Onko mikään yrttitee ok?

Treija22

Harmittaa, kun tuntuu, ettei mitään yrttiteetä, ts. kofeiinitonta iltateetä, voi juoda raskaana. Roibos on ainakin meidän neuvolan kiellettyjen listalla, mitä tuumitte, jos sitä kuitenkin juo silloin tällöin? Se olisi eniten mieleeni.

Sitten on ruusunmarjatee, joka neuvolatädin mukaan on ok, mutta jos googlaat hibiscus pregnancy, niin tulee tuomioksi unsafe during pregnancy....

Kamomillat myös kiellettyjen joukossa, onko yhtäkään kofeiinitonta, raskaana olevalle turvallista iltateevaihtoehtoa???

8

4267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kamomilla

      Minä oon kyllä juonut ruusunmarjateetä ja kamomillateetä ihan hyvällä omallatunnolla sillontällön kupillisen, nyt puolessa välissä raskautta mennään ja kaikki on mennyt hyvin. Ja muutenkin vähän ärsyttää tuo yleistys että yrttiteet ylipäänsä kielletään, vaikka syy on vaan siinä että ei ole tieteellistä näyttöä niiden vaikutuksista, oli vuosisatojen kokemukset mitä tahansa. Jotkut yrttiteet on haitallisia, esim. vadelmanlehtitee, mutta jotkut taas ei, kuten vaikka tuo ruusunmarjatee. Ja luulen että vaikka joisi sillointällöin jotain "haitallistakin" yrttiteetä, niin pieninä määrinä tuskin on haittaa, jos ei säännöllisesti juo suuria määriä. Niin ja tuosta rooibosteestä, joskushan sitä ihan suositeltiin raskaana oleville, joten aika jännää että se nykyään on kiellettyjen listalla, syynä varmaan tuo sama tieteellisen näytön puuttuminen sen turvallisuudesta... Mutta nämä on minun ajatuksia, enkä ole mikään yrtti-asiantuntija vaikka jotain tiedänkin, joten kertokoon paremmin tietävät enemmän.

    • ....................

      Jännä että rooibos on kiellettyjen listalla, meillä oli perhevalmennuksessa sitä tarjolla... Ja kyllä sitä aika moni odottava äiti joi. Enkä oo kuullut et kamomilla kiellettyä? Ite oon ainakin juonut sitä. Se on jokaisen oma asia jos haluaa noin orjallisesti kaiken maailman suosituksia noudattaa, sillon on vaan parempi olla juomatta mitään teetä.

    • Piparminttuteetä

      Piparminttutee on sallittu ainakin oman googlailuni mukaan. Suomeksi tietoa ei löydy, mutta enkuksi useammassakin lähteessä taataan sen turvallisuus. Googlaile vaikka "peppermint tea pregnancy" niin löytyy useampi linkki. S-marketista saa kyseistä teetä, siis ihan piparmintunlehdistä tehtyä tavaraa ja tietenkin ilman kofeiinia.

      • Anonyymi

        Just luin, että piparminttu tee on ehdoton ei kun etsin vastausta tohon ruusunmarja teen juomiseen. Piristää kuulemma ja nopeuttaa ruuansulatusta


    • Kreivi Harmaa

      Ja jos kofeiinia nimenomaan halutaan välttää niin ainakin Twinings tekee Earl Greytä kofeiinittomana. Sitäkin saa ihan normikaupoista.

    • huoli pois ;)

      Mä olen juonut rooibosta koko raskauden ajan, useamman kupillisen päivässä. Eikä kyllä ole tullut mitään "sivuvaikutuksia".
      Suomessa näitä virallisia ohjeita laativille tahoille kaikki tuntematon tuntuu olevan sellainen peikko, josta ei edes vaivauduta ottamaan selvää. Kielletään kaikki, kun kiinnostus ei riitä asianmukaiseen tutkimiseen.
      Lämpimissä maissa ja esimerkiksi jenkeissä rooibosta suositellaan juomaan tavallisen teen sijasta raskauden aikana. Kannattaa vain varmistaa, ettei siinä ole seassa mitään haitallista yrttiä.

      Mistähän tuo kamomillatee-kielto on muka tullut. Mun saamassa neuvolan ohjeessa se on ihan sallittu vaihtoehto. Sitäkin on toki tullut iltateenä juotua, ilman ongelmaa.

      Onneksi voi aina käyttää sitä kultaista maalaisjärkeä. Ei me suomalaiset niin kamalasti muista ihmisistä erota, meillä nyt vaan on joskus hieman typerät ihmiset päättämässä virallisista ohjeistuksista.

    • vouhotusta....

      Itse olen pitkin raskautta (nyt vko 33) nauttinut rooibosta, minttua ja kamomillaakin teenä. En oo edes ajatellut että niissä vois jotain "haitallista" olla. Monissa maissa ei suositella raskauden aikana kahvia missään nimessä, Suomessa se taas on ok.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe