Auran perussuomalaiset

Säästökalliolainen

Mitä mieltä Auran perussuomalaisista?

Jakoivat talouksiin amatöörimäisen, täynnä kirjoitusvirheitä olevan tiedotteensa lämpölaitoksen vastustamisestaan. Harmi vaan, että sen vastustamisen aika olisi ollut silloin kun siitä päätöksiä tehtiin, vissiin pari vuotta sitten. Silloin olivat hiljaa.

Samassa tiedotteessaan haukkuivat nimeltä mainiten keskustalaisen ehdokkaan ja syyttivät kunnanvaltuustoa korruptiosta. Harmi vaan, että mitään todisteita eivät esittäneet.

Itseäni oikeasti harmittaa niiden puolesta. Olin jo harkinnut vakavasti heidän äänestämistään, mutta tuonkailtainen pölhöily on todella pahasti alle riman. Ja kun kävin lukaisemassa heidän keskustelufoorumillaan, niin sen perusteella ainakin äänekkäin porukka on sen luokan propellihattuja että huh.

Juuri tuollainen toiminta antaa koko puolueelle sitä junttien ja kylähullujen leimaa, jota eivät todellakaan ansaitsisi valtakunnan tasolla.

Oikeesti nyt hei, yrittäisitte edes. Auraan tarvittaisiin jotain uutta muutosta, mutta ei tuollaista älyvapaata vouhkaamista kukaan kehtaa enää ainakaan julkisesti kannattaa.

48

942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • runner

      Aivan samaa mieltä kanssasi paskan jauhajia kokoporukka.

    • halavantieltä

      Aika erikoista porukkaa on, korkeampi johdatus on ainakin vahvaa ja tuntuu tuovan uskoa omaan asiaan. Illalla voi pyytää kätevästi anteeksi kolmannelta osapuolelta, kun on tullut keskustelupalstalla tölvittyä naapuripuolueen ehdokkaita.

      Noita kotiin sataneita lippuja kun on lukenut, niin on väkisin tullut mieleen, että millä koulutuksella ja kokemuksella niitä on kasaan raavittu. Toisten osaamista ja koulutusta jatkuvasti mollataan, mutta mikä mahtaa olla Persuporukan koulutustausta, muista kuin papista ei koulutustietoja löydy äkkiä ainakaan. Ehdokas Valkama ilmeisesti edustaa Auran Perussuomalaisten korkeinta energia-alan osaamista? Mikä lienee ehdokkaan koulutus? Toimitusjohtajan tittelin saa lähes jokainen, joka jaksaa kävellä PRH:n ovesta sisään, sitten ei tarvitse enää kuin kehdata käyttää sitä titteliä..

      Minulle ei tule mitään muuta loogista syytä mieleen erään ehdokkaan nimen julkistamiselle vaalimainoksessa (tai "tiedonannossa"), kuin jonkun sortin näpäytys alla olevasta linkistä löytyvästä keskustelusta. Siitä saa myös termodynamiikan oppeja lukenut ihan uusia näkökantoja:

      http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=39393.0

      Joskus mietin tuota porukkaa vaihtoehtona, mutta nyt äänestän kyllä ihan varmasti jotain Lietoon liittymistä kannattavaa Kokoomuslaista hakevoiman puolustajaa. Kokoomuslaista siksi, että lienevät pysytelleet ulkona Persujen hilpeältä keskustelupalstalta, osoittaa jonkunlaista arvostelukykyä.

    • jep jep

      Hyvä että joku on nämäkin asiat huomanneet :D Laskuoppi on ainakin hallussa tällä lisäainekauppiaalla..

      • halavantieltä

        Taisi nerokkaassa maalämpöratkaisussa olla lisäenergiana öljylämpöä, siihenhän tuota ihmelientä voisi juottaa. Öljyn osuus jäisi aika pieneksi noin kovalla hyötysuhteen parannuksella!

        Ja ei siinä mitään, raskaan polttoöljyn kanssa jotain liuotinta sopiikin joukkoon heittää, jos kyseisen mössön poltto-ominaisuudet paranevat vedestäkin (emulsio). Kevyen kanssa en usko hetkeäkään, että mitään taloudellista etua saisi.

        Kesäaikaan taitaa kunnan kohteissa kulua lämmön osalta lähinnä käyttövettä, mitenköhän maalämmön pumppausominaisuudet riittää legionellaturvallisen veden tuotantoon. Vai oliko se öljy avain tähän? Vesi pitäisi saada yli 60, asteen vai onko suositus nykyään jo 65, verkoston joka osassa. Lämpötilaero alkaa olla aika kova, kun kierukan lämpö rupeaa huitelemaan lähempänä kahdeksaakymmentä joissain kohteissa.

        Sitä ei varmaan edes tarvitsisi mainita, että maalämmön hyöytysuhteet , niistä kotimaisuusasteista puhumattakaan, persut ovat laskeneet päin honkia, jos niiden piti olla vertailukelpoisia hakelämmön laskelmien kanssa.

        Kertakaikkisen outo vaaliteema, rummutuksen määrä viittaa kyllä johonkin muuhunkin kuin huoleen kuntalaisten rahoista. Kuten ylläkin on jotain epäilty.


    • jep jep

      Itselläni on kyllä maalämpö mutta se kustansi n.8000€ tähän taloon mutta se onkin vaan 9kw kone ja putket kaivettu saveen.. Ja siis legionella hävitetään tuossa koneessa välillä nostamalla lämmöt 70 asteeseen vastuksilla.. Toista se on noin suurissa komplekseissa noi asennuskulut on ihan muuta varsinkin Auran kiinteistöissä jossa olisi lämmönjako ja patteriverkostoa uusia että olisi riittänyt.. 200 kaivoo 20m välein olisi kyllä tehnyt keskustasta varsin ahtaan :D Kaikki kirkkoon kuuluvat Auralaiset kustantavat tälle Auran perussuomalaiset ry:lle tilat veroeuroillaan :P Tuskin kirkkoherra ymmärtää tätä vuokra-asiaa ollenkaan..

    • jep jep

      Tuo hyllyttäminen on vielä käsittelyssä mutta laki siitä että kirkkoherrankin voi potkia pellolle on tulossa..

      Juu oli kyllä sisukkaita nämä kaksi jotka uskalsivat erkaantua porukasta!!

      • jep jep

        Ja hyvin on saanut koko seurakunnan henkilöstön vaihdettua kahta lukuunottamatta..


    • justiinsa näin

      Kovasti ovat herkkiä nuo Auran persut. Heti kun heitä hiukan kritisoi heidän omalla keskustelupalstallaan, niin siirrytään esimoderointiin ja syyttävät häiriköinnistä. Ihan asiallisesti kyselin, että voisivatko keskittyä oikeisiin asioihin muiden haukkumisen sijasta.

    • jep jep

      Kummelista tuttua toimintaa tuo tuntuu muutenkin olevan..

    • runner

      On se hieno luvata äänestäjille turhia asioita, nimittäin tämä kodinhoidontuki. Ei ole kulunut kuin muutama vuosi kun sitä kokeiltiin. Homma ei kiinnostanut puhumattakaan että Auran kunnalla olisi näissä suhdanteissa kapitaalia kyseiseen tukeen.

    • Halavantieltä

      Odottaako ison kirjan oppien mukaan kiirastuli, jos epäilykset näpistämisestä osoittautuu oikeaksi? Pieni rikos ei kannata sanoo jotkut, sen Persutkin taisi tuosta oppia, kun on mieli niin muuttunut hakevoimalan suhteen. Vai päättikö lehdessä esiintyneet persujäsenet väärillä tiedoilla, ilmeisesti oppi säteilylämmöstä oli vielä avaamatta.

      Sen verran voidaan oikaista persuforumin ylläpitäjälle, etten ole sanaakaan kirjoittanut sinne. Enkä oikeastaan ole ajatellutkaan, olkoon maaperä neutraali. Kiitoksia kuitenkin siitä, että opastaa kommentillaan lukijat perille.

    • jep jep

      Ei sinne mitään enää hyväksytäkkään..

    • ehdokas 23 -aura

      Mielenkiintoista keskustelua, jossa en sinänsä näe mitään hauskaa, koska Aurasta uupuu pitkälti kyky uudistua innovatiivisesti ja avarakatseisesti. Näkisin mielelläni kuinka paljon ennen vaaleja Auralaiset lueskelee menneen valtuustokauden pöytäkirjoja aura.fi sivuilta..
      Esimerkiksi kaukolämpöhanketta on Perussuomalaiset valtuutetut vastustanut sellaisena kun se on esitetty.
      Teknisen lautakunnan pöytäkirjoissa lukee ihan omana asialistana Energiaselvitys, jonka lautakunta on tilannut Skapat Oy yritykseltä. Siinä selviää,että pelkästään selvityksen pohjana käyttetyssä palolaitoksen lämmitystavassa maalämpö olisi ollut ratkaisuna 60t€ vuosiperiodissa edullisempi kuin hakelämpölaitoksen tuottama ratkaisu!!!
      Eli yksi rakennus olisi tuonut kuntalaisille 60.000,00€ rahaa vuodessa kotihoidon kuntalisään/peruskouluun/lastenhoitoon tai vanhustenhoidon järjestelmien parantamiseen/ henk.kunnanpalkkaamiseen. Nyttemmin nämä rahat menevät yksityiselle sektorille joka mahdollisesti palkkaa yhden tai muutamia työntekijöitä sekä ainoana plussana on jonkin sortin yhteisövero mikäli yritystä ei ole perustettu esim Liedon puolelle jolloin nekin menee naapurille.
      Voitte valita ihmisen Säästökalliolta numerolla 23
      Mutta voitte myös valita jonkun muun vanhan parran valtuustoon vaan nostamaan veroäyrejä jota ei kuntalaisten etu aja valtuustotyöskentelyyn.

    • Noinko on

      Lainaus teknisenlautakunnan pöytäkirjasta 21.2.2012.:

      "Selvityksien perusteella taloudellisesti kannattavin ratkaisu on maalämpö-
      järjestelmän rakentaminen paloaseman lämpökeskuksen yhteyteen. Maalämpöjärjestelmä on taloudellisinta mitoittaa niin että kulutushuippuja tasataan nykyisillä öljykattiloilla. Selvityksen mukaan vuotuinen säästö verrattuna nykyiseen öljylämmitykseen on jopa 59 000 euroa ja investoinnin takaisinmaksuaika on vain neljä vuotta, jonka jälkeen laskennallinen säästö
      olisi vieläkin suurempi.
      Maalämpöjärjestelmän teknisen sopivuuden ja kokonaiskustannusten selvittämiseksi tulee tehdä laajempi suunnitelma, jossa käydään läpi kaikki
      liittyneet rakennukset ja selvitetään lämmönjakolaitteistoille tehtävät muutokset siirryttäessä matalampilämpöisen kiertoveden käyttöön. Vaihtoehtoisesti voidaan myös nostaa kiertoveden lämpötilaa öljylämmityksellä, joka taas pienentää maalämmön hyötysuhdetta. Jotta riittävä teho voidaan
      tuottaa, tulee perustaa noin 20-25 lämpökaivoa, maaperän soveltuvuus ja
      kallion pinnan taso tulee myös selvittää.
      Yhtenäiskoulun tontilla ei ole tilaa rakentaa maalämpökaivoja, joten selvityksen perusteella taloudellisesti kannattavinta on siirtyä puupohjaiseen
      polttoaineeseen. Selvityksessä on esitetty että yhtenäiskoulun lämmitys
      toteutetaan pellettiä polttavalla erillisellä lämpölaitoksella. Pelletin käytöllä
      saataisiin selvityksen mukaan jopa 53 000 euron vuotuiset säästöt."

      Missä kohtaa tässä verrataan kaukolämpöön? mielestäni selvästi lukee että nykyiseen öljylämmirtykseen.

    • ehdokas 23 -aura

      Siinä se ensimmäisessä lauseessa!
      "Selvityksien perusteella taloudellisesti kannattavin ratkaisu on maalämpö-
      järjestelmän rakentaminen paloaseman lämpökeskuksen yhteyteen. "

      Mikäli katsot "onko noin" niin meillä saa olla monenlaisia mielipiteitä ja katson että tekninen lautakunta on hieman ylittänyt toimivaltaansa koska tämä hakekeskuksen kuviot ovat "epäilyttävät". Miksi näinkin SUURI päätös on tehty hätäillen ilman jatkotutkimuksia esim tuo lauseke -"Maalämpöjärjestelmän teknisen sopivuuden ja kokonaiskustannusten selvittämiseksi tulee tehdä laajempi suunnitelma, jossa käydään läpi kaikki
      liittyneet rakennukset ja selvitetään lämmönjakolaitteistoille tehtävät muutokset siirryttäessä matalampilämpöisen kiertoveden käyttöön."

      Miksi sopimus 15 vuodeksi noin parin miljoonan hinnalla ilman lisäselvityksiä??
      Miten teklautakunnan vpj vaati 200t€ lisäselvityksen kunnallistekniikasta ulkoiselta insinööritoimistolta kun omissa palkoillisissa on ammattitaitoista henkilökuntaa... Tosin kiitän kaikki nykyisiä valtuuston hallituspuolueihin kuuluvia taktisesta osaamisesta kuntaliitosasiassa mikään kunta/kaupunki ei meitä Auralaisia halua.

      Mitä yhtenäiskoulun tiloihin tulee niin siinä kulkee joki vieressä ja närkäästä otsikosta päätellen tiedät nähtävästi hyötysuhteet maalämmön kiertojärjestelmistä!

    • jep jep

      Patteriverkko ja lämmönjako ei sovellu maalämmölle tuolla paloaseman nurkissa... Remonttia olisi tullut paljon enemmän kuin selvityksessä tulee ilmi.. Kannattaa tutustua tälläisiinkin asioihin ennenkuin rupeaa jo päätettyjä asioita kaivelemaan... Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee... Eli ottakaa nyt jo pää pois sieltä missä ei aurinko paista ;)

      • 21380

        Mitä enempi auran perussuomalaiset on hiljakseen ja ei kommentoi asioita sitä enempi ne saapi ääniä.


    • Noinko on

      Vielä arvon ehdokkaalle,ensimmäisessä viestissä väitit että maalämpö on Skapatin selvityksen mukaan 60000euroa halvempi kuin hakelämmitys niin siinä ei sanottu vaan verattiin nykyiseen öljyyn. 2. viestissä kerrot että on tehty 2 miljoonan sopimus 15. vuodeksi. Jos sopimuksen kokonais arvo on 2 miljoonaan miten voidaan hävitä miljoonia kuten väititte kirjoitamassanne lehtisessä, samaisen lehtisen mukaan sähköä menee vuodessa maalämmössä 1000kwh (sähkönhinta 0,13€ energia siirto) eli 1,95 miljoonaa tähän pitää lisätä pääomakulut jos lisäämme vaan perustamis kuluiksi vaikka 550000 mikä on varmasti alakanttiin niin tällä laskelmalla maalämpö on puoli miljoonaa kalliimpi.

    • Noinko on

      Korjaus edelliseen sähköä maalämmössä menee tietenkin 1000mwh.

    • halavantieltä

      2MEUR 15 vuodessa tuottaa huiman 133tEUR liikevaihdon, ei sillä ainakaan ihan perustumpelo persu pahasti rikastu. Ja kunta olisi ollut umpihullu, jos olisi investoinut suuriin maalämpökeskuksiin uusine lämmönjakojärjestelmineen ja saanut vielä ylläpidon ilon siitä itselleen. Terveyskeskustakaan taida omin voimin pyöriä, mitenköhän olisi tuon tai noiden maalämpöhärveleiden käydä?

      Onko ehdokkaalle 23 koskaan käynyt niin, että vaikka kaiken osaisikin, niin ei millään vaan ehdi? Jos kunta olisi nuo selvitykset tehnyt itse, niin olisin erittäin huolestunut Auran kokoisen kunnan resurssimääristä.

      Tuo euromäärä teki tästä arvottoman keskustelun.

    • Sivusta seuraaja

      Saattaapi olla, että ehdokas 23 ajattelee asioita ns. ensimmäiseltä tasolta. Eli paperilla asioita pyöritettäessä saattaa näyttää parhaalta vaihtoehdolta hoitaa lämmitys itse, mutta kun huomioidaan käytännön toiminta muuttuvine tekijöineen, kerrannaisvaikutukset sekä muut vastaavat seikat, niin usein tulee kannattavammaksi ulkoistaa monet toiminnot.

      Miksi kaikki tehokkaimmin toimivat yritykset ulkoistavat toimintojaan? Esim. kännykkävalmistajat eivät itse valmista kännyköiden kuoria, latureita yms. vaan käyttävät alihankkijoita siihen. Ja aivan varmasti paperilla laskettuna tulisi halvemmaksi valmistaa ne itse. Tällä hetkellähän ne maksavat normaalien tuotantokulujen lisäksi alihankkijan katteen.

      Onko sielläkin toopet päättämässä asioista ja HyväVeli-kerhot sekä SulleMulle-piirit nauravat partaansa ja vievät osakkeenomistajien rahat?

    • vaalitarkkailija2012

      Jaloa väkeä nuo persut, nyt esimoderoinnista "livahti" läpi pelkästään ehdokas Rinteen mollaamiseen keskittyvä viesti. Käsittääkseni ei mene julkaisuun, jos puheenjohtajan tai sihteerin ominaisuuksiin ja osaamiseen kiinnittäisi tarkemmin huomiota. Joista nyt on valitettavasti jotain todisteitakin.

      Taitaa hallituksen kokouksissa olla hilpeä tunnelma, veikkaan henkilöstövaihdoksia lähitulevaisuudessa.

    • Takapajula

      Sama henkilö monta persoonaa ?

    • Puhe Mies I

      Puhe- ja lukutaito riittää. Puhetaito on tärkein.

      Kunnankirjurihan tekee esityslistat ja kirjoittaa paperiin päätökset.

    • takapajula

      MONTAKO rautalankaa vielä tarvitaan.

    • Potaattimiäs

      Jos totta puhutaan,Perussuomalaiset olisivat saaneet paljon enemmän ääniä,jos eivät olisi kommentoineet niin kärkkäästi lehtikirjoituksiin!

      Ja tuskin perussuomalaiset ihan hatusta veti niitä hyväveli juttuja,katsokaapas kokoomuksen nokkamiehen äänisaalista,meni sekin ihan hipoen rimaa läpi,joten ei se laiha äänisaalis ole ihan Persujenkaan yksinoikeus!!!

    • Toijota-mies

      On paljon mahdollista että hyväveli-toimintaa Aurassakin on, mutta mikseivät persut sitten kerro millaista se on. Epämääräinen huutelu on aivan turhaa, jos ei yhtään kerrota esimerkkejä siitä.

      Onhan näitä salaliittoteorioita ties mistä, mutta ne ovat yhtä tyhjän kanssa ilman todisteita.

    • Piiloporvareita?

      Onko persut piiloporvareita, kun uudet valtuutetut ei ole vielä aloittaneetkaan, niin jo Laitilassa kaksi heistä loikkasi Kokoomukseen.

    • jep jep

      Kovin on hiljaista ollut :P

    • jep jep

      On se hyvä että tässä maailmassa tapahtuu hyviäkin asioita B) Harmi vain että sitä iloa kestää vain 4 kuukautta....

    • visionääriaura

      Lisäaineen keksijästä pitää tehdä seuraavan hallituksen ympäristöministeri. Maailman energiaongelma ja ilmastonmuutos on ratkaistu Suomen ja Soinin johdolla.

    • R. Äikkönen

      Perussuomalaisis on se huono puoli, et he ainoastaan vastustaa kaikkea, niin kunta- kuin valtakunnan tasol, eikä koskaan itse keksi mitään asiaa, jota alkaa viemään eteenpäin.

    • auralainen3

      Ei taida Äärelä olla enää misään tekemisissä Auran persujen kanssa mikäli viikkolehteen uskomista....
      .

    • R. Äikkönen

      Mitäs viikkolehdes luki aiheesta?

    • auralainen3

      Vaalien jälken vaihtoivat ainakin puheenjohtajasta Äärelän pois. Nyt maanantain viikkolehdessä oli jostain jännitteistä muiden ja Äärelän välillä. Kato sieltä, lehteä en enää löytäny.

    • R. Äikkönen

      Mulle ei tuu sitä lehtee, mut kiitti selvennyksest.

    • Richard Kaunamieli

      T. Äärelän poliittinen ura on kokonaan ohi tämän viimeisen tempun jälkeen!

    • A.U.R.A.L.L.E

      Eipä taida Haapanen olla Äärelän yes yes-mies, kun Äärelä loikan teki! Tai ainakin yrittää, ei taida vasemmisto olla niin innoissaan kuin Äärelä.

    • Kirkonkylältä

      Nyt kun Torsti on kuvioista pois voin vihdoin äänestää Marko Valkamaa. Hän on fiksu mies mutta en ole voinut vakuuttua siitä ettei Äärelä puutu hänen tekemisiinsä. Vihdoinkin järki voittaa!

    • 260% kotimainen..

      Valkamako järkevä? Eihän se osaa edes laskea prosenttilaskuja!!

    • Vasemmistoliitolle

      jää kyllä musta-pekka käteen kun Äärelän riveihinsä otti.
      Melkein käy sääliksi, koska kyllä esim. R.Heikkilä ainakin on rehti mies!!!

    • Thats it.

      Miten niin Valkama ei osaa laskea edes prosenttilaskuja?
      Pyörittäähän mies omaa,toimivaa ja menestyvää firmaa!

      Mitä sulla on valkamaa vastaan?

      Torsti Ä teki,mitä teki ja thats it.
      Olkaa tyytyväisiä,kun Auran Perussuomalaiset pääsi siitä hämmentäjästä eroon,oli koko puolueelle häpeäksi, ei osannut käyttäytyä,niinkuin kirkkoherran kuuluu,

      Nyt Auran Perussuomalaiset uusia tuulia kohti,ilman hämmentäjää!

    • Herätys

      "Olkaa tyytyväisiä,kun Auran Perussuomalaiset pääsi siitä hämmentäjästä eroon,oli koko puolueelle häpeäksi, ei osannut käyttäytyä,niinkuin kirkkoherran kuuluu,"

      Tästä huolimatta moni äänestäjä tuntee itsensä petetyksi.
      Miten auran perussuomalaiset käsittelee tämän?

      Asia ei unohdu äänestäjältä ja jos ps ei millään tavalla ota huomioon sitä, että heidän riveihinsä jatkuvasti tunkee näitä sekopäitä, niin myös äänestäjät lähtee pois! Laitilasta lähti heti vaalin jälkeen muutama juuri valittu persu kokoomukseen ja ps itse myös ottaa riveihinsä loikkareita.

      Asiaa ei voi kuitata pelkästään sillä, että hyvä kun lähti (Vaikka sekin on totta)
      Nyt pitäisi pystyä tekemään ratkaisu asian suhteen, eikä seisoa tumput suorana ja valitella, että asialle ei muka voi mitään tehdä,

      Asialle voi tehdä paljonkin ja ensimmäisenä pitää itse sanoutua äänestäjien pettämisestä irti, eli loikkareiden vastaanottamisesta.

      Toinen tärkeä asia on tehdä sitova taloudellinen sopimus niiden kanssa jotka lähtevät seuraavissa vaaleissa ehdolle tai vaikka jo nyt istuvien valtuutettujen kanssa.

      Hälläväli tyyli asiaan on myös äänestäjien pettämistä ja ainakin minä harkitsen seuraavalla kerralla todella tarkkaan kuka perussuomalainen saa ääneni tai jätänkö kokonaan äänestämättä?

      Yksi asia on jo minulle kirkastunut selväksi ja erään Jouni nimisen politiikon asiakkaaksi en tunne tarvetta.

    • Hahhaaaa

      Taitaa olla rakennusalan yrittäjä...

      Ei sillä Äärelällä enää sellaisia tukijoita ole, jolla pääsee ensi kerralla valtuustoon!

    • Häh!!!!!!!!!!!

      Mitä vitt#a se jouni touhuaa? aivan sama miten persujen käy; mut kun tilanne hankaloittaa vasemmitoliiton asemaa entisestään; eikä ainakaan paranna asetelmaa.

    • Niinpä niin...

      Persujen käy hyvin, kun Vasemmisto sai Äärelän ristikseen pois sähläämästä persujen tieltä.

      Hyvä Jouni,että kosit Äärelän teidän leiriin, päästiin siitä sähläristä eroon.

      Nyt vasemmistoliiton alamäki alkoi Aurassa,tuutte sen huomaamaan,pian Äärelä ottaa teidän Auran vasemmistoliiton johtopaikan....Jouni,sinun pallisi lähtölaskenta alkoi ...

    • Mitä ihmettä?

      Hei hei hei mihin ne hyvät keskustelut on hävinneet??

    • Viilala rules

      Kyllähän se sitten nähdään vuonna 2016 kun on seuraavat vaalit, jos Auran enää on itsenäinen.

    Ketjusta on poistettu 24 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe