Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen?

tietäsädss

Älyhoi, naurettavaa ajatella, että Venäjä hyökkäisi Suomeen. Venäläisillä on niin paljon maata että mitä tekisivät Suomella? Russland uudistaa armeijaansa siksi, että heillä on rajanaapureinaan kaikenlaista epävakaata maata ja sotilaalliset uhat ihan toista kuin Suomella. Venäjän johto on ihan eri maata kuin Stalinin aikana.

38

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wfasfwfwf

      Niin naurettava ajatus kuin onkin siunun mielestäsi, niin Venäjä on pitänyt Suomea sotatantereenaan satoja vuosia toistuvasti ja viimeeksi 1940-luvulla, sekä sen jälkeenkin eri tasoisesti uhkaillut meitä.

      Kun tämä tiedetään, esitä kyselysi syistä suoraan venäläisille, jotka tänne on jatkuvasti hyökkäillyt koko historiamme ajan.

      Jos joku on naurettavaa, niin kesellä syitä venäläisten tekemisille täältä!

      • Anonyymi

        Ei Igor idästä halua tulla elätyämään Suomen laiskoja maanjusseja maataloustuella.
        Igor on tottunut että yritys elää toiminnallaan , ei veronmaksajan tuella kuten Suomessa


    • ghfhghfh

      Sitäpaitsi Venäjän nykyinen johto ei merkittävästi eroa aiemmista ja on yhtä arvaamaton. Omaa kansaa suljetaan vankilaan ja tapetaan toimittajia ihan kuin neukkuaikanakin ja sitä ennen, joten mitään merkittävää muutosta ei ole tapahtunut.

      Sitä paitsi Venäjä liukuu kokoajan kohti sisällissotaa ja kun se syttyy, ei lieskat pysy rajamme ulkopuolella... tämä ihan venäläisiltä itseltään kuultuna varoituksena Venäjän rajanaapureille.

      • 9+18

        Ihanko tosi, että Venäjällä joutuvat omatkin kansalaiset vankilaan? Muissa maissahan ei sitten oman maalaiset riko lakia tai jos rikkovat, heitä ei saa vankilaan sulkea? Suomen kohdalla pitää paikkansa kun raiskauksistakin saa ehdollista, Venäjällä siitä tosiaan joutuu vankilaan, tosi harmi, paha Venäjä.

        Ihanko toimittajia tapetaan? Kyllä, ihmisiä tapetaan jos ihmiset päästävät suustansa asioita, jotka ei tiettyjä tahoja miellytä. Suomessa syyksi voi riittää se, ettei tarjoa savuketta tai viinapulloja, niin tapetaan ihmisiä. Eivät ole edes toimittajia, jotka pystyy muokkaamaan kansan mielipidettä, vaan tavallisia ihmisiä.

        Venäjä on päin vastoin varmaan 10000x yhtenäisempi kuin esim. -90 luvulla, joten ei todellakaan liu mihinkään sisällissotaan, vaikka se olisi kuinka länsimedian ja USAn märkä uni. Ellet nyt laske Tsetseniaa sisällissodaksi.
        Miksi tuollainen menisi Venäjän rajojen ulkopuolelle? Ei mennyt Venäjän imperiumin hajotessa, paitsi, että Suomi sai itsenäisyytensä, ei luulisi olevan valittamista. Ja paitsi NL:n hajotessa, jolloin pari maata sai itsenäisyyden ja pari sai irrota NL:stä. Ei luulisi siinäkään olevan valittamista.


    • Paavinraiskaaja

      Venäjä hyökkää Suomeen, koska jos se ei hyökkää, Suomen armeija olisi ihan hyödytön. Ja eihän se niin voi olla!

      Pelkäätkö muuten yhä Natsi-Saksaa? Koska silloin 40-luvulla....

    • Victor Henry

      Sota on aina teoriassa mahdollinen. 30-40-luvuilla Eurooppa jakaantui ideologiseen vastaikkainasetteluun. Neuvostoliitto oli dikatatuuri, kuten Natsi-Saksakin. Molemmat taistelivat maailman herruudesta. Natsi-Saksa hävisi, mutta itä ja länsi päättyivät tasapeliin ja alkoi kylmäsota kauhuntasapaino.

      Nyt ei ei ole kylmääsotaa. Venäjä ei tavoittele maailman herruutta. Mielestäni tuo uusi mahdollinen sota kauhu skenaario on joko siirtynyt tai siirtymässä muualle.

      Kiina voi olla seuraava uhka maailmarauhalle. Jos esim Kiina ja Intia solmisivat samankaltaisen teräsliitos kuten Hitler ja Mussolini aikanaan, Venäjällekin koittaisi pelon hetket.

      Venäjä pyrkii kokoajan länsimaalaistumaan, eikä sen ideologinen vihollinen ole lännessä, ei tosin idässäkään.

      Itse uskon Kiinan sen mahdollisten liittolaisten olevan tulevaisuuden uhka. Edes Lähi-Itä ja Israil tuskin tulevat olemaan ne kuumimmat pisteet.

      En usko, että Venäjä hyökkää Suomeen. Se saisi itselleen loputtomiin kestävän sissisodan, ja olisi jatkuvan suomalaisten taholta tulevan terririn kohteena. Venäjä menettäisi enemmän kuin saavuttaisi hyökkämäällä Suomeen.

      Samalla menisi sen suhteet Eu:hun Usan ym länteen.

      Vaistoni sanoo, että tuleva laajasota alkaa Korean-niemimaalta ja Kiina saa asioihin vauhtia. Kiina haluaa olla se seuraava supervalta ja upottaa lännen.

      Venäjä puntaroi idän ja lännen välillä, mutta lännen se valitsee. Venäjän suuret läntiset kaupungit ovat osa eurooppaa, ja historiasta huolimatta kristinusko on osa venäläistä identiteettiä.

      Pelätkää siis Kiinan ja intian mahdollista sotilasliittoa, siihen yhdistettynä Iran muuta muu militaristinen uhkailija unohtamatta pohjois-koreaa.

      pahoitelen kirjoitusvirheitä.

      - Byron Henry

      • Lord Byron

        No tietenkin, niin kauan kuin asioita tarkastellaan pääsääntöisesti militaristis-nationalistisella näkökulmalla, niin uhkia kyllä löytyy ja asekauppiaat pysyvät leivässä. Sota on aina teoriassa mahdollinen, mutta niin on moni muukin asia. Miksi minkään todellisten riskien kanssa ei hassata miljardeja joka vuosi?


      • 12+10

        Tällä hetkellä Venäjä on kylläkin liitossa nimenomaan Intian ja Kiinan kanssa, tai ainakin omaavat paljon erilaisia yhteistyömuotoja.

        En jaksaisi uskoa, että Kiina saatika Intia mitään uhkia muodostaisi - Intialla ei siihen ole halua tai tarvetta ja Kiinalla ei toistaiseksi riitä sotilaallinen kapasiteetti siihen.

        Venäjä on tosiaan "liitossa" näiden (kuten eräiden muidenkin maiden lännen ei-suosimien) maiden kanssa ja varmasti mielellään valitsee sen puolen kuin lännen. Se voi olla "pienemmissä" piireissä aina käskijä, toisin kuin EUn ja USAn kanssa ja markkinataloudellisestikin ajateltuna on järkevämpää kääntää katseensa itään, jossa riittää kuluttajia, rahaa ja resursseja ja lisäksi halua ostaa venäläistä tekniikkaa esimerkiksi.

        Mitä Venäjä hyötyisi jos se valitsisi lännen? Varmasti jotain, mutta vähemmän kuin valitessaan idän.


      • Asdertson

        Olen samoilla linjoilla. Tällä hetkellä Venäjä pikemmin pyrkii integroitumaan Eurooppaan ja läntiseen talousjärjestelmään kuin eristäytymään siitä.

        1930-luvulla Euroopassa kilpaili kaksi suljettua ja totalitarista järjestelmää. Tavallaan nämä perustelivat itsensä "sen toisen" uhan kautta.

        Jotta samankaltaiseen tilanteeseen kuin 1930-luvulla voitaisiin päätyä, vaatisi se uutta sulkeutumista, liikkuvuuden vähenemistä, maailmantaloudesta irtautuvia yhteiskuntia, demokraattisen päätöksenteon hiipumista jne.

        Hitlerin nousua edelsi tosin 1930-luvun alun lamakausi ja suurtyöttömyys. Euroopan eräissä maissa kehittynyt nuorisotyöttömyys on toki yksi tulevaisuuden epävakautta synnyttävä asia.

        2010-luvulla ihmiset liikkuvat ja näkevät maailmaa aivan eri tavalla kuin 1930-luvulla. 1930-lukulainen retoriikka ei sellaisenaan enää helposti pure. Euroopan maat ovat aloittaneet armeijoidensa alasajon - tai ainakin palauttamisen tasolle, joka nykyiseen maailmatilanteeseen sopii.


      • Anonyymi
        12+10 kirjoitti:

        Tällä hetkellä Venäjä on kylläkin liitossa nimenomaan Intian ja Kiinan kanssa, tai ainakin omaavat paljon erilaisia yhteistyömuotoja.

        En jaksaisi uskoa, että Kiina saatika Intia mitään uhkia muodostaisi - Intialla ei siihen ole halua tai tarvetta ja Kiinalla ei toistaiseksi riitä sotilaallinen kapasiteetti siihen.

        Venäjä on tosiaan "liitossa" näiden (kuten eräiden muidenkin maiden lännen ei-suosimien) maiden kanssa ja varmasti mielellään valitsee sen puolen kuin lännen. Se voi olla "pienemmissä" piireissä aina käskijä, toisin kuin EUn ja USAn kanssa ja markkinataloudellisestikin ajateltuna on järkevämpää kääntää katseensa itään, jossa riittää kuluttajia, rahaa ja resursseja ja lisäksi halua ostaa venäläistä tekniikkaa esimerkiksi.

        Mitä Venäjä hyötyisi jos se valitsisi lännen? Varmasti jotain, mutta vähemmän kuin valitessaan idän.

        On totta, että länsimaissa julkisesti puhutaan ihan liian vähän BRICS-liitosta. Tai SCOsta. Tai kiinan NEW SILKROADsta. Ihmisten tulisi muistaa, että nykyisissä konflikteissa on kyse geopolitiikasta. Venäjää ei pahemmin kiinnosta kuuluuko suomi NATOon. Ainoa syy, ainakin Escobarin mukaan olisi, että venäjä ei halua rajoilleen ohjuslavetteja tähtäämässä moskovaan. Tämä on taas mihin NATO pyrkii.
        Venäjä on enempi huomissaan ukrainasta, moldovasta sekä kazakstanista. Ai miksi? Katsokaa maailman karttaa. Ne jotka eivät google mapsiä avata, spoilattakoon, että nämä maat sijaitsevat hyvin strategisen vesialueen vierellä...


    • Nostredamus13

      Voi tulla esim. tilanne jossa rikas ja luonnonvaroja omaava Venäjä haluaa kääntää historian pyörää, nousta johtavaksi supervallaksi. Se ei tapahdu maata valtaamalla, vaan yllyttämällä velkaantunut USA uuteen kylmän sodan varustelukierteeseen, jossa tällä kertaa menisi konkurssiin USA eikä Neuvostoliitto. Uuden kylmän sodan aikaansaamiseen ei riitä jonkin aasialaisen entisen neuvostotasavallan valtaaminen. EU:n ytimeen kuuluvan Suomen miehittämimnen sen sijaan voisi toimia. Suomi ei kuulu Natoon, joten Venäjällä olisi vapaat kädet.

      • Joosef....

        Stalinkin oli Suomen suurin ystävä.


    • Jos ei muu auta

      "Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen?"

      Samasta syystä kuin 1808, eli vapauttaakseen Suomen ruotsalaisten vallasta?

      • Ei eu kyllä Venäjä

        Jos venäjä hyökkäisi ja valtaisi suomen silloin päästäisiin irti eu:n tyranni vallasta, eikä vihreätkään enään pääse ilmastorahastuksella huijaamaan kansaa. eu:n puolesta ei ainakaan kannata taistella. Mitä järkeä on ylivoimaa vastaan taistella otetaan venäläiset vastaan vapauttajina kun He aikoinaan vapauttivat kansoja natsisaksan vallasta. eu:ssa hallitsee saksa tänä päivänä, eu on oikein talousnatsi systeemi joka sortaa tavallista kansaa. saksalaisilla on aina ylivalta pyrkimyksiä ei ole sodan jälkeen muuttuneet. Tiukka ja järjetön eu komento tulee saksasta. Minä ainakin iloitsen venäjän voiton juhlasta kun saatiin natseista voitto!


    • Cyber-hyökkäys

      Tiesitkö että rakas itänaapurimme oli sodassa vasta reilut kolme vuotta sitten?

      Varsin monelle oli shokkiherätys kuulla aamu-uutisista eräänä elokuisena aamuna että rajanaapurimme on sodassa.

      Samoin pahaisen pronssisotilaspatsasjupakan yhteydessä rakas itänaapurimme käynnisti massiivisen cyberhyökkäyksen itsenäisen Viron eri ministeriöitä ja organisaatioita vastaan.

      Tämä kaikki pahaisen patsasjupakan johdosta. Entä jos kyseessä olisi jokin enempi merkittävä asia?

      Äly hoi tosiaan

    • +++

      Venäjä on imperialistinen maa jolla on myös Suomen maa-alueita edelleen miehitettynä.

    • pacific gunner

      Maailmanpolitiikan painopiste on kovaa vauhtia siirtymässä Atlantilta Tyynellemerelle. Ehkä sitten Suomi saisi olla rauhassa, kun USA, Venäjä ja Kiina kyttäävät toisiaan ison lätäkön rannoilla.

    • Alas neukut

      Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? Syy: miehittää Suomi, ja alistaa valtio Venäjän johtoon. Ryssä on aina ryssä, vaikka voissa paistas.

    • niin, miksi

      Venäjän tulevaisuus on epävarma. Mitä suuremmaksi sisäiset ongelmat siellä kasvavat, sitä suurempi on houkutus turvautua vanhaan konstiin: yhdistää kansa ulkoisen vihollisen avulla.

      Suomessa on huomattava venäläisvähemmistö. Venäjä on ilmoittanut oikeudekseen puolustaa kansalaistensa etuja valitsemillaan keinoilla myös rajojensa ulkopuolella. Tällaista tapaa kansainvälinen oikeus ei tunne. Suomessa ei ole ymmärretty riittävästi eikä riittävän ajoissa, mikä taannoisten huoltajuuskiistojen merkitys on ollut Venäjällä. Venäjälle ei tule antaa mahdollisuuksia provokaatioihin vähäisten syiden johdosta. Historia on osoittanut, että Venäjä voi olemattomistakin syistä sodan aloittaa.

      Samoin Venäjän doktriiniin kuuluu ennaltaehkäisevä hyökkäys, jos se katsoo tulevansa uhatuksi. Erityisesti uudessa doktriinissa mainitaan raja-alueet, varsin selvä viesti myös Suomeen Karjalan palautusajatuksille.

      Venäjän perusongelma Suomen kannalta on sen arvaamattomuus. Se on pohjimmiltaan rikollinen yhteiskunta, jota ei voi arvioida länsimaisten kriteerien perusteella. Litvinenkon murha poloniumilla oli selvä viesti siitä, miten voi käydä niille, jotka vastustavat nykyhallintoa.

      • Anonyymi

        "Se on pohjimmiltaan rikollinen yhteiskunta"

        Et tiedä Venäjästä hevon hittoakaan.


    • tankitsuossa

      No joo niin kauan kun on Putin Widimer vallassa, ei kyllä hyökkää venäjä, jotain duke nukemeja on kuitenkin sisseinä vastassa hirveän soinen maasto vielä ja duke-nukemeilla on .45" coltit jotka ovat säädetty täydelle sarjatulelle ja ja putkipommeja muutamia kymmeniä selkärepussa täytetty tulitikunmyrkyllä jotta palaa nopeammin kuin tavallinen rannikon tykistön ammus.

    • kaksi vaihetta

      Ovatko Perussuomalaiset jo saaneet aikaan mustaa valkoisella tuosta linjauksestaan, että
      Suomi on liitettävä Venäjään?
      Tiedän, että ensimmäinen vaihe heillä jo on kirjattu puolueohjelmaan, että Suomi on saatava irti EU.sta.

    • W.L. Turku

      Kylläpä poliitikot toivat eteeni outoja asioita linkillä tällaiseen aiheeseen.
      En ole ennen kuullutkaan Perussuomalaisten Venäjä-myönteisyydestä.
      Mutta.
      Tässä oma puheeni kaikille:
      http://www.youtube.com/watch?v=RDwSpN71wIo

    • Totuuden sanoja puhu

      Kyllä se nyt on Suomen menoa.

    • ????????????????????

      venäjähän ei ole koskaan hyökännytkään maahamme. Kaikki on vaan valheellista panettelua.

    • zzz-top

      Ei nyky-Venäjä ole mielestäni uhka. Sen sijaan jos siellä pääsisi valtaan aggressiivinen isovenäläinen porukka, jonka vaaliteemana olisi tsaarinaikaisten rajojen palauttaminen, alkaisi tilanne huolestuttaa.

      • 2+10

        Sitä vartenhan siellä tuollainen porukka (tai sellaista esittävä pikemminkin) onkin oppositiossa. LDRP meinaan Zhirinovskin johdolla.
        Ei sellaista äijää kukaan oikeasti johtoon halua, ei Venäjällä eikä ulkomailla - jos nyt sattuu todesta edes ottamaan. Ei tosin ole oikeasti varmasti yhtä tyhmä ja sitä mieltä mitä juttunsa kun katselee omaisuutta ja ansioluetteloa


    • Anonyymi

      Aivan oikein. Mitä tekisivät?? Myöksin UKRAINA, KAZASTAN ja vielä haluaa LATVIA,
      LIETTUA, EESTI ja SUOMI. RYSSÄT HYÖKKÄÄ PUTININ JOHDOLLA. ja mitä tehdään ?? Mitä veli venakot tekis suomessa ??? Levittäs LÄNSI RAJAA RUOTSIIN. JA SIT VIEL yrittäs Norjaan ja Tanskaan. PUTIN ON SUURUDEN HULLU JA NARSTI. PAHIN ON BOTOKSIT. JESSUS MARIA !!! VLarimin on" ORTODOSKI" KOSKA KIRKKO HYÖTYY HÄNestä ja saa varmaan KYMMENYKSET HALLELUISTA. Miksi kansa onin johdaltivissa. Me ollaan Tzuhtsia??? Mielummin kun aivopesty kansa jossa( kansalaiset) ei saa kirjoittaa mitään yhdestä puolueesta mikä siellä on . Mulle se on aivan OK , MUTTA UHKAILUT SUOMEA JA EUROOPPAA KOHTAAN ON PERSEESTÄ

    • Anonyymi

      Älyhoi naurettavaa ajatella, että Venäjä hyökkäisi Ukrainaan. Onhan niillä paljon omaa maata, mitä ne Ukrainalla? Ei Ukraina ole hyökkäämässä Venäjälle.

    • Anonyymi

      No niin, jos oisi onnistuttu 40 luvulla niin Moskova oisi länsi suomessa. Venäjä valtasi itäukrainan koska neuvostoliiton aikaan ukrainassa, joka kuului neuvostoliittoon, oli laivastotukikohtia ja neuvostoliiton hajoamisen jälkeen venäjä valtasi ne itselleen. Kyllä pitäisi lopettaa nato puheet ja keskittyä venäjän kansssa kauppaan koska siellä on mittaamattomat luonnonvarat. Mitähän saksa tekee jos venäjä sulkee hanat kaasuputkessa.

    • Anonyymi

      Jäissä kulkevia maihinnousualuksia tuli kuolan alueelta Itämerelle

    • Anonyymi

      Kuka haluaa hyökätä Venäjälle? Vainoharhan määrä on suunnaton.

      • Anonyymi

        En minäkään ymmärrä, miksi kukaan edes teoriassa haluaisi hyökätä Venäjälle.
        Venäjän öljyt ja kaasut ovat tulevaisuudessa arvottomia,kun maailma siirtyy
        kovaa vauhtia uusiutuviin.
        Ensimmäistäkään kilpailukykyistä siviilituotetta ei löydy.
        Kaikki on paskaa,paitsi kusi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En minäkään ymmärrä, miksi kukaan edes teoriassa haluaisi hyökätä Venäjälle.
        Venäjän öljyt ja kaasut ovat tulevaisuudessa arvottomia,kun maailma siirtyy
        kovaa vauhtia uusiutuviin.
        Ensimmäistäkään kilpailukykyistä siviilituotetta ei löydy.
        Kaikki on paskaa,paitsi kusi.

        Jumala sinua rankaiskoon.


    • Anonyymi

      Voiko venäläisen taistelukopterin pudottaa vanhalla sotilaskiväärillä?

    • Anonyymi

      Voi, kun vain houkuttelet sen kauko-ohjatulla puna-valolla alle 150m matkalle ja sivuittain. Laukaus peräpotkuriin riittää!

      • Anonyymi

        Sotilaskiväärillä ampuu 300metriin helikopterin alas.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1130
    Aihe