Onko mikään yrttitee ok?

Treija22

Harmittaa, kun tuntuu, ettei mitään yrttiteetä, ts. kofeiinitonta iltateetä, voi juoda raskaana. Roibos on ainakin meidän neuvolan kiellettyjen listalla, mitä tuumitte, jos sitä kuitenkin juo silloin tällöin? Se olisi eniten mieleeni.

Sitten on ruusunmarjatee, joka neuvolatädin mukaan on ok, mutta jos googlaat hibiscus pregnancy, niin tulee tuomioksi unsafe during pregnancy....

Kamomillat myös kiellettyjen joukossa, onko yhtäkään kofeiinitonta, raskaana olevalle turvallista iltateevaihtoehtoa???

8

4670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kamomilla

      Minä oon kyllä juonut ruusunmarjateetä ja kamomillateetä ihan hyvällä omallatunnolla sillontällön kupillisen, nyt puolessa välissä raskautta mennään ja kaikki on mennyt hyvin. Ja muutenkin vähän ärsyttää tuo yleistys että yrttiteet ylipäänsä kielletään, vaikka syy on vaan siinä että ei ole tieteellistä näyttöä niiden vaikutuksista, oli vuosisatojen kokemukset mitä tahansa. Jotkut yrttiteet on haitallisia, esim. vadelmanlehtitee, mutta jotkut taas ei, kuten vaikka tuo ruusunmarjatee. Ja luulen että vaikka joisi sillointällöin jotain "haitallistakin" yrttiteetä, niin pieninä määrinä tuskin on haittaa, jos ei säännöllisesti juo suuria määriä. Niin ja tuosta rooibosteestä, joskushan sitä ihan suositeltiin raskaana oleville, joten aika jännää että se nykyään on kiellettyjen listalla, syynä varmaan tuo sama tieteellisen näytön puuttuminen sen turvallisuudesta... Mutta nämä on minun ajatuksia, enkä ole mikään yrtti-asiantuntija vaikka jotain tiedänkin, joten kertokoon paremmin tietävät enemmän.

    • ....................

      Jännä että rooibos on kiellettyjen listalla, meillä oli perhevalmennuksessa sitä tarjolla... Ja kyllä sitä aika moni odottava äiti joi. Enkä oo kuullut et kamomilla kiellettyä? Ite oon ainakin juonut sitä. Se on jokaisen oma asia jos haluaa noin orjallisesti kaiken maailman suosituksia noudattaa, sillon on vaan parempi olla juomatta mitään teetä.

    • Piparminttuteetä

      Piparminttutee on sallittu ainakin oman googlailuni mukaan. Suomeksi tietoa ei löydy, mutta enkuksi useammassakin lähteessä taataan sen turvallisuus. Googlaile vaikka "peppermint tea pregnancy" niin löytyy useampi linkki. S-marketista saa kyseistä teetä, siis ihan piparmintunlehdistä tehtyä tavaraa ja tietenkin ilman kofeiinia.

      • Anonyymi

        Just luin, että piparminttu tee on ehdoton ei kun etsin vastausta tohon ruusunmarja teen juomiseen. Piristää kuulemma ja nopeuttaa ruuansulatusta


    • Kreivi Harmaa

      Ja jos kofeiinia nimenomaan halutaan välttää niin ainakin Twinings tekee Earl Greytä kofeiinittomana. Sitäkin saa ihan normikaupoista.

    • huoli pois ;)

      Mä olen juonut rooibosta koko raskauden ajan, useamman kupillisen päivässä. Eikä kyllä ole tullut mitään "sivuvaikutuksia".
      Suomessa näitä virallisia ohjeita laativille tahoille kaikki tuntematon tuntuu olevan sellainen peikko, josta ei edes vaivauduta ottamaan selvää. Kielletään kaikki, kun kiinnostus ei riitä asianmukaiseen tutkimiseen.
      Lämpimissä maissa ja esimerkiksi jenkeissä rooibosta suositellaan juomaan tavallisen teen sijasta raskauden aikana. Kannattaa vain varmistaa, ettei siinä ole seassa mitään haitallista yrttiä.

      Mistähän tuo kamomillatee-kielto on muka tullut. Mun saamassa neuvolan ohjeessa se on ihan sallittu vaihtoehto. Sitäkin on toki tullut iltateenä juotua, ilman ongelmaa.

      Onneksi voi aina käyttää sitä kultaista maalaisjärkeä. Ei me suomalaiset niin kamalasti muista ihmisistä erota, meillä nyt vaan on joskus hieman typerät ihmiset päättämässä virallisista ohjeistuksista.

    • vouhotusta....

      Itse olen pitkin raskautta (nyt vko 33) nauttinut rooibosta, minttua ja kamomillaakin teenä. En oo edes ajatellut että niissä vois jotain "haitallista" olla. Monissa maissa ei suositella raskauden aikana kahvia missään nimessä, Suomessa se taas on ok.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      2079
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1692
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1162
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1136
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1123
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      787
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe