupesi kuitenkin pelaamaan normaalisti vähän ajan kuluttua. Mitään merkkivaloja tai häiriötekstejä ei syttynyt. Käytin auton muutama päivä sitten testerissä eikä mittään näkyny. Kiitoksia jo etukäteen jos voisitte tyhmää auttaa!

9

2896

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaitoehtoja.

      Katoppa ne turbon letkut ovatko kunnossa nekin voivat aiheuttaa tuota vaivaa ja tuo navigointi laite ei varmaan toista musiikki formaatteja mutta sen voit varmistaa siniseltä.Muuten paljonko on autolla ajettu ne turbon letkut voi veltostua ajan myötä.

    • huolestunut

      Huomenia. Auton mittariin pyörähti paripäivää sitten 400tkm

      Jos Pystysitte auttamaan kellä enenmmän tietoa olisin kiitollinen!

    • vaihtoehtoja

      Onkos polttoaine suodatin kunnossa ja tuossa kilometrimäärässä kannattas jos ei itse osaa viedä asiantuntijalle joka kattois ne letkut ym:uut kohteet.Ilmansuodatin jne. eli näitä kohteita löytyy ja jos et itse osaa niin osaavalle/tietävälle kehottaisin edelleen.Mulla vuotta nuorempi kuin sinulla ja 260000km takana ja näissäkin ollut näitä turbon letkujen pettämisiä tosin ei itselläni.

    • D5244T

      Aivan ensiksi suurin ongelma tässä on tuo jatkuva rauhallinen ajotapa. Sulla on autossa muuttuvasiipinen puhallin, joka karstottuu, kun pata ei saa kyytiä tarpeeksi. Ongelmat tulee kovassa kiihdytyksessä, kun puhaltimen siivet takertelee karstaan ja ahdot nousee liikaa->katkoo ja menee lopulta vikatilaan. Eli suosittelen vedettämään kiihdytksiä esim. 3 vaihteella lähes punarajaan säännöllisesti.

      Kyseessä voi olla myös ahtovuoto, kuten on todettu. Kuuntele auton ulkopuolelta suhiseeko, kun joku polkee kaasua. Katso myös syylärin alareuna onko noki/öljymoskassa, mikäli kyllä, on välijäähdytin revennyt (tyyppivika)

      Varmista myös turbolle tuleva imuletku, joka tulee ilmansuodattimelta. Seuraa katseella mahdollista litistymistä, kun koneelle antaa reilusti kierroksia. Litistyminen tapahtuu juuri ennen turboa noin. 20cm suotimelle päin. Mikäli menee kasaan, aiheuttaa tämä juuri kyseisiä ongelmi.

    • Simo

      Mulla samanlainen D5, 2001 vuonna rekisteröity saksantuonti myös. Mittariin tuli juuri 380000, ja tuossa kesällä teki samaa kun kiihdytti maantielle: kierrokset nousi siihen 3000, jonka jälkeen veto loppu niin kuin joku rajoitin olis tullu päälle. Savutti myös mustaa savua kun painoin tallan pohjaan. Tässä pari kuukautta sitten käytin korjaamolla syyshuollossa, eli öljyt ym. vaihdettiin POLTTOAINESUODATIN. Ja vot, sehän se oli. Nyt ottaa kierroksia kuten pitää, ei nyi eikä savuta. Eli polttoainesuodatin näissä dieseleissä kannattaa ensimmäiseksi tsekata (vaihtaa), ja vasta sitten alkaa rukkaamaan niitä turbon letkuja jos ei vielä kulku parantunut. Niin ja siihen ekaan kysymykseen, mulla toi samanlainen integroitu navi, en oo kokeillu mutta luulis sen normi dvd-elokuvat toistavan, musiikkisoitinhan on sitten erikseen...

      • bilia

        Aika kivaa settiä! Kesällä alkanut oireilemaan, mut vasta 2kk sitten pajalle. Voi kuinka kiva tarina! Ja se noki johtuu hapen virheellisestä määrästä suhteesta löpöön, joten aika kivaa satua riimittelet. Ja jos pukkaa nokea, on vika hapen/ilman määrää, joka viittää ahtovuotoon tai puhaltimen vikaan. Mutta kiva yritys kuitenkin puhua nättiä teksitä.


    • 4+9

      Kyllä tuon ikäinen d5 pukkaa mustaa kunnossa ollessaankin jos talla on pohjassa. Ja parhaiten noki poistuu turbon siipien välistä ja putkistosta kun pitää niitä kierroksia siellä punarajan tuntumassa pidemmän aikaa. Talla pohjassa vedätys punarajalle poistaa sekin nokea, mutta tuottaa myös paljon lisää nokea joten ei juuri auta.

      • .........

        Toki eihän se auton ikä ole sama kuin auton kunto. Eli ei välttämättä tuon ikäinen auto pukkaa mustaa jos auto on kunnossa.


    • ........

      Tavaratilassa oleva laite on navigaattorin pääyksikön dvd-soitin.. Se laite on vain tarkoitettu Volvon karttalevyille. Jos sinne tukkii jonkun muun levyn niin aika varmasti navigaattorin näyttö laittaa tekstin, että virheellinen levy.. Voit siis kokeeksi laittaa jonkun muun levyn sinne sisään, mutta luultavasti joku tuollainen virheteksti tulee näytölle..
      Tuon vuosimallin Volvo(i)ssa karttalevyt on DVD DL-levyjä, eli ei mitään cd:tä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe