Vetäkää määräaikaistalletukset vekka.

etunne nimissä

On suorastaan järjetöntä tallettaa säästöjä pankkiin jopa 2 vuodeksi noin prosentin korolla. Tällä menettelyllä sahaa vain omaa oksaansa. Näin pankki saa sinun talletuksesi rahakriisissäkin pilkkahintaan omiin peleihinsä. Ja sinä häviät.

Pankit kalastelevat Sinun talletuksiasi kahdella tavalla:

a) määräaikaistalletuksina käytännössä nollakorolla ("riskitön")

b) rahastosijoituksina pörssiosakepelaamiseen (osake-riski)

Tallettamalla pankkiin rahaa määräaikaistalletuksena pankki saa tuon talletetun summan pelaamiseensa sovituksi ajaksi ja kuten moneen kertaan todettua, nollakorolla.

Kun jätät rahat pankkiin ILMAN määräaikaissitoumusta, pankki joutuu varautumaan siihen, että nostat kaikki rahat kerralla. Määräaikaisuudessa niiden ei tarvitse näin toimia. Kun KAIKKI toimisivat kuten allekirjoittanut, pankit joutuisivat käytännössä aloittamaan kilpailun talletuksista, koska ne joutuisvat varautumaan peräti 80 mrd euron äkkinostoihin. Siihen niillä ei kuitenkaan ole varaa, joten ne olisivat halukkaita sitomaan rahasi pankkiinsa mieluummin, mutta ne joutuisivat kysymään sinulta, paljonko vaadit korkoa.

Nyt on toisin päin ja sinä - tallettaja - häviät.
Tilanne ei muutu, jos vain allekirjoittanut toimii näin. Jos puoletkin, niin korot takuuvarmasti nousisi !!!

4

276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kohta sukanvarteenko

      En todellakaan aio sitoa kohtapuoliin erääntyviä määräaikaistalletuksia nykyisillä koroilla.Kun vielä menee muutamista kympeistä tai satasista veroa 30%.Ajattelin katsella jotain järkevää ostettavaa,jonka arvo ei putoaisi,kuten pelkän rahan arvo tällä korkotasolla inflaatiolla.Sen aikaa saa rahat olla säästötilillä.

    • Ei merkitystä

      Pankin kannalta 2 vuotta on minimaalisen lyhyt aika, lisäksi suuri osa määräaikaistalletuksista on alle vuoden (ainakin 6 kuukauden määräaikainen talletus on yleinen). Aivan samalla lailla pankin pitää varautua siihen, että määräaikaistalletus voidaan heti määräaikaisuuden päätyttyä ottaa pois kerralla.

      Lisäksi, tuo kilpailu tuskin nostaa pahemmin talletuskorkoja, koska pankkien asuntolainoista saama raha on alle inflaation ja monet pankit ovat vaikeuksissa juuri alhaisten lainakorkojen takia. Jos talletuksien korkoja nostettaisiin enemmän, taatusti asuntolainojen marginaaleja pitäisi nostaa reippaasti. Korot siis nousisivat sekä laina- että talletuspuolella samaan aikaan.

    • kyyninen kansalainen

      Pankithan ovat varautuneet nostamalla palvelumaksuja roimasti, jälleen tavallinen pankkitilinhaltija häviää ja suursijoittajat vain voittavat.

      Kaikki lisämaksut ja verot sekä kustannuksia aiheuttavat lait ja säädökset ovat ihan samantekeviä yrityksille ja pankeille, KAIKKI maksatetaan asiakkailla eikä yritykset välitä pa8kaakaan siitä paljonko maksettavaa asiakkaille kertyy, kaikessa on vain neuvostoliittolainen moraali käytössä, ota tai jätä.

    • inflaatio on

      Ei joutuisi, koska pankki saa alle reippaasti 1 % korolla rahaa Suomen pankista.

      Tallettaja on aina hävinnyt, koskaa ei ole talletuksista tulllut edes 3 kk aikaa sitä kun inflaatio on syönyt ja yleensä on tullut 1/3 inflaatiosta.

      osakkeissa tulee viikossa enemmän kuin pankissa vuodessa, niin kauan kannattaa osakeiden kauppa kun tulee markkinavero, nimim. jo 7-9 % puhdasta, nettotuottoa tänäkin vuonna.
      riski on pieni jos ostaa suuria ja tyuttuja yhtiöitä, ainakin osingot ovat jo 3-6 %

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2535
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1897
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1625
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      109
      1388
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe