Lihas- ja nivelkipuja, huimausta, migreeniä jne.

muilla samaa?

Täytän kohta 51 v ja otsikossa mainitut vaivat ovat vaan lisääntyneet ja pahentuneet.
Pahimmillaan ne tuntuu olevan silloin, kun kuukautisten väli on tiheämpi.

Kuukautisten väli on muutaman viime vuoden vaihdellut 15 vrk-3 kk.
Jossain vaiheessa söin keltarauhashormonia, kun vuoto alkoi tulla kahden viikon välein, mutta oli pakko lopettaa, kun aloin saada liikaa rytmihäiriöitä.
Nyt rytmihäiriöt on laantuneet ja esim. jotain hikoilua mulla ei ole juuri ollenkaan, mutta sitten näitä kaikenlaisia muita vaivoja kyllä ihan riesaksi saakka.

Jännää on vielä se, että jos kuukautisten väli on tosi pitkä, niin oireet saattaa olla ajoittain pidempään poissakin ja vähän lievemmät, mutta jos ne tulevat normaalisti, tai väli on lyhyt, niin oireet on aika hurjat.
Nytkin kärsin äskettäin ihan hirveistä lihaskrampeista.
Mitään ei voinut tehdä käsillä, kun tulivat niin kipeäksi (etenkin vasen), että ei meinannut enää takkia saada päälle. Lisäksi niskat ihan jumissa. Huimaus oli ihan kamala.
Huimaus on sellaista, ikäänkuin olis jossain laivassa ja kävelee ihan pitkin seiniä.
Olen vielä käsityöläinen, joten nuo käsikivut haittaa suuresti työntekoa.

Tuolla jaksolla kramppaa aina myös kaulan lihakset niin, että yölläkin herään sellaiseen tunteeseen, kuin en saisi enää henkeä, ikäänkuin hengityslihakset olis menossa jonkinlaiseen kramppiin, tai halvaukseen, henki ikäänkuin salpautuu tms., vaikea selittää.
Tuokin oire kuitenkin katoaa kuin taikaiskusta, kun kuukautiset on menneet.

Viimeksi oli noita oireita siis taas pari-kolme viikkoa ja pahenivat vaan loppua kohden ja lopulta sain vielä ihan hirveän kahden päivän migreenin, johon ei tavalliset särkylääkkeet auttaneet.
Lääkäreiltä en ole saanut koskaan mitään lääkettä migreeniin, ottavat nämä oireeni aika kevyesti ja tuntuvat pistävän jonkun somatisoinnin piikkiin (vaikka mulla ei taatusti ole mitään somatisaatiohäiriötä. Ei ole juuri stressiäkään).
Aika erikoista sekin, että oireet loppuu aina kuin seinään, kuukautisten loppupuolella, riippumatta mistään muista seikoista, ja olo on hetken lähes auvoinen (kunnes kaikki alkaa taas alusta...). Eli pakko siis johtua yksinomaan hormoneista.
Fysikaalinen hoitokaan ei tunnu auttavan silloin, kun oireet on pahimmillaan. Ehkä vähän lievitää hetkeksi, mutta palaavat samantien takaisin, loppuakseen sitten vasta, kun kuukautiset loppuu.
Fysikaalisella hoidolla tässä ei siis ole mitään vaikutusta.

Onko muita samoin oireilevia?

6

7784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mehiläistuotteet

      Itse koen saaneeni apua mehiläistuotteista, kuten Melbrosiasta ja gelee royalista. Nämä EIVÄT SOVI niille kellä on siitepölyallergia tai ovat allergisia mehiläisten ja ampiaisten pistoille, tai kellä on ollut rinta- tai sukuelinsyöpä.

      Kuureittain silloin tällöin, mutta ei jatkuvasti käytettynä!!! Koska esim. gelee royalilla on hormonaalistakin vaikutusta, mm. voi tehdä limakalvon liikakasvua.

      Tekee olon vetreämmäksi, ja uskon vähentävän vv-vaivoja, mutta syön korkeintaan pari kuurillista vuodessa. Melbrosia tanakoittaa rintoja, sen maahantuonti on katkoksissa.

      Tänä vuonna en syönyt em. valmisteita ollenkaan, kunnes ostin äskettäin ja aloin käyttää taas. Tuntuu että muisti joka stressin takia oli aivan haristava, on nyt elpynyt ja muutenkin taas olen simpsakassa kunnossa.

    • Hengityskramppi

      Tämä on ensimmäinen kommentti, jossa mainitaan nuo hengitysvaikeudet täällä. En ainakaan ole huomannut muita aikaisemmin. Minulla on ollut tärmälleen samantapaisia hengitysvaikeuksia, joiden luonnetta on todella vaikea selittää. Kuitenkin yöllä herää siihen, että ei voi hengittää kunnolla. Se ei varsinaisesti ole hengenahdistusta vaan jotakin muuta. Silloin ei pysty nukkumaan. On noustava ylös, kun aina nukahtaessa tuntuu, että henki ei kulje tai ei osaa/muista hengittää tai jotakin sellaista. Se on todella outo oire. Onneksi minulla ovat nämä oireet harventuneet, eikä niitä tule enää kuin joskus harvoin. Vaihdevuosien alkuaikoina suorastaan pelkäsin niitä. MInulla turposivat myöskin kaula, leuanalus ja käsivarret, samoin kuin rinnat aivan tavattomasti ennen kuukautisia ja vielä niiden loputtuakin "haamukuukautisten" aikaan. Repivät lihaskivut olivat tavallisia käsivarsissa ja jonkinlainen voimattomuus aina oireiden pahetessa. Jossakin vaiheessa nämä lihaskivut ja kuumat aallot olivat niin totaalisen yhtämittaisia, että olin aivan väsyä niihin. Pahinta vaihetta kesti kuusi vuotta, nyt on hieman hellittänyt, mutta vieläkin tulee pahoja kausia. Noita auvoisia päiviä on viime kesänä ollut minulla ehkä neljä.
      Migreenin kanssa minulla on ollut parempi onni. Paha, aurallinen migreeni on pysynyt poissa jo monta vuotta. Tosin jos sekin vielä vaivaisi, niin olisin jo puolikuollut.
      Magnesium on auttanut hyvin lihaskramppeihin, joita minulla myös oli öisin, joskus kummassakin jalassa yhtäaikaa. Niissäkin on valmisteesta riippuen eroja miten vaikuttavat, sen verran voin sanoa, että apteekin kalliit valmisteet eivät ole välttämättä kaikki tehokkaita. Olen kokeillut useampaa ja myös luontaistuotekaupan kallista tuotetta. Parhaan avun olen saanut ruokakaupan hyllystä ostamani tuotteen avulla. Otan sitä kaksinkertaisen annoksen aina tarvittaessa, tehoaa nopeasti. Sinkkiä olen syönyt myöskin silloin tällöin ja b-vitamiinia.
      Toivottavasti sinun oireesi pian helpottavat.

      • Mehiläistuotteista

        Mehiläistuotteista vielä: myöskään ne kellä on atopiaa eivät voi käyttää.


    • Piirakka60

      Oireesi viittaavat osittain selkeästi PMS oireyhtymään. Vaikka Wikipedian artikkelissa puhutaan oireiden esiintyvätn ennen kuukautisia ja helpottuvan heti niiden alettua, niin toki oireet voivat jatkua myös kuukautisten ylikin.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuukautisia_edeltävä_oireyhtymä

      Kirjoitit: "Nytkin kärsin äskettäin ihan hirveistä lihaskrampeista."

      Nuo lihaskrampit ovat selkeästi taas eri asia ja liittyvät omaan ammattiisi. Niihin auttaa niskalihastan hieronta niskakuopan molemmin puolin sekä pään venytys ja niskanikamien "irrottelu". Esimerkiksi Näkövammaisten Keskusliiton alakerrassa on Aktivo niminen hierontapaikka, jossa työskentelelvä henkilö venyttää kaulaa ja niskaa niin, että lihakset saavat happea ja nikamat irrotellaan yksitellen, jotta verenkierto elpyy niskalihaksissa. Henkilö laittaa myös selän ja käsivarret kuntoon.

      Krampit johtuvat myös Magneusimin puutteesa, joten joka päivä kannattaa syödä purkin kyljessä olevan ohjeen mukaan magnesiumtabletteja, jolloin krampit katoavat.

      Niskan jännittyneet lihakset aiheuttavat kuvailemaasi huimausta, joten kipin kapin hierojalle, jotta saat avun myös huimaukseen.

      Krampit johtuvat myös nestehukasta eli oletko muistanut juoda nestettä myös kuukautisten aikana riittävästä. Vuodon mukana tulee nestettä ja kärsit veden puutteesta. Vettä olisi juotava ainakin 2-3 litraa päivässä, jotta välttää krampit.

      No, kyllä sinä kuntoon tulet ihan pienillä toimenpiteillä ja elämä hymyilee!

    • Kuolema on kalamies

      Samanlaista on, tosin ei hengitysvaikeuksia. Yhtä h-ttiä tuo aika. Joku vastaili pikku neuvoillaan, miten krampit ym. lihasjutut helpottavat. Mulla ei pidä paikkansa. Teen kaikki nuo ja vielä enemmän, vaan ei sen n. vajaan viikon aikana auta yhtään mitään. Gyne sanoi, että joillakin vaan lihasoireet on tosi pahat. Mitäs tässä, kärsitään vaan...?

      Ihmeellisintä on, että mulla on ollut nyt vuoden Femoston 1/10 käytössä ja nämä oireet tulleet pahemmiksi 3-4 kuukauden sisään vasta.

      Jos sulla on aurallinen migreeni (näköhäiriöitä jne.), siihen hyvä lääke on Maxalt rapid. Tosin en ehdi sitä aina ottamaan, kun migreeni tulee välillä keskellä yötä ihan puskista.

    • Anonyymi

      Mulla ihan samanlaisia oireita, niska menee jumiin, tuntuu että vaikea niellä hengittää, olen ollut päivystykseesäkin 2 kertaa, oireet alkoi puoli vuotta sitten nyt kaksi kuukautta pahenmat oireet. Huomenna gynegologi lle. Onko estrogeeni auttanut? Olo ihan kamala, mieli ahdistaa, masentaa, paniikkia välillä, homeopaattisista ollut apua pahinpiin särkyihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe