Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nopeasti ilmestyvät ja katoavat, kutisevat näpyt

oirasitus

Mitä voisivat olla? Ne on pienenpieniä, halkaisijaltaan n 1-3mm, muistuttaa hyttysenpuremaa ja kutiaa yhtä kovaa. Jotkut ovat kahden- tai kolmen pisteen riveissä. Joissakin niistä näkyy keskellä ikäänkuin puremajäljen näköinen punainen piste. Kun maltan hetken olla raapimatta, kutina ja koko näppy katoaa kuin tuhka tuuleen. Muilla perheenjäsenillä ei ole tällaisia oireita, mutta yhdellä lapsistamme on todettu juuri syyhy, johon olemme koko perhe ottaneet Nix-hoidon. Hoito otettiin toissapäivänä, sen jälkeen mulle on tullut yksi "syyhymäisen" näköinen, välillä kutiava näppy nimettömän ja pikkusormen väliin.
Tämä alussa kuvailemani kutinanäppyily jatkuu samanlaisena. Sitä esiintyy kyljissä, vatsalla, selässä, reisissä, jokunen on tullut myös kaulalle tai olkapäihin. Mitään näppyjä ei noista jää, mutta rikkimennyt näpyn kohdalla ollut iho jää pienelle ruvelle.
Saakohan tästä nyt edes mitään selvää? Voisiko ne olla kuitenkin jotain lintukirppuja?
Mulle on kolmena edellisenä syksynä tullut voimakkaasti kutiavia paukamia, jotka on ollut selvästi tunnistettavissa lintukirpun puremiksi, ne näpyt on olleet selviä ja pitkään kestäviä. Ne on kuitenkin tulleet jo aiemmassa vaiheessa elo- tai syyskuulla. Niitäkään ei ole muihin perheenjäseniin tullut.
Vai voisko tää olla vain sitä syyhyä, joka mun kropassa esiintyy vain erilailla kuin muilla? Miten se Nix-voide, voiko siitä tulla uusia näppyjä?
Toivottavasti joku osaa vastata, kiitos. :(

3

2426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paukamia

      mulla sama ongelma mutta en usko että mulla olisi lintukirppuja. ilmestyy mulla vaa sillon kun tuun kylmästä lämpöseen ja reidet on kylmät niin alkaa kutiaa oon aatellut jos johtuu kuivast ihosta.

    • tessi1

      Mulla on sama ongelma. NIX hoidon jälkeen on tullut nyt muutama näppy käsiin. Mietin että onko NIX hoito auttanut. Sain kutinaan sellasta kun Atarax ja Sibicorttia. Olis kyl kiva tietää itsekin että voiko noita näppyjä tulla uusia hoidon jälkeen.

      • epätietöinen

        Oliko syyhy uusinut? Itsekin mietin hätäisenä mikä on kun näppyjä tulee vielä hoitojen jälkeen ja tuli hoitojen välissä myös. Ei tosin kutsu yhtään. Pitäisi varmaan mennä lääkäriin valmistuttuaan. Yksittäisiin näp pyyhin hädissään olen nimiä laittanut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe