Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lintharju

Lintikon puolella

Ehdottomasti Suonenjoen paras ja upein paikka. Vaikka soran otto aluetta on tuhonnut ja tuhoaa edelleen. On hyvä pururata, luonto- ja ympäristöpolku sekä talvella mahtavat ladut. Harmi vaan ettei ole tajuttu Lintharjun arvoa vaan pilataan se tuolla soran kaivamisella. Sekin on harmi että ihmiset roskaavat surutta aluetta. Sitten vielä rikotaan ja sotketaan laavuja sekä opaste-tauluja.

Kuitenkin alue on niin ainutlaatuinen ja upea, että pitäis kyllä paremmin sitä suojella. Paremmin hoidettuna, suojeltuna ja markkinoituna vois jopa houkutella Suonenjoelle turisteja eli rahaa. Ilmeisesti taitaa olla päättäjien mielestä parempi rahan lähde toi soran otto. Vaikka se kuinka pilaa aluetta. Yritetään nauttia Lintharjusta niin kauan kun se nyky menolla on mahdollista. Ehkä vielä ennen kuin on kokonaan myöhäistä saadaan koko Lintharjun alue parempaan suojeluun.

39

2591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valkeisenmäki=harju

      Juuh, samoilla linjoilla täällä myös. Sitten vielä nämä mönkijällä ja crossi-kevareilla luvattomasti ajelijat sikailemassa, ei hyvä! Suonenjoellehan olisi aikoinaan voinut tulla urheiluopisto mutta jotenkin kai paikkakunnan päättäjät saivat tuonkin asian sössittyä joten opisto meni muualle. Tämä siis taisi olla 70-luvulla mutta tarkkaa tietoa minulla ei ole.

      Jouko Hänninen on kovasti koettanut saada vesivaroja suojelluksi mutta nähtävästi on liian voimakkaat kytkökset vastassaan. No mitäpä tälläkään paikkakunnalla sitten enää on kun pohjavedet ovat pilaantuneet ja harju sliipattu tasaiseksi mitäänsanomattomaksi tyypilliseksi suomalaiseksi pusikkomaisemaksi? Kylärallia rällääviä tuning-luusereita ja mopoilijoita? Soraa ja hiekkaa ei riitä ikuisiksi ajoiksi. Sitä on tietty määrä ja kohta se loppuu.

      Lappi ja Kainuukin saastutetaan kaivoksien tuotoksilla, tuotot menevät jonnekin. Kiitoksia vaan "kehityksen" edistäjille kehityksestä. En taida pitää kehityksestä.

      • Mustanpuna

        Jouko Hänninen on ollut itse puheenjohtajana kokouksessa, jossa annettiin lupa soranotolle.
        Pöytäkirja löytyy, mutta demarin punainen on virallisesti musta .eiku.


    • luontoihminen1

      Kaikki nauttimaan alueesta niin kauan kuin mahdollista. Sekä suojelemaan ainutlaatuista harju luontoa. Olen siis samoilla linjoilla kuin keskustelun avaus ja eka kommentoija. Eikö edes sen verran voitais lintharjua arvostaa että ei tosissaan roskattais sitä. Ja toisekseen miksi pitää sotkea ja rikkoa alueella olevia laavuja. Että eiköhän kaikkien kannalta olisi kivempi jos pidettäisiin alue siistinä ja paikat kunnossa.

      Muutenkin joka puolella maailmaa luontoa tuhoutuu aivan käsittämätöntä tahtia. Luulisi ihmisiä kiinnostavan pitää huolta luonnosta ja ekosysteemistä. Nimittäin jos luonto tuhoutuu ja ekosysteemi romahtaa on koko ihmiskunta tuhoon tuomittu. Tällä tahdilla siihen ei taida kauaa enää mennä. Valitettavasti!

      • savetheworld

        Joo kaikki nyt luontoo ja sitä kautta maailmaa pelastamaan ja suojelemaan!!!! Everyone just right now start procecting of nature and whole world!!!!


    • suonenjokinen

      Sitten kanssa se ampumarata on aika suuri saastuttaja sekä alueen pilaaja. Ainakin onkilampi on piloilla sen takia. Ois voinu vaikka siihen joko jättää kokonaan rakentamatta tai vaikka siihen keskustan hiihtostadionin alueella tehdä sen. Niin siitä ois voinut sitten tehdä oikein kunnon hiihtokeskuksen katsomoineen. Tosin lähialueen asukkaat vois olla eri mieltä paukkeen takia. Mut ei se ihme jos ei enää kaakkureita ole pesimässä alueella.

      Ja sitten se mopoilla ajelu on alueella kielletty. Ei käsitä miksi kiellosta ei välitetä. Pitäkääs vanhemmat nuorillenne pieni info asiasta. Samalla voitte opettaa kunnioitusta luontoa kohtaan lapsillenne. Toki aika monelta aikuiseltakin puuttuu toi kunnioistus luontoa kohtaan. Mönkijöilläkin saa alueella liikkua vain luonto- ja ympäristöpolun kunnossapito korkeintaan.

      Ennen kaikkea ois kaikkien turvallisuuden puolesta paras jos saataisiin lopetettua se soran ottaminen alueelta. Kun siellä montuille ja montuilta liikkuu niitä kaiken maailman traktoreita ja rekkoja niin ne saa aikaan tuhoja ympäristössä sekä aiheuttaa vaaratilanteita kuntoilijoille sekä luonnossa muuten liikkuville, pölyhaitoista ja kuran lentämisestä puhumattakaan.

      Pyöräillen, suksilla ja hevosella liikkuen säästettäisiin luontoa hurjan paljon enemmän. Niin ja tietysti omia jalkoja käyttäen. Latukone tietysti on talvella tarpeen hiihtoreittien teossa, että siinä ei mitään. Ja soranoton alueelta vois tosiaan täysin typeränä toimintan lopettaa välittömästi. Kun vielä harjuluontoa on jäljellä.

      Nostetaan Lintharjun alue siihen kunniaan mikä sille kuuluu ja ruvetaan suojelemaan sitä oikeasti ja kunnolla!

      • Iisveiltä kirjotan.

        Kyllä hiljeni peräkylä kun "suojeluskunnan" haulikkorata hävisi. Muistaakseni kylvivät lampeen 70 tonnia (70 000 kiloa!) lyijyä, ei kuulemma ole vaarallista. Voi hyvä helekutti! Haulit ropisivat vain lampeen kun koukkunokka kavereineen paukutteli. Oli käsittämätön asia, että kolme vuosikymmentä saivat ampua siinä haulikolla. Ympäristösihteeri puuttui ainakin muovinpolttoon radalla, sinne tuli roskalava sitten hylsyille. Muuan isäntä sanoi kerran kun näki "suojeluskuntalaisten" menevän ampumaan, että taas menevät miehet töihin.Kaloja ei uskalla antaa kissallekaan, lieko uintikaan terveellistä siellä. Uimapaikka on muutenkin saastainen, koiria p@skatetaan vesirajaan siinä ja mopopojat sotkevat paikat muutenkin. Viime kesänä tuli pari mopoa vastaan ja pennut olivat jättäneet ison nuotion palamaan rantaan. Puronvarsi on ravustajien jäljiltä kuin kaatopaikka. Luonnonkaunis lampi ja harju, toivottavasti ei jatkossa tuhota.


      • tyhmä
        Iisveiltä kirjotan. kirjoitti:

        Kyllä hiljeni peräkylä kun "suojeluskunnan" haulikkorata hävisi. Muistaakseni kylvivät lampeen 70 tonnia (70 000 kiloa!) lyijyä, ei kuulemma ole vaarallista. Voi hyvä helekutti! Haulit ropisivat vain lampeen kun koukkunokka kavereineen paukutteli. Oli käsittämätön asia, että kolme vuosikymmentä saivat ampua siinä haulikolla. Ympäristösihteeri puuttui ainakin muovinpolttoon radalla, sinne tuli roskalava sitten hylsyille. Muuan isäntä sanoi kerran kun näki "suojeluskuntalaisten" menevän ampumaan, että taas menevät miehet töihin.Kaloja ei uskalla antaa kissallekaan, lieko uintikaan terveellistä siellä. Uimapaikka on muutenkin saastainen, koiria p@skatetaan vesirajaan siinä ja mopopojat sotkevat paikat muutenkin. Viime kesänä tuli pari mopoa vastaan ja pennut olivat jättäneet ison nuotion palamaan rantaan. Puronvarsi on ravustajien jäljiltä kuin kaatopaikka. Luonnonkaunis lampi ja harju, toivottavasti ei jatkossa tuhota.

        Tutkimus väittää tosta Lyijy koteloituu Eikä liukene veteen.Ruotsissa tutkittu 20v vesialan ammattilainen 46 vuotta !


    • savonihminen

      Lintharju on Suonenjoen ainoa hyvä asia, mansikoiden ohella tietty! Toivottavasti ei sitä olla lopullisesti menettämässä soranoton, ampumaharrastuksen, mopoilijoiden sekä ihmisten yleisen välinpitämättämyyden tähden!

    • jokunen

      Suonenjokelaisia taitaa kiinnostaa vain ryyppääimen ja rellestäminen mansikkakarnevaaleilla ja niiden aikaan. Aika turha karnevaalit, kun ovat joka vuosi täynnä toinen toisiaan turhempia ja huononpia esiintyjiä. Voitais nekin rahat käyttää Lintharjun suojeluun mieluummin. Tai sitten laittaa pääsymaksu, jonka tuotot ohjataan Lintharjun suojelulle.

    • metsolalainen

      Se olisi kyllä kiva, jos saisi oikeasti nauttia luonnosta rauhassa lintikolla. Mutta ei kun joko kuuluu paukahtelu ampuraradalta, mopoilla hurjastellaan tai sorakuopilta kuuluu hirvittävä meteli. Sääli, että Lintharjua, kuten niin monesti luontoa ei kunnioiteta ollenkaan. Ja tosiaan ne laavut vois kyllä jättää käytön jälkeen aina siistiksi ja ehjiksi. Ja muutenkin ne roskat voi pitää vaikka taskussa siihen asti kun näkee roska-astian, johon sitten voi ne roskat pistää.

    • Joku vaan

      Sieltä löytyy kuvan Lintharjulta! http://jake.suntuubi.com/
      Aika hyvät maisemat, joten olisi tosiaan sääli menettää tuo kaunis alue!

    • luonnossa liikkuja

      Nyt kaikki hiihtämään Lintharjun upeisiin maisemiin. Ladut ovat huippu kunnossa ja jokaiselle löytyy varmasti juuri itselle sopiva lenkki. Ai jai kyllä siellä lintikon maisemissa sielu lepää ja kroppa saa liikuntaa siinä mukavasti nautiskellen. Kyllä kesälläkin ja muutenkin lintikolla kelpaa liikuskella. Pitää tosiaan vaan toivoa että paikan luontoa ja maisemia suojeltais nykyistä paremmin. Että tulevat sukupolvetkin sais kokea lintikon ainutlaatuisuuden muualtakin kuin kuvista ja videonpätkistä.

    • Valkeisenmäki=harju

      Tietyillä osuuksilla harjanteen päällä hiihtäessä, ja kesällä maastopyörällä polkiessa, tulee "pikku-Lappi" -fiilis. Kruununa lienee Palolampi-Kukkuran välinen osuus, jossa paikka paikoin hienot tunnelmat. Tykkään liikkua Lintharjulla. Voin sanoa että ihan kaikki vieraat joiden kanssa olen liikkunut alueella, ovat ihastelleet. Olipa sitten vierailijat Venäjältä tai Kuopiosta :)

    • JakeSuomi

      Heips vaan! Nettisivullani on kuvia Lintharjulta sekä juttua paikasta jos joku haluaa katsastaa sen. http://jake.suntuubi.com/ Kiitos vierailuistanne sivullani jo etukäteen! Ja tuota sivuani voi kommentoida myös täällä suomi24:ssa http://keskustelu.suomi24.fi/node/11349912#comment-0 Olkaa hyvä ja kiitoksia!

      Sen haluun sanoa, että Lintharju tosiaan on hieno, kaunis ja ainutlaatuinen paikka. Elikkä kannattaisi tosiaan pitää huolta, että alue säilyy hyvässä kunnossa.

    • Itä-Suomen viikinki

      Moro vaan, tosiaan on kiva kuva sieltä lintharjulta tuolla jakesuomen sivulla. Kannattaa katsastaa kuvan lisäksi muutenkin sitä sivua. Mut siis itse aiheeseen eli siihen harju, metsä ja suo alueeseen, lintharjuun.

      Elikkä oikein kiva paikka vaikka onhan se melko pieni ja jo nykysellään paljon kärsinyt ja turmeltunut. Mutta vielä toistaiseksi voi ihastella paikkaa hyvillä mielin. Ja kohta kun lumet sulaa niin liikkuminen siellä on taas selvästi vaivattomampaa kuin näin talvihankien keskellä. Toki suksilla pääsee latuja pitkin ja miksei myöskin umpihangessa voi hiihdellä ja lumikenkäillä.

      Toivottavasti ihan tosissaan jäisi myös tuleville polville nautiskeltavaa, katseltavaa sekä ihmeteltävää sinne harju maastoon. Kaiken kaikkiaan ihmisten ympäri maailman pitäisiä kiinnittää huomiota koko ajan enemmän ja enemmän luonnonsuojelemiseksi että maapallon pelastamiseksi. Ettei vaan ihmiskunta tuhoais koko planeettaa tyhmyyksissään ja ahneuksissaan.

    • JakeSuomi
      • qwwesdrfghj

        Paljonko musiikin tekijä otti Royalteja? vai lauloitko itse?


    • JustiinaRautalampi

      Lintharju on hieno paikka niin talvella, syksyllä, kesällä kuin keväällä! Kiva klippi toi JakeSuomen sekä kivoja kuvia tuolla kotisivullasi. Kiitti niistä!

    • SallySavolainen

      Lintharjun lisäksi Suonenjoella on kiva, se joen rannan luontopolku. Hienon näköstä on sielläkin. Toki Lintharjukin on hieno paikka. Sitten vielä siellä Karsikonmäen lähellä on kiva pätkä luontopolkua. Itse asiasiassa taitaa tuo luontopolku kiertää ympäri Sisä-Savoa. Toivottavasti muuten tulee se Etelä-Konneveden kansallispuisto tuonne Rautalammin ja Konneveden rajalle.

      Mut joo nautitaan Suomalaisen luonnon kauneudesta vielä kun voidaan. Ja tietysti toivon suuresti, että koko maailma suojelisi luontoa huolellisesti ja kunnioittaisi sitä. Sillä ilman puhdasta luontoa ja ympäristöä ihminen ei selviä. Kiitos ja Hyvää tulevaa kesää kaikille!

    • Jonezku

      Lintharju on huippu mesta!!!!! :) Ihan ympärivuoden siis! Kaikki asiallisesti liikkumaan ja nauttimaan Lintikosta!!! Lintharju rulez!!!

      • nordicnature

        Lintharju on todellakin kaunis, hieno ja upea luontokohde savon sydämmessä. Kuten joen varren luontopolkukin on kerrassaan mainio. Harmittaa kyllä kun roskia ja jätteitä on jokapuolella niin hirveän paljon. Soramontuilla niin entisillä kuin nykyisillä suorastaan roska/jätekasautumia. Ja sekin vielä, että laavuja ja opasteita sotketaan ja tuhotaan sekä liataan että roskataan. Muuten olisi ihan huikea nautinto elämys huipussaan. Taitaapi olla liian vaikeaa liikkua luonnossa sotkematta, rikkomatta ja riehumatta nyky-ihmisille, jos ennenkin. Harmi juttu sinänsä.

        And for those who don't understand finnish language, i want to that Lintharju in Suonenjoki are amazing and great place hike and enjoy beautiful nature and fresh air. Also nature path on a side of river Suonenjoki are beautiful place. It is worth of check out both these nature wonders if you are moving close by Suonenjoki someday.


    • silti luontoaktiivi

      No jos jottain hyvvee soramontusta - siinä seitkytluvulla sai jokunen Saunaniemeläinen sähköt kun ne tuolloion yhelle soramontulle tuolloin oli vedetty..

      Ihan hyvä asia tämä luonnonsuojelu, mutta mietityttää mistä esim. Lohjan betonituotetehtaat saisivat jatkonsa soransa ja Suonenjoen kiihtyvä talonrakennusbuumi - käsittääkseni betoni koostuu muustakin kuin pelkästä sementistä..

    • yksi_pieni_ihminen

      No eipä sitä soraa loputtomasti ole, joten kun sora on loppu niin samalla loppuu sen kaivelukin. Ihan kuten niin moni muukin luonnonvara nykytahdilla loppuu maailmasta aika nopsaan.

    • fiskua-vai ei?

      Ja sit tohon Suonenjoen rakennusbuumiin, että entisiäkin asuntoja ja taloja on tyhjillään odottaen asukkaita, että onkohan kovin fiksua rakentaa uusia kun ei edes entisillä ole käyttöä. Ja kun ihmisiä muuttaa pois koko ajan mansikkakaupungista ja ihmisiä kuolee enemmän kuin syntyy niin eipä taida olla kohta koko maalaiskaupungissa elämää. Että näin.

    • marttavaan

      Lintharjulla on hyvät marja sekä sieni apajat, joka tuli taas tänä vuonna todistettua. Muutenkin kelpaa kuntoilla ja liikkua upeissa maastoissa.

    • Varakas eläkeläinen

      Olen etsinyt Suonenjoelta asunnoksi kelpaavaa omistusasuntoa, jokunen tyhjillään oleva tönö kyllä löytyy syrjäkyliltä, mutta keskustassa hintapyynnön vanhoista huonosti hoidetuissa taloyhtiöissä sijaitsevissa on aivan älytön.


      Minulla on sellainen tunne, että ne jotka ostavat uusia kerrostalo-osakkeita ovat myös niitä, jotka tuovat rahaa joko hyvällä eläkkeellään tai ansiotuloillaan - osa heistä on niitä jotka myyvät maaseudun talonsa nuorille ja siirtyvät itse viettämään ansaittuja eläkevuosiaan. Näin saadaan taas maaseutu virkeäksi.

      Olisihan se mukavaa jos koko kaupunki olisi yhtä luonnonsuojelualuetta ja suojeltaisi kaikki vanhat talorötiskötkin, mutta totuus on se että kaikkiin uusiin taloihin on löytynyt asukkaat .

      Kaupunki on rakentanut myös teollisuustiloja joiden rakentamiskustannukset tulevat takaisi vuokrina. Saattaapa jokunen uusi työpaikkakin muodostua, mutta mikä tärkeintä saadaan verotuloja joita ei täällä ole liikaa :)

    • papparaitze

      Naatitaan vielä ku voijjaan lintikon maesemista! Mansikattiin o nii makkeita että voe tokkiisa!

      • homoarto

        se on makia jos kikkeli maestuupi suussa. naatiskele ookeen antaamuksella.


    • jouluinen

      Joulun rauhaa myös kaikille Lintikon metsän, harjun ja suon asukeille!

    • maalaistollo

      Jos nykyiset päättäjät saavat tahtonsa läpi niin kohta Lintharjukin on osa Kuopiota! Joskaan itse en kyllä näe järkeä liittyä Kuopioon ja vain kuihtumaan entistä nopeammin ja varmemmin pois. Rautalampi joutaisi kyllä liittää Suonenjokeen vaikka heti, kun palvelutkin ovat melkeinpä kaikki jo yhteisiä. Ehkä siihen kimppaan voisi tulla vielä Konnevesi, Pieksämäki, Hankasalmi ja Nilakkalaiset (Keitele, Pielavesi, Tervo ja Vesanto siis) niin tulisi ainakin riittävän suuri väestöpohja valtionpäättijien silmissä ja eikä mikään kunnista oli siis liian suuri suhteessa muihin. Tulisi aikamoinen Länsi-Savon kaupunki tuosta joukosta!

      • maalaistollo

        Tietty mukaan voisi houkutella muitakin lähialueen pieniä maalaiskaupunkeja ja kuntia, esim. Laukaa, Äänekoski, Leppävirta, Joroinen, Varkaus ja Heinävesi. Siitä tulisi sitten melkomoinen soppa ja maalaiskaupunkien äiti!


    • RauSuo

      Eiköhän se riitä, että korkeintaan Rautalampi yhdistetään Suonenjoen kaupunkiin! Ja sillä selvä homma.

    • tahvonielsen

      Pidetään vaan Lintikkokin Suonenjokelaisena!!!!

    • Luontoapuolustamassa

      Näköjään on menossa Suonenjoen luontokohteiden kova alasajo ja tuho! Ensiksi kun rupeavat sitä uutta jätevedenpuhdistamoa rakentamaan sinne Iisveden lähelle niin iso pläntti luontoa tulee tuhoutumaan siinä samalla vaikka uusi ja uljas puhdistamo tuleekin tehokkaammin puhdistamaan seuden jätevesiä. Toisekseen joen varsi tulla mylläämään j arepimään riekleiksi kun joutuvat uusia vesiputkia vetämään, joten alkaa viimeisetkin riippeet joen varresta olla tuhottuna. Ja jos vielä joku päivä saavat läpi sen savon kanavan niin sitten se on viimeinen kuolin isku joen luonnontilaisuudelle ja monipuolisuudelle. Tosin onhan joki ja sen varsi nykyäänkin saasteinen ja roskainen ja aikalailla ihmisten tuhoama. Eipä siellä linnutkaan viihdy kuin hetkisen levähtäen. Pesimäpaikkoja on jo nyt erittäin vähän ja tulevaisuuden suunnitelmat vie viimeisetkin pesäpaikat.
      Sitten lintikolla alkaa näyttää siltä, että sieltä kaadetaan kaikki metsä ja maat kaivetaan sorana ja turpeena pois joten Lintharjukin on täystuhon partaalla. Valitettavasti tämä ei ole ainoastaan paikallinen suonenjokelainen luonnontuhoamisvietti vaan samanlainen on käynnissä kaikkialla maailmassa. Salametsästystä. eläinrääkkäystä ja niiden kidutusta esiintyy myös täällä Suonenjoella, aivan kuten kaikkialla maailmassa.
      Luonto on kuolemassa sukupuuttoon kaikkialla maailmassa, ainakin puhdas, riittävän laaja sekä monimuotoinen että lajirikas luonto! Valitettavasti tämä on puhdas TOTUUS!

    • AnnaRiikkaSensen

      Toivotaan, että edes lenkki- ja luontopolut edes säilyisivät!

    • kyynelsilmäinen

      Kyllä on lintikko aikojen saatossa muuttunut paljon huononpaan suuntaan. Nykyään on roskia ja jätteitä joka paikassa, ja siis ihan jopa vaarallista ongelmajätettä akuista lähtien. Ihmeellistä sotkemista ja luonnon pilaamista. Ja sitten sorakuopat ovat valtavasti laajentuneet ajan kuluessa ja yhä vaan laajenevat. Puut vähenee hirmuista vauhtia ja autoilla sekä muilla moottoriajoneuvoilla myllätään kaikki polut ja maisemat pilalle. Ja kun vielä nuo ajelijat jättää romunsa ja palasensa sinne riehumisen jälkeen niin voisi opetella siivoamaan jälkensä nuo riehujat! Tuntuu että niin moni vaan viskaa kaikki roskat suoraan maahan, kun siellä polkujen varret ovat täynnä energia- ja suklaapatukoiden käärepapereita sekä virvoitus- ja energiajuomapulloja että -tölkkejä. Sitten vielä kun laavut ei millään pysy siisteinä. Aina ne on tuherruksia täynnä ja paikat hajalla että sotkettuina ja kaikki viskeltynä ympäriinsä ja kun vielä jätetään kaikki mukana tuodut pullot, tölkit, käärepaperit ja pakkaukset pitkin ja poikin laavujen seutua niin onpa aika hurjan näköistä. No taitaapa olla lintikko olla kohta lopullisesti pilalla kuten joen varren luontopolkukin, harmi ja sääli! Mutta, mutta tätähän se on kaikkialla maailmassa joten miksipä se olisi täällä mansikkapitäjässä mitään muutakaan. Siispä haikein mielen muistoihin jääköön eläväinen, siisti, puhdas ja toimiva Lintharju ja joen varsi!

    • Suonenjokinen

      Lintharjun tilanne on näillä näkymin parantumassa valmisteilla olevan osayleiskaavan myötä jonka kaupunginhallitus on jo hyväksynyt ja jonka todennäköisesti kaupunginvaltuusto tulee myös hyväksymään.

      Kaupunginvaltuuston todennäköisen hyväksynnän jälkeen joudutaan toki vielä käsittelemään päätöksestä tehtävät valitukset mikäli niitä tulee ja todennäköisesti tulee.

      Osakaavan tullessa voimaan maa-aineksenottolupia ei myönnetä nykyisten maa-ainestenottoalueiden ulkopuolelle, eli uusia hiekkakuoppia ei enää ole tulossa.

      Luonnonsuojelualue laajenee nykyisestä osayleiskaavan tullessa voimaan, sen käsittäessä koko Kukkuran maa-ainesten ottoalueen ja Metsäntutkimuslaitoksen eteläpuolella olevan maa-ainesten ottoalueen väliin jäävän osan Lintharjusta.

      Luonnonsuojelualueen ulkopuolelle jäävällä alueella hakkuut saavat edelleen jatkua maanomistajien vastustettua hakkuiden kieltämistä, mutta hakkuuaukoille on kuitenkin määritelty maksimikoko joka avohakkuiden kohdalla on 2 hehtaaria ja siemenpuu ja ylispuuhakkuilla 3 hehtaaria.

      Roskaamista, laavujen töhrimistä ja opasteiden rikkomista osayleiskaava ei tietenkään lopeta, koska sellaisista ongelmista eroon pääseminen onnistuu vain asennemuutoksen kautta.

    • AatosHerkko

      Suonenjokelaisilla nuorilla on huonot käytöstavat ja kotoa se opitaan.Nauttikaa keski-ikäisethän voitte,tuleva sukupolvi lyö rahoiksi kaiken minkä voi.

    • SydämenSärkenyt

      Nyt sitten on tulossa lopullinen kuolinisku lintikolle. Kun alkaa ne suuret hakkuut eripuolilla aluetta ja ne kestää koko kesän. Voi ihan suosiolla ottaa ne luontopolku merkit pois sieltä, kun ei tuolla enää ole luonnon kanssa mitään tekemistä. Pelkkä soranotto, turvetuotanto ja avohakkuu aluetta eli ei siis mitään tekemistä oikean luonnon kanssa. Eipä ole sitten minkäänlaista virkistysaluetta Suonenjoella missä voisi lenkkeillä, rentoutua ja nauttia luonnon rauhassa.
      Turha ihmetellä miksi esimerkiksi lintujen määrä vähenee kovaa tahtia, kun kerta valtavia hakkuita tehdään ja vielä kesken pesintä- ja poikasaikaa. Surullista että luontoa tuhotaan näin surutta ja vain rahan kiilto silmissä. Suonenjoella ei siis ole tilaa monimuotoiselle ja hyvinvoivalle luonnolle tai luonnolle ollenkaan. Tavoitteena näyttää olevan tehdä koko kaupungista mahdollisimman epäviihtyisä selvästikkin. No sille näköjään mitään voi kun tuntuu olevan mansikkapitäjä täynnä luonnosta piittaamattomia ja ahdasmielisiä ihmisiä! R.I.P. Lintharju & Suonenjoen luonto

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe