Epävarma adoptioon antamisesta

kamala"äiti"

Tuntuu hirveältä ajatella näin mitä minä ajattelen, saati kirjoittaa siitä tänne nettiin. Mutta kavereille ja omalle äidilleen puhuminen ajatuksissakin tuottaa jo paniikkikohtauksen, niin taitaa tämä olla parempi paikka kysyä neuvoa ja vinkkejä tilanteeseemme. Tai no, kokemuksia varmaankin. Sanoja edes siitä, että on parempi, jos..

Mentiin mieheni kanssa neljä vuotta sitten naimisiin. Molemmat todettiin, ettei lapsia haluta koskaan, tai jos mieli muuttuu joskus vuosien päästä niin harkitaan uudelleen miten jatketaan (luultavasti siis ero, jos jompi kumpi olisi halunnut).
Vuoden kuluttua tästä syntyi kuin syntyikin tyttö ja poika lapset. Ei ollut suunnitelmissa perustaa perhettä vielä, mutta päätettiin kuitenkin pitää nuo terveet ja vilkkaat pienokaiset. Ei meillä ollut rohkeutta antaa heitä pois, varsinkaan kun nuo ensimmäiset viikot, koko ensimmäinen vuosi meni sellaisessa pilvihattarassa pyöriessä. Jäin itse kotiin lasten kanssa, koska maaseudulla asutaan. Miehen sekä minun työpaikka on turhan kaukana lähimmästä hoitopaikasta, niin kolme vuotta sitten päätin leikkiä kotiäitiä. Nyt ollaan muuttamassa pois täältä korvesta erinäisten syiden takia, päälimmäisenä kuitenkin on ollut tarkoitus muuttaa jonkun päiväkodin,eskarin ja koulujen läheisyyteen, jotta lapsilla olisi jatkossa helppo sitten pyöräillä kouluun. Löydettiinkin sopiva talo, jonne ollaan muuttamassa nyt syksyn aikana. Osa tavaroista on jo uudessa talossa, mutta lasten tavarat ollaan miehen kanssa yhteistuumin päätetty vielä jättää levälleen. Haluammeko edes lapset mukaamme?

Karu totuus on se, ettei meistä vain ole vanhemmiksi. Mies on monta kertaa sanonut, ettei jaksa elää "nukkekodissa" (kaksi lasta, farmari, noutaja, rakastavaiset vanhemmat = nukkekoti-perhe). Kyllä minä haluan ehdottomasti huolehtia lapsistani, mutta se tuntuu vain pakolta. En ole onnellinen. Välitän heistä silti, mutta heillä olisi paljon parempi ja onnellisempi lapsuus jonkun muun rakastavan naisen ja miehen hoivissa.. Haluanko silti luopua heistä? Tunnen heidät hyvin, mutta silti vain tuntuu TYHJÄLTÄ. Tätä kirjoittaessa mietin todellakin miksi edes ajattelen tämmöistä miehen kanssa. Antaa nyt lapset pois toisten luoksi, vaikka heistä pidetään todella paljon, mutta sitten ei pidetä ollenkaan. Olisi pitänyt tehdä tämä päätös silloinkun he syntyivät eikä nyt. Silloin emme olisi tunteneet lapsia, niin olisi ollut varmasti helpompaa.. kai? Kohta ovat 3.v ikäisiä ja muistavat isin ja äidin. Ymmärtävät jo ajatella, että me hylkäsimme heidät..

11

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kompostiäiti

      Vanha vinkkini on se, että epävarmana ei tehdä päätöksiä. Oli kyse sitten lapsen pois antamisesta tai kenkien ostosta. Lasten mieli on sellainen, että pahojen muistojen päälle kasvaa hyviä. Joskus kouluiässä he varmaan huomaisivatkin, ettei omat vanhemmat muka rakastaneet - päinvastoinhan se on. Te rakastatte pieniänne paljon, kun olette valmiit antamaan parempaan kotiin. Tsemppiä

    • ei tunteileva emo

      Itse olen lapseton: En ole saanut lapsia mutta koskaan edes vaivannut ajatusta että alkaisin rampata lääkärillä, että olisin tullut raskaaksi. Olen ollut todella onnellinen, että ei voi edes vahingossa tulla paksuksi.
      Varmaan tuon kirjoittaminen on ollut vaikeata. mutta hyvä että saa anonyyminä kirjoittaa. En halua mitenkään syyllistää ja tuomita. Olette rehellisiä ihmisiä ja sanotte niin kuin asian sisimmässänne koette. Mutta tehän olette erittäin hvyiä ja vastuullisia vanhempia. Pidätte kuitenkin vastuullisesti huolta näistä lapsista ja jos totta sanon, olette varmaan hyvinkin kiintyneitä heihin. Jos nyt tulisi tehdä päätös luopua lapsista, ette varmaan voisi tehdä sitä ilman surua ja ikävää.
      Ja kuinka moni meistä, ainakin iäkkäimmistä, on syntynyt vanhemille tilaustyönä ja toivottunia. Olemme vain tulleet ja on ollut pakko kasvattaa ja saattaa kohti elämää? Itsekkin olen juuri tällainen.
      Jos nyt ihan vstuullisesti ajattelette niin lapsille olisi kauhea sokki, jos antaisitte heidät jonnekin. En kyllä kannusta kertomaan heille, että he ovat ei toivottuja ja teillä ei ole rakkaudellisia tunteita heitä kohtaan. Monet haluavat lapsia, mutta eivät tunne silti jakuvaa euforiaa vanhemmuuden autuudesta. Nämäkin vanhemmat saattavat tuntea ajoittain jopa kyllästymistä lapsiaan kohtaan aj toivovat että he pian lentäisivät . Eiköhöän ole niin, että vaaditte nyt liikaa itseltänne ja syylistytte turhasta.
      Jos vanhemmuus ei ole se erityinen kutsumuksenne niin olisiko mahdiollista että voisitte antaa lastennen olla välillä vaikka isovanhempien luona. Kesällä on myös lastenleirejä ym. Kannattaa myös hakea apua perheneuvolastaja kertoa väsymyksestään. Voisiko olla mahollista, että lapset saisivat olla välillä jossain perhekodissa.
      Sitten jos tuntuu, että voimat ehtyvät ja alkaa tulla laten kannalata selvää laiminlyöntiä, on vaara kaltoinkohtelusta ym. kannattaa järki-ihmisen ajoissa ajatella lasten muualle sijoittamista.
      Jos lapset annetaan pois kolmivuotiaina niin se on kyllä heille hyvlkäämiskokemus. Kyllä olette todella rakastavaia vanhepia kun ajattelette noin perusteellisesti lastenne parasta: Sitä se rakkaus sittenkin on.

    • kamala"äiti"

      Ei minulla tai miehellä ole innostusta leikkiä heidän kanssaan tai jutella heille, onneksi sentään lapsilla on toisensa, saavat seuraa kotonakin. Isovanhemmilla lapset käyvät joka viikonloppu. Kerran olivat kaksi viikkoa jopa hoidossakin, kun tehtiin miehen kanssa ulkomaanreissu. Eikä kaivattu lapsia ollenkaan. Toki oli iloinen mieli, kun haimme heidät kotiin taas, mutta kun arki normalisoitui olisimme voineet tehdä lomamatkan uudelleen.

      Perhekotiin lasten antaminen joksikin aikaa tuntuu ikävältä. Se vasta hylkääsimeltä tuntuisi - minunkin mielestäni! Haluan kaksosille hyvän kodin, jossa heillä on hyvä olla.

      Ikävältä ja surulliselta tuntuu varmasti, jos päädymme oikeasti antamaan lapset pois, lapsista ehkä vielä pahemmalta.

      Täytyy jutella lisää miehen kanssa. Kuukauden päästä pitäisi muutto olla täysin valmis ja pakattuna lasten tavarat yhteiseen kotiimme tai pakattuna jonkun muun, vieraan uuden perheen kotiin.

      • ei tunteileva emo

        Kyllä teillä on nyt ihan liian kova syyllisyys vanhemmuudesta. On varmasti väsyttävää touhuta kaksosten kanssa, kun ovat vielä noin pieniäkin. Olisi kova juttu juuri tuossa iässä luovuttaa heidät toisille vanhemmmille. Oikein hvyä juttu että isovanhemmat voivat pitää heitä luonaan ja olla turvallisena ja rakastavana aikusena. Juuri rakkautta on että ajattelette lastenne parasta. Hyvä että he ovat kaksosia ja he yleensä kiintyvät toisiinsa ja puuhaavat entistä enemmän yhdessä.Kun kasvavat niin hi ovat entistä helppohoitoisempia. Mitä mieltä isovanhemmat olisivat muualle sijoituksesta - oletteko keskustelleet?. Jospa he ovat valmiita hoitamaan lapsia, jos tietävät, että teillä ei ole oikein voimia ja resusseja lapsille?Et ole mikään kamala äiti: Olet ihan rehellinen ihminen ja uskallat katsella asioita niin kuin ne ovat.


    • ;((((((((((

      Tämän täytyy olla provo, harvinaisen huono sellainen..

    • suoraanasiaan

      Yhtäkkiä kaikki ovat provoja. Aivan hyvin näin on voinut tapahtua.

      Vinkki alottajalle, antakaa ne lapset pois jos tuntuu liian raskaalta. Pelaan soittakaa, niin saatte sieltä neuvoja. Isovanhempien voivottelut eivät auta siinä, että ette halua pitää lapsianne.

    • ei tunteileva emo

      Kannattattais mennä juttelemaan asiasta ihan perheneuvolaan. Miettiä sitten yhdessä, mikä olisi lasten etu? Lapsilla elämä edessä?

    • järkyttävää

      Kyllä on järkyttävää kuultavaa. Olette itsekkäitä,eka tehdään lapsia ja sitten vaan annetaan pois. Ajatteleppa jos sut ois joskus annettu pois. Ois kannattanu varmaan miettiä lapsen hankintaa jo heti alussa,eikä 3 vuoden päästä!

    • ei tunteileva emo

      No joskus vain tapahtuu että lapsia tulee vaikka ei nyt ihan tilaukseen laitettaiksaan. Olen syntynyt itsekkin vahinkona, ja olen kiitollinen että vanhemmat ievät tehneet aborttia. Tuntuu kyllä hirveältä jos vanhemmat olisivat antaneet mminut toiseen perheeseen kolmen vuoden iäkäisenä. Eivät he mitään äidin ja ísän ihannehahmoja olleet, mutta olisi se ollut hirveää, jos olisi tyrkätty pois kotoa.
      Ja kun tilanne on nyt se mikä on. Nuo lapset ovat perheessä: Turha sitä on nyt tässä vaiheessa spekuloida ja heitä syyllistää.

    • No huh huh

      Ei sitten tullut mieleen käyttää ehkäisyä? Ei 2000-luvulla aikuiset täysjärkiset ihmiset vahingossa raskaaksi tule.

      • huhheijjaaa

        toivon kovasti että kyseessä provo...

        mutta jos näin ei ole hakekaa apua.oletko ajatellut että voisko syy olla hormooneissa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe