Savotta LJK

Rasmus

Olen hankkimassa rinkaa vaellus- ja matkailukäyttöön. Kaveri suositteli Savotan LJK -mallia. Olisiko kenelläkään kokemuksia ko. mallin kantamisesta?

10

8104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jakke _/'\_

      Sanoisin että ei tuo ole kyllä mikään matkailurinkka, painaa melkein neljäkiloa ja on *leveä*. Jos tuossa on vielä oikein rehellinen ulkoinen putkirunko, niin sekin saattaa hiukan hankaa matkusteltaessa vastaan. Hieno eräreppu puustoon kyllä.

      Kyllä matkailukäytössä ***kapea*** anatomic-rinkka on omaa luokkaansa, jos käyttää ns. julkisia kulkuneuvoja! Pahassa ryteikössä kapea anatomic kulkee paremmin ja kovassa tuulessa ei ehkä ota tuuleen kiinni niin paljoa. Anatomicissa on yleensä vielä kiristyshihnat joilla repun saa puolityhjänä kutistettua.

      Suositeltava suomalainen kauppa:
      http://www.mountainshop.fi/

      • vellu

        mulla on ollut 4 vuotta toi savotan 906. Se on hyvin kestävä ja helppo rinkka. Ei mitään "Turhaa", ja tilaa on. Ei liikaa pikkutaskuja ja remmejä. Se ei oo kuitenkaan/todellakaan mikään paras kannettava. Noi kapeet anatomiset "tuhannenremminrinkat" on mahtavia selkään kun ne oikein säätää. Mutta kokeile ja tunnustele painolla,kävele yms. me ollaan erilaisia anatomisesti.älä kiirehdi, eti rauhassa.


      • kumiteräsaapas

        Mikä saa sut mainostamaan tätä kauppaa jossa valikoima on olematon ja hinnat pilvissä!!!!


    • Rajamies

      Armeija ajan oli rinkka käytössä rajajääkäri komppaniassa. Kokemukset on tosi hyviä. Rinkka on todella kestävä ja hyvin suunniteltu. Ainakin jos laitan uutta rinkkaa lähiaikoina itselleni on Savotta LJK ehdottomasti valintani.

    • KPy

      Ainakin alkujaan LJK-rinkka oli Savotan malli 906, jossa oli tavallista tukevammat putket. Vahvistettuna se kesti kuulemma paremmin laskuvarjohyppyjä.

      Kokemusta minulla on vain 906-perusmallin kantamisesta. Oma rinkkani on ostettu joskus 70/80-luvun vaihteessa. Riittävän monipuoliset säädöt niin, että sen saa sopimaan selkään myös 190cm pitkä. Monesta muusta rinkasta loppuu säätövara kesken. Hyvä lantiovyö ja kannan aika paljon pelkällä lantiolla pitäen olkahihnat usein aika löysällä. Toimivat lukot niin, että lantio/olkapäät tasapainoa voi säätää kävellessä.

      Omani on varustettu sahan sisältävällä yläkaarella, joka ainakin silloin oli lisävaruste. Toimii välttävästi sahana ja on aina mukana. Rinkan päälle tulevien pakkausten sitomisessa saa olla tarkka juuri tuon sahakaaren takia, koska sillä on taipumusta irrota huolimattomasti nostettaessa.

      Voin omalla kokemuksella suositella kyseistä rinkkaa.

      • Kimmo

        LJK on tehty intin käyttöön joten sen pitää kestää avaruusmiesten käsittely joka ei aina ajattele muuta kuin "ei ole penniäkään kiinni".
        Itselläni on 906 ollut jo kymmenkunta vuotta ja useita reissuja sillä heitetty. KPy kirjoittaa aivan asiaa, itse suosittelen 906:sta myös.

        Mutta kannattaa kokeilla eri rinkkoja painoilla ja jos vaan on mahdollista niin ensimmäiset reissut lainarinkoilla.

        Rosnarinkoistakin löytyy hyviä kantovälineitä.


      • Tietoa

        LjK rinkka kehitettiin Laskuvarjojääkärikoulussa 70- ja 80-luvun vaihteessa yhdessä Savotan kanssa. Sen runko-osa perustui 906:een, jonka putkia lyhennettiin ja kehikkoa vahvistettiin. Reppuosa on ollut alusta asti erilainen kuin 906:ssa. Muun muassa tunnelit ovat väljemmät, alasivutaskut puuttuvat, jotta hiihtäminen on helpompaa. Keittimelle on oma tasku, samoin kartoille yms. asiapapereille. Sivutaskut on mitoitettu litran terästermospullon ja putkimiinojen mukaan. Alavetoketjut on varmistettu nepparein. Koska yläosan kaari puuttuu, niin irtohihnojen kiinnikkeitten sijoittelu on muutettu siten, ettei rinkan päälle kiinnitetty makuupussi heilu vaikka onkin ilman yläkaaren antamaa tukea.

        Olen itse nähnyt, kun rinkka tulee tonttiin 300 metrin korkeudesta. Jääkäri otti maahantulonsa jälkeen pudonneen rinkan selkäänsä ja lähti muiden mukaan tehtäväänsä.

        On käytännösssä siviilikäytössä ikuinen rinkka. Jos jotain huonoa haluaisi mainita, niin alataskun sivuvetoketjut olivat liian heikot eikä Savotta jostain syystä halunnut vaihtaa niihin kunnon vetskareita jääkäreiden pyynnöistä huolimatta. Toivottavasti tämä vika on nyttemmin korjatrtu.


    • Maan pinnalla

      Osta LJK-rinkka jos hyppäät lentokoneesta, muussa tapauksessa Savotta 906.

    • Jasse

      Hankin LJK:n jokunen vuosi sitten ja se on osoittautunut loistavaksi valinnaksi. Kestaa kaytossa hyvin, eika tartte pelata tuleeko rinkka putket mutkalla lentokoneen ruumasta. Painoa on hieman reilusti, mutta mielestani silla ei ole merkitysta kun ottaa kayttomukavuuden huomioon.

      Saatovaroja on riittavasti isommallekin miehelle ja osastot matkailu- ja vaelluskayttoon sopivan kokoiset. Leveytta rinkalla on hieman anatomicia enemman mutta silla ei todellakaan ole merkitysta.

      Itse kannan rikkaa noin 80 paivaa vuodessa. Matkat ovat suuntautuneet niin kotimaan jotoksille kuin Australian Outbackille ja Tokion vilinaan. Mielestani aarimmaisen toimiva ratkaisu, matkailitpa sitten kotikulmilla tai Kulivostokissa.

      Rinkan vetoketjut olivat aikaisemmin kieltamatta hieman kevyet mutta asiaan naytti tulleen muutos, kun kavin Lassin Retkiaitassa pari kuukautta sitten. Uudemmissa rinkoissa vetoketjut olivat Heavy Duty -mallia. Kiitos siita Savotalle.

    • Mesämiesjurrikka

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe