suppilovahveroiden käsittely

köksä

Pakastettavat suppilovahverot: Huuhtele siivilässä
Pilko veitsellä silpuksi
Laita pannulle
Kiehauta pannussa (ei rasvaa), jäähdytä levitettynä uunipannulla.
Laita pakastepussiin ( hieman pannussa olevaa lientä mukana) ja jäähdytä vielä jääkaapissa. Pakasta.

Muhennetut suppilovahverot: eli suppilovahverokastike
Huuhtele tuoreet sienet ja pilko pieneksi noin pannullinen sieniä.
Laita pannulle ja kiehauta vesi pois
Lisää voita pari rkl
Ruskista miedolla lämmöllä ja lisää puolikas sipuli hakattuna,jatka freesausta, kunnes sienet saavat miedosti väriä, älä polta.
Lisää rkl vehnäjauhoja,pyöräytä pannulla sienien kanssa.
Lisää loraus suolatonta soijaa, valkopippuria ja kermaa 3 dl. tarkista suola ja anna muhia jonkin aikaa. Jos sakenee liikaa, lisää loraus maitoa.Syö pois .

6

4651

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lynderpix
    • gw345g34

      Minusta ohje ei ole hyvä. Suppiksen suppilossa on usein havuja, koivunsiemeniä ja muuta töhkää, joka ei lähde huuhtelemalla. Joskus voi olla mato tai etanakin. Halkaiseminen ja tarvittaessa harjaus ennen pilkkomista kannattaa tehdä.

      Kiehuessa irtoava neste kannattaa keittää pois, koska siinä on paljon makuaineita, jotka muuten menevät hukkaan.

      Pakastepussiin ne kannattaa laittaa mahdollisimman kuivina ja missään tapauksessa niitä ei kannata jäähdyttää uunipannulla ennen pussitusta. Kun kuivahkoksi kiehuneen sienisilpun laittaa kuumana pakastepussiin, se on täysin bakteeritonta ja steriiliä ja säilyy -18 asteessa vuosikausia.

      • g5ghj5ghjk65

        No voi hyvänen aika!!! Keräät marjoja? Vadelmia? Avaat varmaan joka ikisen vadelman ja katsot onko sisällä koivunsiemen tai kenties mato. Huh heijakkaa. Mitenkäs kaikki kaupassa myytävät jauhetutu jauhelihat, valmiit safkat ym. ootko koskaan ajatellut mitä kaikkee pas..kaa niihin on laitettu. Suppilot - kerään, poistan näkyvät roskat, riivin ja isoon muovikassiin. Sieltä on hyvä ottaa kun tarvitsee. Kun otan pakkasesta, kattilaan/paistinpannulle enkä keitä nestettä pois jos teen esim. keittoa. Vähän kopauttaa kaulimella pussin kylkeen niin irtoo kivasti. Vatut, jos päältä katsottuna on hyvä niin siitä vaan purkkiin ja pakkaseen. Ei sitä tarvi olla turhan tarkka!! Ei se koivunsiemen, töhkä tai mato sua tapa ja etenkin kun et todellakaan tiedä mitä syöt! Eikä se liian steriilikään hyväksi ole.


    • yhtä kaikki

      Keitä sen aikaa että liemi haihtuu. Ei mene kauaa.

      Minäkään en ymmärrä sienien pesemistä. Järjetöntä.

    • suppiaddikti

      Minä kuivaan.
      Puhdistan,lohkon ja pienin.

      Levitän lehtien päälle olohuoneen lattialle ja kas;

      Lopputulos on hyvää sientä joka menee pieneen tilaan ja säilyy vuosia.
      Ja vitamiinien säilyvyys on paras mahdollinen muihin säilöntämenetelmiin
      verrattuna.
      Pakstimen tila säilyy lihoille ja muille....

      Kuivamisaika 2-3 vrk.

      Aromit säilyvät paremmin kuin millään muulla säilöntämenetelmällä ja
      käyttöönotto on helppoa: Suoraan pannulle.
      Ei tarvitse liottelua,ei muuta kuin ruokaan suoraan.
      Nesteen määrän kun ottaa huomioon, että imevät kuivina hieman.


      Mutta harvoinhan noita niin paljon käytetään,että sillä olisi merkitystä.....

    • romualdo3

      älkää missään nimessä haihduttako kaikkia nesteitä pannulla kun siirrätte ne sitten myöhemmin pakasteeseen, lientä saa jäädä, ja kostetutta, sitä mehevämpiä ne ovat sitten, ja makua jää vielä talteen.... itse vannoutunut kuivattujen sienten käyttäjä... myös keitettyjen rouskujen mukana saa olla rutkasti kostetutta kun pakastatte ne parin kolmen teelusikallinen merisuolaa per pakastepussi. Lue alan varsinaisten harrastajien & ammattilaisten kirjoittamia sieniasioita foorumilta Kotihiiren Sienipolku.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      169
      29539
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      214
      18983
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      393
      9990
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6425
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4313
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      194
      3863
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      56
      2909
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1517
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1299
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      61
      1283
    Aihe