Pakastettavat suppilovahverot: Huuhtele siivilässä
Pilko veitsellä silpuksi
Laita pannulle
Kiehauta pannussa (ei rasvaa), jäähdytä levitettynä uunipannulla.
Laita pakastepussiin ( hieman pannussa olevaa lientä mukana) ja jäähdytä vielä jääkaapissa. Pakasta.
Muhennetut suppilovahverot: eli suppilovahverokastike
Huuhtele tuoreet sienet ja pilko pieneksi noin pannullinen sieniä.
Laita pannulle ja kiehauta vesi pois
Lisää voita pari rkl
Ruskista miedolla lämmöllä ja lisää puolikas sipuli hakattuna,jatka freesausta, kunnes sienet saavat miedosti väriä, älä polta.
Lisää rkl vehnäjauhoja,pyöräytä pannulla sienien kanssa.
Lisää loraus suolatonta soijaa, valkopippuria ja kermaa 3 dl. tarkista suola ja anna muhia jonkin aikaa. Jos sakenee liikaa, lisää loraus maitoa.Syö pois .
suppilovahveroiden käsittely
6
4855
Vastaukset
- lynderpix
Siinä ohje: http://www.youtube.com/watch?v=k7VA1yY0mZg&feature=plcp
- gw345g34
Minusta ohje ei ole hyvä. Suppiksen suppilossa on usein havuja, koivunsiemeniä ja muuta töhkää, joka ei lähde huuhtelemalla. Joskus voi olla mato tai etanakin. Halkaiseminen ja tarvittaessa harjaus ennen pilkkomista kannattaa tehdä.
Kiehuessa irtoava neste kannattaa keittää pois, koska siinä on paljon makuaineita, jotka muuten menevät hukkaan.
Pakastepussiin ne kannattaa laittaa mahdollisimman kuivina ja missään tapauksessa niitä ei kannata jäähdyttää uunipannulla ennen pussitusta. Kun kuivahkoksi kiehuneen sienisilpun laittaa kuumana pakastepussiin, se on täysin bakteeritonta ja steriiliä ja säilyy -18 asteessa vuosikausia.- g5ghj5ghjk65
No voi hyvänen aika!!! Keräät marjoja? Vadelmia? Avaat varmaan joka ikisen vadelman ja katsot onko sisällä koivunsiemen tai kenties mato. Huh heijakkaa. Mitenkäs kaikki kaupassa myytävät jauhetutu jauhelihat, valmiit safkat ym. ootko koskaan ajatellut mitä kaikkee pas..kaa niihin on laitettu. Suppilot - kerään, poistan näkyvät roskat, riivin ja isoon muovikassiin. Sieltä on hyvä ottaa kun tarvitsee. Kun otan pakkasesta, kattilaan/paistinpannulle enkä keitä nestettä pois jos teen esim. keittoa. Vähän kopauttaa kaulimella pussin kylkeen niin irtoo kivasti. Vatut, jos päältä katsottuna on hyvä niin siitä vaan purkkiin ja pakkaseen. Ei sitä tarvi olla turhan tarkka!! Ei se koivunsiemen, töhkä tai mato sua tapa ja etenkin kun et todellakaan tiedä mitä syöt! Eikä se liian steriilikään hyväksi ole.
- yhtä kaikki
Keitä sen aikaa että liemi haihtuu. Ei mene kauaa.
Minäkään en ymmärrä sienien pesemistä. Järjetöntä. - suppiaddikti
Minä kuivaan.
Puhdistan,lohkon ja pienin.
Levitän lehtien päälle olohuoneen lattialle ja kas;
Lopputulos on hyvää sientä joka menee pieneen tilaan ja säilyy vuosia.
Ja vitamiinien säilyvyys on paras mahdollinen muihin säilöntämenetelmiin
verrattuna.
Pakstimen tila säilyy lihoille ja muille....
Kuivamisaika 2-3 vrk.
Aromit säilyvät paremmin kuin millään muulla säilöntämenetelmällä ja
käyttöönotto on helppoa: Suoraan pannulle.
Ei tarvitse liottelua,ei muuta kuin ruokaan suoraan.
Nesteen määrän kun ottaa huomioon, että imevät kuivina hieman.
Mutta harvoinhan noita niin paljon käytetään,että sillä olisi merkitystä..... - romualdo3
älkää missään nimessä haihduttako kaikkia nesteitä pannulla kun siirrätte ne sitten myöhemmin pakasteeseen, lientä saa jäädä, ja kostetutta, sitä mehevämpiä ne ovat sitten, ja makua jää vielä talteen.... itse vannoutunut kuivattujen sienten käyttäjä... myös keitettyjen rouskujen mukana saa olla rutkasti kostetutta kun pakastatte ne parin kolmen teelusikallinen merisuolaa per pakastepussi. Lue alan varsinaisten harrastajien & ammattilaisten kirjoittamia sieniasioita foorumilta Kotihiiren Sienipolku.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.4214857Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel1231955- 1451642
Jäätävä epävarmuus
Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko751365Yksi iso yllätys luvassa The Summit Suomi -finaalijaksossa - Tiesitkö nämä Summit-loppukolmikosta?
The Summit Suomi on tarjoillut yllättäviä pudotuksia ja melkoisen määrän pelkkää kisaajien vaelluksen kuvaamista Norjass151266Perjantaita!
Miltä kaivattusi tuoksuu? Tuli mieleen kun täällä usein mainitaan pahasta hajusta. 🤔791196Voi että! Sergey Hilman paljastaa Race Across the World -kuvauksista: "Tämä oli se paras jekku"
Tykätään! Aikamoinen pari tämä Sergey Hilman ja Sini Sabotage - herättävät varmasti vahvoja tunteita suuntaan sun toise181169Ei tullut konkurssia, tuli 3 karhua
Olipas hyvä uutinen. Näin sitä vaan tunnetaan. Persut eivät onnistuneet tuhoamaan.. tätäkään681095- 681064
- 381030