alppiruusn juurelle katekangasta

rikkaruohot pois

Alppiruusumme ovat suuria hyvinvoivia puskia jotka kukkivat erittäin runsaasti vuosittain. Ongelmana on lähistöllä rönsyävät rikkaruohot. Suunnitelmissa oli laittaa siihen koristekatetta, jota kerran kokeilinkin, mutta äkkiä ne rikkaruohot sieltä läpi tulevat. Maata pitkin leviävät köynnöksetkään eivät ole auttaneet (suikeroalpi toinen. toista en muista). Miten lähelle alppiruusuja uskaltaa katekankaan laittaa? Tarvitsevatko alppiruusun juuret paljonkin aurinkoa? Nehän ovat maan alla melko pinnassa..

9

994

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rikkaruohot pois

      en tarkoita tällä sitä että alppiruusujen juurilla pitäisi aurinko paistaa. siitä se ei varmastikaan tykkäisi. mutta tarvitseeko se silti jostain syystä happea enemmän.. tämä on melko uusi homma minulle, kun alppiruusut ovat olleet samassa paikassa juo vuosikausia edellisellä asukkaalla..

    • 17+9

      Alppiruusun juuret pitävät katteista tai matalista maanpeitekasveista siksi,ettei kasvualusta kuivuisi niin helposti,sekä suojaksi pakkaselta.Keväällä tosin paksuista katteista on haittaa,koska routa ei sula niin nopeaan katteen alta ja kasvi voi kuivua,kun ikivihreät lehdet alkavat haihduttamaan kosteutta,vaikkei juuret vielä saa maasta vettä.Eiköhän katekangas ole ok,sehän päästää veden lävitseen.Kasteluveden mukana voi antaa lannoitteen.
      Itselläni on ollut katteena kuusimetsästä kerättyä neulaskariketta,happamestahan alppiruusu pitää.

      • rikkaruohot pois

        Katetta minulla onkin ollut, mutta ksoka rikkaruohot tulevat siitä läpi, haluaisin alle myös sen katekankaan.. hieman epäilyttää sen käyttö kuitenkin..


      • Vaihtoehtoja???
        rikkaruohot pois kirjoitti:

        Katetta minulla onkin ollut, mutta ksoka rikkaruohot tulevat siitä läpi, haluaisin alle myös sen katekankaan.. hieman epäilyttää sen käyttö kuitenkin..

        Entäpä jos keväällä otat pois katteet ja laitat paksusti sanomalehteä tai aaltopahvia sekä päälle katetta.Tukahduttaa kyllä rikkaruohot ja maatuu parissa kesässä toisin kuin katekangas.


      • Ruiskattara
        rikkaruohot pois kirjoitti:

        Katetta minulla onkin ollut, mutta ksoka rikkaruohot tulevat siitä läpi, haluaisin alle myös sen katekankaan.. hieman epäilyttää sen käyttö kuitenkin..

        Rahkasammal on hyvää katetta alppiruusun juurille.


    • rikkaruohot pois

      Tässä palaan takaisin alkuperäiseen kysymykseen.. Miten paljon sanomalehteä tai katekangasta alppiruusun juurien päälle uskaltaa laittaa (tai miten lähelle), sillä se ei tietääkseni siedä kovin paksuja kerroksia mitään juurillaan.

      • Vaihtoehtoja???

        Mulla on sitä neulasta ym.kuohkeaa n.5-10cm,mutta keväällä kyllä laitan varjostuskankaan muutamaksi viikoksi,vaikka aika varjossa kasvaakin.Sekä kastelen haalealla vedellä,kun lumi alkaa sulaa.Ne katteet ei haittaa muuta,kuin keväällä roudan sulamista ja varjostuksella helpottaa kasvin oloa.
        Muualla puutarhassa olen huomannut,että kesän kestää esim.pahvilaatikko ja tukahduttaa aika hyvin rikkaruohoja,mutta pahimmat esim.juolavehnä tarvitsee kaksikin kesää peittävää katetta hävitäkseen.Jos rikkaruohot haluaa torjua,on laitettava kangas ym.aivan juurelle tai tekee turhaa työtä.Kun monilla rikkakasveilla riittää pikkukin tupsu näkyvillä pitämään juurakon hengissä ja siementävillä itää jos yhtään saa valoa.
        Laita keväällä kunnon katteet ja syksyllä ota vähemmäksi tai sitten voi myrkyttääkin rikkaruohot,jos ei uskalla katteilla tappaa.


    • meillä.....

      Itselläni on alppiruusun juurella männyn-ja lehtikuusen neulasia, ei tule rikkaruohot läpi ja nuo on hyvää lannoitetta.

      • tämä toimii hyvin

        Laita sanomalehteä siten , että 4- 5 sivua päällekkäin ja niput reilusti lomittain ettei väliin jää pienintäkään rakoa . Itse olen peitellyt paperiniput pistämällä päälle pieniä kiviä niinkin paljon ettei paperi näy .
        Tuolla konstilla ei tule rikkaruohoja ja kasteluntarve vähenee .
        Keväällä , kun ilmat alkaa lämmetä silloin alppiruusun tyvelle kannattaa kaataa lämmintä ( 40 - 50 asteista ) vettä kastelukannullinen . Nyt alppiruusun juuret saavat vettä hyvin ja tyvipaakku sulaa nopeasti .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      287
      3192
    2. 202
      2898
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2484
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      223
      1958
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      14
      1392
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1231
    Aihe