suppilovahveroiden käsittely

köksä

Pakastettavat suppilovahverot: Huuhtele siivilässä
Pilko veitsellä silpuksi
Laita pannulle
Kiehauta pannussa (ei rasvaa), jäähdytä levitettynä uunipannulla.
Laita pakastepussiin ( hieman pannussa olevaa lientä mukana) ja jäähdytä vielä jääkaapissa. Pakasta.

Muhennetut suppilovahverot: eli suppilovahverokastike
Huuhtele tuoreet sienet ja pilko pieneksi noin pannullinen sieniä.
Laita pannulle ja kiehauta vesi pois
Lisää voita pari rkl
Ruskista miedolla lämmöllä ja lisää puolikas sipuli hakattuna,jatka freesausta, kunnes sienet saavat miedosti väriä, älä polta.
Lisää rkl vehnäjauhoja,pyöräytä pannulla sienien kanssa.
Lisää loraus suolatonta soijaa, valkopippuria ja kermaa 3 dl. tarkista suola ja anna muhia jonkin aikaa. Jos sakenee liikaa, lisää loraus maitoa.Syö pois .

6

4971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lynderpix
    • gw345g34

      Minusta ohje ei ole hyvä. Suppiksen suppilossa on usein havuja, koivunsiemeniä ja muuta töhkää, joka ei lähde huuhtelemalla. Joskus voi olla mato tai etanakin. Halkaiseminen ja tarvittaessa harjaus ennen pilkkomista kannattaa tehdä.

      Kiehuessa irtoava neste kannattaa keittää pois, koska siinä on paljon makuaineita, jotka muuten menevät hukkaan.

      Pakastepussiin ne kannattaa laittaa mahdollisimman kuivina ja missään tapauksessa niitä ei kannata jäähdyttää uunipannulla ennen pussitusta. Kun kuivahkoksi kiehuneen sienisilpun laittaa kuumana pakastepussiin, se on täysin bakteeritonta ja steriiliä ja säilyy -18 asteessa vuosikausia.

      • g5ghj5ghjk65

        No voi hyvänen aika!!! Keräät marjoja? Vadelmia? Avaat varmaan joka ikisen vadelman ja katsot onko sisällä koivunsiemen tai kenties mato. Huh heijakkaa. Mitenkäs kaikki kaupassa myytävät jauhetutu jauhelihat, valmiit safkat ym. ootko koskaan ajatellut mitä kaikkee pas..kaa niihin on laitettu. Suppilot - kerään, poistan näkyvät roskat, riivin ja isoon muovikassiin. Sieltä on hyvä ottaa kun tarvitsee. Kun otan pakkasesta, kattilaan/paistinpannulle enkä keitä nestettä pois jos teen esim. keittoa. Vähän kopauttaa kaulimella pussin kylkeen niin irtoo kivasti. Vatut, jos päältä katsottuna on hyvä niin siitä vaan purkkiin ja pakkaseen. Ei sitä tarvi olla turhan tarkka!! Ei se koivunsiemen, töhkä tai mato sua tapa ja etenkin kun et todellakaan tiedä mitä syöt! Eikä se liian steriilikään hyväksi ole.


    • yhtä kaikki

      Keitä sen aikaa että liemi haihtuu. Ei mene kauaa.

      Minäkään en ymmärrä sienien pesemistä. Järjetöntä.

    • suppiaddikti

      Minä kuivaan.
      Puhdistan,lohkon ja pienin.

      Levitän lehtien päälle olohuoneen lattialle ja kas;

      Lopputulos on hyvää sientä joka menee pieneen tilaan ja säilyy vuosia.
      Ja vitamiinien säilyvyys on paras mahdollinen muihin säilöntämenetelmiin
      verrattuna.
      Pakstimen tila säilyy lihoille ja muille....

      Kuivamisaika 2-3 vrk.

      Aromit säilyvät paremmin kuin millään muulla säilöntämenetelmällä ja
      käyttöönotto on helppoa: Suoraan pannulle.
      Ei tarvitse liottelua,ei muuta kuin ruokaan suoraan.
      Nesteen määrän kun ottaa huomioon, että imevät kuivina hieman.


      Mutta harvoinhan noita niin paljon käytetään,että sillä olisi merkitystä.....

    • romualdo3

      älkää missään nimessä haihduttako kaikkia nesteitä pannulla kun siirrätte ne sitten myöhemmin pakasteeseen, lientä saa jäädä, ja kostetutta, sitä mehevämpiä ne ovat sitten, ja makua jää vielä talteen.... itse vannoutunut kuivattujen sienten käyttäjä... myös keitettyjen rouskujen mukana saa olla rutkasti kostetutta kun pakastatte ne parin kolmen teelusikallinen merisuolaa per pakastepussi. Lue alan varsinaisten harrastajien & ammattilaisten kirjoittamia sieniasioita foorumilta Kotihiiren Sienipolku.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Vain vasemmistolaiset rakennemuutokset pelastavat Suomen

      Kansaa on ankeutettu viimeiset 30+ vuotta porvarillisella minäminä-talouspolitiikalla, jossa tavalliselta kansalta on ot
      Maailman menoa
      77
      3646
    2. Persut huutaa taas: "kato! muslimi!"

      Persut on lyhyessä ajassa ajaneet läpi kaksi työntekijöiden oikeuksien heikennystä, joita se on aiemmin vastustanut. Pe
      Maailman menoa
      33
      2999
    3. onko kaivattusi

      vaarallinen? :D
      Ikävä
      78
      2761
    4. Menen nyt koisimaan

      Ja en ehkä palaa tänne. Asia on nyt loppuunkäsitelty ja totuus tuli ilmi
      Ikävä
      28
      2654
    5. Haluaisin rakastaa sinua

      Ja olla sinulle se oikea... Rakastan sinua 💗💗💗
      Ikävä
      19
      2485
    6. Olisiko sinulla

      Jonossa vaihtoehtoja, ehkä
      Ikävä
      52
      2312
    7. Pieni galluppi

      Mitäs lahjaa odotat joulupukilta.
      Ikävä
      57
      1947
    8. Mitä tuntemuksia

      Rakkaasi ääni herättää?
      Ikävä
      15
      1822
    9. Oletko uhriutuja?

      vaikka itse olet rääkännyt toista ja aiheuttanut ties mitä toiselle.
      Tunteet
      58
      1776
    10. KL: Mari Hynynen avoimena - Jouni-rakkaan ja Joel-pojan välit ovat nämä!

      Mari Hynynen (ent. Perankoski) on naimisissa Jouni Hynysen kanssa. Marilla on edellisestä liitosta yksi lapsi, Joel Vola
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1683
    Aihe