Narsun uhkailuja

Eroon päässyt?

Muistelen tässä, mitä kaikkea jouduin narsuni kanssa kokemaan. Tässä osa uhkailuista (kaikkea en edes muista ja osan hän toteuttikin!): vedän sua turpaan, hakkaan sut sairaalakuntoon, järjestän sulle potkut, potkin sun auton paskaks, hajotan sun auton tuulilasit, hommaan sut mielisairaalaan ja sieltähän sä et kovin nopesti ulos pääsekään, sidon sut nippusiteillä sänkyyn, potkin sun vesiputket paskaksi, raiskaan sut kolme kertaa peräkanaa, tapan sun koirat eikä kukaan koskaan saa tietää mitä on tapahtunut, hommaan panssarivaunun ja ajan sun talon tohjoksi :), pistän Viron mafiamiehet tappamaan sut, järkkään sulle aidsin, tuun tän mustan salkun kanssa kylään niin nähdään ketä sä rakastat (musta salkku sisälsi aseen), virolaiset on jo tulossa enkä pysty sitä enää estämään ja loppuhuipennuksenä (varmaan satoja kertoja) jätän sut (heh heh, kumpa olisin tiennyt silloin totuuden :))
Nyt vasta, kun olen saanut asioihin vähän etäisyyttä, ymmärrän, miten sairasta tuo elämä oli. Silloin se oli arkipäivää. Uhkan ja pelon ilmapiiri leijui koko ajan päällä. Muilla on varmaankin vastaavanlaisia kokemuksia?

44

2407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhhuh

      Uskomaton tekstiä häneltä kyllä tuli. Panssarivaunu oli nyt aika piste ii:n päällä! :)

    • juhani lehtinen

      Melko maagista menoa. Olen huomannut narsistin mielikuvituksen laukkaavan melkoisen hyvin.
      Miten joku voi keksiäkkin moisia uhkauksia :)

    • yksinäinen harakka

      On kokemusta todellakin. Tosin tämä tapaukseni on jo useamman vuoden takainen..

      Tutustuin chatissa sosiaalisten tilanteiden pelkoa potevaan mieheen. Meistä tuli kavereita ja kerroimme toisillemme luottamuksellisia tietoja. Tapasimme muutaman kerran ja kaveruutemme kesti pari vuotta. Hän kiinnostui minusta seurustelumielessä, mutta minua ei kiinnostanut hänen kanssaan kuin kaveruus. Sekös muuttui ongelmaksi ja kyseinen mies rupesi vaikeaksi. Tilanne paheni, kun aloitin seurustelun toisen miehen kanssa. Nettiystäväni muuttui persoonaltaan täysin. Hän alkoi raivoamaan minulle kaikesta, pommitti ilkeillä sähköposteilla ja tekstiviesteillä. Sain kuulla olevani huora, idiootti ja milloin mitäkin. Joskus kyseinen henkilö laittoi yöllä viestiä, että tappaa itsensä. En ottanut hänen viestejään vakavasti, tyypillistähän tuo on naristisille henkilöille. Viestejä tuli joka päivä kymmenittäin usean kuukauden ajan. Kyseinen tapaus uhkaili minua väkivallalla ja sanoi, että poikaystäväni pitäisi tappaa. Mieheltä puuttui täysin kyky empatiaan ja hän täytti muutenkin psykopaatin tuntomerkit. Onneksi asuttiin kaukana toisistamme, joten en koskaan saanut tyyppiä oveni taakse ahdistelemaan. Lopulta pääsin tuosta henkilöstä eroon, kun meinasin ilmottaa kaikesta poliiseille. Minua pelotti tuon miehen seurassa heti kun näin kuinka hän kohteli koiraansa. Heitti vaan koiransa tuolilta alas ja tämäkin oli siis kateutta koiralle, koska silitin koiraa.. Mies sanoi kadehtivansa jopa kaniani ja oli katkera, koska kättelin hänen isäänsä enkä häntä.

      • Eroon päässyt?

        Tuo kateus... olin kerran poimimassa vadelmia, kun hän soitti, että nyt pitäisi tulla nopeasti hänen luokseen. Kerroin, että olen keräämässä vadelmia ja hän sai kauhean raivokohtauksen siitä. Muistan, kuinka ihmettelin puhelua, tuntui kuin hän olisi ollut kateellinen vadelmapuskalle (silloin en vielä tiennyt narsismista mitään)....
        Sinulla oli onnea, että sinulla oli tallessa sähköposteja tekstiviestejä, jotka olisit voinut näyttää poliisille? Minä jouduinkin ottamaan yhteyttä poliisiin useamman kerran, minun onni oli, että poliisit uskoivat ja ottivat tosissaan... Mutta pelkästään jo ajatus siitä, että pitää turvautua poliisiin (että on sotkenut oman elämänsä niin pahasti) tuntuu hyvin vastenmieliseltä ja nöyryyttävältä, kun itseään pitää suurinpirtein lainkuuliaisena kansalaisena. Ja se pelko, kun se leijuu koko ajan ympärillä, sen haistaa ja maistaa, sellaista elämää ei toivo kenellekään.


    • Eroon päässyt?

      Mielikuvituksen puutteesta ei todellakaan voi syyttää! Pahinta siinä oli se, että hän sai syöstyä minut samaan maailmaan. Uskoin hänen kaikkivoipaisuuteen ja mm. näin sieluni silmissä panssarivaunun vyöryvän pihatietä pitkin taloa kohti :). Vaikka järki huusikin, että ei se ole mahdollista...
      Eniten minua hämmästyttää, että hän sai vedettyä minut mukaansa elämään, missä tuollaiset uhkailut ja teot oli ihan normaalia parisuhde-elämää. Ja miten minä aina päädyin pyytelemään anteeksi häneltä. Nyt osaan jopa olla iloinen noista henkeen kohdistuvista uhkailuista ja fyysisistä pahoinpitelyistä, jotka antoivat minulle voimia jättää hänet lopullisesti. Jos en olisi pelännyt henkeni puolesta, niin eläisin hyvin todennäköisesti tässä suhteessa edelleen.

    • kahta sottia

      Näissä keskusteluissa tulee aina sama pulma, kun toiset ei ymmärrä miten toisen narsistipuoliso on voinut käyttäytyä tuolla tavalla.

      Kun luin läpi, niin täällä oli taas sama ilmiö, täällä oli sekä ohutnahkaisen narsistin uhreja, että paksunahkaisen narsistin uhreja. Molemmat tunnistaa narsistisista piirteistä, mutta perustoimintamalli on täysin vastakkainen.

      Ohutnahkainen on se roikkuja tyyppi, joka soittaa perään, anoo toista tilaisuutta... Ohutnahkainen on yleensä jo suhteessa näkyvästi sekava ja erotilanteessa henkilö tietää olleensa narsistin kanssa tekemisissä. Kiukuttelee kuin pikkulapsi, uhkailee, lyö viereen, mutta yleensä ei fyysisesti vahingoita (voi pitää kiinni jne. mutta ei hakkaa)

      Paksunahkainen pitää itseään jumalana eikä varmasti "roiku" kenessäkään. Hän voi selittää miksi toinen on ääliö kun edes ajattelee jättämistä. Uhrille selviää yleensä aina narsismi vasta paljon eron jälkeen. paksunahkainen ei lyö viereen, ei pysty rajoittamaan väkivaltaansa, uhkailujaan ja siinä missä ohutnahkainen katuu välillä tekojaan, niin paksunahkainen ei koskaan.

    • Joo, on muuten tuttua, mutta omat narsistini aika usein ovat toimineet varoittamatta. Naisnarsistit ehkä yleisemmin uhkaavat mielisairaalalla ja väittävät, että pystyvät hommaamaan mut mielisairaalaan. Tekevät perättömiä ilmoituksia poliisille ja levittävät valheita ulkopuolisille.
      Tavallista naisnarsisteille on esiintyä narsistin uhrina, eli narsistiksi esitetty mies onkin oikeasti uhri ja nainen on itse narsisti. Hyvä esimerkki on, että keskustelupalstalta tutustuin narskuun, niin eräs pohjalainen isäntä tuli heti alkuunsa, sähköpostittelut narskunaisen kanssa aloitettua, ojentamaan mua täällä palstoilla, eli akka oli heti kärkeen alkanut levittämään minusta, siis vieraasta ihmisestä valheita miestuttavalleen. Näin saatiin helposti aikaan, että olen täysi psykopaatti ja hirviö, kun olin vain moi sanonut naiselle.

      Yksi klassikko tavallisella tapailuelämässä narsistinaisilla on, että seksiä ei suostuta harrastamaan kumin kanssa ja, kun olet vuoden tapailun jälkeen suostunut naisen kanssa suojaamattomaan seksiin, nainen ilmoittaa, että hänellä on krooninen seksitauti ja suhde oli nyt sitten tässä ja, jos alan valittaa, niin pistää liivimiehet tappokeikalle, eli tällaisia feministisiä Emile Zolan Nanoja tuntuu olevan aika paljon liikenteessä, joilla ainoa tavoite seurusteluelämässä on levittää mahdollisimman monelle sukupuolitautia.

    • Eroon päässyt?

      En ole koskaan aiemmin kiinnittänyt huomiota näihin termeihin ohut- ja paksunahkainen. Käväsin pikaisesti googlaamassa tuon ohutnahkaisen ja kauhukseni huomasin sieltä piirteitä itsestäni!!! Tosin en ole koskaan huonoon suhteeseen jäänyt roikkumaan enkä ketään millään tavoin uhkaillut. Joka tapauksessa exäni on ollut psyk.sairaalassa hoidettavana masennuksen vuoksi ja hän on saanut lääkärin diagnoosit mm. narsistinen persoonallisuushäiriö, paranoidinen (nyk. ilmeisesti epäluuloinen?) ph, asperger ja mahdollisesti adhd.
      Minua hämmentää nuo termit, koska olen täysin varma, että exäni oli (on) paksunahkainen narsisti, mutta siitä huolimatta hän erotilanteessa ja eron jälkeen roikkui minussa kiinni todella pitkään. Vieläkin tulee viestejä, vaikka en hänelle kahteen vuoteen ole mitään vastannutkaan. Välillä viesteissä on uhkailua, välillä hän vannoo ikuista rakkautta.... Eli pitääkö tähän lääkärin listaan lisätä myös ohutnahkainen narsisti :)? Oli nuo termit ja diagnoosit mitä hyvänsä, niin hän teki elämästäni helvettiä ja olen suunnattoman kiitollinen siitä, että selvisin suhteesta hengissä...

      • 12+7=19

        " mutta siitä huolimatta hän erotilanteessa ja eron jälkeen roikkui minussa kiinni todella pitkään. Vieläkin tulee viestejä, vaikka en hänelle kahteen vuoteen ole mitään vastannutkaan. Välillä viesteissä on uhkailua, välillä hän vannoo ikuista rakkautta."

        Niin narsistia ei jätetä...hän ei kestä jätetyksi tulemista...ei kykene elämään ilman lähdettään...vaan yrittää saada ne uudelleen toimimaan...antamaan sitä huomiota...jos ei hyvässä niin pahassa...

        "Tuskan sokeuttamana narsisti hakee tasapainonsa palauttamista, uutta narsistisen nektarin siemausta. Tässä narsisti kääntyy lähimpiensä puoleen. Hänen todellinen asenteensa paljastuu: hänelle he ovat vain työkaluja, yksiulotteisia mielihyvän instrumentteja, Lähteen lähteitä tai Lähteen hankkijoita, jotka pitävät huolta hänen narsistisista haluistaan. Hän pitää heitä pinnallisina, nyt rikkinäisinä esineinä. Vihassaan hän yrittää korjata heidät pakottamalla heidät toiminaan, käynnistymään jälleen."

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/PuuteNL.html

        En tiedä mistä luit ohutnahkaisesta narsistista...mutta tässä aikas hyvä sivu...missä kuvataan miten ohut-ja paksunahkainen narsisti eroavat toisistaan...

        http://www.psykoterapia-lehti.fi/tekstit/hyrck106.htm


      • 14+17=31
        12+7=19 kirjoitti:

        " mutta siitä huolimatta hän erotilanteessa ja eron jälkeen roikkui minussa kiinni todella pitkään. Vieläkin tulee viestejä, vaikka en hänelle kahteen vuoteen ole mitään vastannutkaan. Välillä viesteissä on uhkailua, välillä hän vannoo ikuista rakkautta."

        Niin narsistia ei jätetä...hän ei kestä jätetyksi tulemista...ei kykene elämään ilman lähdettään...vaan yrittää saada ne uudelleen toimimaan...antamaan sitä huomiota...jos ei hyvässä niin pahassa...

        "Tuskan sokeuttamana narsisti hakee tasapainonsa palauttamista, uutta narsistisen nektarin siemausta. Tässä narsisti kääntyy lähimpiensä puoleen. Hänen todellinen asenteensa paljastuu: hänelle he ovat vain työkaluja, yksiulotteisia mielihyvän instrumentteja, Lähteen lähteitä tai Lähteen hankkijoita, jotka pitävät huolta hänen narsistisista haluistaan. Hän pitää heitä pinnallisina, nyt rikkinäisinä esineinä. Vihassaan hän yrittää korjata heidät pakottamalla heidät toiminaan, käynnistymään jälleen."

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/PuuteNL.html

        En tiedä mistä luit ohutnahkaisesta narsistista...mutta tässä aikas hyvä sivu...missä kuvataan miten ohut-ja paksunahkainen narsisti eroavat toisistaan...

        http://www.psykoterapia-lehti.fi/tekstit/hyrck106.htm

        "Käväsin pikaisesti googlaamassa tuon ohutnahkaisen ja kauhukseni huomasin sieltä piirteitä itsestäni!!! Tosin en ole koskaan huonoon suhteeseen jäänyt roikkumaan enkä ketään millään tavoin uhkaillut."

        Lisään vielä, että puhekielessä ohutnahkaista narsisti nimitetään usein läheisriippuvaiseksi...

        En minäkään koe omakseni tuota uhkailua tai väkivaltaa, mutta noh...liian kauan kuitenkin siedin huonoa kohtelua...mutta sitten kun kykenin sen eropäätöksen tekemään...niin siinä olen pysynyt...enkä ole sen jälkeen jäänyt roikkumaan...loppu mikä loppu...

        vaikka kummassakin eroni jälkeen..niin erotessani alkoholisoituneesta miehestäni yli kymmenen vuotta sitten...kuin erotessani reilu vuosi sitten päättyneestä kolme vuotta kestäneestä suhteestani narsitiksi nimeämäni henkilön kanssa...

        kummatkin miehet ovat lähestyneet minua eron jälkeenkin tyyliin, eikö me voitais vielä...välillä minua ns. rakastaen, välillä vihaten...


      • "exäni on ollut psyk.sairaalassa hoidettavana masennuksen vuoksi ja hän on saanut lääkärin diagnoosit mm. narsistinen persoonallisuushäiriö, paranoidinen (nyk. ilmeisesti epäluuloinen?) ph, asperger ja mahdollisesti adhd.
        Minua hämmentää nuo termit, koska olen täysin varma, että exäni oli (on) paksunahkainen narsisti, mutta siitä huolimatta hän erotilanteessa ja eron jälkeen roikkui minussa kiinni todella pitkään."

        Tässä olisi ihan oikean rikosilmoituksen paikka, koska tuossa tuli sellaisia diagnooseja, jotka poissulkevat toinen toisensa.
        Aspergeriin ei tiettävästi koskaan liity persoonallisuushäiriötä, vaan siinä persoonallisuus on yleensä neuroottinen. Asperger kuuluukin mahdollisesti neuroosikirjon häiriöihin. Asperger diagnoosina poissulkee persoonallisuushäiriön.

        ADHD:n rinalle taas kehittyy usein persoonallisuushäiriö, mutta kyseessä ei ole narsistinen, vaan antisosiaalinen persoonallisuushäiriö. ADHD antisosiaalinen on yhteiskunnallisesti erittäin merkittävä häiriö, sillä jopa 60% ihmisen tappaneista omaa ADHD antisosiaalinen yhdistelmän. Tuota yhdistelmään esiintyy arviolta 1-2% väestöstä ja tämä on ysi niistä syistä, minkä takia ADHD-lapset halutaan mielellään hoitoon jo varhaisessa vaiheessa, jotta aikuisuuden väkivaltakäyttäytyminen voitaisiin estää.

        ADHD antisosiaalinen häiriössä keskeiset piirteet lienevät patologinen valehtelu ja manipulointi, alkoholin runsas käyttäminen, piittaamattomuus kumppanista sängyssä ja defensseistä erityisen korostuneena on identifikaatio aggressoriin. Patologinen valehtelu toimii yleensä projektiivisen identifikaation, tai identifikaatio aggressoriin periaatteella. Keskeistä on myös kulissien pitäminen hyvinä siten, että ryyppäävä ja vaimoaan hakkaava mies saattaa pystyä pitämään vanhempansa epätietoisina siitä, että mies käyttää ollenkaan alkoholia.

        Myös paranoidinen ja narsistinen poissulkevat toisensa, sillä jompikumpi noista on painottuneena, eli se varsinainen häiriö. Paranoidinen on kyllä narsistinenkin, mutta siis se ei ole narsistinen persoonallisuushäiriö.


      • 14+17=31 kirjoitti:

        "Käväsin pikaisesti googlaamassa tuon ohutnahkaisen ja kauhukseni huomasin sieltä piirteitä itsestäni!!! Tosin en ole koskaan huonoon suhteeseen jäänyt roikkumaan enkä ketään millään tavoin uhkaillut."

        Lisään vielä, että puhekielessä ohutnahkaista narsisti nimitetään usein läheisriippuvaiseksi...

        En minäkään koe omakseni tuota uhkailua tai väkivaltaa, mutta noh...liian kauan kuitenkin siedin huonoa kohtelua...mutta sitten kun kykenin sen eropäätöksen tekemään...niin siinä olen pysynyt...enkä ole sen jälkeen jäänyt roikkumaan...loppu mikä loppu...

        vaikka kummassakin eroni jälkeen..niin erotessani alkoholisoituneesta miehestäni yli kymmenen vuotta sitten...kuin erotessani reilu vuosi sitten päättyneestä kolme vuotta kestäneestä suhteestani narsitiksi nimeämäni henkilön kanssa...

        kummatkin miehet ovat lähestyneet minua eron jälkeenkin tyyliin, eikö me voitais vielä...välillä minua ns. rakastaen, välillä vihaten...

        Läheisriippuvainen persoonallisuushan ei ole narsisti, mutta joskus narsistiset persoonallisuustyypit, kuten huomionhakuinen ovat erittäin läheisriippuvaisia.
        Myös epävakaa voi olla epäsuoralla tavalla läheisriippuvainen. Narsistisen persoonallisuushäiriön läheisriippuvuuksia en tunne, koska en ole ollut suhteessa narsistisen persoonallisuushäiriön omaavan naisen kanssa.

        Epävakaa oli sellainen, että se soitteli mulle pitkin koulupäivää ja, kun en aina ehtinyt vastaamaan, niin homma kääntyi niin, että hän koki olevansa riippuvainen minusta ja minun kohtelevan häntä huonosti, jolloin hän alkoi levittää musta valheita, että olen häneen läheisriippuvainen ja painotti kaiken aikaa läheisriippuvuuttani häntä kohtaan, syyllistäen minua "riippuvuudestani" jatkuvasti.

        Huomionhakuinen taasen uhkailee itsemurhalla ja haluaa puhua kaiken aikaa puhelimessa aivan taukoamatta, mutta voi yhtäkkiä kääntää takkinsa ja lopettaa kokonaan yhteydenpidon, kun toinen mies jostain löytyy, silloin nainen alkaakin muistaa ja väittää, että minä olin se riippuvainen, eikä hän ole koskaan ollutkaan riippuvainen ja suhde piti katkaista, koska olin niin riippuvainen.

        Yleensä sitten sekä epävakaat, että huomiohakuiset ottavat poliisin ja liivimiehet mukaan tähän hommaan, kun he yrittävät siirtää oman riippuvuutensa minuun ja, kun suhde on jo vedetty poikki, niin saatan saada yhteydenoton poliisilta, tai liivimiehiltä, koska kuulemma vainoan naistani narsistisesti, vaikka en olisi naiseen pitänyt ollenkaan yhteyttä, eli naisella on sellainen fantasia, että hänen riippuvuutensa siirtyy minuun ja se fantasia tehdään todeksi poliisin ja liivimiesten avulla.
        Näissä vainoamissyytöksissä olisi mielestäni hyvä turvautua rikosilmoitukseen.

        Tässä tuli tuli kerrottua, mitä on joutua naisnarsistin käyttämän projektion kohteeksi, mutta sitten on vielä erikseen projektion projektio, eli projektion jatke, missä narsistinainen projisoi mieheen myös projektion, väittäen, että se onkin mies, joka toimii ylläkuvatulla tavalla, eikä hän. Yleensä projektion projektion tehostamiseksi otetaan käyttöön sitten mielenterveystahot ja sossu, jotka käyvät komppaamassa, että mies onkin se narsisti, eikä nainen.
        Näin saadaan aikaan tapahtumaketju, että mies tutustuu naiseen, nainen on sairaalloisen riippuvainen miehestä, nainen löytää uuden miehen ja syyllisyydentunnoissaan valehtelee miehen olevan riippuvainen naisesta ja mies jollain tavalla lynkataan.


      • dazu kirjoitti:

        Läheisriippuvainen persoonallisuushan ei ole narsisti, mutta joskus narsistiset persoonallisuustyypit, kuten huomionhakuinen ovat erittäin läheisriippuvaisia.
        Myös epävakaa voi olla epäsuoralla tavalla läheisriippuvainen. Narsistisen persoonallisuushäiriön läheisriippuvuuksia en tunne, koska en ole ollut suhteessa narsistisen persoonallisuushäiriön omaavan naisen kanssa.

        Epävakaa oli sellainen, että se soitteli mulle pitkin koulupäivää ja, kun en aina ehtinyt vastaamaan, niin homma kääntyi niin, että hän koki olevansa riippuvainen minusta ja minun kohtelevan häntä huonosti, jolloin hän alkoi levittää musta valheita, että olen häneen läheisriippuvainen ja painotti kaiken aikaa läheisriippuvuuttani häntä kohtaan, syyllistäen minua "riippuvuudestani" jatkuvasti.

        Huomionhakuinen taasen uhkailee itsemurhalla ja haluaa puhua kaiken aikaa puhelimessa aivan taukoamatta, mutta voi yhtäkkiä kääntää takkinsa ja lopettaa kokonaan yhteydenpidon, kun toinen mies jostain löytyy, silloin nainen alkaakin muistaa ja väittää, että minä olin se riippuvainen, eikä hän ole koskaan ollutkaan riippuvainen ja suhde piti katkaista, koska olin niin riippuvainen.

        Yleensä sitten sekä epävakaat, että huomiohakuiset ottavat poliisin ja liivimiehet mukaan tähän hommaan, kun he yrittävät siirtää oman riippuvuutensa minuun ja, kun suhde on jo vedetty poikki, niin saatan saada yhteydenoton poliisilta, tai liivimiehiltä, koska kuulemma vainoan naistani narsistisesti, vaikka en olisi naiseen pitänyt ollenkaan yhteyttä, eli naisella on sellainen fantasia, että hänen riippuvuutensa siirtyy minuun ja se fantasia tehdään todeksi poliisin ja liivimiesten avulla.
        Näissä vainoamissyytöksissä olisi mielestäni hyvä turvautua rikosilmoitukseen.

        Tässä tuli tuli kerrottua, mitä on joutua naisnarsistin käyttämän projektion kohteeksi, mutta sitten on vielä erikseen projektion projektio, eli projektion jatke, missä narsistinainen projisoi mieheen myös projektion, väittäen, että se onkin mies, joka toimii ylläkuvatulla tavalla, eikä hän. Yleensä projektion projektion tehostamiseksi otetaan käyttöön sitten mielenterveystahot ja sossu, jotka käyvät komppaamassa, että mies onkin se narsisti, eikä nainen.
        Näin saadaan aikaan tapahtumaketju, että mies tutustuu naiseen, nainen on sairaalloisen riippuvainen miehestä, nainen löytää uuden miehen ja syyllisyydentunnoissaan valehtelee miehen olevan riippuvainen naisesta ja mies jollain tavalla lynkataan.

        Niin ja hauskinta on, että KAIKILLA epävakailla ja huomionhakuisilla homma menee niin, että ne tulevat suhteessa läheisriippuvaiseksi ja sitten katkaisevat yhtäkkiä suhteen sillä perusteella, että mies oli niin läheisriippuvainen,että se alkoi häntä ahdistaa. Tätä suhteen loppumista ja asioiden kääntymistä väärinpäin kutsutaan splittingin laukeamiseksi ja siinä yhteydessä nainen saattaa dissosioitua, jolloin hänen musitinsakin vääristyy siten, että mies olikin oikeasti se, joka oli riippuvainen. Dissosiaatio on siinä mielessä hankala, että sen avulla nainen alkaa jopa uskomaan omiin valheisiinsa, sillä hänen muistinsa muuttuu hänen valheidensa mukaiseksi.


      • dazu kirjoitti:

        Niin ja hauskinta on, että KAIKILLA epävakailla ja huomionhakuisilla homma menee niin, että ne tulevat suhteessa läheisriippuvaiseksi ja sitten katkaisevat yhtäkkiä suhteen sillä perusteella, että mies oli niin läheisriippuvainen,että se alkoi häntä ahdistaa. Tätä suhteen loppumista ja asioiden kääntymistä väärinpäin kutsutaan splittingin laukeamiseksi ja siinä yhteydessä nainen saattaa dissosioitua, jolloin hänen musitinsakin vääristyy siten, että mies olikin oikeasti se, joka oli riippuvainen. Dissosiaatio on siinä mielessä hankala, että sen avulla nainen alkaa jopa uskomaan omiin valheisiinsa, sillä hänen muistinsa muuttuu hänen valheidensa mukaiseksi.

        Oivalluttavia kommentteja dazulta.

        Lisäisin vielä että ajattelemme helposti dissosiaation olevan yleensä itsemme ulkopuolella olevissa raukkaparoissa, ja mietimme mihin kategoriaan kenetkin diagnosoisimme.

        Dissosiaatiota esiintyy kuitenkin kaikilla, koska se on yksi monista minuuden puolustusmekanismeista.
        Defensseille on yhteistä yksi asia; ne hämärtävät todellisuuskuvaa.

        Tavallinen suuttuminenkin hämärtää todellisuuskuvaa!
        Kuinka moni on jälkeenpäin katuen miettinyt että miksi tulin huutaneeksi puolisolle(?)

        Kun ihminen lohkoo (splitting), kieltää todellisuuden, torjuu, heijastaa, kieltää arvon tai kääntää vastakohdaksi, hän (me kaikki) on niin tunnelukkoinen ettei havaitse (sillä hetkellä) käyttäytyvänsa tai ajattelevansa poikkeavasti. Mitä enempi psyyke on suojattuna, sen kapeakatseisempi on näkökenttä..vrt hevoseen jolla on silmälaput, jotka estävät sivuille näkemisen.

        Oletteko koskaan nähneet outoja unia, outoja ihmisiä oudoissa paikassa, tai kokeneet itsenne vieraaksi, itsenne ulkopuolella tai ulkopuolisena - se on silkkaa tavanomaista arkipäivän dissosiaatiota.

        Harvinaisissa psykoositapauksissa harhakuvista tulee kokijalleen tosiasioita.


      • Eroon päässyt?
        12+7=19 kirjoitti:

        " mutta siitä huolimatta hän erotilanteessa ja eron jälkeen roikkui minussa kiinni todella pitkään. Vieläkin tulee viestejä, vaikka en hänelle kahteen vuoteen ole mitään vastannutkaan. Välillä viesteissä on uhkailua, välillä hän vannoo ikuista rakkautta."

        Niin narsistia ei jätetä...hän ei kestä jätetyksi tulemista...ei kykene elämään ilman lähdettään...vaan yrittää saada ne uudelleen toimimaan...antamaan sitä huomiota...jos ei hyvässä niin pahassa...

        "Tuskan sokeuttamana narsisti hakee tasapainonsa palauttamista, uutta narsistisen nektarin siemausta. Tässä narsisti kääntyy lähimpiensä puoleen. Hänen todellinen asenteensa paljastuu: hänelle he ovat vain työkaluja, yksiulotteisia mielihyvän instrumentteja, Lähteen lähteitä tai Lähteen hankkijoita, jotka pitävät huolta hänen narsistisista haluistaan. Hän pitää heitä pinnallisina, nyt rikkinäisinä esineinä. Vihassaan hän yrittää korjata heidät pakottamalla heidät toiminaan, käynnistymään jälleen."

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/PuuteNL.html

        En tiedä mistä luit ohutnahkaisesta narsistista...mutta tässä aikas hyvä sivu...missä kuvataan miten ohut-ja paksunahkainen narsisti eroavat toisistaan...

        http://www.psykoterapia-lehti.fi/tekstit/hyrck106.htm

        Kiitos näistä linkeistä! Valitettavasti en ole ehtinyt kuin silmäilemään niitä läpi, joten en pysty niihin (vielä) ottamaan kantaa. Näyttäisi olevan paljon ja painavaa tekstiä, mihin aion perehtyä heti, kun aika sen sallii. Itsekin olen miettinyt tuota kiinnipitämistä niin, että hän kuvittelee vielä saavansa minusta jotain (lähde?). Sen vuoksi en hänelle enää mihinkään viesteihin vastailekaan (vaikka joskus tekisi mieli laittaa todella tulikivenkatkuinen viesti takaisin).


      • Eroon päässyt?
        Eroon päässyt? kirjoitti:

        Kiitos näistä linkeistä! Valitettavasti en ole ehtinyt kuin silmäilemään niitä läpi, joten en pysty niihin (vielä) ottamaan kantaa. Näyttäisi olevan paljon ja painavaa tekstiä, mihin aion perehtyä heti, kun aika sen sallii. Itsekin olen miettinyt tuota kiinnipitämistä niin, että hän kuvittelee vielä saavansa minusta jotain (lähde?). Sen vuoksi en hänelle enää mihinkään viesteihin vastailekaan (vaikka joskus tekisi mieli laittaa todella tulikivenkatkuinen viesti takaisin).

        Siis tarkoitus oli vastata nimim. 12 7=19.... Varmaan tajusittekin, mutta kun tämä kone ei tee niin kuin minä haluan :).


      • 16+20=36
        Eroon päässyt? kirjoitti:

        Kiitos näistä linkeistä! Valitettavasti en ole ehtinyt kuin silmäilemään niitä läpi, joten en pysty niihin (vielä) ottamaan kantaa. Näyttäisi olevan paljon ja painavaa tekstiä, mihin aion perehtyä heti, kun aika sen sallii. Itsekin olen miettinyt tuota kiinnipitämistä niin, että hän kuvittelee vielä saavansa minusta jotain (lähde?). Sen vuoksi en hänelle enää mihinkään viesteihin vastailekaan (vaikka joskus tekisi mieli laittaa todella tulikivenkatkuinen viesti takaisin).

        "Itsekin olen miettinyt tuota kiinnipitämistä niin, että hän kuvittelee vielä saavansa minusta jotain (lähde?). Sen vuoksi en hänelle enää mihinkään viesteihin vastailekaan (vaikka joskus tekisi mieli laittaa todella tulikivenkatkuinen viesti takaisin)"

        Niin minun tapauksessani henkilö jonka olen nimennyt narsistiksi...on ehdotellut minulle edelleen tapaamisia seksin merkeissä, vaikka suhteemme on päättynyt...ja hän kaiki tavoin suhteen loppuvaiheessa teki selväksi että hänellä on niitä paljon parempiakin naisia ja seksiä riittämiin...

        vaikea sanoa, haluaako hän oikeasti edes seksiä minun kanssani vaiko vain loukata minua edelleen, tehdä tiettäväksi, että voisi käyttää minua edelleen VAIN siihen...vaikka suhteemme on jo yli vuosi sitten päättynytkin ja minullakin jo uusi suhde...

        Asiaansa hän on perustellut siten ettei tällä ikää ole niin enää väliä, kenen kanssa kunhan vaan välineet sopii yhteen...

        Mutta joo, kyllä minunkin tekisi sanoa hänelle yhtä sun toista, mutta sitä iloa en hänelle suo, että provosoituisin häntä haukkumaan sen kummemmin enää...asiallisesti olen joskus vain vastannut ettei minun tee mieli seksiä sinun kanssasi...

        Nyt ei ole pariin kuukauteen enää mitään tullutkaan, että liekö hänellä sitten niitä uusia/toisia lähteitä/seksiäkin tarpeeksi ilman minuakin ja on käsittänyt ettei minusta juurikaan enää mitään irti saa sen kummemmin hyvässä(ystävyyttä) kuin pahassakaan(haukkumisia)...

        Käsittääkseni narsistille jo pelkkä huomio on se lähde...eikä sillä väliä onko se huomio positiivista vaiko negatiivista...narsistin kannalta pahinta lie välinpitämättömyys, se ettei häntä juurikaan noteerata...


      • juhani lehtinen
        yxex kirjoitti:

        Oivalluttavia kommentteja dazulta.

        Lisäisin vielä että ajattelemme helposti dissosiaation olevan yleensä itsemme ulkopuolella olevissa raukkaparoissa, ja mietimme mihin kategoriaan kenetkin diagnosoisimme.

        Dissosiaatiota esiintyy kuitenkin kaikilla, koska se on yksi monista minuuden puolustusmekanismeista.
        Defensseille on yhteistä yksi asia; ne hämärtävät todellisuuskuvaa.

        Tavallinen suuttuminenkin hämärtää todellisuuskuvaa!
        Kuinka moni on jälkeenpäin katuen miettinyt että miksi tulin huutaneeksi puolisolle(?)

        Kun ihminen lohkoo (splitting), kieltää todellisuuden, torjuu, heijastaa, kieltää arvon tai kääntää vastakohdaksi, hän (me kaikki) on niin tunnelukkoinen ettei havaitse (sillä hetkellä) käyttäytyvänsa tai ajattelevansa poikkeavasti. Mitä enempi psyyke on suojattuna, sen kapeakatseisempi on näkökenttä..vrt hevoseen jolla on silmälaput, jotka estävät sivuille näkemisen.

        Oletteko koskaan nähneet outoja unia, outoja ihmisiä oudoissa paikassa, tai kokeneet itsenne vieraaksi, itsenne ulkopuolella tai ulkopuolisena - se on silkkaa tavanomaista arkipäivän dissosiaatiota.

        Harvinaisissa psykoositapauksissa harhakuvista tulee kokijalleen tosiasioita.

        Melkoisen ontuva vertaus:

        "Oletteko koskaan nähneet outoja unia, outoja ihmisiä oudoissa paikassa, tai kokeneet itsenne vieraaksi, itsenne ulkopuolella tai ulkopuolisena - se on silkkaa tavanomaista arkipäivän dissosiaatiota."

        Ehkäpä tässä on enemmän faktaa:

        Ilmiöitä, jotka usein nähdään normaalina dissosiaationa:
        Tilapäinen ympäröivän maailmaan "unohtaminen":
        Maantiehypnoosi, jossa henkilö äkkiä havahtuu ja huomaa, ettei muista ajaneensa matkan viimeisiä kilometrejä.
        Asiaan uppoutuminen: elokuvan intensiivinen katsominen tai kirjan maailmaan vaipuminen niin syvällisesti, että havahtuminen tapahtuu vasta jonkun koskettaessa henkilöä.

        Täältä löytyy todella mielenkiintoista juttua dissosiaatiosta:

        http://traumajadissosiaatio.fi/index.html


      • juhani lehtinen kirjoitti:

        Melkoisen ontuva vertaus:

        "Oletteko koskaan nähneet outoja unia, outoja ihmisiä oudoissa paikassa, tai kokeneet itsenne vieraaksi, itsenne ulkopuolella tai ulkopuolisena - se on silkkaa tavanomaista arkipäivän dissosiaatiota."

        Ehkäpä tässä on enemmän faktaa:

        Ilmiöitä, jotka usein nähdään normaalina dissosiaationa:
        Tilapäinen ympäröivän maailmaan "unohtaminen":
        Maantiehypnoosi, jossa henkilö äkkiä havahtuu ja huomaa, ettei muista ajaneensa matkan viimeisiä kilometrejä.
        Asiaan uppoutuminen: elokuvan intensiivinen katsominen tai kirjan maailmaan vaipuminen niin syvällisesti, että havahtuminen tapahtuu vasta jonkun koskettaessa henkilöä.

        Täältä löytyy todella mielenkiintoista juttua dissosiaatiosta:

        http://traumajadissosiaatio.fi/index.html

        Joo, kyllä tuossa sinun maantiehypnoosissasi on enemmän faktaa kuin minun ontuvassa vertauksessani.

        Olet voittaja ;)


    • juhani lehtinen

      Nyt ei oikeen ymmärrä.
      Dazu kirjoittaa ensin:

      "Narsistisen persoonallisuushäiriön läheisriippuvuuksia en tunne, koska en ole ollut suhteessa narsistisen persoonallisuushäiriön omaavan naisen kanssa."

      ja sitten:

      "Joo, on muuten tuttua, mutta omat narsistini aika usein ovat toimineet varoittamatta....
      ..Tavallista naisnarsisteille on esiintyä narsistin uhrina, eli narsistiksi esitetty mies onkin oikeasti uhri ja nainen on itse narsisti. Hyvä esimerkki on, että keskustelupalstalta tutustuin narskuun....

      ...Yksi klassikko tavallisella tapailuelämässä narsistinaisilla on, että seksiä ei suostuta harrastamaan kumin kanssa ja, kun olet vuoden tapailun jälkeen suostunut naisen kanssa suojaamattomaan seksiin, nainen ilmoittaa, että hänellä on krooninen seksitauti...."

      Eikö tossa ole pieni ristiriita? Ei tunne ketään narskua ja sitten ilman kumia painettu narskua menemään?

      • Komppaa juhania

        Näyttäis olevan aika ristiriita! Ensi ku luin noita dazun textejä, niin aattelin, että siinä vasta viisas ihminen, taitaa olla ihan professorityyppi ku noin hienoa textiä vääntää. Sitte rupes ihmetyttään, että on sillä ollu huono säkä ku on monen narsistin ("omat narsistini ovat") ja epävakaan ja huomionhakusen tyyppiin kanssa seurustellu. Tota ristiriitaa en huomannukaan, ennen ku juhani sen tohon pistit. Ja totta joka sana!
        Mulle itelle riitti yx narsku, onnex kaikki muut suhteet on ollu ihan "normi"miesten kans, muuten olis jo menny luottamus ihmisiin. Miten ihmeessä dazu ei oo ottanu opikseen kaikesta tosta kirjaviisudestaan huolimatta?


      • 1+9=10
        Komppaa juhania kirjoitti:

        Näyttäis olevan aika ristiriita! Ensi ku luin noita dazun textejä, niin aattelin, että siinä vasta viisas ihminen, taitaa olla ihan professorityyppi ku noin hienoa textiä vääntää. Sitte rupes ihmetyttään, että on sillä ollu huono säkä ku on monen narsistin ("omat narsistini ovat") ja epävakaan ja huomionhakusen tyyppiin kanssa seurustellu. Tota ristiriitaa en huomannukaan, ennen ku juhani sen tohon pistit. Ja totta joka sana!
        Mulle itelle riitti yx narsku, onnex kaikki muut suhteet on ollu ihan "normi"miesten kans, muuten olis jo menny luottamus ihmisiin. Miten ihmeessä dazu ei oo ottanu opikseen kaikesta tosta kirjaviisudestaan huolimatta?

        Niin, tietyllä lailla hänen esimerkeissään...nainen on aina se "viallinen"...joka häntä nimittelee...ja hän on järkeillyt asian niin, että naiset ovat itse sitä miksikä häntä nimittelevät...jossain lukikinn jotain projektiosta...omat huonot ominaisuudet/ongelmat itsessä siirretään toisen vioksi...

        Pakostakin tulee mieleen lause..."narsisti vihaa naisia katkerasti ja kiihkeästi"...ja ilmeisesti syy tuohon löytyy sieltä lapsuudesta, jolloin se ensimmäinen nainen tuotti pettymyksen...


      • Käytin tuossa narsismi-termiä laajemmin. B-ryhmän persoonallisuushäiriöistä käytetään yhteisnimitystä "narsismi" ja epävakaat ja huomionhakuiset ovat tässä ryhmässä ja ne ovat lähellä narsistista. Yleensä sanotaankin, että siinä, kun miehillä on narsistinen persoonallisuushäiriö, naisilla on joko huomionhakuinen, tai epävakaa, jotka taasen ovat miehille harvinaisia.


      • Komppaa juhania kirjoitti:

        Näyttäis olevan aika ristiriita! Ensi ku luin noita dazun textejä, niin aattelin, että siinä vasta viisas ihminen, taitaa olla ihan professorityyppi ku noin hienoa textiä vääntää. Sitte rupes ihmetyttään, että on sillä ollu huono säkä ku on monen narsistin ("omat narsistini ovat") ja epävakaan ja huomionhakusen tyyppiin kanssa seurustellu. Tota ristiriitaa en huomannukaan, ennen ku juhani sen tohon pistit. Ja totta joka sana!
        Mulle itelle riitti yx narsku, onnex kaikki muut suhteet on ollu ihan "normi"miesten kans, muuten olis jo menny luottamus ihmisiin. Miten ihmeessä dazu ei oo ottanu opikseen kaikesta tosta kirjaviisudestaan huolimatta?

        Juu, no en minä vihaa naisia siitä huolimatta, että kohdalleni on osunut ongelmatapauksia. Mun kokemani narskujutut niin hulluja, että olisi aika mielisairasta väittää niissä olleen kyse siitä, että minä toimin ikävästi.


      • 17+12=29
        dazu kirjoitti:

        Juu, no en minä vihaa naisia siitä huolimatta, että kohdalleni on osunut ongelmatapauksia. Mun kokemani narskujutut niin hulluja, että olisi aika mielisairasta väittää niissä olleen kyse siitä, että minä toimin ikävästi.

        "Mun kokemani narskujutut niin hulluja, että olisi aika mielisairasta väittää niissä olleen kyse siitä, että minä toimin ikävästi."

        ei kukaan ole sinusta mitään väittänytkään...mutta edelleen...tiedät itsekin ettei ns. psyykeltään terve, hyvä itsetuntoinen haksahda narsisteihin...

        Miten selität sen, että kertomasi mukaan sinulle on käynyt niin useamman kerran...


      • 17+12=29 kirjoitti:

        "Mun kokemani narskujutut niin hulluja, että olisi aika mielisairasta väittää niissä olleen kyse siitä, että minä toimin ikävästi."

        ei kukaan ole sinusta mitään väittänytkään...mutta edelleen...tiedät itsekin ettei ns. psyykeltään terve, hyvä itsetuntoinen haksahda narsisteihin...

        Miten selität sen, että kertomasi mukaan sinulle on käynyt niin useamman kerran...

        Kuka tahansa voi aloittaa tapailemaan persoonallisuushäiriöistä. Eri asia on, jos toistuvasti on pitkissä suhteissa, esim. avioliitoissa persoonallisuushäiriöisten kanssa. Tapailu on vasta tutustumista.
        Eiköhän esim. sellaista tapahdu enemmänkin, että naimisissa oleva nainen, tai mies hakee seuraa kertomatta seuralle olevansa naimisissa. Tuollaisia tapauksia on mm. suomi24 pullollaan. Ei kenelläkään ole tapailussa sellaista lähtökohtaista oletusta, että toinen valehtelisi, jos sanoo olevansa sinkku.


      • juhani lehtinen
        dazu kirjoitti:

        Kuka tahansa voi aloittaa tapailemaan persoonallisuushäiriöistä. Eri asia on, jos toistuvasti on pitkissä suhteissa, esim. avioliitoissa persoonallisuushäiriöisten kanssa. Tapailu on vasta tutustumista.
        Eiköhän esim. sellaista tapahdu enemmänkin, että naimisissa oleva nainen, tai mies hakee seuraa kertomatta seuralle olevansa naimisissa. Tuollaisia tapauksia on mm. suomi24 pullollaan. Ei kenelläkään ole tapailussa sellaista lähtökohtaista oletusta, että toinen valehtelisi, jos sanoo olevansa sinkku.

        "Ei kenelläkään ole tapailussa sellaista lähtökohtaista oletusta, että toinen valehtelisi, jos sanoo olevansa sinkku."

        Ei minullakaan ollut sellaista oletusta,että joku voi vain ja ainoastaan ajatella omaa etuaan. Todellisuus on tarua ihmeellisempää ja varsinkin narsistin todellisuus.

        " Ensi ku luin noita dazun textejä, niin aattelin, että siinä vasta viisas ihminen..."

        Alkuun ajattelin samaa, mutta sitten tuli toi yksi ristiriita esiin, niin sen jälkeen alkoi vähän epäilyttämään. Sama kuin narsistinaisien dissailu, varsinkin kun narsismi on naisilla huomattavasti harvinaisempaa, kuin miehillä...
        No joo, mutta näyttäis olevan faktaakin noissa kirjoituksissa, tosin kaikkea en ole jaksanut tarkistaa.

        "Tuollaisia tapauksia on mm. suomi24 pullollaan"

        Juu täällä on kaikenlaisia tapauksia, kuten esim. minäkin.....


      • 13+5=18
        dazu kirjoitti:

        Kuka tahansa voi aloittaa tapailemaan persoonallisuushäiriöistä. Eri asia on, jos toistuvasti on pitkissä suhteissa, esim. avioliitoissa persoonallisuushäiriöisten kanssa. Tapailu on vasta tutustumista.
        Eiköhän esim. sellaista tapahdu enemmänkin, että naimisissa oleva nainen, tai mies hakee seuraa kertomatta seuralle olevansa naimisissa. Tuollaisia tapauksia on mm. suomi24 pullollaan. Ei kenelläkään ole tapailussa sellaista lähtökohtaista oletusta, että toinen valehtelisi, jos sanoo olevansa sinkku.

        "Mun kokemani narskujutut niin hulluja, että olisi aika mielisairasta väittää niissä olleen kyse siitä, että minä toimin ikävästi."

        ei kukaan ole sinusta mitään väittänytkään...mutta edelleen...tiedät itsekin ettei ns. psyykeltään terve, hyvä itsetuntoinen haksahda narsisteihin...

        Miten selität sen, että kertomasi mukaan sinulle on käynyt niin useamman kerran..."

        Niin en kysynyt miksi olet haksahtanut tapailemaan naimisissa olevia olevia naisia...vaan kysyin, miksi olet ilmeisesti haksahtanut useammankin kerran narsisteihin, varsinkin kun suhteesi ovat olleet pähkähulluja...

        sinussa itsessäkin täytyy olla joku sellainen tekijä...joka saa sinut ryhtymään moisiin suhteisiin...kerta toisensa jälkeen...kun oletan että olet tietoinen...että ns. terve hyvä itsetuntoinen ihminen ei varmaankaan kovin helposti ihastu narsisteihin ja moni kerran erehdyttyään, kyllä osaa varoa toista kertaa...kun kokemus narsistista auttaa tunnistamaan paremmin...

        Ottaen huomioon että se paha narsismi on huomattavasti harvinaisempaa naisilla kuin miehillä...että jos miehen "kaikki" naiset ovat olleet narsisteja...niin kyse ei liene enää sattumasta...


      • 13+5=18 kirjoitti:

        "Mun kokemani narskujutut niin hulluja, että olisi aika mielisairasta väittää niissä olleen kyse siitä, että minä toimin ikävästi."

        ei kukaan ole sinusta mitään väittänytkään...mutta edelleen...tiedät itsekin ettei ns. psyykeltään terve, hyvä itsetuntoinen haksahda narsisteihin...

        Miten selität sen, että kertomasi mukaan sinulle on käynyt niin useamman kerran..."

        Niin en kysynyt miksi olet haksahtanut tapailemaan naimisissa olevia olevia naisia...vaan kysyin, miksi olet ilmeisesti haksahtanut useammankin kerran narsisteihin, varsinkin kun suhteesi ovat olleet pähkähulluja...

        sinussa itsessäkin täytyy olla joku sellainen tekijä...joka saa sinut ryhtymään moisiin suhteisiin...kerta toisensa jälkeen...kun oletan että olet tietoinen...että ns. terve hyvä itsetuntoinen ihminen ei varmaankaan kovin helposti ihastu narsisteihin ja moni kerran erehdyttyään, kyllä osaa varoa toista kertaa...kun kokemus narsistista auttaa tunnistamaan paremmin...

        Ottaen huomioon että se paha narsismi on huomattavasti harvinaisempaa naisilla kuin miehillä...että jos miehen "kaikki" naiset ovat olleet narsisteja...niin kyse ei liene enää sattumasta...

        Ei se narsismi nyt niin harvinaista ole naisilla eikä miehilläkään. Suurinpiirtein 10% ihmisistä omaa B-ryhmän persoonallisuushäiriön. Epävakaa ja huomionhakuinen ovat naisilla varsin yleisiä persoonallisuushäiriöitä.

        Eihän kaikkiin ole tarvinnut ihastua.


      • 13+5=18 kirjoitti:

        "Mun kokemani narskujutut niin hulluja, että olisi aika mielisairasta väittää niissä olleen kyse siitä, että minä toimin ikävästi."

        ei kukaan ole sinusta mitään väittänytkään...mutta edelleen...tiedät itsekin ettei ns. psyykeltään terve, hyvä itsetuntoinen haksahda narsisteihin...

        Miten selität sen, että kertomasi mukaan sinulle on käynyt niin useamman kerran..."

        Niin en kysynyt miksi olet haksahtanut tapailemaan naimisissa olevia olevia naisia...vaan kysyin, miksi olet ilmeisesti haksahtanut useammankin kerran narsisteihin, varsinkin kun suhteesi ovat olleet pähkähulluja...

        sinussa itsessäkin täytyy olla joku sellainen tekijä...joka saa sinut ryhtymään moisiin suhteisiin...kerta toisensa jälkeen...kun oletan että olet tietoinen...että ns. terve hyvä itsetuntoinen ihminen ei varmaankaan kovin helposti ihastu narsisteihin ja moni kerran erehdyttyään, kyllä osaa varoa toista kertaa...kun kokemus narsistista auttaa tunnistamaan paremmin...

        Ottaen huomioon että se paha narsismi on huomattavasti harvinaisempaa naisilla kuin miehillä...että jos miehen "kaikki" naiset ovat olleet narsisteja...niin kyse ei liene enää sattumasta...

        Lisäksi voitaisiin kysyä, että miten esimerkiksi nykyaikainen feminismi, joka on aatteena naisten narsismia ihannoiva, saa niin paljon kannatusta ja voi ylipäätään olla olemassa?


      • 13+5=18 kirjoitti:

        "Mun kokemani narskujutut niin hulluja, että olisi aika mielisairasta väittää niissä olleen kyse siitä, että minä toimin ikävästi."

        ei kukaan ole sinusta mitään väittänytkään...mutta edelleen...tiedät itsekin ettei ns. psyykeltään terve, hyvä itsetuntoinen haksahda narsisteihin...

        Miten selität sen, että kertomasi mukaan sinulle on käynyt niin useamman kerran..."

        Niin en kysynyt miksi olet haksahtanut tapailemaan naimisissa olevia olevia naisia...vaan kysyin, miksi olet ilmeisesti haksahtanut useammankin kerran narsisteihin, varsinkin kun suhteesi ovat olleet pähkähulluja...

        sinussa itsessäkin täytyy olla joku sellainen tekijä...joka saa sinut ryhtymään moisiin suhteisiin...kerta toisensa jälkeen...kun oletan että olet tietoinen...että ns. terve hyvä itsetuntoinen ihminen ei varmaankaan kovin helposti ihastu narsisteihin ja moni kerran erehdyttyään, kyllä osaa varoa toista kertaa...kun kokemus narsistista auttaa tunnistamaan paremmin...

        Ottaen huomioon että se paha narsismi on huomattavasti harvinaisempaa naisilla kuin miehillä...että jos miehen "kaikki" naiset ovat olleet narsisteja...niin kyse ei liene enää sattumasta...

        "sinussa itsessäkin täytyy olla joku sellainen tekijä...joka saa sinut ryhtymään moisiin suhteisiin..."

        On mahdollista että ihminen hakeutuu tietämättään lapsuutensa sielunmaisemiin, moodiin:

        "Moodeilla tarkoitetaan erilaisia puolia itsessämme, jotka ilmenevät ajan eri hetkillä. Kun olosuhteet ovat riittävät, meissä tulee esille erilainen puoli itsestämme. Moodi on kullakin hetkellä vallitseva mielentila.

        Moodit ovat muodostuneet lapsuudessa ensin yksittäisissä tilanteissa toimintakeinoiksi, toiston myötä toimintakeinot ovat muuttuneet toimintatavoiksi ja vahvistuessaan tavat ovat muuttuneet persoonallisuuden osaksi, moodiksi.

        Moodi on hyvin keskeinen osa sitä, mitä koemme itsemme olevan. Niiden voidaan ajatella olevan tunnetiloja, ajattelutiloja, toimintatiloja tai selviytymistiloja, jotka vaihtelevat meissä samalla kun elämämme tilanteet ja olosuhteet vaihtelevat." -lähdesivu; skeematerapia.fi-

        (eli kerran narsistina tai kymmenen vuotta narsistina, ei tarkoita että olisi ikuisesti narsistina. Tarvitaan vain se pieni hetki, silmänräpäys, jolloin oivallus syntyy)

        Se onko epäterve narsismi, tai narsismin puute harvinaisempaa naisilla kuin miehillä, voisiko siihen olla selitys että miehet eivät valita ja uhriudu niin helposti kuin naiset(?) Tai kehtaa tunnustaa että 'akka' on niin pirttihirmu ettei sille pärjää.

        Onko tervettä, luonnollista narsismia enemmän naisissa vai miehissä? *pohtii*


      • yxex kirjoitti:

        "sinussa itsessäkin täytyy olla joku sellainen tekijä...joka saa sinut ryhtymään moisiin suhteisiin..."

        On mahdollista että ihminen hakeutuu tietämättään lapsuutensa sielunmaisemiin, moodiin:

        "Moodeilla tarkoitetaan erilaisia puolia itsessämme, jotka ilmenevät ajan eri hetkillä. Kun olosuhteet ovat riittävät, meissä tulee esille erilainen puoli itsestämme. Moodi on kullakin hetkellä vallitseva mielentila.

        Moodit ovat muodostuneet lapsuudessa ensin yksittäisissä tilanteissa toimintakeinoiksi, toiston myötä toimintakeinot ovat muuttuneet toimintatavoiksi ja vahvistuessaan tavat ovat muuttuneet persoonallisuuden osaksi, moodiksi.

        Moodi on hyvin keskeinen osa sitä, mitä koemme itsemme olevan. Niiden voidaan ajatella olevan tunnetiloja, ajattelutiloja, toimintatiloja tai selviytymistiloja, jotka vaihtelevat meissä samalla kun elämämme tilanteet ja olosuhteet vaihtelevat." -lähdesivu; skeematerapia.fi-

        (eli kerran narsistina tai kymmenen vuotta narsistina, ei tarkoita että olisi ikuisesti narsistina. Tarvitaan vain se pieni hetki, silmänräpäys, jolloin oivallus syntyy)

        Se onko epäterve narsismi, tai narsismin puute harvinaisempaa naisilla kuin miehillä, voisiko siihen olla selitys että miehet eivät valita ja uhriudu niin helposti kuin naiset(?) Tai kehtaa tunnustaa että 'akka' on niin pirttihirmu ettei sille pärjää.

        Onko tervettä, luonnollista narsismia enemmän naisissa vai miehissä? *pohtii*

        "Se onko epäterve narsismi, tai narsismin puute harvinaisempaa naisilla kuin miehillä, voisiko siihen olla selitys että miehet eivät valita ja uhriudu niin helposti kuin naiset(?) Tai kehtaa tunnustaa että 'akka' on niin pirttihirmu ettei sille pärjää."

        Voisit unohtaa Myllärniemen nettisivun lukemisen, koska se vain sekoittaa käsityksiäsi.

        Narsismin puute = itsetunnon puute

        Epäterve narsismi = patologinen narsismi(b-ryhmä)

        Terve narsismi = terve itsetunto

        Yleisesti on väitetty, että B-ryhmän persoonallisuushäiriöitä on enemmän miehissä, kuin naisissa. Itse en usko tällaiseen. Naisten narsismi vain samaistetaan jopa tavalliseen naiseuteen. Moni tavallinen mies käsittää ruohonjuuritasolla naiseuden ja narsismin samoiksi asioiksi.


      • dazu kirjoitti:

        "Se onko epäterve narsismi, tai narsismin puute harvinaisempaa naisilla kuin miehillä, voisiko siihen olla selitys että miehet eivät valita ja uhriudu niin helposti kuin naiset(?) Tai kehtaa tunnustaa että 'akka' on niin pirttihirmu ettei sille pärjää."

        Voisit unohtaa Myllärniemen nettisivun lukemisen, koska se vain sekoittaa käsityksiäsi.

        Narsismin puute = itsetunnon puute

        Epäterve narsismi = patologinen narsismi(b-ryhmä)

        Terve narsismi = terve itsetunto

        Yleisesti on väitetty, että B-ryhmän persoonallisuushäiriöitä on enemmän miehissä, kuin naisissa. Itse en usko tällaiseen. Naisten narsismi vain samaistetaan jopa tavalliseen naiseuteen. Moni tavallinen mies käsittää ruohonjuuritasolla naiseuden ja narsismin samoiksi asioiksi.

        Aivan yleisestikin meidän tulisi suhtautua jonkinlaisella itsekritiikillä uskon-asioihin, sillä usko alkaa siitä mihin tieto päättyy. Usko voi silti olla aavistus totuudesta.


      • dazu kirjoitti:

        "Se onko epäterve narsismi, tai narsismin puute harvinaisempaa naisilla kuin miehillä, voisiko siihen olla selitys että miehet eivät valita ja uhriudu niin helposti kuin naiset(?) Tai kehtaa tunnustaa että 'akka' on niin pirttihirmu ettei sille pärjää."

        Voisit unohtaa Myllärniemen nettisivun lukemisen, koska se vain sekoittaa käsityksiäsi.

        Narsismin puute = itsetunnon puute

        Epäterve narsismi = patologinen narsismi(b-ryhmä)

        Terve narsismi = terve itsetunto

        Yleisesti on väitetty, että B-ryhmän persoonallisuushäiriöitä on enemmän miehissä, kuin naisissa. Itse en usko tällaiseen. Naisten narsismi vain samaistetaan jopa tavalliseen naiseuteen. Moni tavallinen mies käsittää ruohonjuuritasolla naiseuden ja narsismin samoiksi asioiksi.

        Oon huomannut saman, eli naisten narsistista käytöstä ei tulkita samoin.
        Toisaalta en tiedä onko miehillä aina samaa tarvetta analysoidakaan esim kavereiden kesken tms kaikkea. Siis yleisesti ottaen. Vedetään vaikka perskännit tai vaivutaan hiljaisuuteen.
        Naiset jauhaa keskenään ja on huomattu, ettei se välttämättä tee aina hyvää parisuhteille koska kaveri ei pysy objektiivisena.


    • kaikkea näkeekin

      yksi pönttönainen on tarjoilijana,miut nähdessään kerran määki ku lammas oudolla äänellä ohi kävellessäni.katsoin että mitä ihmettä! hän on paha narsistihäirikkö,kiusaa muita naapureitansa ja vetää oikeuteen koska häntä on loukattu-koska ei mennä hänen mielen liikkeen mukaisesti.tämä uhri reppana on kilttiyden perikuva,ns vaarallinen henkilö kenestä tehty perusteeton lähestymiskielto .mutta oikeus ei mennyt läpi koska ei ole todisteita,ja tämä kanteen nostaja on tehnyt useita ilmoituksia ilman tosituksia ihmisstä.eikös viranomaiset pitäisi ottaa selvää jo toistajasta ja kysyä henkistä olotilaa?

    • rtryrtytrr

      Huh, en jaksa lukea kaikkea tätä, kun asia ei onnekseni itseäni koske, satuin vain tänne. Sanon vaan, että eräs tyttökaverini vuosien takaa (minäkin olen nainen) joutui narsistin vallan alle ja kolmessakymmenessä vuodessa ihanasta tytöstä on tullut sairaalloinen, arka nainen, ja hänen kolme tytärtään ovat samanlaisia. Mies uhkasi aikoinaan tappaa, jos hän jättää miehen. Tytön koiran hän tappoi, koska tyttö piti siitä "liikaa". Mies käyttää naista ilmaisena orjatyövoimana, elää herroiksi, ilkeilee sillai muka-kohteliaasti, muka-huomaamatta, saaden kaikki voimaan huonosti ja itse sen kun hehkuu hyvää oloa. Kammottava ihminen. Komea suomalaiseksi, mutta olisi parempi marjapensaan alla lannoitteena kuin ihanaa perhettään kiusaamassa.

      Otan osaa. Yrittäkää pysyä erossa narsisteista ja säilyä hengissä. Se ei ole teidän vikanne, uskokaa. Hän on syyllinen kaikkeen pahaan, mitä suhteessanne on. He valitsevat usein kilttejä puolisoita, joita on helpompi manipuloida.

      • biseksuaalisuus

        bi taipumus on hyvin yleistä narsisti naisille, joille "puoliso" on lähinnä narsistinen lähde, ei enempää, ei vähempää. Sitten kun tuohon lisää rajattomuuden, niin on aika selvää, miksi heille se sukupuoli ei ole niin iso asia. Nainen on helpommin alistettavissa, joten se on ehkä ihan loogistakin.

        Ilmeisesti monella läheisriippuvaisella on myös bi-taipumus (he ovat myös rajattomia, mutta toiseen suuntaan)


    • selvinnyt

      Eroon onneksi päässyt... =D.. Mutta ne uhkaukset mitä sain kokea jättäneet arven sydämmeeni.

      Jos olisit mies olisin hakannut sun monta kertaa....

      Kohta hakkaan sut hiilihangolla/halolla.....

      Ja se hirvee uhkailu iso mies kun oli. Vaikka ei koskaan näitä toteuttanutkaan mutta se pelo siinä tilanteessa kun iso mies uhkailee nostaa huone kaluja ym...

      • Eroon päässyt?

        Pelko todellakin jättää ikuiset arvet... Muistan ne hetket, kun käperryin kauhuissani johonkin nurkkaan tai yritin paeta hänen asunnostaan. Hänen voitonriemuinen hymynsä, kun hän tiesi alistaneensa minut täydellisesti. Miten kukaan ihminen voi saada niin suurta tyydytystä siitä, että on pystynyt saattamaan toisen täydellisen kauhun valtaan?


      • selvinnyt
        Eroon päässyt? kirjoitti:

        Pelko todellakin jättää ikuiset arvet... Muistan ne hetket, kun käperryin kauhuissani johonkin nurkkaan tai yritin paeta hänen asunnostaan. Hänen voitonriemuinen hymynsä, kun hän tiesi alistaneensa minut täydellisesti. Miten kukaan ihminen voi saada niin suurta tyydytystä siitä, että on pystynyt saattamaan toisen täydellisen kauhun valtaan?

        Tuttua ... niin tuttua.... ... :(


    • kerranrakastanut

      Itse olen mies ja entisen puolisoni uhkaukset olivat erilaisia kuin edellisen kirjoittajan.
      Niin pientä tai vähäpätöistä asiaa ei ollut, missä hän olisi voinut antaa periksi. Oli kyse kuinka pienestä asiasta tahansa, niin hän ei antanut periksi ja nosti panoksia kunnes sai tahtonsa läpi.
      etenemisjärjestys oli usein seuraava:
      - Perustelu, miksi hänen mielipiteensä on tärkeämpi
      - Minun haukkuminen, koska en ymmärrä
      - uhkailuja kaikille kertomisella (itse en ymmärtänyt koskaan tuota ja vasta myöhemmin olen ymmärtänyt sen olleen hänen oma pelkonsa, koska hänelle kulissit oli kaikki kaikessa)
      - Maaninen ilme, koventunut ääni haukkuminen
      - uhkaus minun jättämisesta (tässä vaiheessa minulla käynnistyiyleensä viimeistään paniikkireaktio ja aloin hyvitellä häntä ja annoin periksi)
      - Suoraa huutoa ja haukkumista
      - Päälle tulo, potkiminen, pureminen, repiminen
      - Itsemurhalla uhkailu (en koskaa päässyt tämän vaiheen yli ja tässä kohtaa viimeistään annoin periksi ja aloin etsiä syytä itsestäni)
      Vuosien aikana en voittanut yhtään riitaa ja lopulta annoin kaikessa periksi jo heti alkuun, ettei tule riitaa. Me riideltiin tosi vähän...

      Eron jälkeen tuli romahdus, terapiassa vasta selvisi mikä puolisoni oli oikeasti.
      Olen todella kiitollinen narsistien uhrien tuki ry:n vertaistuelle, jossa vasta osasin lopettaa itseni syyttelyn, etten ollut antanut tarpeeksi.

      Päällekäymisistä jäi elinikäiset arvet, mutta eihän mies voi tuollaisesta tehdä ilmoitusta, ei ainakaan vaimosta ja aina lopussa pidin omana syynäni sitä, että puolisolani oli hermot mennyt.

      • Eroon päässyt?

        Oi miten tuttua tekstiä! Minä tosin sain vinkin jo ennen psykologinkäyntejä, mistä on kysymys. Tässä se tarina lyhennettynä:
        Hän soitti minulle: "Tarvitsen sun auton lainaksi." Vastasin: "Joo, tietysti saat sen." Sovittiin, miten, koska ja missä autot vaihdetaan. Asia oli minun mielestäni selvä, mutta puolen minuutin kuluttua puhelin soi uudestaan: "Kuinka sä oikeen vastaat mulle saatanan h***a. Tottakai mä sen auton saan, mähän OMISTAN sen. Miten sä voit olla noin itsekäs hullu!!!!!" Yritin siihen piipittää, että niinhän mä sanoin, johon vastaus kuului: "Ota nyt vähän tosissaan tää asia äläkä esitä noin ylimielistä! Mä en oo mikään narsisti, SÄ oot narsisti!!!!".
        Puhelun jälkeen olin täysin hämmentynyt, mutta tuo narsisti-sana jäi mieleeni ja ajattelin itsekseni, että herranen aika, olenko minä narsisti. Niinpä aloin netistä kaivaa tietoa narsismista ja päädyin myös narsistien uhrien tuki -sivuille. Siellä oli silloin vielä keskustelupalsta, jota luin vuorokausitolkulla. Itkin ja nauroin yhtä aikaa ja ihmettelin, miten ihmiset, joita en tunne, voivat kertoa ja kuvailla omia tunteitaan ja tapahtumia kuin suoraan omasta elämästäni. Koin samanaikaisesti sekä kauhua, järkytystä, surua että helpotusta.... Sain siis ongelmalle nimen ja ymmärsin (järjellä), että suhde on tuhoontuomittu.
        Tämän oivalluksen jälkeen tarvittiin vielä useampi yö, jotka vietin autossa palellen tai ystävän (jolle olen ikuisesti kiitollinen) luona, kun en uskaltanut kotiini mennä, ennen kuin pystyin tekemään lopullisen eron. Tämä (lopullinen ero) tapahtui vasta silloin, kun hän riehui kotonani se musta salkku mukanaan, pääsin pakenemaan paikalta ja soitin hätäkeskukseen. Poliisit (kolme partiota) saapui paikalle, noin kahden kilometrin päähän kodistani, mihin olimme "treffit" tehneet. Tilannekatsauksen jälkeen he pukivat luotiliivit päälleen ja testasivat "lamauttimien" (en vieläkään tiedä oikeaa termiä niille aseille, jotain sähköiskuja ne minun käsityksen mukaan antoivat?) toiminnan. Katselin tätä valmistautumista sivusta kuin (huonoa) elokuvaa ja silloin ymmärsin, että tämä oli tässä.
        Minua auttoi suuresti, että poliisit ym. viranomaiset ottivat tosissaan ne tilanteet, joissa jouduin heihin turvautumaan (yllättäen hän oli kaikkien poliisien, jotka minua kuulustelivat, vanha tuttu). Voin vain kuvitella sinun tuskasi "kerranrakastunut", kun miehenä et ole voinut tukeutua juuri mihinkään (valitettavasti nainen pahoinpitelijänä edelleenkin lähinnä naurattaa tai jos uskaltaudut puolustamaan itseäsi, niin joudut siitä syytteeseen... ja kuka silloin sinua uskoisi?). Olen iloinen, että olet löytänyt vertaistukiryhmän, jossa voit purkaa mieltäsi ilman häpeää ja syyllistä/ymistä.


    • Eroon päässyt?

      Ja vielä lisäys: hän EI omistanut autostani edes yhtä tuulilasinpyyhkijää :). Ei yhtään varaosaa siihen kustantanut, eikä kertaakaan sitä edes tankannut :)

    • Anonyymi

      On juu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3727
    2. 208
      3029
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      174
      1374
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe